עד כמה בגדים מעצבנים יכולים לחרפן את הבנאדם?bingo

הי, אני צריכה קצת עזרה...

אני הולכת עוד מעט לראיון במקום לימודים חרדי. משום מה היה לי ברור שזה עדיף לי מאשר ללמוד עם בנים וערבים (וסליחה ששניהם באותו משפט חיוך) בכל זאת, מרגיש לי יותר בנוח ככה... בין השאר הלכתי לשם גם כי אולי מבחינת ציונים שם יהיה יותר קל להתקבל מאשר במקום "רגיל"...

אבל פתאום אני קולטת שזה אומר להתלבש בבגדים שאני כנראה לעולם לא אסתדר איתם... גרביים, פתח חנוק, כנראה גם אסור חצאית ג'ינס (ואני חיה כרגע על ג'ינס בלבד...)

ואני שואלת את עצמי אם אני אשרוד את זה, אני בקושי מצליחה להסתכל על עצמי במראה ככה, זה כל כך לא אני... אז איך אני אסתדר ככה 3 שנים?! עושה לי בחילה רק המחשבה... ובכלל האווירה והאנשים (נשים...)  שגם לא בטוח שאסתדר עם הדיעות שלהן, ועם כל השחור הזה בעיניים...

אז אולי עדיף באמת מקום חילוני...?

אוף אני מבולבלת... מבולבל

מדעי המעבדה הרפואית במכללה החרדית בי-ם. קרוב (:bingo
יש היום הרבה אלטרנטיבות לכל דברנפשי תערוג

ולמה עדיף מקום לימודים חילוני?

הלבוש זה הדבר הכי קשה???

מה עם החברה?

האווירה?

אני חושבת שלבוש זה גם דבר די עקרוני, אבל בנוסף-bingo

גם מבחינת חברה ואווירה לא בטוח שיהיה שם טוב יותר, יש כל מיני צדדים לאווירה. וזה דבר די ידוע שקל יותר להתחבר עם חילונים מאשר עם חרדים. למרות שאולי אם זה לתווך ארוך כן אפשר להתחבר..

יש לי חשש שמרוב לחץ על העניין הדתי יווצר אצלי אנטי באופן כללי, מבין? ואני יכולה לראות את זה קורה...

אויש באמתת...אני חרדי וזה ממש לא ככה..מתוקי0

את יכולה ללכת עם ג'ינס חופשי....בודאי במקום לימודי אקדמאי שבדרך כלל זה חרדים מודרנים , בלי גרבים גבולי כל השאר סבבה,   אני אומר לך בודאות שאת עוד תהיי בהלם מהצורה שהבנות החרדיות מתלבשות...תהניי שם.

יש מוסדות חרדיםאין כמו טאטע!

שלא מכריחים אותך להתלבש כחרדיה לכל דבר.
שווה לבדוק עוד מקומות כאלה.

אולי זה יהיה קצת שונה,אבל לא תצטרכי לקנות מלתחה חדשה..

ב"הצלחה

אהמ, כבר קניתי... (: לפחות שלראיון אני אבוא בסדרbingo
את ממש ממש לא בקטע...ממש לא מכירה חרדים..זה מדהים.מתוקי0

נראה לך שזה מאה שערים ? הבנות החרדיות - מודרניות יותר פתווחות מבנים ד"תל ממוצעות...

תראה, אם כבר בטלפון מזהירים אותך לבוא ככה...bingo

אני מניחה שיש בסיס להנחה שלי... למרות שהרבה אמרו לי שכשאתה כבר בפנים לא בודקים אותך על זה. אבל אני גם לא רוצה לעשות דברים שיכעיסו, אני ילדה די טובה באופן כללי...

זה באמת עדיף לדעתי...כוכבית*

אני חושבת שלימודים במקום דתי שווים את זה. אולי לא כל דבר, אבל לבוש כן.

(תלוי גם גם כמה "כללים" יש להם. ותבדקי, אולי הם רק אומרים ולא באמת מקפידים ומעירים על זה בשטח).
מה שלא יהיה, זה חספוס כלשהו, זה לא רק להיפתח לעולם.. אבל כל אחד ומה שמתאים לו.
אני גם הייתי בהתלבטות הזאת... ולא מתחרטת על ההחלטה.

במכללה החרדית ירושלים2 גדות לירדן

ממש מקפידים שלא לבוא עם חצאיות ג'ינס, גרביים בוודאי, וחולצות סגורות..

אבל למה לעזעזאל את קוראת לחרדים לראות שחור בעיניים?!!?

כי ערבים זה פשוט לבן צח... <צ>

כ"כ הרבה בנות לומדות שם שממש לא בקטע של הלבוש החרדי ומסתדרות מצויין..

מה הקטע של ההשוואה התמוהה הזאת בין חרדים לערבים!?bingo
מה הקשר? אמרתי שערבים אני כן אוהבת? וזה אכן "שחור בעיניים" תרתי משמע, מצטערת שככה זה מרגיש לי... אני לא רגילה לחברה סגורה כזאת, אז זה עושה לי קצת שחור בעיניים, מה לעשות? ואני דווקא שמעתי גם על כאלה שעזבו כי הן לא הסתדרו עם זה.
אני מכירה הרבה בנותמרים*
לא חרדיות שלמדו במכללה החרדית הזאת..יכול להיות שלפי דעתך הם דוסיות כי הן עם גרביים אבל בדעות הם ציוניות והם הסתדרו שם...
מה השאלה? מקום חילוני לבת דתיה???ניתאי הארבלי
קחי בחשבון את היחס שתקבלי שם (במקום החילוני)
כמה שיהיו נחמדים אלייך עדיין תישארי מאוד שונה ומרוחקת קימעא,
קחי בחשבון את הסיטואציות שאת כדתיה צריכה להתנהג בהסתייגות משיג ושיח עם בנים וכו״
קחי בחשבון שכפי שכתב הנשר הגדול שאדם הוא מדיני ונמשך בדיעותיו אחר סביבתו,
קחי בחשבון שכיהודים מאמינים עדיף להרגיש (כביכול) פחות נוח בכדי לחיות את האמונה שלנו ובכדי לא להביא את עצמנו לידי ניסיון..
ובמה שרק תחליטי תעשי קידוש שם שמיים!
הצלחות..
הממצמר גפן מתוק

אז כמה דברים..

אני מניחה שבדקת את כל האופציות שנתונות בפנייך, ואחרי שחקרת ובררת החלטת על מקום ספציפי.. צריך לצאת מנקודת הנחה שבכל החלטה יש איזשהו אלמנט של ויתור.. אין דבר כזה החלטה שאין בה התפשרות. אז בחורה אחת תתפשר על מעונות ולא תגור בבית, השניה תעדיף לימודי תואר ולא תעודה ותשקיע בשביל זה זמן בנסיעות והשלישית תעדיף מקום לימודים שהיא יכולה להתקבל אליו יותר בקלות והיא  תצטרך להתלבש לפי הקוד לבוש של אותו מקום. ההחלטה שלך היא איפה להתפשר..אני באופן אישי, חושבת שעדיף קצת "לסבול" במקום חרדי שדורש קוד מסוים,(ואולי אחר קצת משלך) מאשר להתפשר על לימודים מעורבים, אולי לא דתי שמזמן לעיתים אוירה שלא מתאימה..  את צריכה לשבת עם עצמך בעיקר.. (מקסימום עם המשפחה הקרובה וכמה חברות..) לחשוב מה יותר חשוב לך... איפה את מוכנה להתפשר ועד כמה?  ואם את רואה שזה לא מסתדר, תנסי לבדוק עוד אופציות שיכול להיות שפתאום עכשיו יראו לך יותר מתאימות? (יש את אתר סטנדר שיכול מאוד להועיל, ואם אני לא טועה באתר של יורם לימודים יש קטוגריה של לימודים למגזר הדתי..)

שיהיה הרבה הצלחה(:

וככה שיר לכיף..

קחי בחשבון שכל מוסד אקדמאי חרדי (מעצם הגדרתו כך)שורש וגרביים

פחות טוב ממוסדות מקבילים.

לא סתם לא צריך בגרות ופסיכו' כדי להתקבל, אלא מספיק תעודת שקר כלשהוא מ"בית יעקב"

מסודות אלו מוגדרים ל"פרנסה" בלבד, ולא תמצאי בהם הרבה מעבר לרמה הבסיסית המקצועית.

אפשר לתת לכך הרבה דוגמאות ואני לא רוצה לפרט כדי לא לפגוע במוסדות ספציפיים.

לגבי האוירה החברתית: אני אישית מעדיף ללמוד במקום שבו לא כולם נפלים של מערכת החינוך החרדית, ולא קיימת בו תרבות מיוחדת לכאילו חרדים האלו (מי שבא במגע איתם יודע על מה אני מדבר).

במקום חילוני כללי את יכולה לבחור עם מי להתחבר כי יש מגוון של אנשים והרמה האישית של הסטודנטים בד"כ יותר גבוהה. 

קשקושט'

במוסדות חרדיים לא צריך בגרות ופסיכו' כי זה לא לימודי תואר, ולמה לקרוא לתעודה של בית יעקב 'תעודת שקר'?

בנות בבית יעקב לומדות פחות ממי שעושה בגרויות? פפחחחחחחחח אחד גדול!! אין להן תעודת בגרות כי לא רוצים שהן יצאו אל מחוץ לחינוך העצמאי. זו הסיבה היחידה וגם הסיבה הזו נסדקת לאיטה בשנים האחרונות.

למדתי ארבע שנים באחד מהמוסדות החרדיים והיה מענין לראות באחד הקורסים בנות ממכללה דתית ידועה שבאו כי "פה הרמה גבוהה בהרבה".

מרצים ואנשי מקצוע מהנחשבים בארץ (וגם בעולם) ודרישות לרמה גבוהה ביותר. מי שלא עומדת ברמה המקצועית נופלת מהר מאוד.

ההוכחה - בתחרות ארצית גדולה מאוד שהקיפה את כל המכללות בארץ הגיעה למקום הראשון מישהי שישבה בשולחן לידי...

ומשום מה לא נתקלתי אפילו פעם אחת בהערות על לבוש וכיסוי ראש. תבואי מכובד וצנוע וחלאס.

כן נתקלתי בצמצום מחשבתי שהוציא אותי משלוותי אבל אחרי חמש דקות זה עובר

אני מדבר על מקצועות תחרותייםשורש וגרביים

לא על חינוך וועו"ס וכדו' ששם זה לא באמת משנה.

יש הרבה מכללות שקר גם חילוניות.

אלא על מקצועות בהן יש ביקוש גבוה ותחרות על מקומות עבודה.

למשל: הנדסה, ראיית חשבון, מדעי המחשב, מנהל עסקים, משפטים, וכו'

בדברים האלו אין מה להשוות ברמה ובביקוש לבוגרים אח"כ.

לא יודע איזה מקצוע את למדת, סטטיסטית כנראה מהסוג הראשון. (את בת דתייה...)

וזכייה בתחרות מעידה רק על הזוכה  ולא על המוסד.

אתה טועה פעמייםמאמע צאדיקה

תפסיק להדביק את הסטיגמות שלך על אנשים

אם יש משהו שהוא שקר- זה האי-הבנת המציאות שלך

גם אני מצטרף להנ"ל^^^^יוסלה קמצן (קדוש?)
זוהי משוואה פשוטהשורש וגרביים
דרישות סף נמוכות = לימודים יותר קלים = פחות מקצועיות
אתה טועה שובט'

אני מדברת על אחד המקצועות הכי תחרותיים בשוק. אולי הכי תחרותי במגזר - פרסום.

תחקור קצת על שוק העבודה ההזוי בתחום הפרסום והעיצוב במיוחד בציבור הדתי והחרדי ואח"כ נדבר.

ואם תעשה עוד בדיקה שטחית ביותר תגלה שבמכללות החרדיות שנפתחו בשנים האחרונות לא לומדים חינוך ושות'. חינוך ועו"ס וכל זה לומדים בסמינרים ובמכללות הגדולות והותיקות. עיצוב לסוגיו, מחשב על כל גווניו ומקצועותיו, הנדסה, ראיית חשבון וכל מה שהזכרת, אלו המקצועות שלומדים במכללות החרדיות.

כדאי לך לבדוק את הסטטיסטיקה שלך שוב. נראה לי שתהיה מופתע. כיוון הלימודים בשנים האחרונות השתנה מאוד (ב"ה!!) אצל בנות דתיות ויותר עוזבות את תחום החינוך ודומיו.

עיצוב זה באמת שונהשורש וגרביים
מכיוון שקיים עולם שלם של משרדי פרסום חרדים בלבד.
לכי ספרי לחרדיות שמרוויחות משכורות רעב בהייטק, בטח ביחס לענף, או לסטאז׳רים שמחפשים משרד עו״ד להתמחות ולא מוצאים.
או למהנדסי התוכנה ממכון לב שיש בערך שתי חברות שמעסיקות את כולם.

כיום בלי תואר עם ממוצע 85 מאוניברסיטה נחשבת, לא תמצאי משרה מתאימה. (שבה את עובדת במה שלמדת ויכולה להתקדם)

גם לבוגר רגיל באוני׳ קשה למצוא עבודה, אז בוגר מכללה עלומת שם?
זה לא מדוייקט'

במשרדי פרסום מחפשים יותר כישרונות ויכולות יצירתיות ופחות תעודות.

והתחרות האיומה הזו קיימת בענק גם במגזר החילוני. רק לעקוב קצת אחרי אתרי פרסום ובלוגים ולקבל סחרחורת.

חפרתי פה ומחקתי....

יש הרבה מוסדות חרדייםאמא למתוקים

שצריך בגרות ופסיכומטרי

לא קראתי את כל השירשור, אבל- אל תלכי ללמוד שם!!*קומי אורי*

אני לא מבינה למה צריך לשנות את כולך כדי להתקבל למקום לימודים!!!

אחותי למדה במקום חרדי והיא לא חרדיה בכלל ולבנות החרדיות שם ששמות פאות מהממות לא אמרו כלום, אבל לה

שראו לה קצת יותר מ2 אצבעות מקדימה העירו והזהירו..

איכס. שונאת צביעות. מת

טוב..רות014

לא קראתי עד הסוף.

אני סבורה שעל מנת שאדם יצליח ללמוד הוא צריך ללמוד במקום שליבו חשק בו.

לכן, אני חושבת שלא כדאי לך ללכת ללמוד שם.

אני יכולה להגיד לך שאני דתלשי"ת והתלבטתי האם ללכת ללמוד במקום דתי (כי יותר קל להתקבל והלימודים יותר קלים

או מקום חילוני. 

הלכתי ללמוד במקום החילוני. ואני לא מצטערת לרגע.. אני חושבת מה היה קורה אילו הייתי בדתי הייתי משתגעת שם ומשגעת את כולם.

את צריכה לבדוק עם עצמךאילה שלוחה

1. מה הדרישות המינימליות בלבוש (כדאי גם לשאול סטודנטיות שם עד כמה אוכפים את הכללים האלו...) ואז תבדקי בכמה זה שונה ממה שאת לובשת - למשל בכלל לא בטוח שמחייבים חולצה מכופתרת, אבל גרביים הגיוני שכן. תבדקי את זה!

2. לבדוק את הרמה - הדרישות שם והסיכוי להתקבל לעבודה אח"כ

3. מה האפשרויות האחרות ועד כמה את עמידה בפניהן (כדאי גם לבדוק אותן- אולי יהיו שם גם בנות מהסגנון שלך שאפשר להתחבר אליהן ולנסות לצמצם למינימום את הקשר עם מי שלא רצוי)

כדאי להתייעץ עם מישהי בסגנון שלך שלמדה \ לומדת שם.

ב"הצלחה!

^ ניסוח מסורבל קצת, אבל מסכימה עם כל מילה!real story
ממש ממש לא!!אילה שלוחה

לא התכוונתי לזה אפילו לשניה!!! אני בעצמי משתדלת ממש להקפיד על צניעות...

התכוונתי למינימום בדברים אחרים שאינם בהכרח הלכתיים או שהם בגבולות ההלכה. למשל: צווארון ממש לא בטוח שחייבים במכללה הזו,  גם על גרביים יש מי שמתיר ללכת בלי (ואין לי כח להיכנס לדיון הלכתי בנושא) ואולי המכללה לא מתעקשת על זה.

וכמובן כמובן סגנון של בגדים - אני עוד לא מכירה את ההלכה שמחייבת ללכת בחצאית קפלים!! אם את אוהבת ג'ינס אולי אפשר לעבור לגוון דומה של כחול \ אפור \ שחור בהתאם למה שמתאים לך ולחפש משהו בגזרה דומה ועובי בד דומה. ואולי דמוי ג'ינס כלשהו מותר..

ולמי שמעלי, במחילה - השורה האחרונה בדבריך ממש לא לעניין.

תגובתי לבינגו ושורש וגרביים.בין השורות
עשיתי קורס שהתקיים במכללה החרדית וראיתי בדיוק את הבנות שם וסגנון הלבוש.
יש שם גם בנות דתיות רובן היו נשואות, ובנות חרדיות ״מודרניות״ יותר ופחות.
ראיתי בנות עם חצאיות מעל הברך, ג׳ינס אני חושבת גם היה, אבל בעיקר כהה, ואין ממש הקפדה רצינית. כל עוד את לא עם שרוול ממש קצר, וחצאית מיני- תתקבלי.
לראיון אבל תמיד מומלץ לבוא איך שהם מבקשים בשביל רושם ראשוני שלך עליהם.

שורש וגרביים-
למיטב ידיעתי גם שם יש צורך בפסיכו׳ וכמעט בטוחה שגם בבגרויות. יש להם שנת מכינה לבנות מ״בית יעקב״ שאז הן משלימות את החומר שחסר להן כדי שתוכלנה להתקבל ללימודי תואר.
ומקומות שלא צריך בהם פסיכו׳ ובגרויות- כמעט תמיד זה מוסדות שמקבלים בהם תואר ממה״ט ולא תואר אקדמאי.
וואי, קדחווו לי על צניעות...bingo

זה רוב מה שהן דיברו עליו בראיונות...

מה שהן אומרות זה שבעיקרון הכללים מאוד קפדניים, רק שהן לא אוכפות אותם... אבל מאוד מאוד מעצבן אותן לראות בנות שהבטיחו וחתמו שהן יישמו את כל הכללים ותכלס ברגע שהן רואות שלא אוכפים את זה הן הולכות איך שבא להן...

הבעיה העיקרית שנוצרת כאן היא שלי כבר לא האמינו כשאמרתי שאשמור... תכלס, אני די מבינה אותן, זה מתסכל... אז נראה כמה הצלחתי לשכנע אותן שאני אעמוד בזה.

(ואגב, אם אני באמת אלך לשם אני באמת מתכוונת לעמוד בזה, השאלה רק אם אני אחליט ללכת לשם...)

כל הכבוד לך על היישרותמאמע צאדיקה

רק להזכיר לך -שיש עוד מקצועות שלובשים בהם בגדים מיוחדים לעבודה-

אחות מקצועית לובשת חלוק מיוחד- לא שאלו אותה אם נוח או מעצבן לה, אם היא שונאת ללבוש לבן לעבודה

דיילות לובשות מדים ייצוגיים- גם כשממש בא להן על טי-שרט

למשל

אז קחי את זה כחלק מדרישות ההכשרה למקצוע

^^^^ על שני הנושאים שכתבתאילה שלוחה

מוזר שאת העדפת מלכתחילה חרדים על ערבים.משכנות הרועים
עבר עריכה על ידי משכנות הרועים בתאריך כ"ה סיון תשע"ב 10:08

בניגוד למה שמקובל בחברה הדתית.

יש הרבה יותר בנות דתיות לאומיות שהתחתנו עם ערבים מאשר עם החרדים, משמע שהקשר בין הדתיים לערבים חזק יותר, ולכן מוזר לי שהעדפת ללכת למקום חרדי ולא למקום שייתכן ויהיו בו גם סטודנטים ערבים, כמו שיש בכל מקום.

מה הסרט שלךdoni

לכתוב את השטות הזאת בכל שרשור?!

אם כבר סרט, לפחות היה מחלק לנו פופקורן...האדם היושב
דיון מעניין..תולתול

הבהרה: אני הלכתי ללמוד במוסד חילוני ורואה את המורכבויות שקיימות, מתמודדת איתן ואני לא מתחרטת לרגע.

אני יודעת שלא לכל אחת זה מתאים ומי שמרגישה שהיא עלולה להדרדר, או שנפשית יהי לה מאד קשה, אולי הייתי ממליצה לבחור במקום שקל יותר מבחינה דתית..

אבל אני תוהה מה יקרה כשתסיימי את הלימודים. לא תיתקלי בחברה חילונית? בבנים? בערבים? יכול להיות שדווקא במקום העבודה שלך יווצרו קשרים עם אנשים כאלו. מה תעשי אז, תעבדי רק במקום של חרדיות?

אפשר להתמודד עם העולם המעורב. אני גם חושבת שבתור דתל"ים יש את השאיפה להתקרב לכל החלקים בעם.

לא אומרת שזה פשוט. ישנן מורכבויות, אבל לומדים ליצור עוגנים רוחניים, חברה 'דוסית' יותר, לימוד תורני וכו'.

בהצלחה! 

מסכים עם מה שכתבתהאדם היושב

למעט זה שאני לא רואה שום מורכבות גדולה. זה נראה לי די פשוט. 

תסתכל שוב...בנימין יוסף

עכשיו רואה? יופי! קבל צל"ש.

אפשר פירוש?האדם היושב
בשמחה!בנימין יוסף

אתה-כתבת שאתה לא רואה שום מורכבות.

אני-טענתי שכנראה אתה צריך להסתכל שוב, כי המורכבות קיימת ועוד איך.

אם אתה לא מאמין לי אני מזמין אותך לשאול את תולתול(תולתול - סונג'רת!), או לחילופין אני מזמין אותך ללכת לראות בעצמך.

או שאתה צריך להסתכל שובהאדם היושב

אני לא רואה שום מורכבות. 

ואחרי 4 שנים באוניברסיטה (עם חילונים, ר"ל), אני חושב שכבר הספקתי לראות כמה דברים בעצמי. מורכבות לא. 

אז תעשה לי טובה ואל תשלח אותי לשאול אנשים אחרים ואל תתנשא כי אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה ראיתי או לא ראיתי בעצמי, טוב?   

תודה. 

יש מורכבות.תולתול

בקמפוסים מעורבים יש אוירה מאד משוחררת ומתירנית. 

אני יודעת שאם לא היו לי החברות התומכות, שיעורי התורה הקבועים, העוגנים הרוחניים שיצרתי לעצמי (חברותות, למשל.) היה לי הרבה יותר קשה לעמוד מול הסחף.

עד כמה להרשות לעצמי, לשבת עם כולם, לדבר עם בנים, איפה הגבול עובר וכו'.

כבר ראיתי חברות דתיות, שככל שעברו השנים בתואר הן הקפידו פחות ופחות.. ולאווירה בקמפוס יש השפעה רבה.

אם באים ללמוד במקום שהוא לא חממה, צריך לבוא בעיניים פקוחות ולדעת שיהיו מצבים שונים ומורכבים להתמודד איתם. 

זו דעתי.

אני לא רואה את זה ככההאדם היושב

אני בוחר את החברים שלי ואת האנשים שאיתם אני מסתובב. אני לא ראיתי אוירה מתירנית כלשהי. (אם לדבר עם בנים זו אוירה מתירנית, אז כנראה שאנחנו לא מגדירים את המושג מתירנות באותה צורה). 

כל אחד בוחר את החברה שלו ועם מי להסתובב או ללמוד. 

כל אחד בוחר לאילו אירועים ללכת ולאילו לא. 

אני לא חושב שיש יותר מורכבות מיוחדת ביחס לשלבים אחרים בחיים.

ואם יש מישהי שזה מה שגורם לה להקפיד פחות ופחות על דברים כאלו ואחרים, אז כנראה שההקפדה שלה נבעה יותר ממקובלות חברתית של מה אסור ומה מותר ולא מהסיבות הנכונות.

ומה היא תעשה כשהיא תתחיל לעבוד?  

הרי בסופו של דבר, יש 2 אפשרויות:

1. להתמודד  - ובמובן זה, אוניברסיטה לא שונה מכל מקום עבודה מעורב אחר.

2. להסתגר בגטאות דוגמת מאה שערים וגאולה.   

בדיוק כלפיך נכתב המשפט הבא:משכנות הרועים

"מעניין שאותו ציבור דתי לאומי, שיודע להצדיק הליכה לתנועת נוער מעורבת, לימודי כפירה באקדמיה, וחשיפה לתרבות ואומנות בעייתיות ביותר מבחינת תכנים וצניעות – נעשה לפתע קנאי כ"כ להלכה כשזה מגיע לשאלת הגיוס. על כולם אפשר ללמד זכות, ולמצוא דרכים להיתר, חוץ מהציבור שמקדיש את עצמו ללימוד התורה, שמשתדל להקפיד על קלה כבחמורה, וללכת בכל דבר לאורם של גדולי הדור? דווקא הוא נחשב לפתע מוקצה מחמת מיאוס, מנודה מהשיח ומתריס כלפי בורא העולם? איך אנחנו מרגישים כשהם טוענים כך כלפינו? האם הגיוס לצבא הוא המבחן לשאלה "מיהו יהודי"?...".

לקוח מפה:  http://www.kipa.co.il/now/17/47455.html

לימודי כפירה באקדמיה???האדם היושב

אני לא למדתי שום דבר כזה בשום צורה שהיא. אתה לא מכיר אותי, אז אל תחשוב שיש לך מושג עם מי אתה מדבר. 

אתה יודע מה ההבדל בין כל מה שכתוב שם לגיוס לצה"ל? שכל מה שכתבת: תנועת נוער מעורבת, חשיפה לתרבות ואומנות בעייתיות ביותר וכו' - מדובר בדברים שבין אדם למקום. במקרים כאלה, "תמים תהיה עם ה' א-לוקיך". 

גיוס לצה"ל - זה בין אדם לחברו. על זה יום הכיפורים לא מכפר עד שירצה את חברו - והמשתמטים, אפילו לא חושבים שהם צריכים לרצות את אלו שמגנים עליהם. 

"הולכים לאורם של גדולי הדור"? כמו דוד המלך שנלחם בעצמו? כמו הרמב"ם שכתב שאסור להתפרנס מלימוד תורה ושזה חילול ה'? 

הוא נחשב למוקצה מחמת מיאוס כיוון שהוא פרזיט שחושב רק על עצמו וגורם לחילול ה' כשכל עם ישראל רואה שיש מגזר יהודי אחד שלא מוכן להגן ולתרום כמו כולם - אל "ממית את עצמו באוהלה של תורה..." 

אז כן, הוא מנודה והוא מתריס כלפי בורא עולם. 

הגיוס לצבא הוא המבחן למי מוכן לקחת על עצמו להיות שותף לבנין העם והארץ. 

יש המון סיבות למה לאסור את ההליכה לצבא.משכנות הרועים

בעיות של צניעות, כשרות, שבת, ועל כולנה:

יהודים שנהרגים משיקולים פוליטיים/לא מוסריים של השלטונות.

פואד התגאה בכך שבקרב בחומת מגן בג'נין צה"ל לא הפציץ מהאויר, ו-13 חיילים נאלצו למות על מזבח כבוד האזרח הערבי בצה"ל.

ייתכן שמי שקורא ללכת לצבא, בעצם שולח יהודים אל מותם ללא תכלית, ולך אין בושה להטיף מוסר לרבנים.

הצבא שלך הביא עלינו טילים לערי הדרום, גירש 8,000 יהודים, ואתה מדבר על גיוס?

איך אין לך בושה???

http://dc.fresh.co.il/Scoops/20766.html

קשקוש... אתה היית במערכת שאתה יכול לומר את זה??-משה ר-

אתה נראה לי ניזון משמועות בלבד, ואני ועוד 30 חברים שלי במחלקה הקפדנו במהלך כל השירות על שמירת מצוות, ומלבד מקרים של פיקוח נפש בקו, לא היו שום חילולי שבת, וככה גם בכשרות,

כל מוצב שנכנסנו דאגנו להכשיר אותו..

בקשר למוסריות זה נכון שבג"צ קובע את המדיניות בשטח שכובלת את ידיהם של החיילים אבל זה עדיין לא פוסל את החשיבות של הצבא שבלעדיו לא היה לך קיום במדינה....

יש מסגרות דתיותהאדם היושב

שרוב הבעיות שציינת אינן קיימות בהן. 

אז נכון, לא כל השיקולים כשרים - אבל אם לא היו את אותם חיילים - אם כולם היו אומרים כמוך - היה כאן טבח המוני. כ-6 מליון יהודים היו נטבחים. 

והדם שלך לא יקר יותר מהדם שלי. 

גם אם לא הכל נקי בכל החלטה וחיילים נהרגים גם כשהם לא היו חייבים - וזה מכעיס, וזה לא בסדר, ולפעמים גם לי עוברת מחשבה כזאת בראש - אבל זה התירוץ הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי. 

ייתכן שמי שלא הולך לצבא מוכן שאחרים ימותו בשבילו??? אין לך בושה להטיף למשה רבינו??? "האחיכם ייצאו למלחמה ואתם תשבו פה"????

הצבא לא הביא לכלום. הפוליטיקאים עשו זאת. בשביל זה יש בחירות. כשדוד המלך, שלח את אוריה החיתי אל מותו מסיבות מפוקפקות למדי - אוריה החיתי ציית. ואתה מדבר על השתמטות?

אין לך בושה??? פרזיט! 

הגיע הזמן שתבין שיש גדולים ממך, וחכמים ממך.משכנות הרועים

בציבור החרדי יש רבנים שיודעים קצת יותר תורה ממך, ואתה לא זה שתחליט מהם ולא תקבע להם מה לעשות.

אין שום היגיון ושום טעם שבחור חרדי יכלה את זמנו בקרבות מדומים בצבא, בגירוש יהודים או סתם בטבחות.

יש המון המון שיקולים וסיבות מדוע לא ללכת לצבא.

אני אישית אגב הייתי שם ואני יודע בדיוק מה זה.

ב"ה שיש ציבור אחד בארץ  שאיננו פראייר למות בגלל שיקולים ציניים של אהוד ברק, וששמירה על רמתו הרוחנית חשובה לו.

לא יעזור לאף אחד:

הם ימשיכו לא להתגייס, ובצדק גמור, והמתגייסים ימשיכו להיות מגורשים ע"י מפקדיהם.

ב"ה, אני לא חרדי - וגם ממך יש גדולים וחכמיםהאדם היושב

יש הגיון שבחור חרדי יהיה טבח. כי צריכים גם טבחים בצבא. חיילים צריכים לאכול וגם זה חשוב. 

יש המון שיקולים למה לא ללכת לצבא - זה ישמח את אחמדינג'אד עד מאוד, ואנחנו רוצים שהוא יהיה במצב רוח טוב, לא? 

אגב, החרדים הם לא ציוניים. הם לא רואים את הציונות כשיבת ציון ותחילת הגאולה. אבל חשבתי שאתה כן ציוני. כנראה שלא. 

אז הילדים שלך יהיו פרזיטים ויחיו מתרומות (כי אני מאוד מקווה שאת הקיצבאות ההזויות יפסיקו עד אז). 

לקבל כסף מהמדינה זה בסדר גמור - לתרום משהו בחזרה? חטא ועוון. 

צביעות חרדית במיטבה. 

הם משלמים בעל כורחם מסים שהולכים לתועבות.משכנות הרועים

אז לפחות שיקבלו משהו בחזרה.

אגב, אפילו נפתלי בנט שהיה איש סיירת מטכ"ל לא רואה בהליכת החרדים לצבא כורח קיומי, וחושב שהרבה יותר חשוב שמי לא לומד - שיצא לעבוד, גישה שאני בהחלט מזדהה איתה,  וכפי שהוא מסביר, הצבא הוא זה שמונע מהחרדים לעבוד ולתרום לכלכלת המדינה, בכך שמכריח אותם לשבת בישיבה אם אינם מתגייסים.

גם משה פייגלין, לא בדיוק חרדי קלאסי, תומך בצבא מקצועי, כך שגם בו אין שום הכרח שחרדים יתגייסו.

יש עוד רבים שאינם חרדים אבל לא מורעלים על צבא הגירוש.

יש המון חילונים שלא מתגייסים, בעיקר בנות - הצבא מזמן מזמן כבר לא משמש כ'כור היתוך', 'צבא העם' וכל הקשקושים האנרכוניסטיים הללו שעבר זמנם.

איזה מסים הם משלמים?האדם היושב

ממה? מהקצבאות שהם מקבלים? 

שום דבר לא כורח קיומי. אפשר גם לעבור לצבא שכיר. אבל כל זמן שהוא לא, הדם שלהם לא סמוק יותר משל אף אחד אחר, וגם נפתלי בנט לא חושב שזה צורך קיומי, אבל אני די בטוח שהוא היה שמח אם הם היו מתגייסים ותורמים משהו. 

הצבא לא מונע מהם שום דבר - הוא אומר להם: מי שהצהיר שתורתו אומנותו - שיתכבד וימשיך ללמוד. זו אומנותו... (מאיפה הוא ירוויח כסף לקיומו? כרגע מקצבאות. בעתיד, בעז"ה, זו כבר בעיה שלו).

כשיהיה צבא מקצועי, אז זה משהו אחר. כל זמן שאין דבר כזה, והחיילים לא בוחרים אם לשרת או לא, ולא מקבלים על כך אפילו שכר מינימום ומדובר בתרומה במדינה - גם החרדים צריכים להתשתתף. 

יש חילונים שמתשמטים, וגם הם פרזיטים עלובים. אבל הם עשו זאת בדרך שאח"כ תאפשר להם לעבוד - אז שכל חרדי יילך לפסיכיאטר שיקבע שהוא לא שפוי, וייצא לעבוד כשברשותו תעודה שהוא פסיכי. בבקשה. 

ואתה לומד מהחילונים??? הם משתמטים אז זה בסדר שגם אתה תשתמט??? זה המודל לדוגמא שלך??? 

ואתה עוד מטיף לי??? 

אני לא לומד מהחילונים, אבל לא סובל 'מורעלים'.משכנות הרועים

התורה היא זו שמנחה ליהודי את הדרך, וישנם חילוקי דעות עמוקים ביחס לצבא.

קודם תקפו את המכללה ההיא כי היא לא נשמעת לרבנים, ועכשיו אתה תוקף את מי שכן נשמעים לרבנים שלהם.

חוקי המדינה אינם קדושים, חוקי התורה קודמים להם, ועל כן כל הכבוד למי שנשמע לרבותיו גם אם הדבר לא תואם את החוק, ובטח כשהכל ע"פ חוק - ורוב ככל החרדים פועלים בעניין הזה בתיאום עם החוק.

אתה מערבבהאדם היושב

יש שתי דעות: החרדית - שלא רואות המדינת ישראל כל ערך (למעט ערך כלכלי...) והציונית. 

אתה מצד אחד כועס שצה"ל מגרש, ומצד שני אתה משתמש בעמדה של הרבנים החרדים, שמבחינתם אין בעיה לגרש והעיקר הוא לא להתגרות שאומות העולם. 

אז אני חושב שכדאי שתחליט למי מהרבנים אתה מקשיב ואיפה אתה עומד. 

אלו הם חילוקי הדיעות העמוקים בנוגע לצבא. חרדי או ציוני. איפה אתה? נראה שאתה לא ממש בטוח. 

אני לא תקפתי אף מכללה. אני גם לא רואה את הקשר בין מכללה מקצועית או אוניברסיטה לרבנים. 

אז החרדים פועלים בהתאם לחוק. נכון. אבל הם עדיין צבועים. הם לא מוכנים לתרום אבל הם רוצים כסף. 

באופן כללי, זה מה שמייחד את הציבור הזה. בחורה שאין להורים שלה לתת חצי דירה, לא תתחתן. ככה זה עובד שם. אכן, מודל של חברה מושלמת. 

אתה רוצה לחיות כמוהם, תהנה. 

אני חוש/ב שצריכים להפסיק להם את הקצבאות ולאלץ את מי שחותם שתורתו אומנותו, לשבת בישיבה 10 שנים לפחות מבלי יכולת לצאת לעבוד. 

ימצא תורם? יהיה לו מה לאכול. לא ימצא? חבל... 

^^ ואני מוסיף-משה ר-

איך ייתכן שבעיר בה אני גר המוסדות של ש"ס בנו בימ"ד ופנימיות בעשרות מליונים, בעוד ישיבת ההסדר, הישיבה התיכונית, והאולפנה שכל כולם נתינה למדינה, חיים בתנאים מחפירים..

איפה הצדק פה??

כנראה שהדת"ל שם לא מקורבים למשפחת אבוחציראמושיקו
תירגע, חצוף!!-משה ר-

אל תדבר אם אתה לא יודע..

אני לא יודע,אני משערמושיקו

שאם לספרדים יש מאות מילונים שמסתובבים שם סביר מאוד שחלק גדול מהכסף מגיע משם.

אם רב מסוים מקבל תרומותהאדם היושב

שיהיה לו לבריאות ושיעשה איתו דברים טובים. 

אני לא חושב שמישהו יכול להגיד משהו על זה. 

אני דיברתי רק על כספים שהמדינה נותנת. 

אל תשער-משה ר-

אתה מדבר פה על רבנים גדולים....

אתה יודע שהרב פנחס בב"ש מחזיק כוללים ותלמודי תורה?

אתה יודע שהכסף מיועד לגמחי"ם ובתי תמחוי?? אתה לא יודע..

אתה יודע שאביו זצוק"ל לא נגע בבשר קרוב ל-30 שנה, וחי רוב הזמן בתעניות??

סביר להניח שאתה לא יודע, אז אם אתה לא יודע, בבקשה אל תפתח את הפה..

בשבילך בעיקר, אתה יודע מה החומרה של הוצאת שם רע, ועוד על גדולי עולם..

ח"ו ,לא באתי להוציא שם רעמושיקו

כמובן שהם משפחה קדושה וטהורה ש"מלומדת בניסים"[הרבי מלובאוויטש]

המדינה לא מערכיה את לימוד התורה,מכיון שכך היא לא נותנת כסף עבור זה כ"כ.

לכן רבני הקהילות לסוגיהם עובדים קשה בשביל להשיג תרומות עובר לומדי התורה, בדרום ששם יש ריכוז של "עדות המזרח" אז רבניהם שליט"א וזצוקלל"ה דאגו להרם מוסדות עבורם ובאופן טבעי זה יותר ציבור מסוים.

לש"ס יש המון מנדטים, וזה מביא לתוצאות.משכנות הרועים
הסכמים קואליציונייםהאדם היושב

כשלחברי כנסת דתיים (בליכוד ובמפלגות אחרות) יותר חשוב הכיסא או ראשות ועדה כלשהי מלעמוד על שלהם, אז אין תקציבים למוסדות והורסים בתים.

אענה לכל דבר הבל, אחד לאחד:משכנות הרועים

יש המון רבנים חרדים שמתנגדים לצבא הגירוש ולהליכה אליו,  לא גורסים את עניין ה'התגרות באומות' כתקף להיום, לא רואים אכן ערך בשלטון הרקוב שנמצא פה, בעד יישוב ארץ ישראל ואי מסירתה למחבלים ובטח שנגד גירוש יהודים:

כאלו הם הרב יעקב יוסף, הרבי מליובאוויטש, האדמו"רים משומרי אמונים, קרלין, שומרי אמונים ועוד ועוד.

הדבר האחרון שמעניין אותך הוא תרומה למדינה.

אתה מעדיף שחרדי יתבטל בישיבה עשר שנים במקום לעבוד, ירעב - העיקר שלא יתרום בעבודתו לכלכלת המדינה, והכל בגלל חוסר נכונותו הצודקת לשרת בצבא הגירוש.

אז בבקשה תהיה כנה.

קודם כל, חסידי חב"ד כן מתגייסים.האדם היושב

שאר הרבנים לא רואים ערך במדינת ישראל כמדינה יהודית. ללא קשר לשלטון הרקוב או הלא-רקוב. (וכתבת את שומרי אמונים פעמיים... כנראה שאין עוד ועוד...). 

אז מצאת כמה רבנים שנמצאים בין לבין. הרוב המוחלט, הוא שם או פה. מעטים נמצאים איפה שאתה מתאר, והציבור שהם מובילים, הוא קטנטן. 

אני רוצה שהחרדי יבין שאם הוא לא מוכן לתרום למדינה, אז המדינה לא תיתן לו כלום!

ככה הדברים אמורים להתנהל. 

אין סיבה לתת לאף אחד שום דבר ככה סתם. 

וזה שתדגיש כל משפט שני שלך, רק גורע מהאפקט שאתה מנסה ליצור. 

אני מעדיף שחרדי יתגייס ואז ייצא לעבוד. או שלכל הפחות, שייצא לעבוד, אבל ישלם מיסים מוגדלים בהרבה. מה שהוא לא מוכן לתת בדם, הוא ייתן בכסף - וזה עדיין לא יהיה צודק, אבל לפחות זה משהו. 

שילכו לקראת החרדים,הם יתגייסו בהמוניהםמושיקו

כמו שחרדי לא ילך לעבוד בסביבה לא צנועה שלא הולכים לקראתו אין לחרדי מה לחפש במקום שלפני ההגנה על עם ישראל הוא דואג לסביבה מאוד פרוצה.

ובמסלולי שח"ר ונצח יהודה אתה יכול למצוא הרבה חרדים שאחרי שעיצבו את השקפת עולמם התורנית כמו שצריך - הגיעו לשרת בצבא.

ובחור חרדי בגיל התבגרות (18+)אין לו מה לחפש במקום שרוצים בכח לשנות את השקפת עולמו 

יש נח"ל חרדיהאדם היושב

יש פרוייקט שח"ר. 

יש מחלקות ביינישים. 

לא חסרים מודלים. שיבואו ויגידו: תכינו מסגרת מתאימה, ואנחנו נתגייס. 

אבל זו אפילו לא אופציה מבחינתם. 

ואין לי בעיה שיתגייסו בגיל יותר מאוחר. שידחו גיוס בשנתיים-שלוש. גם הסדרניקים ותלמידי ישיבות גבוהות עושים את זה. 

אתה סותר את עצמךמושיקו

מצד אחד אתה אומר שזו לא אופציה ומצד שני זה אופציה שמתגייסים עבודה

לא הבנתי את התחביר של המשפט. מצטער.האדם היושב

מה זה אומר "זו אופציה שמתגייסים עבודה"?

חסידי חבד לא מתגייסים!!!!ניתאי הארבלי
מתוך היכרות אישית ומעורבות במוסדות החבדיים חבד נגד גיוס, ההוכחה הפשוטה היא שכשהבחטרים שם חוזרים משליחות בחו״ל הם ממלאים את ספסלי ההמתנה לקב״ן...
ישנם מיעוט משולי החברה החבדית שהולכים לצהל וכמובן לא מאידיאל,
כל זאת ללא קשר להוראת הרבי מחבד למי שלא לטמד שיתגיס, אך את זה גם הרב שטיינמן אומר
אז אין לך מושג ואתה סתם מקשקשהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך כ"ז סיון תשע"ב 18:43

רוצה מספרי טלפון של מילואמיניקים חבדניקים מהבית שהתגייסו לצבא? 

ותשאל אותם - הם הולכים מתוך אידיאל.

סימני קריאה מרובים בסוף משפט לא יהפכו את השטויות שלך לעובדות. 

אל תלמד אותי!ניתאי הארבלי
כי אבא שלי הוא דמות רבנית בחבד ואני בטח יודע מה הדעה הרווחת שם..
אז שוב פעם די עם האלכוהל!
אם אני מכיר מה הולך שם וגם לי יש צד במשפחההאדם היושב

שמשתייך לחב"ד - ויש לי גם חברים חבדניקים במילואים. 

אני מכיר לא פחות ממך. 

אז עם עובדות קשה להתווכח, נכון. אבל אתה מוזמן להמשיך לנסות אם זה עושה לך טוב... 

אני ממש לא הולך להתווכח איתך!ניתאי הארבלי
שמתי לב להתנהגות הבהמית והטיפשית שלך לאורך כמה וכמה שירשורים..
אתה יודע!
אתה צודק!
ואין דבר שמישהו אחר יודע יותר טוב ממך...
הלימוד זכות שלי עליך שאתה תחת השפעת האלכוהול והוא שמביא לך את תחושת המעל כולם.. אחרת מצבך מעורר דאגה,
באגב, מושיקו פה מנהל פורום חבד, ואת העובדות הממוצאות על ידך ינופצו בבירור קצר שם..
גמילה נעימה ורפואה משלימה!
אתה ממש לא מכיר את החרדיםמושיקו

המחזורי כספיים החוקיים אצל החרדיים מכניסים הרבה כסף לקופת המדינה, שלא לדבר על מעגלי התעסוקה מסביבם שהם יוצרים.

התקשורת דואגת לשנות נתונים בשביל שגם הדת"ל ישנאו אותם,

אבל לרוב מדובר בחרדים חוצניקיםהאדם היושב

בארה"ב אין קיצבאות לתלמידי ישיבות והם פשוט עובדים... 

אתה באמת לא מכירמושיקו

מי עובד כיום כשוחט,משגיח כשרות,סופר,מלמד,עורך ספרים תורניים והדפסתן, ניהול מוסדות תורניים וכו' וכו'

יש מספיק עבודות יחודיות לציבור החרדי שהציבור החילוני לא מכיר אותם בכלל.

הידעת שיש הרבה תוכנות ופונטים מפורסמים שנעשו ע"י חרדים?

אתה ועוד הרבה ארגונים גדולים בארץ ובעולם משתמשים בזה בלי לגעת מי עשה את זה בכלל.

יש שעובדיםהאדם היושב

אבל כל המקצועות שתיארת כרגע, דורשות כמה אלפי אנשים בודדים. מה עם כל היתר? 

עובדים במקצועות אחריםמושיקו

סוכני נסיעות,נדל"ן,הייטק,חשבונאות וכו'

וכל מקצוע שאפשר ללמוד ולעבוד בלי יותר מידי מגע עם הסביבה.

איך אתה חושב שאדמורים שיש להם מאות מילוני שקלים מנהלים את חשבנותיהם? לא אצל רואה חשבון מבחוץ

אצל מי חסידי ברסלב קונים כרטיסים לאומן?

אמנם אין רופאים וטייסם אצל חרדים אבל זה לא אומר שהם לא עובדים.

או בקיצור תעבור בא.ת. הר חוצבים ותבדוק כמה חרדים עובדים רק בהייטק (ומשלמים מיסים בהתאם)

ועדיין, מדובר בטיפה ביםהאדם היושב

תחשוב על זה ככה: כמה אנשים לומדים בישיבות? 

אני מסכימה עם הרוב,תולתול

אבל לא עם המשפט האחרון.

אם זו הפעם הראשונה שבה היא יוצאת מהחממה, צריך לדעת להציב גבולות ברורים.

זה השוני בין שלבים שונים בחיים.

חוצמיזה, שיש הבדל לדעתי בין אוירה סטודנטיאלית לאוירה בעבודה קבועה.

קיים סחף. מתירנות היא לא רק לדבר עם בנים, זה מעבר:

פלירטוטים, נגיעה, צניעות שנשחקת, או סתם ישיבה עם חבר'ה כשהם מעשנים נרגילה..

טיעונים דוגמת טיעוניו של 'היושב' הביאו להתבוללות.משכנות הרועים

בנות שהו בחברת ערבים, לא היו להם מספיק 'עוגנים רוחניים' (אהבתי ת'ביטוי), ובסוף הגיעו לקשרי נישואין או קשרים עמוקים אחרים עם ערבים.

אז נניח, רק נניח שבאמת אלו בנות ששומרות על הערכים שלהם רק כלחץ מהסביבה (וזה ממש לא כך):

האם בגלל זה טוב שהם יתדדרדו עוד?

מה הקשר?

לא שאני משווה, אבל אני מדבר על העיקרון.

בגלל טיעונים כמו של 'משכנות הרועים' - המדינה בסכנההאדם היושב

באמת, היינו צריכים לכלוא אותן בתאים ולא לתת להן לצאת... בחורה שמתחתנת עם ערבי, עושה את זה מסיבות אחרות. לא בגלל שהיו חסרים לה "עוגנים רוחניים". 

אם כ"כ בקלות בחורה מוותרת על הערכים שלה, אז אני בספק גדול ממה הם נובעים. בטח שלא מהמקום הנכון. 

אז בוא נניח שאנחנו נבנה שכונות מוקפות גדר ולא ניתן לאף בחורה אי פעם לגלות שקיימים חילונים... אתה חושב שזה יותר טוב? 

אני גם לא משווה. רק מדבר על עיקרון. 

איזה טיעונים עלובים, דמגוגיים והזויים.משכנות הרועים

כאילו קיימת מציאות דיכוטומית של 'או שחור, או לבן', 'אין מורכבות', כדבריך.

תתבגר קצת ותבין שיש מורכבויות בחיים.

בחורות עבדו עם ערבים בסופרים והתחתנו איתם, וזה לא היה קורה לו לא באו במגע עם ערבים.

אבל אתה לא תיתן לעובדות לבלבל אותך, כמו תמיד.

נראה לי שדווקא אתה זה שלא רואה את המורכבויות...כבשת החורף
נכון מאודהאדם היושב

אין מורכבות. יש שחור, יש לבן ויש תירוצים!

תתבגר ותבין שאתה מתרץ לעצמך לחיות בגטו ולהתשמט. 

בחורות גם פגשו ערבים באוטובוס והתחתנו איתם. זה לא היה קורה אם הן לא היו נוסעות באוטובוסים. 

אבל אתה אפילו לא יודע מה ההבדל בין הדעות שלך לעובדות. לדעתך, כל מה שאתה חושב הוא עובדה. 

אתה משווה בין נסיעה באוטובוס ללימודים של כמה שנים?משכנות הרועים

למגורים במעונות?

עד כמה שטחי, רדוד ונמוך אתה עוד יכול לרדת?

נמוך עד איפה שאתה נמצא...האדם היושב

למרות שזה יהיה ממש ממש קשה... 

והמעונות הם נפרדים - לפחות מי שרוצה יכול לגור במעונות נפרדים. 

אז איפה תיפגש הסטודנטית הדתיה עם הסטודנט הערבי במעונות? 

הבהרה:תולתול

לא כתבתי שצריך להישאר בחממות. 

עם זאת- צריך לדעת לאן נכנסים כשהולכים ללמוד במקום מעורב ושיש צורך להציב גבולות. זהו.

זה ברורהאדם היושב

בכל מקום יש צורך להציב גבולות. 

אבל אני לא רואה הבדל בין אוניברסיטה לכל שלב אחר בחיים. 

ובהנחה שאנחנו לא חיים בחברה שמנסה להסתגר בגטאות - השלב הזה יגיע מתישהו. 

האדם היושב, אתה אכול שינאה ואובד דרך!ניתאי הארבלי
ואתה אידיוט שטוף מח... כל אחד והבעיות שלו...האדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך כ"ז סיון תשע"ב 10:56

אגב, שאלת את הרב שלך אם הוא מרשה לך לכתוב בפורום בכלל ובפורום מעורב בפרט?... 

המום

אני מבינה שהנושא בוער בך,תולתול

אבל זו לא סיבה לתקוע את זה בכל תגובה בשרשור.

נתפסת לאמירה אחת על ערבים וחרדים ועשית טררם גדול מהנושא. 

מה הקשר בין גיוס לצה"ל ללימודים באוניברסיטה, או למורכבות שקיימת בחברה מעורבת?!

זה בכלל לא הדיון. 

זה הדיון, כי הוא בדיוק ממחיש את הנאמר במאמר.משכנות הרועים

מתישהו תהיה הפעם הראשונה שיוצאים מהחממההאדם היושב

ומתי שזה יקרה, צריכים לדעת להציב גבולות ברורים. 

בחורה שהולכת לעבוד אחרי שלמדה במקום חרדי רק עם בנות, תחווה בדיוק מה שחווה בחורה שהולכת ללמוד באוניברסיטה אחרי השירות הלאומי. זו תהיה יציאה מחממה. 

אני לא ממש מכיר "אוירה סטודנטיאלית". אנשים יוצרים לעצמם את האוירה. אי אפשר להכליל את כל הסטודנטים שהם חולקים אוירה אחת מסוימת. 

אני לומד עם כמה בחורות מאוד דתיות. אף אחד, גם לא החילוני הכופר ביותר, לא חושב לחצות את הגבולות. 

זה מאוד תלוי במה שהבחורה משדרת ואילו גבולות היא הציבה בהתחלה. 

השיקול שלך נכון אבל לא כדאי ללמוד אצל החרדיםאנונימי (פותח)

עדיין.

אנחנו לא מספיק בשלים לשילוב (או הם) בינינו.

את תמצאי שם הרבה צביעות ואפליות.

האנשים המובילים אצלם לא כ''כ שומעים לרבנים גם בסמינרים לבנות אז כל שכן במוסדות אקדמאים (שלא רואים בעין יפה כ''כ בציבור החרדי).

כל הדברים היפים שיגידו לך פה על 'סטיגמות' וכ''ו הם בגדר רעיונות יפים אבל בפועל את זו שתתמודד עם המציאות שם.

המלצתי לך- לכי ללמוד במקום דתי או משולב (חילוני דתי).

אם זה מקום לא דתי שאת תהיי שם היחידה אז זה כבר מקום לשיקול נוסף.

איזו דאגה כנה ביחס להקשבה לרבנים. ממש מרנין.משכנות הרועים

לא הבנתי מה הקשר בין זה שהאנשים המובילים שם לא שומעים לרבנים (מה שאגב לא נכון: המייסדת של המכללה החרדית היא בתו של הרב עובדיה והוא תומך במכללה הזו וכמוהו רבנים נוספים) לבין זה שהיא תלמד שם?

גם באוניברסיטת בר אילן שמרצים בה מצדיקים את עלילות הדם או טוענים שתל אביב היא שטח כבוש - לא בדיוק שומעים לרבנים, וכך גם בעברית, באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטת בן גוריון, וגם את הקו של האוניברסיטה באריאל לא מנחים רבנים.

יש המון סיבות שהוזכרו פה, אבל התירוץ הזה הוא העלוב מכולם.

תקשיב/י אני ממש לא רוצה להיכנסאנונימי (פותח)

לויכוח ואפילו לא לדיון בזה כי הנושא הוא כ''כ דליק ונדוש.

יש מקומות יוצאים מן הכלל. אבל הם יוצאים מן הכלל.

אם המקום הוא ידוע כמקום כזה- סבבה.

רוב המוסדות החרדים כ''כ סטיגמטיים ומפלים בינם לבין השונה.

בעתיד היותר טוב נוכל להתאחד ולהנות מזה. כרגע חבל שהבחורה תעשה את זה על חשבונה.

למה לא תיראי את זה בתור תלבושת שאת חייבת בה למקצועאייכה!

יש הרבה מקצועות שצריך בהם תלבושת מסוימת תיראי את זה כך

מנסיון שלי..יש פשוט בגדים ללימודים ובגדים לחיי היום יום...מה רע בזה??אני רואה את זה כחלק מהלימודים וזהו.

חוץ מזה שהדרישות לא כאלה מופרכות בדרך כלל (הכל יחסית..) אז תוותרי על גינס לכמה שעות מה קרה??תלכי עם מכופתר מה כזה גרוע??(זה לא נוח אני יודעת!אבל לא מכריחים אותך ללכת ככה תמיד אלא רק ללימודים זה מוגבל לכמה שעות)

דבר נוסף אם מוסד חרדי נותן לך תואר אקדמי ותואר מוכר ברור שעדיף ללמוד בו מאשר במוסד חילוני!!!(ואין לי כוח לפרט זה ניראה לי ברור...)

זה כל כך לא כמו בגדים למקצועbingo

אולי בנות יבינו יותר מבנים- בגדים זו דרך לביטוי עצמי. איך שאת מתלבשת, ככה יודעים פחות או יותר מי את, כמו בצניעות ככה גם באופי. וכאן זה די נלקח ממני, קשה להסביר...

הלכתי ברחוב לפני הראיון ופשוט הרגשתי שזו לא אני שהולכת שם, זו מישהי אחרת... זו תחפושת.

אם אתה לובש מדי צה"ל- מסתכלים ואומרים- הוא חייל. אם את לובשת מדי אחות- מסתכלים ואומרים- היא אחות. אם אני לובשת את הבגדים האלה- מסתכלים ואומרים- היא חרדית... ווואלה, לא בא לי... זו לא אני.

אולי מתרגלים לזה, הלוואי.

לא יודעת אם כבר עזרו לך מספיק אבל...ג'נדס

שבוע טוב!

נראה לי שמה שכדאי שיכוון לך את המחשבות זה רצון ה'. אני יודעת שזה נשמע קצת "נו באמת, ממש עוזר.." אבל רציני! אם תשימי לב לתשובות של האנשים פה, ולדעתי את כבר די יודעת את התשובה- מה נוגד את מה? הרי זה מצד אחד (ובכיף תוסיפי כראות עינייך מה שבא לך לרשימה):

חשש מלימודים אקדמיים במוסד חרדי- גם ממבחינת החברה וגם מבחינת הלבוש.

מצד שני: כנראה שבדקת במקומות נוספים ושאר האופציות זה מוסדות חילוניים. ששם הבעיה כמעט ברורה מאליה- החברה וצורת הלבוש...

איפה את מחליטה להציב את עצמך?

אני חייבת לציין שאני אישית נתקלתי כ"כ הרבה פעמים במקרים שהייתי צריכה להחליט איפה אני עכשיו, עם ה"דוסים" או עם ה"חילונים". וכאן אנחנו הכי מתרוממים, לא?

ובנוסף- אני חושבת שהסביבה כל-כך משפיעה (גם אם אתה חושב שאתה הכי חסין בעולם ואף אחד לא ישנה לי את העקרונות/דעות) שאפיןו אם היית בכיתה עם 20 בנות דתיות וערבי אחד- זה כ"כ הורס (מכירה מנסיון..)... במיוחד שתקופת הלימודים היא בד"כ לא פחות משלוש שנים... 

ב"הצלחה רבה נשמה!

את צודקת, גם אני חשבתי על זה...bingo

למרות שכן יש בנות דתיות במוסדות חילוניים ואני לא יכולה להגיד שהן פחות ממני. וכמו שאמרתי לפני- אני פוחדת שהמקום יימאס עלי בגלל כל ההקפדות האלה וההרגשה שבוחנים אותי בשבע עיניים... אני פוחדת שזה יוציא אותי מדעתי... אבל באמת נראה לי שיותר נכון מבחינה דתית ללמוד שם. תודה!

אני רוצה להודות לכל מי שהגיב-bingo

מאוד עוזר לי לשמוע כל מיני דיעות, בעזרת ה' שזה גם יעזור לי להגיע להחלטה נכונה. תודה לכם! חיוך

עצוב לי לראותטופי תות

כמה אתם באמת לא מכירים את הציבור החרדי. וגם- כמה שנאה יש עליהם. 

מתוך היכרות קרובה איתם. הם חיים יפה מאוד, עובדים במקצועות נחשבים ויש, יש רמה.

1. במכללה לומדות הרבה בנות דת"ל, יש שם תנאי קבלה מחמירים מאוד, חובה פסיכומטרי ובגרויות. 

ולגבי צניעות- לא נראה לי שהם באמת עד כדי כך מחמירים כמו שאת כותבת. (חצאיות ג'ינס? יש להם בעיה עם זה? אני בטוחה שלא.)

2. לגבי צבא- כל אדם מישראל צריך להגן על הארץ. מי בכח התורה, ומי בכח הזרוע. 

אדם שלא לומד תורה מחויב ללכת לצבא, וגם הרבנים החרדיים בגישה הזו שאם אתה לא לומד תורה- אז אתה חייב ללכת לצבא.

ולכן יש את הנח"ל החרדי ואופציות נוספות שמתאימות לאדם חרדי. (כמו שירות אזרחי)

מאז הקמת הצינות הדתית ניכרה השנאה התהומית לחרדים!ניתאי הארבלי
ראשי הדת״ל הראשונים אז והיום רואים בחרדים כאיום על שיטת הציונות הדל״ית שמתמוססת בקצב מסחרר ומשיבה אל חיק התורה המסורה הרבה מהסרוגים אשר קירבת אלוקים יחפצון,
האויבים הגדולים של הציבור החרדי הם המזרוחניקים! כשיהודי טועה ומטעה מתוך עיוותי שכלו זה בעיה אך זה עדיין סביל, אבל כשמציגים את העיותים מתוך התורה אין לך חילול השם גדול מזה..
דבריי מוסבים על המזרוחניקים הפושרים בדתם ובדעתם ולא חלילה על התורניים..
עם כל זאת בודאי שהנתק הזה שבין דת״ל לחרדים מיטשטש והולך...
תגיד, מאיפה אתה משיג את החומר שלך?...האדם היושב
נמוך לי מידי בכדי לתת לך יחס!ניתאי הארבלי
אאחל לך גמילה נעימה מצידוקי השקר בהם אתה חי ובעיקר מהאלכוהול..
יש משהו שנמוך לך מדי???האדם היושב

צוחק

עכשיו הצחקת אותי... 

זה טבעי הכי חזק שיששורש וגרביים
ולגוף העניין:
הגישה החרדית לא באמת מאיימת על ד״ל מיושב בדעתו.
אם כבר אז להיפך, החרדים מאויימים על ידי הציונות הדתית מכיוון היא מספקת אופציה שפויה לחיות חיי תורה בא״י.
לדוגמה אביא אותך ניתאי!
אתה פשוט לחוץ מהאפשרות שהחרדים טועים... 
"כשמציגים את העיותים מתוך התורהכבשת החורף

אין לך חילול השם גדול מזה"

הרבנים החרדים ברובם נגד גיוס גם למי שלא לומד.משכנות הרועים
השרשור הדרדר לשפה לא ראויה ולכן ננעל.תולתולאחרונה

נא להקפיד על כבוד האדם, לא משנה מה דעותיו.

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלתאחרונה

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימוןאחרונה

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך