סקר!-כמה קראו פה כבר את "גברים ממאדים,נשים מנוגה"?מחפש את האור..

לדעתי ספר חובה לכל מי שרוצה להתחתן/שהתחתן כבר. 

אני באופן אישי קורא אותו (מתקרב לחצי או כבר עברתי אותו, אין לי כוח לבדוק עכשיו) למרות שעדיין אינני יוצא (ברוך ה' יש עוד זמן...) - כי סתם באופן אישי אני אוהב ידע, ובמיוחד כשזה ידע שאותו אני אצטרך ממש ליישם בעתיד ומובן שהוא יהיה נצרך...

וזה לא רק אני - גם רבנים ממליצים על הספר הזה (גם אם לא מסכימים עם כל מילה...)

אז מי שקרא - מה דעתכם על הספר?

לילה טוב ושבוע מעולה לכולם!

לא קראתי אמנם...צחינא מיא

אבל שמעתי כמה וכמה המלצות מסוייגות.

נ"ב -

נדמה לי שמישהו כאן מהפורום הציע לתרגם את "קיצור גברים ממאדים".

מה קורה עם זה באמת?...

?מחפש את האור..

טוב, בנוגע לשאלה שלך אני באמת לא יודע...

ובנוגע ל"המלצות מסוייגות" - אשמח אם תבהיר למה "מסויגות". אני אישית יודע על מדריכי חתנים שמשתמשים בין השאר גם בספר הזה...

קראתי, ספר ממש טוב-משה ר-
כמה פסקאות, זה נחשב?רחלקה

בעזהי"ת.

מעניין, האמת.

אבל בכללי אני קצת מסוייגת מפסיכולוגיה שאינה יהודית..

הממ... הרחיבי דברייך ונשמעם.צחינא מיא
אין כאן מה להרחיב רחלקה

בעזהי"ת.

הדברים ידועים, והדעה שלי לא לגמרי מגובשת בנושא הזה...

זולא פסיכולוגיה. זה מחקר מאוד טכני..אלירז

והאמת - גם מאוד יהודי..

חכמה בגויים תאמין.

קראתי,שייטת

חוזר על עצמו מלא פעמים אבל בסה"כ יפה.

כנ"לנוצה ברוח

קראתי קצת.. ז"א רפרפתי..

אבל שמעתי המלצות טובות..

לא קראתי..מעדיפה הארי פוטר.. <צ>כתמר יפרח
גם אני לא קראתי.. הסבר.hodaiad
קראתי, ואפשר לתמצת אותו די בקלות...arale44

חשוב לא פחות, אחרי החתונה זה הספר שלהם לנשואים...

אפשר לתמצת בגדול, אבל הפרטים לפעמים חשובים...מחפש את האור..

לא פחות מהרעיון הכללי.

שהרי בלתמצת אפשר פשוט להגיד:"חבר'ה, בנים זה בנים ובנות זה בנות. צאו מהסרט שבנים חושבים/עושים דברים כמו בנות, וכן להיפך, ותתחילו להפנים שמדובר בשני יצורים שונים..." בגדול אפשר לתמצת גם ככה, אבל כמו שאמרתי - לעיתים דווקא הפרטים הקטנים שבתוך הרעיון הכללי הם מה שיכולים לגרום לאדם להבין וליישם.

אני אישית, מודה, בנגיעה האישית שלי, מצאתי בקווים כלליים את חלק מההסברים של היהדות ללמה דיני טהרת המשפחה זה טוב, בתוך הספר...הוא אומנם לא קרא לזה בשם הזה, אבל אפשר ממש להתאים את מה שהוא אומר על גבי המסגרת של דיני טהרת המשפחה (ריחוק כשצריך וכו'...עכשיו זה עובדה - זה מעוגן גם אצל הגויים ולא רק ביהדות. כל העולם מתחיל לחזור לשורשי ההבנה, מה שהיהודים קיימו כל חייהם בגלל ההוראה האלוקית. עכשיו גם הגויים מבינים שאלוקים "צדק"...ומדהים עד כמה שזה נכון.)

מה הם חדשו שלא כתוב כבר בתורתנו הקדושה?נקדש את שמך..
אני לא קראתי, אבל באופן כללי ההדרכה היא -
״חכמה בגויים - תאמין, תורה בגוים - אל תאמין״.
(ואם משהו מחכמתם עומד בסתירה לתורה, פשיטא ש..)

בנוסף, ישנן פסקאות רבות בעין איה שלשונן לודאי מדוייקת יותר ומעבירות את אותו המסר.

(נכון תמיד יש את התגובות הדוסיות האלו? )

אמרת בעצמך.מחפש את האור..

חוכמה בגויים תאמין.

ובנוסף, משום מה נראה לי שאם רבנים ממליצים על זה, זה לא עומד בסתירה לדברי התורה, ודבריי פשוטים...

ולסיום - אם נגיד כמוך, יוצא שאין ללמוד שום דבר מהחכמה של הגויים שהרי הכל כתוב בתורה (אתה לא מאמין בזה?) ובכל זאת אמרו חכמה בגויים תאמין, יוצא מכך שלמרות שבתורה כתוב הכל, אם הדרך שלך היא ללמוד משהו על המדע/החיים - אתה יכול לעשות זאת גם דרך דברי חכמה של גויים. במיוחד אם אתה לא בייניש שמכיר את כל עין אי"ה בעל פה (ורוב העם הוא לא כזה...כולל הדתיים...גם אם זה לצערנו, זה המצב...)

ראשית, אני מנגה ולא ממאדים..נקדש את שמך..
אמרתי מה שאמרתי, והתכוונתי לזה.
חכמה בגויים תאמין.

לא אמרתי שזה עומד בסתירה לתורה (״ואם משהו..״).
ואני גם לא יכולה לומר זאת, כי פשוט לא קראתי אותו בכלל.

אז כן, בתורה כתוב הכל (הקב״ה הסתכל באורייתא וברא עלמא..), וחלק מן הדברים ניתן ללמוד ״*גם* דרך דברי חכמה של גויים״.

והרש - אני לא אמרתי שיש בעיה לקרוא את זה.
לי בעצמי יש על המדף את חינוך באהבה של הרב אבינר ליד ״איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולשמוע כך שהילדים ידברו״.
אז אם זה עוזר להוריד את התכנים למעיישה, מה טוב.
עין איה לא מובן ומסודר כמו הספר הנ"ל..אלירז

ואם לא הייתי קוראת לפני את גברים ממאדים.. לא הייתי מבינה דבר בעין איה.

הזכרתי את עי״א היתה בגדר הערת אגב בלבד,נקדש את שמך..
וממש לא בתור ספר הדרכה לנישואין.

ואם כבר, בעיניי יותר בסיסי ללמוד *קודם* את פרשת בראשית עם פרש״י ועם הנצי״ב.
וזו דעתי האישית, לא בקשתי מאף אחד שיעשה זאת.
זה פשוט נראה לי יותר בסיסי מאשר הספר הזה. 
זה בסיסי לידע התורני והמהותי שלנו כיהודים..אלירז

פרש"י ונצי"ב..

ולא סותר ללמוד גם אותם וגם את גברים ממאדים - שהוא ספר בסיסי להבנה בזוגיות.

והתגובה שלך לא סותרת את דבריי..נקדש את שמך..
מעולה
איפה אלירז כשצריך אותה???הרש
עבר עריכה על ידי הרש בתאריך ח' כסלו תשע"ב 00:27

ולגבי מה שכתבה נקדש.

הכל כתוב בתורתינו הקדושה בכלל, ובעין אי"ה בפרט. וברור ששם זה יותר מדוייק, מסונן ונקי.

אבל עדיין לא רואה איפה הבעיה לקרוא את זה.

למרות ששם זה עם פולטק כפילויות, לא כ"כ נקי ומסונן- אבל בכל זאת קשה להפנים למעיישה את התכנים האלה מלימוד בעין אי"ה (לרוב רק אחרי שקוראים שספר מבזיק שזה דומה לעין אי"ה...).

אז שווה ומומלץ, ולהפסיק אחרי שקולטים את הפואנטה- ומשם לעשות עבודה עצמית.

קוראת..ארץ קדם

והוא מומלץ .

חכמה בגויים תאמין?איזה יום שמח

נישואין זה חכמה??

נישואין זה תורה!!!

איך אפשר ללמוד הלכה למעשה מגויים?

מישהו רוצה שצורת הקשר שלו תתבסס על מה שגויים טוענים?

לא חסר ספרים מעולים אצלנו שהרבנים שלנו כתבו...

חכמה בגויים תאמין !כתבן

ובניין בית זה חכמה "בחכמה יבנה בית"

אבל "תורה בגויים אל תאמין" ובית יהודי זה לא כמו בית של גויים אז זה תורה.

אזמבולבל

הבעיה היא שאנשים פשוטים כמוני לא יודעים להבחין איפה נגמרת החכמה ומתחילה התורה. וכאן מתחיל הבלאגאן

אולי לא לכולם יש גישה להבין עין אי"ה, אבל היום יש מי שעשה את העבודה ויש הרבה ספרי הכנה לנישואים משלנו.

ניחוש קטן - הם בטוח קראו בשבילנו גם את גברים ממאדים ונשים מנוגה.

נצרף מה שהרש כתב ש"לא כ"כ נקי ומסונן" וזה כבר תשובה לכל מי שיגיד שרב שלח לשם

יש שם הרבה כפילויות יש שם הרבה כפילויות יש שם הרבה כפילויות

אז אם יש קיצור נקי זה לא אידיאלי כדי להמשיך משם לספרות שלנו?

לקחת משם את החכמה ולהתחיל מייד בבניין של תורה.

הסתכל בתגובה שלי -מחפש את האור..

אני מסכים שבית יהודי זה לא בית של גוי, אבל צריך לזכור שברובד האנושי הפשוט (לא הנפש האלוקית שיש לנו ולהם לא) אנחנו כמו הגויים. מה שאומר שגם אנחלנו כועסים, גם אנחנו עצובים, גם לנו יש עליות ומורדות בקשר, והכי חשוב - גם אנחנו מדברים בשפות שונות, הבנים והבנות. ואת העניין ה-ז-ה, אני חושב, אין בעייה ללמוד מספר הדרכה שכתב פסיכולוג גוי (אגב, היה מעניין אם פתאום היה מתגלה שסבתא מצד אמא שלו הייתה יהודיה ואז למעשה הוא יהודי... כי אז כולם יקפצו ויגידו "אה, אז הוא יכל לכתוב את זה בגלל היותו יהודי בשורשי נשמתו..."צוחקצוחק).

ואני שוב חוזר ואומר - אני יודע על רבנים ומדריכי חתנים מוסמכים שמפנים את האדם בעצמו לספר הנ"ל, ולא ל"קיצור" או רק מעבירים לו מסרים מהספר...

(אבל יודעים מה, אולי זה באמת לא הוגן כלפיכם, אני פשוט אדם שאוהב לצבור ידע בנושאים שונים ומגוונים - כמובן שמשתדל שיהיו כמה שיותר טהורים ונקיים - ולכן אני כל כך מתלהב מהספר הזה. בהחלט יכול להיות שאדם אחר שלא כל כך מעניין אותו להכניס עוד 500 מגה בית למוח שלו, לא רואה חשיבות כזאת גדולה בלקרוא את הספר הזה...לגיטימי. וכמובן, הגיוני שיש סיבות נוספות...הכל נכון...).

שבוע טוב!

נ.ב: עוד נקודה שראיתי שהרבה התייחסו אליה כאן - הכפילויות. טוב, זה כבר נתון למחלוקת, אבל לטעמי, מסר שרוצים להעביר טוב, צריך לחזור עליו הרבה פעמים. לחדד את המסר. נכון, יש גבול, אבל לא נראה לי שבספר שלו הוא עבר את הגבול...בתחילה הוא פרט את עיקרון היסוד ומשם התרחב לפרטים של אותו עיקרון כשכל פעם הוא חוזר ומדגיש את העיקרון כדי להראות את הקשר בין כל הפרקים... (אגב, זה גם מוכח ממש, שמסר שחוזרים לך עליו הרבה פעמים, בסופו של דבר יוטבע לך במוח יותר טוב ממסר שקראת פעם אחת וזהו...גם אם תגיד "למה אני צריך את זה? הסופר חושב אותי למטומטם? שיכתוב פעם אחת, אני אבין כבר אחריה..." זהו, שאם חוזרים, זה מוטבע יותר טוב. פשוט והגיוני, נכון?).

לאו דווקא נישואין...מחפש את האור..

כלומר, זה כן חשוב לנישואין, אבל העניין של החכמה הוא להבין את ההבדל בין גברים לנשים וככה לפתח מערכות יחסים בריאות יותר. וכן, זה דבר שאני בהחלט מאמין (כמו גם רבנים שונים) שאפשר ללמוד גם מאדם שלא יהודי. כואב לך שה' בחר להעביר את המידע הזה לציבור הרחב דרך פסיכולוג שלא עבר ברית מילה? לי לא. כמו שאמרתי, הכל כתוב בתורה למעשה, כך שניתן להגיד ש"הכל זה תורה", ובכל זאת חלק מהדברים ניתן ללמוד מהגויים...

ולגבי הספרים המעולים שרבנים שלנו כתבו - בכל זאת אני מאמין שגם אותם רבנים לא יגידו שאין לקרוא את הספר הזה ושהוא לא טוב. אדרבא, להרבות חכמה זה טוב ומועיל, ונחוץ בעיקר בתחום מסובך זה. מה גם שלמרות תגובה כלשהי שהגיבו לפני, הספר נקי מבעיות צניעותיות (לפחות עד הקטע שאני הגעתי אליו, ולא נראה לי שפתאום אחרי חצי ספר הסופר ישנה את סגנונו באחת...).

איזה יום שמח - חסר!! כל כך חסר ספרים טובים כאלואלירז

של רבנים, ברוח תורנית.

וחוצמיזה - חוץ ממילה אחת או שתיים בספר - בגדול - אין בו בעיה תורנית.

פשוט רואים שלרוב, מי שלא קרא- יהיו לו טיעונים דוסים חשוכים ולא שייכים.

^^^(בנוגע לספר, כי בנוגע לרבנים אינני יודע)מחפש את האור..

כל מילה בסלע. למרות שגם אותי אפשר די לכנות דוס (עיינו בחתימתי...) [ובסוגריים אגיב שלדעתי גם את אלירז,כזאת, ומקווה שלא תתבעי אותי על לשון הרע כי אין לי 300 אלף שקל פנויים...קורץ]. הכל תלוי אם אתה יודע במה מדובר.

אם הייתי קורא והייתי מזדעזע, האמינו לי שלא הייתי ממליץ על הספר הזה.

אלירז -וואו. את רצינית שקראת שמונה פעמים כבר? בשביל מה צריך תשע - את לא זוכרת אותו כבר בעל פה?צוחק

בנוגע להכנסה לבגרות - תשמעי, משום מה כל מה שנכנס לבגרות הופך לשנוא על התלמידים ככה ש... וכן, אני יודע שבכל מקרה ההצעה לא ריאלית...קורץ). ללמד בדרך אחרת - תפדאל...אבל בשיעורי רשות, לא חובה (כדי לא ליצור אנטי...)

יום טוב.

אתה יודע מה משגע אותי?! שכל פעם שאני קוראתאלירז

אני כאילו מגלה אותו מחדש..

לא זוכרת שככה זה עובד אצל גברים ולמה..

חוצמיזה - זה פשוט מפתח להבין אנשים.. אני נהנית.

ואני לא סתם דוסית - אני דוסית טרור!!

בעיה תורנית?!איזה יום שמח

תלוי את מי את שואלת..

ודוקא קראתי (ולא הרגשתי הכי טוב עם זה) ואחרי ששמעתי מה רבנים אומרים אמרתי מה שאמרתי...

ציטוטים / מקורות / שמות בבקשה מיד!אלירז
ואם זה רבניםאיזה יום שמח

לא מהמגזר שלך?

כנראה שזה חלק מהשוני בין המגזרים...

קראתיאלעד

ושניתי,

ושילשתי..

ולדעתי הספר מעולה לנשואים ומסוכן לרווקים

לא טוב לדעת הכל לפני

קראתי 8 פעמים.. מתחילה את התשיעיתאלירז

וחושבת שזה ספר חובה!!

צריך להכניס אותו לבחינות הבגרות.. או ללמד אותו בכל דרך אפשרית אחרת.

היום קניתי את הספרלרגע 1

(כדי שיהיה לי בבית)

ורק בגלל השרשור הזה...

תביאי לי אחרייך ^ כתמר יפרח
תקחי מחוויהלרגע 1

יותר אפקטיבי (:

יש לו הערות ותובנות בתוך הספר בשוליים...

השוואות עם "עין אי"ה"? |מייחל|צחינא מיא
תשאל אותו מאיפה לי.....לרגע 1
אם כבר...חוויה מתקנת!

השאלה הקבועה-

ביהדות יש ה-כ-ל... נכון?
אז למה לי לקרוא ספרי של גוי?

תשובה-
איך לומדים לבשל מאמא? (יהודי עונה בשאלה )
לרוב האימהות אין מתקון מדויק לכל דבר וכדי ללמוד מאמא צריך "להיות בסביבה" כשהיא מבשלת,
להבדיל, בתורה יש הכל מיכול כול! אבל מה הבעיה? שכדי לזכות לכל התובנות ופנינים צריך "להיות בסביבה"...

הספר לא מחדש כלום, הוא רק מאיר את נושא ממבט טכני, 1+1=2 .

לצערנו אין מספיק (בכלל?!) ספרות מקצועית יש ספרות עיונית.
ולך תלקט את כל הכללים והתובנות לבד... נו... בינינו? לא יהיה...

אין ספק שזה לא נכון להסתפק ב"ככה עובד השכל הגברי VS הרגש הנשי",
הספר הולך (רוב הדרך) יד ביד עם ההלכה ואיפה שלא, לא צריך להיות גאון כדי לסנן...

מומלץ מאוד לקרוא את הספר במקביל לספרות ערכית שלנו,
יש לי ספר שאני משאיל לחבר'ה ואני מקפיד לבקש מהם לכתוב הו הערות והארות בשוליים,
להוסיף מקורות הלכתיים או תובנות מהצד, כמו בכל תחום רציני אחר שלומדים בחיים...

בצידי הדברים,
א) לא ממליץ לקרוא את הספר לפני שאת/ה יודעים מה אתם מחפשים,
    זה יכול להוביל למקום של "משחק ברגשות" או מניפולציות וניסויים בבני אדם וד"ל.
ב) לא ממליץ לקרוא את הספר "דוך", מההתחלה לסוף, לא מדבר אליך קטע מסויים? דלג!
    אאל"ט באחת המהדורות הסופר ממליץ לקרוא בדילוגים...

ג) לקרוא שוב ושוב ושוב!! כמו ניסיון חיים, כל פעם משהו אחר צץ, מדליק נורה או מאיר נקודה חדשה...

שווה כל שקל (מחיר מומלץ לצרכן 88 ש"ח  )

מחיר מומלץ 75 ש"ח קניתי היוםלרגע 1
קראתי כמובן...שרית יורב

וגם כשהתחתנו - הבאתי לבעלי לקרוא קטעים נבחרים.

ספר מעולה, למרות ששמעתי פעם שהרבנית חנה טאו ע"ה (שעוד זיכיתי ללמוד אצלה!!) אמרה שצריך לצנזר לפני שגברים קוראים.

מאד מאד חשוב העניין של ההבדלים בין גברים לנשים, לדעתי רוב חילוקי הדעות / אי-ההבנות /המריבות נובעים מההבדל בתפיסת המציאות ובתגובה למציאות אצל גברים/נשים.

אני קראתידי"מאחרונה
מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפיאחרונה
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

מה שאתה מתארooאחרונה

זה לא חוסר נשיות ולא חוסר טיפוח

זה סגנון שאוהב את הטבעי והפשוט

(גם אני לא מתאפרת/ לק/ ביגוד פשוט/ לא עוקבת אחרי כל שערה בפנים)

לא חושבת שזה בר שינוי משמעותי

וגם אם היא תעשה שינוי

זה כנראה יהיה עם מחיר אישי גבוה

כמובן לא חייבים להתחבר לסגנון הזה

עניין של טעם 

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפיאחרונה

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלת

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

אני לא חושבת ששם הבעיההפיאחרונה
צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אתם לא מדברים על אותו דברנוגע, לא נוגע
הוא מדבר על גדרי צניעות הלכתיים ואתה על מחוייבות זוגית, שבוודאי שהיא חלק מהמוסר הטבעי גם לגויים. "ודבק באשתו"- ולא באשת חבירו.

הרמב"ם שם רק אומר שהתורה ציוותה את עם ישראל לעלות עוד דרגה ולהתקדש (תרתי משמע), ולא לבטא צרכים גופניים בלי להתקדש ולהינשא גם כשהם פנויים ואין בגידה.

(גם איתו אני לא מסכים כי אמנם הגויים לא חייבים בגדרי צניעות הלכתיים כמונו אבל זה לא אומר שזו גזירת מלך. זו קריאת כיוון, ומי שחכם יקח אותה).

אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלת
תלוי אם אכפת לבחור...ועלהו לא יבול
הקיצוניות בין התגובות כאן מעניינתנוגע, לא נוגע

כמעט כל התגובות הם או ברור שכן או ברור שלא..

מה הקשר? לא.נעמי28
🙂👍זמירותאחרונה
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגע
נאה דורשת נאה מקיימת..
מזל טוב, כמה חכמה!שושיאדית

קשר שמבוסס על כנות, הוא קשר מושלם!

כך האהבה תתפתח, לאט לאט והכי בטוח שיש.

בהצלחה רבה!!

תודה על הדברים וממש בהצלחה!פתית שלגאחרונה

מזל טוב!!!

היית ממליצה לבוא מנקודת מבט כזאת גם לבת 20?

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

אולי יעניין אותך