אם אני לא תלמיד של החזון אי"ש אז אני לא ילמד את ספריו, ואם אני ילמד אני לא יבין?
ומה עוד, שלפי דבריך, אם אתה משתייך ל'מרכז' אז אתה לא מבין את דברי הרב צבי יהודה, כיוון שרב אברום אינו תלמיד של הרב צבי יהודה?
די עם זה.
היום מנפחים את זה ל'ממלכתי' או 'לא ממלכתי'. למען האמת - מרכז הרב זה ממלכתי. האם אתה שמעת על הגר"ש ישראלי זצ"ל, שהיה ראש ישיבה עם רב אברום ראש ישיבת מרכז הרב? הוא היה מ-מ-ל-כ-ת-י, אבל ממש.
הרב צבי יהודה לא היה ממלכתי? עיין בלנתיבות ישראל, חלק ב', במאמר "למען כבוד מלכותנו", או שם דומה. בוודאי שכן!
האם עד לפני כמה שנים לא היו מזמינים בכל שנה ביום ירושלים את הרמטכ"ל ושר הבטחון??
האם הרב צבי יהודה לא היה רוקד כל יום העצמאות עד לביתו של הנשיא?
ראה בספר "להלכות ציבור" את מכתביו של הרב צבי יהודה, לראשי הממשלה, שרי הבטחון, הרמטכ"לים - שהוא מכבד אותם, כיוון שזוהי ממשלת ישראל ויש לכבדה. (הרחבה של העניין תמצא בספר "סולו המסילה" עם שיחות של הרב טאו). תסתכל באתר של ישיבת מרכז הרב, תשמע את השיחות של הרב ישראלי ליום ירושלים ותראה איך הוא פונה לראש הממשלה שבא לישיבת מרכז הרב.
גם מרכז הרב כיום היא ממלכתית בעיקרון, אלא שבגלל ההתנהלות של הממשלה הנוכחית - הם לא באופן זמני. כך אמר אחד הרבנים בעצרת בליל יום ירושלים, שהם היו רוצים להזמין את שר הבטחון - אבל הם מאלצים אותם שלא לעשות זאת.
די עם הפילוג!! ההבדלים הם לא כאלו גדולים, וחבל, כל כך חבל, לפלג בתוך עם ישראל. וגם אם ההבדלים היו ענקיים (כמו לדוגמא הר עציון [הרב ליכטנשטיין] והר המור [הרב טאו], שהם שני הפכים לגמרי כמעט בהכל) - עדיין לא צריך פילוג.