נכון זה קשה, זה מאוד לא קל מרוץ החיים אחרי החתונה בו יש להספיק:
לימודים,עבודה,פרנסה,זוגיות וילדים. ולהרגיש לא מטורפים.
אבל הגיל להתחתן ולגדל ילדים זה עכשיו בגילאי ה-20-30 ולא 40-50 אז אין את הכוחות והסבלנות להביא ילדים ולגדל אותם בשמחה.
(אפשר לדמיין מצב היפוטתי בו המדינה מתקצבת צעירים כדי שיוכלו להתחתן ולגדל ילדים בנחת ללא עול הפרנסה והעבודה ואח"כ כשהילדים יגדלו המבוגרים (שהיו צעירים) יעבדו ויחזירו את הכסף או שיתקצבו צעירים אחרים- אבל בימינו אפשר רק לדמיין)
את צודקת, לפעמים עולה המחשבה אולי אני אסיים לימודים,אעבוד, אחסוך כסף ואז אתחתן ואביא ילדים בנחת. אבל בפועל מי שמגיע למצב כזה בד"כ זה לא מאידיאל והוא לא שמח במצבו, כי לא תמיד יחכה לך האביר על הסוס מעבר לפינה רק ברגע שתירצי יגיע- בגיל מבוגר יותר את כבר יותר מעוצבת מבחינה אישיותית ככה שיותר קשה להתגמש ובנישואים צריך לפעמים התגמשות.
בנוסף,גם בתור רוקה תמיד יש את מרוץ החיים, לא תגורי אצל ההורים עד עולם ככה שתצטרכי לדאוג לקניות,שכר דירה,ארנונה,מים חשמל,תשלומים, לחפש עבודה לממן את עצמך ועוד ועוד ככה שאת הבעיות האלה לא פתרת, פשוט כשנשואים זה לפעמים מתחלק לשניים או שיש את האחד שדואג והשני שתומך, אולי זה יותר קל בשניים.
(כמו שהבן שלי אומר-"טובים השניים מהאחד"-יותר טוב לעשות דברים בשנים מאשר לבד)
חוצמזה, בגיל מבוגר יותר יש בעיות אחרות. ככה שתמיד יש בעיות השאלה איך מתמודדים ואיך פותרים אותם.
(שלא תחשבי, גם לי היו מחשבות כאלה והיה מי שדאג להוציא לי אותם מהראש....)
בהצלחה!