השעות האלה בערב שפשוט אין עם מי לדבר..עין האמונה

הקטנה תכף בת שלושה שבועות ובימים האחרונים שמנו לב לתופעה חדשה- בתחילת חייה היא בקושי הייתה בוכה- רק ממש בעת הצורך (אכול חיתול וכד') ובימים האחרונים, בשעות הערב- מאזור 6 או 7- היא מתחילה לצרוח ונרגעת רק על הידיים. אני לא חושבת שזה גזים  כי יוצאים לה גרעפסים ופלוצים שלא היו מביישים אדם מבוגר. בעיקרון אין סיבה נראית לעין- היא אחרי הנקה ואחרי חיתול ואחרי איזה עשרים דקות של סתם זמן פינוק על הידיים...

עם כל הרצון הטוב, אנחנו לא יכולים להחזיק אותה על הידיים שלוש שעות! אנחנו מנסים הכל- לשים במנשא, להחזיק קצת, לתת מוצץ (יש לנו מדיניות של להחזיר את המוצץ שלוש פעמים כשהיא פולטת ואז לתת לה לבכות קצת לפני שאנחנו מחזירים) ..

אני מניחה שהתופעה מוכרת לרבות, השאלה היא מה עושים?!?!  פעמיים היא צרחה את עצמה לישון אבל גם זה שובר לנו את הלב. וזה פשוט שעתיים/שלוש כאלה שאין עם מי לדבר, היא פשוט לא רגועה!!!

חוצמזה שגם ביום, הרבה משעות הערנות שלה עוברות בחוסר רוגע או על הידיים...

אצלי זה היה בלילה... אבל לא יודעת למה....שקשוקונת

לפעמים עזר לי לכרבל אותה בבגדים חמים ושמיכות. והחום עשה לה יותר טוב...

תנסי.

דווקא נשמע כמו גזים בהחלטמה'

זה שהיא עושה גרעפסים זה דווקא סימן שיש לה עוד בבטן.

אולי כדאי לנסות לתת לה תה קמומיל או אניס.ולעייף אותה עם אמבטיה ארוכה וחמה.ואחרי להשכיב אותה על הגב וללחוץ מעט את הבירכים שלה כנגד הבטן כדי שהגזים ישתחררו...

ולהחזיק אותה עם לחץ קל כנגד הבטן (למשל להשעין אותה על הבטן על הבירכיים שלך או על הזרוע שלך וכד')

בהצלחה ,זה ממש לא קל בכלל הזמן הזה שהפיצפונים צורחים אבל תזכרי שזה עוד שלף שיעבור לו ובע"ה שיהיה עוד הרבה נחת.

הייתה לי ילדה בזואם היית

אני יכולה לומר לך מה היה אצלי לא בטוחה שזה מחייב

הלכתי לרופא ילדים הוא ראה שהעלייה במשקל גם לא מלהיבה

תחקר אותי על ההנקה והורה לי כך-

לא להניק אותה לפני שעוברות שעתיים וחצי אם אני רואה צורך אז טיפה בקבוק וגם להפסיק את ההנקה אחרי 6 דקות מכל צד.

הרעיון שהוא הסביר לי זה שבגלל שהיא יונקת מדי צפוף היא כנראה יונקת מעט כל פעם ולא שבעה אף פעם ובערב היא כבר ממש רעבה--

בנוסף הוא אמר שאחרי 5 דקות יוצא מעט חלב בשביל הרבה אנרגיה שהיא משקיעה החלב הוא עשיר וחשוב אבל כשהיא כל כך קטנה ומבזבזת אנרגיה בשבילו לא כדאי.

שמעתי בקולו. תוך שבוע הגיעה שגרה ברוכה. (בסה"כ פעם אחת לא הצלחתי למתוח והבאתי לה טיפה מטרנה)

אני לא מבינה בזה מספיק מה שבטוח שהבת שלי ניזונה אח"כ שמונה חודשים מהנקה בלבד ועלתה במשקל יופי. וגם הצרחות ההיסטריות נפסקו.

אצלי זה גם ככה עם כולםלילך זוארץ

מה שאת מתארת זה גזים שעוברים גם לבדאחרי 3 חודשים או קצת יותר כאשר מערכת העיכול של התינוק

מתחזקת .

כל הגזים נגרמים שתזונה שלא מתאימה לתינוק אם תעשי בדיקת גישות דרך קינסולוגיה תראי בדיוק מה הרגישיות

ואם תמנעי מהם יהיה לך תינוקות רגועה ושמחה רוב הזמן

לפני שאת רצה לבדוק תנסי לחשוב על מזונות אלרגנים שאת אוכלת במשך היום או אחרי הצהרים - למשל קפה או

שוקו , חלב,שוקולד ,בוטניםפירות הדר סוכר לבן בכמיות גדולות לחם לבן ועוד ....

אצלי כל הילדים רגישים עד חדוש רביעי לפחות וככל שעובר הזמן אפשר להוסיף עוד מאכל לרשימה של מה אפשר לאכול

ולא מפריע לילד ..

בכל אופן זה נוש א ארוך שיש הרבה מה ליעץ ולדבר עליו אני ינסה להמשיך אחר כך חייבת לרוץ.

למיטב ידיעתיתְכלת

גזים לא מתחילים לפני גיל שבועיים אז יכול להיות שרק עכשיו זה התחיל לה (תכף יבואו החכמות ויתקנו אותי, אבל ככה כתוב בעלוני המידע המחולקים בבתי החולים).

דבר שני: האם אתם הולכים לפי שיטת אדלר? 

ככה זה נשמע ממה שתיארת.

אישית, אני ממש לא מתחברת אל השיטה ולא אוהבת אותה. בהתחלה הלכתי לפי ההדרכות שלה אבל בהמשך הרגשתי שהיא פוגעת בילדים שלי. בכל אופן, בתקופה שכן יישמתי את העקרונות של השיטה, אהובה צוקרמן (הגורו של השיטה) אמרה לי לא להחיל אותה על ילדים בני פחות משלושה חודשים, כלומר, לא לתת להם לבכות וכו'.

בהצלחה!

באמת נשמע קשה. גם אצלנו היא בוכה, אבל כנראה כבר התרגלנו מהאחרים שזה ככה ועובר בסוף (אבל היא לא בוכה שעתיים-שלוש רצוף!).

האמת היא שאני לא מכירהעין האמונה

את השיטה שהזכרת...

ממליצה לך שובאם היית

תבדקי אם העלייה במשקל טובה- אם לא זה פשוט סיפור של רעב.

אם כן זה כנראה גזים והם אכן נוטים לבוא בערב .

תשמחי שזה קורה רק בערב. יש ילדים שצורחים מגזים כל הלילה---

נזכרתי בעוד משהו...שקשוקונת

בשבועות הראשונים היא הייתה רעבה בלילה - ההנקה לא הספיקה לה.

אז הוספתי לה 60 כל לילה והרגיעה הגיעה......

(כמובן בנוסף לכרבול שהזכרתי קודם...)

אצל הרבה תינוקות שאני מכירה אלה שעות קשות...אנונימי (פותח)

למה אתם לא יכולים להחזיק אותה במנשא במשך כל השעות האלה? היא עדיין קטנה ולא כל כך כבדה. אני הסתובבתי איתה במנשא במשך שעות, והיתה לי תונוקת שנולדה 4 ק"ג ב"ה...

היי, נזכרתי עכשיו!

בסביבות הגיל הזה יש קפיצת גדילה! זאת אומרת שהתינוקת דורשת יותר אוכל, ולמרות שנראה שאת מניקה אותה "על ריק", כי לא עבר מספיק זמן בין הארוחות, זה בסדר, כי כל המטרה של היניקה המוגברת היא להגביר את אספקת החלב אצלך. הגוף קולט שיש ביקוש יותר מההיצע ובתגובה מגדיל את ההיצע.

אני זוכרת שהייתי יושבת בין שעה ל- 3 שעות, עם הפסקות לא ארוכות, ומניקה. וברוך השם זה עבר.

לגבי הלמתוח בין הארוחות - גם את זה עשיתי וזה עזר, אבל לא בתקופה של קפיצת גדילה. בתקופה הזאת חיוני שתתני לה לינוק הרבה כדי שהגוף שלך ילמד לייצר יותר.

ומי לגבי שיהוקים?עין האמונה

יש למישהי רעיון איך אפשר להימנע מזה??

אומרים ששיהוקיםתְכלת

לא מפריעים להם. גם התינוקת שלנו משהקת הרבה ונשארת רגועה.

האם היא בוכה כשהיא משהקת? אם לא, כנראה זה לא מפריע לה. כשמשהו מפריע להם הם יודעים איך להודיע...

ולגבי הודעתך הראשונה:

אני לא יודעת אם המדיניות להרים מוצץ רק 3 פעמים היא טובה. בגיל הזה קשה להם להחזיק את המוצץ. הרבה פעמים הוא נופל ומחליק, והם בוודאי לא יכולים להחזיר אותו חזרה לפה.

אני זוכרת שקראתי פעם כתבה של ד"ר קטן שבה היא התייחסה לקשיים בגידול תינוק חדש. אחד הדברים שהיא כתבה שם זה "להרים לו את המוצץ בפעם ה-48" (או מספר דומה). אצל כולם זה ככה ובהחלט מתיש מאוד!

ובקשר לכמות הבכי שלה - 

נניח שבאמת לא חסר לה דבר: היא לא רעבה, לא מלולכת, אין לה גרפס, הבטן לא כואבת וכו' (למרות שאין לנו שום דרך לדעת זאת בוודאות). 

יכול להיות שהיא עייפה והיא לא מצליחה להירדם. הרבה פעמים הם עדיין לא יודעים להרדים את עצמם והם צריכים את העזרה שלנו, אם על הידיים, אם בנדנוד בעגלה, במנשא וכו'.

חוץ מזה, אל תשכחי, היא קטנה כל כך. היא הייתה רגילה תשעה חודשים להיות בתוכך ושום דבר לא חסר לה (חז"ל אומרים שאין לאדם ימים טובים כמו הימים שהוא היה ברחם). קשה להם להסתגל למציאות החדשה. הם זקוקים להרבה חום, מגע, קרבה ואהבה. זה צורך שלהם כמו מזון, ניקיון טמפ' מתאימה, ואולי אפילו יותר. כל הצרכיים הפיזיים מסופקים לגוף, אבל בהחלט יש לתינוקות גם צרכים נפשיים שחשוב לספק אותם לא פחות מהצרכים הפיזיים. הרב אבינר כותב שהשנה הראשונה (או התקופה הראשונה, לא זוכרת בדיוק) בגידול תינוק צריכה להיות כמו 'רחם סוציאלי' - להשתדל לספק להם את התנאים כמו ברחם...

אל תחששי שאם תחזיקו אותה הרבה היא תהפוך למפונקת. להפך. זה צורך ואם הוא לא יינתן לה היא תדרוש אותו עוד ועוד ולא 'תלמד' (ואם היא כן 'תלמד' זה יהיה רק על פני השטח ויהיה לזה מחיר). אם נותנים להם בנחת את הצומי והיחס שהם זקוקים לו, הם לומדים שהם מקבלים את מה שהם צריכים ואז הם הרבה יותר רגועים ונינוחים ולא 'לחוצים'.

אין ספק שעובר עליכם זמן קשה. את אחרי לידה, התינוקת בוכה הרבה... כל ההתחלות קשות (לנו ולהם).

אולי זה יעודד אותך שככל שהזמן עובר זה משתפר.

בהצלחה יקרה!

רופאת הילדים שלנו טוענת ששיהוקים מפתחים את מיתרישירשור

הקול.

נשמע קצת הגיוני

תני לה להנות מזה.

מזכיר נשכחותזקנת השבט

אין לי עצה. רק חיבוק. החזקתי על הידיים שלוש שעות , ואכן נשברו לי הידיים.

ממליצה על סימיקולזקנת השבט
נשמע שזה גזים קשים במיוחד..gal2095

זה הגיל בו גם הקטנה שלי סבלה נורא מגזים קשים, עברו עלינו לילות איומים.. איך שהגיע הערב היא היתה מתחילה לצרוח ולהתפתל מכאבים. מה שהציל אותנו בתקופה הזאת היה שימוש במנשא וטיפות של גרפווטר.

נסי גם להחזיק אותה בתנוחת נמר על העץ- עוזר מאוד.

זה נשמע גזים...מוכר...מנשא כשהבטן שלה צמודה אליךבטוב

עיסויים בבטן במהלך היום, ויש טיפות שקורים להם גליקול זה הומואפטי. בא בבקבוק זכוכית כזה. לדעתי זה לא מרגיע אבל בגלל שזה טעים זה מרגיע לכמה שניות וחוזר חלילה...טוב כשאת יוצאת בערב או משהו כזה.

ואני מוכרחה להגיד שאני כ"כ חיכיתי שיעברו ה3 חודשים וזה לא עבר ואז אמרו לי , זה גם עד ארבעה חודשים...וזה לא עבר ואז הלכנו לרופא מומחה והוא אמר שזה יכול להיות עד חצי שנה. וגם נתן לנו תרופה לריפלוקס כי היו הרבה הקאות. ובסוף זה עבר אולי התרופה ואולי הזמן עשה את שלו...בכולופן בגיל שבעה חודשים התחלתי להכיר את הבן שלי. עד אז הוא היה במנשא / בידיים. כולל צרחות בלילה. והיתרון : אחרי ילד כזה את ממש מחושלת לבאים בתור...

לצערי אני לא ממש יודעת לעזור, אבל רק הערה:פצקרשתאחרונה

ממליצה לך לקחת מכל הודעה כאן את הדברים החכמים שנכתבו בה, אבל רק לוותר על העצות לגרייפוואטר/סימיקול/גליכל וכו'. לא כולן מודעות להזהרות שיצאו בעניין התכשירים האלה. את יכולה לקרוא כאן:

http://www.pediatrics.org.il/guids/babies_nutrition_recommends.pdf

בריאות ונחת, מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמתאחרונה

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוטאחרונה
התאוששות מהירה והרבה נחת
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך