אתם מרשים שיעירו לכם קצת? (אולי יאירו...)ענבל

בס"ד

אם כן תמשיכו לקרוא

אבל אם לא כדאי שתצאו מההודעה לפני שתשברו את המחשב .

אני משוטטת בפורום הזה כבר מעל לשנה והרבה פעמים הרגשתי שיש לי מה להגיב, שאני רוצה להגיב...

אז אתם יודעים מה עשיתי?

פתחתי ניק, ניק חדש, שכמעט אף אחד לא יודע מהו (גם אתם. אתם לא תנחשו ואני לא אגיד אז אל תנסו) וממנו התחלתי להגיב, לא הרבה אבל מדי פעם כשהיה לי משהו באמת שרציתי להגיד.

פה מגיעה ההע(א)רה-

קיבלתי תגובות יחסית טובות על התגובות שלי...

אנשים שהזדהו, שהתחברו, שזה בדיוק מה שהם רצו לכתוב אז הם רשמו לי "^^^^" וכדומה...

על חלק מהתגובות שלי אמנם התוכחו איתי אבל אף אחד לא אמר שהן נראות תגובות של ילדה קטנה.

תראו, אני לא מגיבה פה הרבה לא מהניק הסודי ובטח לא מהניק הזה, אבל אני חושבת שיש לכם מה להסתכל על עצמכם ולחשוב "אז מה אם היא בת 15.5*, היא דווקא רצינית והתגובות שלה רציניות ונכונות מדי פעם**, אולי כדאי לתת לה צ'אנס ולקרוא ולהתייחס ברצינות".

אני לא מדברת רק עלי, אני מדברת על כל מי שמרגיש שהוא צעיר מדי כדי לכתוב פה.

היה פה מישהו בן 18, כיום בן 19 ששאל אתכם אם הוא יכול להגיב פה...

ששאל איך תקבלו את זה.

לי זה נראה מוזר.

זה לא שיש פה הגבלה של צעירים מעל עשרים או משהו כזה....

הפורום הזה פתוח לכולם ותאמינו לי שהנוער שמשוטט בו הוא רציני, כי הנוער שמעניין אותו השרשורים שלכם הוא לא נוער שיציק לכם או שיכתוב שטויות.

אולי מדי פעם תראו חשיבה ילדותית, או אי הבנה, אבל לנוער הזה יש הרבה מה להגיד גם בקשר לזה, כי הנוער שמסתובב פה הוא נוער שרוצה להתחתן מוקדם וסביר שחושב על זה, כי אם הוא לא היה אז הוא לא היה פה.

לי זה נראה אבסורדי שפתחתי ניק חדש ואנשים מתיחסים לתגובות שלי ברצינות כי זה לא הניק שלי.

זה אפילו קצת גורם לי להרגיש רע, כי אנשים פנו אלי באישי וביקשו לצאת איתי, ולי אישית מרגיש ממש רע להגיד להם "לא" כאילו אני באמת שוקלת את זה, אבל אין לי ברירה, זה ההשלכות של ניק פה... אא"כ יודעים שאני לא בגיל, אבל, אופס, אני לא יכולה לגלות מה הגיל האמיתי שלי! כי מהרגע שתדעו אתם פשוט תפסיקו לספור אותי ואת התגובות שלי.

אני לא מנסה להתקיף ואני מבינה את זה שאתם לא רוצים ש"ילדים" בגילי יגיבו לכם על שרשורי פריקה וכדומה, ואנחנו באמת לא!

מעולם לא הגבתי למישהי\ו על שרשור פריקה, כי אני יודעת את מקומי, ויודעת איך להסתכל על הדברים ועל מה להגיב ועל מה לא.

אולי השרשור הזה לא ישנה לכם כלום, אולי סתם ישבתי וחשבתי על מה אני הולכת לכתוב, אבל אולי רק אולי, מישהו מכם יתייחס ברצינות ויחשוב על זה והיה זה שכרי.

מצטערת על הפריצה

אגב, אתם אנשים מאוד נחמדים, סתם שתדעו אף פעם לא אמרתי אחרת ויש בינכם אנשים מקסימים...

אבל אני מקווה שלא תכעסו עלי שהע(א)רתי..

אני מניחה שבתור אנשים כל כך נחמדים ומקסימים אתם תדעו לא להתעצבן עלי, ואם אתם מתעצבנים אז לשבת ולקחת נשימה עמוקה ולחשוב שנית .

תודה על הבמה

נ.ב. אל תתחילו עם תגובות בסגנון "יש לך עוד זמן, את צעירה", בשביל זה אפשר לפתוח עוד שרשור וזאת לא הנקודה אז תשתדלו לשמור את הדעה הזאת לעצמכם טוב? טוב .

(ושוב! אני ח"ו לא מאשימה אף אחד, לא מתקיפה ולא אני לא יודעת מה... אני באמת מחבבת אתכם ואפילו עזרתם לי בכמה שרשורים שפתחתי [כן, פתחתי שרשורים כי יש לי חבר והיו דברים שיכולתם לעזור לי יותר מנוג"ה... וגם מהניק שאף אחד לא מכיר זה היה יותר נוח ], אתם באמת אנשים נהדרים!!! רק רציתי להע(א)יר...

אגב, שדרותי שמע על הרעיון לפני ואישר אותו הוא גם אישר לי להגיב אבל בכל זאת...)

*כן, זה גילי למי שלא מכיר אותי

** |עפה על עצמה|... אתם תסלחו לי

אני איתך!!י'צעיר

גם לי היו מקרים שאנשים לא היו מסוגלים להאמין שאני בן 18 וחצי.

הבעיה היא האמונה שהכל תלוי בגיל, שיש גיל כלשהו שממנו אפשר להתחתן.

הבעיה היא שכולם מבינים שזה תלוי יותר באופי, בחכמה וכל זה, ופחות בגיל- ולכן הם מופתעים שיש מישהו שהוא בגיל צעיר, אבל אולי כבר יכול להתחתן..

ואגב, צריך להתחשב טיפה בגיל, אז תזהרי לא לחשוב שברגע שיש לך תגובות בוגרות- זה בסדר למרות הגיל. (למרות שלא פסלתי את האפשרות...)

מה בסדר?ענבל
זה קל לחשב גיל: 70 לחלק במספר הסמיילים מקשיב_בסבלנות
למה שתהיה מגבלת גיל?ים...

לא ברור לי למה את חושבת שאת לא יכולה לכתוב פה כי את צעירה

בלי קשר, זה מיועד למי שמחפש כמו שבטח ראית יש שכותבים חויות שעברו ודברים שתוכלי להבין יותר כשתתחילי לצאת

למה לחשוב?י'צעיר

כי אמנם החוק היבש אומר שאין מגבלת גיל, אבל מה שהיא באה להראות, זה ההרגשה שמקבלים פה כשקטנים.

אני לא בודקת את הגילאים של הכותבים פהים...
^^^^^^ענבל

בס"ד

אגב, תירגעו עם ה"קטנים"...

אתם גדולים ממני בשלוש שנים...

זה לא הפרש כל כך גדול

זה לא רק חוויות...ענבל

בס"ד

אגב, יש פה ניקים שמימיהם לא יצאו לדייט...

ובחזרה לעניננו-

יש פה גם דיונים או שאלות על "מה צריך לעשות" וכו'...

אז אמרתי, על פריקות וכדומה לא אגיב ומעולם לא הגבתי.

אבל אני לא רואה בעיה בלהביע דעה שחצי מפה גם חושבים ככה...

אני לא מסכימה איתך...bingo
ובתור אחת שבאה יותר מהמקום שלך, נראה לי שאת יכולה גם לקבל את זה בידידותיות אני אומנם כבר בגיל שאני יכולה להתחתן, ויש לי כבר חברות מאורסות, אבל מה שדומה אצל שתינו זה שעדיין לא התחלנו לצאת. וזה ההבדל. אני חושבת שצריך לכבד את מי שנמצא פה ולהבין שאנחנו באמת לא יכולות להבין אותם עד שנהיה במקום שלהם, ואנחנו לא יכולות לייעץ להם כל עוד אף פעם לא התנסנו במה שהם שואלים עליו, או אפילו קרוב לזה. ובזהירות אני אומר שדווקא זה שאת כותבת מניק אחר וחושבים שאת גדולה- זה אפילו יכול להחשב הונאת דברים. אז יפה שאת שמה לב על מה לענות ועל מה לא, אבל גם אז עדיף מהניק שלך, שידעו שמדובר במישהי קטנה- וזכותם להתייחס בהתאם, אפשר להבין אותם. אני מקוה שאת מבינה שאני באה ממקום של הזדהות ולא התנשאות חלילה. ובעז"ה תצטרפי לכאן בעיתך ובזמנך ;)
יש כאן עוד שלא התחילו לצאת...ענבל
בס"ד

ההבדל ביני לבינהם זה הגיל.
מבחינת הסטטוס אין הרבה בעיה.

תראי, נכון שאנחנו לא יכולות להבין חוויות מדייטים, אבל אנחנו יכולות להבין מעשים, פעולות, אנחנו יכולות להבין את מחשבות האדם כי אנחנו בני אדם כמוהם.

אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה, אבל אני כן יכולה לומר שיש דברים שאני מבינה (וממש לא מעניין אותי עכשיו מה תחשבו עלי ), ואני חושבת שלתת הרגשה כזאת ולא לספור אחרים בגלל הגיל זה לא נכון.

אם כבר אני מגיבה אז מותר להתיחס ברצינות כמו שמתייחסים לכל אחד.
אני אישית חושבת שזה אפילו יהיה נחמד
שלום וברכהנפשי תערוג

ראשית, אני יודע שיש ניקים כאלה, גם אצלנו בצמ"ע

אף פעם לא טענתי שהם מורידים את הרמה של הפורום (לא כאן ולא שם) 

נהפוך הוא, מי שמכיר אותי באמת יודע מה אני חושב על פורום נוג"ה

ומי שלא, הנה, שחור על גבי לבן, פורום נוג"ה הוא פורום מאוד איכותי ואולי אפילו הכי אכותי.

אך לדעתי יש משהו נוסף שלא לקחת בחשבון.

לא מדובר רק על בגרות נפשית, שחשובה מאוד מאוד 

אלא על משהו נוסף, הבנה מתוך המקום בו אתה נמצא

"אַל תָּדִין אֶת חֲבֵרְךָ עַד שֶׁתַּגִּיעַ לִמְקוֹמוֹ." (אבות ב ד)

מה הכוונה אל תדון?

למה? 

האם הוא עשה משהו בסדר / לא בסדר ניתן לשפוט באופן אובייקטיבי בקלות

אבל מלמדים אותנו כאן משהו חדש, לא רק שאל תדון כי אין לך זכות

אלא המשפט שלך לא יהיה אמיתי, כי אתה לא יכול להביא בחשבון את כל הפרמטרים.

כך גם כאן, נכון, את יודעת מה צריך לעשות ויש לך דעה ברורה (ואולי אף צודקת)

אבל ההמצה שלך לא תהיה טובה משום שהיא מנותקת מהמציאות.

זה כמו שאין לי את הסמכות לבוא ולהסביר לחבר שלי שנשוי איך עושים שלום בית.

גם אם את התיאוריה אני יודע מצויין (אני לא למי שתהה )

אבל בצד המעשי אני לא מבין כלום, כי אין לי נסיון בזה.

זה בדיוק שמי שעבר תיאוריה לנהיגה בלי שום טעות אחת לא יכול לעלות על רכב ולנהוג

כי זה לא מספיק לדעת את התיאוריה, אלא צריך גם את הצד המעשי!

אין חכם כבעל נסיון

ולכן, גם אם את מבינה מצויין בעולם הדייטים והפגישות 

הדעה שלך לא תמיד תהיה מתאימה, משום שהיא תאוריתית.

שאני רוצה להתייעץ עם מישהו על משהו שקשור לתכונה מסויימת האם זה חשוב או לא.

אני לא פונה לחבר מדוייט

אלא לחבר נשוי, לעיתים אפילו לאדם שנשוי כמה שנים

רק הם יודעים באמת, בראיה כוללנית, האם זה חושב או לא.

ואסיים במשפט שאדם חכם שאני מאוד מעריך אמר לי היום (הוא נשוי באושר (לפי עדותו) הרבה שנים)

"אם המדוייטים היו יודעים מהן התוכונות שבאמת חשובות לחיים נישואים, כל הבדיקה שלהם הייתה שונה!"

בהצלחה לכול"נו

^^גן נעול

זה שאת בוגרת ויש לך הצעות/דעות בוגרות וכו' זה יפה מאד, אבל עם כל הכבוד זה לגיטימי שאנשים ירצו לשמוע חוות דעת מאנשים בגילם/מבוגרים מהם, כאלו שנמצאים באותו מצב עמם/שעברו את המצב הזה ויכולים לתת עצות מניסיונם. זה כמו שאני לא אכנס לפורום הורות ואתחיל לייעץ שם לאנשים מה לעשות בכל מיני מצבים. לא משנה מה מצב הפז"ם שלי בבייביסיטרים וכמה אני יודעת מה יכול לעבוד ולהועיל בכל מיני סיטואציות (ונתקלתי בהרבה סיטואציות, האמיני לי! משלבי כאבי צמיחת שיניים, גמילה מחיתולים ועד התמודדות עם מריבות וילדים שלא אוהבים להתקלח, לאכול, לסדר את החדר ולשמוע בקול מבוגר) - זה פשוט לא מתאים. אני לא במצב הזה, ולא משנה מה כמות הידע שלי בנושאים השונים שם, התגובה שלי פשוט לא תהיה מאותו מקום של הבנה כמו שתהיה אם אהיה אמא בעצמי (בע"ה).

אני אגיד לך את האמת, זה אפילו קצת מכעיס אותי שפתחת ניק כדי להגיב כאן, כדי שלא ידעו מי את ובת כמה את, בדיוק מאותה הסיבה. נכון שגם כככה הכל כאן בעירבון מוגבל וממילא אף אחד לא מסכים ולוקח כל עצה/דעה וכו' שנאמרת כאן (בכ"ז, אינטרנט. אנחנו לא יודעים מי עומד מאחורי המסך), אבל מי שנמצא כאן מצפה לשמוע תגובות מאנשים מסוימים. זה לא שאסור לך להגיב כאן, זה פשוט שה"התחכמות" הזו קצת צורמת לי. לא יודעת איך להסביר לך. זה כמו שאם אני באה לפורום "נשואים טריים" כשאני רווקה, אודיע זאת בתגובתי - אם אחליט להגיב שם (אלא אם כן זו שאלה המופנית לנשואים, שאז גם ככה ברור מתוכן דברי שאני רווקה), ובאמת אני משתדלת לא להכנס לשם, ואם כבר - אז כן "להסגיר" את עצמי כרווקה.

אני לא מדברת על עצות, את זה עוד איכשהו אפשר להביןענבל
בס"ד

אבל דיונים למשל.
קחי דיון שהוא יחסית נפוץ והוא לא דוגמה כל כך טובה אבל אני מאמינה שתתמודדי:
דיון על גיל חתונה.
את רוצה להסביר לי למה אני לא יכולה להגיב בו?

זאת לא דוגמה טובה כי במובן מסוים זה קשור גם אלי, אבל אני לא רואה בעיה להשתתף בדיונים, פשוט אתם עושים את זה מסובך כי אתם פשוט לא תספרו אותי כי אתם יודעים את גילי, לכן פתחתי את הניק.

אגב, הגבתי פעם בפורום הורות (גם על זה קיבלתי תגובות אוהדות מהורים) על שרשור שהורה העלה סיטואציה של ילדה שרוצה אייפון והם לא רוצים או משהו בסגנון, אף אחד לא ראה בעיה בזה שהגבתי כי זה היה חד פעמי וכי זה היה לעניין ורציני.

(אגב, אם כשאת אומרת "אנשים מסוימים" את מתכוונת לכאלה שהתחילו לצאת אז יש לי חדשות בשבילך: יש פה ניקים שמעולם לא יצאו וההבדל ביני לבינהם זה הגיל.)
א. ראה תגובתי לגן נעולענבל
בס"ד

ב. קח לדוגמה פסיכולוג, אתה מאמין שהוא יכול להביע דעה בקשר למטופליו? לעזור להם? לנסות לפחות?
אבל הרי הוא יודע רק את התאוריה...
למה הוא יכול לומר דברים ואני לא?
זה באמת מסקרן אותי...
זה שונהנפשי תערוג

מי שמגיע לכאן מחפש בעיקר את החלק המעשי

בין אם השתתפות בהרגשה (מתוך הזדהות אמיתית)

בין המלצות להתמודדות עם מצבים, מתוך ניסיון חיים

ועוד מספר דוגמאות....

אז נכון, יש כאן גם דיונים תיאורתים, אבל העיקר, זה דיוניים מעשיים.

ומי שמחפש כאן, מחפש בעיקר תשובות של מישהו עם נסיון.

אני בד"כ לא נותנת עצות...ענבל
בס"ד

כבר אמרתי, אני יודעת את מקומי.
אבל בדיונים תאורטיים שצצים אני יכולה להשתתף ואני חושבת שגם בדיונים למשל על מה תחשבו על...
מה שאני אחשוב לא אמור להיות משנה אם כן יצאתי או לא.

אגב, בסודי סודות אני אגיד שיש סיטואציות שאתם מעלים פה וגם אני נתקלתי בהן עם חבר שלי וכמה שתגיד שזה שונה, אם היית מכיר ומבין לא היית אומר את זה (אני לרוב לא מגיבה אבל סתם בכללי... אגב, אמנם הדיון לא נסוב עלי אבל אני חושבת שמי שנכנס לפה הוא יחסית כמוני והוא גם בדרך לחתונה, אז עכשיו תכל'ס המכשול היחיד זה השנת לידה.)
טוב תגישי לי סיכום בכתב גבירתי המשוררתדאץ

כי לא הבנתי כלום מרוב שזה עמוק :O

אז נוג"ה עברו לפה? הללויה. להתחחחחחחחתתתתתתתתתתתןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן D:::::::::

*אני עייף. קפצו לי *

יצאתי מההודעה מהר קיש חצילים
באמת? וואו :d אתה צריך להיות חם מזג אם ככה... :pענבל
ודאי! שכחו אותי בתנור! קיש חצילים
למה רק עכשיו אתה אומר?!ענבל
בס"ד

הייתי מתרחקת...

ולך הייתה מנוחה ממני :p
gbck630ניסוי

יש כמה שלבים בחיים של האדם:

בהתחלה הוא נולד ותלוי באמא שלו, אח"כ הוא מתחיל לאט לאט להבין מה קורה בעולם שסביבו... משם והלאה כל צעד בחיים שקשור ל"התבגרות" קשור בעצם לעצם העובדה שהוא מבין את העולם יותר טוב מסיבות שונות(נסיון חיים שהוא צובר, התפתחות יכולות ניתוח, הבנה של טבע האדם וכן הלאה).

טענת באחת ההודעות שלך ש"שלוש שנים זה לא כל כך הרבה" ושזה היחס בינך לבין חלק מהכותבים כאן.

אז נכון ששלוש שנים זה סך הכל 1145 ימים בערך, אבל הימים הבודדים האלו הם ימים משמעותיים בחיים של כל אחד. במיוחד בגיל העשרה, כשהכל מתפתח פיזית ונפשית...

עד כאן דבר ראשון. דבר שני הוא הרצון של מי שגולש בפורום הזה. הפורום מיועד לקהילה של אנשים שעומדים ב"תנאי קבלה" מסוימים(ויש חריגות לא פעם - אבל הן יציאות מהכלל. לא הכלל עצמו!) שעליהם החליטו חברי הפורום הזה מסיבות שונות.

לא הגיוני שאנשים ירצו לשתף ולהתדיין עם אנשים שעונים על הציפיות הבסיסיות שלהם?

בסופו של דבר, לא מדובר רק על האם את חושבת שאת בוגרת מספיק, אלא גם האם האנשים האחרים בפורום חושבים שאת עומדת ב"קריטריונים" שלהם. וכמובן בשאלה אם את באמת בוגרת מספיק...

הו, העלית עוד נקודה, הגבלת גיל.ענבל
בס"ד

רוצה להראות לי איפה כתוב?

צמ"ע מוגדר למעל עשרים, אתם לא.
אז אין פה יוצאים מהכלל כי אין פה כלל מוגדר.
יש רוב אבל לא כלל.
מסכימה איתך.רחלקה

בעזהי"ת.

יש אנשים בוגרים-צעירים, ויש אנשים צעירים-בוגרים...

מסכימה איתך לגמרי!!!w.w.m.n

אבל בבקשה, כשאת מגיבה לשרשור של אחרים - תוסיפי בהערת אגב שאת לא מדברת מניסיון או משהו* (כמו שרבים וטובים מבינינו, כשרוצים להגיב על מקרה שלא ניתקלו בו, אבל חושבים שהעיצה שלהם עשויה לעזור - מקדימים ומדגישים שלא התנסו בדבר, אבל....).

זה רק כדי לא להטעות את המתייעץ (אני למשל סומכת על החבר'ה פה שיודעים על מה אני מדברת ומייעצים מניסיונם האישי. אח"כ באמת אני מיישמת הרבה מהעצות פה. לא יודעת מה אתכם חבר'ה, אבל ככה זה אצלי לפחות...).

ויישר כח גדול שהעלת את הנקודה הזו למודעות שלנו!!!

ב"הצלחה בכל!!!

* אם באמת לא התנסית...

א. תודה על התמיכה...ענבל

בס"ד

כבר התחלתי להתחרט שפתחתי את השרשור

ב. לדברייך-

בניק הסודי אני לא רושמת אם זה מניסיון או לא...

סתם כי זה לא סגנון התגובה שלי.

אם הייתי יכולה להגיב מהניק שלי הייתי רושמת אם זה מניסיון...

בניק הסודי אני משתדלת לא לחשוף המון פרטים כדי שלא תדעו מהו.

אבל תודה גם לך על ההארה

אני אשתדל מכאן ואילך...

בין אם זה בניק הזה (אם יהיו עוד תומכים )

בין אם זה בניק הסודי..

יישר כח!!!w.w.m.n
מבינה לליבך אבל לא מסכימהאהבה אחישנה
מבינה אותך, גם אני רציתי להתחתן מוקדם. וגם אותי מאוד עניינו כל הנושאים שקשורים. וגם לי היו דעות ומחשבות שבהחלט היו בוגרות לגילי..

אבל...
צר לי להשמע 'זקנה'
חלק מלהיות בוגר זה להבין שאני אמנם בוגר לגילי אבל אני לא יכל להיות במקומות שלא שייכים אלי ולהבין באמת. כי אני עוד לא שם.

אני לא יכולה באמת להבין אישה שקשה לה ממש ההתמודדות עם הילדים או בזוגיות..
אפילו שאני באמת חושבת שיש לי הרבה מה לומר ולהאיר לה...
זה לא אומר שאני חייבת לשתוק..אבל אני מראש חושבת שזה יותר בגדר 'מילים יפות' תאורטיות...ולא משהו שלי שקניתי אותו בהתמודדות,בעמל ויזע...

וגם, תראי...יש הבדל בעיני בין מישהי בת 19 שגם היא רק מתחילה לגשש בעניין ועוד לא נפגשה...
לבין מישהי בת 15.5..
אין פה מה להעלב. זה מקום אחר. בוגרת ככל שתהיי.

ולי אישית זה מפריע לשמוע דעות שמגיעות ממחשבות תאורטיות ולא מהתנסות אישית.
בגלל זה אני שואלת פה ולא פותחת ספר..כי אני רוצה לשמוע מתוך החוויות וההתנסות של אחרים במצבים דומים שפגשו.

אני לא סנובית. באמת שלא. אם היית אומרת שאת בת 18 הייתי שותקת.
אבל בכנות,
מעניין אותך הנושא? תקראי בכיף.
או שתפתחי דיונים על כך בפורום נוג'ה.
או שפה...אבל צייני את גילך.
אני לא מזדהה עם אמירות שלא מגיעות מנסיון אישי. גם אני יודעת לצטט ולהתנסח יפה..אבל כאן אני מחפשת מקום אחר.

אני מצטערת. באמת מבינה אותך. אבל לא מבינה מה מצאת לנכון להא(ע)יר לנו. הפורום פונה לקהל יעד מסוים, את מתחת לגיל? תקראי בכיף. וגם תגיבי בכיף למה ששייך. אבל אל תתפלאי שיהיו כאלו שכן יתנו משמעות לגילך הצעיר. כמו שזכותך להביע את דעתך, זכותי גם להביע את דעתי שישנה משמעות לגיל..

לא התכונתי לפגוע.באמת שלא!אז סלילה אם כן
א. חלק ממה שעבר עליכם גם עבר עלי...ענבל

בס"ד

וחלק לא מבוטל בכלל..

ב. זה העניין... הפורום פונה לקהל יעד שרוצה להתחתן, זה לא אומר שהוא יוצא לדייטים כי יש כאן עוד כמה שמעולם לא יצאו לדייט ושוב, רק הגיל שלהם שונה משלי...

מעולם לא הגבילו פה גיל כמו בצמ"ע, אם הייתה הגבלה אז הייתי שותקת אבל הפורום הזה נועד לדיונים ודברים כגון אלה הקשורים לחתונה ובזה אני לא רואה סיבה למה שאמנע.

בקשר לגיל-

זאת הנקודה.

למה משנה לך מה גילי?

למה את לא יכולה להתייחס לדעותי כמו שאת מתייחסת לדעות כולם?

בגלל זה אני לא מציינת את גילי כי גם אם אכתוב את אותם דברים כמו שמישהו מכם יכתוב אז אליו יתיחסו ואלי פחות כי יודעים את גילי..

בגלל זה פתחתי ניק אחר שבו לא יודעים את גילי ולא יודעים עלי כלום.

אני לא רואה עניין לציין את גילי...

אם תגלי מה הניק אז סבבה, אל תתיחסי, אבל כל עוד זה סתם ניק כמו שאר הניקים פה אני לא רואה בזה בעיה כי אני באמת לא מבינה למה אלי צריך להתייחס פחות אם אני כותבת כמעט אותו הדבר שאחרים כותבים...

במיוחד אם גם עברתי דברים דומים.

הפרספקטיבה שלי דומה לשלכם, החשיבה שלי דומה לשלכם כי אני לא דומה כל כך לבנות גילי... (השתפרתי בזה עכשיו אבל בעקרון...) אז למה שדבריי יכנסו לך למוח אחרת רק כי אני בת 15.5?

נ.ב. אם לא הייתי במקום שאתם בו היום סביר להניח שלא הייתי פותחת את השרשור..

אבל כמה שקשה לך להאמין אני יחסית קרובה למה שאתם..

ואני יודעת שאת לא תאמיני אבל זאת כבר בעיה שלך, לא שלי

אני עונה בזהירותאהבה אחישנה
כי אני באמת לא רוצה ליצור ויכוח או משהו חו''ש.
אענה בכנות.אבל בכוונה טובה. ונא לקחת ככה גם את הדברים..

א. זה שאת חושבת שכבר עברת דברים דומים ואת כבר מבםנים ומבינה את ההתמודדויות...זה עוד יותר גורם לי ריחוק..
כי מצטערת לומר....מנקודת מבט של כמעט 12 שנה קדימה...אין סיכוי . זה רק נדמה. אין לי אפילו איך לתאר מה אדם עובר ב10 שנים+ ועוד בפרק כזה משמעותי בחיים.
וזה לא עניין של יותר ופחות! יכל להיות שההתמודדויות שלך הן לא פחות קשות בשבילי...אבל הצורה שכל אחד חווה, המקום ממנו ניגשים, שונה לגמרי.
אני מרגישה ממילותיך את הבגרות את העומק. ברמת.
אבל
אני לא חושבת שאת יכולה לומר שאת באמת חווה את אותם הדברים. ובעיני זה לא דבר רע או נחות, בדיוק הפוך.
אנו מונחים בדיןק איפה שה' שם אותנו.
וכל אחד צריך לשמוח בנק' בה הוא מונח. ולא לחשוב שהוא כבר יכל לצפות ולהבין את 'החיים' בשלב יותר מאוחר.
גם אני לא מבינה ובטח לא יכולה לרדת לדעתה של מישהי שגגולה ממני בכמה וכמה שנים.

אף אחד לא אמר שאת מנועה מלהגיב. תגיבי בכיף,
אבל זכותי להתייחס לזה ברצינות אך עם כוכבית קטנה שמזכירה לי שהדברים אמנם נכונים אבל לפני שאקבל אותם כפשט וכעובדה אני מרגישה צורך לברר עם עצמי שהם אכן עומדים גם במבחן המציאות ולא נאמרים מידיעה חיצונית.
זכותי להודות שכן אני מתייחסת קצת שונה לאותם הדברים בדיוק כשהם נאמרים מאדם קרוב לגילי. כי לדעתי יש הבדל בין דיבור מתוך נסיון חיים.
ומה לעשות בגיל 25 יהיה לך הרבה יותר נסיון חיים מעכשיו. גם אם נדמה לך עכשיו שיש לך הרבה.
ואמן שיהיה לך נסיון רק בדברים טובים ושמחים!

לדעתי זו פשוט עובדה פשוטה בחיים. וחבל סתם להילחם בה.
תכתבי ותגיבי פה מתי שאת רוצה. אבל אל תתמרמרי כשאת מרגישה שמישהו מתיחס לפער הגילאים. לדעתי זה בריא ונכון. ולא אמור לתת לך הרגשה לא טובה.
גיל זה לא 'יתרון'/חיסרון..גיל זאת עובדה ואין מה לנסות לקפוץ קדימה ולדמיין שאני כבר מונחת במקומות אחרים שעוד לא הגעתי אליהם.

וכן, גם למישהי בת 19 שעוד לא נפגשה לא חושבת שהיא מסוגלת להבין לעומק מה עבר על מישהי שבתוך העסק כמה וכמה שנים
זה לא אומר שאי אפשר לדבר ,להתדיין,
אבל זכותי לחשוב ולראות מה נכון לי ומה מרגיש לי 'מבחוץ'...

ולדעתי גם אם לא הוגדר גיל..זה די ברור ממתי בערך מגיע הגיל שקשור...
ומזל שלך היתה סבלנות לענות יותר יפה ממניכוכבי בוקר
לדמיין?ענבל

בס"ד

טוב....

עזבו, בכל מקרה הייתי ממשיכה להגיב מהניק השני...

מצטערת אבל לא אגיב על דברייך כי עד כמה שניסית לא לפגוע זה פגע.

הבנתי את הגישה.

מצטערת שהעליתי את הנושא.

מבחינתי אפשר לנעול.

נ.ב. יש לי מה להגיב לך והרבה, אבל באמת שאין לי כוח לחזור על עצמי ובאמת שאת לא תביני, כי את חושבת שאם אני בת 15.5 אז מה שעברתי לא דומה למה שעברת ואני יכולה לומר לך שתתפלאי אבל הרבה ממה שעברתי מאוד דומה למה שעברת.. (לא את אישית, בכללי מקרים בפורום).

כמו שאמרתי בהודעה הקודמת: אני יודעת שיהיה לך קשה להאמין אבל זאת המציאות.

אם את לא מאמינה זאת בעיה שלך.

אני יודעת מה עברתי ואני קוראת מה אנשים עברו ותסלחי לי אבל גם בינכם כל אחד בא לזה ממקום אחר כי אנחנו בני אדם שונים בלי קשר לגיל.

לא אוסיף על דבריי...

תודה על ההתיחסות.

הפרספקטיבה שלך לא דומה,כוכבי בוקר

הראיה שלך לא דומה, לא עברת דברים דומים...

חלק גדול מהסיבה להקמה של פורום כזה הוא הצורך בתמיכה בשלב של חיפוש בן זוג, בשלבים המייאשים והקשים, בהתחבטויות הזוגיות, בהתלבטויות---

אלו דברים שאפילו אם יש לך חבר, ואפילו אם הוא שבר את ליבך- את לא עברת.

את לא מסוגלת להבין את גודל הלבד של בחורה שכל חברותיה התחתנו, של בחור בן 30 שלא רואה את האופק, של זוג שמתלבט ונקרע עם עצמו. של דייט אחרי דייט וכו'.

אפילו אם את בוגרת יחסית, ואפילו- כמו שאמרתי- אם היה לך חבר.

בגיל 15 הנטיה הכללית היא להסתכל על העולם ולומר- וואו, אני כבר בעצם בן אדם מבוגר, ולא. עוד עומדות בפנייך שלל חוויות טובות יותר וטובות פחות שדרכן תתבגרי, תצברי ניסיון חיים קצת יותר משל ילדה שלפני יומיים סיימה בית ספר יסודי ואז גם- אין לי ספק בזה- תסתכלי על עצמך אחרת ממה שהסתכלת בכיתה ט' או י'.

ולמה זה מפריע?

תראי, אני לא מהסוג שמשתף בחוויותיו ותסכוליו ושאלותיו כל כך מעל דפי הפורום, אבל לא הייתי מספרת בחיים לילדה בת 15 כמה סיוט היה לי הדייט אתמול וכמה אני סובלת כבר מלהיות רווקה בת 27, ולכן גם פחות נעים לי לדעת שמי שעונה זו נערה בגיל הזה (או עלולה להיות, כי באמת אין לי מושג)

וגם בהקשר של שאלות: אני כמובן שמה בערבון מוגבל את התשובות שאני אקבל מחברי פורום בכל מקרה, אבל הנחת היסוד שלי היא שאני פונה לאנשים במצב שלי, או אנשים שמצהירים על מצבם (כמו ד. שברור שהוא מבוגר ונשוי) ואני יודעת איך להתייחס לתשובה שלהם.

כמובן, יכולת לא להגיד את זה והיינו ממשיכים לא לדעת, אבל את לא יכולה לומר כזה דבר ולהתפלא למה זה מעצבן.

ראי תגובתי לאהבה אחישנה.ענבל
אני חושבת שכדאי לנו לצאת מהקיבעון ולא לתת חשיבותw.w.m.n

גדולה מדיי לגיל, מעבר למה שצריך לתת לו...

מסכימה עם מה שהחברים אמרו פה, אבל לדעתי גם בנות קטנות (יחסית לגילנו) יכולות לתרום, וחבל שאנחנו פוסלים אותן...

מסכימה שלא צריך להכריז לכל מאן דבאי שהפורום מיועד לגילאי חודש-99 , אבל אם קרה ואחת התעניינה בפורום ומרגישה שהיא נתרמת ממנו ויכולה גם לתרום - למה לא?

אל תשאלו כמה נתרמתי מעצות של קטנים (בעניינים של מבוגרים. לא שהלכתי אליהם מלכתחילה, אבל קרה שייעצו לי ונתרמתי מזה המון!!!)

gbck - אני לא חושבת שאת חייבת לציין את הגיל*, אבל כמו שכבר אמרתי (ואמרו פה עוד כמה) הייתי רוצה לדעת שאין לך ניסיון בדילמה שלי למשל (אם באמת אין לך או שיש לך, אבל חבר זה לא כמו מדוייט - ואז כדאי שתצייני שאת התנסית בדבר, אבל עם חבר..).

* יש כמה בני 20 ומעלה שאין להם כ"כ ניסיון/שיש להם ניסיון בדילמות אחרות ולא במדוברות, ומהבחינה הזו הם בדיוק (או ליתר דיוק: כמעט) כמוך

2 נקודות..טל..

*יפה שאת שואלת ועומדת על האמת. גם כשאת יודעת שתהיה ביקורת. זה דבר ראוי להערכה!

1. מנסיון שלי: אני כן בגיל, ועד שלא התחלתי להפגש - לא באמת הבנתי מה זה. יכלתי לדבר על עקרונות, יסודות, מה חשוב ומה לא. אבל רק כשנכנסתי לזה - גיליתי כמה זה שונה. כמה זה כולל הרבה יותר מדיונים תיאורטיים שעושים. (ואת יכולה לשאול אנשים על ההבדל בין התיאוריה והמציאות),

2. אני בעד להתעניין בחיי נישואין בגיל צעיר, ולחשוב מה חשוב לי יותר ומה פחות, אבל! אם את בת חמש עשרה וחצי, ובשנתיים הקרובות את לא מתכננת באמת להקים משפחה בפועל, תשימי לב שהמחשבות האלו לא באות על חשבון דברים אחרים בחייך שבגיל והתקופה הזאת - אמורים להעסיק אותך, כדי לבנות נפש-אישיות עצמאית, אמיתית ובוגרת. 

להתעסק רק ב-מה עושים בדייט, מה לובשים, מה חשוב לי בבעל וכו', זה נכון, חשוב ויפה, אך לי נראה שבגיל הנעורים צריך להתמקד יותר בבניית האישיות הייחודית שלך, לברר את השקפת העולם שלך ומתוך זה מגיעים אח"כ לבניית בית.

בנוסף ל2 הנקודות לעיל,

אני לא נגד שיכתבו פה צעירים, הרבה פעמים גם דעה של מישהו מבחוץ יש לה יתרונות.

(פרספקטיבה אחרת, מבט כולל, נקודות ייחודיות לך שאת שמה לב אליהן)

כן כדאי לדעתי כשרלוונטי, לכתוב שזה לא מנסיון עצמי בנושא.

זו דעתי.

בהצלחה!

תודה אני משתדלת שזה לא יבוא על חשבון דברים ענבל
ננעל לבקשת פותחת השרשור...-משה ר-אחרונה
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך