בעקבות השרשור הזה - http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t426224#5048771 ובעקבות שיחה שהייתה לי באמצע הלילה
רציתי להעלות נקודה למחשבה לכם אלו שמחפשים שידוכים.
הרבה פעמים אני שומע על פסילת מועמדים ממגוון רחב של סיבות החל בעדה, דרך מראה חיצוני, תחום עיסוק, השכלה ועוד מגוון רחב של סיבות
קודם כל, אני חושב שכל סיבה היא לגיטימית לפסול כי בסופו של דבר אתם צריכים להינשא למי שאתם רוצים מתוך הרגשת שלמות בהחלטה. (ומי שבררן מידי זו לחלוטין בעיה שלו....)
אבל תחשבו לרגע כלפי עצמכם אילו שיקולים הם באמת מהותיים ואלו לא. האם נראה לכם שבעל ואשה בחיי היום יום רבים על פוליטיקה או על דברים הנובעים מתכונות אופי? בסופו של דבר אם זוג מתגרש זה בד"כ על דברים שנובעים מהתנהגות כזו או אחרת של בן/בת הזוג ולא על מחלוקת האם להצביע למפלגה של יאיר לפיד או לקדימה.
טרדות היום יום יוצרים מטבע הדברים מידי פעם חיכוכים בין בעל לאשתו והכי חשוב להיות מסוגלים להכיל את החיכוכים האלו ולחזור לחיות בשלום לאחריהם.
ברור שאין ביטוח לאף אחד מפני גירושין אבל התאמה באופי בתכונות ובמידות הרבה יותר חשובה ליום יום מאשר אם הבעל למד במקד"צ בישיבת הסדר או בישיבה גבוהה.
נתתי פה כמה דוגמאות לאורך ההודעה וכמו שאמרתי מראש כל סיבת פסילה היא לגיטימית אבל תחשבו מראש אם זה באמת מה שחשוב לכם בבן הזוג ולא סתם בגלל סטיגמות או דעות קדומות