שלום כולם, זה קודם לא העתיק טוב - מציג את עצמי  אנונימי (פותח)
קוראים לי שי , סטודנט בן 27 מחיפה, לומד הנדסת מכונות, חילוני , ואם זאת
הפעם הראשונה של ההעתקה לא עבדה טוב,- הנה הקטע המלאאנונימי (פותח)
וראים לי שי , סטודנט בן 27 מחיפה, לומד הנדסת מכונות, חילוני , ואם זאת יהודי, ציוני . מאוד מעריך את הציונות הדתית ועם זיקה עמוקה ליהדות , אבל גם מאוד ליברלי בצורת חיי . ואני גם רווק

רציתי קצת לשתף :
מרגיש מתוסכל ממה שקורא במדינה.... שאין לי דרך איך לפעול ולעזור.. מהצורה בה מתייחסים למתיישבי יהודה ושומרון וחבל עזה לשעבר...עע גוש קטיף וכו...
מתוסכל מהתקשורת , מהשחיתות שאוכלת פה כל חלקה טובה, מהדרדרות החינוך וחרד לעתיד קיומה של המדינה ויותר מכל לאחדותינו כאומה... שמאל, ימין, דתיים , חילונים חרדים...וכו

וסיפור אמיתי שקרה לי , למדתי באוניברסיטת חיפה שנה, וברחתי משם , וגם כי רציתי לעבור להנדסה

ישבתי עם חברים ליד הדוכן של תא לביא באשכול ולא היה לי שום קשר אל אנשי הדוכן, מדוכן ממול בא ערבי , ( כמו שאתם יודעים - אוניברסיטת חיפה זה כמו מעוז חיזאבללה וחמאס וכו .... ומאוד פוליטים)
קיצר, הערבי מהדוכן של אחד התאים הערבים בא אלינו, מצביע עליי, ועוד על שני חברים בעל מראה "אשכנזי, אירופאי , צפוני" ואומר אתה אתה ואתה.. בכלל לא יהודים, תחזרו למדינות אירופה שם היו צריכים לגמור לטפל בכל.. , מצביע על 3 חברים אחרים בעל מראה של יהודי צפון אפריקה , עיראק- קיצר שחומים וכו...
אומר להם ,אתה אתה ואתה בכלל באתם מהמדינות שלנו, ושם גם היו צריכים לטפל בכם...עם תנועת יד ארוכה... מצביע עלינו ומעביר את היד מהראשון לאחרון... כולכם עוד כמה שנים לא תהיו פה.... ואז מצביע עם היד בתנועת קשת מלמטה למעלה " וכל זה יהיה שלנו עוד כמה שנים"- מתכוון לאוניברסיטת חיפה...

במקום שניים מהחברים כמעט והתפרצו עליו , אבל עצרנו אותם, ידענו שזה לא חכם, כי כל המערכת נגדנו- הימים- ימי תרום ההתנתקות כשהתוכנית וההכנות היו כבר בשלבי הכנה מתקדמים , זה קרה מתישהוא בסוף אפריל או מאי 2004 אם אני זוכר נכון...
המערכץ- השילטון, אוניברסיטת חיפה, ועוד...
אם החברים היו מכים את הערבים, אז גם כל החברים שלהם כחמולה הייתה באה ומפוצצת אותנו... הם רק מחפשים את זה... ואחרים לא היו עוזרים, וגם הערבים במקרה כזה גם כקוזאק הנגזל היו מתלוננים להנהלת האוניברטיסה...
וגם אנו היינו עושים ככה...
אבל לפני איזה חודש או חודשיים כשהייתה תקרית דומה.. והיו מכות.. !!! הערבים גם התחילו , גם עשו חמולה על כמה אנשים והכו אותם... בלי שום סיכוי ואנשים מהצד לא התערבו כי לא רצו להסתבך, במקרה שאירע לפני המקרה שתיארתי , הערבים התלוננו אחר כך לאוניברסיטת חיפה, היתה ועדת משמעת, את הערבים פתרו מאחריות וגם כדי לא לעורר מהומות ולהתחשב ברחשי המיעוט... את החברה היהודים, קיבלו חזק בראש...

באותה שנה שגם למדתי באוניבריסטת חיפה ערפאת ימח שמו מת... הערבים ביקשו אישור מהאוניברסיטה לעשות עצרת עם נרות תמונות ובאלגנים וכו הם לא קיבלו !!!!
היהודים ביקשו אישור נגדי לעצרת נגדית במידה ותהיה של הערבים, גם הם לא קיבלו אישור
הערבים בכל זאת עשו עצרת , לזכר ערפאת , מחבל ,טרוריסט ובן זונה אחד גדול- סליחה על הביטוי !!! עם נרות , דגלים של אשף ועוד... היהודים מהר אירגנו הפגנה נגדית, ומאבטחי האוניברסיטה הפרידו ודאגו שלא יהיה מגע... ואז "נשבר הקש" המפגינים היהודים שלפו והרימו אל על את דגלי ישראל.... ! המאבטחים העיפו את היהודים והורידו את הדגלים... וזה בגלל שזה פוגע ברגשות הערבים וכדי לא ליצור ליבוי מתחים ולעורר סערות.... שוב.. האוניברטיסת חיפה, כן , זאת שמקבלת תקציבים ממשלתיים הורתה לא לאשפר להניף את דגל ישראל בהפגנה של יהודים נגד עצרת זיכרון של מחבל .... אותה אוניברסטיה שמימנה את דר אילן פפה הפוסט ישראלי, אותו דר שעזר מאוד ועודד חרם אקדמאי של מוסדות אקדמאים באנגליה על מוסדות אקדמאים בחול.... כנראה שכחו חופש אקדמאי מהוא כשמדובר בישראל...

אשמח לקבל תגובות , הצעות ועוד
אנחנו צריכים לעשות עבודה ומעשה!  אנונימי (פותח)

כמו שהבהרתי אני חילוני ,
אם זאת עם זיקה חזקה ליהדות.

אני לא מעט פעמים שאלתי אנשים יראי שמיים מזרם כזה או אחר... מה צריך לעשות, עד איזה רמה , או לתת לאלוהים לעשות את מעכשיו... ומה קובע זאת,
לרוב התחברתי מאוד לחובשי הכיפות הסרוגות - הציונות הדתית ולחבר`ה מבתי חב``ד שרואים כשליחות לקרב לבבות... ! מעריץ ומעריך אותם מאוד.
שאלתי את אותה שאלה גם חבר`ה מהציונות הדתית שעובדים בתחומי המדעים המדוייקים ד``ר ומעלה, עניין אותי לקבל את התשובה מאלו גם בתור אנשי מדע.

התשובה הטובה ביותר שקיבלתי שאוכל להכליל אותה ולסכם אותה מהאנשים השונים, :

תפילה ויראות שמיים, זה טוב, אך צריך מעשים! ולא בגלל שאין הם סומכים על הברוך הוא, אלא מאחר והוא לא משרת אותנו , אלא אנו אותו וצריכים לעשות את דבריו.

אין זה אומר שבשם הקדוש ברוך הוא צריך לעשות דברים משוגעים- תמיד יש את אלו שימצאו צידוק במעשיהם כדברי ה` , ואין נכון לעשות זאת, אלא בצורה שאנו כחברה מודרנית יהודית וכן, גם דמוקרטית שמהווה חלק מתרבותינו כעם יהודי ולעשות החלטה מושכלת ומשותפת על דרכי הפעולה.

אנו הם אלו שצריכים לפעול ולעשות ולא לחכות לנס ו"זקוקים להרבה תפילה"
השדות לא ילבלבו ויתנו פרי ללא עבודה מלאכה מעשה ונטייה, הבניינים לא יבנו , צבא לא יהיה עם לא יהיה מי שילחם ויהיה בו. תורה ועבודה ! אדם שלא עובד יבול ואדם בלי תרבות והווי ועם ימוג.
האחריות היא כולה עלינו ומשם עם נעשה כטוב , נקודות יזכפו לזכותינו במרומים , ועל כך נשפט בבוא היום, על מעשנו , על היותינו בני אדם טובים ובין אדם לחברו.
יצר רע כלשהוא הוא באחריותינו ובכך נבדלנו מבהמה. ועל אף שהוא טמון בנו , ניתן גם לתעל אותו לכיוונים הנכונים , לכל מטבע יש שני צדדים וניתן להשתמש בשניהם, איך נעשה זאת זה רק תלוי בנו !

גם בספרו של משה פינגליין מלחמת החלומות שקראתי, הוא אומר, אנחנו אלו שצריכים לעשות את העבודה עבור ה` ואף אחד לא יעשה אותה עבורינו, אנחנו עובדים שלא ולא ההפך.
הזהרו בדברכם! אפחד לא מכיר את מי שמאחורי המילים!.אנונימי (פותח)
אני חושבתסמדר
שאתה ידע טוב מאוד לפי מה שכתבת מה תפקידנו.ומה אנחנו צריכים לעשות...
לפי דעתי אנחנו צריכים לפעול בכמה מישורים כמו שהזכרת..)
יש את המישור האמוני,מה שמחזיק אותנו ובו אנחנו תמיד מאמינים גם בלי העשיה עצמה.זה כל התפילות שלנו,ההשתדלות לעשות את המוטל עליו בתור עם נבחר..לקדש שם ה' בעולם בתור יחידים..
והמישור הלאומי זאת עבודה שכיום היא לפי דעתי הקשה ביותר..היא גם בנושא של ההנהגה,כל השחיתות וכל זה.שאנחנו פשוט צריכים ליצור את האלטרנטיבה שאנחנו גם יכולים להשפיע,ואז אנחנו נשפיע במפנים ונתחיל לתקן את הרוע המצוי ואת כל החוקים שנוגדים את היהדות..וככה נשפיע..אבל זה משהו איטי,שאנחנו צריכים אליו סבלנות וכח סבל רב...
יש את המישור הלאומי-של עם בפני עצמו,איחוד.אנחנו צריכים לאחד את העם סביב משהו...אנחנו מפולגים מאוד...במיוחד אחרי הגירוש הציבור שלנו מרגיש נתק מכל שאר האנשים שתמכו במהלך הנורא הזה...
ואנחנו צריכים לנסות לחבר כמה שיותר אנשים בעם..להסביר..להראות שאנחנו לא מפלצות...ולא רק הקטע של להחזיר בתשובה.אלא באמת לנסות לאחד את העם....
יש מישור של הארץ עצמה.שאנחנו ממשיכים לבנות את ארץ ישראל (ובגאון!!),למרות מה שההנהגה של המדינה כיום חושבת ואומרת..אנחנו לא שמים עליהם כי אנחנו לא מאמינים שבכוחם לשלוט בארץ שנותנה בידי הקב"ה ולא בידיהם..ואנחנו בונים מאחזים ויישובים שונים בנק' שונות..בעיקר בשומרון...

זאת דעתי..יש עלינו המון משימות..ואנחנו צריכים הנהגה שתיקח הכל לידיים ותפעל,זה ייתן כוח בעיקר למבוגרים שביננו שצריכים הנהגה מסודרת לפעול..ואז נצליח לעמוד בא"י,עמ"י ותורת ישראל
אינני שבכניק!! וכן אינני חושב שאתם "  מפלצות " ועואנונימי (פותח)
מעולם לא חשבתי כך, וההפך מכך,
אך גם אינני רוצה "שיחזירו אותי בתשובה" טוב לי כיום כמו שאני !
בתקופת ההתנתקות מעוד הזדהיתי איתכם ולצערי רק בליבי, חששתי להיות מעורב, הייתי פחדן וחששתי בשל העליהום התקשורתי והציבורי, חששתי להסתבך עם גורמי השילטון , להעצר בהפגנות וכו... ראיתי מה שעשו לכם בהפגנות, ואת חוסר הדמוקרטיה ששררה וכל זה בשם ההתנתקות ובתור דמוקרטיה " מתגוננת"
נעשה לכם אבל , והרבה מהעם תומך בכם בליבו!

לא כוונתי הייתה לעשות מעשים פלילים או לא חוקיים בשום אופן וצורה,
אלא להתחיל לפעול, ולהרוג את ההההה - אדישות והדיכדוך בו העם שלנו בו נמצא היום ומרגיש... להיות מאוחדים שוב, וביחד , אף אחד לא יוכל לנצחנו , לעם זה כוחות אדירים על כל זרמיו, ואנו נלחמים אחד בשני במקום באוייב האמיתי, והוא מכחכך את ידיו מרוצה .

צריך למצוא דרך להדברות , לא לכפות את דעתינו ורצונינו על האחר, להיות מובילים אך גם שותפים לדרך .. ולהוביל את שאר אחינו משאר הזרמים לאותה הדרך של השותפות וההובלה, ההובלה לא צריכה להיות מונפול של חובשי הכיפות, לא של השמאל, החילוניים וכו ... היא צריכה להיות של כולנו - ביחד !

אם יכולתי - (בתקופה האחרונה והקרובה - אני בתקופת מבחנים) הייתי מציע לקיים הפגנה ( כחוק ) למען שלטון תקין, ! למען החזרת גלעד שליט! , למען שלטון החוק ! למען הציבורים הנזקקים , עניים ף, חולים , סטודנטים , ועוד ועוד... למען החלפת השילטון והבאת מנהיגות בה נוכל להתגאות!!!! לנקות את האורוות ניקוי יסודי ביותר , למען שפיות האומה , והפסקת הכניעה לטרור, למען תושבי שדרות, נתיבות, ושאר עוטף עזה, למען נפגעי ההתנתקות וגוש קטיף! למען מלחמה בטירור, ללא פשרות כמו שפעם ידענו ואז העולם כיבד אותנו בשל כך.
היום השלטון ואלו שבראשו חכמים ועובדים בשיטת הסלאמי והפרד ומשול, כל פעם פוגעים במגזר אחר וציבור אחר, אותו ציבור נלחם לבד , עד הסערה הבאה , אך לא עוזר ותומך או נתמך על ידי המגזר הבאים שיפגעו .... אדישות וכל אחד דואג לישבנו שלו...
שימו לב מה קרה בכמה שנים האחרונות עם הסטודנטים בצרפת שיצאו להפגנות למען וועדי העובדים, הגימלאים ומה בעצם לא!? כל מגזר לא צריך לשמור על עצמו אל א גם על אחרים!

אני יודע שהרבה מכם חשים מנותקים וכועסים , ובצדק על העוול שנעשה ועדיין נעשה ועל הדלגימציה שעושים לכם, אך אם זאת, כעת זה הזמן לשוב להיות מאוחדים ולעבוד ביחד.... כולם כמקשה אחת... ! ולא להגיד , אבל אמרנו לכם , ( ויש לכם את כל הזכות להגיד -!!!) אבל עלינו להמשיך הלאה! לשים את העבר מאחורינו אבל לא לשכוח, ! ולהסיק את הלקחים.

תראה,ההתחלה היא בהבנה שכל הארץ שלנו.א"ר יצהר
נראה לי עברת או שאתה בעיצומו של השלב הזה.
אחרי זה באה האמונה שלא משנה מה יקרה-הארץ הזו שלנו ל-ת-מ-י-ד-!.
ורק אז מגיעים המעשים. וכאן הדעות חלוקות.
יש את דרך השלטון,אנשים שרוצים להשתלב בממשלה,להיבחר כחוק,ולהוות ממשלה תקינה אם וכאשר יבחרו ע"י העם.
יש את הפועלים משפטית=ארגון זכויות האדם ביש"ע\חוננו,ועוד.
יש את הפועלים בצוותא עם הממשלה ועושים איתה הסכמים והתכוונתי ל-מועצת יש"ע.
יש את הלא-מסכימים למעשי הממשלה הפסיביים ואקטיביים.
הפסיביים,-הם איתנו בלב אבל הם לא יצאו לשטח.
והאקטיביים,-הם יפעלו לא ממש בכסח ראש בראש עם הממשלה אלא בדרכים עוקפות,בשקט בשקט באמצע הלילה.
ויש את המתנגדים לכל מהות הימצאה של הממשלה בצורתה הנוכחית היום.
הם יפעלו בלי לשים על אף אחד,ראש בראש עם הממשלה וכסח עד הסוף.
יש עוד המון המון צורות עשיה פעולה ומאבק,וכאן הזכרתי רק חלק מהפעולות על הארץ בלי להזכיר הפצות,מקדש,מניעת היתבוללות,שליחות לחו"ל ועוד היריעה ארוכה. לא פרסנו אפילו מחציתה.
המשותף לכל הפועלים זה ההיתיעצות עם רבנים וניסיון ורצון להגיע לביאת הגואל.
בקיצור עד לבניין אריאל יש עוד המון המון עבודה שלא נגמרת,שכל אחד יפעל בדרכו הוא ויעזור לעמ"י.

חוץ מזה שי,לך אישית עצתי היא לבחון כל מה שקורא סביבך ולא להחליט בלי לחשוב. תסתכל על הכל,תבין מה קורה,ואז תתיעץ ותראה אילו דברים אתה יכול לעשות במקומך ובמצבך מבחינת האוניברסיטה החברה שסביבך והמשפחה.
בהצלחה רבה בכל,ושים לב ממש,איני אישיות גדולה מבחינת מידות ידיעת התורה וההלכה והתנהגות בכללי.
אז שים לב שדברי אינם דברי אלוקים חיים ולא בעלי חשיבות גבוהה מידי. מותר אפשר ואף רצוי לחלוק עליהם ולא ללכת כעיורים אחרי דיבור מעניין.
יומטוב מאוד, יבנה המקדש!
את העובדה שהארץ שלנו , בזה אני מכיראנונימי (פותח)
אחרת מה אנחנו עושים פה ומה הקשר שלנו אל אדמה זאת, גם בתור חילוני ציוני אני יודע זאת , הקשר שלנו זאת היסטוריה בת אלפי שנים, הקשר שלנו הוא קשר של אומה שפעם הייתה וגורשה אך חזרה למולדתה , והעדויות לקשר שלנו לארץ זאת מלאות בכל פיסת קרקע במדינה זאת מהגולן ועד סיני בבתי כנסת עתיקים ועוד ועוד..
הארץ הזאת שלנו , ולא תהיה דרך ביניים או באמצע, מאחר והערבים אינם רוצים שלום כרגע, והשלום שלהם הוא חלקים מארצינו ודם יהודים, רק על ידי זה שיכבדו אותנו יהיה שלום, וזה לא יקרה על ידי שיחרור מרצחים ומסירת חבלי מולדת.
אם אם ירושלים המזרחית לא שלנו, הר הבית, חברון ועוד... אז מה כן מחזיק אותנו פה?!

האם זה חייב להיות בעצת רבנים בהכרח ? לא בטוח, אין מספיק חילונים ציונים שמוכנים להגן על הארץ הזאת? תהיה בטוח שיש ,! כולנו יהודים...
ח"ו לא אמרתי שאתה שבכני"ק, אתה יהודי צדיק!אנונימי (פותח)
בע"ה ית'

ובדברים כאלו כגון מעש וכו' עדיף וראוי וברור שלא מדברים על זה,במיוחד שלא מכירים את מי שמאחורי המילים.
גם שבכניקיםאנונימי (פותח)
אמורים להיות לצידנו , והם עושים את תפקידם,
אין אני רוצה גם שמישהוא משלנו בשם דבריו של ה יעשה דברים לא הגיונים ושיכולים לגרום לכולנו כאב ראש גדול אחר כך.
מבין שאולי מה שכתבתי והצורה יכולה לגרום אסיטואציות ומחשבות, שליליות ומטרידות , אך לא לזאת היייתה הכוונה.
אלא לדברים שבאים ישירות מליבי ומוחי בצורתם הגולמית ובכוונות טובות

אני משוכנע שאם אחפש, שיש פה אנשים שמכירים אותי פיזית מאחד האירועי מד``ב שהשתתפתי בהם כמו אייקון ועוד, או ממקומות אחרים..
מכיר משם הרבה חבר`ה חובשי כיפות שהם חברה טובים מאוד.

יום טוב

שי
תראה,כולם אמורים להיות לצידנו,הצבא המשטרה השב"כא"ר יצהר
ובתי המשפט ועוד רשויות.
אבל לצערינו בגלל מערכות השלטון הפחדניות שמפחדות הן מאיתנו כי אנחנו האמת(והם יודעים את זה)והן מהמחבלים שמשבשים להם את סדר היום.
לצערינו בגללם ובגלל מגמתם הפוגענית אז הם מפנים את המשטרה נגדנו,ואת הצבא גם נגדנו(בזמנים מסוימים,לא תמיד.)והשב"כ בכלל מקצה כמויות של כסף בשביל ה"מחלקה היהודית" שלו.על בתי המשפט והאפליות שעושים לנו אין מה לדבר בכלל,זו מגמה ברורה כ"כ.
אין לי זמן להמשיך לכתוב אז נמשיך מתישהו היום בעזרת ה'.
יומנעים יבנה המקדש!
את זילות ה"צדק" בבתי המשפט אני מכיר מקרובאנונימי (פותח)
ולא דווקא בפן הפוליטי מדיני אלא בפן האזרחי - לא אפרוס את כל המקרה, אך אני לא מחשיב שום קשר בין צדק לבין מה שקורה בבתי המשפט כיום,
יש לנו דווקא מה ללמוד מהמשפט העברי , וגם לא מעט מן המשפט בארצות הברית
לצערי אבל ! יש דברים שאנו צריכים ויכולים לאמץ מן האמריקאים בתחום המפשט ויש דברים שצריך להתרחק מהם כמו מאש.
לדוגמא, חברה מסחרית שעובדת על לקותיה עובדת בשיטת מצליח, בארץ הולך להם דיי טוב כזה, ואזרח שתובע את החברה מקבל בדיוק את הנזק שנגרם לו ואולי קצת יותר
בארצות הברית בית המשפט יקרע ! לאותה חברה את הצורה בפיצויים ללקוח הנפגע למען ייראו ויראו וכדי לא להפוך את שיטת מצליח למשתלמת

יש לאמץ שיטה זאת בארץ!

לעומת זאת , בפן היותר אזרחי אישי, אתה הרבה פעמים קורה על מקרים מגוכחים לחלוטין של תביעות אזרחיות, אדם נפגע בתאונת דרכים, ואם מישהוא עזר לו - יש סיכווי טוב שייתבע וזאת בגלל שמשהוא קרה לנפגע... ובגלל זה אנשים היום בארהב אדישים ולא רוצים לעזור לנפגשים פן יתבעו , כמו כן , אם מישהוא תוקף אותך ואתה מגן על עצמך, והתוקף נפגע הוא יתבע וסיכוי טוב שהוא יזכה... מגוחך לחלוטין
לצערי בארצנו דווקא גישה זאת בית המשפט מאמץ .

אחינו השמאלנים- הם גם יהודים , ואני משוכנע ומאמין בתום ליבי שרבים מהם רוצים חיים טובים לכולנו , אך הדרך בה הם רואים זאת שונה משלנו שהוכחה כלא נכונה וכטעות, מאוד קשה להודות בטעויות גם לאדם הישר, אבל יותר קשה ל"פתוח את הראש" והמחשבה אל מול החינוך , הגישה ושטיפת המוחות שאותה אזרחי ישראל עוברים מידי יום... אל לנו לשנוא אותם- אבל צריך לגרום להם להבין את המציאות ואת הטעות שלהם , ולא על ידי "החזרתם בתשובה" , אלא דרך ההגיון, והסרת מסך הברזל והאשליה שמול עינייהם.
אל לנו לשנוא את שאר אחינו היהודים - כולנו אחים וכולנו עם אחד ופה חוזקנו , ואל לנו להגרר למלחמת אחים, אלו היו מילותיו של מנחם בגין אחרי האלטלנה..
ואל זה נחרב בית שני....

גדם עץ בודד אפשר לשבור בקלות אחד אחד את כולם
הרבה גדמי עצים מחוברים יחדיו אי אפשר לשבור !!!
אתה צודקסמדר
אבל האמונה שלנו היא הרבה יותר מצדק שלקוח מהאמריקאים או צדק שבנוי על שכל בלבד.
אנחנו מאמינים שהצדק האמיתי זה מה שכתוב בתורה.ובתורה יש המון המון הלכות שאנחנו לא מקיימים כיום בגלל מערכת המשפט.
יש לנו בתורה הדרכה לכל מעשה,לכל עונש ולכל משפט.
ואם אנחנו רוצים לקיים את התורה במלואה וזאת שאיפתנו,אנחנו צריכים מערכת משפט לא צודקת אלא דתית.כי היהדות היא הצדק במלואה ולא משהו אחר.

ועוד נק' שהתייחסת אליהם,זה השב"כ למשל,הכוונה פה באתר היתה,מכיוון שיש רדיפות של שב"כ ומשטרה על הנוער מהציבור שלנו..בגלל שאנחנו כמובן "פושעים",ואנחנו מסוכנים למדינה.אז גם כל דבר שתכוב באינטרנט זה מסוכן לציבור....אז יש רדיפה משפטית ותקשורתית.אז חבר'ה לא רוצים להסתבך סתם...

ובקשר לצד המעשי.כתבת על הפגנות.לנו אין כוח.הבנו כבר שזה לא עוזר.הבעיה הנוכחית היא לא טעות מקרית שע"י הפגנה נוכל לשנות אותה.אלא זה הבסיס המעוות של כל המדינה הזאת.
אתה יודע כמה הפגנות עשינו?הוצאנו את נשמתנו בפעילויות,הפגנות,הסברות..וזה לא עבד...אפשר להגיד שלא עשינו מספיק או לא פעלנו נכון.זה לא משנה.הדרך הזאת הוכיחה עצמה כטעות.
אני חושבת שהציבור שלנו התייאש.אבל לא התיאש מעצמו.אלא התייאש מהמדינה בגלל הגירוש.וכ"כ בצדק.הכל פה מעוות כ"כ שלא שווה אפילו להפגין נגד..לא שמים עלינו...
ואם מישו רוצה לארגן הפגנה מה שיצא בסוף זה שיהיו שם אלפי נוער דתיים חובשי כיפה סרוגה וזהו.אין תמיכה של העם.אין הפגנה של כל המגזרים..זה נהפך להפגנות שלנו כי לאף אחד אין כוח לצאת מהבועה שלו.כולם פה אדישים למצב....
(ואני כותבת את זה לא כהשלמה עם המצב אלא בכאב שזה המצב...)
א,אף אחד לא אמר חלילה לשנוא אותם. הם אחינו בכל מצבא"ר יצהר
ובכל מה שהם עושים.
ב,בתי המשפט ומערכת המשפט היא אחת משתי המערכות שהרב קוק אמר שהם רקובות מהיסוד וצריך להחריבם ולבנות חדשות.(השניה היא מערכת החינוך.)אין טעם לנסות לתקן אותם כי הם רקובים לחלוטין.
ג,חכמה בגויים תאמין תורה בגויים-אל תאמין. לא אני אמרתי את זה,אפשר ללמוד מהאומות,חבל רק ללמוד רק את הדברים הרעים.
ד,הפגנות יש ענינים שהם יעילות בתנאי שהם עם עשיה,כמו ההפגנה ב-ג'בל מוכבר אחרי הפיגוע במרכז,זה היה עשיה אמיתית שעזרה.(לנו למודעות ולכעס.)
ויש ענינים שהם לא עוזרות הם רק מרדימות אותנו כי אנחנו מרגישים שעשינו משהו בזמן שלא עשינו שום דבר משמעותי וטוב.
ה,אם אנשים מתיאשים ונהיים אדישים זה באמת בעיה למרות שיש לי הבנה גדולה כלפיהם. ובכל זאת, למרות כל מה שעשינו עד עכשיו חיביים להמשיך ולפעול כי אם לא אנחנו נגן על הארץ,אף לא יגן עליה.
ו,לא משנה מי נמצא במקום ההפגנה אם זה שוב אותה הקבוצה שהיתה בפינוי\הפגנה\צעד הקודמת.מכמה סיבות זה לא משנה.
1-כי אני של אתמול זה לא אני של היום,אני בתהליך צמיחה בלתי נפסק בלי אפשרות להתקע.
2-כי מי שמסתכל עלי מלמעלה שמח בזה שאני שם ולא שמישהו אחר שם.
3-מי שצופה בהפגנה מהטמבלויזיה שבבית,לא יודע מי האנשים. הוא רואה מכלול של אנשים הוא לא רואה את מאיה,נעם שירה ומוריה הקטנות,אלא את כל האנשים כגוש אחד וזה מה שמעורר אותו.
בקיצור תפעלו בשמחה ותמיד תפעלו בחכמה. אין לנו הרבה זמן עם כל התהליכים המהירים שנעשים כאן במדינה.
יומוצלח יבנה המקדש!
מממסמדר
אולי אתה צודק אבל כן רואים את הקטלוג בהפגנות של המתנחלים מול הממשלה,או המתנחלים בהפגנה על א"י.
וגם אם שוב תהיה הפגנה זאת לא תהיה הפגנה של עם ישראל נגד הממשלה..או נגד השחיתות...כי בפועל רק אנחנו באים וכן רואים את זה.
מממסמדר
אולי אתה צודק אבל כן רואים את הקטלוג בהפגנות של המתנחלים מול הממשלה,או המתנחלים בהפגנה על א"י.
וגם אם שוב תהיה הפגנה זאת לא תהיה הפגנה של עם ישראל נגד הממשלה..או נגד השחיתות...כי בפועל רק אנחנו באים וכן רואים את זה.
איזה קטלוג? תסבירי אתעצמך בבקשה.א"ר יצהר
לא הכנתי מה את אומרת בזה ומה זבה הקטלוג.
יומטוב יבנה המקדש!
התכוונתיסמדר
שזה כן משנה מי נמצא בהפגנות..
נמאס כל פעם לבוא ולהבין שוב שזה אותו ציבור.נאבק על אותם דברים ואף אחד לא תומך בו.
זה לא מה שאנחנו רוצים להשיג.אנחנו רוצים להשיג את המחאה והעניין של כל העם כולו..
בסדר אז תצאי גם להפצות,הן על התורה והן על הארץ.א"ר יצהר
תעשי את בו זמנית ותשיגי שתי ציפורים במכה.
יומנעים ובהצלחה. יבנה המקדש!
היי שובאנונימי (פותח)
מצטער שלקח לי כמה ימים להגיב וכו ,

אם כל הכבוד ליהדות ויש הרבה מאוד כבוד, אין לנו מונופול על הצדק ועל החכמה, תמיד אפשר גם מאחרים ללמוד וכדאי ורצוי מן הסתם לקחת את הדברים הטובים

אם הייתה היום הפגנות נגד התנתקות חדשה, ירידה מרמת הגולן , נגד ראש הממשלה תהייו בטוחים שאני אהיה שם ובין הצעירים החילונים המובילים ויש סיכוי לא רע שאהיה מרואין , אני טוב בזה.... ולא רק אני , אלא עוד הרבה חילונים שרק מחכים לשעת כושר ואחדות כדי לצאת מהאדישות... !!! במלחמה ב 2006 הייתי בין המפגינים בחיפה בעד לכסח את חיזבאללה שהיו בחיפה במרכז הכרמל.
אשמח להיות חלק כזה בעתיד , SIDE BY SIDE לצד אחיי עם הכיפות הסרוגות. ושאר יהודים טובים

היום שמעתי מידידה שהערבים חילקו סוכריות ותמונות של סמיר קונטר בבניין אשכול !
ביזיון!!!

כשאני ראיתי את הדרך הבזויה בא החיזבאללה התעלל במשפחות עד הרגע האחרון זה היה פשוט יותר מידי!
והם לא בחיים, במקרה כזה , באמת צריך להחזיר את סמיר קונטר בארון ! אכל לנו הרבה כסף בבתי הכלא במשך השנים,ביקורים מהצלב האדום ועשה תואר ?! WTF?!!!!
לא שמעתי שגלעד או שאהוד ג וכו קיבלו כזה יחס... למה למה למה , אנחנו השתגענו ?!?!
יש כאלו שהציעו להזריק לו בכלא רעל שימות עוד כמה חודשים ואני אומר לא!!!
אנחנו מדינה ריבונית ולא אמורים לעשות כזה דבר בהחבא אלא לדרוש את הצדק ! וזה אומר בפומבי ולא בצורה פחדנית..

גם אני פעם שקלתי להיות חלק מהמערכת של דור העתיד, אבל האמת , כל הפוליטיקה דיי מגעילה אותי,, אני יודע שלא אהיה איש מערכת בשל דעותיי, אני יודע שיש שחיתות ולא רוצה להיות חלק מזה, וכן אני מאמין שהייעוד שלי יהיה בפיתוח ובהנדסה טוב יותר .

דווקא אתה טועה בקשר ליהדות...סמדר
בתורה יש את כל חכמת העולם.
אם אנחנו לא מבינים משהו זה בגלל שטונותינו.לא בגלל שאין שם הכל.
נכון שבנתיים אנחנו יכולים לקחת חכמה מהגויים..אבל הכל בידיעה שהכל מה'...
אני ממש מעריכה אותך שאין לך בעיה עם המגזר שלנו...כי לפחות לפי מה שטוחנים לנו ז השלא ממש אוהבים אותנו כתוצאה מהתקשורת...
ואנחנו לא קופצים כיום להפגנות כי הבנו כבר מה יהיה שם..מיצינו את זה..אם אנשים שוניםן יאגנו זה יתן לנו מוטיבציה למשהו שונה ממש היה עד עכשיו.

ואגב כתבת שאנחנו צריכים לדרוש את הצדק..זה בדיוק הבעיה..שאנחנו חושבים שהמדינה כיום יכולה לדרוש צדק אבל זאת טעות מיסודה.כי הרכב הממשלה,והבסיס הוא חסר צדק.הצדק האמיתי ניתן רק לעם שלנו בצורת תורה.ושם יש את כל הצדק האנושי.משם אפשר ללמוד כל נושא שבעולם....
צדק זה מושג שגם יכול להיות שרירותי ו"גמיש "אנונימי (פותח)
מהוא צדק, בשביל הפלסטינים הצדק הוא שאנו לא צריכים להיות כאן - ואל תבינו לא נכון , אני ממש אבל ממש לא תומך בהם אלא בז להם ! אבל כשמעלים בפניכם סוגיה וטענה יש את הצורך לנמק ולהסביר את הטיעון שלכם כך שיתקבל ( דיביטינג ) ולא שיבוא ממקום הרגש אלא ממקום ההגיון וההבנה.

נגיד לצורך העניין , שכחלק מהשקפת עולמי , " איש איש באמונתו יחיה " וחלק מאורך חיי , אני בימי שבת נוסע עם הרכב עם המשפחה ומבלה, לוקח את הילדים לצלול, או דברים אחרים שמוגדרים על ידכם ולפי הפירושים שלכם כפירוש של "חילול שבת " .
מבחינתי , " לא תעשה עבודה ביום השביעי " הכוונה היא למלאכת היד שלי , והמנוחה שלי היא ללכת עם הילדים לצלול ולהשקיע בעוד פעילויות אקטיביות עם המשפחה או לעצמי ,
או לחילופין, נגיד ואני עכשיו מדריך צלילה, סטודנט בחופשת הסמסטר , שצריך לעבוד וזאת העבודה שלי שגם אולי דורשת עבודה ביום שבת , אני נהנה מהעבודה הזאת! ורוצה לעבוד ,
זאת הבחירה החופשית ?!
האם אתם , אם היה לכם את הסמכות או הכוח הייתם מונעים ממני לעשות את הפעילויות האלו וזה בגלל חשש לחילול שבת , ? איפה עובר הגבול הזה?
...אוסנת
רגע, אז למה דווקא ארץ ישראל?

לענין "איש באמונתו יחיה", זה עיוות הפסוק. כתוב "צדיק באמונתו יחיה" (חבקוק ב', ד'. אתה מוזמן לבדוק).

אכן יש לך בחירה חופשית לחלל שבת... ולא בסמכותינו לשלול לך אותה. תצלול כמה שאתה רוצה, רק לא ראוי שצביון המדינה היהודית (עם דגש) יהיה כך.
והיה ואנונימי (פותח)
ארץ ישראל, זאת המדינה שלנו, הרבה משתמשים בטיעון השואה לזה שהיהודים צריכים מדינה , טיעון זה שריר וקיים אך לא מסביר את מדינת ישראל כיום

הטיעון הוא , הטענה היא שמדינת ישראל, במיקומה הנוכחי היא מה שמאחד אותנו , מכורח ההיסטוריה , הדת והתנך, פה תרבות זו התפתחה והפכה למה שהיא , ופה שורשיה, וזה ניכר בכל חלקת אדמה במדינה הזאת, זאת המדינה שלנו , ויש פה מספיק עדויות שיוכיחו שזה כך,
באנו אחרי 2000 שנות גלות לארץ שבה לא היה כלום והפרחנו את השממה וגם הקמנו מדינה לתפארת ( אפילו עם כל השחיתות והרע שיש פה , צריך לשפר לתקן ולגדוע את הרע ) ואנו הפכנו מדינה זאת שוב לארץ זבת חלב ודבש, חקלאות, טכנולוגיה מתקדמת ועוד ועוד...

אז רגע, שאני אבין, ארצה לקחת את ילדיי לצלול, אז אני צריך לעשות זאת לא במדינת ישראל כי אני מחלל שבת , ?
לא הבנתי , האם תקבלו התנהגות זו או לא , האם עדיין תכבדו ותעריכו אותי בשל מי שאני ומעשיי האחרים , או שזה מבחינתכם "ישרוף " אותי כאדם ערכי ?
סמדר
זה כבר נוגע לענייני גישה למדינה...יש גישה חרדית וגישה פחות קיצונית..
יש גישה שם איסור לחלל שבת בפהרסיה והגישה השניה אוסרת לחלל שבת גם בפרט...
בכל מקרה,צדק הוא לא מושג גמיש.זאת בדיוק הבעיה.לנו יש הגדרות מדויקות,הלכות מדוייקות,ואנחנו לא גמישים לרצונות אחרים (של מחבלים למשל...).בדיוק בגלל זה אנחנו מחזיקים מעמד.
אני לא אשרוף אותך כאדם ערכי.אני מעריכה אנשים שלפחות שומרים על ערכים..זה בכל זאת עדיף מכלום.אבל כן יש בזה בעיה.אנחנו מאמינים שעל כל עם ישראל ביחד לשמור על התורה.
ואגב,זה פירושלא נכון לתורה מה שהבאת של לנוח בשבת...כי זה לא הכוונה..וזה יפה לקחת יום חופ שומנוחה ולהנות..אבל יש לזה משמעות הרבה יותר עמוקה מרובד בסיסי שכזה...
מבחינתנו האיסור לפעול בשבת הוא לא על מנת לנוח (בעיקרון) אלא על מנת לא ליצור.ועל זה מונחים כל הלכות שבת.

ואני חושבת שעל השאלה על הגבולות שלנו ביחס למחללי שבת אי אפשר ממש לעות לך...כי המציאות מורכבתוזה נושא שצריך לחשוב עליו עם גדולי הדור..ואני מקווה שנוכל במהרה להתדיין על זה כי נגיע לרמה כזאת של קדושב
איך אפשר להגיב 24 תגובות על ההודעה הכי משעממת שיש?ימין אמיתי
פשוט מעליב!אנונימי (פותח)
אין לי יותר מה לומר על זה!
סליחה, לא התכוונתי ספציפית על זה.ימין אמיתי
בס"ד

מצטער, לא התכוונתי ספציפית על ההודעה הזאת, התכוונתי שאנשים מגיבים בינם לבין אחרים במקום לתוכן ההודעה.
סליחה שלא הובנתי.
מטער שלא הובנתי נכון.ימין אמיתי
תגובה-אוסנת
אני אשאל שאלה ישירה -
אתה כל כך מדבר על התנ"ך ועל ההיסטוריה.
מה התנ"ך רוצה מ מ ך?
לשם מה התנ"ך קיים?
למה המציאו אותו בכלל?
בשביל קישוט?
בשביל פלוקלור? "מורשת"? "ערכים"?
איך זה מתקשר אליך?

אתה יכול ללכת ולצלול עם ילדיך, ולחלל שבת כמה שאתה רוצה (כמובן שלא מבחינת התורה, אבל יש בחירה חופשית).
אבל מדינת ישראל, כמדינה י ה ו ד י ת (מה זה יהודית?), לא יכולה להתיר חילול שבת בפרהסיה בתמיכתה. אחרת, זה נוגד את היותה יהודית...
רצוי שתקרא את הסיפור האישי שפירסם אפרים בן שוחטסבא גפטו
לקריאה: http://www.kehilaemunit.org/index.php?option=com_content&task=view&id=5097&Itemid=58

עושים את עבודתם? אם זו עבודתם אז מה עבודתנו? הרי ברור שהקם ....
גם על הסיבוב שערים הגבתם מליון תגובות....ימין אמיתי
אם אין לך מה להגידסמדר
פשוט תשתוק..יש אנשים שכנראה יש להם מה להגיד.
התכוונת אליי ?אנונימי (פותח)
לא..לימין אמיתי.סמדר
הלוו? תגובה? משהו?סבא גפטו
לא קראתי עדייןאנונימי (פותח)
אני יעשה זאת בהמשך
אינני מצדיק כל מה שהם עושים מאחר ואינני מודע לכל מה שהם עושים ולסיבות...

אבל לדוגמא, אם מישהוא מחליט שהוא רוצה לזרוק חזיר למסגד, כועס ככל שיהיה מכל סיבה שהיא , צריך לעוצרו ובכל מחיר כדי לא לגרום להתפרצות מהומות, אינני מצדיק בשום אופן משום סיבה גילויי אלימות וטרור מצד הערבים כמו מקרה הטרקטור ועוד...
צריך לנהוג בהם ביד קשה! אך אם זאת איננו יכולים להרשות לעצמנו התפרצויות שנבעו מאיזה מעשה טיפשי שמישהוא החליט לעשות... כנל למקרה נתן זאדה... לא מצדיק את מעכשיו ולא הייתה לזה שום סיבה, אנחנו יהודים איננו רוצחים שפלים. אם זאת היה צריך לעצור ולמצות את הדין עם אלו שעשו בו לינץ... ואם היו יודעים על נתן זאדה לפני מעשיו היה צריך לעוצרו .
אנו מדינת חוק , ובוא לא נכנס כרגע לבתי המשפט השמאלנים וכו, אלא באופן כללי גם בתור עם יהודי , איננו שבטים ללא מוסר תרבות וחוק, יש דין ויש דיין ולא כל אחד יעשה כעולה על רוחו.

באופן כללי אני מסכימה.אוסנת
אבל - "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים".
וזה מה שקורה עם מערכת המשפט היום, שמגבילה כ"כ את הענישה כלפי הערבים.
לא אמרתי לרחם !אנונימי (פותח)
תאמיני לי אין לך מושג מה השקפותיי , ולא אעלה את כולם על הכתב,

אבל אין שום צידוק שבעולם שאחד כמו נתן זאדה יילך וירה בערבים בעיר שלהם, ללא כל סיבה , ושלהם לא היה שום קשר.
גם ביהדות לגרים יש זכות לחיות בקרבנו בכבוד ושלום,
אני מודע לכך שה"עשבים השוטים" כיום מהווים ככל הנרה חלק מאוד גדול מהמגזר.. אך לא נתן זאדה לא הייתה שום זכות לעשות את שעשה ובוודאי לא זכות שיפוט על אותם אנשים
שוב ובנשימה זאת היו צריכים לעצור ולמצות את מלוא הדין עם אלו שעשו בו לינץ!

אין שום צידוק שמישהוא יזרוק חזיר או משהוא למסגד ובכך יבעיר פה את כל האיזור בזמן שנוח לו , אם נרצה להכות באוייב ולטפל בו הדבר צריך להעשות על ידי המדינה הריבונית, וגם אם היא - המדינה כרגע לא מתפקדת , אין זה אומר שלמישהוא אחר יש זכות לגרום לצרות ובאלגן!

ואלו שפורעים כמו בבילעין וכו , יד קשה ביותר צריך להפעיל נגדם , ואם זאת אל לנו לפגוע באחינו היהודים אל עף שנראה שלחלוטין השתבשה עליהם דעתם!
" לא למלחמת אחים " מילותיו של בגין היו אחרי אלטלנה...
אמרתי שבאופן כללי אני מסכימה... רק הערתיאוסנת
שלפעמים צריך לנהוג ביד קשה כלפי הפוגעים בנו, ולא לרחם עליהם.
ואסייג - שזה צריך להיות מטעם המדינה, השלטון, ולא בידיים של כל אחד שמתחשק לו.
כל מה שאמרת, מקובל עלי.
אבל - היה אולי ראוי לעשות מעשים אלו, ע"י הממשלה ובתמיכת העם.

לעניין "גר תושב", זה עניין סבוך, ולא פשוט כמו שאתה מציג.
על הגר־תושב לשמור 7 מצוות בני נח (הערבים אינם כאלה), ולא להלחם בנו ולהיות נגדנו... יש עוד דינים והלכות, אבל אני לא בקיאה.
בכל מקרה, שמעתי פעם, שבשבעת ירושת הארץ - אין מצב של "גר תושב".

מה שכן, אין סיבה להרוג אנשים סתם.
הערהסמדר
מה שאנחנו שואפים אליו הוא לא שוויון.
כמה שזה ישמע מוזר,אנחנו מאמינים שאנחנו העם הנבחר.וכן,אנחנו ברמה אחת מעל שאר האנושות...לכן יש דברים מסויימים שעלינו כן לעשות,או על מנת להשיג דברים או על מנת מצוות וכד'..והכל כמובן דרך התורה...
אלה דברים שיכולים להתפרש כאי צדק מוחלט,ומבחינתנו זאת המטרה שלנו...
לי זה נשמע מסוכן ! ועודאנונימי (פותח)
בזה שאדם יילך לכפר ערבי וסתם יילך וירסס אותם- בזה אין צדק! אנו לא ברברים ולא רוצים להדמות ולרדת לרמת הזילות לחיי אדם של ערבים, חפצי חיים אנו ולא רוצים במוות שלנו או של אחרים מלבד אויבנו ...

במקרה היה ומכפר מסויים יצא מפגע, יש להרוס את בית משפחתו וקרובי משפחתו ולגרש את משפחתו מהארץ.
ואז יש להבהיר לראשי הקהילה בכבר שכל "עשב שוטה " נוסף שכזה יגרור תגובות מאוד קשות על כל הכפר.

לעומת זאת , קאסמים שנורים על שדרות, צריך לגרור ירי מסיבי של ארטילריה על מקורות הירי , בפעם הראשונה עם אזהרה של שעה נגיד, ולאחר מכן , בלי התראה כלל ולכיוון הכפר הקרוב שממנו סביר להניח שיצא המפגע.

אם חוליית משגרי קאסם משגרים בכוונה מתוך בית ספר מלא באזרחים וגם ילדים, אינני רוצה בכנות במותם של הילדים, אך פעולה כזאת מחייבת תגובה, כבר היו מקרים כאלו ואנו חיכינו שהם ייצאו מבית הספר כדי לפגוע בהם אך זה היה לאחר שהם כבר שיגרו את הרקטות.
אני הייתי ללא היסוס אני מאמין מורה על הפצצת המשגרים ואנשיהם, ולנסות לדאוג שאזרחים לא יפגעו, היה ויפגעו , חבל אך לא אנו בחרנו במקום השיגור, והאשמה כולה על אנשי הטרור , אגב , דבר זה גם מעוגן וחוקי באמנת ז`אנבה...
אנשי גרילה וטרור וצבא הנלחמים מתוך אוכלוסיה אזרחית , במידה והצד השני תוקף וזכותו מן הסתם, את אנשי הטרור וכו , ויש נפגעים אזרחים וכו , קודם כל מותר לעשות את זה לפי זאנבה ( וגם אם היה אסור עדיין היה צריך לעשות את זה) וכן כל האשמה היא על אנשי הטרור שפעלו מתוך אוכלוסיה אזרחית וזה מעוגן באמנה גאנבה,,... אז פעם הבאה שאנשי שמאל טוענים בפניכם שאנו מבצעים " פשעי מלחמה" תשלפו מהאינטרנט את חוקת גאנבה למלחה , ותראו להם , שלפי החוק מותר לנו להרוס את כל בית הספר הכפר וכו , זה חוקי , ויותר מזה , זאת לא תהיה אשמתינו אלא אשמת הצד השני.
ובלי שום קשר לזה, אני דיי שם קצוץ על אמנת גאנבה שכן היא משום מה פועלת באופן חד צדדי בינינו ובין הערבים , ולכן עלינו לאמץ א מערכת המוסר הצודקת וההגיונית שלנו
מערכת המוסר הצודקת וההגיונית שלנו=תורה.סמדר
ואתה צודק..לא דיברתי על מקרה ספציפי...
התורה מפורשת על ידי אנשים שוניםאנונימי (פותח)
בדרכים שונות , והרי לכם זרמים ביהדות.
ולאף אחד מהם אין מונופול ואין מי שבהכרח מקיים את יהדותו בצורה בהרכח טובה יותר מאחר .

יש פה כאלו שיפרשו שצריכים לפגוע באחינו , ויש כאלו שיזהירו מכך ..
לצערי קשה להגיע לאמת האחת....

האם אני יהודי פחות טוב מכם בשל כך שאני הולך ועושה פעילויות ביום שבת ?
ל - Highlander יישר כח שאתה כותב כאן בפורום!ימין אמיתי
בס"ד

ל - Highlander יישר כח שאתה כותב כאן בפורום!, ושוב אני מצטער אם לא הובנתי נכון.

נסלח ועבראנונימי (פותח)
ויש לHIGHLANDER אפילו שם בישראל , : שי
למרות שאני אוהב את הכינוי שמשמעותו איש ההרים, כינוי זה יוחס ל"יורדי ההרים" אנשי ההרים שגרו בסקוטלנד והתמרדו באנגלים. הכוונה לאותם אנשים שחיו בהרים, חופשיים ממרות , ואנשים גדולים פיזית וחזקים.

גם יצא סרט מאוד נחמד שנקרא HIGHLANDER או בעברית , איש הנצח וגם שון קונרי משחק בו .
ממליץ לראות , סרט יפה.
תגובה -אוסנת
התורה מפורשת בדרכים שונות, אבל היא עדיין מסתמכת על התורה!
ולא כל אחד יכול להמציא לעצמו זרם.
ובאמת לכל אחד יש מה ללמוד מהזרם השני...

אתה לא יהודי פחות טוב. אין דרגות ב'יהודי' (טוב, פה יחלקו עלי וידברו על כל מיני אנשים... אני מדברת בכללי.).
רק שאתה לא ממלא את יעודך כיהודי.
אגב, שלא תחשוב שכולנו פה צדיקים גמורים (ז"א, יכול להיות שכן. אני לא). גם אנחנו חוטאים לפעמים... אבל אחרי החטא, משתדלים לכפר עליו, לתקן אותו, להשתדל הלאה.
"במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים עומדים" (ובעלי תשובה, הכוונה לכל אדם שחטא וקם מחטאו).
בסך הכל משתדל להיות אדם טובאנונימי (פותח)
ולעשות את חלקי בעולם הזה ולהשאיר את חותמי בתקווה שיהיה לטובה, למען העתיד של האנושות,
I KNOW, SOUND TOO CORNY AGAIN
לא יודעת אם שמעת,אוסנתאחרונה
על בעית האנגלית בציבור הדתי.

במילים אחרות, אם יש לך משהו חשוב לומר - דבר עברית.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך