תוספי תזונהאנונימי (פותח)

ברוך השם אני בריא.

אבל כבד כמו בטטה (לא שמן) 

עובד במשרד ולקראת תקופת לחץ בעבודה בחודשים הקרובים חשבתי לקחת תוסף תזונה שיוסיף מרץ וריכוז ועירנות.

במקום לחיות על קפה

אשמח להמלצות לויטמין מסוים או מולטיויטמין ?

שלום אנונומילילך זוארץ

בשביל למליץ בצורה מקצועית על תוספי תזונה כדאי לעשות איבחון קודם ולהתאים את הויטמינים או הצמחים למטופל

יש למשל פורמולות צמחים סיניות ךחיזוק והמרצת האנרגיה אבל לדעת מה מתאים לך כדאי לדעת יותר פרטים

למשל ממה נגרמת תחושת הכבדות האם זה מעיכול לקוי או מחוסר ויטמינים ועוד..

אשמח לעזור יותר

תודה רבה ...אנונימי (פותח)

יכול להיות עיכול לקוי

בבדיקת דם אחרונה (שנה + ) הכל תקין אז לא ידוע לי על מחסור בויטמין מסוים

מודע לכך שחסרה פעילות גופנית (מצב נתון עד לאביב)

תזונה ישראלית ממוצעת שילוב של  גבינות בשר  פירות ירקות וכמובן  ג'אנק 

מתפקד מקפה לקפה ונראה לי שזה גם "טוב" לעיכול

רק להדגיש שזו לא עייפות חולנית או משהו שמלחיץ אותי, כפי שציינתי אני בריא ב"ה !

פשוט הרגשה של חוסר אנרגיה \אולי זה טבעי לחורף 

חבר המליץ לי על מולטיויטמין לגבר שהוא מרגיש שמחיה אותו

לכן שאלתי אם זה יעיל ומתאים באופן גורף

-חצי תשובה כבר קיבלתי

אשמח להמשך אם הפרטים מבהירים את התמונה

תודה רבה וישר כח

שלוםלילך זוארץ

לפי התיאור שלך כדאי מאוד לעשות שינוי תזונתי ולעבור לאורח חיים בריא יותר במידת האפשר והלחץ בעבודה

נראה לי שתפריט תזונה מתאים בשילוב עם צמחי מרפא יכול בהחלט לעזור לך ( אם אתה מעוניין אני יכולה לעזור לך ךמצוא מטפל בתחום שקרוב לאיזור מגורך )

על הויטמינים שאתה מדבר אני לא יכולה להגיד כלום כי אני לא יודעת במה מדובר ...אבל באמת הכי נכון זה לקחת משהו שמתאים לך ולא לחבר ...

בהצלחה

אורח חיים לבריאות אופטימליתאנונימי (פותח)

שלום אנונימי

עודף קפה וחיי לחץ יכולים לשחוק הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים בגוף (גם אם עדיין אין עדות למחסור בבדיקות הדם).

גם עייפות וכבדות יבולים להיות תסמין של אורח חיים לחוץ ותזונה לא מאוזנת וחוסר פעילות גופנית.

תוספי תזונה הם תרופות לכל דבר ולכן התאמתם היא פרטנית לאדם.

לכן, מה שאפשר להמליץ בלי אבחון זה אורח חיים בריא בצורה כללית:

1. תזונה מאוזנת , המכילה את כל אבות המזון, ללא חומרים משמרים, תוספי מזון או צבעי מאכל. להרבות באכילת ירקות טריים, מגוונים ובצבעים שונים, אגוזי מלך, שקדים וגרעיני דלעת.

2. שינה 6-7 שעות בלילה לפחות

3. פעילות גופנית סדירה - גם הליכה של 20 דקות ביום יכולה לעשות את ההבדל

4. להמנע משתיית קפה, קולה וממריצים אחרים - לשתות מים ולאכול פירות וירקות

5. פעילות מהנה, תחביבים או כל פעילות שמאפשרת אתנחתא מהלחץ - חשובה לבריאות נפשית

הרבה בריאות

אבל -

תוספי תזונהאנונימי (פותח)

שימוש בתוספי תזונה יכול להועיל מאוד למניעת מחלות ולא רק לסיוע בטיפול במחלות קיימות. דווקא כאשר אנו בריאים – זה הזמן לתחזק את הגוף, לחזק את המערכות השונות ולמנוע מבעוד מועד את הופעתם של מחלות כאלו ואחרות. לדוגמא:

* מניעת מחלות חורף – ע"י חיזוק מערכת החיסון בעזרת פרוביוטיקה, מולטי-ויטמין, ויטמין C ועוד (בהתאמה אישית ע"י תזונאי/מטפל).

* ביצוע ניקוי גוף תקופתי ע"י כלורופיל, עשב חיטה, צמחי מרפא וכו', על מנת לשפר את חילוף החומרים בגוף ואת פעילות מערכת העיכול.

* לספק לגוף תוספת ויטמינים ומינרלים ככלי למניעת מחלות (לאחר בירור אצל רופא/תזונאי) – למשל מניעת אנמיה העלולה להיווצר כאשר קיים בגוף חוסר ברזל, או חוסר בוויטמין B12 וחומצה פולית.

הדרך הטובה ביותר לטפל בגוף היא למנוע מצבי חולי עתידיים ולא להמתין לבואם. כמו כן, רצוי אחת לתקופה לערוך בדיקות רפואיות כלליות (גם כשהכול בסדר...) ולבדוק עם איש מקצוע האם התפריט שלי באמת מתאים לי ולאורח החיים שאני מנהל? לעיתים אנו לא שמים לב לכך שבמשך תקופות ארוכות אנו נמצאים במצב מתמשך של סטרס ולחץ בעבודה או בבית, שהתזונה שלנו דלה יחסית ושלא נתנו לגוף את תשומת הלב שהוא זקוק לה, זה בדיוק הזמן לעצור ולבדוק כיצד ניתן לשפר את התפריט וכיצד להעשיר את צריכת הוויטמינים ושאר הרכיבים החיוניים לנו. 

מולטיויטמין מומלץ הוא מולטי ויטמין של חברת גרמזה -

מולטי ויטמין הינו תוסף תזונה טבעי לחלוטין המכיל תמציות של צמחי מרפא בשילוב עם קשת רחבה של ויטמינים. צורתו הנוזלית של מולטי ויטמין מאפשרת ספיגה קלה ויעילה בגוף. מולטי-ויטמין אינו מכיל אלכוהול, חומרים סינטטיים, כימיקלים, חומרים משמרים וצבעי מאכל. בנוסף, הוא עשיר בפיטו-כימיקלים החשובים לתמיכה והגנה על הגוף. נטילת מולטי-ויטמין היא הדרך האידיאלית לתחזוקת הגוף ולתחושה של בריאות ונמרצות.

תוספי תזונהיעל -ND

בשום אופן לא ממליצה לקחת שום תוסף תזונה על דעת עצמך., אלא אך ורק בהמלצת איש מקצוע שאבחן אותך ומצא שאין ברירה אלא לקחת תוסף זה או אחר.

מה שברור מתיאורך, זה שעליך לשנות את התזונה: להוציא מכלל שימוש קפה וקוקה-קולה, חלב ומוצריו, לאכול בשר אורגני עד כמה שניתן, לשתות  כוס מים בכל שעה, להרבות באכילת פירות וירקות, להוציא מכלל שימוש ג'אנק ולהדוק אם שיטות הכנת האוכל שלך בריאות וטובות. בקיצור - להקפיד על תזונה בריאה.

חשוב גם לשמור על שעות שינה מספיקות ועל פעילות גופנית על בסיס יומ-יומי.

בהצלחה

תודה לכולםאנונימי (פותח)

אורח חיים בריא זה דבר חשוב אולי אפילו שאיפה. אך דורש שינוי תפישה והרגלים וכמו כן תקופת הסתגלות - גמילה.

יש תקופות בחיים שהם יותר לחוצות. בתקופות כאלה לא שייך לעשות שינויים

אנשים רגילים מוסיפים קפה או ממריצים אחרים לתפריט באופן מוגבר

לא תמיד מתוך ראיה לטווח הרחוק אלא מתוך צורך מיידי באנרגיה זמינה  כדי לתפקד ב150% מתוך 100 

יש  אולי אנשים לא מקצועיים שמחלקים ויטמינים בצורה גורפת כי - אולי לא ייועיל אבל בטוח שלא יזיק.

משתמע מכל מי שענה לי חוץ מהמפרסם, שזה כנראה מזיק

אבל יש לי הרגשה שזה מזיק הרבה פחות מכל הרעלים שציינתי.

א. שאלה עקרונית שעלתה לי עקב תגובותיכן

לפי מה שהבנתי כולן שידרו  או שאתה משנה אורח חיים לגמרי או שאין לרפואה הטבעית מה לעזור לך. (לילך באמת דיברה על תפריט בהתאמה אישית שכנראה מקביל ליכולת לקבל שינויים)

האם באמת זה ככה או הכל או כלום? קצת מיאש!

ב. ראיתי שיעל הזכירה בכמה מקומות שתיה מרובה של מים - כל שעה כוס,

אפשר קצת הסבר בשביל המוטיבציה?

ושוב תודה על זמנכם היקר

לפי דעתילילך זוארץ

זה ממש לא הכל או כלום לכל השתדלות קטנה יש משמעות בהמשך שינוי החיים דורש אומץ , זמן , למידה ולא תמיד זה מתאים זה תהליך שיכול לקחת שנים ... אל יאוש כדאי להשתדל על כמה דברים שאפשריים כרגע וכל פעם להוסיף משהו , וגם אם יום אחד יותר קשה ופחות מקפידים על תזונה מתאימה מחר בוקר חדש אפשר להתחיל בחזרה..

בכל אופן לגבי צמחים וויטמינים שוב אם אין מחלות רקע יש צמחים שהם ממריצים כמו גינסינג שמשתמשים בו ברפואה סינית זה צמח שמומלץ בעיקר לגברים וצריך להשתמש בו בזהירות רבה .. יש גם פורמולות צמחים שמעורב בהם גינסינג ועוד צמחים יותר עדינים .

בשביל לדעת מה מתאים לך כדאי לשאול איש מקצוע .

בהצלחה.

לילך תודהאנונימי (פותח)

גישה סובלנית ומציאותית. זה נותן כח להמשיך ובמינון קטן  על אף שהסביבה לא תמיד תומכת

תודה על כל התשובות .ועל הפורום המוצלח

כולכם צודקים,gal2095אחרונה

לא לוקחים תוספי תזונה בלי אבחון או המלצה של בעל מקצוע (נטורופת), אני ממליצה לך על ספורט וגם כשלי היתה בעיה התקשרתי לשרות קו ההדרכה של סולגאר והם המליצו לי על תוספי תזונה לפי תשאול מקיף (זה המספר שלהם: 1-800-350-333 אם תרצה..) 

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך