חברה שלי, מעל גיל 50
סובלת מחוסר יכולת לישון בצורה סבירה בלילות.
מתעוררת באמצע הלילה ולא יכןוה להרדם.
לא מצליחה להשלים שינה בשאר חלקי היום.
ניסתה כדורים הורמונאליים
מעט כדורי שינה.
בריאה בדרך כלל.
יש רעיונות לעזרה????
תודה
בעיות שינה יכולות להגרם ממספר סיבות מעל גיל חמישים בהקשר הורמונלי או חסרים מסויימים של YIN לפי רפואה סינית ,
אפשר וכדאי לטפל בתופעה כדאי טיפול מסודר בדיקור או בשיטות אחרות
בשורות טובות .
שלום לך ולחברתך!
מלבד טיפול בוויהוריסטי (התנהגותי) ויישום של שיטות ההרפיה ניתן ליטול במקביל כדורים להסדרת תהליכי שינה לא ממכרים על מנת לוסת את התהליך של ההרדמות והשינה.לדוגמא: "טונייט" של כצט, שיכול לתת מענה טוב בתקופות חיים מסויימות בהן המצב של חרדה והדחק או טיסות ליעד רחוק מבלבלים את הגוף ומשבשים תהליכים טבעיים....
איילושקה
גורמים מעכבים בשינה טובה: ארוחה כבידה לפני השינה, שתיית קפאין סמוך לזמן השינה, חוסר ברזל או סידן (לקחת מגנזיום בנוסף לתוסף סידן!).
אחרי בדיקה אם יש חוסר סידן/ברזל, אפשר לקחת כדורים טבעיים, כאשר לכל חברה יש נוסחה שונה במקצת שמבוססת על פסיפלורה, ולריאן, מליסה ועוד. יש כמוסות שמסייעות לאדם אחד ולא משפיעות על אחר ולכן צריך לנסות את אחת הגרסאות. חשוב מאד: לאחר חודשיים- להחליף כמוסות ולחזור לקודמות רק אחרי הפסקה של כשבועיים, כדי שהגוף לא יתרגל ואז הצמח כבר לא ישפיע.
יש כדורים על בסיס מספר צמחים כמו נוקבלן. קלמה נרבין, רגיעון (לילה), רלקסין (על בסיס ולריאן בלבד).
אכילת שיבולת שועל (מומלץ בערב)- היא מכילה חומצת אמינו שמסייעת לאיכות השינה, נטילת B קומפלקס (כמה סוגים של ויטמין B, מאחר שקבוצה זו אחראית על מערכת העצבים ונוטלת תפקיד חשוב בהסדרת השינה.
אם משתמשים בכדורי שינה (בלי מרשם) אנטיהיסטמינים, לא להתמיד יותר משבועיים בלי התייעצות עם רופא.
לא הספקתי להיכנס.
תודה על כל התגובות.
א. היא נשואה (זה משנה?)
ב. יכול להיות שאיזה כדור שהיא קיבלה מתחיל להשפיע (הסתגלות של הגוף?)
ג. היא עברה שינוי בחיים, (עזבה מקום עבודה) אז כנראה שזה קשור גם.
ממש תודה
דאגתי לה מאוד
בעיקר כי היא מנסה לשדר עסקים כרגיל
בעוד מראה הפנים משדר אחרת....
שוב תודה לכולם.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.