אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל-
כבר שבוע לא יוצא לי צרכים [
]
מה עושים?
היא לעצירות של לשתן או של צואה ?
שתן אם לא נותנים מעל 10-12 שעות = ממש מסכן חיים.
ואם דיברת על צואה - גם שבוע זה כבר הרבה זמן , שהפסולת נשארת בגוף במקום לצאת.
ניסית להפטר ממנה ע"י שתיה מרובה? וירקות, לחם מחיטה מלאה ?
אם לא עוזר אז צריך להתייעץ עם מומחה.
אל תדחי זאת
תרגישי טוב
אל תדחי, את מחכה גם ככה יותר מידי., גשי לרופא!
בס"ד
בת משפחה שלי אושפזה לפני יומיים , מתברר גם בשל סיבה דומה - שבועיים ללא יציאות.
נתנו לה מכל סוגי המשלשלים >> והם לא עוזרים בעניין...
עשו לה אולטרה-סאונד (או CT ? ) ועל סמך זה החליטו לגשת לקולונוסקופיה
היום באתי לבקר אותה , ונותנים לה להיות בצום ולשתות 'מרוקן' 3 ליטר - כל 1/4 שעה לשתות כוס ,
ומחכים שזה ייפתח...
השאלה האם זה לא מסוכן? שהיא שתתה כבר כמעט את כל הבקבוק ואין שום תגובה ?
פניתי לאחות והיא אמרה לי - זה בסדר ואנחנו ממשיכים לעקוב.
בעוד שאני ראיתי על תוית הבקבוק כתוב :" אין לתת בחסימת מעיים."
מה עושים ? ?
אם מדובר בעצירות, עד שתגיעי לרופא גסטרולוג לטיפול, תוכלי לקנות נרות ולשים אחד דחוף בפי הטבעת כדי לשחרר מה שתקוע שם.
אם מדובר באצירת שתן (אגירה של שתן בשלפוחית), אם מדובר בכמה שעות רצוף צריך לפנות לאורולוג שיוציא בעזרת קטטר ויבדוק מה הבעיה. על כזאת בעיה אפשר אפילו לפנות לחדר מיון. והעיקר- לא להזניח, כי זה עלול לפגוע בכליות!
אם את בתחילת הריון, זה מצוי שיש בעיה בשבועות הראשונים ואז משתמשים בקטטר להוציא מה שתקוע, וכדי שלא תחזרי שוב למחרת, נותנים לך קטטר הביתה (לא חייבים אישפוז בשביל להחליף את השקית, אלא קונים בבית מרקחת).
שבתקופת העצירות ועד לשיחרור הסתימה חשוב מאוד לא לצרוך תלבונים מהחי,ז"א, ביצים גבינות,בשר מכל הסוגים וכד', מפני שאם אלה לא יוצאים החוצה במהרה הרעילות שלהם למע' גבוהה מאוד,והנזק הרבה יותר חמור.
כלומר,,הייה צימחוני עד לפתירת הבעייה ולאחר מיכן,אם אתה אוכל בשר,חזור לאכלו אבל תמיד עם ערימה של סלט ירוק מפני שהבשר חומצי מאוד וחסר סיבים,והירק מאזן את חומציותו ומעניק לך סיבים לפעילות מעיים תקינה.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.