האם נידודי שינה עלולים להיגרם מפעילות יתר\עודף של בלוטת התריס?
האם נידודי שינה עלולים להיגרם מפעילות יתר\עודף של בלוטת התריס?
הסימנים העיקריים לפעילות יתר של בלוטת התריס (מתוך "דפי בריאות"):
הרגשת דפיקות לב, עצבנות, הזעה, פעילות מעיים מוגברת, הרגשת חום, הפרעות במחזור. העליה בקצב חילוף החומרים מתבטא בעליה בתיאבון ובאכילה אך ירידה במשקל (אנשים הממעטים לזוז, יעלו במשקל). רעד שרירים, חולשת שרירים. בילדים תתכן הרטבה לילית, חוסר ריכוז וירידה בלימודים, הפרעות התנהגות, חוסר יכולת לישון וגדילה מהירה. במבוגרים הפרעות בקצב הלב.
כדאי שתתייעצי עם רופא לגבי התוצאות. מעבר לרמה מסויימת הנושא דורש טיפול תרופתי ומעקב. אם עשו לך רק בדיקת TSH והתוצאה בעייתית, מוסיפים בדיקה יותר מקיפה (T3,T4).
נדודי שינה עלולים להיגרם גם בגלל חוסר בברזל או למי שסובל מהיפר אקטיביות, בנוסף לפעילות יתר של הבלוטה.
לחץ נפשי, מוטרדות, אכילה של ג'נק פוד, חולשה וכו' הם חלק מהגורמים לנדודי שינה. כדאי לכתוב סימפטומים נוספים המצטרפים לנדודי השינה.
ציפי- אקופנקטורה zipzip76@gmail.com
הפרעות שינה הן בין התסמינים הנפוצים של בעיות בלוטת התריס.
עודף סוכר,קפאין,צריכה של פחמימות מזוקקות,רגישויות או אלרגיות למזון.
קחי עיצה טובה אך מעט קשה לביצוע,,הורידי מתפריטך סוכר לבן וחום, וכל מה שמכיל אותם.
כמו כן גם תירס,קפאין,קמח לבן ואורז לבן.
איכלי מזון מלא כמו מוצרים מקמח מלא,אורז מלא,פירות,מעט אגוזים,ממתיקים כמו דבש תאנים צימוקים ללא גופרית,כמובן.
משקיעת השמש אל תאכלי שום מזון שומני.
אם תעשי זאת רמות ויטמיני ה-b יעלו בגופך ותרגישי הרבה יותר רגועה.
לא צריך "לקפוץ "ישר להורמונים.
סדרם התקין של ההורמונים מושפע מהדם, והדם מושפע מהמזון ומהנפש.
נסי,זה לא כל כך פשוט,אבל ברגע שאת מנקזת את הרעלים שניכנסים לך לגוף,הגוף מתחיל בתהליך של ריפוי עצמי איטי, אבל עקבי ובטוח.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.