פרשת ויצא
אתם יודעים מה הדבר הכי עמוק שיש בנו, איך אנחנו יכולים לבדוק אם הדבר עמוק עמוק בפנים, בלב שלנו?
זו תורה עמוקה של תורת איזבצ'ה אתם חייבים לפתוח את השערים!
כשאדם ישן והוא עדיין זוכר את הדבר הזה, זה אומר שזה עמוק בתוך הנשמה שלו, וזה הדבר הכי עמוק שיש לו בפנים, כמו שאומרים-"אפילו אני מעיר אותך ב1 בלילה אתה צועק לי את זה" כי זה אומר שזה ממש חלק ממך.
ה' מתגלה ליעקב אבינו בסולם, כשהוא ישן, תשאלו למה כשהוא ישן, למה ה' לא מתגלה אליו כשהוא ער?
לפי דברנו שאמרנו שאדם שרוצה לבדוק אם זה ממש חלק בעומק שלו בפנים, זה רק ע"י שינה, ככה יעקב אבינו היה ה' מתגלה עליו דוקא שהוא ישן ועי"ז הוא מראה לנו שאפילו שהוא ישן ה' מתגלה עליו זה כבר אומר שהשכינה וה' באמת במעמקי נשמתו כתוב בזוהר הקד' על חודש כסלו-"המליך אותו סמ"ך בשינה ", וצריך הסבר מזו השינה הזאת, מה חודש שכולם הולכים לישון מעצלות? ברור שלא! אלא זו שינה עמוקה כמו שלמדנו, הסוג הטוב שבשינה.
שהשינה עצמה היא מגלה לך עד כמה אתה חזק, כמה זה באמת בפנים אצלך, ידוע שהימים האלה הם הימים הכי חשוכים, הכי קצרים, בישיבות יש להרבה משברים, "משבר חנוכה", זה לא סתם, אלא זה בא ומלמד אותנו שבגלל שאנחנו כאלה חזקים ה' מנסה אותנו, ובודק אם אנחנו באמת גם בזמן של שינה, של "משבר", זמן של כאב, אנחנו זוכרים אותו, אם אנחנו עומדים במכות האלה ואומרים לו תודה רבה, זה אומר שה' יתברך עמוק עמוק בתוכנו כמו שהיה בתוך יעקב אבינו, שאפילו בזמן שינה הוא הצליח שה' התגלה אליו. ככה גם אנחנו יכולים לבדוק אם אנחנו באמת מרגישים אותו בעומק שלנו.
לי נראה שחנוכה זה החג של ר' נחמן מברסלב, כפי שרואים ליקוטי תפילות מפוצצות על חנוכה ויש לו הרבה תורות על החג הזה, וכמו כן חג זה חביב גם על ר' שלמה מאוד-על חנוכה יצאו שיחות ארוכות, יש המון דרשות שלו על חנוכה. זה לא סתם, זו בדיוק הבחינה של הצדיקים האלה, החגים-בחינת "מוצאי אור מחושך", זו העבודה שלנו בימים האלה, גם אם קשה לנו, גם אם לא הכל הולך הכי טוב בעולם אנחנו צרכים לשמור על אמונה ושמחה הכי שיש בעולם, ואם נעמוד באמונה הזאת, אנחנו מקבלים הכי הרבה אור, זה אומר שאנחנו במדרגה של יעקב אבינו שהעומק שלנו זה כיסופים לה' יתברך ולא רק כיסופים, אלא ממש ה' יתברך!
שנזכה לקבל את החודש הזאת בשינה של יעקב, שנתגלה בה' אפילו בשינה ובחושך!
(מבוסס על תורה של ר' שלמה)

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם