ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית...
ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית...
מה לדעתך? באמת?
יש כאלה שקר להן בחורף...וזה עדיין לא סיבה כי אפשר ללבוש טייץ( מקווה שככה כותבים..)
ויכול להיות שלא אכפת לה איך היא נראית,היא עושה מה שבראש שלה ,העיקר שיהיה לה נח.
תלוי גם כמה רואים את זה מתחת לחצאית..
שרואים...
אגב, גם בקיץ...
נראה לי שזה ליופי,(אתה מתכוון בצבע לבן??)
אולי לצניעות,
אולי פשוט תשאל אותה...
מה מפריע לך בזה??
זה נראה לך לא יפה?לא מכובד??מוזר??
יש בעיה? אין בעיה?
זה לא יותר צנוע?
(כל עוד החצאית עוברת את הברך)
לא אמרתי אם זה מפריע לי או לא.
רק שזה התברר כדבר שחשוב לה.
אני שואל אתכן כבנות, אם זה לגיטימי מבחינתכן או לא.
ובנים, מה לדעתכם?
אם זה הטעם שלה...
אז מה הבעיה?
אני שואל מבחינה דתית.
אני לא אומר מה יותר או פחות צנוע.
רק שואל מבחינה דתית
היום זה מקובל ,למרות שלדעתי אני לא מוצאת בזה משהו מועיל
אני אישית לא הבנתי את השאלה, אשמח אם תצביע על אחד מהכיוונים הבאים.
אתה שואל:
א. אני לא אוהב את הסגנון, והיא מתעקשת עליו. האם זה יפריע מדי בהמשך, או שנתגבר?
ב. היא מתעקשת על הלבוש הזה. מה העקשנות הזאת מלמדת עליה?
ג. מה סגנון הלבוש הזה מלמד עליה, על השתייכותה החברתית, על השקפותיה? על אופייה?
ד. האם זה ראוי כשלעצמו?
השאלה היא:
לא מפריע לי המכנס עצמו. תלבשו מה שבא לכן.
אני לא מה שנקרא דוס ואפילו לא בייניש.
מפריע לי שבן אדם מגדיר את עצמו ברמה דתית מסויימת, אבל מתעקש ללבוש מכנס, שעד כמה שאני זוכר זה לא בדיוק מצווה, במילים עדינות...
אגב, תמר, איך מכנס לבת (במצב רגייל, לא חריג) זה תוספת צניעות??
ויש לי דעה מאד ברורה בעניין.
שזה אכן מעיד על משו מבחינה דתית (פחות דוסה?!)
היום יש בי עדיין מעט מהמחשבה הזאת אבל הבנתי שזה גם הרבה עניין של סגנון ואופנה..
כך שצריך לברר איתה על מה זה יושב..
רב אחד אמר לי פעם שאם הייתי לובשת את אותה חצאית ללא המכנס וזה עדיין היה נשאר צנוע ללא ספק, אז אין בעיה הלכתית ללבוש את המכנס אבל אם לא, אז...
זה גם דבר שתלוי במנהג המקום..
בטוח שאם בנות תתלבשנה ככה במאה שערים זה יחשב מאוד לא צנוע אבל בציבורנו זה מקובל.
שאבין, אתה מתנגד לזה הלכתית ומנסה להבין למה עוברים על ההלכה בשביל יופי?
כי טכנית אני מסכימה איתך..
אם קר לך אז מובן..
אבל בקיץ!? שתהנה...
זה יפה בכללי-אבל אני לא הולכת ככה..
מקריאת התגובות של הבנות פה, יותר ויותר מתחזקת דעתי שזה מעיד על פחות דוסיות..
אבל נראה לי שבנות שהולכות ככה לא מסתכלות על זה בצורה כזו,
זה לא תופס אצליהן מקום יותר מידי גדול,
הן הולכות ככה וזהו,
בלי לחשוב יותר מידי מה זה יגיד לאנשים אחרים
יש עוד בגדים שאני לא הייתי הולכת איתן ואני רואה שיש בנות שכן,
ולא בהכרח שהן פחות דוסיות
אם אתה מכיר...
לדעתי ממש לא צנוע,
אבל לא חושבת שיש מספיק מודעות לזה שזה לא צנוע,
יש דברים שהם באופנה,יש בנות שאומרות לעצמן,אפילו היא הדוסית הולכת ככה אז זה סבבה,
וזה הופך ללגיטימי.
נוח לי שאני לא צריכה להזהר מידי אם החצאית מתעופפת או כשאני יושבת בשילוב רגליים
זה מונע שפשפות
זה יפה בעיני
וזה קצת מחמם.
בלי זה אני ממש מרגישה שמשהו חסר לי, גם מתחת חצאיות ארוכות לחלוטין אני לובשת.
אני לובשת מכנסיים של בנות (אין בזה לא ילבש) עם חצאית שעוברת את קו הברך-
איזה בעיה יש בזה?
אז מה הקטע..
חם לך שפשפות וכו'..
אפשר גם מתחת החצאית מבלי שיראו..

דעתי, אם ניתן ללכת איתו גם בלא חצאית וזה עונה לגדרי הצניעות, אין בעיה שיהיה מתחת לחצאית.
שים לב!
נוצה ברוח כתבה:
"רב אחד אמר לי פעם שאם הייתי לובשת את אותה חצאית ללא המכנס וזה עדיין היה נשאר צנוע ללא ספק, אז אין בעיה הלכתית ללבוש את המכנס.."
ואילו אני כתבתי:
"אם ניתן ללכת איתו גם בלא חצאית וזה עונה לגדרי הצניעות, אין בעיה שיהיה מתחת לחצאית." ודו"ק.
נכון.. פעם זה היה של גברים בלבד.. ואז אם היא לבשה את זה- היא עברה על "לא תלבש".. אבל היום אתה יכול לשים לב להבדל בין מכנסי בנים למכנסי בנות-- אין שום מקום לטעות!!!
אתה יכול לומר לי שזה עדיין בגד של בנים,אבל זה לא נכון!! ידעת שג-ם בנים וג-ם בנות לובשים חולצה? גם פה תגיד שזה "לא ילבש"?! ברור שלא!! כי אתה יודע בדיוק מה ההבדל בין חולצות של בנים לשל בנות!!
אז זה בדיוק אותו דבר...
אני לא מדברת על ר-ק מכנסיים שאז אני לא לובשת ת זה בגלל בעיית צניעות (ולא-לא ילבש..) אנחנו מדברים על מכנסיים מתחת לחצאית,כשהחצאית באורך סביר. אז מה הבעיה? אמרו לך פה את הסיבות למה בנות לובשות מכנסיים מתחת לחצאית.
הדברים נאמרים מבלי כל קשר ל--האם אני בעצמי לובשת מכנסיים מתחת לחצאית או לא.
למרות שאני לא מכירה אותך..hodaiadאם החצאית מתקצרת בעקבות המכנס עצוב..
אבל אם זה כמו שאת מתארת אז-מעולה!
דעתי..
לא?? אני לא מבין את הבעיה
יכולהיות שכל התשובות האלה עוד לא ענו לך!?
או שעוד לא ירדנו לסוף דעתך..
א.זה פריצת גדר,זה לא לבוש צנוע סטנדרטי ברוב הציבורים שמקפידים על צניעות (חוץ מלפני 100 שנה בתימן..).
ב. הרבה פעמים החצאית הולכת ומתקצרת...
ג. למה למשוך את העין לכיוון המכנס הלא שיגרתי שמציץ...
למי שהתלבשה פחות צנוע (כלומר רק מכנס או חצאית קצרה) ורוצה להתחזק לאט, אז זה דווקא מעלה,אבל למי שרוצה להיות צנועה באמת שלא תתחיל עם זה.ואם אומרים שיש יותר צניעות/הגנה בתוספת מכנס מלמטה...בסדר אבל למה צריך לראות אותו דווקא ???זה גם קצת ערבי לא?
את המכנסיים?
לא מהצד הרע- אבל אתה פשוט לא מבין את זה. אתה כל החיים שלך הלכת עם מכנסיים, ישבת איך שבא לך, קפצת בלי לשים לב אם עולה לך משהו מאחורה.
אצל בנות זה לא ככה. צריך על כל דבר להיזהר- כמו שכתבת. אבל זה לא כ"כ קל כמו שזה נראה. זה כשאת מתכופפת- לשים לב אם לא רואים לך את הגב ושהמחשוף לא יהיה פתוח. כשאת מרימה את היד- שהחולצה לא עולה לך. כשאת יושבת- שלא יראו מעל הברך, ועוד ועוד.
אז כדי שלא נצטרך לשים לב כל שנייה על כל תנועה שאנחנו עושות- שמים משהו. גופיית תמנון- שלא יראו את הגב\בטן. חולצה סגורה-למחשוף. ומכנסיים- שלא יראו את הרגליים.
בת!!!
אתה לא חושב שאנחנו נהנות מהמצב,נכון? אף אחת לא תשמח להיתפס לא צנועה..
אז אם זה קורה, ב-ט-ע-ו-ת עדייף שיראו את המכנסיים ולא את הגוף שלה,אתה לא חושב?
ארוכה ועם מכנסיים מתחת לשמלה כדי שחלילה לא יתגלה שום דבר שצריך להיות מכוסה. היא גם הייתה הולכת עם מטפחת ראש שלא הייתה יוצאת ממנה אף שערה, ממש כמו קמחית...
למותר לציין, שהיא לא הייתה צנועה רק כלפי חוץ ולא הייתה "דוסית" (בכלל לא היה אז מושג כזה) וזהו. סבתא שלי וכל המשפחה מזכירים שוב ושוב הרבה יותר מאשר את הבגדים את מידותיה הנעלות ואת דרך הארץ שלה, העזרה לזולת והחסד.
לפעמים נדמה שאנחנו שוכחים מה חשוב באמת ומה העיקר בחיים. בגדים ארוכים ללא כיסוי - לא שווים כלום.
אני כמעט ולא רואה הודעות בסגנון "היא לא אוהבת לעזור - זה מפריע לי" או "היא לא מתנדבת - זה מעציב אותי", אלא רק "היא לובשת כך וכך..". ברור לי שעזרה לזולת, למשל, היא לא חלק מהדרישות כדי להיקרא דוס, חצאית ארוכה, כיסוי ראש (ויש הסוברים - גם רעלה), דווקא כן. השאלה היא ממתי "להיות דוס" הפכה להיות מטרה?
אני הולכת אם מכנסיים מתחת לחצאית הרבה פעמים. לפעמים כי נוח ולפעמים כי יפה..
היתה לי תקופה בעבר שלא יכולתי בלי מכנסיים מתחת לחצאית. למה? כי הרגשתי ממש חשופה בלי. למרות שהחצאית שלי בפני עצמה היתה בסדר גמור!! זה פשוט היה עניין של הרגשה כזו. לפעמים כדי להוסיף נפח כדי שהחצאית לא תיצמד.
ברור?
מה זה השטויות האלו- "ממתי מותר ללכת לבנות עם מכנסיים?" ???
זה כמו כל תוספת אחרת כשזה בא ביחד עם החצאית!!!
ותאמין לי שאת המכנסיים שאני הולכת איתם בחיים לא היית מודד אפילו.
ודרך אגב כדי להסיר ספק- אני דוסית מאוווווווווווד.
אל תרגישי ככה! זאת כבר בעיה שלך!
אם את לובשת חצאית "עד הרצפה" וכל זאת מרגישה חשופה, אז כבר יש כאן בעיה אחרת...
אני לא מחייב (פמיניזם?) אף אחד לעשות שום דבר.
מצחיק אותי שאנשים מציגים את עצמם כלפי חוץ אחרת לגמרי מהפנימיות שלהם. זה לא היה מפריע לי, אם הם לא היו מתכחשים לזה...
אני חושבת שזה דווקא מראה על הצניעות שבי. ולא להפך. תבין את זה איך שבא לך.
שאלת רב שאתה מגיב בצורה כזו? אתה לא באמת יודע וחבל שאתה מסיק מסקנות רק ממה שנראה לך.
אני רואה שלא ממש הבינו את הכוונה שלי...
קודם כל סליחה.
דבר שני, אני מנסה להבין איך הבחורה אומרת לי שהיא מקפידה על הכל ומצד שני הולכת עם מכנסיים.
אז לא, התשובות שלכם כאן לא ענו לי, מסיבה פשוטה, שאתן מתיימרות להציג את אותו הדבר ("אנחנו דוסיות") ומצד שני לובשות מכנסיים בלי להסביר בדיוק איך זה מותר.
כבר אמרתי קודם, אין לי בעיה שמישהי לובשת מכנסיים, אני לא אפיל על זה קשר והרבה פעמים זה אפילו ממש יפה.
אבל בשום שלב אני לא אגיד שזה מותר.
זה לא מעיד על הרמה הדתית שלך?
לזה התכוונתם?..
התכוותי להגיד שכמו שהטענה שלי שמכנסיים לבן מעידים על רמת הדתיות אין בהם כלום, כך גם הטענות שלך חסרות בסיס לחלוטין
זאת דוגמה חלשה מאד...
אולי תקרא שוב.
אני לא הולך לקרוא שוב כי אין לי מושג על מה אתה מדבר.
כדאי שתסביר לי, כי יש כאן שיחת חרשים
אם זה שאתה לובש מכנסיים, כי אולי זה מעיד על רמת הדתיות שלך.
זה הכל.
אז קודם כל תקשוט את עצמך לפני שאתה קושט אחרים. זה דבר ראשון.
דבר שני - אני הולכת עם מכנסיים, ואני לא "דוסית". אין לי שום מטרה להיות "דוסית", אלא להיות האדם הטוב ביותר שאני יכולה להיות. זה, כמובן, כולל מחויבויות נוספות שעליהן לא מרביצים שיחות מוסר בישיבות ובאולפנות - כגון, עזרה לזולת, התנדבות, עשיית חסד, השתדלות להימנע מלשון הרע שמבחינתי הן חובה ולא רשות. "דוסיות" זה עניין חיצוני-חברתי נטו, ואין לי שום עניין להתאמץ להשיג תווית של "דוסית", גם כאשר אני מוכרחה לומר שקל מאוד להשיג תווית כזאת היום - כל מה שצריך זו חצאית ארוכה, שרוולים ארוכים, כיסוי ראש (אם את בת) ו-להתנדנד בתפילה כמה שיותר חזק ולהוציא ציציות החוצה ולדבר כל הזמן על מכנסיים-חצאית-כיסוי ראש מלא-חסר (אם אתה בן).
לעומת זאת להקדיש שעות בשבוע במצבר לסיוע, לעזרה למעוטי יכולת ולחסרי יכולת בכלל, לאנשים עם לקויות ובעיות - זה כבר לא קל. לקום באמצע הלילה כשכולם ישנים, כי צריך ואין ברירה, כי לקחתי על עצמי מחויבות למען הזולת - זאת הקרבה שאין כמותה. אז אולי אצל בחורים מסוג א', לדעתם, אני לא מקבלת כל כך הרבה מניות אבל אצל זה שנמצא שם למעלה - יש לי מניות שאין לכל אחד.
ואני רואה בחורים שחשבו עד היום שהם כליל השלמות מבחינה דתית שמתחילים לנוע בחוסר נוחות בכסאם כשאני מתחילה להזכיר שאין מבחינתי דבר כזה בית בלי נתינה למען הזולת. אז הבגדים שלי הם רק 80% לפי ההלכה ולא 100%, אבל אני דואגת לא רק לבגדים שלי, אלא גם לבגדים לאלה שאין להם מה ללבוש ולא עסוקים בויכוחים טפשיים על חצאית או מכנסיים. אז אני לא "דוסית". אז מה? ממתי דוסיות הפכה להיות אידיאל ולא המידות של האדם?
בגלל לבוש גבר? מה העניין?
אני והרבה מהחברות שלי לובשות מכנסיים מתחת לחצאית כ-ל הזמן, אנחנו נחשבות דוסיות.
החצאיות שלי לא מתקצרות בגלל זה, (המינימום שנראה לי לגבי עצמי הוא 20 ס"מ מתחת לברך) וגם עם חצאיות ארוכות עד הרצפה אני לובשת מכנסיים, אני מרגישה לא לבושה בלי זה, זה הרגל, הרבה בנות מרגישות כמוני ולא מסוגלות ללבוש רק חצאית והרבה גם לא, כשאני בלי מכנסיים יש לי הרגשה לא נוחה שהגוף שלי חשוף. (לא מתירה לעצמי לשבת בצורה פחות צנועה כשיש בנים בסביבה, אבל כשיש רק בנות, יותר נוח לשבת רגל על רגל כשמה שרואים זה את המכנסיים ולא את הירך).
אבל באמת, תנסה לפרט למה אתה רואה בזה בעיה כי השאלה "למה הבנות לא רואות בזה בעיה" היא נורא כללית, מה גם שלרובנו ברור שאין בזה בעיה אז קשה לנו לכוון לדעתך.
מי זה רובנו? איך כל כך ברור לרובכם שזה מותר?!?!
וסתם לשם הדוגמה,אם אני מרגיש בנוח עם עגיל, בתור בן, זה בסדר?
וברוכה הבאה. (אמנם מגיבה כאן יותר מחודש פעם ראשונה שאני שם לב לתגובתך)
ראשית: העובדה שהרבה אנשים עושים משהו לא הופך את זה לכשר.
שנית: אם לא רואים את המכנסיים זה ודאי בסדר.
"לא מתירה לעצמי לשבת בצורה פחות צנועה" - ישיבה לא צנועה היא לא צנועה גם אם לא רואים כלום!
אאחל את האיחול המסורתי: שתעברי לפורום הבא
[בעתו ובזמנו]
בגלל לבוש גבר? מה העניין?
אני והרבה מהחברות שלי לובשות מכנסיים מתחת לחצאית כ-ל הזמן, אנחנו נחשבות דוסיות.
החצאיות שלי לא מתקצרות בגלל זה, (המינימום שנראה לי לגבי עצמי הוא 20 ס"מ מתחת לברך) וגם עם חצאיות ארוכות עד הרצפה אני לובשת מכנסיים, אני מרגישה לא לבושה בלי זה, זה הרגל, הרבה בנות מרגישות כמוני ולא מסוגלות ללבוש רק חצאית והרבה גם לא, כשאני בלי מכנסיים יש לי הרגשה לא נוחה שהגוף שלי חשוף. (לא מתירה לעצמי לשבת בצורה פחות צנועה כשיש בנים בסביבה, אבל כשיש רק בנות, יותר נוח לשבת רגל על רגל כשמה שרואים זה את המכנסיים ולא את הירך).
אבל באמת, תנסה לפרט למה אתה רואה בזה בעיה כי השאלה "למה הבנות לא רואות בזה בעיה" היא נורא כללית, מה גם שלרובנו ברור שאין בזה בעיה אז קשה לנו לכוון לדעתך.
אולי יש שם לימוד זכות על זה....
נתנו לך מלא תשובות וזה לא מספק אותך.
לא מעיד כלום ולא נעליים.
אם אתה רוצה לפסול, אל תחפש תירוצים קטנוניים.
וזה מתחיל במכנס רחב ומכנס צמוד ואז מכנס מתחת לברך וכך זה ממשיך.זה סייגים שהתורה שמה לנו.
יש הלכה,צריך ללכת עם חצאית אחרי הברך?
למה לחפור במה שלא צריך?
מי שהולכת הולכת ככה-היא מחפפנת בהלכה.
מזה יותר נעים?יום חמים?לא עושים דברים שיהיו נוחים לי.לא עושים מה שנוח וכיף עושים מה שנכון,מה שהלכה בו.נוח לי בקיץ ללכת בלבוש מנימלי אני אעשה זאת?
זה מאוד מעיד על הבנאדם.יש הלכה-מי שבוחר לעשות מה שמתאים לו ממנה זה מעיד
תפסיקו לחרטט ולהיות חפיפניקם!
אבל אם זה לא מפריע לך אין סיבה לפסול.
ב"הצלחה ענקית!!
שלא עושים מה שכתוב, ומה שלא לא.
לא הבנתי.
אני צריך לקבל כל מה שאומרים לי גם אם אני לא מסכים עם זה???
חוצמזה, מה לא מובן ב"אני *לא* אפיל קשר בגלל זה"!
ועוד דבר
מה זה כל ההתקפות האלה על בן אדם. מי שלא נעים לו הנושא או שנגעו אצלו בנקודה רגישה ולא יכול לענות נורמלי, שלא יענה.
א- לא ידוע לי על שום הלכה שאוסרת מכנס מתחת לחצאית צנועה. רוצים לספר לי על זה? אני חושבת שאני פתוחה להלכות חדשות שלא ידעתי עליהן.
ב- מישהו הזכיר פה ש"כל עוד לא רואים את המכנס אין בעיה"... יש בעיה עם זה שרואים את המכנס?
מה שבטוח- אם החצאית שלי קצרה לא נראה לי שזה בגלל הטייץ שמתחת. זה פשוט מחמם ויותר נוח.
תודה.
השאלה האם מותר ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית קצרה (צנועה) ושיראו את המכנס? |
התשובה מיכל! אני מצרף לך את תשובתו של הרב אליקים לבנון שליט"א ראש ישיבת ברכת יוסף ורב הישוב אלון מורה בנוגע ללבישת מכנסיים מתחת לחצאית. ברק תוכן השאלה: לכבוד הרב 1-האם יש בעיה עם מכנסים מתחת לחצאית לבנות מבחינת צניעות? תשובת הרב: 1. אם החצאית מכסה את הברך, אין בעיה הלכתית ואפשר ללכת עם מכנסיים מתחת לחצאית. אולם מגדרי צניעות וחינוך ראוי להאריך יותר את החצאית, לפחות עד האמצע בין הברך לקרסול. התשובה התקבלה מצוות ישיבת אלון מורה בתאריך כ´ כסליו ה´תשס"ו |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הבנת הנקרא ,זה מה שנדרש,
נראה לי שהוא לא התכוון מבחינת הלכה נטו,
אלא רוח ההלכה והדברים שמעבר...
לק"י
זה או שהוא רציני ואמיתי ומתנהל פה שיח עיוורים..
או שהבנאדם שפתח אותו מסתלבט על כולנו.. כי כלכך הרבה ענו לו.. והוא עדיין לא אומר מה לא בסדר במכנסיים מתחת לחצאית..
קיצור-משו פה דפוק לגמרי..
רפושבב"א!!
לדעתי ייטב אם השרשור ייפתח מחדש בצורה יותר בהירה, שכולם יוכלו להבין את
שאלת פותח השרשור לאשורה...
נראלי שאין בעיה,אא"כ החצאית מעל הברכיים..
ולא מפסיקים לחפור...
doni תעשה טובה תחדד תשאלה שלך עוד יותר
או שיש פה כבר מספיק דעות..
ביניי'ש-מחילה.ההתפרצות בלי קשר אליך..
קשה להאמין שאף אחד לא הבין, אבל אנסה בכל זאת.
----
אקדים ואומר לכל מי שמגיע עם דעות קדומות, שאני לא "דוס" ואפילו לא "בייניש".
שאלתי שאלה מאד פשוטה. הבחורה שאני מכיר לובשת מכנסיים מתחת לחצאית (כן כן, החצאית מתחת לברך, כהלכה).
האם זה בסדר לדעתכם. כלומר: האם אתם מסכימים עם זה? הייתם פוסלים קשר (מראש או תוך כדי) על דבר כזה? זה אומר משהו מבחינה דתית?
ובתכלס, הכי חשוב: האם זה מותר מבחינה דתית??????
חוץ מתשובות לא מבוססות ולא מחייבות, לא קיבלתי כלום. אם אדלג לסוף השרשור, "חושבת" הביאה 'תשובה' שמצאה באינטרנט (גם כן הלַכה...), בה היא אומרת שכל מה שנדרש זה הבנת הנקרא. לצורך העניין, הבנת הנקרא אומרת שהתשובה התקבלה על ידי "צוות ישיבת אלון מורה". לא רבנים, לא רב ולא הרב אלייקים לבנון כמו שחושבת כתבה בעצמה (וראיתי שזה ציטוט). זה רק לשם דוגמה לתשובות שקיבלתי.
למיסטר גלוק 17, גם אם מיליארד אנשים יגידו לי שטוב לירות לעצמי בראש - אני לא אעשה את זה. ברוך ה' יש לי את הכח הזה, לראות מה נכון ומה לא, גם מול עדר חזק שהולך נגדי.
לכל מי שלא נעים לו לדון בנושא הזה (מוקדש במיוחד לבנות) - בעיה שלו. אי אפשר להתנהג איך שרוצים ולהגיד לבן אדם "תשלים עם המצב ותהיה בשקט". כולנו כאן בשביל להתחשב אחד בשני (מעניין מה למדתם על עניינים של "כלל עם ישראל").
וזה לכל מי שרוצה תשובות לכתחילה (מהאינטרנט, אלא מה). התשובות הן מהרב מוצפי שליט"א. מי שרוצה שיחפש לבד באינטרנט. ומי שלא מקבל את תשובת הרב מוצפי כמספיקה, זה אומר שהוא חי כנראה בעולם אחר... בבקשה!
מקווה שאחרי שתקראו את זה - הכל יהיה יותר ברור.
מצטער אם מישהו יפגע, כמובן שזאת לא הכוונה, אבל הדברים צריכים להישמע. הגיע הזמן שנפסיק להיות נמושות ושנפסיק לשקר לעצמינו (ולאחרים).
| |
|
מה בכלל דעתי הצנועה תעזור???...
בכך שאני אבין למה אותה בחורה נוהגת כפי שהיא נוהגת ואני אוכל לראות שיש הגיון מאחורי זה, מעבר להגיון של זה יותר נוח\יפה\מחמם\צנוע (?!?!?!).
כמו שאמרת ואמרו כולם,זה יותר נח/יפה/מחמם
לגבי צניעות זה לא קשור,ניתן ללבוש מכנס בלי שכל העולם ידע שאני לובשת מכנס....
בת מדרש וחושבת שצניעות היא רק כלפי חוץ?!
לא הבנתי....
אני מתכוונת שזה לא אמור להגיד על "צניעות חיצונית" (יצאה לי הגדרה מוזרה ביותר....),
כי מי שרוצה להיות צנועה יכולה ללכת עם מכנסיים (מתחת לחצאית כמובן...) ושלא יראו לה אותם...
"כי מי שרוצה להיות צנועה יכולה ללכת עם מכנסיים (מתחת לחצאית כמובן...) ושלא יראו לה אותם..." - אין דבר כזה!!!! זה לא נקרא צנוע - צניעות היא גם כשאף אחד לא רואה את המכנס!!!
לאישה ללבוש מכנסיים כפיג'מה??
או שאני ממש קשת הבנה...ואני לא כזו...
???????
אין שום אבל שום בעיה עם מכנסיים מתחת לחצאית אם לא רואים אותם!!!!!!
תתייחס לזה כמו גרביונים!
תודה!!
אני לא מוזר...
נוצה - העניין הוא שהקביעה שלך היא שרירותית לגמרי! זה נחמד שאת מתייחסת לזה כגרביונים, אבל זה לא אומר שזה נכון
למה זה שונה מגרביונים???? אתה אפילו לא יודע שזה קיים!!!!!!!
לא מעניין אותי מה אני יודע ומה לא!
היחידה שמשהו צריך לעניין אותה משהו - היא הבחורה! צניעות היא גם בחדרי חדרים. גם כשאף אחד לא רואה. כן, גם בלבוש!
אתה מוכן להסביר לי למה זה לא צנוע מכנס מתחת לחצאית כשלא רואים אותו???????????
כי נראה לי שאנחנו טוחנים מים על הלכה שהיא מאוד ברורה ופשוטה..
חולצה - מותר. גרביונים - מותר. מכנס - אסור!!!
אבל זה דומה לגרביונים? אז מה?! ככה התורה אומרת!
למה דוקא ככה?? לא יודע!!!
חולצה - מותר. גרביונים - מותר. מכנס - אסור!!!
מכנס= שהוא של גבר, אסור!!!!
כשהוא מותאם לאישה ואינו נראה לעין (כמו גרביונים!!!) מותר!!!!
למה דווקא ככה?? לא יודעת!!!!!
להלכה, רוב הפוסקים אוסרים מכנסיים רק מחמת הצניעות, ולכן במקום שאין פגיעה בצניעות, אין איסור בלבישת מכנסיים. כגון אשה שרוצה ללבוש בלילה מכנסי פיג'מה, מאחר שהדבר נעשה בתוך ביתה, אין בעיית צניעות, והדבר מותר. וכן נשים שירצו להתעמל במקום סגור, מותר להן ללבוש מכנסי טרנינג. וכן מותר לנשים שרוצות – ללבוש בחורף מכנסיים תחת לשמלה, כדי לחמם את רגליהן. וטוב להקפיד שהמכנסיים לא יֵראו מתחת לשמלה, כדי שיהיה ברור שהם נועדו לחימום. אבל אם הם יֵראו מתחת לשמלה יש חשש איסור "לא ילבש" לחלק מהפוסקים, וכן יש חשש שהדבר יגרום למכשול, שמא לאחר שילבשו מכנסיים לא ילבשו חצאית ארוכה מספיק.
לגבי שאר הזמן - כעם כל הכבוד, אני (הקטן, כלום, פיצפון...) לא מסכים עם הרב מלמד שליט"א (אני *לא* חולק עליו). הבאתי לך קודם את הרב מוצפי. וכמו שכבר אמרו - הרב מוצפי מחמיר.
כנראה שהרב מלמד מקל
הרב מלמד= ההלכה
הרב מוצפי= מחמיר
הרב נח= מקל
הרב מוצפי כתב הלכה חדשה שנקראת "מחמיר"?
הוא לא דיבר כלל על מכנס שלא רואים מתחת לחצאית,
וזהו,
אין לי יותר מה להוסיף!!
לילה טוב,
ואתה מוזמן לשאול את הרב מוצפי,אני ממש רצינית!!
ושלא השארת אותי בודדה במערכה![]()
לילה טוב נשמה..
עם כל האנרגיה שהוצאת, בטוח תרדמי בקלות... 
אני הבאתי את התורה כהוכחה...
את מי את מביאה?
למרות שאני מסכימה עם דעותייך-
למען ההגינות אציין שזה לא נראה שבאת באמת לדון בשאלה שהעלת אלא רק כדי להשמיע את דעתך, מה שאומר שכל דבר שמישי תגיד פה לא ישכנע אותך כי אתה כבר נעול על דעה מסויימת ורוצה שיסכימו איתך (בלי לפגוע..)
חוצמזה, כמאזינה קבועה של הרב מוצפי (כל יום שישי ברשת מורשת, ממולץ!) אין ספק שהוא מזוהה עם הזרם החרדי ויש דעות שהוא אפילו נחשב רב מחמיר, כך שלהביא אותו כהוכחה זה לא נראה לי הכי חכם..
לשאלה עצמה- נראה לי שצריך להבדיל:
- מכנסיים מתחת לחצאית שלא במטרה שייראו אלא לנוחות שלנו, (ובנים, לא יעזור להסביר לכם, כי לא תבינו!) אין בהם שום איסור! זה בדיוק כמו גרביונים..
- מכנסיים מתחת לחצאית שרואים בברור, ולטעמי בכלל לא משנה אורך החצאית, יש בהם בעיה מעצם העבודה שבת לובשת מכנסיים וזה מצטייר כחוסר צניעות וזילות..
כמובן, שיש בנות שתקפוצנה עלי ויטענו אחרת, וזה ליופי ויותר צנועה ובלה בלה.. לא מסכימה איתכן!
הבאת את הרב מוצפי הצ'דיק והוא סגר לך את כל הספקות כמו שאני מבינה...
אז לפי התשובה תחתוך בעצמך מה אתה עושה עם הקשר הזה..
ועוד דבר-
אין בעיה לדון אבל יש בעיה לחפור..
ובאמת לנו הבנות (לפחות לי..) קשה לראות שרשור שמתעסק בצניעות האישה.. יש גבול..
לא הייתי פוסלת על זה קשר כי זה לא בהכרח מעיד על חוסר דוסיות (לא מאמינה שאני אומרת את זה..) אלא לעיתים זה נובע מהרגל וחוסר מודעות..
ואם זה כ"כ עקרוני לך מה הבעיה לדבר איתה על זה???? או שזה רק ברמת הדיון התיאורתי?
ואולי אכן היא לא מתאימה לך...
כבר דיברתי איתה על זה
כדעתי - שכל אחד יחיה וייתן לחיות.
השאלה מה קורה כשאתה חושב על חינוך הילדים שלך והשקפת הבית...
זה כבר שאלה אחרת...
מבחינתי ברור שהולכים לפי הבעל גם אם זה לא כ"כ מסתדר לי אישית..
אבל זאת דעתי הענייה בלבד..
מה??
אני מבינה מאוד שזה מפריע לך,
השאלה היא האם זה מצטרף לעוד דברים בסגנון הזה שמפריעים לך ,
ואולי אם זה לא מאוד מאוד חשוב לה היא תסכים לשנות למענך....
אני ממש לא צוחקת היו מקרים של שינוי יותר קיצוני בלבוש בגלל חתונה
ההגיון שמאחוריו עקרוני
ולדעתך???
לדעתה - נותן לה הרגשה פנימית טובה. (לי שפן עושה אותו דבר, אז?!)
לדעתי - בריחה מהמציאות הכואבת... מובנת כשלעצמה, אבל עדיין בריחה
אתה רציני??
מזתומרת הרגשה פנימית טובה???
ככה יותר כיף לה...
קשה להיכנס לראש של בן אדם לאורך זמן...
אנחנו מדברים עכשיו על כאלה שרואים או לא..
כי כבר אמרנו- כאלה שרואים, שתלך לחפש את ההרגשה הפנימית הטובה במקום אחר..
כאלה שלא רואים- תחפש אתה מציאויות כואבות במקום אחר כי פה הם לא קיימות!
לא מובן בעליל!!!!
רצינית?
שלא קשורים בכלל
כבוד הדדי, אהבה ונתינה הם תנאים הכרחיים כדי שבכלל יהיו ילדים. לא חסרים זוגות שפירקו את החבילה לפני שהגיע הילד הראשון. כשרוצים לריב, אף פעם לא חסר על מה. כשרוצים לגשר על הפערים, זה כמעט תמיד אפשרי. מי שדוגל בדרך הוויכוח ימצא את עצמו מתווכח שוב ושוב, אם לא על א', אז על ב', אם לא על הדירה, אז על הילד.
הבעיה שלי עם השאלה של פותח השרשור היא לא על עצם השאלה הנוכחית, אלא על מה שהיא מסמלת. מי שמתעסק בקטנות בהתחלה, סביר מבחינתי שיתעסק בקטנות כל החיים. אני אישית לא הייתי רוצה מישהו שיחפש אותי בסיבוב על כל קוץ, וזה די ידוע שאנשים עם אטרף דתי, אחרי שפותרים את הסוגיות הדתיות, מעבירים את האטרף שלהם לתחומים אחרים.
/Forum/Forum.aspx/t397294#4750391
אני לא בא רק "להשמיע את דעתי".
תפסיקו להיפגע לי מכל דבר.
נוצה - העניין הוא שבני אדם מתנהגים בצורה מסויימת, גם כשלא תמיד היא נכונה. עד כאן מובן ואפילו מתקבל על הדעת.
אבל כשבאים להסביר את העניין - התשובות שמתקבלות הן לא יותר מאוסף תירוצים!!
אז או שעונים באמת - או שלא בכלל!!
אני לא נעול על אף דעה, הפוך! אני מחכה שיסבירו לי מה אני לא מבין כאן!
אם את רוצה בפעם השביעית את הדוגמה עם העגיל, אין בעיה...
למה בן שעונד עגיל, בצורה של כדורגל וכתוב על העגיל 'לבנים בלבד' - עדיין זה יהיה אסור???? מה ההבדל??
אני לכשעצמי לא רואה בזה בעייה צניעותית, ולא משנה לי איך זה נתפס
בוקר טוב לך.
אתה מהמקדימים אני רואה...
מכנסים מתחת לחצאית מעידות על הרמה הדתית------בנות לובשות מכנסים מתחת לחצאית כי זה הרבה יותר צנוע! עדיף בלי!? ולפסול בחורה על כזה דבר? זה שיגעון וההפסד הוא שלך
לא יודע מה לא הבנת ב"אני לא אפסול קשר בגלל זה".
חוצמזה, שכחתי, כל הנשים הצדיקות מהדורות הקודמים הלכו עם מכנסיים.
כי זה יותר צנוע.
נכון
תשובת הרב דב ליאור שליט"א
שאלה:
האם מותר ללבוש מתחת לחצאית ארוכה ששקופה באור השמש מכנסיים במקום תחתית? (יש לציין שאני לובשת מכנסיים מתחת לחצאית ממילא משום צניעות, החצאית עפה ברוח וכו’).
תשובה:
אני מתנגד עקרונית ל"מודה" של הליכה עם מכנסיים מתחת לחצאית. בנות לא צריכות ללכת עםמכנסיים, וזה לא תואם את גדרי הצניעות בעם ישראל. מי שיש בה יראת-שמים תלך בחצאיתאטומה, ולא תצטרך להזדקק למכנסים מתחת לחצאית.
שאלה:
האם מותר לבת ללבוש מכנסיים ארוכים מתחת לחצאית או שמלה. והאם מותר כאשר לובשים מכנסיים רחבים ללבוש חצאית שאיננה מגיעה עד הברך?
תשובה:
המכנסיים הרגילים הם לבוש של גבר, ולכן יש איסור מהתורה לאשה ללובשם. וגם אם תלבשם מתחת לחצאית או שמלה יש בכך איסור תורה.
ומכנסיים שהם שונים לגמרי מהמכנסיים המקובלים ללבישת גברים, כגון מכנסי פיג'מה, נחלקו האחרונים, יש אומרים שבכל אופן מכנסיים אסורים, וכך כתב בשו"ת מנחת יצחק ח"ב ק"ח. ולדעת רוב הפוסקים כל זמן שמדובר בסוג אחר של מכנסיים אין בלבישתם איסור לא ילבש. וכן הלכה. ולכן מותר לנשים ללבוש מכנסי פיג'מה כטרניג וכדומה. אלא שכל ההיתר בזה הוא דווקא בבית או באולם התעמלות, אבל ללכת בהם בחוץ אסור מפני שאין זה צנוע.
לגבי מכנסיים רחבים שרגילים ללכת בהם ברחוב, נראה שיש להחמיר ולהחשיבם כבגד של גבר, מפני שהם מוגדרים כמכנסיים, ומכנסיים שהולכים בהם ברחוב נחשבים כלבוש גבר. ואמנם יש נשים מבוגרות שרגילות ללבוש בחורף מכנסיים תחת חצאית רחבה, אולם כיוון שהן לובשות עליהם חצאית רחבה, כמעט ואינם ניכרים, אין בכך איסור, והרי הם כגרביים. ואף שהם רחבים כמכנסי טרניניג, כיוון שמגמתם לחימום ואינם ניכרים כל כך כלפי חוץ, הרי שהם נועדו לחימום ולא כבגד שמופיעים בו, ולכן אינן נחשבות כלובשות בגדי גבר. אבל כאשר החצאית אינה רחבה וארוכה, ניכר שהבת לובשת מכנסיים, שהם בגד של גבר, ויש בכך איסור "לא ילבש".
אמנם אם יהיו מכנסיים רחבים כל כך שיראו כחצאית, וגם כשהבת תלך בצעדים רחבים יראו עדיין כחצאית שיש בה כפלים, אותם מותר ללבוש תחת חצאית קצרה. וזאת משום שביחד זה יראה כחצאית על גבי חצאית.
ככלל צריך לדעת כי בדינים אלו המחמירה משובחת, מפני שככל שתהיה האשה צנועה יותר ביחסה לגברים אחרים, וכן בעלה ביחסו לנשים זרות, כך יוכלו יותר להרבות באהבה ואמון ביניהם. נמצא שאין כאן רק דקדוק בקיום מצווה מדברי חכמים של צניעות בלבוש, אלא סיוע למצווה הגדולה של "ואהבת לרעך כמוך", שמתקיימת באופן השלם ביותר בין בני הזוג.
וכן לגבי נערות, ככל שתקפדנה יותר בדיני צניעות כך יוכלו אח"כ לבנות את ביתן באהבה רבה יותר, מפני שהצניעות שומרת את היכולת לאהוב בשלמות למען ההתקשרות השלמה אל בן הזוג, שלמען האהבה שבין בני הזוג חנן הקב"ה את האשה ביופי.
לאחר מכן שמעתי שהרב מרדכי אליהו שליט"א מחמיר בכל מצב של מכנסיים. וכנראה סברתו שאי אפשר לתת את דברינו לשעורים, וכן צריך להורות.
לא כאן המקום לפרט ולנתח, אבל עובדה היא, שככל שמקפידים באופן נכון יותר על צניעות, כך הסיכוי להתחתן ולשמור על שלמות המשפחה - גובר. כמובן שמכל כלל יש יוצאים מהכלל, ויש בנות שהצניעות נובעת אצלן מבעיה נפשית ומחסרון באהבת החיים וצריך לחנך אותן כיצד להיות שמחות ומלאות חיים ועם זאת צנועות. אבל ככלל ברור שבקבוצה שפחות מקפידה על הלכות צניעות, אחוז הרווקים והרווקות, הגרושים והגרושות, גבוה יותר. ואילו בחברה שמקפידה על הלכות צניעות, אחוז הבנים והבנות המקימים משפחות ושומרים על שלמותם גבוה יותר, מפני שהאהבה שלהם אינה אובדת לריק בחוסר צניעות, אלא מכוונת כראוי בתוך המשפחה.
שאלה:
האם יש בעיה הלכתית עם לבוש של חצאית קצרה מהברך שמטשטשת את פישוק הרגליים כאשר מתחתיה מכנסיים ארוכות עד סוף הרגל ורחבות מספיק כך שהן מטשטשות את צורת הרגל וכן מיועדות לבנות באופן מובהק?
תשובה:
אין בעיה בצניעות באופן פרטני. אולם יש בעיה מצד מה שזה גורם לתרבות ציבורית של מיעוט צניעות. הצורך ללכת עם מכנסיים בדרך כלל גורם לציבור למעט בצניעות. בהתחלה זה עד הברכיים. לאחר מכן זה הולך ומתקצר. בהתחלה זה מכנסיים רחבות. לאחר מכן המכנסיים הולכות ומתהדקות. חכמים באותו הדור יכולים לקבוע מה דת יהודית ומה ראוי להיות הלבוש של בנות ישראל. כל הקיצור של השמלות בא מהגויים. אנו לא רוצים להתקרב לתרבות ולבוש הגויים. אנו צריכים לאהוב את הלבוש היהודי המסורתי שכלל חצאיות רחבות וארוכות.
איך זה קרה??
עם זה שזה צנוע ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית אם לא רואים,כמו גרביונים וכו'
זה היה ציני
סליחה ששכחתי <צ>
...
פשוט לא הבנתי מה אדון "מאחורי הקו" רצה ממני
מה את אומרת על 3 התשובות שהובאו כאן?
{אבל אולי לא שאלת אותי?
}
לכתחילה,
עדיף שאישה תלך עם מכנסיים מתחת לחצאית (אם היא מעוניינת....)
ואף אחד לא ידע מזה,וזה לא עניין שלי ושלך....
אף רב לא יגיד שזה לא צנוע,הוא אפילו לא ידע מזה...
אם אישה בכל זאת הולכת עם מכנסיים מתחת לחצאית ורואים אותם,
ההלכה לא רואה בזה משהו טוב,ויש הרבה הסתייגויות מכך,
כלומר ההלכה לא תפסוק לעשות כך,
אבל אם מישהיא תלך כך,זה בסדר בדיעבד,
משהו כמו שכותבים,"יש לה על מי לסמוך.."
ואנחנו באמת עדיין דנים בזה???
לא צריך להסתבך עם עצמנו ככה,זה שאלה לפוסקי הלכה. ולנו נשאר לזכות במצווה "ועשית ככל אשר יורוך"
ובאמת שנמאס לי כבר....
מצטערת...
זה היה ארוך מידי...
וייתכן שכבר אמרו לפני את זה
אבל דעתי האישית היא שאם החצאית מגיעה למקום שהיא צריכה להגיע(ברך+..)
אין כל בעיה ולפעמים זה ממש יפה...
שמחלק את הציונים. אנחנו לא יודעים את שיטת הניקוד, בקושי את החומר למבחן אנחנו יודעים - והוא בטח לא מבחן כל כך רדוד שמסתכם בחצאית ומכנסיים..
אז בואי נשאיר לו את העבודה.
ממש לא מתכוונת לפגוע פשוט רוצה להציג פה זוית מסויימת. למרות שממש הגיעו מים עד נפש, אני משתדלת לזכור שמאחורי כל ניק יש אדם וממש לא בכוונתי לפגוע.
עד כאן הקדמה.
מה זה עניינך העבודת ה' שלה? חושב שזה בעיה? תפסול. לא חושב, אל תדון בזה!
זה הצניעות שלה והעבודת ה' שלה.
כמו שלהבדיל אני לא אשאל אותך ולא אחטט אם ולמה אתה לא שומר עיניים ברחוב, ולא אביא פה רבנים שיגידו שצריך או לא צריך(ואני יכולה למצוא גם תשובות כאלה וגם אחרות) אבל אני לא אעשה את זה (ושאף אחד לא יעיז אפילו לפתוח דיון על האם צריך או לא צריך, זו רק דוגמא!!!) ושוב-אני לא אעשה את זה כי זה לא ענייני!!!! זה העניינים שלך מול בורא עולם כמו שהצניעות שלה זה עניין שלה מול בורא עולם!! (כמובן שאם היא תלך בחוסר צניעות מוחצן ברחוב, זה גם יהיה עניין שלך אבל כל עוד מדובר בדברים כמו-אורך חצאית, גרביים, מכנסיים מתחת לחצאית וכדומה, זה לא.) בלי להיכנס בכלל לשאלה האם מותר ללכת עם מכנסיים או לא- כמו שאמרתי, אני יכולה להביא עכשיו כמה וכמה תשובות של רבנים שמותר. אבל גם את זה אני לא אעשה כי זה לא עניינך. לא עניינך בתור בן. אתה תטפל במצוות שלך מול ה' והיא בעזרתו תטפל במצוות שלה. לא מתאים לך, תפסול.
אבל ראבק אל תדון בזה!!!
ואל תשפוט אותה, ואותי, ועוד בנות כאן שאמרו שהן גם הולכות עם מכנסיים מתחת לחצאית, על סמך דבר חיצוני שאפילו לא וודאי שהוא אסור וגם לא תמיד תראה ותדע עליו. ועוד נקודה- אל תדון אדם עד שתגיע למקומו (וכיוון שלא תגיע, אל תדון.). שיטפתי בחור בדיון הנ"ל והוא אמר לי (בתור בן):שינסה למדוד חצאית פעם אחת(בתאוריה), נראה אם לא ירגיש חשוף לגמרי במיוחד אחרי שהוא רגיל ללכת עם מכנסים שמכסות את שתי הרגליים שלו היטב.
מקווה שהובנתי. פותחת בזאת עצומה-בנים אל תדונו בדיני צניעות של בנות אלא אם כן אתם רבנים. בנות מוזמנות לחתום 
וחותמת..
רק עם הסתייגות קטנה-
את לא חושבת שלבעלך תהיה מילה בצניעות שלך כשתהיו נשואים?
לא כהתערבות בעבודת ה' שלך, אלא כחיי שיתוף והתקדמות?
לדוג', אם תירצי חצי כיסוי ראש והוא שלם- זה לא יהווה דיון בינכם?
אני אפילו יקבל באהבה!מלכה=)אבל רק לו... וגם לאבא שלי כשהייתי קטנה... 
כי דוני העלה את זה בהקשר זוגי ולא סתם לדון בענייני צניעות..
והם עוד לא שותפים לחיים, אם זה לא מוצא חן בעיניו, שימשיך הלאה. או שיקבל וימשיך איתה...
קודם כל תהיי בריאה. הפצצת פה באלף ואחת דוגמאות שלא בדיוק קשורות לדיון.
אני לא הולך לעבור סעיף סעיף, אז שורה תחתונה: אני לא דן בענייני צניעות של בנות וגם לא רוצה לעשות דבר כזה מגוחך. אני גם לא שופט אף אחד. אף אחד! אני משתף כאן נקודה למחשבה מאד רלוונטית אליי (ולכל שאר הבנים, כל אחד ודעתו) ואני עושה את זה מתוך מחשבה של ב-ע-ל. לא סתם בשביל לפסול. בפעם המיליארד: אני לא פוסל ולא אפסול על זה קשר!!!!!!!
איך בדיוק אני אמור לדבר איתה על זה אם זה לא ענייני??
אז נכון שאני עוד לא בעלה, ולכן אני עושה את זה בטקט וכמו שצריך.
וללבוש חצאית - ?!
גם אני נמצאת עכשיו בקשר לכן כל מה שאני כותבת מגיע גם מאותה ראיה. אבל אתה כן שופט. אתה טוען שמי שלובשת מכנסיים מתחת לחצאית פחות דתיה. וזה בדיוק מה שחירפן אותי. מי שמך לשפוט ביני לבין ה'??
ברוך ה' לא כל הבנים חושבים כמוך! כן, תתפלא אבל יש אנשים שמה שאצליהם בראש ובראשונה זה הפנימיות!! ולא יתפסו לקטנות כמו שאתה עושה.(מפתיע, אה?). ושוב- מכנס מתחת לחצאית לא נכנס לקטגוריה של שרוול קצר, חצאית קצרה וכו'. ממש לא נכנס.
ולא הבנתי מה פשר השאלה בסוף.
אז אם לא כולם חושבים כמוני?? את שמה לב באיזה רמה הטיעון הזה???
חוץ מזה, לא שפטתי אף אחד. הייתי יוצא מגוחך, אם הייתי טוען שמכנסיים גורם לך להיות פחות דתיה, כשבעצם אמרתי רק 7000 פעם שאני לא אפסול על זה קשר.
אז אני חוזר שוב: הן לא פחות דתיות.
ה"כביכול" - זה בגלל שהן תמימות לחשוב שאין קשר בין פנימיות לחיצוניות ולהיפך.
ברור?
לבין ללכת עם מכנסיים מתחת לחצאית..
וכבר חפרו בזה עד תום.. 
אך לא הצלחתי להתמיד עד הסוף.
בכל מקרה,
אני מהדור החצי קודם,
שעוד לא היה באופנה ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית,
ולא משנה מה יותר ארוך ממה,
ואם זה מכנסיים לבנות או בנים,
ואם זה נוח או לא,
מה שבטוח -
שאותנו חינכו להתנהג ולחשוש יותר לדרך בה הלכנו, ישבנו, נראינו,
כי לא היו לנו המכנסיים שפטרו אותנו מלשים לב לצניעות שלנו.
אני מקווה לחנך את בנותיי לצניעות אמיתית שמתבטאת בלבוש
ולא רק להשתמש בלבוש כדי להתפטר מן הצניעות...
רק טוב.
התאפקתי שלא לענות כל הזמן....
אבל,
בעיני זה גישה שתלטנית משהו... יש לה את השיקולים שלה בלבוש- לא מתאים לך- אז, כן, חותכים.(וראיתי את אלפי ההבהרות שלך בנידון.) לא דנים וחופרים כ"כ הרבה במשהו שלא מהווה בשבילך שיקול להמשך הקשר.
לא מפריע- אל תדון כ"כ הרבה.
מפריע- ובכן, זה עינינה הפרטי. אני יודעת על בנים שזה מפריע להם, אז שלא יצאו עם בנות כאלו. זהו.
ובלבוש שאין איתו בעיה הילכתית- אז אין היגיון אצל בנות. יש נוחות ויופי- וזה מספיק בשביל פריט לבוש. אל תנסה להבין- כי מאורך השרשור נראה לי שלא ממש יעלה בידך...
אני נמנית על אלו ההולכות כך, ו-אין היגיון. זה נוח, ויפה, וזהו.
אסור עגילים אסור מיחנסיים מיתחת לחצאית צנועה אפילו אם רואים אותההה אולי נהיה תליבניות אם רעלום?!?!
רעיון מעולהההה אאאהההההה?!?!
אחרי קריאת התגובות, הגעתי די חמימה...
מה הקשר לשתלטנית?? תעשי לי טובה, מה זה הרגשי נחיתות האלה???!
בכל מקרה, לכל הבנות, שכנראה לא שמו לב: כולכן חיזקתן את הטענה שלי. כמו שאת אומרת בעצמך הלליש - "אז אין היגיון אצל בנות. יש נוחות ויופי- וזה מספיק בשביל פריט לבוש". ז"א, שהשיקול הוא היופי. סבבה, הבנתי, תודה רבה.
חוצמזה, מי שבאמת רוצה תשובה מתמצתת ופשוטה - הנה התשובה של "ראו כי טוב" שמעליי.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t397294#4751900
אגב, כמה התנשאות... מה זה
אז אתה נעול, ואין לך יכולת להבין פסיקה הלכתית פשוטה
במילים אחרות
אתה חושב שבת עם מכנסיים זה לא צנוע כי כך זה נראה לך
אבל אין לך שום הבנה בגדר ההלכתי של הדבר
אולי גם נחליט שבת בלי רעלה זה לא צנוע הרי כך לא רואים את הפרצוף
אלא מה
ההלכה מחליטה מהו גדר הצנוע ומהו גדר הלא צנוע ומהו הצנוע יתר שכבר אינו טוב
לדגומא
בנושא בשר וחלב בעל בית שבישל בשר בכלי חלבי ישר יזרוק לפח, כי זה בשר וחלב
אדם שלמד הלכה, יראה שלא תמיד במקרים כאלה זה נהיה טרף
וכו'
שלא קראתי כזאת כמות של יהירות והתנשאות בחיים.
"נעול"? אין לי יכולת להבין פסיקה הלכתית פשוטה?!?! אין לי שום הבנה בגדר ההלכתי של הדבר???
במקום להמציא הלכות, תפתח את התורה ותראה מה היא אומרת לגבי מכנסיים. אם תחפש תמצא.
אתה מכיר אותי בכלל שאתה זורק עליי את כל זה??! קצת צניעות לא תזיק לך.
אגב, מגוחך לתקוף בכוונת תחילה ובידיעה ברורה של מה שאתה אומר ואז לבקש סליחה.
פשוט, מסבירים לך ומסבירים ומסבירים, ואתה לא ממש מוכן לשמוע
דעה אחרת ממך... ולכן זה מרגיש שתלטני משהו.
אגב- ההלכה היא על מכנסיים, לא כשמעליהם יש חצאית צנועה.
והשיקול זה נוחות ויופי- כשאין עם זה בעיה הלכתית.
ואם אין בעיה הלכתית- אז זה לא קשור לרמה דוסית ולאמירה וכל מיני משפטים כאלו...
זה פשוט נראה כאילו שיש לך זווית של ראיה על מכנסיים מתחת לחצאית וזהו,בלי שאתה באמת מוכן לבדוק את זה הילכתית... אולי זה רק נראה.
טוב, לא ממש עבדה לי העדינות, אבל ניסיתי...
ואגב, כנראה לא פגשת אנשים יהירים באמת
יש להלכה מה לומר על מכנסים מתחת לחצאית,לכן כל הדיון פה הוא מיותר (כולל העצבים וההעלבויות ההדדיות),חבל על הדיון,פשוט תשאלו רב.(והעתקתי למעלה,למי שרוצה ,דעות של כמה רבנים גדולים על מכנסים שרואים מתחת לחצאית).
שבת שלום ומבורך לככוולםם
קראתי,
אבל,יש עוד כמה דיעות של כמה רבנים, ועליהם הסתמכתי.
כמו שאמרתי זה עניין לדעת תורה .כמו לא מעט שירשורים פה,שהיו נחסכים אם פשוט היו פונים לכתובת הנכונה,כלומר שאלות הלכתיות שואלים רבנים וזהו,ב"ה שיש לנו על מי לסמוך וישתבח שמו שנתן לנו דרך חיים טובה ללכת לאורה...
חוץ מדבר אחד.
אמרת שהרבה דברים היו נחסכים אם רק היינו שואלים רבנים. הטעות שלך היא כאן.
לא רבנים, אלא רב!!!
זאת בדיוק הבעיה שלנו כציבור (הציבור היחיד שאפילו לא מסכים על מי באמת מייצג אותו במדינה). אין רב אחד שפוסק, אין רב אחד שכולם הולכים אחריו, אין הסכמה אפילו על מי הוא הרב "הגדול" הנוכחי. לכל אחד יש רב משלו. איך הלליש כתבה? "יש עוד כמה דיעות של כמה רבנים, ועליהם הסתמכתי". זה לא הולך ככה! וזה ממש לא נקרא "עשה לך רב"!!!
כשכולם יבינו, שרבנים (ברבים) זה טוב בשביל שהם יתחלקו בין קהילות ולא בשביל שכל 100 אנשים ילכו לרב אחר, המצב שלנו יהיה יותר טוב. כשכולם יבינו שיש רב אחד שפוסק ואי אפשר לחפש פירצות אצל רבנים אחרים (וברוך ה', היום כל בן אדם שני ברחוב הוא רב) - אז יבוא המשיח. נסה ותראה.
לחצאית כי יש בנות שבלי כוונה מעלות תחצאית כי הם לא מרגישות כי יש להם מיכנסים מיתחת לחצאית
כי "דוס" זה לא אומר "צדיק". אולי הוא גם צדיק, אבל זה בטח לא בגלל מדידת חצאיות של בנות...
את אומרת שהמגזר הדתי רדוד ושניה אחרי זה את שמה את עצמך מעל כולם ("שומרת מצוות", "מאמינה ומצפה לגאולה")?! מחלקת ציונים?! מאד מוזר.
ואגב, ברוך ה', אני לא צריך להתחתן כדי להבין "מה אלה קשיים באמת". תאמיני לי שאני כבר יודע.
יש לי טיפ טיפה נסיון חיים.
אבל מה זה משנה, הרי אני מתעסק בשטויות, לא???
והמגזר הדתי כל כך רדוד, שלפעמים אני מתביישת לומר שאני "דתייה". מעדיפה "שומרת מצוות" או פשוט "מאמינה ומצפה לגאולה".
אבל באמת-
רוב האולפניסטיות היום הולכות עם חצאתי שאפשר ללכת איתה בלי מכנסיים מתחת וזה יהיה צנוע ומכסה ת'ברך וכלזה- כי זה יפה. אני גם חושבת שזה יפה..
יש בנות שהולכות עם מכנסיים מתחת לחצאית ליתר ביטחון. [תמיד החצאית יכולה ליפולP: ]
יש בנות, כמוני, שהולכות עם טייץ קבוע, גם בקיץ. למה? נוח לנו. קטע דפוק, אני יודעת.. אבל לא נוח לי בלי מכנסיים צמודים..
ושלושת הדברים צנועים, לפי ההלכה. אם רואים ת'מכנסיים- זה רק בתנאי שהחצאית מכסה ת'ברך.
תכל'ס- לא מעיד כלום על האישיות של הבנאדם.
[אלא אם היא הולכת עם מכנסיים רחבות לבנות/תחרה, שאז זה אומר שרוב הסיכויים שהיא אולפניסטית, וכו'..]
אבל אני ממש מבינה אותה שהיא מתעקשת על מכנסיים מתחת לחצאית..
[אמאשלי, למשל, לא מבינה את זה.. אבל רק מי שבאותה סירה של הבנאדם יכול להבין אותו כנראה...]
ולפעמים גם מכנסיים בלי חצאית.
זה לא אומר כלום, ידידי. אתה מתעקש על שטויות.
כשתתחתן, תבין מה אלה קשיים באמת.
בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.
אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.
זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)
הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..
שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה
ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה
החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה
הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה
אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה
חבר'ה אני צריך ייעוץ.
אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).
אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.
אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!
מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?
א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.
האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'
ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.
ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...
מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה?
בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.
כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.
גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.
לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.
תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.
בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.
כלומר,
אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:
לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?
האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?
האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?
האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?
האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?
כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.
בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)
מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.
אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...
את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.
ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.
תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...
תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..
לאו דווקא רק בפן התורני.
לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת
בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה
מאשר היא.
אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי
אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון
עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה
שהיה בבית שממנו באה.
אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה
אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.
אבל גם לפי המקורות,
כתוב בשולחן ערוך לישא
בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.
המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.
וגם אם החליטה לשנות כיוון
מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף
תזכר במנהגי הוריה.
אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי
וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה
אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים
ולא כאלה חזקים.
מה דעתכם?
תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.
תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.
המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות
יכול להיות שכבר כתבו בדומה
תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.
החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.
תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...
גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.
תראה שיש ביניכם התאמה וכו'
אולי זו אשתך?
ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...
האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.
אנשים קשים זו התמודדות
וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה
בהצלחה וה יתן לך עצה טובה
השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?
זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.
מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.
לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות) אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג
מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב
ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות
אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.
התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?
בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?
אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?
איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?
במה מתבטאת הפתיחות שלך?
בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!