למשתתפי הפורום מועדים לשמחה
הגעתי איך שהוא לפורום וראיתי הרבה אי ידיעה בקשר לנושא מוח אחד קינסיולוגיה ורציתי לעשות קצת סדר בדברים.
קינסיולוגיה= תורת התנועה היא שיטה שמורכבת מהרבה תתי זרמים שמדברת על תיקון התנועה בגוף-מוח דרך תרגילים ובדיקות שריר. בגרמניה למשל יש 400 שיטות שמשתמשות בשם קינסיולוגיה וכל אחת עם גוון שונה. שמות כמו קינסיולוגיה חינוכית, קינסיולוגיה ישומית קינסיולוגיה כמו בארה"ב שזה קשור לכירופרקטיה ועוד ולכל שיטה יש את המאפיין שלה וברובן עובדים דרך בדיקת שריר ומתקנים דרך תרגילים ועבודה בגוף.
במוח אחד שזה שם רשום (שלא כמו קינסיולוגיה שכל אחד יכול להשתמש בשם) העבודה היא גם דרך בדיקת שריר או השריר נותן לנו מנגנון משוב מהגוף על השאלה הנשאלת. (וזה בכדי לעקוף את המודע- המלל שלא שם הבעיה) והתיקון הוא דרך איזונים ושחרורי מתח מהגוף.
להרגשתי מוח אחד הוא נמצא בין קינסיולוגיה לפסיכולוגיה. יש עבודה דרך הגוף בדיקת שריר ותיקונים אבל המקום שמגיעים אליו הוא יותר רגשי. (אני יודע את הצעקות שעוד רגע יגיעו אבל אני יודע שזה נכון)
במוח אחד משתמשים בכלים כמו ברומטר התנהגותי, ירידה בגיל ודמיון מודרך לתיקון החסימה.
שאלו על בחירת יועץ (מטפל) במוח אחד בשביל לקבל הסמכה ליעוץ צריך לעבור 11 שלבים ששלב 11 הוא הכשרה לייעוץ ובעצם רק אז מותר להתחיל לעבוד בצורה רשמית. זה קשה וארוך אבל נראה לי שזה אחראי כיוון שאנו מתעסקים בדיני נפשות.
בשביל ללמד צריך לעבור עוד כמה וכמה שלבים ויש יחסית מעט מורים שמותר להם ללמד בצורה מוסמכת עם חוברות עבודה רשמיות שמתורגמות היטב על ידי האחראית על השיטה בארץ- לילך שושני. ושנותן תעודות מטעם מרכז מוח אחד בארה"ב. (גם פה אני יודע שיש כאלו שלא עברו את ההכשרה ליעוץ ועובדים וכאלו שלמלמדים בלי אישור מוח אחד)
בקשר להלכה, אמנם היה איזה רב (מורגנשטיין) שפרסם פשקווילים וחוברת נגד מוח אחד וכל שיטה שיש בה אנרגיות, אבל מבדיקה מדוקדקת של הרבה רבנים בעולם החרדי וגם קצת רבנים בעולם הדתי אין שום בעיה הילכתית עם מוח אחד. כשהרבנים בדקו הם שללו שלושה נושאים 1. לשאול על ידי שליח . 2. לשאול לגבי העתיד 3. להתעסק עם גילגולים. חוץ משלושת נושאים אלו אין שום איסור לעבוד עם מוח אחד ויש על זה אישור של הבד"ץ (הרב הופמן נותן אישורים על זה)
במכללת שלם לימדו וגם אני לימדתי מוח אחד וזה לא נפסק שם בגלל בעיה הילכתית (הרב שץ שהוא רב המכללה היה בשעורים שלי) אני הפסקתי ללמד שם בגלל כל מני תנאים שלא קשורים להלכה והם היו מאד רוצים למצוא מורה למוח אחד.
מנסיוני ארוך הטווח עם מוח אחד (אני לומד מוח אחד כבר 18 שנים ומלמד 9 שנים וכיום אני מלמד גם את השלבים המתקדמים יותר) אפשר להעזר בצורה מאד טובה במוח אחד בבעיות שונות כגון: לימודים, זוגיות, מציאת בן זוג, תסכולים, מציאת עבודה וכיוון בחיים, ללמוד בקלות, להיות מרוכז במטרה, בעיות בריאות (בהסתייגות שאנו לא מטפלים במחלה אלא בגורם הרגשי שמביא את המחלה) ועוד ועוד.
שווה לבדוק ולהתנסות
חג שמח
יוסי גולד
יועץ ומורה ללימוד שיטת מוח אחד
אשמח לענות על שאלות נוספות.