יש לי שאלה מאוד מהותית!
יש לי חברה שמתחתנת ב"ה, בע"ה בשבוע הבא.
בחיר ליבה, הוא בחור חוזר בתשובה, שגדול ממנה בערך בשבע שנים.
היא בחורה מאוד טובה, מאוד איכותית, טובת לב ותמימה עד כדי כך שלעיתים היא מאשימה את עצמה בחוצפתם של אנשים אחרים ועל לא עוול בכפה.
את הבחור היא מכירה 5 שנים (הכירו באופן אקראי) מתוכן הם היו בקשר שנתיים,הם רצו להתחתן אבל הוריה בעיקר לא הסכימו בטענה שהוא לא עובד ואין לו מקצוע והוא גם לא כ"כ לומד באופן אחיד. הבחור הוא יותר בכיוון המתחרד, הוא בחור גם כן טוב לב, אבל ישנן מספר בעיות: הבחורה לומדת כעת לתואר ראשון, אני וחברותיי חוששות שהוא יבקש ממנה להפסיק ללמוד והיא מכורח הנסיבות (חוכמות גויים וכדו') ומפני שהיא "עושה את רצון בעלה" תפסיק.
בערב האירוסין הזוג ערך חינה, הבחור היה עם עיניים מושפלות על הרצפה ולא הרים את הראש לרגע, היה לו פרצוף שממש נראה כמו פרצוף של תשעה באב, הוא לא חייך חצי חיוך. אחרי האירוסין אני והחברות נשארנו לישון אצלה והוא בא אליה הביתה עם הרכב והביא את המתנות אליה, בנסיעה באוטו הוא התחיל לצעוק עליה בצורה מאוד מרתיעה! הוא האשים אותה שאנשים מהמשפחה שלה לא נשארו מעבר למחיצה והתערבבו בקהל הנשים, הוא גם צעק עליה על זה שהוא צריך לסחוב את המתנות רבע שעה ושעלה וירד במדרגות, ושאל אותה מה החברות האלה נשארות לישון אצלך?! מה זה צריך להיות. בקשר לחתונה, היא עושה את כל הארגונים לבד.
אני אמורה ללוות אותה (בחתונה) ואחרי הקטע הנ"ל שהיה ביום האירוסין הייתי מעט מזועזעת ותהיתי אם אני צריכה לתת לזה יד לא התכוונתי לומר כלום, אבל חשבתי אולי לומר לה שהליווי בחתונה גדול עליי.
אני ממש חוששת לגביה, גם שאר החברות כך, אני מרגישה שהם ניגשים לחיי נישואין ואנשים מסביב ממש עוצמים את העיניים אל מול ההתנ' הנ"ל. שבוע שלם לא דיברתי איתה ורק חשבתי מה עליי לעשות ואם בכלל. שוחחתי עם כמה אנשים (מבוגרים, בעלי ניסיון) שאני מכירה ולא מכירים אותה בכלל. וחלקם אמרו לי שאם היא תהיה אישה צייתנית שעושה את רצון בעלה הכל יהיה בסדר וזהו.
בסופה"ש שוחחתי עימה ושאלתי אותה למה הוא צעק עליה ומה זה צריך להיות אז היא אמרה לי שהוא היה עצבני והוא נרגע וביקש בסוף סליחה. היא אמרה לי במהלך השיחה שהיא לא הייתה מספיק אסרטיבית ואני אמרתי לה נכון! בתקווה שהיא הבינה שהיא צריכה גם להעיר לו על התנהגותו, והיא אמרה לי שהוא האשים אותה שהיא לא מספיק אסרטיבית עם משפחתה ולא אמרה להם לא לעבור את המחיצה והיא אמרה שהיא מסכימה עם זה. (מיותר לציין שאף אחד לא רקד אנשים עמדו ומחאו סה"כ כפיים).
על כל פנים, שכחתי מהעניין, ופתאום היום אני מקבלת טלפון מהרב של המדרשה שלמדנו בה אני והיא בשנה שעברה. הרב אומר לי שהוא שמע שהיא מתחתנת עם הבחור הנ"ל והוא היה מזועזע...הוא גם שמע ממקור אחר (חברה אחרת) את הסיפור שהיה בערב האירוסין... (הרב הוא גם מגשר בין זוגות, יועץ נישואין)...הוא התחיל לומר לי שהוא חושב שזה ממש "לא תעמוד על דם רעך" מהבחינה שיש מצב שהבעל עלול להיות אלים, הוא התחיל לספר לי על כלמיני זוגות שבאים אליו לייעוץ ועומדים לפני גירושין, ושהוא כבר יכול לראות מה יקרה ביניהם, ושהוא לא רוצה שחלילה היא תגיע למצב שהוא יהפוך אותה "לאישה סמרטוט" וכו'...
הרב ביקש ממני את המספר בבית שלה, הוא ישוחח עם אביה, והוא אמר שהוא ישאל גם את הרב אבינר מה עושים במקרה כזה.
עכשיו, זה פחות או יותר הסיפור, אני עקרונית מכירה את הבחור קצת יותר מקרוב יצא לי לשוחח איתו לפני שהוא הפסיק לחלוטין לדבר עם בנות וכדו'... ישנם פרטים שהשמטתי או שלא זכרתי...
בכל אופן הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם...
(סליחה על האורך)

) נכנס לתמונה, חששות מתחילות לעלות בי.