אני מסכים שבית יהודי זה לא בית של גוי, אבל צריך לזכור שברובד האנושי הפשוט (לא הנפש האלוקית שיש לנו ולהם לא) אנחנו כמו הגויים. מה שאומר שגם אנחלנו כועסים, גם אנחנו עצובים, גם לנו יש עליות ומורדות בקשר, והכי חשוב - גם אנחנו מדברים בשפות שונות, הבנים והבנות. ואת העניין ה-ז-ה, אני חושב, אין בעייה ללמוד מספר הדרכה שכתב פסיכולוג גוי (אגב, היה מעניין אם פתאום היה מתגלה שסבתא מצד אמא שלו הייתה יהודיה ואז למעשה הוא יהודי... כי אז כולם יקפצו ויגידו "אה, אז הוא יכל לכתוב את זה בגלל היותו יהודי בשורשי נשמתו..."
).
ואני שוב חוזר ואומר - אני יודע על רבנים ומדריכי חתנים מוסמכים שמפנים את האדם בעצמו לספר הנ"ל, ולא ל"קיצור" או רק מעבירים לו מסרים מהספר...
(אבל יודעים מה, אולי זה באמת לא הוגן כלפיכם, אני פשוט אדם שאוהב לצבור ידע בנושאים שונים ומגוונים - כמובן שמשתדל שיהיו כמה שיותר טהורים ונקיים - ולכן אני כל כך מתלהב מהספר הזה. בהחלט יכול להיות שאדם אחר שלא כל כך מעניין אותו להכניס עוד 500 מגה בית למוח שלו, לא רואה חשיבות כזאת גדולה בלקרוא את הספר הזה...לגיטימי. וכמובן, הגיוני שיש סיבות נוספות...הכל נכון...).
שבוע טוב!
נ.ב: עוד נקודה שראיתי שהרבה התייחסו אליה כאן - הכפילויות. טוב, זה כבר נתון למחלוקת, אבל לטעמי, מסר שרוצים להעביר טוב, צריך לחזור עליו הרבה פעמים. לחדד את המסר. נכון, יש גבול, אבל לא נראה לי שבספר שלו הוא עבר את הגבול...בתחילה הוא פרט את עיקרון היסוד ומשם התרחב לפרטים של אותו עיקרון כשכל פעם הוא חוזר ומדגיש את העיקרון כדי להראות את הקשר בין כל הפרקים... (אגב, זה גם מוכח ממש, שמסר שחוזרים לך עליו הרבה פעמים, בסופו של דבר יוטבע לך במוח יותר טוב ממסר שקראת פעם אחת וזהו...גם אם תגיד "למה אני צריך את זה? הסופר חושב אותי למטומטם? שיכתוב פעם אחת, אני אבין כבר אחריה..." זהו, שאם חוזרים, זה מוטבע יותר טוב. פשוט והגיוני, נכון?).