למה כמעט כל החברים הספרדים שלי רוצים לצאת עם בנות בהירות???
מה?בנות כהות עור פחות מתאימות לכם??
יש בחור אחד ספרדי שדיברתי איתו שהוא אמר בפירוש שהוא מעדיף מישהי ספרדיה..אבל כל השאר..מה נסגר??
למה כמעט כל החברים הספרדים שלי רוצים לצאת עם בנות בהירות???
מה?בנות כהות עור פחות מתאימות לכם??
יש בחור אחד ספרדי שדיברתי איתו שהוא אמר בפירוש שהוא מעדיף מישהי ספרדיה..אבל כל השאר..מה נסגר??
למה אשכנזים אומרים קידוש לבנה וספרדים ברכת לבנה?
כי ספרדי היה מת לקדש לבנה 
אני מכירה הרבה זוגות שוקו וניל=)
אני לא מצליחה להבין מאיפה זה בא,
איזה באסה שעדיין מתייחסים לצבע עור של אנשים ומתייגים אותם.
אוף
כוכבית*אני מסכים שזה בעיה של תיוגים ואמונות טפלות. מצד שני, מי שהוא ספרדי יותר שורשי במקורו, פשוט יעדיף אופי יותר ספרדי, וזה לפעמים מתבטא גם בצבע עור. אם יש לך אחת כזו אשמח אם תכירי לי.
למה, אם חברים שלך הספרדים רוצים לצאת עם בנות בהירות זה קורה, ואם אשכנזי יגיד שהוא מעדיף בהירות הוא יהיה גזען חשוך?
והיא נגזרת מהשאלה שלעיל..
אז הסיבה היא בגלל שהספרדים אוהבים לצעוק על גזענות, אבל הם בעצמם יודעים שהאשכנזים יותר טובים 
למה כל הילדים של חברי הכנסת של ש"ס לומדים בישיבות של אשכנזים??
עניין של משיכה חיצונית בעיקר. ואם כך, אז לרוב אין בעיה עם ספרדיה בהירה.
ב. אני לא אומר שאני יותר טוב..
ג. תשאל את הספרדים למה הם חושבים שהאשכנזים יותר טובים... 
ג. אכן יש בעיה ידועה אצל חלק מהספרדים (בולט למשל אצל החרדים הספרדים אבל לא רק) שהם חשים רגשי נחיתות מול האשכנזים. מעורר רחמים. למרות שאני בתור ספרדי מוכן להסכים שיש לא מעט דברים עדיפים אצל האשכנזים (למשל - אצל האשכנזים פחות נפוצה הנהירה אחר הבלי המיסטיקה כגון עין הרע ודברים כאלה, ובכלל הרציולניזם שם יותר נפוץ).
אבל זה לא העניין,למה בנאדם אמור להרגיש רגשי גאווה/נחיתות בשל מוצאו?האם זה משהו שהוא בחר בו ולכן הוא אמור להתגאות בזה או להרגיש נחות בגלל זה?זה כ"כ אבסורדי ורחוק מדרך התורה..
אני ספרדייה,וממש לא מרגישה נחותה בגלל זה.זה פשוט לא מהווה משקל מבחינתי.עם כל האשכנזים שיצאתי ממש לא ראיתי הבדל ביננו בעניין הזה(חוץ מאחד ששאל אותי אם זה לא יהיה בעייתי שאני ספרדייה והוא אשכנזי ואז אחרי הפגישה אמרתי לו שאני לא מעוניינת).
אני לא אומרת שהתופעה הזאת לא קיימת.אני רק מנסה להסביר את הבעיתיות בתופעה הזאת.לא מזמן נפגשתי עם חברות שלי שהם אשכנזיות ויצא לנו לדבר על זה והסתבר לי שהם לא יוצאות עם ספרדים.זאת היתה שיחה כ"כ נוראית שאני לא יכולה לתאר,הם ממש הוציאו לי את החשק לצאת עם אשכנזים...מצד שני,יש לי גם חברות ספרדיות שהסתבר לי שהם לא יוצאות עם אשכנזים ככה שאני לא יודעת את מי להאשים,עם כי,נראה לי שאצל האשכנזים התופעה יותר קיימת.
החברות הספרדיות שלי-לא רוצות לצאת עם אשכנזים..ולאשכנזיות-אין בעיה לצאת עם ספרדים..
קיצור-יש כאלה שיוצאים רק עם העדה שלהם(גם אשכנזים וגם ספרדים-אין יותר ופחות..ובואי לא ננסה להכנס לזה בכלל)
גם לי יחברות תימניות שלא מסכימות לצאת עם אשכנזים ולי אין בעיה בתור אשכנזיה לצאת עם משהו ספרדי...
תודה לכולם על התגובות..![]()
אמנם לא הגענו להסכמה כלשהי..![]()
אך עיננו נפקחו במידה מסויימת ![]()
הלוואי ועם ישראל יתאחד ולא יהיו יותר אשכנזים/ספרדים וכו'..![]()
![]()
מי יתן ומתוך קח נזכה לגאולה פרטית ולאומית...עוד השנה! ![]()
דבר מסוים בבן הזוג לעתיד (שלא הכירו עדיין )ואז הבינו שזה שולי ולא חשוב ובן זוג שלא חשבו אלמלא הכירוהו ,שינאו לו- כ ן נישאו לו כי הכירו אותו באמת!!!
לי דווקא יצא להתקל, לצערי, ואפילו מהמשפחה הקרובה. אולי את צודקת ואצל הדור הצעיר זה כבר פחות חזק, אבל די ברור שאצל הספרדים האמונה בעין הרע הרבה יותר נפוצה ודומיננטית.
ולא רק עין הרע, גם קברות צדיקים למשל. הרוב שהולכים לשם הם ספרדים.
וכי היכן ראית שאני מדיר אותך מכך?
אכן, אני חושב שזאת הנהגה לא טובה ולא ראויה, ואמרתי זאת לשבחם של האשכנזים שפחות לוקים בכך.
"אמר לו כתוב וכל הרוצה לטעות יבוא ויטעה".
זו ראייה ילדותית ורדודה לחשוב שאנשים לעדה מסויימת יותר טובה.
זה רק תירוץ כדי להצדיק את הגזענות.
כי הוא אוהב אותה" ציטוט מקסים ונכון וחכם של הרב אבינר
פשוט לא נעים לו להגיד שהוא מחפש אשכנזיה.
שיהיה גבר ולפחות יודה בזה.באמת..
הרבה פעמים הם מבקשים אשכנזיות כי לא נעים להם לומר שהם מחפשים בלונדיניות.
יותר עמוקים..
כל בת מביאה את המקרה ההכי הזוי שהיא מכירה...
זה שצד אחד נמשך לצד שני..
לא אומר שהצד השני נמשך לצד הראשון....
ואני לא אכתוב איזה צד זה א/ס...
אבל אכן יש מקרים שזה קורה..ולפעמים הם אפילו חיים באושר..!
שאנשים לא פוסלים על מנטליות אלא על עדה והסטיגמות שקושרים אליה.
ועובדה היא שהם אפילו לא מנסים ולא מבררים.פשוט פוסלים מראש.
כששאלתי את החברות שלי האשכנזיות למה הם לא יוצאות עם ספרדי,התשובה היתה-"כי הוא ספרדי" ותו לו. כשניסתי לחפור יותר לא היו להם תשובות.ואותו דבר גם החברות שלי הספרדיות.
זה הכל עניין של סטיגמות ושל מה יגידו ותו לא.
אני הייתי פוסלת אותם בתור חברות.
כל פעם הסוגייה הזאת עולה מחדש.
נקווה לפחות שתצמח מזה תועלת אמיתית...
יש אחווה רבה
את שואלת למה לי בתור אשכנזי מותר לצאת רק עם בהירות ולספרדי לא?
אז ככה..אין מותר או אסור בדברים הללו, מה שכן יש - זו מגמה, והיא קצת מדאיגה..
אם 5 מתוך 6 בחורים ספרדים רוצים לצאת עם "בהירות"(אשכנזיות) ורק אחד
רוצה לצאת אם "כהות"(ספרדיות) אז אנו בבעיה קטנה..
לגבי הבחורים ה"בהירים" שרוצים לצאת רק עם בחורות "בהירות" זה קצת יותר ברור לי, כי
זה מה שהם רגילים אליו בבית, בחברה בה הם חיים, וכך הם רוצים לבנות את ביתם..
אין להסיק מהמשפט האחרון דבר אחד על גזענות, כי אין פה שנאה לאחר, יש פה פשוט
מאוד העדפה לדומה. זה הכל..
מה הפיתרון?!
זו שאלה מעולה..
ומכל הבחינות גם גובה ומשקל וגם השכלה לא מה שהיתה להם סטיגמה ונישאו
בסוף הכירו לו מישהי שלא "תאמה הגדרה זו" אבל מצאה חן בעיניו מכל הבחינות ולא היה אכפת לו הגוון כי הכל התאים (וגם במראה שלה הוא ראה יופי..)והתחתן אז להרגע..
הרב אבינר אמר שהאיש לא אוהב את אשתו כי היא יפה אלא היא יפה כי הוא אוהב אותה" משפט כ"כ נכון וחכם בניסוח הקולע
את ה"גוון (סליחה על ההדגשה אך תוי פניה לא "יראו לו". שטויות.. גם גובה ומשקל זה טעם. נכון, גרוע לפסוע בעצם המן בחורות מסיבה כסו והוא מפסיד אבל הרב הפעמים בסוף הוא דווקא לא ינשא למי שהוא חשב שירצה(דווקא בעלת גון עור מסוים) כי יכיר מישהי אחרת וישים לב שתכונותיה ומראה מוציאים חן בעיניו ולא מה שהוא רצה לכתחילה
מבחינת החיצוניות כמובן. מי שהעדיפו בפנימיות ואגב, גם בחיצוניו תהוא "ראה אול ישדווקא מישהי שלא חשב מראש בגלל ה"גון" מצאה חן בעיניו גם חיצתונית!! כי הוא הכיר אותה.. ואני חושבת שמציאת חן זה תוי פנים ולא גוון.. (ולא דווקא "יופי" זה סובייקטיבי. לעיתים אנשים מזכירים לנו קרובי משפחה שאהבנו וכו'.. )
אלא בין גזענים לכאלה שלא.. ואין ספק שהאחרונים הם המרויחים בגדול. הם גם חיים בבריאות נפשית ללא הצורך להתנשא על האחר או להתגמד תחתיו ואם הם בנישואים מעורבים אז גדל הסיכוי שהילדים בריאים ויפים יותר ועם פחות רגשות גזענות גלותית.
גם מצד החברים שלך שפוסלים ספרדיות וגם מצד החבר שאתה קורא לו השפוי שהוא פוסל אשכנזיות.
זו יכולה להיות תשובה טובה..יש לך את המקור?
אומר קליטת יותר קרני UV.
מה שיכול לשרוף, ואפילו יותר גרוע, לגרום לסרטן העור.
אז לצאצאים יהיו עצמות יותר חזקות, אבל בגלל סרטן העור הם לא יזכו להגיע לגיל שבו הם עלולים לסבול מאוסטיאופורוזיס...
אני כ"כ לא מבינה למה בכלל מתווכחים/ מדברים על הנושא הזה???? הרי כולנו עמ"י ולכולנו יש את אותה מטרה להיתקרב לה' יתברך !!!!!
בגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש וע"י אהבת חינם הוא יבנה שנזכה בקרוב ממש!!!!!!!!
אגב אני חושבת שיש ספרדים שלא רוצים לצאת עם אשכנזים בגלל "האופי האשכנזי" ולא בגלל העדה!!
ולמה יש כאלה אשכנזים שמעדיפים כהות?
כל אחד והעדפותיו.
(אני חושבת שמעל ל50 אחוז מהזוגות שאני מכירה - אחד מבני הזוג כהה יותר והשני בהיר, כשלא מעט זוגות מכילים בעל בהיר יותר...)
קודם כל, בתור מישהי שעסקה קצת בשידוכים. גם אני נתקלתי בתופעה - ספרדים שמחפשים בהירות.
העניין לדעתי הוא לא העדה אלא המראה החיצוני - גברים מעדיפים מראה בהיר. זה מה שמשווקים לנו היום בתקשורת, בסרטים וזה חילחל.
חבל.
לעניות דעתי קלעת בול..
העדה זה פחות העניין ולכן אין כאן מקום לגזענות..כנראה שהאנשים
מושפעים מאוד מהסרטים והטלויזיה..ולכן מעדיפים בנות בהירות שבד"כ
הן אשכנזיות אם כי לעיתים יש גם בנות ספרדיות בהירות..
באמת עצוב העניין..
אני לא חושבת שזה קשור לזה שהם ספרדים, ולזה שהרבה מהבהירות הן אשכנזיות,
אלא פשוט להעדפה חיצונית- הם אוהבים מראה בהיר, כמו הרבה בנים אחרים..
לחילופין, בנות בד"כ יעדיפו בנים כהים, או לא בהירים מדי.
זה פשוט סוג של סטריאוטיפ ליופי, שגברים יחסית כהים, ובנות יחסית בהירות.
אגב, לא כל האשכנזיות בהירות, ולא כל הספרדיות כהות.
מכירה זוגות רבים מאד בהן האשכנזי שבזוג כהה מהספרדי...
נראה לי מטופש להפוך את זה למשהו עדתי.
(מה שפותח השירשור עשה בעצם ההשאלה- ספרדים רוצים בהירות..)
חיצוניות "כמו גובה ומשקל וכו' אז או שכותבים "גזענות "נסחפו אחרי התקשרת והביטויים שלה המוזרים. זה ענין של העדפה(גם אם שגויה,נגון בית לא יבנה על זה ואם הם לא יחיו "טוב" הוא ירגיש שהכל לא שווה.. )
אבל אם היא בהירה והוא מעדיף זאת אך מה לעשות, תוי פניה "לא נראים לו" -לא יעזור ואם היא שחומה ונאה בעיניו?! וגם כל השאר המידות והאופי והכל.. הוא ינשא לה!! ולא למי שהוא חשב
(אני ממש ממש לא חושבת כך, להפך כמעט)
באתי להעיר בקשר להנחת היסוד של השאלה, ובקשר למציאות שקיימת בין אם זה מוצא חן בעיני (ובעינייך..)
ובין אם לא.. (וזה לא מוצא חן בעיני, כן?)
אין במה שכתבתי כל הזדהות/הסכמה/ייצוג של מי שחושב/רוצה/מחפש בנות לפי קריטריונים אלה,
סבבה?
למה? אני רוצה חומת עור!!! ואני ספרדי גאה!
יש לאנשים העדפות?! מה לעשות למרות שבסוף הרבה אנשים מתחתנים ם מי שלא חשבו מראש מבחינה חיצונית רק אחרי שהיכירוהו..
בד"כ בכל סטיגמה יש איזשהו משהו נכון..
ואני בכוונה לא אתן דוגמאות בשביל לא להעלות את המזג של אותם האנשים ש...אתם יודעים : )
עניין של טעם חיצוני נטו.
אני מכיר כהים שמעדיפים בהירות.
כהות שמעדיפות בהירים. בהירות שמעדיפות כהים. ובהירים שמעדיפים כהות.
למה חייבים להניח שזה הכל גזענות ישר?
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
הוא כמובן לא קשור לכאן
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?