מתלבטת... אשמח לעצות<3

בס"ד

שלום לכל הנמצאים, בעבר הייתי כאן יותר... בהמשך עברתי להיות קוראת סמויה לזמן מוגבל, ועכשו החלטתי להשתמש קצת בעצותיכם ולשאול:

אני בהתלבטות... אני יוצאת עם מישהו תקופה די מכובדת ויש כמה דברים שמפריעים לי. אחד הדברים שעד עכשו חשבתי שחיצוני ולאחרונה אני מגלה שהוא מאוד מציק לי זה זה שבמשך כל התקופה שאנחנו יוצאים בה מעולם הוא לא הציע לי לעצור לקנות משהו לשתות, מעולם הוא לא הציע לי לשבת בבית קפה... ותבינו שלא מדובר על כמה פגישות בודדות אלה על מעבר לכך...

היום ניסנו לדבר על הענין, זה עלה בטעות (התכוונתי לדבר על כך מסודר ולא הספקתי), ואתברר שבישיבה שלו הדריכו אותם שזה נוהג... להדיר את רגליהם מבתי קפה וכדו' מכיוון שאין זה ראוי שבן תורה יבזבז את זמנו (וכנראה שגם את כספו) על בתי קפה... גם בהמשך חייו לפי מה שהבנתי או ממש לא מתכנן לשנות נוהג זה.

ועכשו אני מתלבטת אם זה מתאים לי, כי בעקרון אני אחת שאומנם לא נמצאת מידי ערב בבית קפה כזה או אחר, אבל ברור שזה כיף לי ומהווה יציאה מהשגרה שאני נהנת ממנה בחיים, ואני לא בטוחה שאני מוכנה לוותר עליה.

ובכלל לי קצת מציק הקטע העקרוני שבכך... מילא לחנך בין תורה שלא לשבת במקומות כאלה, אבל אי אפשר להגיד שבדייטים במיוחד אחרי פגישה ראשונה- שניה- שלישית- רביעית זה כבר לא תופס? או לכל הפחות להזכיר לבחורים שאם כבר לא בית קפה, יש נוהג כזה שכן מביאים/קונים שתיה איפשהו, כי זה קצת הרבה זמן לשבת 3 שעות בלי לשתות כלום (במיוחד אם זה באמצע היום על ספסל בשמש...)

זהו, עד כאן שפכתי... אמנם חיצוני, אבל לי זה קצת מפריע, ואני בהתלבטות עד כמה...

לילה טוב!

מה רע בהלהתפנק מידי פעם?itay0432

גם ובעיקר אחרי שמתחתנים?
תשאלי אותו מה הוא חושב על זה? ולא מה אמרו בישיבה... עם כל הכבוד,אין הדרכה שתתאים לכוולם...

קצת מפריע?איזה טוב ה'!!!!

נראה לי שהוא קצת הקצין את ההדרכה שהוא קיבל בישיבה.

זה לא ראוי שבן תורה יבזבז את זמנו בבתי קפה?!?!?! ועל ספסל בגן סאקר זה לא בזבוז זמן? אולי שבכלל לא יצא לדייטים כי זה בזבוז זמן.....

את אותו זמן שהוא מבזבז על ספסל או בהסתובבות סתמית הוא יכול להשקיע בבת זוגו  שיהיה לה יותר נעים ונחמד.

חיי הנישואין (והדייטים הם מעין הכנה לעניין) מורכבים מדאגה לבת/ן הזוג ולא לעקרונות כאלו ואחרים. אם לבת הזוג חשוב לשבת בבית קפה אז יושבים בבית קפה. (או לכל הפחות לקנות משהו לאכול ולשתות כפי שכתבת. אין מצווה לגווע מרעב בדייט)

אני חושב שכדאי לברר את העניין בצורה יותר מעמיקה.

כמובן שאם יש אשה שמתנזרת מחיי העולם הזה ולא צריכה לשתות אז אין מצווה ללכת לבית קפה אבל כהדרכה כללית להתנזר ממקומות כאלו?!?!?!

הענין הוא שזה לא לא ראוי בגלל בזבוז זמן<3

אלה בגלל שבתי קפה ומקומות שכאלה אין בהם אווירה שמתאימה לבני תורה...

ראינו היום מישהו מהישיבה שלו שכן נכנס לשבת עם בחורה בבית קפה והוא אמר שזה ממש חריג בישיבה שלהם....

אני באמת מנסה  לברר את הענין, אבל אני כבר לא יודעת האם זה אני שכל כך חיצונית ולכן זה מציק לי (ואין בי ערכים לכך שאולי זה באמת לא מתאים שבן תורה ישב במקומות כאלה), או שזה כן משמעותי....

אל תהי צדיק הרבהאיזה טוב ה'!!!!

איזה אוירה לא מתאימה יש בבית קפה?

לא מדובר על בילוי לשם בילוי במקומות מפוקפקים. מדובר סה"כ על לשבת בנחת במקום מסודר ולשתות קפה.

למה למען ה' זה אמור להפריע לבן תורה?

ועוד עצה מעשיתאיזה טוב ה'!!!!

תנסי לדבר עם נשות אברכים בישיבה הנ"ל לברר עד כמה אם בכלל יש הדרכה שכזו בישיבה ואם אכן יש הדרכה כזו איך הן מתמודדות עם ההדרכה הזו בחיי היום יום

ניסתי לדבר...<3

עם חברה שלי שבעלה גם לומד בישיבה הזאת, היא אמרה שהם דווקא ישבו בבתי קפה ואפילו הלכו לגן חיות, באולינג, ודברים כאלה... אבל יכול להיות שבעלה פשוט פחות אקפיד על הענין...

וואלה? ממש מפתיע.....איזה טוב ה'!!!!

גם חברה שלך שבעלה לומד בישיבה הזו וגם עוד בחור מהישיבה שבמקרה נתקלתם בו נכנס לבית קפה הם המיעוט ואילו הבחור שאת יוצאת איתו כנראה מייצג את הישיבה בכבוד.......

תשאלי עוד נשות אברכים ותופתעי

לשבת בבית קפה בקיץ עם נשים בלבוש לא הולם-לא נעיםמושיקו

ודי בעייתי למי שמקםיד ע ל הלכה - מבחינת ברכות וכו' (אפילו בבית אסור לברך מול שער אשה(נשואה)מגולה או בשעה שהיא שרה).

וכן על ספסל בגן סאקר או בכל מקום בטבע שאין בעיה של שמירת העינים וכו' זה אחרת

אם נלך בדרך הזו-לא נוכל לצאת לדייטים בעולם הגדול..קחו עמכם דברים

מכאן הדרך לשתי פגישות בבית עם תיצפות של רבנית\ההורים מאוד קצרה.

התורה ניתנה לנו כדי שנחיה בה.

התורה ניתנה כדי שנחיה בה, נכון.י'צעיר

אבל לא להפוך את זה לסיסמה להיתרים, וכד'..

באיזשהו שלב (ולא הפעם!) זה עלול להפוך להורדת התורה אלינו, במקום להתעלות אליה.

נכון, התורה מתאימה לחיים, וגם שידוך מההורים אמור להתאים לחיים. ההורים שלנו מכירים אותנו יותר ממה שנדמה לנו, ואם ההורים לא נגועים בדעות קדומות ורצונות אישיים (כמו כסף וכבוד) הם יכולים למצוא שידוך מצוין.

אלא מה? מראש הגדרנו שזה "לא מחובר לחיים", ופסלנו את האפשרות.

מי מגדיר מה אלו החיים שהתורה צריכה להיות מחוברת אליהם?

ואם אני ארגיש שהחיים זה ללא איסור נגיעה? אז נבטל?

ברור שיש גבולות, וברור שלקחתי בקיצוניות.

אבל זהירות.

ממתי צריך היתר לשבת בבית קפה??קחו עמכם דברים
כשר למהדרין,בערב (ואז הבנות אמורות להיות לבושות יותר...),לא מול הפתח (ככה שלא רואים כל מי שנכנס) ובסה"כ שותים קפה.
מרוב מצוות ולימוד תורה (מבורך!!!מבורך!!!) הדור שלנו איבד קצת את הטבעיות.
מרוב הדרכות והתלבטויות-איבדנו את ההקשבה ללב ולאינסטינקטים הבריאים.התחלנו לפחד,לחשוש,להיסגר.ברמה כזו שלמי לא יצא להיתקל בבחור ירא שמיים שחסר לו המקום הטבעי הזה של להציע לבחורה משהו לשתות,או לשאול אם קר לה.או לא לגרור אותה באמצע הלילה לחורים מחורים שונים.

(ואת דיון ההורים אני אשמח לעשות,אבל זה כבר יהיה ניצלוש.)
קפה זה לא בריאאבא!
תלוי למי ותלוי כמה...האדם היושב
לגבי דבר אחד אין ספק:קיש חצילים

חייו של אדם הם יותר קצרים מהרגע שסיים לשתות את הכוס -

מאשר היו לפני שהתחיל לשתותה.

(כי הוא התחיל לשתות לפני שסיים...) 

או אולי לדייק יותר:קיש חצילים

לצערנו הסביבה שיש בחוץ מקשה מדי על בניין קומה תורנית ויראת שמיים יחד עם מודעות

ורגישות מספקת כלפי הסובב.

אין ברירה אלא "להתנתק" קצת. והתנתקות מהסובב היא דבר לא בריא... היא קרבן.

יהי רצון שנזכה שהרחובות ובתי הקפה יעמדו בציפיות שיש לנו מסביבה ישראלית ראויה ובריאה.

ובכל זאת - רוב בחורי הישיבה שאני מכיר הם חבר'ה שלא חסר להם דבר (ואפילו מצטיינים)

בפרמטרים שהזכרת.

בפרט אלה שבאים ממשפחות חזקות - בטחון עצמי ואמון בסביבה הרבה יותר נסוך בהם...

הם הרבה יותר זורמים, הרבה פחות מצומצמים וחשים "מאויימים" מה"בחוץ".

כי הם יותר מגובשים, יותר חיים בהרמוניה פנימית.

ברור שמה שהזכרת הוא תופעה קיימת, 

וזה עשוי לאפיין במיוחד דווקא חבר'ה מתחזקים - שהשלב הזה של ישיבה בחיים הוא כ"כ אינטנסיבי

שהם נאלצים להזניח קצת (בשלב הזה של החיים - נניח 2-10 שנים) תחומים חשובים אחרים.

כן, אני חושב שישר קפצתם להאשים אותו, כי הוא"מנותק"י'צעיר

ומה עם "מראית עין", "מושב ליצים", "שמירת העיניים" שנאמר כבר?

אני לא בא להגיד שכל הדברים האלו בהכרח קיימים, אבל רק נקודה למחשבה- יכול להיות שבאמת מסעדה זה לא מקום לבין תורה.

(אני למשל מכיר בית קפה שבחיים אני לא אשב שם, רק בגלל שאתה רואה "תרבות אחרת", אתה מבין מה זה הסגנון חיים שלהם- לשבת כל הבוקר בבית קפה, לקרוא עיתון ולדבר כמו נהג מונית. פשוט גורם לך לברוח משם.

בוא נגיד שלא חשבתי על בית קפה באמצע שכונה בתל אביב<3

שכולם מסתובבות שם בצורה לא ראויה, מהבחינה הזאת גם לי זה לא נעים... אבל אני לא מבינה מה כל כך רע בבית קפה כשר למהדרין בשכונה שקטה בירושלים שרוב באי בית הקפה דתיים ולבושים בצורה ראויה (כולל המלצריות..)

לא יודעת אולי אני טועה...

את לא טועה...שורש וגרביים
זה עניין של סגנון, ואני לא רואה שום בעיה הלכתית בלשבת בבית קפה כמו שתיארת.

יש בחורים עם אופי מסויים שלא קונים כלום אף פעם וגם כל חייהם מנוהלים בצורה חסכנית ומדוייקת שלא לומר קמצנית.
(זוהי נטייה ביינישית אופיינית)

שימי לב שבחור שלא מוכן להשקיע בעצמו, בעתיד גם לא ישקיע באשתו ככל הנראה.

לכן אני ממליץ לך לבחון היטב את הנקודה. ואולי אפילו להעמיד אותו באיזה סיטואציה שתוכלי לראות האם הוא קמצן. (למרות שאני נגד בד״כ)
נכון מושב ליצים - בקיצוראבא!

תמצאו לי קפה צנוע- בלי קהל מרעים - ואין בעיה.

נכון.. מה עם צניעות?אבא!

גם ללכת ברחוב בקיץ - זה בעייתי לא פחות...האדם היושב

אפשר לעשות דייטים בבונקר תת קרקעי, אבל נראה לי שתהיה בעיה של ייחוד... 

בתי קפה באזורים דתיים - פותרים את הבעיהשירחדש

ולא חסר כאלו.

את רצינית?נקודה למחשבה

לפעמים זה משגע אותי עצבני איך אנשים "מיפים" את הקמצנות שלהם..

ניחא לא לשבת עם הבחורה בבית קפה אבל לא לדאוג להביא שתיה / משהו..

זה כבר מעבר ל"אני צדיק ודוס ושומר על העיניים שלי"..

אם הוא כל כך צדיק ודוס ששומר על העיניים שלו שלא יסתובב בכלל בחוץ.

ובחוץ זה כולל גן סאקר, גן הורדים, או כל גן אחר שצעדתם בו למשך כמה שעות!!

מצטערת זה בעיני בסיסי ונימוסי להציע..

אבל מה אני אגיד אולי גם לטאקט בסיסי יש אנשים שצריכים לעבור הדרכה.. (וזה מצער אותי ומעצבן כאחד)

ואם בהדרכות עסקינן אז הבחור שומע כנראה בהדרכות מה שבא לו..

נראה לי שאפילו מסיפורים ששיפרו לנו בגן אנחנו יכולים לראות שלהציע לשתות זה דבר בסיסי

זוכרים את סיפור יעקב ורחל בבאר.. זוכרים שהוא השקה גם את הצאן.. 

ובכל אופן מה שיותר מרגיז אותי שיש אנשים שלומדים ולומדים ומקדישים המון זמן מחייהם ללימוד תורה

אבל ברגע שהם יוצאים מ4 אמות בית המדרש הם קצת שוכחים לישם את מה שהם למדו 

ולהתמודד עם העולם המודרני בהתאם לכל הכלים שיש להם..

שיהיה לך בהצלחה!

"לעולם אל תהיה כועס, הורה הדון" קיש חצילים
יופי קיש...נקודה למחשבה

תן לי להתרגז בשקט עצבני 

להתרגז לבד?!...קיש חצילים

אותנו בגן לימדו לחלוק...

אמרתי בשקטנקודה למחשבה

אתה יכול להתרגז ביחד איתי עצבני

הו... מזה אני מתרגז ברעש כבר שנים (=קיש חצילים
שואלת יקרה...אהבה אחישנה
אני לא נכנסת לדיון סביב 'בני ישיבות ובתי קפה'...
כי מן הסתם זה לא ישנה את דעתו או את דעתך...

ו...באיזשהו מקום נראה לי שזה מציק לך לא רק 'נקודתית' בגלל הקפה או הבקבוק מיץ והבמבה שיביא לפגישה...
אלא כי בפנים בפנים את מצפה למשהו...
תשאלי את עצמך מה זה אומר בשבילך שמישהו ידאג להביא שתיה לפגישה...מה זה מבטא בעיניך? ואיך זה משפיע על זוגיות כפי שאת רואה אותה...?
אין לזה תשובה אחידה. לכל אחד זה אומר משהו אחר.
אחת תגחד שזה מבטא רגישות ואכפתיות, אחת תגיד שזה ביטוי למקום גברי שמשפיע ונותן, השלישית תגיד שזה מראה לה שהוא יוזם ומוביל ואחרת בכלל תגיד שזה מראה לה על אדם ששם לב לפרטים...
וכו' וכו'...

גילית מה מציק מאחורי זה?
תנסי לראות אם הנק' הזאת קיימת בו בווריאציות אחרות..אם את יכולה לקבל אותה ממנו גם דרך נקודות אחרות...
וגם...תנסי לראות איזה מימד זה תופס במכלול...בין כל מה שיש בו וביניכם...

חשוב לגשת לזה בתור נקודה עניינית נק' של 'איך' ולא של מהות...
כי אני בטוחה במיליון אחוז שאם הוא אדם טוב תוכלו לדבר על זה ולמצוא פתרון בו כולם יהיו שמחים. זה ממש דבר פתיר!
וחשוב שתדברו עליו...
אבל בלי לנפח מדי...
כי בדברים כאלו יש הרבה עניין של חוסר מודעות לצרכים השונים...
ויכל להיות שכשירגיש את הצורך שלך הוא ישמח מאוד לבוא לקראתך בכיף, במה שהוא יכל.
אז אולי לא תשבו כל שבוע בבית קפה.
אבל בהחלט יתכן שהוא יפנק אותך בפיקניק נחמד בטבע.
עם נס קפה בתרמוס...
מנסיון- בנים לא קולטים הכל לבד. אבל הם ממש טובים בליישם כשאנו מאירות להם בדרך חיובית ובונה ומדייקות להם בבהירות מה הצורך שלנו בפנים.
( לא מאמינה שכזו מחמאה יצאה ממני לציבור הגברים..ועוד בפרהסיא...) 
אוקי... נניח רגע לענין של כן צנוע בית קפה או לא<3

האם הגיוני שלא לתת לצאת עם בחורה 3 שעות ולא להציע שום דבר לשתות??

באמת מנסה להבין...

יש גם דברים הזויים בחיים...מניסיון!כוכב ים
לא הבנתי <3
שאלת אם זה הגיוני שהוא לא הציע לך שתיה...אזכוכב ים

עניתי שיש גם דברים הזויים...

וברצינות- לא, זה ממש לא הגיוני ולא מקובל,מוזר שלא הדריכו אותו לזה בישיבה!

איבוד פורפורציות.... בחייאת.הלליש

תמסרי לו-

שבסופר יש נשים לא צנועות, לפעמים הקופאיות לא לבושות מי- יודע מה.

בגן סאקר, סליחה, יש אווירה שיותר לא מתאימה לבן תורה,

אז אולי לא תלכו לשם יותר.

ולתחנה המרכזית- בכלל- שלא יתקרב.

אם  הייתי יוצאת עם מישו כזה והוא היה מספיק חשוב לי,

הייתי מדברת עם הרב שלו לבדוק מה זה הסיפור ההזוי הזה...

ו- יש היום בתי קפה של חרדים גם, אפשר ללכת לשם.

ויש מלא בתי קפה מתוקים בירושלים, כל כך נעימים ושקטים....

שאין שם שום בעיית צניעות.

צריכים הדרכה בשביל דבר כזה???האדם היושב
נכון, זה לא כ"כ הגיוני אזנפשי ישובב
עבר עריכה על ידי נפשי ישובב בתאריך י"ד סיון תשע"ב 11:32

אולי תציעי את? אולי תגידי שאת צמאה? אפשר בעדינות, בעוברכם ליד סופר- "בוא ניכנס רגע לקנות שתיה, אני ממש צמאה"- ואז הוא יבין.. נשמע שאם אתם נפגשים כבר זמן מה, יש בו לפחות כמה דברים טובים שהבחנת בהם, הלא כן? קורץ אז אולי את עכשו מצפה ממנו להיות רגיש יותר אלייך. אולי באמת, הוא פחות רגיש ממה שאת חושבת, ואולי הוא פשוט לא יודע עדיין איך לנהוג גם בלי בתי קפה וצריך ללמד אותו? תנסי להכנס למקום הזה ותלמדי אותו כביכול. בעדינות, בבקשה, ואם באמת הוא רגיש אלייך ואכפת לו- הוא ילמד. לא לכולם זה פשוט לעבור משלב לשלב,.. כן, ואני יודעת שצריך להיות בן אדם לפני בייניש ובכל זאת, השלב הזה של להפגש עם בנות, לנסות להבין את הצד השני, עם כל ענייני הצניעות שברחוב- ממש לא קל. פשוט תנסי להגיד לו, להציע, להביא משהו קטן מצידך- שתיה, עוגיות, ופעם הבאה (ואולי הבאה הבאה הוא יפתיעך..

בקיצור- אם זה עניין של רגישות שנלמד בשטח- תעזרי לו בזה..

באופן כללי, במיוחד בקשר לפגישות- אחרי הרבה לבטים וניסיון הגעתי למסקנה שהרבה דברים שרציתי בו- אמרתי לעצמי שאני צריכה להיות יותר בהם. רוצה רגישות?- תהיי יותר רגישה. רוצה שהוא יביא?- תביאי את.. והרגישות שלו אם היא קיימת- תתגלה. אולי הוא רק צריך את הפתח לכך. זה שינה לי הרבה בפועל, פשוט פתח לי אפיקים חדשים. וזה כמובן לא סותר שיש מקום לדבר על כך, אך לצפות- זה בעיקר מעצמי. והכל מאיר יותר.

בהצלחה רבה!

וכל זה כמובן- בהסתייגות חשובה: שזו אך ורק בעיה של תשומת לב וביטויה בפועל, ולא בעיה של מידות.

אני הייתי חותכת.. לא בתי קפה ,לא בתי מלוןBatelB

בכל זאת עולם גשמי ולנו יש צרכים גשמיים.

שיהיה צדיק לבד

כ"כ בקלות להציע "לחתוך"?...ד.

על סמך הנתונים המעטים שהציגה?

בלי להכיר אישית לא אותו ולא אותה?....

לדעתיאלעד123

אם הוא מוצא חן בעיניך ואת חושבת שתרצי להתחתן אתו אז קחי את העניינים בידיים ובפעם הבאה שתפגשו תגידי לו שאת מזמינה אותו לקפה ותכנסו למקום שתכננת מראש.

אני מאמין שזה יכול להיות לכם נחמד מאד.

מאידך, אם לא בא לך על הבחור הזה אז על מה בכלל יש כאן להתלבט?  שימצא לעצמו מישהי קמצנית, צדיקה וסגפנית כמוהו ושיחיו באושר ועושר עד מאה ועשרים.

ואת תמצאי לעצמך מישהו יותר מתאים.

אין בעיה בכךד.

שהוא לא רוצה לשבת בבית-קפה. בפרט אם זה בעקבות "הדרכה" שקיבל.

אם לך זה דווקא דבר מאד מהותי בחיים - אז כמו כל ענין שמהותי לאדם, בלי קשר לחשיבותו האובייקטיבית, האדם צריך לעשות חשבון בינו-לבינו של דבר מול דבר, ואם זה עלול להפריע בהמשך. ובפרט - האם בשורש של הרצון הנקודתי הזה עומד משהו שונה מאד מהאישיות של השני (והאם באמת כ"כ מהותי לך להמשך בתי קפה?  אולי יש בילויים אחרים שמקובלים על שניכם, וגם בעינייך הם "בסדר").

ולהגיד שאחרי כמה פגישות זה "כבר לא תופס", אין כל סיבה. מה נשתנה מבחינת הטעם שהוא אמר? הרי את אומרת שזו הדרכה שהוא רוצה ללכת לפיה גם בהמשך חייו.

אמנם, לגבי עצם הענין של "לדאוג לשתיה" - בכך את לגמרי צודקת, ומסתבר שזה מחוסר נסיון/שימת לב.

אז כדאי שאם הענין הקודם לא יהיה לך כ"כ מהותי, ורק הנושא הזה כן - כי זה שייך להתחשבות (וגם סתם, קיץ, צמאים..) - שפשוט תאמרי לו, שאת מבינה את הגישה שלו לגבי בתי קפה, אבל אם הוא חושב שאפשר איכשהו לפתור את הנושא של סתם-שתיה לזמן הפגישות...  ותראי מה יציע.  אולי למשל הוא יגיד, בואי נקנה משהו; אולי יציע להביא..  תראי. 

מניסיוני הדל..אנונימי (פותח)

נפגשתי עם מר בחור פגישה ראשונה- לא קנה/ הביא כלום. סבבה, בסדר.

פגישה שניה אני הבאתי חטיף, פגישה שלישית- שוב הבאתי.. אח"כ לא היה לי נעים שאני הבאתי ודי ציפיתי שהוא יבין שגם הוא אמור להביא/ לקנות

פגישות הבאות נראה לי לא הבאנו שנינו כלום ואז הוא הביא משהו ומאז זה זרם כזה לפעמים אני לפעמים הוא..

מסתבר שאחרי א. ערב היה אסור לו לאכול אז מבחינתו זה היה בסדר שלא היה כלום.. זה שהבאתי בעצמי הייתה הדרך שלי להבהיר לו שאני מצפה שגם הוא יביא משהו ומתישהו נפל האסימון..

באותה מידה אפשר גם להציע ללכת לקנות, זה לא סוף העולם.. (לא לצפות שמר בחור יעשה זאת בעצמו ואם הוא לא עושה את זה מיד הוא קמצן, מסתבר שלפעמים יש עוד סיבות ).

אני לא חיפשתי להפסיל על זה ומשאר הבחינות הוא מצא חן בעייני אז ניסיתי להסתכל מעבר וב"ה שכך.

פעם ראשונה שהלכנו למשהו זה היה אחרי ההצעת נישואין..

אז נכון, אני לא הכי מתלהבת מבתי קפה ואני מניחה שיש כאלה שזה היה הרבה יותר מפריע להם. וברור שיש הבדל בין לא להכנס לבתי קפה מעקרון לבין לא להביא כלום באופן עקבי..

לענ"ד זה לא משהו מספיק משמעותי, צריך לבחון עוד דברים יותר מהותיים. נראה לי נכון לדבר על זה. לא ללכת לבתי קפה - אוקי נניח, אבל להביא משהו או לקנות משהו זה לא דרישה מוגזמת..

שיהיה בה"צלחה!

בלי לקרוא את שאר התגובות-2 גדות לירדן

לעניות דעתי (באמת שהיא עניה) זאת לא סיבה לפסול מכמה סיבות..

קודם כל כי זה לא משהו שילך איתך לאורך החיים הנוהג הזה.. לא כל יום תראי אותו ותגידי-הוא לא רוצה ללכת למסעדה (במיוחד אם מילא זה לא אורח החיים שלך)

ודבר שני-זה ממש לא אומר שזה ישאר לו!!!

עכשיו הוא תמים וחמוד - אמרו לו בישיבה לא ללכת למסעדה.. אז הוא לא הולך.. פשוט!

בהמשך הוא כבר יפת חשיבה משלו הוא יבין מתי כן מתי לא ולמה..

יכול להיות שהוא לא מודע לצורך הזה.. או שהוא מקצין את מה שאמרו לו (לא כי הוא קיצוני אלא כי הוא ממושמע לרבנים שלו ורוצה לעשות את דבריהם עד הסוף)

וגם... זה אולי בעיה של הרבנים שלו... לא שלו.. זאת לא סיבה לפסול..

ככה נראלי..

בהצלחה בהחלטות!!

אסור להיכנס לקשר ולבנות על זה שהוא ישתנההאדם היושב

מה שרואים עכשיו -זה מה יש, וצריכים לקחת בחשבון שזה מה שיהיה. 

אסור לבנות על זה שהוא ישתנה.

ולא משנה של מי הבעיה (בעיני מי שזו אכן בעיה) - בסופו של דבר, הוא נוהג ככה, זה מי שהוא - ואם זה לא מתאים לה, אז זו כן סיבה לפסול אם זה מספיק חשוב לה. (מבלי לערב כאן את דעתי האישית בענין). 

לגבי האם זה יילך איתה לכל החיים או לא - זה כבר שיקול אחר. ענייני. כמה זה חשוב לה שמדי פעם הם כאן ייצאו לאויר העולם ויישבו, ר"ל, בבית קפה... 

מצטערת, בעיני זו בחיים לא תהיה סיבה לפסולאהבה אחישנה
שאני אוהבת ללכת לבתי קפה והוא לא ...?( לא משנה הסיבה...)
יהיו מיליון דברים כאלה בין בני זוג שכל אחד רואה אותם מכיוון שונה.

אם כל השאר טוב ושמח ומתאים , זו לא סיבה לאף אחד כדי לפסול.
אם רוצים ואוהבים והקשר חשוב באים אחד לקראת השני ומוצאים פתרונות. וזה אפילו לא משהו מסובך. ולא יומיומי.

ואם מישהו פוסל רק בגלל זה כנראה שהיכולת הכלה של שוני אצלו קצת חסרה...וזו אולי סיבה יותר טובה לפסול.

ואני בחיים בחיים לא מגיבה ככה.
פשוט עם כל הכבוד , לא על זה יקום ויפול דבר. תשאירו קצת עבודה לשנות הנישואין.

את עצתי לשואלת כתבתי מקודם, מבלי להתייחס לנק' עצמה של כן בית קפה או לא...כי אם זה מטריד אסור להתעלם וכן להתייחס, אבל לא רק נקודתית, לגלות מה נמצא מעבר...ובעיקר לדבר איתו ולברר את זה..

פשוט ממש קשה לי לחשוב שקשר מתפספס בגלל שוני כזה.
כמובן, בהנחה שהתמונה הכללית היא של רצון ושמחה והתאמה וכו...

אני לא כתבתי שזו סיבה לפסולהאדם היושב

לא הבעתי את דעתי בנושא - האם זו סיבה לפסילה או לא. 

כתבתי רק שאם מבחינת מישהי זו עילה לפסילה, אז שלא תצפה שהוא ישתנה עם הזמן. 

לכל המגיבים קודם כל תודה! נתתם חומר למחשבה...<3

על חלק מהדברים חשבתי וחלק לא...

ת'אמת שבאופן עקרוני טוב לנו ביחד ואולי זו הסיבה שעד עכשו התעלמתי מכך... הוא רגיש ועדין במלא דברים אחרים, אבל בזה משום מה לא... אולי באמת בגלל שהוא בינייש.

אני לא יודעת אם זה באמת סיבה לפסול, הענין הוא אחר שאם זה קטע עקרוני שממש משמעותי לי אז זה לא השאלה אם ללכת לבית קפה או לא, וזה לא השאלה אם הוא הציע לי שתיה או לא, זה ענין עקרוני יותר..

אולי באמת זה חוסר תשומת לב של בחור ישיבה דוס ממוצע, אנסה לברר את הדברים קצת יותר לעומק ולהבין.

ת'אמת שמה שמענין זה שהוא לא הראשון שלי ואני לא הראשונה שלה והוא ממש הפתיע אותי... מה הוא עשה עד עכשו יצא עם בנות ולא הציע להן כלום לא יודעת כמה זמן? ואני יצאתי עם מספיק בנים דוסים מישיבות שונות ובזה עוד לא נתקלתי...

אני כן חושבת שזה הרבה קטע של ביישנות, צניעות, חוסר מודעות ולא של קמצנות או משהו בסגנון..

אנסה לבדוק את הדברים לעומק יותר ולחשוב מה מתאים לי..

תודה!

לא הבנתי..ד.

מה הענין ה"עקרוני יותר" עבורך.

ואם כוונתך היא לכך, שאינו מוכן "ללכת לקראתך" בדבר שעקרוני עבורך (בית קפה) - הרי שזה נכון אותו דבר גם לגבייך, אם אינך מוכנה "ללכת לקראתו" בדבר שעקרוני עבורו, מסיבות כנראה יותר מהותיות..

אני כן מוכנה לבוא לקראתו בכך...<3

ומקווה שנדע לבוא לאחד לקראת השני, אבל מפריע לי החוסר תשומת לב לבך שאתה מסתובב עם מישהי כך וכך זמן , כובש את כל רחובות העיר ואת ספסליה, אבל לא חושב שאולי הבחורה שאיתך צמאה ולא נעים לה להגיד....קצת מרגיש כחוסר רגישות שלא הרגשתי אותה בדברים אחרים...

מה לא נעים ב"אני צמאה, בוא נחפש קיוסק ונקנה שתיה"?כבשת החורף

יכול להיות שהוא אפילו יחשוב בעקבות זה להביא איתו משהו פעם הבאה.
[גם אם לא - לא נורא...]

נו,ד.

אם זה הענין - דומני שבדבר כזה צריך "כף זכות".

אם ככלל הוא רגיש - כנראה אינו מודע כאן. הרי הוא היה אמור להיות בעצמו צמא במקביל...

יתכן שבגלל שאינו - לא חשב שאת כן..

כבר הצעתי: אם זה הכל - פשוט תנסי.

תגידי לו, אולי: אני ממש מכבדת את זה שאתה לא רוצה אוירה של בית קפה, אבל אני מאד צמאה - יש לך רעיון?

ותראי מה יגיב...

רק רוצה להגיד לךaima

שאין שום קשר מאיך שלבנאדם אכפת ממך ודואג לך לבין השתיה שהוא קונה או לא קונה בדייט. ואם הוא לא צמא ואת לא אומרת לו אז למה שיחשוב?

יש דברים שאנחנו חושבים שהם הנורמה מהעולם המודרני וזה לא האמת.

ואני מדברת מנסיון מאד אישי.

הטוב שבטוח יצא מהשרשור הזה...אהבה אחישנה
זה שזה העלה למודעות עד כמה ה'פרטים הקטנים' הם משמעותיים בקשר.
לא בהקשר של כן או לא....אלא פשוט שהשקעה ומחשבה על איך לעשות טוב למי שמולי, זו השקעה משתלמת..!

בקיצור, מודה לך בשם כל הבנות שעומדות להרוויח מה'חשבון נפש' שעוררת כאן...
מה שבטוח, שעזרת לעוד כמה בנות ישראל לא להתייבש בצמא

ואני חשבתיכבשת החורף

שאולי הטוב שיצא מהשרשור הזה, זה שבנות יפסיקו לסחוב איתן את הדברים הקטנים האלה לפעמים אפילו חודשים ואולי להרוס לעצמן קשרים טובים, ויתחילו להבין שצריך פשוט לדבר, להגיד למה מצפים ומה חושבים ומה מפריע, ולא לצפות שצד השני יבין לבד. אף אחד לא קורא מחשבות, ולפעמים יש דברים שלנו נראים ברורים אבל לצד השני לא, בין אם בגלל הבדל מגדרי ובין אם בכלל הבדל תרבות ובין אם הוא סתם אהבל, ואת זה נוכל לדעת לפי התגובה שלו אחרי ששיתפנו אותו.
אולי הטוב שיצא מהשרשור הזה הוא שאנשים יצאו מהסרט שלהם.

אני חושבת שאת צריכה לבחון נדיבות ורגישות בתחומיםלפעמיםאחרונה

אחרים.

תראי- לא לשבת בבית קפה זה עוד בסדר, אבל להציע לקנות שתיה? גם הביניישים היותר כבדים עשו את זה, לרוב.

מצד שני יכול להיות שהוא בחור שמקשיב לחלוטין למה שמורים לו רבותיו וכנראה שזה מה שהוא הבין מהם ולכן נוהג כך.

לכן- לא הייתי ממהרת לפסול אלא בודקת אותו בתחומים אחרים.

הם הוא בחור חסכן במיוחד?

אכפת לו ממך? מגיע אלייך? מלווה אותך? מקשיב לך? רגיש אלייך?

כשיש משהו שמפריע כדאי להבין אם הוא שורשי. כדי לדעת אם יש פה עילה לפסילה, או רק פער קטן שאפשר לגשר עליו.

בהצלחה!

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך