בס"ד
חייבת לשתף אתכן בלידה של הג'ינג'ית שלי.
הכל התחיל ביום ראשון שבוע 39+ 5 ימים. יום שגרתי למדי שלחתי את הגדול (בן השנה) למעון ואני התפנתי לסדר, לארגן את הבית, קפלתי כביסות, מתוך רצון להשאיר הכל מסודר שמא אלך ללדת. תוך כדי אני מרגישה כאבי בטן אך לא מיחסת לכך חשיבות. (אני באטרף של עבודה כך שאפילו לא שמתי לב) באיזשהו שלב בעלי שואל אותי אם אני רוצה לצאת איתו לקניות. (מרחק חצי שעה באוטו) אמרתי בלי להסס שכן יצאנו ב11 בבוקר הבית היה מאורגן ונקי רק תיק לידה עדין לא מוכן.
רק כשנרגעתי ברכב אני שמה לב שנראה לי שיש לי צירים כי זה בא והולך...
אנחנו יוצאים מהעיר ואני אומרת לבעלי נראה לי שזה צירים, אבל לא צריך למהר כי בלידה קודמת הייתי בבית חולים 20 שעות. אנחנו מתחילים לבדוק את תדירות הצירים כל 5 דקות.
מחליטים לחזור הביתה.
מגיעים הביתה הצירים מתגברים אני נכנסת למקלחת ואומרת לבעלי מה לשים בתיק הלידה. אני יוצאת מארגנת תיק לבן השנה.
ואומרת לבעלי יוצאים עכשיו!
המרחק לבית החולים הוא כשעה וחצי כל הדרך צירים כל 5 דקות שמורגשים רק בבטן. כל ציר אני מותחת את הידית שבתקרת הרכב. (הייתי בטוחה שעוד דקה אני שוברת אותה)
ותוך כדי מלחיצה את בעלי שינהג מהר כי אני חייבת לקחת אפידורל.
מגיעים בשעה אחת לבית החולים, המיון ריק ישר קיבלו אותי בדיקת פתיחה 5 ס"מ. הייתי בהלם אך דרשתי אפידורל. מגיע מרדים, והוא והמיילדת מנסים להסביר לי שאין מצב שהאפידורל יספיק להשפיע כי הראש ממש למטה ואני עדין צריכה לקבל נוזלים. לא הקשבתי להם ואמרתי להם שמקום לדבר ישימו לי כבר נוזלים. מחברים אותי לעירוי. והמילדת אומרת לי את בפתיחה מלאה תלחצי... (שתבינו עברו 10 דקות בסה"כ ממתי שההייתי בפתיחה 5)
אני הייתי כולי כמו בתוך בועה והייתי עסוקה באפידורל שלא קיבלתי ואני עדין רוצה....
באיזשהו שלב התחלתי להבין שאפידורל בלידה זו לא אקבל והתחלתי ללחוץ המיילדת מעסה לי עם שמן כדי לא להקרע ואני לוחצת כל פעם שיש ציר (זה כאב מאוד) וברבע לשתיים הג'ינג'ית הגיחה לאוויר העולם...
עם ממש קצת קרעים
אני עדין בהלם שילדתי בלי אפידורל....
שאלות על ההנקה שעדין קצת קשה לנו יבואו בהמשך
תודה לפורום על התמיכה בהכל...