היינו בטיפת חלב והיה קצת מלחיץ =/אהבה של אימא

סוף סוף סוף סוף הגיע התור שלנו לטיפת חלב... לקח המון זמן, בהתחלה עד שהתאקלמנו במעבר לעיר החדשה, ואח"כ עד שהעבירו את התיק שלנו מטיפת חלב מהמקום הקודם למקום החדש... לקח ממש הרבה זמן, וסופסוף זה הגיע!

אז הגענו, והפשוש היה מקסים מכל הבחינות - פעיל, חברותי, מפותח וכו'... עד השקילה =/ מסתבר שהוא לא עלה הרבה בחודשים האחרונים, וירד מאוד באחוזונים... ואין לי מושג למה... זה לא קשור לזה שהפסקתי להניק, כי הירידה התחילה עוד בזמן שהנקתי אותו... זה פשוט המשיך...

והאחות ביקשה ממני לתאר לה מה הוא אוכל מאז שהוא קם בבוקר.. ותיארתי לה - הוא אוכל הרבה פחממות... ארוחת הצהריים שלו כמעט כל יום מורכבת מפתיתים או פסטה או קוסקוס וכד'.. והוא מתתתתת על לחם... פשוט משוגע על הדבר הזה... ועוד בחודש האחרון הוא היה המון עם המטפלת, והיא מפנקת אותו עד השמים בכל מה שהוא אוהב לאכול... אה, והוא גם אוהב פירות, ב"ה.. והוא אוכל יפה..... בד"כ... יש לו תקופות שהוא לא אוכל מי יודע מה... וכשהוא לא רוצה לאכול אז הוא פשוט לא רוצה, וכלום לא יעזור!!! לא שירים, לא סיפורים, לא משחקים, לא כלום...

אז היא אמרה שחוץ מפחממות אני אדאג לשומנים - לשים המון שמן באוכל, לתת לו טחינה, אבוקדו, חמאה, שמנת וכו'.....

האמת היא שאני כל הזמן מנסה לתת לו אבוקדו וטחינה.... טחינה אני עוד איכשהו מצליחה להסוות לו בתוך המאכלים, אבל אבוקדו לא הולך... הוא לא אוהב את זה לצערי.... חמאה ושמנת התחלתי עכשיו לנסות, כשהיא אמרה... לפני כן לא חשבתי שזה טוב לתת לו דברים כאלה... אבל הוא בכלל לא אוהב... פשוט לא אוהב את זה... =/

אם אני שמה לו את הדברים האלה בלחם, אז הוא מוותר על הלחם... ואם אני שמה לו לדוג' ביצה עם גבינה - אז הוא פשוט יוותר על הכול.............

וכמה שמן אני כבר יכולה לשים באוכל?! גם ככה אני נחשבת אחת ששמה יותר מדי שמן... אז להוסיף?!

דייסות - מה לא ניסיתי!! נראה לי שהוא לא אוהב את המרקם הזה... אולי... הוא פשוט לא מוכן לאכול שום דייסה שאני מביאה לו... שלא נדבר על מטרנה... או כל מני כאלה... הוא פשוט לא רוצה =/

האחות שאלה אותי - אז מה הוא כן אוהב???!

אוחח... בסוף היא אמרה שהוא באמת נראה פעיל מאוד כמו שאני מתארת (הוא היפר-אקטיבי קטן!), וגם היא אמרה שאני רזה אז אולי זה פשוט גנים (אימא שלי אמרה שגם אני הייתי תינוקת רזה שכזו...). אבל הוא ממש ירד באחוזונים... זה לא שהוא תמיד היה כזה רזה.... (הוא גם אף פעם לא היה שמן...). הוא שוקל 8.5 והוא בן שנה וקצת..... =/

אז היא אמרה לי לפנות לרופא שלו ולבדוק אם יש לו בעיה בתפקוד בלוטת התריס או משהו אחר שעלול לגרום לזה....

בעיקרון הוא באמת מתפקד נפלא, ואנ נותנת לו לאכול בכל הזדמנות... חח.. ואם קורה שהוא רעב הוא אומר לי "אממ!" ואני מביאה לו מיד לאכול... אז למה הוא לא עולה במשקל?!

ידעתי שהוא רזה, וזה לא הזיז לי, כי אני יודעת שהוא אוכל וזה... אבל אחרי שהאחות הלחיצה אותי אני כבר דיי לחוצה =/

עצות? עידוד? בלי להלחיץ בבקשה....

מאוד מזכיר את הבן שלימישהי123

הבן שלי בגיל  שנה שקל בערך 7 קילו ואני חושבת  שעשו לו כמעט כל בדיקה אפשרית וב"ה הכל בסדר, הוא פשוט רזה וזה הגנים  שלו...

והוא גם כן פעיל מאוד ומתפתח מצויין ב"ה
גם את הבן שלי!פטל8

אני חושבת שהוא פשוט קומפקטי קורץ. בתקופה שהם נהיים פעילים ביותר יש אפשרות של ירידה במשקל ולאט לאט הם עולים בחזרה. 

אני הייתי הולכת לרופא לבדיקות בשביל הרוגע הנפשי!

גם הבת שלי....סולמית

בגיל שנה שבעה ק"ג. צנחה באחוזונים. הלחיצו אותי בטיפת חלב.

היום היא בת 6 בגן חובה. יודעת לקרוא ולכתוב.

הכי חשוב לראות שהילד מתפתח (לא משמין!)

ורגוע.

אגב, איזה סוג דם הוא? A?

כי הם (אנחנו, בעצם) חובבי פחמימות מושבעים.

אם הוא מאוד פעיליהודיה מא"י

זה מאוד מתאים שהוא יורד באחוזנים.

עם הגדול שלי שהתחיל ללכת ממש מוקדם היה אותו דבר. בעקומת הגדילה מתחשבים בשני גורמים - משקל לידה וגיל. אבל יש עוד גורמים שמשפיעים, למשל ילד פעיל יותר יעלה במשקל פחות, וילד שהתחיל ללכת מוקדם יגיע להאטה בקצב הגדילה (שהיא חלק מהעקומה) מוקדם יותר.

ויודעת מה? עכשיו כשהילד בן 4 היו כמה דברים שהדיאגו אותי על הגדילה שלו, והחלטתי לקחת אותו לבדיקות דם, כולל ספירת דם שלא עשיתי לו בגיל שנה.

והאחות, אותה אחות שלא הפסיקה לנזוף בי על התינוקות שלי שלא עולים מספיק במשקל, וחודש לפני כן ניסתה לשכנע אותי לתת מטרנה לילד בן יותר משנתיים כי הוא לא עולה מספיק במשקל התחילה לנזוף בי שאני אעזוב את הילד בשקט, ושהיום שכ"כ הרבה אנשים סובלים מהשמנה ילד רזה זה דבר טוב, ולא להציק לילד כי זה יגרום לו לבעיות אכילה. 4 שנים אני אומרת לה את זה והיא לא מוכנה להקשיב.צוחק

תגידי, מה עם עוף, בשר גבינה צהובה וכו'? שמתי לב שאמרת שהוא אוכל בעיקר פחמימות, אבל צריך חלבונים בתזונה. ואולי חמאת בוטנים הוא כן יאהב? ניסית להוסיף לו סילאן/דבש לטחינה גולמית בשביל ממרח חלבה?

חוץ מזה, שהבדיקות שהאחות אמרה מסתכמות בבדיקת דם פשוטה, שלי עם הבן שלי נתנה הרבה שקט נפשי.

ועוד להרגיע אותך, הגדול שלי בגיל שנה שקל בערך 9 ק"ג. הקטן (שנולד פג) שוקל עכשיו בגיל שנתיים וחצי בערך 10 ק"ג שניהם ילדים שמחים ובריאים

אוחח כתבתי תגובה ארוכה, והשובבאהבה של אימא
עבר עריכה על ידי אהבה של אימא בתאריך כ"א אדר תשע"ב 11:16

כיבה לי את המחשב................

לומשנה, בקיצור, ליהודיה - כמובן שהוא אוכל גם עוף (בצורת קציצות, שניצל וכד', כי כמו שהוא הוא לא אוהב), בשר לא מתעכל לו כ"כ טוב, יוצא לו בטיטול כמו שנכנס (סליחה על התיאור), אבל אולי אני אנסה לערבב לו עוף ובשר יחד... גבינה צהובה אני מנסה לשכנע אותו לאכול, אבל הוא לא מת על זה..... ירקות של מרק הוא אוכל יפה, וגם ירקות חיים.. ופירות.. 

אבל עכשיו זה קצת מתסכל כי אני מרגישה שכל היום אני חושבת על אוכל... "מה עוד אני אתן לו לאכול?", "אולי הוא לא אכל מספיק?", "אולי הוא רעב כל הזמן ואני לא יודעת???" וכל מני כאלה... למרות שתמיד מי שרואה אותו אוכל אומר שהוא אוכל יפה... אבל זהו, עכשיו אני מבולבלת לגמרי =/

ואני לא רוצה לקחת אותו בינתיים לרופא כי יש אזעקות וזה לא הזמן להסתובב איתו....

=/

ותודה לכולם על התגובות......

אם כךיהודיה מא"י

אני ממליצה לך בחום - תורידי לחץ!

הלחץ הזה לא טוב לך, וגם לא טוב לא. ובסכ"ה לפי מה שאת אומרת, הילד אוכל יפה מאוד.

כשאת יכולה תפני לרופא שיוציא לך הפנייה לבדיקות דם בשבילו, רק בשביל לוודא שאין שום בעיה (וסביר להניח שאין) יכול להיות שאת אפילו לא חייבת להביא אותו איתך, ושהוא יכול להוציא הפנייה על סמך המעקב של טיפת חלב.

בכל מקרה זה לא דחוף, גם אם זה יחכה עוד שבוע שבועיים זה יהיה בסדר גמור.

כו.. אני מקווה באמת לא לצאת לחוצה מדי מכל העניין..אהבה של אימא

אין לי למי "להשוות" אותו, ולכן אני תמיד תוהה אם באמת הוא אוכל מספיק... אבל יש לו סבתות לחוצות מאוד, והן דווקא מרוצות מאיך שהוא אוכל.. חחח...

הציעו לי להמתיק לו מאכלים שהוא לא אוהב... זה כדאי? אני לא רוצה לשים לו ריבות מלאות סוכר או דברים כאלה, אבל אולי זה שווה את זה?... ודבש הבנתי שעדיף לא לתת עד גיל שנתיים, ובכל זאת אחרי גיל שנה זה בסדר.. אז אולי כדאי לי? אולי זה יועיל לדברים שהוא לא רוצה לאכול........... ומה זה סילאן תמרים? (או משהו כזה..).

אה, ועוד שאלה - ממתי מותר לתת תותים? אמרו לי לתת תותים עם שמנת....... ובכלל, האחות אמרה לתת לו כל דבר שאנחנו המבוגרים לא מרשים לעצמנו לאכול... זה לא נשמע לי טוב המום

ויהודיה היקרה - תמיד את יודעת לעזור ולהרגיע אותי!!! תודה רבה!

ובכלל, תודה רבה כאן לכולם, כיף לקבל תגובות מבעלות ניסיון

תותים לא הייתי נותנת עדיין. קצת אלרגניסולמית

וכמו שהוא אוכל, אל תמתיקי לו. חבל לקלקל את הטעם הטעים של האוכל כמו שהוא.

(גם אני לא אוהבת עוף ככה...)

נראלי שחבל להתחילפטל8

עם מאכלים לא בריאים... תותים זה אחלה אבל למה לתת שמנת?...הייתי מביאה עם איזה יוגורט אולי.

ולגבי ההמתקה- סילאן זה דבש תמרים (צריך להסתכל על הצנצנת ולבדוק שלא הוסיפו לזה סוכר)

יש גם מייפל טבעי שהוא בריא ומולסה שזה עוד סוג של ממתיק.

בעיניי אם הבן שלך אוכל אין צורך להמתיק-חבל להרגיל אותו.

צפירת הרגעהאמא מסורה

את פולניה?!

זה אופי פולני כזה להיות לחוצה מהכמות שהילד אכל או לא אכל.

גם אני כזאת חצי פולניה, אז זה נכתב בהומור צוחק

בהחלט תורידי לחץ.

אנחנו היינו במעקב גדילה 4-5 חודשים לפני שהרופאה החליטה לבדוק ואז הוא היה חולה אז הבדיקות נדחו בעוד שבועיים.

בקיצור ממש בלי לחץ, לא יקרה כלום אם תדחי קצת את הבירור, זה לא שהוא נמצא בתת משקל או באיזה מצב קיצוני של SOS, פשוט זה מצב שכדאי להיות עם יד על הדופק ולבדוק שחלילה אין בעיות תפקודיות, זה הכל, יכול להיות שזה שום דבר ויכול להיות שזה משהו פשוט כמו המוגלובין נמוך (כמובן ביחס לסיבות אפשריות למצב כזה) ואז תוספת ברזל מסדרת את העניינים.

לרוב כשיש חוסר בברזל זה משפיע על העליה במשקל.

תאמצי את דברי האחות שציטטתי בהודעה הקודמת שלי- אם את נותנת לו כל מה שאפשר והוא אוכל בכמויות יפות, את לא יכולה לעשות יותר מזה.

ויתכן מאוד שיש מאכלים שהוא מעדיף פחות, אז תמצאי דברים אחרים לא חייבים לתת מהכל.

לגבי בשר אולי תתני לו בשר טחון, אם יש לך אפשרות.

ומשהו ששכחתי לציין בהודעה הקודמת שלי- הגדול שלי נולד מתחת לכל האחוזונים, במשקל 2.2 ק"ג, כמה חודשים מהלידה הוא שבר אחוזונים כלפי מעלה, כשהתחיל להיות פעיל בסביבות גיל 8-9 חודשים, הוא שוב ירד באחוזונים למתחת האחוזונים. היום הוא בן 4.5 ונמצא באחוזון 25 או 50 (אני לא סגורה ממש באיזה אחוזון הוא נמצא).

דווקא איתו ממש סיננתי את האחות (בטיפת חלב אחרת) כי חוץ מההנחיות הרשמיות של- תוסיפי לו שמן לאוכל/ תתני לו בקבוק מטרנה בנוסף להנקה, היא לא דיברה איתי שום דבר על המשמעות של הירידה באחוזונים ולא הפנתה אותי עם זה הלאה.

אז שחררי קצת, זה יעשה לך רק טוב מוציא לשון 

חח האמת שאני מה זה לא פולנייה.....אהבה של אימא

אבל כשמפחידים אותך שהוא עלול להתפתח לא טוב וכאלה דברים אז זה מלחיץ....

ולגבי ההמוגלובין, דווקא בבדיקת דם לפני חודשיים בערך יצא לו המוגלובין 13, ועוד המשכתי לתת לו ברזל. דווקא לגבי זה האחות אמרה לי להפסיק עם תוספת ברזל..

אני פשוט ממש מפחדת לראות שממשיכה ירידה... אתן לא מבינות כמה אני מבולבלת, כי אני לא יודעת מה באמת בריא ומה לא... וסתם אני מרגישה שאני דוחפת לו חמאה וכל מני כאלה.... אין לי מושג מה טוב ומה לא.. אוף.

ואימא שלי אמרה לי היום שגם אותה היו משגעים לגביי בטיפת חלב שאני רזה מדי....... אבל אני מפחדת שאולי באמת הוא לא אוכל טוב ואני חושבת שהוא כן כי אין לי למי להשוות....

מצד שני המטפלת שלו תמיד אומרת לי "הוא אכל ממש יפה היום!" והיא מאוד בעלת ניסיון בדברים האלה... וגם אימא שלי ואימא של בעלי, בכל זאת גידלו כמה ילדים, והן מרוצות מאיך שהוא אוכל......

סתם אני אהייה אובססיבית בסוף =/

אגב, מי שמבינה בזה, הוא שקל בלידה 3.100, ועכשיו בגיל שנה וחודשיים 8.5. הוא נחשב קצת גבוה מהממוצע...

והוא מוציא המון אנרגיות, בלי עין הרע, ממש שובב קטן... לדוג' - הוא יודע ללכת בלי להחזיק בכלום, אבל אין לו סבלנות לתרגל את זה כי זה איטי לו מדי, אז הוא הולך כמה צעדים ואז יורד על 6 ודופק ספרינטים........

פורפורציות יקרהאמא מסורה

תגידי, את מוכנה לעזוב קצת את הבן שלך ולתת לו לגדול בשקט?! חיוך גדול

אם אני זוכרת נכון, הבן שלך ינק עד גיל שנה בערך. הוא נחשב לתינוק יונק מבחינת אחוזונים.

בטיפת חלב האחוזונים מתאימים לתינוקות שנזונים מתמ"ל, לארגון הבריאות העולמי יש אחוזונים שמתאימים לתינוקות יונקים ויש שוני בקצב גדילה.

ראיתי לא מזמן באינטרנט שתינוקות יונקים צריכים לשקול בגיל שנה פי 2.5-3 ממשקל הלידה, אם נלך לפי פי 3 מהלידה אז הבן שלך שוקל 700 גרם פחות ממה שצריך, זה לא כזה נורא ואם נלך לפי פי 2.5, אז הוא שוקל יותר מזה.

לגבי כמויות, לך אין למה להשוות אבל מסביבך יש בעלות נסיון- המטפלת, האמהות שאומרות לך שהוא אוכל כמויות יפות לגילו, למה את לא מקשיבה להן? את מוסיפה לעצמך מצפון במקום שהוא בכלל לא צריך להיות.

ואם את מתעקשת אז, תינוק בגילו צריך לאכול 2 פרוסות לחם ביום- אחת בבוקר ואחת בערב, צהריים כמות הפחמימות צריכה להיות בין שליש לחצי מכמות של מבוגר, (כמות סבירה, לא כמוני, שמעמיסה על הצלחת כמעט פי 2 מבעלי ששומר על המשקל שלו צוחק), זה יוצא בערך 4-5 כפות שטוחות, בשרי בכמות של כחצי שוק ועוד כף-2 של ירקות מבושלים.

בנוסף פרי אחד- שניים ליום, ביצה, אני לא נותנת כל יום ושאר הדברים שהזכרת כמו טחינה/ אבוקדו/ גבינה- אלה דברים שבעיקר נמרחים על הלחם, אפשר כמובן לתת עוד כמה כפיות, אבל זה כמות די קטנה.

חוץ מזה 2 בקבוקי תמ"ל, אם לא אוכל מספיק טוב אז עוד בקבוק וזהו.

סה"כ הוא אמור לאכול מוצקים ותמ"ל/ הנקה ביחד 5-6 ארוחות ביום.

ולגבי מזון בריא, אם את לא בטוחה שאת נותנת לו אוכל מספיק בריא ואת רוצה לשנות את זה, בשביל זה קיים פורום בישול ומתכונים- אפשר שם להתייעץ אלו מאכלים נחשבים לבריאים ומזינים וממה עדיף להמנע.

יסורי מצפון קישטא מאהבה של אמא, תחפשו לכם מקום אחר להיות.

את אמא מעולה, אין לך מה לחשוש ולחפש למה להשוות אותו.

תודה רבה לכולן... רק דבר אחד עוד מטריד אותיאהבה של אימא

באמת לא ציינתי אותו, הוא דיי מרכזי - הוא לא מוכן לאכול שום תמ"ל בעולם......

אם הוא היה מוכן לקחת תמ"ל הייתי הרבה יותר רגועה, כי מה שאני לא נותנת לו מספיק במוצקים הוא מקבל בתמ"ל... אבל מאז שהוא הפסיק לינוק (לפני 3 חודשים בערך) הוא פשוט לא מוכן לקבל שום תמ"ל......... וניסיתי מלאאאא..... את ההכי יקרים שיש!!!!

האמת שהוא היה אלרגי לחלב ורק עכשיו אנחנו רואים שזה עבר ואפשר לתת לו תמ"ל חלבי.... אז אני אנסה את דוגמית מטרנה שיש לנו בבית, בתקווה שהוא יסכים.... אבל אני דיי מוכנה להתערב שזה לא יילך.... באמת ניסינו את כל הסוגים =/

טוב, אני ממש מקווה להירגע בקרוב ולבשר לכן שאני כבר לא בלחץ ושהכול בסדר

תודה לכולכן, אחת אחת, על העידוד וההרגעה!!!! באמת שעזרתן לי.......

אתן מקסימות!!! נשיקה

ניסית לתת לו בכוסיהודיה מא"י

במקום בבקבוק?

ואם לא עוזר, אז לא נורא, רק תשדלי להציע לו תזונה מגוונת כ"כ האפשר.

תנסי ואם לא לא נוראאמא מסורה

סה"כ נשמע שהוא ילד שאוהב לאכול, אז אם הוא לא מוכן בשום אופן תמ"ל, תוסיפי לו עוד ארוחות במשך היום.

אני גמלתי את הגדול שלי בגיל שנה בעקבות הריון ומכיוון שהוא אכל מהכל ומגוון בכלל לא ניסיתי לתת לו תמ"ל.

בבוקר, במקום הנקה, נתתי לו בקבוק חלב מחומם מעט ובשאר היום ארוחות מגוונות, 3 ארוחות מרכזיות ועוד 2 ביניים- שבהם נתתי משהו קליל כמו פרי (לא זוכרת מה עוד).

האמת שעכשיו שמתי לב שלא ציינתי עוד משהו, לאוכל כדאי להוסיף קטניות, הן מעשירות מאוד את האוכל ומלאות בויטמינים, במיוחד שציינת שהוא לא מוכן תמ"ל.

והכי חשוב- שמעכשיו יהיה אצלכם רק שקט...

נשיקה

גבוה מהממוצע???הכל מאיתו ית'

יאללה , לכי לישון ומהר !!!!!

אם הבעיה היחידה היא המשקל???? וואו תירגעי לגמרי, הילד מתפתח מעולה, לא חייבים להיות שמנים, אפילו לא חייבים להיות בעלי גוף בינוני

העובדה שהגובה שלו טוב , אומר שהוא מקבל כל מה שהוא צריך

קישטא שומנים מיותרים

את יותר בסדר מבסדר

קרה לי גם - עצה של תזונאיתאם הבנים12

לרווח לו את הארוחות,

לתת ארוחות מסודרות 4 ביום ולא כל היום לתת לו לאכול

כי אז אוכל פחות.

לנו זה עזר.

הבת שלי בת 7 חודשים ואחות ט. חלב כועסת עלי שלא התחלתי לתת לה אוכל

והיא יורדת באחוזונים... אך פעילה ושמחה.

אולי עוד מעט אתחיל...

מצחיק...אור היום

הבת שלי, שהתייחסתי אליה כרזה כי היא כבר חצי שנה או יותר באותו משקל בערך, שוקלת יותר מכל הילדים כאן (אם אני מנסה להשוות לפי גילאים).

בכל אופן- היא בת שנה ו-5, ושוקלת 10 ק"ג. די בררנית באוכל, והטעם שלה מתחלף (והיא אכלה עוד פחות, ויותר בבררנות, בגלל שהייתה חולה בשבוע וחצי האחרון), אז אני מודעת לזה שהיא לא עולה הרבה.

ואני הולכת לפי מה שיוקטנה אומרת במקרה כזה- היא שמחה? היא אוכלת? היא פעילה ובריאה בעיניי? טוב מספיק בשבילי

הגיוני מאוד שתינוק פעיל לא יעלה במשקל, ולכן גם יירד באחוזונים.

עונה מנסיוןאמא מסורה
עבר עריכה על ידי אמא מסורה בתאריך כ"א אדר תשע"ב 10:19
בלי לחץ,.אם הירידה באחוזונים היא בצורה משמעותית צריך לבדוק למה, רק אל תלחצי, לאחיות בטיפת חלב יש נטיה להלחיץ גם כשאין סיבה. גם אם יש צורך בבירור נוסף, לא צריך להילחץ זה לא שפתאום חלילה יקרה משהו.

העניין הוא שכ"כ לחוצים על העליה במשקל היא שעליה לא מספקת או ירידה במשקל בצורה דרסטית עלולה לפגוע בהתפתחות המוח.

אצלך הוא מספיק מפותח בשביל לא לדאוג שזה משפיע, רק צריך לבדוק האם יש איזה משהו שגורם לזה.

רק בשביל ההשוואה, הבן שלי נולד במשקל 2.5 ק"ג בגיל 6 חודשים שקל 5.2 ואתמול הייתי אצל הרופאה היא רצתה לשקול אותו שוב (אנחנו במעקב) והוא שקל 6.7 (שבוע הבא חוגגים שנה חושף שיניים)

גם אנחנו עברנו דירה (כמה דברים דומים יש בינינו קורץ) ועד שהעברתי את התיק יצא שהמעקב האחרון לפני המעבר דירה היה בגיל 3 חודשים ואח"כ רק בגיל חצי שנה, שאז ראו שיש עליה לא מספיקה במשקל.

האחות ביקשה שאבוא איתו למעקב כל חודש, בגיל 9 חודשים הרופאה החליטה שכדאי להתחיל בבירורים למה זה קורה.

עד אז לא כ"כ נלחצתי, סה"כ כולם אצלי נולדו קטנים, קצת ירדו באחוזונים ואז מה שהרופאה אמרה לי התחיל להלחיץ אותי. היא אמרה שהם מודעים לכך שיש ירידות באחוזונים ושיש תינוקות שנולדים קטנים, אבל אצלו זה כבר יותר מידי, אם הוא היה שומר על קצב גדילה ביחס לעצמו או שהיה יורד קצת זה לא היה מדאיג.

מצד שני היא אמרה לי דברים שהרגיעו אותי, היא אמרה שצריך לעשות בדיקות דם לשלול בעיות, ולא שיש בעיה רק צריך למצוא אותה.

יאמר לזכותה של אחת האחיות, שהיינו אצלה במעקב האחרון לפני שהתחלנו את הבירור עם הבדיקות דם, שממש הרגיעה אותי.

אני כבר הייתי מתוסכלת, מיואשת ולחוצה שאני עושה כל מה שאמרו לי- נותנת לו תפריט מאוד מגוון משתדלת לתת מאכלים שעשירים בברזל ושומנים הוא אוכל כמויות יפות של פחמימות, כל יום או כמעט כל יום בשרי (בעיקר עוף), וסה"כ הכמויות שהוא אוכל בעיני נראות לי הרבה לגילו, הוא מסוגל לאכול כמעט חצי מנה שלי פרה אוכל 3 ארוחות מלאות, אה וגם יונק בין לבין.

האחות אמרה לי שלפי מה שאני מתארת נשמע שאני עושה את המקסימום שאפשר ואני לא צריכה להרגיש לחוצה מזה א"א לעשות יותר ממה שאני עושה, מה שנשאר זה רק לבדוק למה הוא לא עולה מספיק במשקל.

עשינו בדיקות דם מקיפות, מסכן הבן שלי כמה הוא סבל, כמעט בכיתי איתו. בניגוד לספירת דם שזו דקירה קטנה באצבע ו"חליבת" דם, זו בדיקה כמו שעושים למבוגרים, דרך הוריד, הוא ממש, בלב ממש בכיתי איתו וגם כמעט כלפי חוץ בוכה

הרופאה נתנה לנו בדיקות ל- ספירת דם, תפקודי כבד, מאגרי ברזל, תפקודי בלוטת התריס וצליאק.

כל הבדיקות היו תקינות מלבד המוגלובין שהי קצת נמוך ותפקודי כבד שהיו גבוהים.

אתמול חזרנו שוב לבדיקה של תיפקודי כבד והפעם היה תקין, כנהראה שהתפקודי כבד בפעם הראשונה היו לא טובים כי עשינו את הבדיקת דם הראשונה 4 ימים אחרי שגמר אנטיביוטיקה.

אתמול הרופאה הייתה מרוצה מהעליה במשקל שלו, כי הוא עלה בערך 600 גרם בחודשיים והוא מאוד פעיל- עומד, הולך סביב רהיטים, זוחל במהירות בכל רחבי הבית, למרות כל האנרגיות שמוציא הוא עלה יפה. הוא מקבל חודש וקצת כמות יותר גדולה של ברזל.

לגבי האוכל, גם לי נאמר להעשיר לו את המזון בשומנים, הוא אוכל הכל, כולל טחינה גולמית!! ואבוקדו. לי האחות אמרה להוסיף בארוחת צהריים כף שמן- אני מוספיה לו רק בצלחת, לרוב אני נותנת לו אוכל שלא התבשל בהרבה שמן ואנחנו אוכלים רק עוף שאין בו הרבה שומנים, כך שאני לא מרגישה שהוא מקבל יותר מידי שמן.

לאחרונה אני קצת שוכחת לשים לו, צריכה לחזור לזה.

הדייסות מוסיפות בעיקר פחמימות אז לא נראה לי שזה מה שהוא זקוק.

יצא ארוך

מקווה שזה עשה לך קצת סדר והרגיע במקצת את החששות

חיוך

צפירת ארגעההכל מאיתו ית'

נראה לי שאין כמעט ילד שלא  צונח מתישהו באחוזונים מגיל חצי שנה לגיל שנה

הילד אוכל ושמח - יופי

מצטרפת לכל מי שאמרה להוסיף חלבונים

ירקות מבושלים וחיים

אני חושבת שזה טעות פאטאלית להוסיף סתם ככה שמן

תאי השומן שהוא ייצר עכשיו - יתקעו אצלו אחר כך כעודפים

הבן שלי היה באחוזון 50 בגיל חצי שנה וצנח בגיל שנה למתחת ל 3 ....

חושב לעשות את הבדיקות רק כדי לוודא שאין שום בעיה רפואית

ואם ב"ה אין - אז להניח  לזה , הבן שלי כבר כמה שנים מאז, אכלן מכובד וקטנציק , נמצא כבר שנים אצל אנדוקרינולוגית , מרגיעה ב"ה

איך הגובה שלו? אין עניין דייקא להיות שמנים. אם הילד אוכל וחילוף החומרים שלו יותר מהיר , אז זה מה יש

זה שאת רזה - זה גם אומר גנים מסויימים, איך בעלך ושאר המשפחות???

איפה אחותו???

גם הבת שלי בת 1.5 והיא שוקלת בדיוק אותו דברח.צ.גנט

בס"ד 

אבל בגלל שההתפתחות של תקינה ב"ה.. והיו ממש פעילה ומדברת המון חחח 

אז אנחנו לא דואגים כבר הספקנו להבין שזה רק עניין של גנים

מצטרפת לכולן...הודיהלביא

הבן שלי בדיוק בגיל הזה ובדיוק באותו משקל...

וגם הוא נפל ככה יפה באחוזונים...

אבל למזלי, אני גנראית גם מאד רזה, אז האחות בטיפת חלב, פשוט שאלה אם נראה לי שזה גנים-

אמרתי שכן, ובזה נגמר הסיפור...

היא גם אמרה לשים לב שהוא אוכל כמויות מתאימות לגילו (נגיד פרוסה-2, בארוחה למשל) וזהו....

קיצור- לא בלחץ...

(ד"א- אמא שלי מספרת שהיא היתה איתי בגיל שנה באישפוז יום בגלל שלא עליתי במשקל מספיק, והכל יצא בסוף תקין, אז את שאר האחים שלי היא כבר לא לקחה לבדיקות המיותרות האלו....

בהצלחה וברוגע!

גם אנחנו במצב הזה..אנונימי (פותח)

לא אוסיף הרבה מעבר למה שכבר נכתב..

רציתי רק להציע שייקים שכוללים פירות וטחינה ותמרים וגם דייסה של מטרנה.. הרבה קלוריות וגם מתוק וטעים. אפשר להכניס לשם גם אבוקדו.. בקיצור - אינסוף אפשרויות בשייק אחד שעזר לבת שלי לעלות במשקל (בגיל שנה וחודשיים וחצי הגענו ל 8.200)

שטויות שטויותariel_79.

אני מבין שאין הרבה גברים שמגיבים כאן אבל הייתי חייב!!

אם הבן שלך גדל ומתפתח טוב, שמח, זוחל, וחיוני אז אל תשימי לב לכל השטויות האלו של האחוזונים.

ילד גדל באהבה לא באחוזונים. וממש ממש לא לפטם אותו סתם בשמן / שמנת / חמאה.

אבוקדו זה מאוד בריא לכן כדאי להמשיך לנסות לתת לו.

שקדיה זה מצויין, עוף אבל לא להלעיט אותו סתם בשומן לא בריא.

בהצלחה רבה

מזכיר לי את הבן שליאנונימי (פותח)

גם הבן שלי אותו הדבר רק בנוסף אלרגי לחלב אז האפשרויות מצומצמות יותר בנוגע לגיוונים של האוכל.  כל עוד הם פעילים בריאים (טפו טפו טפו) והכל בסדר הסירי דאגה מלבך. מקסימום ניתן לבקש לבצע בדיקת דם ולראות האם שם יש חוסרים במשהו אם לא אז תמשיכי כמו שהיית עד עכשיו. וכמו שאומרים אמא יודעת מה הכי טוב לבן שלה.

מה הסיפור של האחות שכועסת? הילד לא שייך לה וגםגילית

האמא לא....

גם הבן שלנו..אנונימי (פותח)אחרונה

ב"ה

גם הבן שלנו כשהיה בין מספר חודשים התחיל לרדת מתחת לאחוזונים. לאורך כל תקופת החורף הוא חלה לעיתים קרובות בברונכיוליטיס, וגם בסתם צינונים פשוטים. ובכל אחת מהפעמים האלו, גם אם היה מדובר בצינון קל- הוא ישר איבד את התאבון ולא אכל כמעט בכלל.(באחת הפעמים כשהיה לו ברונכיאוליטיס ממש קשה נאלצנו לטפטף לו מטרנה במזרק לתוך הפה מרוב שפחדנו שהוא יתייבש...). גם אותי הלחיצו בטיפת חלב והפנו אותי לרופאה והיא הרגיעה אותי שנחכה לקיץ ונראה מה יהיה.. ואכן ברוך השם כשהגיע הקיץ הוא התחיל לאכול נהדר וברוך השם עלה חזרה לתלם וכיום במעון הוא אוכל ממש יפה ולפעמים אפילו 2 מנות...

אז בקיצור אולי באמת שווה לך לחכות ולא להילחץ ומה שבטוח זה ממש ממש לא לנסות להאכיל בכוח- הוא גם עלול להקיא או גרוע מזה להחנק(ושמעתי על מספר סיפורים של ילדים שנהפכו למוסדיים לאחר שרדפו אחריהם עם כפית לפה..סליחה עם הלחצתי...)

שיהיה בהצלחה והכי חשוב באמת לא להילחץ כי זה בטוח לא יועיל ולפעמים הזמן עושה את שלו...

אמא מורידהמעיין34

כמעט כל שבת של אירוח, אמא שלי מורידה אותי בפומבי

מקצינה את המגרעות שלי

ואני יודעת שזו לא בכוונה רעה

וגם דיברתי איתה והתנצלה

אבל תמיד זה חוזר על עצמו

מול בעלי,  הילדים, האורחים

אאוצ' . כואב ממש! חיבוק גדול ❤️באתי מפעם
תודה🫶מעיין34אחרונה
אתם באים אליהם הרבה?בכינוי אחר

אולי לנסות לבוא פחות.

מכירה סיטואציה קצת דומה שאמא שלי מעירה הרבה ובעיקר לי.

אני פעם שלחתי לה הודעה שקשה לי עם ההערות וזה עזר עכשו היא מעירה פחות.

בכל מקרה ממש מבינה אותך!

באים פעם בחודשיים כי אוהבת בבית , בלי קשרמעיין34

ובגלל זה עד עכשיו הבלגתי

אבל זה מאתגר כי תמיד ההערות האלה כל כך מורידות, מה שנאמר ואיך שנאמר.

גם הסכמים שלי ושל בעלי שמטבע הדברים ידועים לכל- היא מגנה את ההסכם ומזלזלת למרות שהיא יודעת כמה ההסכם הזה לטובתי.

ודיברתי איתה, וגם קרה היא לבד התקשרה והתנצלה כי שמה לב שזה לא בסדר להתערב.

אבל זה באמת הורס

המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונהאחרונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוני

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

אני שואלת אותם מה הם רוציםפרח חדשאחרונה

אני אומרת שיש לי כוונה לקנות להם מתנה

אבל מה היא מעדיפה

משחק לתינוק

משחק לאחים

או משהו בשבילה 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

בלת''קעוד מעט פסח

כל בחירה שאת בוחרת בחיים, את אומרת בה 'כן' למשהו מסוים, וגם 'לא' על משהו אחר.

למשל- את בוחרת לצאת עם חברות. כדי לא להגיד לעצמך 'לא' על ה-200 שקל.

אבל כל ההוצאות האלה מצטברות לזה שבסוף את לא יכולה להרשות לעצמך להאריך חופשת לידה, או לעבור לדירה גדולה יותר (או כל דבר אחר שאת רוצה אומרת לעצמך שאת לא יכולה כי הוא ממש יקר).

אז חוסר הרצון לומר 'לא' רשמי, גרם לזה שתגידי 'לא' בלי באמת לבחור, מתוך כורח המציאות.

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

תודה! ❤️רבותבנות
שאלת חברויות בגיל 5אנונימית בהו"ל

אקדים ואומר שאני מזהה על עצמי שיש לי כל מיני סצנות מהילדות שקופצות לי ואני די בטוחה שבגלל זה אני לוקחת את זה קשה יותר ופה אתן נכנסות

וואו יצא לי ארוךךך

הבת שלי המתוקה בגן טרום חובה. מאוד אוהבת ללכת לגן, מאוד מאוד אוהבת את הגננת.

היא הגיעה עם 2 חברות מהגן הקודם ונשארה חברה מאוד טובה של אחת מהן.

לאחרונה היא מספרת לי שנגיד חברה שלה עזבה מוקדם באיזה יום והיה לה משעמם כי לא היה לה עם מי לשחק

אז שאלתי אותה למה היא לא שיחקה עם בנות אחרות (בצורה קצת יותר נעימה ופחות ישירה) והיא אמרה שאף אחת לא רוצה לשחק איתה.

זה חזר על עצמו בכל מיני וריאציות.

ניסיתי לשאול אותה אם היא פונה לחברות לשאול אם הן רוצות לשחק איתה והיא לא ענתה תשובה נחרצת.

מאוד מזכירה את אמא שלה, זה אין ספק

חייבת לציין שלא מזמן חגגנו לה יום הולדת, כשהזמנו את החברות כולן מאוד שמחו להגיע והיתה אווירה מעולה.

(כן היה לי קצת מוזר שאחת החברות רצתה לשבת ליד מישהי אחרת ולא ליד הבת שלי שהיתה ילדת היומולדת אבל חוצמזה היה מעולה).

בנות מתקשרות להזמין אותה לשחק איתה וכשאנחנו פוגשות חברות בגינה הן מייד רוצות לשחק איתה.

אבל לי היה קשה כל המשפטים שלה אז התקשרתי לגננת ואיך שאמרתי לה שהיא אומרת לי שילדות לא רוצות לשחק איתה היא אמרה לי שהיא חייבת לעצור אותי ושאני אדע שזה הפוך, היא ילדה מהממת ושמחה אבל ביישנית וזוג צמוד עם החברה מהגן הקודם. עד פורים הם דיברו ביניהן לא בעברית בכלל (הן הגיעו מגן קודם לא דובר עברית) ורק לאחרונה עברו לעברית והן די משדרות אל תיגעו בי.

היא אמרה שלפעמים היא רואה את הבת שלי עומדת בצד וצופה באחרות וכשהיא שואלת אותה הם רוצה להצטרף למשחק עם הבנות היא אומרת שלא.

שיצאה קבוצה של בנות יחסית דומיננטיות והבת שלי על הצד היותר שקט וביישן והיא פורחת במקומות שהיא מרגישה ביטחון ושייכות, הגיוני סהכ.

היא המליצה לי להזמין אלינו עוד בנות וככה במקום הבטוח שלה היא תפתח יותר וזה ישפיע גם בגן.

ואזזז השבת היא סיפרה לי שהשבוע הגיע תורה להיות מוכרת בחנות, זה משהו שהיא מחכה לו המון זמן. הזוג שלה היה החברה הטובה ואז היא אומרת לי שבדרכ יש שורה ארוכה (תור ארוך) ואליהם הגיעו רק 3 בנות לקנות.

זהו אני נגמרתי סופית.

שאלתי אותה איך זה הרגיש בשבילה אז היא אמרה לי חצי במבוכה שהם אמרו פרק תהילים שיבואו יותר אנשים אבל לא הגיעו, זה ממש מוזר אמא.

אני שלולית. עצוב לי מאודדדדד

בעלי לא מבין מה הסיפור, היא לא לקחה את זה ככ קשה, הגננת מספרת כמה היא מקסימה ושאם אני ממש רוצה אפשר להזמין עוד בנות אבל שבגדול טוב לה, בשישי היא כן סיפרה לי שהיא שיחקה עם עוד כמה בנות.

אבל אני מרגישה שבגלל החסכים שלי אני יותר מידי עסוקה בזה ונשבר לי הלב בשבילה ואני רק מזיקה.

אשמח מאוד מאוד לעיצות

באה להרגיעפילה

באמת לוקח זמן ללמוד שפה , להשתלב ולהיפתח.

אם ילדה לא עצובה , לא צריך יותר מדי להיכנס בזה. כן לנסות להזמין חברות, לצאת לגינה. לבקש מגננת שכן תעשה מאמץ לשתף אותה במשחק יותר. כי ילדה קצת מתביישת וגם אם היא אומרת לא , היא עדיין יכולה כן לרצות להצטרף.

ממה שאת מתארת ,בנות כן רוצות לשחק איתה ולהזמין אותה. בקיצור הייתי נרגעת 

וואו מהזה אופייני בגיל הזנאוהבת את השבתאחרונה

זה גיל שהחברות היא מצומצמת ממש

ודווקא לרוב הקשר הוא עם מספר מועט ואם הגיעו אליהם שלוש זה הרבה ואם מגיע על הגן זה בדרך כלל לילדות יותר קולניות וקצת כוחניות, לא בהכללה אבל ממה שאני ראיתי....

וטוב שאת מודעת שאת משליכה עליה תמשיכי להיות מודעת לזה

גם שאת מדברת איתה את עלולה לעשות השלכה ..

הכי חשוב לילדים שזה שנאמין בהם מבפנים שהם יכולים

וגם נהיה שם בשבילם לעודד, להזמין, להיות אקטיביים..

עבודת חיים מה שבטוח...לכולנו....

חיבוק ובהצלחה גדולה בע"ה!!!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמת
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.
תודה רבההמעיין34אחרונה

אולי יעניין אותך