עם כל ה"רמיזות" העבות עלה"טעות" (ואני ממעיט מהטענות החריפות שלכם) ועל ה"בעייתיות" במה שעשה הרב מלמד ובמה שפסק, אני חש צורך להזכיר לכם את מה שרובכם ככולכם יודעים ורק מנסים כנראה לא לזכור, שלמעשה הרב מלמד הוא הפטרון הרוחני של האתר, שנשען עליו בפסיקותיו ההלכתיות מה אפשר ומה אי אפשרלפרסם. דבר ראשון - כפיות טובה זה מאוד לא יפה לעשות באתר עצמו שהרבלמעשה "המנהל הרוחני" בו. להשמיץ אותו תשמיצו באתר אחר (חלילה אני לא רוצה שתשמיצו, אבל אם כבר, אז לא פה) - לא באתר שלו!
דבר שני, שכל הישר מניח שאם ירבו ההשמצות עליו, ואם יהיו כאלו שיחליטו שעינייהן כלות (ואני מכיר כמה כאלו) לנוכח ההשמצות והפגיעה בכבוד תורה (ולא רק של הרב מלמד) -הרי שהם יפנו לרב מלמד עם טענותתיהם, יפרסו את ההוכחות (אני אישית מכיר אנשים שבמשך חודשים אוספים התבטאויות בעיתיות כלפי רבנים באתר ובפורום הזה ספציפית, שומרים אצלם במחשב כולל צילומי מסך, ובשעת הצורך לא יהססו לעשות בהם שימוש מול הרב מלמד. ולא, זה לא אני. ולא, אל תפנו אלי כדי שאגלה מיהם- חלילה וחס שאעשה דבר כזה.). ואחרי שהרב יראה במו עיניו את הבעיתיות שבפורום, אני מניח שהוא יזדעזע עד עמקי נשמתו וינקוט באמצעים מרחיקים לכת (כגון, במקרה הקל - דרישה להרחקה תמידית של מבזי תלמידי חכמים מהאתר, ופיקוח הדוק יותר על שמירת כבוד התור, ובמקרה החמור - דרישה לסגור את הפורום הזה). - והאתר, שלוקח את הרב מלמד בתור הפוסק שלו, יעמוד בדילמה קשה האם להיענות לפסקהרב ולנקוט באמצעים, או לצאת חוצץ נגד החלטת הרב. זה לא יהיה נעים. לא לכם (אני מדבר כעת לאל שמבזים תלמידי חכמים), לא לערוץ, ולא לרב, שיאלץ לנקוט באמצעים.
במילים אחרות וקשות יותר - כנופיית מבזי תלמידי חכמים בפרהסיה (שה'' מאוד מקפיד עליהם) - קחו את הרגליים שלכם ותעברו לפורומים בתפוז או בכל ערוץ חילוני אחר שיאהב את ההשמצות שלכם כנגד כל רב שלא תואם במאה אחוז את גישתכם, ובלבד שלא תעזו לעשות דבר כזה בפורום דתי שמכבד את עצמו ובאתר שבו יוצאים בהתבטאויות מחרידות כנגד פוסק ההלכה של האתר. לאן נגיע ככה? גם לחופש הביטוי יש גבול.
מצטער שנאלצתי לפקוח את העיניים של כמה מכם ולדבר במילים קשות - אך באמת כואב לי כשמדברים ככה על תלמידי חכמים, וכידוע מי ששותק כאשר מבזים תלמידי חכמים, ה' נפרע גם ממנו.).
שבוע טוב ובתקווה להפנמה מהירה של הדברים. (וחשוב להדגיש - לא משנה באיזה רב מדובר. כל עוד מדובר ברבש"לפחות"הרב מלמד מסכים שהוא רב - לא משנה מה הדעות שלו ולא משנה מה הוא פוסק - אסור לבזות אותו! נקודה!)