גנן בגן ילדים - נשמע לך מוזר? מספיק "גברי"?מחפש את האור..

שאלה עקרונית, לא לישום באופן ישיר (בין השאר בגלל הנדירות שבעניין...) - שאלה לבנות, אבל גם בנים יכולים לענות עליה מבחינת מה הם חשים כשהם נפגשים בגבר כזה - נגיד ומציעים לך (את בת, כן?) בחור, עלם חמודות, ירא שמיים, אידיאליסט, לומד בישיבת הסדר/גבוהה, בעל שאיפות תורניות מן הגבוהות שבשוק - בקיצור, בחור איכותי בפי חלק גדול מציבור החרד"ליות... אבל, כשאת מגיעה לשאול אותו לגבי העיסוק שהוא חושב לבחור בו לאחר תום הישיבה, הוא עונה שיש לו משיכה לתחום חינוך הגיל הרך - יעני, גן ילדים (לכתוב כאן "גנן" זה מבלבל כי אין ניקוד ואפשר לחשוב שהכוונה לגן של פרחים וכו'...). הוא מבהיר לך שהוא ממש אוהב את התחום, יש לו חיבור חזק לילדים (וכנראה שגם להם אליו) והוא מרגיש שזה המקצוע שיעשה אותו הכי מאושר שאפשר, גם אם לא הכי נורמאלי בסביבה.

עכשיו, ברור שהנטייה הטבעית מתוך העולם הליברלי שלנו כיום היא ישר להגיד:"למה שזה יפריע לי? הוא גבר שבחר במקרה לאהוב מקצוע שבדרך כלל נשים נמצאות בו - אז מה? זה לא אומר שהמצקצוע הזה לא מתאים לגברים! אם זה מתאים לו, אז שילך על זה עד הסוף, ומבחינתי זה בכלל לא שיקול לרעה, אלא לפעמים אדרבה, אולי אפילו לטובה ( תחשבי על היתרונות שבדבר - סוף סוף גבר שיוכל לתפקד באמת בתור ה"אמא" בבית בזמן שאת בהשתלמות בעבודה ולא להזדקק כל רגע לעזרתה של השכנה, גבר שיוכל להחליף חיתולים או לנקות אחרי הילדים בלי הרבה רטינות, ועוד כהנה וכהנה...) - ואני חותמת עליו בשתיי ידיים!". כאמור, באמת יכול להיות שזה חלק מהמחשבות הראשונות שעוברות לחלק מהנשים (ואולי גם הגברים מזדהים איתם מהצד שלהם בסיפור), שקוראות את השאלה כאן. אבל, במבט שני - את באמת תהיי שלמה עם זה? זה לא יראה לך מוזר? לא ירגיש לך "לא מספיק גברי"? בטוחה שבכלל לא תהייה לך רתיעה מגבר שבחר בעתיד לעסוק במקצוע שבאופן מובהק שייך לנשים מאז ומתמיד? זה לא כל כך "שוויוני" לומר את זה - אבל האם תקבלי זאת באהבה וזה לא ישפיע לרעה על הבחירה שלך אם הוא יהיה המיויעד או לא - או שמא בכל זאת בלב פנימה משהו יזוז אחרי שהוא יצהיר הצהרת כוונות זאת ואת תבהלי ותחליטי לקחת את עצמך ואת הרגליים שלך מהעסק הזה?

אז מה את (אם אתה גבר ורוצה להגיב, בבקשה, רק ציין שאתה גבר, שלא נתבלבל...) חושבת על העסק? אני רוצה לדעת בעיקר לגבי התפקיד הספציפי של גנן, אבל את מוזמנת להתייחס גם למגוון מקצועות אחרים שמשויכים באופן מסורתי לנשים בלבד, שהגבר שאיתו את יוצאת רוצה לעסוק בהם בעתיד... (גננות זה דוגמא אחת הכי טובות, פשוט בגלל שלדעתי אין אפילו אחוז אחד של גננים בעסק, ותקנו אותי אם אני טועה... וגם אם יש, ברור שזה זניח, מאוד זניח...).

אשמח לתגובות ולתשובות מפיכן, בנות... (ושוב, אל תצאו מנקודת הנחה שמחר הולכים להציע לכן בן כזה, אלא השאלה עקרונית...).

ערב טוב לכולם! (או שמא לכולן?).

זה יהיה מוזר בהתחלה אבל מתרגלים, העיקר שיהיה טוב!מתחזקתת
אבא שלי גנן (ולא זה לא התחלה של האיך יצאת פרח..:טליה

או בגירסא הדוסית 'יש לי שאלה בהלכות שמיטה...'

הוא גנן או בעברית תקינה גנֶן ולהווי ידוע שאם הוא אבא שלי הרי גם יש אמא..

הרי הם נשואים..

רב'ה בחיידר הולך טוב - גנן .... זה דומה יותר מידיאנונימי (פותח)

לדודו פישר - ולכן זה שלילי ......

מנחם - למה שלילי?ניסוי

דודו פישר הוא ספק חרדי, וחזן, ושחקן, ורבע זמר. ממש "תורה ועבודה".

נשמע דווקא לא רע.

אה! ויש לו הרבה כסף בזכות הגן שלושורק

יש גם רבנים .... רפורמיותאנונימי (פותח)
אצל חרדים קוראים לזה מלמד בגןיוסלה קמצן (קדוש?)
לא יודעת האמת שלי זה מוזר מאוד..~באמונה~
עבר עריכה על ידי ~באמונה~ בתאריך י"ב אב תשע"ב 21:01

אני לא אתחבר בכזאתי קלות, אולי כי אני הולכת ללמוד גיל הרךקורץ

באמת יש לי חשיבה מסוימת לגבי זה וכבר יצא לי לדבר על זה עם אחרים.

אין מה לעשות יש דברים מוחלטים שמתאימים לבנים\לבנות ויש דברים שמתאימים לשני המינים. בכל זאת גננת צריכה להיות רגישה, חמה ואוהבת, אסרטיבית, קשוחה,דומיננטית, אהודה ואוהדת, באיזשהו מקום גם שחקנית, הכל כמובן במידה שצריך, וגם בזה צריך חכמה לדעת מתי צריך מה וכמה..בעיני לנשים יש איזושהיא חכמה ,רגישות מסוימת בשביל זה . מה גם שהיא עסוקה בזה מטבעה. היא מאוד נוכחת בזה בבית ובשליטה שלה בתחום שבד"כ האשה דומיננטית בו..בעיני לגברים יש דומיננטיות אחרת ומכאן שהתפקידים שלו שונים. יכול להיות שהוא מאוד רגיש ויש לו התכונות הנדרשות, אבל בעיני זה לא זה, ולמה שלא יהיה אבא נחמד וסחבקי לילדיו?? זה לא צריך להיות דווקא הכיוון של גנן...ומי שבכל זאת רוצה יש דבר כזה שנקרא רב גן. והוא יכול להיות מאוד משמעותי לילדים. בקיצור לא הייתי ששה לזה האמת..   

תגובה...מחפש את האור..

קראתי את דברייך בעיון ורציתי להגיב בשלב זה לפחות שתי הערות חשובות שהפריעו לי במה שכתבת, גם אם את לא חשבת שזה אמור להפריע ( חלילה לא ניסית לפגוע, אני רק מסיב את תשומת ליבך...) - כתבת ש"למה שלא יהיה אבא נחמד וסחבקי לילדיו. זהו, שזה לא רק זה. הרי ברור שעם אישיות כשלו הוא יהיה אבא נחמד, סחבקי, חם ואוהב לילדיו (מעדות אישית - ומקווה שחפה כמה שאפשר מגאווה -שמישהו אמר עלי - כן, אני אותו בחור שהצגתי בשאלה הראשונית - כשראה אותי משחק עם הבן של הרב שלי, הוא אמר לי: "אני מקנא בילדים שלך, איזה אבא יהיה להם". לא חייב שזה אומר כל כך הרבה, אבל בכל זאת זה מעיד על הגישה שכשאנשים רואים מישהו חם עם ילדים זה מתחבר להם ישירות לאבהות טובה, אבל לפעמים צריך - ורוצים - יותר מזה, כמו שאכתוב מייד- ) אבל הוא רוצה לקחת את זה שלב קדימה. גבר כזה שמרגיש שיש לו חיבור טבעי וחזק עם ילדים ועם הגילאים הרכים, ומרגיש שהוא נמשך לתחום, זה נוגע לו עמוק בנפש והוא לא רוצה להסתפק רק בילדים האישיים שלו (חלילה אני לא אומר שהם לא מספיקים, אלא שגם בתור עבודה הוא רוצה...) אלא הוא רוצה לנתב את הכוחות המופלאים שה' נתן לו לנתיב הזה הגם שאינו מקובל מספיק. הרי לפי השאלה- קביעה הזאת שלך, ניתן לומר גם לאישה שמרגישה בכל ליבה שהיא רוצה להיות קבלנית בניין - נו, זה לא מתאים, מה רע לך בלתכנן ולבנות רק את הבית הפרטי שלך ולהסתפק בבנייה הזאת? זהו - שגם אישה כזאת רוצה למצות את היכולות והכשרונות שה' נתן לה הרבה יותר מהמסגרת המצומצמת הזאת...

זה נקודה אחת.

נקודה שנייה שהעלית היא "רב גן" - כן, אני מודע לתפקיד הזה ולכך שזה תפקיד חשובב, אבל שוב, אדם שנמשך לתחום הגננות, התפקיד הרשמי של "רב גן", תפקיד שלעולם לא יגיע לרמת הקרבה של גננת/גנן לילדים - תפקיד כזה לא יתאים לו. מה גם, שהרי באופן טבעי אם הוא יתפקד כגנן במשרה מלאה, בתור בחור ישיבה ירא שמיים שישב כמה שנים טובות ולמד, הוא יתפקד מעצמו בתור רב גן מעצם היותו הגנן ולמעשה אולי ייתר את פעילות ה"רב-גן" באותו גן... (וכאן המקום לפנות פנייה נואשת לגננות - אנא הפסיקו להלעיט את ילדינו בסיפורי התפוח שאכלה חווה בגן עדן. למה רק בגנים סופר תורניים הגננות מספיק מודעות לעובדה שהטעות הזאת מקורה בנצרות, ומקפידות להסביר לילדים ששלושת הדעות היחידות בגמרא למה היה עץ הדעת זה חיטה, גפן או תאנה? או דוגמא נוספת - האם ההשתלמות שהגננת עוברת במסלול תעודת ההוראה בין השאר בהגדות חזל (לגנים דתיים) לא לימד אותה שהטעות הנפוצה על 3 האחים שעשו "אהבת חינם" המקום בו לאחר מכן נבנה בית המקדש - כל האדה הזאת אין לה שום ביסוס במקורות וגם היא חשש סביר שמקורה בתרבויות זרות... למה לא ללמוד לעומק לפני? אלו טעויות שמשתרשות בלב התלמידים לשנים!)

זהו, רק זאת רציתי להעיר...

בעניין אגדות חז"לשורש וגרביים

לפי דעתי יש ללמד לילדים בגן את הסיפור שמובא בגמרא ע"פ המקור הארמי עם פירוש המהרש"א.

בחייאת, ילדים בגן, למה לסבך להם את החיים?

יש הבדל!מחפש את האור..

יש הבדל בין לסבך את החיים לילדים בגן לבין להכניס להם לראש טעויות נוצריות!

אתה באמת רוצה שהבן שלך יחזור הבייתה ויגיד שעץ הדעת היה תפוח, או שהיית מעדיף שיחזור מעט מבולבל הבייתה ויבקש ממך לעזור לו להחליט איזה פרי ה' הכי רוצה שיהיה עץ הדעת - חיטה, גפן או תאנה?

מה אתה רוצה שהבן שלך ידע - תורה, או סילוף שלה?

אני מקווה שתבחר בתשובה הנכונה...

אין עניין לרדת לרמת המהרש"א כמו שכתבת, אבל אפשר ברמת הסביר...

לא יודע כמה חכם אתה היית בגןשורש וגרביים

אבל ילד ממוצע לא יזכור שום דבר מהאופציות הנ"ל

במיוחד שהוא לא יודע מה זה גפן או תאנה.

חוץ מזה אתה נכנס לפינה ספציפית

חינוך בגן לא אמור להיות מיני ישיבה.

לא נכון!מחפש את האור..

אני זכרתי לשנים את הטעויות הללו שלימדו אותי בגן! כל ילד כמעט יודע לדקלם על התפוח שאכלה חווה. ותאמין או לא - ילדים מספיק חכמים כדי להבין שישנם שלושה אפשרויות למהו עץ הדעת, והם גם יזכרו את זה לאורך שנים (ראיתי כאלה בעצמי). לא צריך לזלזל באינטליגנציה של ילדים. בגילאים האלו לומדים הכי הרבה באופן יחסי!

ומה פתאום לא יודע מה זה גפן/תאנה? זה כבר ממש טעות... כל ילד ממוצע בגיל גן (הווי אומר3-6) ידע להגיד לך מה זה גפן (הרי גם בקבלת שבת הם יודעים שמקדשים על יין שעושים מענבים - הגם שאצלם זה מסתכם מקסימום במיץ ענבים של פזקורץ) ומה זה תאנה. ילד שלא יודע מה זה גפן ותאנה - את הגננת שלו צריך להלקות.

חשוב להכיר בכך שהילדים של היום הרבה יותר חכמים ממה שנראה לנו...

וממש לא התכוונתי להגיד שהגן הוא מיני ישיבה. מה שכן אי אומר, זה שלילד מותר להיות רחב אופקים לכיוון הנכון. הרי לכאן או לכאן - הילד מקבל את ההגדות חז"ל ואת פרשת השבוע מהגננת (או מהרב גן וזה גכבר יותר טוב) כפי שהיא מכירה ומציגה את זה - וכאשר מחנכים על בסיס ספרי הוראה מוטעים ולא על פי המקור הישיר לרוב ההגדות הנ"ל - כלומר, הגמרא והמדרשים על התורה - אזי מגיעות הטעויות. הבקשה שלי היא רק למנוע את הטעויות על ידי למידת המקור האמיתי והקניית סיפורים וערכי יהדות אמיתיים, ולא מזוייפים, כמו 2 האחים על הגבעה וכו'...).

לא נכון! שורש.. זה ממש לא. אני עובדת הרבה עם ילדים~באמונה~

והם זוכרים המון! אני גם זוכרת כל מיני דברים ומגלה שהם לא מדוייקים. ילדים ממש נמצאים וקשובים ולעיתים מקבלים "טראומה" ממה שאמרו להם. ואני רואה את זה.

למשל היה לי מקרה השנה שדובר בגן הקטע הזה שצריך לבדוק תאנים וזה לפני שאוכלים. יום אחד באה אלי אמא ואמרה לי:"תשמעי הבן שלי לא מוכן לאכול תאנים. הוא אומר שרק בגן יודעים לבדוק".. הילד הזה באמת היה עם חששות לאכול תאנים לא בגן!! לצערינו.

ואח"כ היה צריך המון לרכך את העניין שצריעך להזהר בזה ואבא ואמא יכולים גם לבדוק! מקרה שקרה באמת!

טוב קראתי. מחפש את האור, סליחה, באמת צודק בעניין~באמונה~

הזה שהגבר לא צריך להסתפק בלהיות אבא חביב וכו' לילדיו.  נכון, יש רצון למשהו מעבר צודק!  אני אישית עובדת בגן עם ילדים גן שיש בו רב גן ואולי זה רק במקרה שלי, אבל הרב מאוד מאוד דומיננטי. בבוקר הוא לומד עם ילדים בצורה פרטנית, אותיות,קריאה וכתיבה בסיסית. אח"כ הוא מעביר להם מפגש תפילה ולומד איתם אח"כ פרשת שבוע ו\או נושא היום.

יש גננת בגן והמקום שלה הוא בבוקר לשחק עם הילדים כשאחד\כמה אחרים לומדים עם הרב, בשאר הזמן של המפגש והלימוד הכללי עם הרב היא יותר בקטע משמעתי והרב הולך ב-11:00 אז הילדים בחצר ואח"כ מכניסה אותם למפגש קצר לפני היצירה ואחרי היצירה מפגש אחרון. בעצם במקום הזה, בדרך הזו, לגננת אין כ"כ מקום!!!!!!! יש גננת ויש רב סבבה. אבל אם אני לומדת 4 שנים גיל הרך ומשקיעה בתחום!! אני לא רוצה להיות מהצד ולא משמעתית. אני באתי להיות עם הילדים, לעבור איתם תהליך! ולא מהצד. סליחה, אבל אני לא סייעת אני גננת! וזה לא משתלב יפה בעיני. אז אולי זה מקרה קיצוני ויחסית לא קורה ..

ובקשר לאישה שמתעניינת  בתחום כמו קבלנות בניין. מודה שבהתחלה היה לי קשה. יש מקצועות שבמסגרת הטווח שעות שלהם והתנהלות העבודה לא מתאימים לאשה שבסה"כ לדעתי כן מגדלת ילדים והיא זו שאיתם בשעות הצהריים וכו'.

ובקשר למדרשי חז"ל שלצערינו גננות לפעמים לא מדייקות בהם- מסכימה עם כל מילה. אני באמת באה ממקום של זהירות מאוד גדולה וידיעת החומר לפני שאני מגישה אותו לילדים. בקטע הזה נכון, יש מה לתקן עוד, להעזר בבעל? צודק.

מקווה שחידדתי ולא פגעתי חלילה או משהו. תודה.

ממש לא פגעת בי...מחפש את האור..

זה בסדר...

אני שמח שהצלחת להעביר את הדברים בצורה נכונה ומובנת...

אני מסכים איתך שמי שלומדת/לומד גננות עושה את זה כי הוא רוצה לפעול ולא להיות כמעט פאסיבי או בעיקר בקטע המשמעתי. זה מתסכל להשקיע ולגלות שבסוף אתה לא מקבל את מה שחלמת עליו. אם את לומדת גננות (???) לכי על זה עד הסוף, ברבאק, תמצאי לעצמך את המקום הנכון ותרימי את הילדים הכי גבוה שאפשר. הדור של היום זקוק יותר מכל לדמויות חינוך אמיתיות ולא רק לביביסיטר/שוטר וכו'...

יום טוב!

תודה!! אני באמת הולכת על זה אז שיהיה לי בהצלחה~באמונה~

ואולי בגלל זה קשה עלי המחשבה לצאת עם מישהו כזה..זה באמת הרגשה שיקחו לי את המקום..קורץ

דווקא ההיפך...מחפש את האור..

להקים גן משותף יכול מאוד לתרום לבני הזוג בחיזוק הקשר האישי, והילדים יוכלו לראות דוגמא טובה ל"אבא" ו"אמא" על אמת...חיוך

לא. בעיני ככלל לא טוב עבודה של שני בני הזוג~באמונה~

באותו תחום ובטח שלא ביחד. אני אומרת שלכל אחד יש את המקום שלו , העבודה, הכישורים וזה בנפרד. המון פעמים זה יוצר מתח בין בני הזוג כשהעבודות דומות ו\או ביחד. אני כן מעדיפה שלכל אחד יהיה את המקום שלו ולא יהיה ערבוב בקטע הזה. ברור שצריך לעבוד אחד על השני\ אחד עם השני אני לא באה להתחמק מהעבודה. אבל מה שכן אני מעדיפה לא להעיר ולא לעורר.

יש המון טוב בזה שלכל אחד יש את העבודה שלו, השותפות והתמיכה כשכל אחד צריך תהיה יותר חזקה ותבוא לפעמים עם הערכה מסוימת  ממקום כזה שאני לא באמת יודע מה את\ה עושה מבפנים, בשטח, עד כמה שאהיה מעורב\ת זה את\ה ששם בתכל'ס..

תלוי...מחפש את האור..

אני מבין את הגישה שלך, מצד שני, זה מאוד תלוי באופי של בני הזוג - יש כאלו שדווקא עבודה במשותף תתרום רבות לזוגיות שלהם ותחזק את המשפחה כולה. הכל עניין של אופי... עצם זה שבן הזוג שלך עובד יחד איתך/בעבודה דומה לשלך - לא מכריח שזה ייצור מתחים, להיפך, יכולה להיות הפרייה הדדית. לא חסרים מקרים שבהם שני בני הזוג עובדים - או אפילו מקימים יחד מקום עבודה משותף (כמו לדוגמא שף ושפית שמקימים מסעדה, עורך ועורכת דין שמקימים משרד וכו'...לא חסר) - וזה טוב וחיובי אם זה מתאים להם.

כלומר - אין הסכמה גורפת לא לכאן ולא לכאן - כי זה תלוי באדם...

נכון שזה תלוי באדם, באופי וכו'~באמונה~

סתם אני לא רוצה להכנס לזה כ"כ.  אבל טוב..יש במה שאמרת.

מפריע?זה חלום חיי!אהבה אחישנה
באמת.
הדבר שהכי גורם לי לרצות זה מישהו שרוהב ילדים.

ובאופן כללי לא מחפשת טיפוס 'גבר' מחוספס...מתחברת הרבה יותר לגברים שגם הצד הרגשי /נפשי שלהם מפותח...כך שבעיני מכל הבחינות זה רק יתרון!

ולעומת זאת יש לי רתיעה מלהפגש עם מישהו שלומד מקצועות מאוד גבריים כמו מחשבים/פיסיקה/כלכלה וכו'...

מבחינתי מקצועות כמו חינוך/ או עבודות כפיים הרבה יותר מתחברים לי לדמות...

וכמובן כמובן, זה לא העניין ולא על זה יקום ויפול דבר. ברור שהעיקר זה הרדם ולא המקצוע...מתיחסת לנושא רק כי הועלה. אז נא לא להתנפל ;)

כמובן שכל אחת תרגיש אחרת כי כל אחת מחפשת משהו שונה.
אני מכירה עוד הרבה בנות שנראה לי יזדהו עם הכיוון שכתבתי...כך שלדעתי באמת אין סיבה לחשוש!
התחברתי לדברייך^^^יעל מהדרום

ואגב, בקשר לדוגמא אני שמעתי על שלושה גננים (שלושתם באותה עיר בדרום) שהם היו/ עדיין גננים בגנים של חינוך מיוחד..

אממ......זה מוזר, ואני גם חושבת על הצד הכלכלי.תל אורות

ששני אנשים חיים על השקל, נשמע לי טיפה רע....אני יכולה להגיד שזה חמוד בעיני, אבל ברגע האמת, יש מצב שאגיד לא.

כך...מחפש את האור..

קודם כל, אם נדבר תכל'ס, הרבה גברים היום בציבור שלנו במילא בוחרים בהוראה בבתי ספר/ישיבות (כר"מים וכו') - שגובה המשכורות שלהם שווה פחות או יותר לגובה משכורת של גננת, כעובדים שניהם במערכת החינוך (שאין ספק שצריכה לעבור התייעלות ולהעלות משמעותית את שכר במורים והגננות ולו בכדי להביא כוח אדם מקצועי שיבחר בתחום מתוך ידיעה שהוא יוכל גם להגשים אידיאל וכישרון, וגם להשתכר בכבוד) - כך שמהפן הזה אינני רואה הבדל גדול בין אם הבחור יבחר להיות מורה לתנ"ך/ כל מקצוע אחר שהוא, או שיבחר להיות גנן - מבחינת המשכורת.

נקודה נוספת - לא חייב שגם האישה תעסוק במקצוע שמביא יחסית משכורת נמוכה. הרי אישה יכולה לעבוד גם במקצועות שמכניסים יותר כסף הבייתה, ונגיד שבין כה וכה, לדוגמא, הבחורה לומדת משפטים/ראיית חשבון/הייטק וכו - הרי שהמשכורת שתביא הבייתה מהעבודה לא תהיה נמוכה כל כך... עכשיו אפשר לטעון:" לא ראוי שהאישה תרוויח יותר מהגבר שהרי על הגבר לפרנס את האישה ולא להיפך" - על זה כבר ניתן להתווכח, אבל בטוח הוא ששופתפות אמיתית לא מתחילה ונגמרת רק בכמה כסף כל אחד מכניס לבית, אלא בכמה כל אחד נותן את עצמו למען הזוגיות והמשפחה - ואין ספק שיותר קל לעשות זאת כאשר כל בן/בת זוג בוחר במקצוע האהוב עליו שיסב לו הכי הרבה אושר. אדם מאושר = בן זוג מאושר יותר...

נקודה אחרונה - בפן הטכני והכלכלי נטו - אם פותחים גן פרטי והוא נהפך למבוקש (בתקווה) - אפשר להרוויח מזה משכורת די מכובדת - הרבה יותר מבגנים הציבוריים. גם את זה אפשר לשקול...

זהו, זה לבינתים...

יש נקודה שלא עלתה כאןמישהו10

שהן יכולות להרגיש מאוימות, כן! להרגיש שבאיזה מקום אתה מתחרה איתן על המשבצת הנשית.

זה אכן בעייה...מחפש את האור..

וזה משהו שרציתי לדעת אם הוא קיים. האם ה"אמא" תפחד שה"אבא" יהיה יותר "אמא" ממנה? זה נראה לך ריאלי שבנות תחשובנה כך? זה נראה לך מתאים?

נראה לי בהחלט ריאלי.מישהו10

אבל בנימוק הזה הן לא ימהרו להודות.

בחורה שעובדת בשיפוצים לא היתה מרתיעה אותך? (אמיתי! הכרתי פעם אחת כזאת!)

אותו דהבר לכיוון השני.

יש בנות שגם אם הן מרוויחות משכורת גבוהה,תל אורות

הן רוצות להיות גם קצת בבית, זמן איכות עם המשפחה, ובחור שעובד במקצוע כזה, מחייב לעבודה לשעות נוספות. לגבי הקמת גן פרטי-אם זה היה כ"כ פשוט, היו יותר. אבל זה דורש השקעה כספית גדולה, ושבכלל יירשמו לשם.

בקשר לגן פרטי..לא יודעת יש לזה המון השלכות~באמונה~

שלא כדאיות בעיני. אם קורה משהו לאחד הילדים ואין ביטוח נורמלי לגן, הווי אומר שהביטוח יכסה את זה אז אוי לגן כי הוא יסגר והגנן יסבול. מה גם שצריך אישורים שלא בקלות משיגים. ותקציב, וגן כזה עולה מלא. היום כשיש חוק חינוך חינם למה ,בתור הורה, שאשלח לגן שעולה כ"כ הרבה עם יש אופציה יותר זולה..אולי כי זו דעתי, לא חשוב..

ובקשר ליותר קודם, האמת, רציתי להוסיף. יש עוד תפקידים אלו ואחרים בתחום החינוך לגיל הרך שהם לא גנן.

יש ת"ת למשל תכנית של אחרי צהריים , ומי שיש לו הכישורים לכך זה יכול להתאים עליו בול. ילדים שנהנים ורוצים לבוא, בכל רגע משננים את מה שלמדו ויש בהם איזושהיא אהבת תורה מיוחדת.

אז זה לא יום שלם נכון. אבל זה תוספת וזה משהו שווה בעיני. כי הילדים ממש זוכים. מתאים יותר אולי לסטודנטים\בחורי ישיבה..אבל גם לאיש חינוך.

כמו שאמרו לך כאן ביושר, לא מעט בנות יפסלו אותךמישהו10

במיוחד אלה שיותר דואגות לעניין הכלכלי.  אבל מצד שני גם אם תלך למקצוע גברי כמו שיפוצים ובנייה גם על זה הרבה יפסלו אותך.

אני במקומך הייתי עושה את זה - "ראה חיים עם אשה אשר אהבת", נדרש גם על אומנות.

בנוסף לתל אורות..טלטל זהוב

זה בהחלט מוזר שהגבר מרוויח כמו האשה או פחות ..

אני חושבת שאם זה קורה במהלך השנים סבבה אך לא מלחתחילה..

עוד משו-

מחנך או מקצוע של תורה יש בו רווח כפול של לימוד תורה

לאומת גנן שיותר מלמד בסיס ועקרונות וגם זה לא העיקר

מחנך זה אישיות לדוגמה 

בכל זאות לא הייתי פוסלת..בכלל!

וגם חושבת שהכי טוב לעבוד במה שנותן כוחות מצמיח וחלק מהאישיות שלך..

הייתי ממליצה לעבוד במשהו נוסף.. 

בהצלחה!

אה..טלטל זהוב

ודווקא בגלל שאין הרבה שעושים זאות

הגיוני שתצליח..

גם אם יפסלו...תהיה אתה, והמתאימה כבר תזכה!בשמחה

למען האמת לי אישית כן היה מפריע אם הבחור שאני יוצאת איתו היה נשי בעיני, אבל להיות גנן זה לא אוטומטי אומר נשיות. כמו שגננת/ מורה יכולה להיות עם אופי של גבר גבר.. 

זה כן אומר שיש לבנאדם חיבור לילדים, אמונה גדולה בילד ובכלל בשלב הזה בחיים. אולי גם רגישות לאחר ואמפטיה.

מכירה מישהו שלמד כל מיני מקצועות, עד שהבין שהוא בעצם רוצה להיות גנן והלך על זה. והוא לא פחות גברי בגלל זה..להיפך- בעיני זה מעיד על אומץ!

יותר היה מפריע לי אם הייתי מרגישה שאני פחות "אמא" לידו. אבל אני מניחה שזה הכל תלוי אישיות.

איזה יופי זה לשמוע אנשים שכל כך מחוברים למה שהם עושים ולוקחים את התפקיד שלהם ברצינות. מאד מסכימה עם מה שאמרת פה שחשוב לספר סיפורים מדוייקים. ילדים זוכרים המון! אני רואה כמה אחיינית שלי לומדת בגן, ומספרת בפירוט מה שמעה ולמדה, זה חודר עמוק עמוק! הלוואי שגננים ומורים יהיו מלאי ידע ויעבירו את זה הלאה לתלמידים בצורה חווייתית ומהנה!

טלטל-מחפש את האור..

כמו שאמרתי, על עניין גובה המשכורת ניתן להתווכח, אבל צריך לזכור גם עוד דבר - נניח והבחור בתחילה ירצה להיות אברך כמה שנים - דבר מקובל בישיבות גבוהות/בחורים תורניים מבית חזק - הרי בין כך ובין כך למעשה האישה היא זאת שתחזיק את הבית בשנים הראשונות לקיומו (גם כשהבחור עובד פה ושם, זה לא ישתווה למשכורת של הבחורה. והבחורה שתתחתן עם האברך הזה תסכי לזאת כי היא רואה בכך הגשמה של שאיפה נעלה של לימוד תורה ובשביל זה היא מוכנה להקריב מעצמה יותר בשביל שהוא יתמלא תורה וסיפוק (אני אישית מכיר משפחה בה האמא מפרנסת עיקרית בבית וכמעט בלעדית, כבר בערך 20 שנה - כדי שהבעל יוכל להתפנות כמעט לגמרי מעיסוקים ולשבת וללמוד תורה. זה לא מתאים לכל אחד, והאישה הנ"ל עובדת בשתי משרות, אבל מי שמרגיש שזה הייעוד שלו ואשתו רוצה בזה גם - זה דבר מבורך לדעתי (ברור שגם הגבר יתרום את התרומה שהוא יכול לפרנסה...). ). כך שבמילא בשנים הראשונות זה כבר יהיה כך. וכך, גם כאשר הבעל רוצה לבחור מקצוע שייסב לו את הסיפוק הגדול ביותר, ייתן לו הכי הרבה כוחות (אתם צריכים לשמוע אנשים שעשו הסבה אקדמית מאנשי הייטק לגננות - הם מספרים שמאנשים מתוסכלים וממורמרים שפעמים רבות לא רוצים לקום לעבודה, הם נהפכו לאנשים מלאי חיות שגם אחרי 10 שעות עבודה בגן האדרנלין והאנרגיה לא נגמרות להם, פשוט כי הילדים מזרימים להם אנרגיה כל הזמן. וזה אמיתית. חוויתי דברים כאלו על בשרי!) ויאפשר לו בלאו הכי גם להיות בעל מאושר יותר שנותןיותר לזוגתו ולילדיו - מדוע שאישה שבאמת מבינה בערך של זה לא תבין שלמרות שזה בתכל'ס יגרום שהיא תרוויח פי 3 ממנו כי היא עובדת בראיית חשבון והוא בלנקות אחרי ילדים, בלהפריד בין שתי ילדות שמתקוטטות על הפינת רופא, ובלהכין ארוחת בוקר ל22 ילדים וילדות קטנים ומאושרים - למרות זאת זה שווה גם לה בטווח הרחוק של משפחה יציבה, בריאה, ומאושרת יותר).

הי הי אני גנןערנוש

אני אוהב את העבודה שלי והיא( הילדים) אוהבת אותי.

כיף לי עם זה.

ושאני יוצא עם בנות לא אכפת להם.

זו מעלה (למי שהעבודה הזו מתאימה לו)ד.
וואי אני עפה על זה!אמת ואמונה

אח שלי הוא רב גן, זה כזה מתוק ואמיתי בעייני.

וכמה השפעה יש בתחום הזה, זה לא להאמין.

ובאופן כללי מקצועות שמתאימים לבנות יותר-

אם גבר מחליט לעסוק בזה זה לא סתם,

אני אישית מאוד מתחברת לאופי הזה.

רב גן וגנן, זה ממש לא אותו דבר...נא לא לבלבל.תל אורות
אני ממש אוהבת בנים שיש להם גישה לילדים!!רותי7

והגננים שאני מכירה-הם אנשים מקסימים!!

הייתי שמחה שבעלי יהיה כזה-לפחות בגישה לילדים!

יש גם בציבור שלנואנונימי (פותח)

גנים של בנים עם רב גן ביחד עם גננת. אלה הם החיידרים המודרנים.

ממש לא מוזר. עבודת קודש של חינוך תינוקות של בית רבן.

אם הבחורה מחפשת מישהו עם נשמה גדולה היא בטח תתלהב אם זה מוצג בצורה הנכונה.

אני עבדתי השנה בגן כזה!! היה מאתגר ממש~באמונה~
אותי זה לא היה מרתיעכבשת החורף

להפך, אני אשמח לדעת שיש לו יותר סבלנות לילדים ממה שלי יש. 
אני גם לא חושבת שזה מעיד על פחות גבריות או משהו...
הכרתי פעם בחור גנן. בחור מקסים, כולו טוב לב ועדינות, ולגמרי גבר - גבר

גם אני...מחפש את האור..

גם אני מכיר גנן כזה...ושמעתי על עוד כמה - כולם לפי מה ששמעתי עם לב מיוחד שמתאים לעבודה. כנראה שבאמת זה לא מצוי הרבה, ולכן מי שכבר כן מגיע לזה, הוא כזה...

המשך ופיתוח השאלה לצד נוסף - זה מפחיד?מחפש את האור..

לפי מה שהבנתי ישנם גם כאלו שפוחדים מגנן גבר בגלל שהוא...ובכן, גבר...

שמעתי על הורים שאוסרים לגנן להחליף טיטול וכו' לילד שלהם, שאוסרים עליו לגעת בבן/בבת שלהם וכו' - ולמען האמת אחרי כל הסיפורים בחדשות על פדופילים וכו' אפשר קצת להבין אותם, ומצד שני, כואב הלב...הרי אדם שהגיע למקצוע הזה עשה את זה כנראה מתוך אהבה אמיתית לנושא, מה גם שיש עליו כל כך הרבה צוות מסביב שמשגיח ושומר, ולמה ישירות לפסול מישהו בגלל שהוא בן ולא בת? למה כשגנן מחבק ילדה בת 3 או נותן לה נשיקה על פצע שקרה לה כשנפלה בגן וכו' - זה ישר יכול להתפרש כמשהו גרוע, ואילו כשגננת עושה בדיוק אותו הדבר לילד בן 3 זה נתפס אימהי?

וזה מוביל אותי לשאלה אליכם - האם אתם חושבים שגם בציבור שלנו, הדתי לאומי, הגיוני וקורה שהורים מהמגזר תופסים ככה גנן גבר? כלומר - אתם מכירים הורים דתיים שיפסלו גן בגלל שיש בו גנן והם מפחדים...? או שאצלנו בגלל התפיסה הדתית והאמונה באדם ששומר מצוות, זה פחות ירתיע ואנשים לא ישר חושבים על דברים כאלו כשהם שומעים על גנן?

אשמח לשמוע אתכם...

הרעיון שמישהו בחר בעיסוק הזהאלעד123

בגלל שהוא פדופיל הוא רעיון מכוער ודוחה מאין כמוהו.

זהו עיסוק מעניין, מרתק ורב חשיבות גם להתפתחות הילדים וגם לחברה כולה.

אין שום סיבה שילדים קטנים לא יפגשו גם בדמות גברית במהלך חינוכם ואכן מספרם של גברים בתפקיד גננים עולה עם השנים בכל המגזרים.

אכן לי זה קצת יהיה מוזר האמת לראות שגנן מלטף פצעון~באמונה~

לאיזה ילד. אולי כי באמת זה לא כ"כ נראה לי גברי..זה התנהגות שמאוד אופיינית לאשה ובאמת קשה קצת לראות אותה בגבר. מודה שזה ירתיע אותי קצת..אני עדיין יחסית במקום כזה שזה תפקיד נשי שבאמת מתאים ונכון לנשים.

ואני גם ראיתי למשל במשך עבודתי את הצורך בזה.

למשל דמות של רב בגן ששוב, היא מאוד דומיננטית, הילדים מאודד אוהבים את הרב ורוצים בו! אבל ברגע שילד נופל\נעלב\וכו' הוא בא בערך ב-90% מהפעמים לגננת. וזה לא שהרב לא התייחס למה שקרה. הוא כן התעניין וראה אבל הילד מבחינתו כן חיפש את המקום של החיבוק והתמיכה, הנשיקה והאהבה מהגננת אולי כי יש גננת ולא גנן, אבל עדיין זה יותר התחבר לו.

ילדים צריכים להפגש בדמות גברית במהלך חינוכם זה ברור! אין לי ספק. השאלה אם במקום של גנן זה אני לא בטוחה.

אני רוצה להזהר בדבריי ולומר, עם כל זה שגבר נורא רגיש ויש לו את כל התכונות הנדרשות לגננת, הוא גבר. ובעיני כן חסר איזה זיק נשי,שליו,רגוע..לא יודעת. לא אומרת שלבנים אין את זה אבל עדין הם בנים.

ואני כן הייתי פוסלת גן כזה לדעתי..

לא בדיוק שאלתי מהכיוון הזה...מחפש את האור..

אבל טוב שאת מעלה גם את הכיוון הזה...

את הבאת את הצד של: "זה מוזר שגנן ילטף פצעון..."וכו', מהבחינה ש: "זה לא גברי, הילד צריך יותר את הצד הנשי וכו'...", בעוד שאני בכלל שאלתי לא מהכיוון הזה אלא מהכיוון של האם זה מפחיד אתכם, או אתם חושבים שהגיוני שיפחיד אנשים, שגבר מטפל בילד שלהם - אבל מהבחינה המינית של העניין? כלומר - עצם זה שגבר נוגע ומטפל בילד, מה שנתפס בדרך כלל כאקט שנשים צריכות לעשת - זה מרתיע?

אמרת שכן היית פוסלת גן כזה לדעתך - אבל לא פירטת למה? בגלל מה שאמרת לפני זה שבסך הכל זה יהיה מוזר לך כי הוא בן ולא בת, אבל בנוגע לחשש מהצד המיני לא תהיה לך בעייה, או שגם זה מעורב בתוך השיקולים...

ולאלעד - אני איתך. אני חושב בדיוק כמוך רק שמה לעשות והמציאות מראה שהמתנגדים משתמשים בטיעון זה כקלף מנצח. הרי רוב הפדופילים - או לפחות אלו ששומעים עליהם - הם גברים, ככה שאנשים שרואים אדם גבר שעובד בעבודה שנתפסת כנשית, עבודה שעיסוקה עם ילדים במשך שעות רבות ביום - זה ישר מדליק להם נורה אדומה - אני יודע ומסכים איתך שזה לא צריך לקרות, אבל לפחות בציבור הכללי החילוני אני יודע שזה קיים. השאלה היא רק האם גם בציבור שלנו זה קיים או שאנחנו בגלל התורה והמצוות יותר מאמינים באדם שעם כיפה לראשו ועם חזות תורנית, שלא יפגע בילד שלנו...

אני מכירה גנן,רוני בלילה

שהוא אחד הגברים! ואם היו מציעים לי, הייתי מתלהבת מאד. איש שלא שם על נורמות.

א'- התכוונת לצד המיני? אז כן גם בגלל זה בהחלט~באמונה~

הייתי סוג של חוששת לפחות, ואפרט למטה.

הייתי פוסלת גן כזה לדעתי כי: אני מאמינה באמת שילד בשלבים\בשנים הכרחיות אלו הילד צריך לגדול לצד דמות שתעניק לו את מה שהוא נזקק לו. ובעיקר בשנים האלה הילד צריך תמיכה,חום,אהבה,אהדה,אמון!!!,ביטחון שבוטחים בו,סומכים עליו ובטחון בדמויות שמשפיעות עליו, אמון בהם! אז נכון שיש את הדברים הללו לגבר גנן,כבר סיכמנו.. אבל עדיין אני חושבת שהייתי רוצה את הבן שלי בגן שיש בו גננת מהסיבות הנ"ל. אוקיי גם גבר יכול ויש לו את התכונות הנ"ל אבל עדיין יש באשה משהו קצת יותר מעבר בעיני.

אין לי בעיה עם רב גן. אני ממש חושבת שזה נכון ומוסיף, תעסוקה ושילוב נכון של כלל הצוות בגן: סייעת,רב,גננת יביא למקום מכובד וטוב לרב ולילדים עם הרב.

זה שרב נראה עם חזות תורנית, כיפה וכו' לא אומר שום דבר אם הוא יפגע בילד שלנו או לא.

לצערינו יש לא מעט חובשי כיפות שחלילה לנו מהתקרבות אליהם. לא זה העניין, החזות התורנית וזה.

אני רוצה לציין עוד משהו, הפגיעה לא חייבת להיות מינית ח"ו או משהו כזה..יש כל מיני פגיעות זה יכול להיות שוב גם, חוסר בצומת לב שילד אמור לקבל בשנים האלה, זה יכול להיות צורת הלמידה  שמשפיעה על הילד, הרכות והנועם שצריך להיות באווירת הלימוד. ילד שלמד בלי נחת ורוגע ובלי צורה ציורית,חוויתית וזה,יהיה לו קשה אח"כ

בלימודים בכלל. מי שהוא גנן אני מקווה בשבילו שהוא למד את הכל לעניין ויודע איך לגשת, אבל זה סתם כי נפגשתי לצערי עם דמויות גבריות בגן והייתי עדה לדברים שבפירוש בצורת למידה לא היו צריכים לקרות. בתגובות למעלה רשמתי על מקרה שקרה השנה בגן שילד תפס משהו שהרב הסביר לא כמו שכוון שיבין והילד חטף איזה סוג של טראומה וחשב שרק כך זה צריך וכו' מה שלא היה קרוב להיות נכון. אז צריך ממש להזהר בזה וגם גננת צריכה זה ברור!!.

בקשר לצד המיני שוב, צריך ממש לדעת מי הדמות של הרב, להכיר ולוודא שבאמת אין ממה לחשוש כי לא חסרים אנשים שלא עלינו..ושוב ושוב ושוב!! כיפה וכל מה שלא תרצה לא אומרת על האופי ועל החולשות של הבנאדם. מה לעשות..  מעניין מה יהיו תגובותיכם..סחטיין על הסבלנות למי ששרד קריאה זו..

יש הרבה גננים טוביםמושיקו

שנותנים לילד דוגמא ממש טובה - ויש מעלות לגבר שאין לאשה - כמו שליטה עצמית גבוהה וכו' ואף אחד לא אומר שהחיסרום הזה אצל האשה הוא יכול לפגוע בילד.

משום מה היום מכניסים קו שהיחד צריך לקבל הכול מהבי"ס - לכן צריך שתהיה גננת ובהמשך יום לימודים ארוך+שיעורי בית - כך שהוא מבלה יותר בבי"ס יותר מעם המשפחה בבית.

התשומת לב העיקרית צריכה להגיע מהבית - וכשזה כך לא משנה אם יש גנן או גננת ואם הוא מחסיר יום או יומיים בגן.

לא מסכימה איתך בכלל!! אם הילד צריך לקבל הרוב מהבית~באמונה~

תשומת לב עיקרית וזה..עדיין לא אומר שלגננת אין חשיבות ובגלל זה לא משנה אם זה גנן\גננת. ברור שגן משפיע על ילדים!! ואפילו מאוד!!!!!!!!!!! יש כיום המון משפחות שההורים לא נמצאים ברוב שעות היום בבית והילד מהבוקר בגן ואח"כ צהרון עד 4-5 זה רוב היום שלו!! הלמידה ורכישת החברים, האמון בסביבה, היצירתיות,תנועה,משחק,שמיעת מוזיקה, וכל זה מגיע מהגן בעיקר!! אלו דברים שבבית לא מקבלים כ"כ. ברור שההורים צריכים להוות לילד מקום שטוב לו בו ואיתם, שהוא מאמין בהם וצומח איתם. אך עדיין הגן משמעותי. זה גיל שילד לא יכול להשאר יום שלם בבית. הוא זקוק לחברה, למקום של בני גילו כדי לצמוח ולחוות איתם את השנים הללו.

ממש לא מסכימה עם זה שיש תכונות שלאשה אין, שליטה עצמית גבוהה. מי שרוצה ויכולה יש לה את זה. אישה יודעת טוב מאוד להיות אגרסיבית ולהתעקש על מה שצריך.. בזה אין לי ספק כלל!! ומי שלא, מקומה לא בגן ילדים, מקום שצריך גבולות ומשמעת רציפה. 

ועוד דבר-ילד שמחסיר יומיים מהגן בוודאי שזה משנה!! וכל אשת חינוך נורמלית תגיד לך את זה. יש עניין של מסגרת שהילד רגיל בה. שעות פעילות, ולילד ממש קשה עם שינויים!!! יש זמנים קבועים וברורים בגן, שים לב!! יש זמן למשחק וזמן למפגש ולאוכל ולחצר וליצירה. ולא מערבבים בזמנים בפעולות השונות!!! זה רק מרע לילד. ברור שגמישים לפעמים ורואים צורך של ילד להשתחרר ולהירגע עם עצמו אז בשעת הצורך מושיבים אותו ליצירה בזמן אחר. בסדר. אבל בעיקרון יש זמן לכל דבר. ילד שמגיע אחרי יומיים שלא היה ומגלה יצירות שעשו או אפילו שינויי חברות וסדנה של תנועה שהתקיימה הוא מרגיש בשינוי!!! הוא חסר משהו!

ואני יכולה להביא לך דוגמא אולי קצת קיצונית אבל עדיין. השנה עבדתי בגן והיה ילד שלא היה איזה שלושה ימים. ראיתי כשהוא חזר שהוא באמת מנסה לקלוט ולראות מה הולך פה בגן.. ואז הוא פנה אליי ואמר לי מה עם ראובן..? מה הוא עזב?? אז אמרתי לו כן כשלא היית פה הוא עבר דירה וזה.. היה לו קשה לשמוע את זה!! מבחינתו הוא לא עבר את התהליך עם כלל הגן של עזיבת הילד. אמרנו לו שלום יפה, עשינו מסיבה דיברנו    על זה עם הילדים. הם עברו איזשהו תהליך עם זה!! באמת! ועוד דבר היה לי ילד שבתחילת הקיטנה לא היה איזה יום אחד וזה היה בדיוק היום שהיה בו מתנפחים. יום אח"כ היית צריך לראות אותו מבואס ומרגיש מופסד. כמה דיברו על זה בגן, כמה ציפו למתנפחים וזה איזה כיף!! הוא באמת הפסיד!!  ממש קשה לי שככה חושבים על ילדים. לא כ"כ פשוט להם. הם בנא"ד וקשה להם אף יותר עם שינויים והם כ"כ חייבים מסגרת!!

הייתי חוששת? כן, במידה מסויימתמאמע צאדיקה

אבל גם לגננת-אישה הייתי חוששת- גם לנושא של ניצול מיני (שקיים לצערנו)

וגם לנושא של התעללות פיזית (שקיים באופן רחב יותר יחסית אצל מטפלות-נשים)

(השם ישמרנו מכל הצרות האלו)

כמו שהייתי עם עיניים ואזניים פקוחות לכל מקום ולכל אדם שהילד שלי נפגש איתו

לדעתי יכול להיות מאוד טוב לילדים- במיוחד לבנים שבהם- שהדמות המגדלת אותם היא גבר

אמנם סוג האהבה והחום שמקבלים תהיה קצת עם אופי שונה- אבל זה מתאים למה שצריך...

והילד רואה דמות לחיקוי שמתאימה לו -ילד מזדהה עם גבר, ילדה מזדהה עם גברת

ואם אתה כבר בנושא- תתעניין בשיטות חינוך "אלטרנטיביות" -תגלה אוצרות שלמים

~באג2000אחרונה
נראה לי שהבעיה של גבר 'גנן' היא פחות המקצוע, אלא בעיקר ההרגשה שהוא קצת.. אם אפשר להגיד בצורה בוטה- נקבה.. זה לפחות מה שאני הרגשתי כשקראתי את זה.
אז על עצמי אני יכולה להגיד שבאמת היה מפריע לי לחיות עם מישהו שהוא 'נשי'(לא במובן הרע של זה, אלא בתור תיאור אופי. מקווה שהבנתם..) אבל קודם כל-בעיקר כי זה פשוט לא מתאים לאופי שלי.
אבל צריך להבדיל בין גבר נשי, לבחור שהוא פשוט באמת רגיש, אחד כזה עם המון לב ובאמת אהבה לילדים. ועם אחד כזה-הייתי יוצאת בשמחה רבה. לא רק כי זה נוח שהוא יחליף את החיתולים (למרות שגם זה בהחלט חשוב ) אלא כי הוא בחור טוב ורגיש ומבין. ואם הוא רוצה לעשות משהו לא שיגרתי? אז מה? אני בסדר עם זה..
בת 36, אשמח להכוונהשמחה :)

שלום לכולם ובהצלחה!!

מחפשת בחור שמשלב תורה עם עבודה, בעיקרון באה מרקע דתי לאומי והתחזקתי בשנים האחרונות יותר .

ממש אשמח אם תוכלו להפנות אותי היכן לחפש חוץ מהאתרים , כמובן ששומעת גם צעירים יותר , אין שום בעיה הלכתית ככה שזה לא אמור להפריע לי

תודה רבה

היי ברוכה הבאה, בהצלחה גם לך!הרמוניה

יש למעלה שרשור נעוץ בשם "מדריך עדכני לפורום שלנ"ו", תפתחי אותי ותלחצי על "רשימת שדכנים מתעדכנת"

ברוכה הבאהארץ השוקולד

קישור לשרשור עליה דיברה הרמוניה:

מדריך עדכני לפורום שלנ"ו - לקראת נישואין וזוגיות

צדיק איך לא עשיתי את זה בעצמי😄הרמוניה
תודה רבה !שמחה :)אחרונה

אקרא, תודה !

קודם כל בהצלחהזיויק
כדאי אולי לגבש תובנות מה היה הנסיון עד עכשיו ומה הלקחים כדי להתמקד בכיוון פעולה שיצליח בעזרת ה'
הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה

אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?

כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?

תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
ואז תספר לה
לאעל הדרך לרגע

לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...

כלומר סיימתם פגישה ב"ה!

למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'

תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'. 

אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה). 

ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.

זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.

לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".

אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.

אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר. 

אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.

בהצלחה רבה!! 

כתבת יפהמבולבלת מאדדדד
רק דיוק קטן- לא לנסות בכוח שיהיה ארוך. לזרום. שלא יהיה מעיק. 
אכןעל הדרך לרגע

נכון, מסכים מאד.

תודה על הדיוק

משתנההתלמיד העייף

זה נכון ולא נכון זאת אומרת זאת הגישה בהחלט של חברים ולא עוד זרים, אבל לגבי השאלה האם ממשיכים זה די משתנה יצאתי עם מישהי שגם אחרי רביעי ביקשה שאשאל...

..הרמוניה

נכון, זה טיפ שמקדם משמעותית. אבל- כשיוצאים בגישה כזאת אז אם מחליטים להיפרד צריך לעשות את זה עוד יותר ברגישות כי זה הרבה פחות צפוי ויותר כואב. זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום. לי עשו את זה ואני חושבת שאם זו ההתנהגות עדיף כבר את הגישה הראשונה. 

מבין אבל לא מסכיםעל הדרך לרגע

אכן מבין את העניין אבל לדעתי אם יוצאים בגישה הראשונה של הולכים לראות איך זה.. 

פשוט הרבה פחות מתקדמים כך וכל הזמן חושבים האם מתאים או לא, 

וכתוצאה מכך מסיימים את הקשר על דברים קטנים שלא נכון לסיים את הקשר בגללם.

מסכים שזה קצת בום כזה, אבל כך זה סיום קשר, תמיד זה לא נעים ולא כיף לצד השני.

אם אני אחשוב לעצמי שאני בודק וגם זה מה שאשדר לה שאנחנו מנסים כזה, הרבה פחות סיכוי שנתקדם, והקשר יסתיים על דברים לא מהותיים.

אשמח לשמוע עוד דעות בנושא.

קשה לחתוך ברגישות?הרמוניה

כן, קשה. נכון. אבל עדיף להתאמץ מלדפדף אנשים.

אם מה שאתה אומר זה: "אנשים יפגעו בדרך אבל זה המחיר לקשרים טובים", אז לא בהכרח... קשר טוב צריך להיות קשר טוב מהתחלה ועד הסוף. הוא לא צריך להסתיים בלא נעים, הוא צריך להסתיים באיחולי הצלחה כנים אחד לשני. אם עשית הכל ואין ברירה אז אין ברירה, אבל למה לא מלכתחילה לנסות לא לפגוע?

לא סתם אצל גויים כשזוג נפרד שואלים "מי זרק את מי?" כי זאת ההרגשה, כאילו בדקת אם טוב לך ואם לא אתה זורק ומתקדם הלאה. אצל יהודים זה לא עובד ככה. גם אם לא מתאים למישהו הוא משתדל לשמור על הכבוד של הצד השני..

גם בכל ההתנהלות של הקשר- לא למרוח, להיות גלוי. זה ואהבת לרעך כמוך.

כמובן שיש לסיים בצורה מכובדתעל הדרך לרגע

ברור שיש לסיים ברגישות ובצורה הכי הכי מכובדת שיש!!

ובאיחולי הצלחה אחד לשני! 

אני אומר שמנסים להיות חבר אחד של השני כמה שאפשר, 

ואם בסוף לאחד זה לא מתאים אז לסיים בצורה יפה ומכובדת. 

אלא שאינני מסכים עם מה שכתבת "זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום."

אני אומר כן נתנהג כמו חברים ובע"ה אם יתאים נתחתן, ואם חלילה לא אז לסיים בצורה מכובדת ביותר!

מסכים להיות גלוי במידת מה, אבל אם אני מספר ומשדר לעצמי ולה שאני מתלבט וחוזר על זה מידי פעם לדעתי הקשר יורד המון, 

אכן מסכים צריך הרבה חכמה ורגש. 

אה אוקיי הבנתי...הרמוניה

מסכימה שלא להביא לקשר את כל ההתלבטויות והספקות ולהתמקד בזה... לא לזה היתה הכוונה.

כשאמרתי "בבום" התכוונתי לאיך שהפרידה נעשית. וגם זה משתנה בהתאם לאורך הקשר. 

טוב שמחה שהבהרת

מאוד אוהבת את התגובה הרמוניה יקרהנחלתאחרונה
מה אתה היית רוצה לשמוע אם היית בצד שלה?advfb
הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף

לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד? 

מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו

מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
להגיע לנושא עירני ונמרץ 😀
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר ברא
אתר שידוכים "השדכן". ויש עוד.נחלתאחרונה
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

להיות עסוקים. עסוקים.נחלת

גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת

יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.

מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים 

ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.

ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!

"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"

אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משהאחרונה

הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.

מה הצורך שלא מתמלא?

איפה בלו''ז?

לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.

מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני

שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.

שליטה עצמית, נימוס גם must.

אופק רחב בונוס גדול.

בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני

ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.

שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.

נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.

אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.

סבלנות, יציבותארץ השוקולד
נתינת מקום לא להעמיק יותר מדי ברגשות אם אני לא רוצה לשתף 
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני

(סתם)

..הרמוניה

אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים

אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb

מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.

בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.

כמובן "תנא ושייר"

אמoo

1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם

(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)

2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות

3. אנשים עם תכונות מרשימות:

שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית

לשני הכיוונים 

מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender

שלהם זה טוב.

ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...

(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender

חחח חלאס לרדת עלי

לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.

עושר יכול להיות סימן לחריצות ואחריות כלכלית וכיו"בחתול זמניאחרונה

ויופי יכול להיות סימן לטיפוח גם קומה זקופה סימן לביטחון

גוף מחוטב סימן לאחריות והערכת הגוף שהקב"ה נתן לנו

ולבוש נאה סימן לנימוס ואצילות אם נובע ממקורות טהורים

להיות שם תמידהפי

בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני

נחישות

ויציבות

ביחד עם עדינות

חיוך מתוק וקסם אישי

אני מעריכה בעיקרלא יודעתת
אינטליגנציה רגשית (וגם שכלית),אחריות,פשטות ואכפתיות
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילואאחרונה

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

היא בת מי ש"שאלה"advfb

ואם חשבת שהיא התכוונה שתענה לשאלה אז הבנת את דבריה בצורה הפוכה, היא לא ביקשה ממך את דעתך במה רווקים צריכים "להשתפר".

היא דברה על כך שאני מעבירים לנו מסרים במקום להקשיב לכאב, ובדיוק זה מה שחטאת בו. וכן, העברת מסר.

חחח זה שאתה קורא את דברי שאני אומר כאילו שאני מסכן זאת פרשנות שלך לדברי, פרשנות שהיא לא מוכרחת.

אני יודע שאני תותח על חלל ולא מסכן בכלל, בהקשר לרווקות ובלעדיה.

אתה יכול להגיד אמירה מתנשאת וזה יכול לעצבן, בלי לקשר לאם אני מסכן או תותח.

אני דווקא לא מנסה לחקור את עולמך הפנימי. האמירה מתנשאת, עליך, אני לא יכול להגיד שום דבר.

וזה פשוט למה הציקה לי התגובה שלך, זה די פשוט שחושבים על זה.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

גם פה חחזיויק

אולי יעניין אותך