בס"ד
שלום לכל הנמצאים, בעבר הייתי כאן יותר... בהמשך עברתי להיות קוראת סמויה לזמן מוגבל, ועכשו החלטתי להשתמש קצת בעצותיכם ולשאול:
אני בהתלבטות... אני יוצאת עם מישהו תקופה די מכובדת ויש כמה דברים שמפריעים לי. אחד הדברים שעד עכשו חשבתי שחיצוני ולאחרונה אני מגלה שהוא מאוד מציק לי זה זה שבמשך כל התקופה שאנחנו יוצאים בה מעולם הוא לא הציע לי לעצור לקנות משהו לשתות, מעולם הוא לא הציע לי לשבת בבית קפה... ותבינו שלא מדובר על כמה פגישות בודדות אלה על מעבר לכך...
היום ניסנו לדבר על הענין, זה עלה בטעות (התכוונתי לדבר על כך מסודר ולא הספקתי), ואתברר שבישיבה שלו הדריכו אותם שזה נוהג... להדיר את רגליהם מבתי קפה וכדו' מכיוון שאין זה ראוי שבן תורה יבזבז את זמנו (וכנראה שגם את כספו) על בתי קפה... גם בהמשך חייו לפי מה שהבנתי או ממש לא מתכנן לשנות נוהג זה.
ועכשו אני מתלבטת אם זה מתאים לי, כי בעקרון אני אחת שאומנם לא נמצאת מידי ערב בבית קפה כזה או אחר, אבל ברור שזה כיף לי ומהווה יציאה מהשגרה שאני נהנת ממנה בחיים, ואני לא בטוחה שאני מוכנה לוותר עליה.
ובכלל לי קצת מציק הקטע העקרוני שבכך... מילא לחנך בין תורה שלא לשבת במקומות כאלה, אבל אי אפשר להגיד שבדייטים במיוחד אחרי פגישה ראשונה- שניה- שלישית- רביעית זה כבר לא תופס? או לכל הפחות להזכיר לבחורים שאם כבר לא בית קפה, יש נוהג כזה שכן מביאים/קונים שתיה איפשהו, כי זה קצת הרבה זמן לשבת 3 שעות בלי לשתות כלום (במיוחד אם זה באמצע היום על ספסל בשמש...)
זהו, עד כאן שפכתי... אמנם חיצוני, אבל לי זה קצת מפריע, ואני בהתלבטות עד כמה...
לילה טוב!