תגידו, לא נמאס לכםאש השם

לשאול שאלות יותר ויותר מופרכות או לנסות למצוא עוד סיבות הזויות לפסול עליהן (או אפילו לחשוב שאולי זו סיבה)?

באמת,

המצב כ"כ הזוי ששאלות כמו "אם היא נסעה לחו"ל מתישהו בחייה" או "אם הדמות המוערצת עליו היא הרב הנזיר ולא הרב קוק" הפכו לסיבות לגיטימיות לשקול בכלל אם לא לנסות להכיר את הבחור/ה לעומק ולראות את העולם הפנימי שלו/ה.

ואחרי זה מתלוננים על זה שאנשים בררנים מידי, או על רווקות מאוחרת, או על זה שזה לא המשיך מעבר לפגישה ראשונה למרות שהדייט דווקא זרם.

אז יש דברים שאפשר לפסול עליהם מראש, או לחתוך אחרי הפגישה הראשונה, אבל הם צריכים להיות כ"כ מהותיים... בטח שלא דברים בסגנון מה שקורה פה בפורום בזמן האחרון.

אנשים!

תנערו את עצמכם, ויפה שעה אחת קודם.

(זהו, פרקתי, ההודעה יכולה להינעל)

לי זה נראה לפעמיםכתר הרימון

שעושים את זה כדי שהעיקר יהיה לי דיון להוסיף לפורום...

אבל חוץ מזה, אני די מסכימה איתך. 

ומה אכפת לך??לא(ה)לי

וגם אם זה רק בשביל לפתוח שירשור - זה עושה טוב לבנאדם..אשרי הפורום שזכה לשמח..!

אנשים מעלים כאן שאלות שלא בהכרח הם יכולים לדון במקום אחר וזה לא חייב להיות שאלה שצריכה להיות ממש ממש מהותית לדעתך..

מספיק שזה מהותי לאדם ששאל!!(עצם זה שעלה לו/לה לראש השאלה הזאת..)

זה בסדר, שיהיה לכולם בהנאה... כתר הרימון

אני אפילו קוראת לעתים את השירשורים הללו...

פשוט חשבתי פעם על הדברים לעיל, אבל חוץ מזה, אפשר להמשיך עם זה עושה למישהו טוב. יאמי

מסכימה איתך.יטבתה
אני לא בררן מדירוחקטנה

אבל אין לי כל רצון לצאת עם מישהי "משוכפלת" שחיה חיי נוחות.

יש לי דרישה מינימאלית ליושר פנימי, עומק ומידות טובות.

גם אם זה לא נראה הרבה - מסבתר שזה פוסל אחוז מכובד של ההצעות (בפגישה ראשונה או אפילו בשיחת טלפון)

והדבר הכי גרוע - אין לי מבול של הצעות - ההפך הוא הנכון 

(בוכה כן, אני שוב "פנוי" תואם את ההרגשה בפנים )

מעשה טוב (במחילה..):ד.

מישהו מכיר מישהי שעונה על  (מעתיק-מדביק):

"יש לי דרישה מינימאלית ליושר פנימי, עומק ומידות טובות"...

בבקשה יפנה אל המכונה "רוחקטנה" - אולי יצא מזה משהו טוב... [אני מתכוין לגמרי ברצינות]

אל תהיו  ב ט ל נ י ם !

ומחה ה' דמעה מעל כל פנים...

מכל האנשים אני ממש לא בטלןרוחקטנה

אגב, עובדתית, עדיין לא פנו

התכוונתי לאחרים שלא יהיו בטלנים אלא יציעו לך...ד.

שמעתם מה שהוא אמר?

"עובדתית עדיין לא פנו"...

ובכן, מבקרות הפורום הנכבדות -

אף אחת לא עונה על הנתונים דלעיל, או לא מכירה מישהי כזו?...

זה פשוט לא יכול להיות..

אז - אפשר לעיין בהודעות הנ"ל המופיעות בכינויו, לראות את כיוונו - ולחפש..

מחילה על ה"המרצה"...

וכעת, נגיד בסיגנון אחר:  אל תהיינה  ב ט ל נ י ו ת ...

^^^ בעז"ה! בננות לא לחשוש...אלירז
מתי שמתפדחץ- שתפנה אלי באישי!מאמע צאדיקה
מצטרפת בשמחה לסנגוריהניל"ס

גם על הצדיקה- שדכנית למופת! ועוזרת בשמחה ובטוב טעם (שבינינו, זה חשוב!!!(!!!!!!!!)) וגם על הבחור הנ"ל שבעז"ה עוד השנה ימצא את בחירת ליבו! בקרוב אצל כולם!

תודה על האיחולים הלבבייםרוחקטנה

כתבתי משהו בעניין (כאן).

אולי באמת יש לי דרישות מופרכות מדי? וזו גם הסיבה שאין לי הצעות?

בדיוק,צריך קצת מיקוד....קחו עמכם דברים
מיקוד פשוט (רשימת מכולת)רוחקטנה
  • חסד
  • מידות ויראת שמים
  • יחס עמוק לקודש, ועומק באופן כללי
  • הרבה מאוד שמחת חיים
  • אינטלגנציה רגשית (חכמה נשית)
  • נשיות ומשפחתיות
  • עד 165
  • עד גיל 27

אני דורש יותר מדי?

"דרישות מצוינות". אל תדאג..ד.
כן,אתה דורש מדי.צופ

תסתכל במשנה ותראה שחכמים מתווכחים בינהם איזו מידה היא הכי טובה ומה הם מחליטים בסוף? לב טוב

כן,לב טוב ולמה? כי רק עם זה אתה מתחתן רק עם הלב שלה (והיא עם הלב שלך) ובתור אחת שנשואה כבר יותר מחצי שנה באושר אני יכולה להגיד שזו הסיבה שבגללה התחתנתי,כי ידעתי שיש לו לב טוב ועד היום אני מאושרת וכן,הוא לא למד בישיבה,הוא היה 4 שנים בצבא והיו לי הרבה וויתורים שהייתי צריכה לוותר בשבילו (הייתה תקופה שהוא לא היה דוס...) אבל עכשיו אני שמחה (והיו הרבה התלבטויות...)קיצר-מה תעשה והקב"ה החליט שהאישה שלך בת 28? והיא גבוהה? והיא לא מי יודע מה נשית?(מדריכת קרטה) לפעמים יש לה יציאות חסרות טאקט ולכל אישה יש את הפעמים שהיא בדיכאון. אז כן הדרישות שלך גבוהות מדי ואתה לא תמצא אותה  גם אם תחפש טוב טוב אלא אם כן יבוא יום ותתעורר...לא קיימת בת כזו! (ובצחוק אני יגיד לך למרות שאני נשואה שני משתדלת לעשות את כל מה שביקשת ברשימה למעלה אבל אני 1.68 אז זה בסדר? ;)  )

בכלל אני נגד לחתוך אחרי שיחת טלפון אחת... למה מה אתה? מושלם? קודם יוצאים (למרות שזה עולה בערב שלם ומינוס 50 שקל בבנק) ואז תחליט. "אל תסתקל בקנקן אלא במה שיש בו" זה משפט שלומדים בגן...

חבל שתפסיד את השידוך שלך רק בגלל סיבה שטותית.(במיוחד שאתה אומר שאין לך הרבה הצעות... אז תתיחס ברצינות לכל הצעה!)

תצא עם הלב שלה, ותראה אם הוא טוב בשניה שגילית אחת כזו (ואני יוסיף גם כי אני מבינה שזה חשוב לבנים-אתה לא נגעל מלהסתכל עליה...)תשמור אותה הכי קרוב שאתה יכול! זה הכי הכי הכי חשוב!!!!!!

בהצלחה!

ומה תעשה אם אשתך~א.ל

תעלה במשקל אחרי הלידה בצורה משמעותית?

או שחלילה יקרה לה משהו שיפגע במראה החיצוני שלה וזה ירתיע אותך?

מסקנה: תתחתן עם כולן! עם כל המוצעות, ללא ברירה והעדפה. כי מציאות כזו, ואחרות, אפשריות תמיד... (כמובן שאני לא רצינית..)

אני לא כ"כ מסכימה איתך יקרה.

מותר לאדם להחליט שיש דברים שקשה לו איתם..ואם ה' יחליט אחרת- זה יקרה בין אם ירצה ובין אם לא.. וזה לא קשור למה יקרה הלאה. לא צריך להכניס לעצמנו מחשבות גם לנישה הזו..

אעע.. נראה לי שקצת הקצנת אחותי...אלירז

יש דברים ברשימה שהייתי משאירה כי הם חשובים באמת..

הגובה והגיל... לא כ"כ משנים..

בחורה יראת שמים,שמחה, נשית ואיטילגנטית ברגש ובחכמה - שתמצא חן בעיניו  - זו לא בקשה מוגזמת.

יש כאן המון כאלו!

בנות - אני ארביץ לכן!

מי שעונה על הקריטריונים שתבוא אליי מיד! ומזל טוב!

[בכל הרצינות!]

אין בעיהצופ

רק אומרת שאחרי החתונה מבינים מה הכי חשוב בבן אדם..

תשאלו את הפורום השכן שלנו (נשואים טריים) תראו מה הם עונים...

ברור שמידות טובות ויראת שמיים זה דבר חשוב וגם אני הייתי פוסלת אם הוא לא דוס מספיק בשביל לבנות בית שאני רוצה שיהיה אבל חלא'ס התעצבנתי על הדבר הזה שיש רשימת מכולת לכל אחד... זה כזה לא נכון

ותמיד אחרי החתונה מגלים דברים חדשים שלא אוהבים בבן זוג (לא קם לתפילות בזמן,מסתכל על בנות,לא מתייחס,אחרי שעוזב את הישיבה לא קובע עיתים לתורה...וכו') ותמיד רבים ומתווכחים כי ככה זה.

קיצר-תסתכלו טוב על הבן אדם ולא מאיפה שהוא בא.

מה שאני לא מבינה.הקולה טובה

זה למה ה"רשימת מכולת" של רוחקטנה סותרת את מה שכתבת?

הוא גם הדגיש מידות טובות, שחשובות לו.

ולגבי מראה חיצוני- כן זה חשוב חשוב חשוב.

ורק שני סיפורים שאני נתקלתי בהם בנושא-

אחד שהתפרסם כאן, על שאלה של מישהו לרב שבה הוא מתאר שהתחתן עם אשה שהיה לו קשה עם המראה החיצוני שלה, וכולם אמרו לו להתגבר ושאחרי החתונה זה יטשטש ויעבור- ואחרי החתונה זה רק החמיר, וגרוע מזה- היה לו קשה יותר עם שמירת העיניים. וגרם להרבה בעיות.

סיפור שני ששמעתי מרופאה הוליסטית, על אישה שהגיעה אליה עם בעיות ראיה קשות ועל סף ניתוח מסובך בעין, וכשחקרו את מקור העניין- התברר שהיא אוהבת את בעלה, אבל את המראה החיצוני שלו- לא. וזה מה שגרם לכל הבעיות האלו.

ודווקא אני כאשה נשואה, מבינה היום עד כמה מראה חיצוני זה חשוב. 

אסור בשום פנים ואופן לצאת או להתחתןאלעד123

עם מישהו שאינו יפה בעיניך.

זה דבר שמצטערים עליו כל החיים ויכול בכלל להביא בעיות גדולות.

בן הזוג חייב למצא חן ואל תאמינו למי שאומר אחרת.

קולה יקירתי! מסכימה ומוסיפה- יפה בעיניו(,")

יופי זה דבר סוביקטיבי

אם מתחברים באמת לפנימיות של בנאדם אז גם לחיצוניות שלו..

יופי זה דבר הכי אובייקטיבי שישרוחקטנה

מניסיון

הכל באמת תלוי במידות

בנוסף ליופי יש נשיאת חן - זה בהחלט סובייקטיבי

אני גם ב"פורום השכן" - ועניתי...ד.

ולמה התעצבנת על ה"רשימה"?

תסתכלי לפני כן, ותראי שהוא כתב מאד כללית.

אח"כ מישהו ביקש ממנו לדייק, כדי לעזור לחפש,  אז הוא כתב "טוב, רשימת מכולת"..

והנה, גם את כותבת ש"היית פוסלת אם הוא לא דוס מספיק כדי לבנות בית שאני רוצה" - זו ה"רשימה" שלך. אז זהו? מעבר למה שאת היית פוסלת אינו יכול להוסיף?..  בוודאי שאפשר, בגבולות הסביר.

תארי לך שלא היית כותבת את ה"הבהרה" הזו שזה היה רק בגלל ש"התעצבנת" - והוא היה לוקח אותך ברצינות ומחפש רק "לב טוב"...  אחריות..

ודווקא כי מגלים "דברים חדשים" - לגיטימי ונכון להשתדל שמה שידוע יהיה מתאים.

ואין שום אידיאל "תמיד לריב ולהתווכח". אולי אם ימצא מישהי שמתאימה לו כרצונותיו - יחסוך הרבה מזה..

מה שהוא כתב זה בדיוק "להסתכל על הבן אדם ולא מאיפה שבא" - רק שהוא פירט קצת מה הכיוון של הבן-אדם שהוא מחפש, כדי שיוכלו לעזור לו להתמקד ב"איזור" המתאים...  למרות שלפעמים גם מועיל לראות "מאיפה הוא בא"..

יפה כתבת, אלירז (כולל הקריאה לבנות)ד.

עם זה -

"יש דברים ברשימה שהייתי משאירה"  "הגובה והגיל לא כ"כ משנים"..

אבל זו לא את... ולו זה כן משנה (יש להניח - לא על המילימטר).

וכמו שאת, נניח, לא תרצי לוותר על הנכונות לעֵז וכו' ע"י הבית (מחילה - קראוואן!)... - גם לו, זה משנה, וזה אפילו יותר מצוי..  איש איש ורצונותיו הסבירים.

עז זה חשוברוחקטנה
אני האחרון שאזלזל בשאיפותיה...ד.
עז דווקא לא כזה חשוב כשיש חתן מושלם אלירז
אבל את זו את והוא זה הוא.. (ל"צופ")ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"א טבת תשע"ב 23:48

המשנה אומרת "לב טוב" כמדה חשובה ביותר שידבק בה האדם, לא כקביעה בלעדית לנישואין. אם כי ברור שזה עיקרי (דווקא לגבי ברירת שידוכין יש בגמרא קריטריונים שאני לא בטוח כ"כ שהיית מצטטת אותם).

ואם זה כ"כ ברור אז למה היו לך "הרבה התלבטויות"?... אני מבין שזה לא היה מִסָפֵק על הלב שלו.. אז גם לו מותר, למרות שאת לעצמך כבר הסקת ומצאת ב"ה..ֵ

ואם יש לה לב טוב אך היא לא עם שמחת חיים והוא "חייב" את זה?  אז זהו - זו דרישה שטותית? [ואין לכך כל שייכות לכך שלכל אשה יכולים להיות לעיתים מצבי רוח. מדבר על  האופי הכללי. ובוודאי שגם בנות הן בני אדם עם אופי אישי..]

ואסור לאדם לשאוף למישהי צעירה ממנו או נמוכה ממנו? מה קרה?  הרי יש להניח שגם הוא לא התכוין שאם תהיה מישהי עם כל המעלות אך עם עוד ס"מ, יפסול את זה - וגם לא עם עוד כמה חודשים. כתב בנושא זה את הכיוון, הדי-מקובל אגב.

ו"נשית" זה מוגזם? הרבה מאד גברים שואפים לכך, והרבה מאד בנות הן כך. ומעט מאד בנות הן "מדריכות קראטה" ולא צריך להקצין (ומי אומר שאחת כזו לא יכולה להיות עדינה ו"נשית". וכי הוא ציין עיסוק?]

ואם הוא רוצה "בעלת מידות" זה אומר שלא יכול לקרות לה יציאה חסרת טאקט?  למה להקצין את דבריו?

לכתוב "לא קיימת בת כזו"?..  מישהי בגיל שהוא מבקש, עם מידות טובות ושמחה בד"כ, ועם עומק ויראת שמיים (ו"נשית" - שזה רוב הבנות)?..   תמהני.

מה שאת כן מבינה "בשבילו" "אתה לא נגעל מלהסתכל עליה"..  על הדרישות הקודמות, שהן "פנימיות", כתבת "אל תסתכל בקנקן".. אבל את זה את מוכנה להוסיף למרות שהוא לא כתב, כי הוא "בן". אולי כ"בן" חשוב לו דברים אחרים ממה שאת חשובה שקריטי אצל בנים?..

אז אני חושב שרצונותיו טובים ויפים ולא נדירים. יש הרבה בנות כאלה (הרי גם על עצמך את כותבת שאת משתדלת להיות כך - חוץ מעוד ס"מ גובה..).

ולפי דברייך, בהנחה שלרוב חברי/ות הפרום פה יש "לב טוב" - כולם כבר היו אמורים להיות נשואים. לפחות אלו עם אלו...

אז אע"פ שאני מאד מסכים עם אמירתך החשובה על מרכזיות הלב הטוב, זה לא חייב להיות אצל כולם הדבר היחיד.

ואם אדם עמוק עם לב טוב ישא בחורה מאד לא עמוקה אבל גם עם לה טוב (ויש הרבה כאלה. לב טוב אינו פונקציה של "עמקנות" דווקא) - אז שני האנשים הטובים הללו עלולים להרגיש מאד לא נוח בהמשך. למה לגרום להם את זה?

הקיצור, ישמח כל אחד בשמחתו - וגם אנו נשמח עימו - אבל אל יקיש מזה לגבי הלגיטימיות של אחרים לשאוף את שאיפותיהם, כל זמן שהן סבירות, כדוגמת הכותב הנ"ל..

הערה: אם "הקב"ה החליט שהוא צריך לשאת" מישהי כזו וכזו - אינך יכולה לדעת ולא אף אחד אחר. אם באמת הקב"ה החליט - אז הוא יגלגל כך (כמו שלך הוא גילגל להינשא למישהו ש"היה תקופה שלא היה כ"כ דוס", ובסוף כן..).  אדם צריך להשתדל. וההשתדלויות שלו - הן בדיוק מתאימות לכיוון שאנו למדים מתוך תורה, שהיא דבר הקב"ה,  שהוא כיוון יפה וראוי + קצת העדפות אישיות] 

ישר כח ידידירוחקטנה

אמרת בצורה שלמה ביותר את מה שאני חושב

וגם אני הקטנה מצטרפת לכל הנ"ל...קחו עמכם דברים
דרישות נהדרות!מאמע צאדיקה

אם מישי רואה את עצמה מזדהה עם המתואר- ע"י רוחקטנה- אפשר לפנות גם אלי

כדי להציע ולתווך

מה הבעיה?יהודי מרמ"ג

לגיטימי לא לרצות להתחתן עם מי שמזלזלת בקדושת הארץ.

לא תמיד נסיעה לחו"ל מעידה על זלזול!רחלקה
זו בדיוק הבעיהאש השם

שבחור שומע עובדה אחת על בחורה (במקרה הזה, נניח שהיא היתה בחו"ל מכמה סיבות... וחזרה), ואוטומטית הוא מסיק עליה מסקנות באורך הגלות.

הלו????

איפה קצת ניסיון לראות מי הבחורה?

בחורה שראתה ערך עליון בללכת ולחזק קהילות יהודיות בחו"ל, והלכה לשם לשנת שירות לאומי - אתה קודם כל מסיק שהיא מזלזלת בקדושת הארץ למרות שהמציאות הפוכה לגמרי.

ואל תגיד לי שהתפקיד שלה זה לומר לך עוד בטלפון שקודם לפגישה מה היא עשתה בחו"ל. זה עניין שלה, ושלה בלבד!

וגם אם אולי זה לא ככה... מתי זה קרה? למה?

אם, נניח, אתה שואל אותה אם היא היתה בחו"ל מתישהו בחייה, והיא עונה "כן" (כי סבא שלה פינק אותה בטיול בת-מצוה לפני 10 שנים, והיום ברור שלמרות שיש לה דרכון שאולי עדיין בתוקף היא לא חושבת לצאת לחו"ל שוב)

(אבל פה בטח תעלה שאלה אחרת: אם סבא שלה פינק אותה בטיול בת-מצוה, מה זה אומר על סולם הערכים שלו? ואיזה ערכים הוא הנחיל לבן שלו (אבא של הפוטנציאלית), שהנחיל הלאה לבת שלו?

וגם פה, לא תפקידך לחשוב כ"כ קדימה לפני שבכלל פגשת את הגברת, ודיברתם! דברים אמיתיים שמגלים עולם פנימי עשיר וירא שמיים בכל רנ"ב איבריה ושס"ה גידיה!)

הגישה הזו, של לנסות להתאים את הבחור/ה לנישה הפרטית והמצומצמת מאוד שלך, היא זו שמוציאה אותי מדעתי.

יום טוב.

למה זה "משגע אותך" שמישהו רוצה להתאיםאלעד123

את בן זוגו "בדיוק לנישה הפרטית שלו"?

הרי זו בדיוק מטרת חיפוש בן הזוג, מישהו שמתאים בדיוק לנו ואך ורק לנו.

כיאש השם

אם שניהם חושבים אותו דבר, אז אחד מהם מיותר!

אבל לא זה העניין בכלל, אם זה מה שמצאת מתוך כל מה שכתבתי פספסת לגמרי את העניין.

אנשים חושבים שאם הם עושים מעשה מסויים מתוך איזה עקרון, אז כולם עושים/לא עושים את אותו מעשה מתוך אותו עקרון.

והגישה הזו, של לנסות להיכנס לראש של מישהו אחר רק מתוך שמיעה על המעשים שלו בלי לדבר איתו בכלל - משגעת אותי.

אף אדם איננו מיותראלעד123
בדיוק,אש השםאחרונה

ולכן הגישה הזו היא שגויה מיסודה.

זה שאדם מחפש מישהי שתתאים לו זה דבר אחד.

וזה שאדם מחפש מישהי שתיכנס לתוך הדרך המסויימת שבה הוא מסתכל על העולם זה דבר אחר לחלוטין.

אם אחרי היכרות, מינמלית ככל שתהיה, הם החליטו שזה לא יילך - מצויין, כל אחד בא עם העולם שלו וכנראה שאין מספיק נקודות חיבור, אבל לפחות היה ניסיון.

אם אדם מחליט שאין סיכוי עוד לפני ההיכרות - זה כבר בעייתי.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יאללה בהצלחהLavender

אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך