סוף סוף סוף סוף הגיע התור שלנו לטיפת חלב... לקח המון זמן, בהתחלה עד שהתאקלמנו במעבר לעיר החדשה, ואח"כ עד שהעבירו את התיק שלנו מטיפת חלב מהמקום הקודם למקום החדש... לקח ממש הרבה זמן, וסופסוף זה הגיע!
אז הגענו, והפשוש היה מקסים מכל הבחינות - פעיל, חברותי, מפותח וכו'... עד השקילה =/ מסתבר שהוא לא עלה הרבה בחודשים האחרונים, וירד מאוד באחוזונים... ואין לי מושג למה... זה לא קשור לזה שהפסקתי להניק, כי הירידה התחילה עוד בזמן שהנקתי אותו... זה פשוט המשיך...
והאחות ביקשה ממני לתאר לה מה הוא אוכל מאז שהוא קם בבוקר.. ותיארתי לה - הוא אוכל הרבה פחממות... ארוחת הצהריים שלו כמעט כל יום מורכבת מפתיתים או פסטה או קוסקוס וכד'.. והוא מתתתתת על לחם... פשוט משוגע על הדבר הזה... ועוד בחודש האחרון הוא היה המון עם המטפלת, והיא מפנקת אותו עד השמים בכל מה שהוא אוהב לאכול... אה, והוא גם אוהב פירות, ב"ה.. והוא אוכל יפה..... בד"כ... יש לו תקופות שהוא לא אוכל מי יודע מה... וכשהוא לא רוצה לאכול אז הוא פשוט לא רוצה, וכלום לא יעזור!!! לא שירים, לא סיפורים, לא משחקים, לא כלום...
אז היא אמרה שחוץ מפחממות אני אדאג לשומנים - לשים המון שמן באוכל, לתת לו טחינה, אבוקדו, חמאה, שמנת וכו'.....
האמת היא שאני כל הזמן מנסה לתת לו אבוקדו וטחינה.... טחינה אני עוד איכשהו מצליחה להסוות לו בתוך המאכלים, אבל אבוקדו לא הולך... הוא לא אוהב את זה לצערי.... חמאה ושמנת התחלתי עכשיו לנסות, כשהיא אמרה... לפני כן לא חשבתי שזה טוב לתת לו דברים כאלה... אבל הוא בכלל לא אוהב... פשוט לא אוהב את זה... =/
אם אני שמה לו את הדברים האלה בלחם, אז הוא מוותר על הלחם... ואם אני שמה לו לדוג' ביצה עם גבינה - אז הוא פשוט יוותר על הכול.............
וכמה שמן אני כבר יכולה לשים באוכל?! גם ככה אני נחשבת אחת ששמה יותר מדי שמן... אז להוסיף?!
דייסות - מה לא ניסיתי!! נראה לי שהוא לא אוהב את המרקם הזה... אולי... הוא פשוט לא מוכן לאכול שום דייסה שאני מביאה לו... שלא נדבר על מטרנה... או כל מני כאלה... הוא פשוט לא רוצה =/
האחות שאלה אותי - אז מה הוא כן אוהב???!
אוחח... בסוף היא אמרה שהוא באמת נראה פעיל מאוד כמו שאני מתארת (הוא היפר-אקטיבי קטן!), וגם היא אמרה שאני רזה אז אולי זה פשוט גנים (אימא שלי אמרה שגם אני הייתי תינוקת רזה שכזו...). אבל הוא ממש ירד באחוזונים... זה לא שהוא תמיד היה כזה רזה.... (הוא גם אף פעם לא היה שמן...). הוא שוקל 8.5 והוא בן שנה וקצת..... =/
אז היא אמרה לי לפנות לרופא שלו ולבדוק אם יש לו בעיה בתפקוד בלוטת התריס או משהו אחר שעלול לגרום לזה....
בעיקרון הוא באמת מתפקד נפלא, ואנ נותנת לו לאכול בכל הזדמנות... חח.. ואם קורה שהוא רעב הוא אומר לי "אממ!" ואני מביאה לו מיד לאכול... אז למה הוא לא עולה במשקל?!
ידעתי שהוא רזה, וזה לא הזיז לי, כי אני יודעת שהוא אוכל וזה... אבל אחרי שהאחות הלחיצה אותי אני כבר דיי לחוצה =/
עצות? עידוד? בלי להלחיץ בבקשה....

)