התחום שעליו דיברתי, כפי שהברתי מפורש, הוא המשמעות של לימוד התורה וכיצד נבנים בו.
והבעַת דעתך בו - עם כל הכבוד - שקולה פחות מאשר אם היית מביעה דעה איך ראוי ללמוד פיזיקה אטומית.
מפני שפשוט אינך יודעת..
הדגשתי מפורש, שאם היית מביעה רק דעה על היכולת להתפרנס באופן זה - זה משהו אחר. ניתן לדון. אך את כתבת על ערך ה"לימוד". ואכן ציינתי שיתכן שהתכוונת רק לצד של הפרנסה - אז צריך לציין זאת מפורש ולא לכתוב כך על לימוד התורה, כאילו אין בו משהו אחר חוץ מהאספקט הזה.
ואת חוזרת כעת על הטעות הזו שוב:
"אבל מעוד 5 מסכתות שתגמור בשנים האלה, אם לא תעשה עם זה כלום בעולם הזה, לא יצמח לך כלום". לא יצמח לך כלום? כן? מה זה הלימוד, מכשיר "לעשות איתו משהו בעולם הזה"? זה מראה שאכן אינך מבינה מהו ערך לימוד התורה, כנראה. כי אדם שמבין - אינו מסוגל להתבטא כך.
אמנם משפט אח"כ את כותבת: "לימוד תורה לשמה זה יפה..אבל אם אתה רוצה להתפרנס.." - אז את צריכה להחליט: אם את מבינה שלימוד תורה לשמה זה חשוב מאד-מאד (לא סתם "יפה"), אז אל תכתבי "לא ייצמח לך כלום"... תכתבי: לא תתפרנס מזה. אם את לא מבינה - אז מה נעשה, זה לא מוריד מערך לימוד התורה, אלא רק מראה שאכן אינך מבינה בו.
וה"התנפלות" שלך (עם אותיות מודגשות....) לגבי "הצד הנשי" - היא באמת מגוחכת, במחילה.
קודם כל, זה לא רק "הצד הנשי" - תתפלאי שגם את "הצד הגברי" מעניינת הפרנסה..
דבר שני - לאט לך... אני לא "בייניש" (אם כי זה באמת תואר כבוד), ועם כל הכבוד לחברתך שנשואה "ארבע וחצי שנים".. לי יש קצת יותר ניסיון בחיים (כדאי קצת להתמתן לפני שמיידעים לא כ"כ בענוה: "ד"א ככה זה בכל מקום בעולם"... תודה על המידע..), גם למדתי, וגם יש לי עבודה ב"ה..
ואגב, גם הבהרתי כמה פעמים שאינני מתייחס כלל לשאלה שעלתה פה בראש השירשור, אלא לאופן הדיבור על הערך של לימוד התורה, בלבד. ללא קשר לענין אחר. לא לשאלה מה ראוי לעשות בנושא הפרנסה באותו זמן.
אז כנראה מי שלא מבין (גם אם אינני שם את זה באותיות מודגשות עם קו מתַחתן..) זה לא אני אלא את: או שלא הבנת כלל מה שכתבתי למרות שהדגשתי זאת מפורש גם בהודעתי הקודמת - או ש"אינך מכירה, מבינה ומקבלת" כלשונך, את הערך של התחום שכלל אינך מכירה אותו מבפנים באמת.
התחום שאמרתי, גם מקודם, שאת לא מבינה בו, הוא הערך העצמי של הלימוד והאופן שאפשר לקנות בו את התורה באמת. ואת משיבה ש"את ממש מבינה בתחום הזה" ובאותה נשימה - שאת "מדברת מהצד של האשה", כלומר הפרנסה. ובכן, זה לא ב"תחום הזה" שעליו דיברתי. זה בתחום הפרנסה. וכמובן שעל הבנתך בפיננסים לא דנתי. כל התייחסותי התחילה מהסיגנון המזלזל על הלימוד: "להיתקע", "זה בעצם כלום".. וכד'.
אני גם הייתי מציע לא להזדרז לדבר בשם כל "הצד הנשי". אני הכרתי לא מעט משפחות שהנשים עם הבעלים החליטו שהם לומדים תורה לטווח ארוך. ולא "לרבנות".. אכן, אמרתי מפורש שאינני רוצה להיכנס להבעת דעה בנושא הזה, של שירשור זה. אך עובדתית, הכרתי כאלה, לא עם הורים "מליאנים".. הבעל גדל בתורה - והמשפחה כולה שמחה וצמחה. וזה היה טוב בעיניהם בפועל מ"הרבה זהב וכסף"...
עם השנים, האנשים הללו גם נהיו מרביצי תורה (לא דווקא עם תואר "רבנות"..), וברור שאז גם מאזן מקורות הפרנסה בבית הישתנה, אבל זה לא הנושא. אז לא כדאי לדבר בשם "הצד הנשי". את יכולה לדבר בשמך, בשם בעלך, זה בסדר גמור ולגיטימי. ואפילו סתם בשם השקפת עולם איך לדעתך ראוי להיות.