ליחה וחלב עיזים...מרים*

אני אנסח את עצמי בכמה שלבים..א' אני עשיתי איבחון של שיטת "ביקום" ואמרו לי שאסור לי חלב פרה, קמח חיטה..

ניסיתי להתמיד בזה אבל נשברתי..

ב' בחודשים האחרונים יש לי שיעול והרבה ליחה

אני מתנדנדת בין חלב סויה,ויוגורט עיזים...

וקצת חלב פרה...לא ממש חלב..יותר במעדנים ושוקולד..לדוג' ישר אחרי שאכלתי היום מלקי היה לי ליחה...

ג' האם בחלב עיזים,גבינות כבשים אין את החומר שגורם לליחה? מהו בעצם החומר הגרוע הזה?

ד' לסיום..שמעתי מחלוקות האם חלב סויוה אכן בריא או שבעם גם הוא לא בריא...

סליחה על האורך...

נ.ב מאחרי פסח עד עכשיו..עכשיו זה קצת נחלש יש לי שיעול טורדני וליחה..אמרו לי ללכת לרופא ריאות וגם קבעתי תור לעוד שבוע....השאלה האם כל זה קשור לחלב פרה?

בתודה רבה..בריאות ושמחה!!

אשמח ממש שמי שיודע יגיב...מרים*
נסי לקרוא את "שוטי החלב" של ד"ר אבניאנונימי (פותח)
תשובהאנונימי (פותח)

בעיקרון ישנם רגישיות לחלב .

לרוב הם:

1)אי סבולית ללקוטוז בעיקר יהיה שילשולים גזים וכאבי בטן.

2) אלרגיות : לרוב לחלבון החלב קזאין, או לחומרים שמוסיפים לחלב כמוצר מוגמר.

 

בקשר לאי הנוחות במערכת הנשימה ללכת לרופא בבקשה. לרוב חלב לבד לא יוצר תגובות חזקות כל כך ,(למרות שלא שולל) צריך רק לשלול בעיות אחרות. בנוסף גם ללא רגישים בזמן מחלה זהומית של מערכת הנשימה חלב יכול להחמיר את המצב.

בנוסף עם הליחה עם צבע צהוב עד ירקרק סביר שזה תהליך זיהומי.

 

לרוב חלב עיזים גורם לפחות בעיות המבנה החלבוני שלו דומה יותתר לחלב אם

 

חלב סויה דבר מצויין כל הרושמים שלא בריא הם פשוט לא מבינים את המסלול הביוכימי של הסויה (בעלי מקצוע בורים).

 

 

בברכה : ד"ר אדטו גל

 

 

חלביעל -NDאחרונה

כל חלב - הוא חלב. לאחר שאדם ניגמל מהנקה הוא לא מעכל יותר חלב, וחלב גורם לו רק בעיות.

ליחה - אחת מהם.

אם אין לך כוח רצון ואם אין לך מוטיבציה - אז באמת יש לך בעיה. אבל אף אחד מבחוץ לא יעזור לך בסוג זה של בעיה. או שתגלי בגרות - ועשי שינויים, או שתשארי עם הליחה, עם התרופות ועם כל תופעות לוואי שילכו ויצטברו.

אם את מחזיקה יד בלהבת  את לא יכולה לצפות שלא תהיה לך כוויה גם אם תשפכי ליטרים של נוזל נגד כוויות על היד הזאת.

לגבי חלב עזים - הוא יותר קרוב לחלב אם ולכן לתינוקות שאמם לא מסוגלת להניק מכל סיבה ושמנוצלים לאכול תחליף חלב אם - חלב עזים טוב מחלב פרה. אין זה  קדור שום קשר לאדם שלא בגיל הינקות.

 

לגבי חלב סויה. לגברים אני לא ממליצה חלב סויה, אלא אם כן לפעמים במקרים טיפוליים מסויימים.. לנשים אני כן ממליצה אבל לא לכולן: יש נשים רגישות לסויה, יש נשים אלרגיות לסויה. יש נשים שסובלות מזיהומים מסוימים בהם סויה מעודדת צמיחה של אותו מזהם. לכן אני לא ממליצה בצורה גורפת אלא אך ורק לאחר בדיקה מעמיקה של כל מקרה לגופו.

בכל אופן,  בגדול, אני ממליצה לבנות את התזונה שלך על ירקות, פירות ודגנים. אבל הכי טוב - אם תפני לייעוץ מסודר, כי גם בין פירות וירקות יש מעוררי ליחה ויש מוציאי ליחה וכו' וחשוב לבנות לך תזונה מסודרת מבחינה זו.

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך