תרופות סבתא - סודות מהטבעת-ה-י-ל-ה

חיזוק מערכת החיסונית

 ¼ כוס של מיץ אלוורה בן שלוש שנים לערבב עם 1/3 כוס של דבש ולהוסיף 2 גרם מומיו, לערבב ולשים למקום חשוך בצנצנת זכוכית סגורה היטב 3 ימים. לקחת חצי כפית חצי שעה לפני אוכל במשך 10 ימים.

 

מקלחות עם מים קרים וחמים לסירוגין.

 

לאלו שקר להם

חצי כפית פפריקה חריפה, 200 גרם חמאה לא מלוחה, 100 גרם דבש לערבב ולקחת כף פעמים ביום לפני האוכל עד שיגמר. לא לחזור לפני חצי שנה.


שורש זנגוויל לגרד על פומפייה. לכל 100 גרם זנגוויל 200 גרם שמן זית. לשים למקום חשוך ל21 יום. לסנן ולמרוח על הגוף לפני חשיפה לקור.

3 כפות חרדל לערבב עם קצת מים ולשפוך לאמבטיה. לא לשהות באמבטיה יותר מ10 דקות ולא להכניס חלק עליון של הגוף.

 

פה

משחת שיניים אינדיאנית - עוזרת להתגבר על דלקת חניכיים. לשטוף  קליפות של הבננות, לטחון אותם, לערבב עם מלח ים דק ושמן זית עד שיהיה במרקם שמנת. לעסות עם התמיסה בבוקר ובערב, להחזיק בפה כ10 דקות ולא לשיתוף עם המים.

לחיזוק החניכיים  - אפשר גם לעסות עם חתיכת סלק, או קליפת לימון של החלק הלבן, ללעוס חתיכת זנגוויל.

במצב חריף של דלקת חניכיים להמיס 2-3 כפות מלח בכוס מים פושרים ולגרגר כמה שיותר פעמים.

100 גרם מחטי ארז או אורן. לעשות חליטה, להשאיר  למשך לילה ולסנן בבוקר. לשתות כמו תה. אפשר להוסיף דבש.

לגרגר את הפה בחליטת מחטי אורן.

חניכיים מדממותמגרגרים בפה חליטה ממרווה.

לגרגר מיץ כרוב בפה בריא גם לשיניים וגם לחניכיים.

להלבנת שיניים  באופן דחוף, אפשר לעשות זאת  על-ידי צחצוח שיניים עם "שמנת של פעם". לא לעשות זאת יותר מפעם בשבוע.

אפר של שריפת עץ – לצחצח שיניים. לעשות לא יותר מפעם בשבוע.

כאבי שיניים  - לשים צמר גפן טבול  של ציפורני חתול, או פרופוליס  באלכוהול, או ערק על השן, או צמר גפן טבול בשמן יסוד + 2טיפות של שמן עץ התה; לשים על נקודת הדופק של יד ההפוך לצד שבו כואבת השן - ולהזמין תור לרופא שיניים.

 פצעים בפה אפשר לגרגר חליטת בבונג בתוך הפה.עד שלא עוברים הפצעים, לא לאכול אוכל מוצק. אבל זהו אמצעי זמני בלבד. פצעים בפה מעידים  שהמערכת החיסונית  לא מתמודדת עם בעיה.  הפצעים – הם רק ביטוי של המצב, שהפתרון הכי נכון בשבילו, כמו כמעט כל הבעיות  – הוא הומיאופתיה קלאסית.

 אפשר לסירוגין למרוח שמן אובלפיחה ודבש.                     

דלקות גרון – כמו כל מחלה כרונית, מופיעה במקום חלש תורשתית.

כאשר מערכת החיסון, עקב  פגיעה רגשית או פיזית  לא מספיקה להגן על המקום החלש, חשוב לחזק את המערכת החיסונית מצד אחד ומצד שני לפתור את אותה הסיבה, שדלקת גרון הייתה רק ביטוי חיצוני שלה. לדוגמה: אדם מאוד פגיע יכול להגיב  על פגיעה בדלקת גרון. בניסיון לפתור את הבעיה על ידי גורם מדכא כמו אנטיביוטיקה עלולים להעביר את התפתחות של בעיה כרונית למקום פנימי יותר ומסוכן יותר כמו לדוגמה דלקת בכבד או בכליות. כדי לרפא באמת את המחלה צריכים לטפל בו בכל הרמות- פיזית, רגשית, שכלית ואנרגטית בבת אחת.

 להומיאופתיה הקלאסית ישנה דרך לרפא את המצבים הכרוניים על ידי רמדי(תכשיר הומיאופתי ייחודי לאדם. זה עובד בצורה עדינה וקבועה שפותרת לאדם את בעייתו הפיזית, הרגשית, שכלית ואנרגטית כאחד. 

אולם אם מנסים להשתמש באמצעים אחרים, כדאי לבחור את אלו,  שידכאו את המצב כמה שפחות, אלא שיחזקו את המערכת החיסונית באופן כללי.

ברפואה הסינית המאכלים, שמומלצים לדלקות גרון:

ביצים, גזר, מלח, חומץ תפוחים, בצל,ענבים, לימון, רימון, אפרסמון, זנגביל.

לגרגר:

מי מלח; מיץ סלק עם כפית מיץ לימון; מיץ רימון; חליטת זרעי פשתן; חליטה או מיץ מדולל של חזרת או שום; מים עם דבש; מיץ גזר; חליטת עלי אגוזי המלך; מיץ תות שחור עם כוסברה; חליטת זעתר; מומיו או פרופוליס מהולים בתוך מים; כפית עמילן תפוח אדמה, כפית גליצרין ו5 טיפות יוד לדלל בכוס מים ולסנן.

לשתות:

מיץ בצל טרי + דבש - כפית 3-4 פעמים בים.

חליטה של ציפורני חתול + לימון טחון עם קליפה + דבש בחלקים שווים. לשתות 3 פעמים ביום.

(הדרים לא מומלצים לאנשים עם חומציות גבוהה של קיבה)

חליטת זרעי אניס + כף קוניאק + כף דבש(  לשתות בלגימות קטנות).

למרוח:

למרוח על בית הבליעה שמן אובליפיחה; דבש + 1 גרם של מזון מלכות.

ללעוס:

חתיכת לימון עם הקליפה (בתחילת הדלקת). ללעוס לאט ותוך שעה לא לשתות ולא לאכול כלום. בדלקת גרון בכל השלבים ללעוס חתיכת פרופוליס, ללעוס חתיכת זנגוויל, זרעי שומר.

לערבב מיץ לימון עם דבש וללקק אותו מהצלחת, להשתדל להוציא את הלשון כמה שיותר ארוך.

לעשות תרגיל יוגה "אריה" .

לפתוח פה ל5-6 דקות בשמש.

ישנם תרגלי נשימה שמאוד עוזרים למניעת דלקת גרון, דלקת מייתרי הקול ודרכי נשימה.

 

איבוד קול

 זרעי שומר  וזרעי כמון + פלוס דבש.

שמים כוס מים לסיר, מוסיפים חצי כוס זרעי שומר, להרתיח 15 דקות, לקרר עד 40 מעלות, לסנן, להוסיף כף ברנדי, ו1/4 כוס דבש טבעי

 ולשתות כף 1 כל חצי שעה.

תה מוורד בר בלי סוכר.

טוחנים קליפת בצל במטחנת קפה, מוסיפים מים רותחים ומרתיחים חצי שעה.

 4 שעות בכלי חרס. לסנן ולשתות כל 3 שעות.

 

ריח מהפה

 זרעי שומר לועסים ואין ריח בפה.

 

צרבת

 ללעוס זרעי שמיר, פשתן, כמון או  שעורה, שיריד את חומציות של דרכי עיקול. לאחר לעיסה לשתות מים.

 

דלקות בדרכי נשימה

 כפית זרעי שומר וכוס מים רותחים. לשתות חצי כוס 3 פעמים ביום.

אפליקציה מ100 גרם דבש נוזלי, כף וחצי זנגוויל טחון, קמח 2 כפיות, כפית טרגון, לעשות משחה  ולעשות אפליקציה.

 

שיעול וצרידות

אפליקציה של קליפות תפוחי אדמה מבושלים 15 דקות, שמים בשקית פוליאתילן(לא חם מדי) על בית החזה ל20 דקות. לעשות כמה פעמים ביום.

תהילה - ישר כח שהחכמת אותנוכלנית1

רק חבל שאי אפשר לשמור את השרשור. ראיתי פעם אתר שבו יש אפשרות לשמור שרשור בתיבה משלך ואז, כשאת מעוניינת, את פונה ישירות לתיבה שלך ומשתמשת במתכון /במידע.

אפשר לנעוץ את השרשורת-ה-י-ל-ה
תהילהלילך זוארץאחרונה

יפה יש לי עוד מלא טיפים כאלה בהזדמנות אני יעלה אותם ...

 

ולנעוץ אני לא יודעת איך אולי צריך לשאול את אדמין( המנהל )

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך