נשמע שאת נמצאת במשבר ושאת רוצה לצאת ממנו ולא יודעת איך.
במצב כזה, שבו העצב הוא גדול והיאוש משתלט- הכל נצבע בצבע שחור בולט.
הכל נראה לא טוב, החיים לא נראים מפתים יותר, הבעל נראה פחות טוב, את עצמך נראית לעצמך פחות טוב, הכל נראה מייאש וחסר תקווה.
במצב כזה יש נטייה לראות הכל שחור, גם כשלא הכל שחור.
כאילו לבשת מעין עדשה שחורה במשקפיים- ועכשיו את לא רואה יותר את הדברים הקטנים הטובים שיש לך בחיים.
אני מכירה את המצב הזה טוב מאוד, יודעת את התחושה.
הרגשה שאין תקווה, שאת נמצאת לבד מול העולם, שהדברים שיכולת לעשות פעם גדולים עלייך פתאום.
ואין כח לעשות כלום.
יש רק רצון להיעלם, להיבלע באדמה אם אפשר, בלי לסבול יותר את המחשבות הנוראיות האלה.
אין לך באמת רצון למות, יקרה. יש בך רצון שהעולם ייעלם סביבך. שהאחריות לא תיפול עלייך כל כך חזק, שלא תצטרכי לדאוג לכל מי שסביבך, אפילו לא לעצמך...
אני מניחה שאת צריכה פשוט שקט. שמישהו ידאג לך לאוכל ומים, ואת לא תצטרכי לעשות שום דבר.
בלי לקחת אחריות על כלום. רק שקט... ולהיות לבד.
בנוסף, המחשבות הרעות טורפות את המנוחה, חוסר שינה מצטבר לו (או שיש יתר שינה- ואז רק שוכבים במיטה כל היום בלי כח לעשות כלום), מתעוררים מוקדם בבוקר ואי אפשר לחזור לישון. המחשבות מטריפות ומכניסות למעין מערבולת פנימית בלתי ניתנת לשליטה.
זו הרגשה נוראית וקשה ביותר!!!
אני צודקת?
יקרה.
אלה תחושות מוכרות וטבעיות, זהו דיכאון ואלה התחושות שמתלוות אליו.
וזה דבר חולף. אמנם קשה לראות ולהאמין בזה כשנמצאים בפנים, אבל אני מוכרחה לומר לך שאני יודעת שיוצאים מזה. וראיתי את זה על בשרי ועל בשרן של נשים רבות וטובות.
יוצאים מזה, יוצאים מזה, יוצאים מזה.
אני קוראת במילותייך קריאה לעזרה. רצון לצאת מזה אבל חוסר ידיעה איך.
אני מבינה שמאוד קשה לך לפנות לעזרה ולספר על מה שקורה איתך, ואני מבינה את התחושה הזאת מאוד.
יחד עם ההבנה אני מוכרחה לומר לך שזה הפיתרון למצב שלך. זה קשה מאוד לעשות את הצעד ולפנות לעזרה, אבל זה הכרחי. בשבילך. בשביל לחיות טוב יותר, בשקט ובשלווה. בשביל לעזור לעצמך ולילדים שלך ולבעלך.
והרי כבר עשית צעד אחד. פנית לפה! זה צעד גדול ומשמעותי. כל הכבוד לך שכתבת פה, גם אם זה אנונימי זה דבר חשוב ביותר. 
יקרה,
יש כתובות לפניה לייעוץ גם בלי תשלום.
לקופת חולים כללית יש מרכזים לבריאות הנפש שפזורים ברחבי הארץ. יש שם טיפולים פסיכולוגים חינם לשנה (!) למי שזקוק לכך ומקבל אישור לקבל אותם.
את צריכה לפנות לאחד מהמרכזים האלה ולבקש להיפגש עם פסיכיאטר/ית, כדי שהיא תאשר לך טיפול פסיכולוגי.
בנוסף, יש לקופות החולים פסיכולוגים שונים שעובדים איתם בהסדר. זה במחיר מסובסד ונמוך בהרבה מהמחיר הרגיל שלוקחים פסיכולוגים.
יש גם לקופות אחרות דברים כאלה, אבל אני לא יודעת מה הפרוצדורות שם.
בנוסף, ישנו מרכז בירושלים שמטפל באנשים שנקלעו למשבר משפחתי או כל משבר אחר בחייהם- במחיר מסובסד מאוד. הם נותנים הנחות למי שצריך אפילו אחרי המחיר הנמוך יחסית. (מחיר התחלתי: 180 ש"ח, סיבסוד עד 90 ש"ח אם אינני טועה, למפגש)
זו הכתובת של האתר של המרכז לטיפול בטראומה ובמשבר:
http://www.traumaweb.org/content.asp?PageId=14&lang=he
אני רוצה להזכיר לך, יקרה.
יש לך 2 ילדים. הם אוהבים אותך, הם יצאו מהרחם שלך והם תלויים בך.
טוב שיש לך אותם כי הם יכולים בהחלט להחזיק אותך בחיים, אפילו רק מבחינה פיזית.
זה חשוב מאוד. הילדים שלנו הם ההמשך שלנו. הם החיים שלנו.
והם אלה שמחזיקים אותנו בחיים ברגעי משבר שכאלה.
ויש לך אותך, ואת יקרה וחשובה. ואת לא באמת רוצה למות. את רוצה להפסיק לסבול.
המון הצלחה יקרה, אני כאן למסרים ושיחות אישיות אם את צריכה. ומקווה שעזרתי. אם זה לא המצב- אני מתנצלת על מלים מיותרות. בכל אופן את מוזמנת באישי. אשתדל לענות ולהיות זמינה.
קישור למאמר מפורט- עם מבחן עצמי לבדיקת דיכאון ועצות מועילות לעזרה:
http://www.psychologia.co.il/depres1.htm#_top#_top