גנן בגן ילדים - נשמע לך מוזר? מספיק "גברי"?מחפש את האור..

שאלה עקרונית, לא לישום באופן ישיר (בין השאר בגלל הנדירות שבעניין...) - שאלה לבנות, אבל גם בנים יכולים לענות עליה מבחינת מה הם חשים כשהם נפגשים בגבר כזה - נגיד ומציעים לך (את בת, כן?) בחור, עלם חמודות, ירא שמיים, אידיאליסט, לומד בישיבת הסדר/גבוהה, בעל שאיפות תורניות מן הגבוהות שבשוק - בקיצור, בחור איכותי בפי חלק גדול מציבור החרד"ליות... אבל, כשאת מגיעה לשאול אותו לגבי העיסוק שהוא חושב לבחור בו לאחר תום הישיבה, הוא עונה שיש לו משיכה לתחום חינוך הגיל הרך - יעני, גן ילדים (לכתוב כאן "גנן" זה מבלבל כי אין ניקוד ואפשר לחשוב שהכוונה לגן של פרחים וכו'...). הוא מבהיר לך שהוא ממש אוהב את התחום, יש לו חיבור חזק לילדים (וכנראה שגם להם אליו) והוא מרגיש שזה המקצוע שיעשה אותו הכי מאושר שאפשר, גם אם לא הכי נורמאלי בסביבה.

עכשיו, ברור שהנטייה הטבעית מתוך העולם הליברלי שלנו כיום היא ישר להגיד:"למה שזה יפריע לי? הוא גבר שבחר במקרה לאהוב מקצוע שבדרך כלל נשים נמצאות בו - אז מה? זה לא אומר שהמצקצוע הזה לא מתאים לגברים! אם זה מתאים לו, אז שילך על זה עד הסוף, ומבחינתי זה בכלל לא שיקול לרעה, אלא לפעמים אדרבה, אולי אפילו לטובה ( תחשבי על היתרונות שבדבר - סוף סוף גבר שיוכל לתפקד באמת בתור ה"אמא" בבית בזמן שאת בהשתלמות בעבודה ולא להזדקק כל רגע לעזרתה של השכנה, גבר שיוכל להחליף חיתולים או לנקות אחרי הילדים בלי הרבה רטינות, ועוד כהנה וכהנה...) - ואני חותמת עליו בשתיי ידיים!". כאמור, באמת יכול להיות שזה חלק מהמחשבות הראשונות שעוברות לחלק מהנשים (ואולי גם הגברים מזדהים איתם מהצד שלהם בסיפור), שקוראות את השאלה כאן. אבל, במבט שני - את באמת תהיי שלמה עם זה? זה לא יראה לך מוזר? לא ירגיש לך "לא מספיק גברי"? בטוחה שבכלל לא תהייה לך רתיעה מגבר שבחר בעתיד לעסוק במקצוע שבאופן מובהק שייך לנשים מאז ומתמיד? זה לא כל כך "שוויוני" לומר את זה - אבל האם תקבלי זאת באהבה וזה לא ישפיע לרעה על הבחירה שלך אם הוא יהיה המיויעד או לא - או שמא בכל זאת בלב פנימה משהו יזוז אחרי שהוא יצהיר הצהרת כוונות זאת ואת תבהלי ותחליטי לקחת את עצמך ואת הרגליים שלך מהעסק הזה?

 

אז מה את (אם אתה גבר ורוצה להגיב, בבקשה, רק ציין שאתה גבר, שלא נתבלבל...) חושבת על העסק? אני רוצה לדעת בעיקר לגבי התפקיד הספציפי של גנן, אבל את מוזמנת להתייחס גם למגוון מקצועות אחרים שמשויכים באופן מסורתי לנשים בלבד, שהגבר שאיתו את יוצאת רוצה לעסוק בהם בעתיד... (גננות זה דוגמא אחת הכי טובות, פשוט בגלל שלדעתי אין אפילו אחוז אחד של גננים בעסק, ותקנו אותי אם אני טועה... וגם אם יש, ברור שזה זניח, מאוד זניח...).

 

אשמח לתגובות ולתשובות מפיכן, בנות... (ושוב, אל תצאו מנקודת הנחה שמחר הולכים להציע לכן בן כזה, אלא השאלה עקרונית...).

 

ערב טוב לכולם! (או שמא לכולן?).

זה יהיה מוזר בהתחלה אבל מתרגלים, העיקר שיהיה טוב!מתחזקתת
אבא שלי גנן (ולא זה לא התחלה של האיך יצאת פרח..:טליה

או בגירסא הדוסית 'יש לי שאלה בהלכות שמיטה...'

הוא גנן או בעברית תקינה גנֶן ולהווי ידוע שאם הוא אבא שלי הרי גם יש אמא..

הרי הם נשואים..

 

רב'ה בחיידר הולך טוב - גנן .... זה דומה יותר מידיאנונימי (פותח)

לדודו פישר - ולכן זה שלילי ......

מנחם - למה שלילי?ניסוי

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

יש גם רבנים .... רפורמיותאנונימי (פותח)
אצל חרדים קוראים לזה מלמד בגןיוסלה קמצן (קדוש?)
לא יודעת האמת שלי זה מוזר מאוד..~באמונה~

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

תגובה...מחפש את האור..

קראתי את דברייך בעיון ורציתי להגיב בשלב זה לפחות שתי הערות חשובות שהפריעו לי במה שכתבת, גם אם את לא חשבת שזה אמור להפריע ( חלילה לא ניסית לפגוע, אני רק מסיב את תשומת ליבך...) - כתבת ש"למה שלא יהיה אבא נחמד וסחבקי לילדיו. זהו, שזה לא רק זה. הרי ברור שעם אישיות כשלו הוא יהיה אבא נחמד, סחבקי, חם ואוהב לילדיו (מעדות אישית - ומקווה שחפה כמה שאפשר מגאווה -שמישהו אמר עלי - כן, אני אותו בחור שהצגתי בשאלה הראשונית - כשראה אותי משחק עם הבן של הרב שלי, הוא אמר לי: "אני מקנא בילדים שלך, איזה אבא יהיה להם". לא חייב שזה אומר כל כך הרבה, אבל בכל זאת זה מעיד על הגישה שכשאנשים רואים מישהו חם עם ילדים זה מתחבר להם ישירות לאבהות טובה, אבל לפעמים צריך - ורוצים - יותר מזה, כמו שאכתוב מייד- ) אבל הוא רוצה לקחת את זה שלב קדימה. גבר כזה שמרגיש שיש לו חיבור טבעי וחזק עם ילדים ועם הגילאים הרכים, ומרגיש שהוא נמשך לתחום, זה נוגע לו עמוק בנפש והוא לא רוצה להסתפק רק בילדים האישיים שלו (חלילה אני לא אומר שהם לא מספיקים, אלא שגם בתור עבודה הוא רוצה...) אלא הוא רוצה לנתב את הכוחות המופלאים שה' נתן לו לנתיב הזה הגם שאינו מקובל מספיק. הרי לפי השאלה- קביעה הזאת שלך, ניתן לומר גם לאישה שמרגישה בכל ליבה שהיא רוצה להיות קבלנית בניין - נו, זה לא מתאים, מה רע לך בלתכנן ולבנות רק את הבית הפרטי שלך ולהסתפק בבנייה הזאת? זהו - שגם אישה כזאת רוצה למצות את היכולות והכשרונות שה' נתן לה הרבה יותר מהמסגרת המצומצמת הזאת...

 

זה נקודה אחת.

 

נקודה שנייה שהעלית היא "רב גן" - כן, אני מודע לתפקיד הזה ולכך שזה תפקיד חשובב, אבל שוב, אדם שנמשך לתחום הגננות, התפקיד הרשמי של "רב גן", תפקיד שלעולם לא יגיע לרמת הקרבה של גננת/גנן לילדים - תפקיד כזה לא יתאים לו. מה גם, שהרי באופן טבעי אם הוא יתפקד כגנן במשרה מלאה, בתור בחור ישיבה ירא שמיים שישב כמה שנים טובות ולמד, הוא יתפקד מעצמו בתור רב גן מעצם היותו הגנן ולמעשה אולי ייתר את פעילות ה"רב-גן" באותו גן... (וכאן המקום לפנות פנייה נואשת לגננות - אנא הפסיקו להלעיט את ילדינו בסיפורי התפוח שאכלה חווה בגן עדן. למה רק בגנים סופר תורניים הגננות מספיק מודעות לעובדה שהטעות הזאת מקורה בנצרות, ומקפידות להסביר לילדים ששלושת הדעות היחידות בגמרא למה היה עץ הדעת זה חיטה, גפן או תאנה? או דוגמא נוספת - האם ההשתלמות שהגננת עוברת במסלול תעודת ההוראה בין השאר בהגדות חזל (לגנים דתיים) לא לימד אותה שהטעות הנפוצה על 3 האחים שעשו "אהבת חינם" המקום בו לאחר מכן נבנה בית המקדש - כל האדה הזאת אין לה שום ביסוס במקורות וגם היא חשש סביר שמקורה בתרבויות זרות... למה לא ללמוד לעומק לפני? אלו טעויות שמשתרשות בלב התלמידים לשנים!)

 

זהו, רק זאת רציתי להעיר...

בעניין אגדות חז"לשורש וגרביים

לפי דעתי יש ללמד לילדים בגן את הסיפור שמובא בגמרא ע"פ המקור הארמי עם פירוש המהרש"א.

 

בחייאת, ילדים בגן, למה לסבך להם את החיים?

יש הבדל!מחפש את האור..

יש הבדל בין לסבך את החיים לילדים בגן לבין להכניס להם לראש טעויות נוצריות!

אתה באמת רוצה שהבן שלך יחזור הבייתה ויגיד שעץ הדעת היה תפוח, או שהיית מעדיף שיחזור מעט מבולבל הבייתה ויבקש ממך לעזור לו להחליט איזה פרי ה' הכי רוצה שיהיה עץ הדעת - חיטה, גפן או תאנה?

מה אתה רוצה שהבן שלך ידע - תורה, או סילוף שלה?

 

אני מקווה שתבחר בתשובה הנכונה...

 

אין עניין לרדת לרמת המהרש"א כמו שכתבת, אבל אפשר ברמת הסביר...

לא יודע כמה חכם אתה היית בגןשורש וגרביים

אבל ילד ממוצע לא יזכור שום דבר מהאופציות הנ"ל

במיוחד שהוא לא יודע מה זה גפן או תאנה.

 

חוץ מזה אתה נכנס לפינה ספציפית

 

חינוך בגן לא אמור להיות מיני ישיבה.

 

לא נכון! שורש.. זה ממש לא. אני עובדת הרבה עם ילדים~באמונה~

והם זוכרים המון! אני גם זוכרת כל מיני דברים ומגלה שהם לא מדוייקים. ילדים ממש נמצאים וקשובים ולעיתים מקבלים "טראומה" ממה שאמרו להם. ואני רואה את זה.

למשל היה לי מקרה השנה שדובר בגן הקטע הזה שצריך לבדוק תאנים וזה לפני שאוכלים. יום אחד באה אלי אמא ואמרה לי:"תשמעי הבן שלי לא מוכן לאכול תאנים. הוא אומר שרק בגן יודעים לבדוק".. הילד הזה באמת היה עם חששות לאכול תאנים לא בגן!! לצערינו.

ואח"כ היה צריך המון לרכך את העניין שצריעך להזהר בזה ואבא ואמא יכולים גם לבדוק! מקרה שקרה באמת!

טוב קראתי. מחפש את האור, סליחה, באמת צודק בעניין~באמונה~

הזה שהגבר לא צריך להסתפק בלהיות אבא חביב וכו' לילדיו.  נכון, יש רצון למשהו מעבר צודק!  אני אישית עובדת בגן עם ילדים גן שיש בו רב גן ואולי זה רק במקרה שלי, אבל הרב מאוד מאוד דומיננטי. בבוקר הוא לומד עם ילדים בצורה פרטנית, אותיות,קריאה וכתיבה בסיסית. אח"כ הוא מעביר להם מפגש תפילה ולומד איתם אח"כ פרשת שבוע ו\או נושא היום.

יש גננת בגן והמקום שלה הוא בבוקר לשחק עם הילדים כשאחד\כמה אחרים לומדים עם הרב, בשאר הזמן של המפגש והלימוד הכללי עם הרב היא יותר בקטע משמעתי והרב הולך ב-11:00 אז הילדים בחצר ואח"כ מכניסה אותם למפגש קצר לפני היצירה ואחרי היצירה מפגש אחרון. בעצם במקום הזה, בדרך הזו, לגננת אין כ"כ מקום!!!!!!! יש גננת ויש רב סבבה. אבל אם אני לומדת 4 שנים גיל הרך ומשקיעה בתחום!! אני לא רוצה להיות מהצד ולא משמעתית. אני באתי להיות עם הילדים, לעבור איתם תהליך! ולא מהצד. סליחה, אבל אני לא סייעת אני גננת! וזה לא משתלב יפה בעיני. אז אולי זה מקרה קיצוני ויחסית לא קורה ..

ובקשר לאישה שמתעניינת  בתחום כמו קבלנות בניין. מודה שבהתחלה היה לי קשה. יש מקצועות שבמסגרת הטווח שעות שלהם והתנהלות העבודה לא מתאימים לאשה שבסה"כ לדעתי כן מגדלת ילדים והיא זו שאיתם בשעות הצהריים וכו'.

ובקשר למדרשי חז"ל שלצערינו גננות לפעמים לא מדייקות בהם- מסכימה עם כל מילה. אני באמת באה ממקום של זהירות מאוד גדולה וידיעת החומר לפני שאני מגישה אותו לילדים. בקטע הזה נכון, יש מה לתקן עוד, להעזר בבעל? צודק.

מקווה שחידדתי ולא פגעתי חלילה או משהו. תודה.

ממש לא פגעת בי...מחפש את האור..

זה בסדר...

אני שמח שהצלחת להעביר את הדברים בצורה נכונה ומובנת...

 

אני מסכים איתך שמי שלומדת/לומד גננות עושה את זה כי הוא רוצה לפעול ולא להיות כמעט פאסיבי או בעיקר בקטע המשמעתי. זה מתסכל להשקיע ולגלות שבסוף אתה לא מקבל את מה שחלמת עליו. אם את לומדת גננות (???) לכי על זה עד הסוף, ברבאק, תמצאי לעצמך את המקום הנכון ותרימי את הילדים הכי גבוה שאפשר. הדור של היום זקוק יותר מכל לדמויות חינוך אמיתיות ולא רק לביביסיטר/שוטר וכו'...

 

יום טוב!

תודה!! אני באמת הולכת על זה אז שיהיה לי בהצלחה~באמונה~

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

דווקא ההיפך...מחפש את האור..

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

לא. בעיני ככלל לא טוב עבודה של שני בני הזוג~באמונה~

באותו תחום ובטח שלא ביחד. אני אומרת שלכל אחד יש את המקום שלו , העבודה, הכישורים וזה בנפרד. המון פעמים זה יוצר מתח בין בני הזוג כשהעבודות דומות ו\או ביחד. אני כן מעדיפה שלכל אחד יהיה את המקום שלו ולא יהיה ערבוב בקטע הזה. ברור שצריך לעבוד אחד על השני\ אחד עם השני אני לא באה להתחמק מהעבודה. אבל מה שכן אני מעדיפה לא להעיר ולא לעורר.

יש המון טוב בזה שלכל אחד יש את העבודה שלו, השותפות והתמיכה כשכל אחד צריך תהיה יותר חזקה ותבוא לפעמים עם הערכה מסוימת  ממקום כזה שאני לא באמת יודע מה את\ה עושה מבפנים, בשטח, עד כמה שאהיה מעורב\ת זה את\ה ששם בתכל'ס..

 

תלוי...מחפש את האור..

אני מבין את הגישה שלך, מצד שני, זה מאוד תלוי באופי של בני הזוג - יש כאלו שדווקא עבודה במשותף תתרום רבות לזוגיות שלהם ותחזק את המשפחה כולה. הכל עניין של אופי... עצם זה שבן הזוג שלך עובד יחד איתך/בעבודה דומה לשלך - לא מכריח שזה ייצור מתחים, להיפך, יכולה להיות הפרייה הדדית. לא חסרים מקרים שבהם שני בני הזוג עובדים - או אפילו מקימים יחד מקום עבודה משותף (כמו לדוגמא שף ושפית שמקימים מסעדה, עורך ועורכת דין שמקימים משרד וכו'...לא חסר) - וזה טוב וחיובי אם זה מתאים להם.

 

כלומר - אין הסכמה גורפת לא לכאן ולא לכאן - כי זה תלוי באדם...

נכון שזה תלוי באדם, באופי וכו'~באמונה~

סתם אני לא רוצה להכנס לזה כ"כ.  אבל טוב..יש במה שאמרת.

מפריע?זה חלום חיי!אהבה אחישנה
באמת.
הדבר שהכי גורם לי לרצות זה מישהו שרוהב ילדים.

ובאופן כללי לא מחפשת טיפוס 'גבר' מחוספס...מתחברת הרבה יותר לגברים שגם הצד הרגשי /נפשי שלהם מפותח...כך שבעיני מכל הבחינות זה רק יתרון!

ולעומת זאת יש לי רתיעה מלהפגש עם מישהו שלומד מקצועות מאוד גבריים כמו מחשבים/פיסיקה/כלכלה וכו'...

מבחינתי מקצועות כמו חינוך/ או עבודות כפיים הרבה יותר מתחברים לי לדמות...

וכמובן כמובן, זה לא העניין ולא על זה יקום ויפול דבר. ברור שהעיקר זה הרדם ולא המקצוע...מתיחסת לנושא רק כי הועלה. אז נא לא להתנפל ;)

כמובן שכל אחת תרגיש אחרת כי כל אחת מחפשת משהו שונה.
אני מכירה עוד הרבה בנות שנראה לי יזדהו עם הכיוון שכתבתי...כך שלדעתי באמת אין סיבה לחשוש!
התחברתי לדברייך^^^יעל מהדרום

ואגב, בקשר לדוגמא אני שמעתי על שלושה גננים (שלושתם באותה עיר בדרום) שהם היו/ עדיין גננים בגנים של חינוך מיוחד..

אממ......זה מוזר, ואני גם חושבת על הצד הכלכלי.תל אורות

ששני אנשים חיים על השקל, נשמע לי טיפה רע....אני יכולה להגיד שזה חמוד בעיני, אבל ברגע האמת, יש מצב שאגיד לא.

כך...מחפש את האור..

קודם כל, אם נדבר תכל'ס, הרבה גברים היום בציבור שלנו במילא בוחרים בהוראה בבתי ספר/ישיבות (כר"מים וכו') - שגובה המשכורות שלהם שווה פחות או יותר לגובה משכורת של גננת, כעובדים שניהם במערכת החינוך (שאין ספק שצריכה לעבור התייעלות ולהעלות משמעותית את שכר במורים והגננות ולו בכדי להביא כוח אדם מקצועי שיבחר בתחום מתוך ידיעה שהוא יוכל גם להגשים אידיאל וכישרון, וגם להשתכר בכבוד) - כך שמהפן הזה אינני רואה הבדל גדול בין אם הבחור יבחר להיות מורה לתנ"ך/ כל מקצוע אחר שהוא, או שיבחר להיות גנן - מבחינת המשכורת.

 

נקודה נוספת - לא חייב שגם האישה תעסוק במקצוע שמביא יחסית משכורת נמוכה. הרי אישה יכולה לעבוד גם במקצועות שמכניסים יותר כסף הבייתה, ונגיד שבין כה וכה, לדוגמא, הבחורה לומדת משפטים/ראיית חשבון/הייטק וכו - הרי שהמשכורת שתביא הבייתה מהעבודה לא תהיה נמוכה כל כך... עכשיו אפשר לטעון:" לא ראוי שהאישה תרוויח יותר מהגבר שהרי על הגבר לפרנס את האישה ולא להיפך" - על זה כבר ניתן להתווכח, אבל בטוח הוא ששופתפות אמיתית לא מתחילה ונגמרת רק בכמה כסף כל אחד מכניס לבית, אלא בכמה כל אחד נותן את עצמו למען הזוגיות והמשפחה - ואין ספק שיותר קל לעשות זאת כאשר כל בן/בת זוג בוחר במקצוע האהוב עליו שיסב לו הכי הרבה אושר. אדם מאושר = בן זוג מאושר יותר...

 

נקודה אחרונה - בפן הטכני והכלכלי נטו - אם פותחים גן פרטי והוא נהפך למבוקש (בתקווה) - אפשר להרוויח מזה משכורת די מכובדת - הרבה יותר מבגנים הציבוריים. גם את זה אפשר לשקול...

 

זהו, זה לבינתים...

יש נקודה שלא עלתה כאןמישהו10

שהן יכולות להרגיש מאוימות, כן! להרגיש שבאיזה מקום אתה מתחרה איתן על המשבצת הנשית.

זה אכן בעייה...מחפש את האור..

וזה משהו שרציתי לדעת אם הוא קיים. האם ה"אמא" תפחד שה"אבא" יהיה יותר "אמא" ממנה? זה נראה לך ריאלי שבנות תחשובנה כך? זה נראה לך מתאים?

נראה לי בהחלט ריאלי.מישהו10

אבל בנימוק הזה הן לא ימהרו להודות.

 

בחורה שעובדת בשיפוצים לא היתה מרתיעה אותך? (אמיתי! הכרתי פעם אחת כזאת!)

 

אותו דהבר לכיוון השני.

יש בנות שגם אם הן מרוויחות משכורת גבוהה,תל אורות

 הן רוצות להיות גם קצת בבית, זמן איכות עם המשפחה, ובחור שעובד במקצוע כזה, מחייב לעבודה לשעות נוספות. לגבי הקמת גן פרטי-אם זה היה כ"כ פשוט, היו יותר. אבל זה דורש השקעה כספית גדולה, ושבכלל יירשמו לשם.

בקשר לגן פרטי..לא יודעת יש לזה המון השלכות~באמונה~

שלא כדאיות בעיני. אם קורה משהו לאחד הילדים ואין ביטוח נורמלי לגן, הווי אומר שהביטוח יכסה את זה אז אוי לגן כי הוא יסגר והגנן יסבול. מה גם שצריך אישורים שלא בקלות משיגים. ותקציב, וגן כזה עולה מלא. היום כשיש חוק חינוך חינם למה ,בתור הורה, שאשלח לגן שעולה כ"כ הרבה עם יש אופציה יותר זולה..אולי כי זו דעתי, לא חשוב..

ובקשר ליותר קודם, האמת, רציתי להוסיף. יש עוד תפקידים אלו ואחרים בתחום החינוך לגיל הרך שהם לא גנן.

יש ת"ת למשל תכנית של אחרי צהריים , ומי שיש לו הכישורים לכך זה יכול להתאים עליו בול. ילדים שנהנים ורוצים לבוא, בכל רגע משננים את מה שלמדו ויש בהם איזושהיא אהבת תורה מיוחדת.

אז זה לא יום שלם נכון. אבל זה תוספת וזה משהו שווה בעיני. כי הילדים ממש זוכים. מתאים יותר אולי לסטודנטים\בחורי ישיבה..אבל גם לאיש חינוך.

כמו שאמרו לך כאן ביושר, לא מעט בנות יפסלו אותךמישהו10

במיוחד אלה שיותר דואגות לעניין הכלכלי.  אבל מצד שני גם אם תלך למקצוע גברי כמו שיפוצים ובנייה גם על זה הרבה יפסלו אותך.

 

אני במקומך הייתי עושה את זה - "ראה חיים עם אשה אשר אהבת", נדרש גם על אומנות.

בנוסף לתל אורות..טלטל זהוב

זה בהחלט מוזר שהגבר מרוויח כמו האשה או פחות ..

אני חושבת שאם זה קורה במהלך השנים סבבה אך לא מלחתחילה..

עוד משו-

מחנך או מקצוע של תורה יש בו רווח כפול של לימוד תורה

לאומת גנן שיותר מלמד בסיס ועקרונות וגם זה לא העיקר

מחנך זה אישיות לדוגמה 

 

בכל זאות לא הייתי פוסלת..בכלל!

וגם חושבת שהכי טוב לעבוד במה שנותן כוחות מצמיח וחלק מהאישיות שלך..

הייתי ממליצה לעבוד במשהו נוסף.. 

 

בהצלחה!

 

אה..טלטל זהוב

ודווקא בגלל שאין הרבה שעושים זאות

הגיוני שתצליח..

 

גם אם יפסלו...תהיה אתה, והמתאימה כבר תזכה!בשמחה

למען האמת לי אישית כן היה מפריע אם הבחור שאני יוצאת איתו היה נשי בעיני, אבל להיות גנן זה לא אוטומטי אומר נשיות. כמו שגננת/ מורה יכולה להיות עם אופי של גבר גבר.. 

זה כן אומר שיש לבנאדם חיבור לילדים, אמונה גדולה בילד ובכלל בשלב הזה בחיים. אולי גם רגישות לאחר ואמפטיה.

 

מכירה מישהו שלמד כל מיני מקצועות, עד שהבין שהוא בעצם רוצה להיות גנן והלך על זה. והוא לא פחות גברי בגלל זה..להיפך- בעיני זה מעיד על אומץ!

 

יותר היה מפריע לי אם הייתי מרגישה שאני פחות "אמא" לידו. אבל אני מניחה שזה הכל תלוי אישיות.

 

איזה יופי זה לשמוע אנשים שכל כך מחוברים למה שהם עושים ולוקחים את התפקיד שלהם ברצינות. מאד מסכימה עם מה שאמרת פה שחשוב לספר סיפורים מדוייקים. ילדים זוכרים המון! אני רואה כמה אחיינית שלי לומדת בגן, ומספרת בפירוט מה שמעה ולמדה, זה חודר עמוק עמוק! הלוואי שגננים ומורים יהיו מלאי ידע ויעבירו את זה הלאה לתלמידים בצורה חווייתית ומהנה!

 

 

טלטל-מחפש את האור..

כמו שאמרתי, על עניין גובה המשכורת ניתן להתווכח, אבל צריך לזכור גם עוד דבר - נניח והבחור בתחילה ירצה להיות אברך כמה שנים - דבר מקובל בישיבות גבוהות/בחורים תורניים מבית חזק - הרי בין כך ובין כך למעשה האישה היא זאת שתחזיק את הבית בשנים הראשונות לקיומו (גם כשהבחור עובד פה ושם, זה לא ישתווה למשכורת של הבחורה. והבחורה שתתחתן עם האברך הזה תסכי לזאת כי היא רואה בכך הגשמה של שאיפה נעלה של לימוד תורה ובשביל זה היא מוכנה להקריב מעצמה יותר בשביל שהוא יתמלא תורה וסיפוק (אני אישית מכיר משפחה בה האמא מפרנסת עיקרית בבית וכמעט בלעדית, כבר בערך 20 שנה - כדי שהבעל יוכל להתפנות כמעט לגמרי מעיסוקים ולשבת וללמוד תורה. זה לא מתאים לכל אחד, והאישה הנ"ל עובדת בשתי משרות, אבל מי שמרגיש שזה הייעוד שלו ואשתו רוצה בזה גם - זה דבר מבורך לדעתי (ברור שגם הגבר יתרום את התרומה שהוא יכול לפרנסה...). ). כך שבמילא בשנים הראשונות זה כבר יהיה כך. וכך, גם כאשר הבעל רוצה לבחור מקצוע שייסב לו את הסיפוק הגדול ביותר, ייתן לו הכי הרבה כוחות (אתם צריכים לשמוע אנשים שעשו הסבה אקדמית מאנשי הייטק לגננות - הם מספרים שמאנשים מתוסכלים וממורמרים שפעמים רבות לא רוצים לקום לעבודה, הם נהפכו לאנשים מלאי חיות שגם אחרי 10 שעות עבודה בגן האדרנלין והאנרגיה לא נגמרות להם, פשוט כי הילדים מזרימים להם אנרגיה כל הזמן. וזה אמיתית. חוויתי דברים כאלו על בשרי!) ויאפשר לו בלאו הכי גם להיות בעל מאושר יותר שנותןיותר לזוגתו ולילדיו - מדוע שאישה שבאמת מבינה בערך של זה לא תבין שלמרות שזה בתכל'ס יגרום שהיא תרוויח פי 3 ממנו כי היא עובדת בראיית חשבון והוא בלנקות אחרי ילדים, בלהפריד בין שתי ילדות שמתקוטטות על הפינת רופא, ובלהכין ארוחת בוקר ל22 ילדים וילדות קטנים ומאושרים - למרות זאת זה שווה גם לה בטווח הרחוק של משפחה יציבה, בריאה, ומאושרת יותר).

 

 

הי הי אני גנןערנוש

אני אוהב את העבודה שלי והיא( הילדים) אוהבת אותי.

כיף לי עם זה.

ושאני יוצא עם בנות לא אכפת להם.

זו מעלה (למי שהעבודה הזו מתאימה לו)ד.
וואי אני עפה על זה!אמת ואמונה

אח שלי הוא רב גן, זה כזה מתוק ואמיתי בעייני.

 

וכמה השפעה יש בתחום הזה, זה לא להאמין.

 

ובאופן כללי מקצועות שמתאימים לבנות יותר-

 

אם גבר מחליט לעסוק בזה זה לא סתם,

 

אני אישית מאוד מתחברת לאופי הזה.

רב גן וגנן, זה ממש לא אותו דבר...נא לא לבלבל.תל אורות
אני ממש אוהבת בנים שיש להם גישה לילדים!!רותי7

והגננים שאני מכירה-הם אנשים מקסימים!!

הייתי שמחה שבעלי יהיה כזה-לפחות בגישה לילדים!

יש גם בציבור שלנואנונימי (פותח)

גנים של בנים עם רב גן ביחד עם גננת. אלה הם החיידרים המודרנים.

ממש לא מוזר. עבודת קודש של חינוך תינוקות של בית רבן.

אם הבחורה מחפשת מישהו עם נשמה גדולה היא בטח תתלהב אם זה מוצג בצורה הנכונה.

 

אני עבדתי השנה בגן כזה!! היה מאתגר ממש~באמונה~
אותי זה לא היה מרתיעכבשת החורף

להפך, אני אשמח לדעת שיש לו יותר סבלנות לילדים ממה שלי יש. 
אני גם לא חושבת שזה מעיד על פחות גבריות או משהו...
הכרתי פעם בחור גנן. בחור מקסים, כולו טוב לב ועדינות, ולגמרי גבר - גבר

 

 

גם אני...מחפש את האור..

גם אני מכיר גנן כזה...ושמעתי על עוד כמה - כולם לפי מה ששמעתי עם לב מיוחד שמתאים לעבודה. כנראה שבאמת זה לא מצוי הרבה, ולכן מי שכבר כן מגיע לזה, הוא כזה...

 

 

המשך ופיתוח השאלה לצד נוסף - זה מפחיד?מחפש את האור..

לפי מה שהבנתי ישנם גם כאלו שפוחדים מגנן גבר בגלל שהוא...ובכן, גבר...

שמעתי על הורים שאוסרים לגנן להחליף טיטול וכו' לילד שלהם, שאוסרים עליו לגעת בבן/בבת שלהם וכו' - ולמען האמת אחרי כל הסיפורים בחדשות על פדופילים וכו' אפשר קצת להבין אותם, ומצד שני, כואב הלב...הרי אדם שהגיע למקצוע הזה עשה את זה כנראה מתוך אהבה אמיתית לנושא, מה גם שיש עליו כל כך הרבה צוות מסביב שמשגיח ושומר, ולמה ישירות לפסול מישהו בגלל שהוא בן ולא בת? למה כשגנן מחבק ילדה בת 3 או נותן לה נשיקה על פצע שקרה לה כשנפלה בגן וכו' - זה ישר יכול להתפרש כמשהו גרוע, ואילו כשגננת עושה בדיוק אותו הדבר לילד בן 3 זה נתפס אימהי?

 

וזה מוביל אותי לשאלה אליכם - האם אתם חושבים שגם בציבור שלנו, הדתי לאומי, הגיוני וקורה שהורים מהמגזר תופסים ככה גנן גבר? כלומר - אתם מכירים הורים דתיים שיפסלו גן בגלל שיש בו גנן והם מפחדים...? או שאצלנו בגלל התפיסה הדתית והאמונה באדם ששומר מצוות, זה פחות ירתיע ואנשים לא ישר חושבים על דברים כאלו כשהם שומעים על גנן?

 

אשמח לשמוע אתכם...

הרעיון שמישהו בחר בעיסוק הזהאלעד123

בגלל שהוא פדופיל הוא רעיון מכוער ודוחה מאין כמוהו.

זהו עיסוק מעניין, מרתק ורב חשיבות גם להתפתחות הילדים וגם לחברה כולה.

אין שום סיבה שילדים קטנים לא יפגשו גם בדמות גברית במהלך חינוכם ואכן מספרם של גברים בתפקיד גננים עולה עם השנים בכל המגזרים.

 

אכן לי זה קצת יהיה מוזר האמת לראות שגנן מלטף פצעון~באמונה~

לאיזה ילד. אולי כי באמת זה לא כ"כ נראה לי גברי..זה התנהגות שמאוד אופיינית לאשה ובאמת קשה קצת לראות אותה בגבר. מודה שזה ירתיע אותי קצת..אני עדיין יחסית במקום כזה שזה תפקיד נשי שבאמת מתאים ונכון לנשים.

ואני גם ראיתי למשל במשך עבודתי את הצורך בזה.

למשל דמות של רב בגן ששוב, היא מאוד דומיננטית, הילדים מאודד אוהבים את הרב ורוצים בו! אבל ברגע שילד נופל\נעלב\וכו' הוא בא בערך ב-90% מהפעמים לגננת. וזה לא שהרב לא התייחס למה שקרה. הוא כן התעניין וראה אבל הילד מבחינתו כן חיפש את המקום של החיבוק והתמיכה, הנשיקה והאהבה מהגננת אולי כי יש גננת ולא גנן, אבל עדיין זה יותר התחבר לו.

ילדים צריכים להפגש בדמות גברית במהלך חינוכם זה ברור! אין לי ספק. השאלה אם במקום של גנן זה אני לא בטוחה.

אני רוצה להזהר בדבריי ולומר, עם כל זה שגבר נורא רגיש ויש לו את כל התכונות הנדרשות לגננת, הוא גבר. ובעיני כן חסר איזה זיק נשי,שליו,רגוע..לא יודעת. לא אומרת שלבנים אין את זה אבל עדין הם בנים.

ואני כן הייתי פוסלת גן כזה לדעתי..

לא בדיוק שאלתי מהכיוון הזה...מחפש את האור..

אבל טוב שאת מעלה גם את הכיוון הזה...

 

את הבאת את הצד של: "זה מוזר שגנן ילטף פצעון..."וכו', מהבחינה ש: "זה לא גברי, הילד צריך יותר את הצד הנשי וכו'...", בעוד שאני בכלל שאלתי לא מהכיוון הזה אלא מהכיוון של האם זה מפחיד אתכם, או אתם חושבים שהגיוני שיפחיד אנשים, שגבר מטפל בילד שלהם - אבל מהבחינה המינית של העניין? כלומר - עצם זה שגבר נוגע ומטפל בילד, מה שנתפס בדרך כלל כאקט שנשים צריכות לעשת - זה מרתיע?

אמרת שכן היית פוסלת גן כזה לדעתך - אבל לא פירטת למה? בגלל מה שאמרת לפני זה שבסך הכל זה יהיה מוזר לך כי הוא בן ולא בת, אבל בנוגע לחשש מהצד המיני לא תהיה לך בעייה, או שגם זה מעורב בתוך השיקולים...

 

ולאלעד - אני איתך. אני חושב בדיוק כמוך רק שמה לעשות והמציאות מראה שהמתנגדים משתמשים בטיעון זה כקלף מנצח. הרי רוב הפדופילים - או לפחות אלו ששומעים עליהם - הם גברים, ככה שאנשים שרואים אדם גבר שעובד בעבודה שנתפסת כנשית, עבודה שעיסוקה עם ילדים במשך שעות רבות ביום - זה ישר מדליק להם נורה אדומה - אני יודע ומסכים איתך שזה לא צריך לקרות, אבל לפחות בציבור הכללי החילוני אני יודע שזה קיים. השאלה היא רק האם גם בציבור שלנו זה קיים או שאנחנו בגלל התורה והמצוות יותר מאמינים באדם שעם כיפה לראשו ועם חזות תורנית, שלא יפגע בילד שלנו...

 

 

אני מכירה גנן,רוני בלילה

שהוא אחד הגברים! ואם היו מציעים לי, הייתי מתלהבת מאד. איש שלא שם על נורמות.

א'- התכוונת לצד המיני? אז כן גם בגלל זה בהחלט~באמונה~

הייתי סוג של חוששת לפחות, ואפרט למטה.

הייתי פוסלת גן כזה לדעתי כי: אני מאמינה באמת שילד בשלבים\בשנים הכרחיות אלו הילד צריך לגדול לצד דמות שתעניק לו את מה שהוא נזקק לו. ובעיקר בשנים האלה הילד צריך תמיכה,חום,אהבה,אהדה,אמון!!!,ביטחון שבוטחים בו,סומכים עליו ובטחון בדמויות שמשפיעות עליו, אמון בהם! אז נכון שיש את הדברים הללו לגבר גנן,כבר סיכמנו.. אבל עדיין אני חושבת שהייתי רוצה את הבן שלי בגן שיש בו גננת מהסיבות הנ"ל. אוקיי גם גבר יכול ויש לו את התכונות הנ"ל אבל עדיין יש באשה משהו קצת יותר מעבר בעיני.

אין לי בעיה עם רב גן. אני ממש חושבת שזה נכון ומוסיף, תעסוקה ושילוב נכון של כלל הצוות בגן: סייעת,רב,גננת יביא למקום מכובד וטוב לרב ולילדים עם הרב.

זה שרב נראה עם חזות תורנית, כיפה וכו' לא אומר שום דבר אם הוא יפגע בילד שלנו או לא.

לצערינו יש לא מעט חובשי כיפות שחלילה לנו מהתקרבות אליהם. לא זה העניין, החזות התורנית וזה.

אני רוצה לציין עוד משהו, הפגיעה לא חייבת להיות מינית ח"ו או משהו כזה..יש כל מיני פגיעות זה יכול להיות שוב גם, חוסר בצומת לב שילד אמור לקבל בשנים האלה, זה יכול להיות צורת הלמידה  שמשפיעה על הילד, הרכות והנועם שצריך להיות באווירת הלימוד. ילד שלמד בלי נחת ורוגע ובלי צורה ציורית,חוויתית וזה,יהיה לו קשה אח"כ

בלימודים בכלל. מי שהוא גנן אני מקווה בשבילו שהוא למד את הכל לעניין ויודע איך לגשת, אבל זה סתם כי נפגשתי לצערי עם דמויות גבריות בגן והייתי עדה לדברים שבפירוש בצורת למידה לא היו צריכים לקרות. בתגובות למעלה רשמתי על מקרה שקרה השנה בגן שילד תפס משהו שהרב הסביר לא כמו שכוון שיבין והילד חטף איזה סוג של טראומה וחשב שרק כך זה צריך וכו' מה שלא היה קרוב להיות נכון. אז צריך ממש להזהר בזה וגם גננת צריכה זה ברור!!.

בקשר לצד המיני שוב, צריך ממש לדעת מי הדמות של הרב, להכיר ולוודא שבאמת אין ממה לחשוש כי לא חסרים אנשים שלא עלינו..ושוב ושוב ושוב!! כיפה וכל מה שלא תרצה לא אומרת על האופי ועל החולשות של הבנאדם. מה לעשות..  מעניין מה יהיו תגובותיכם..סחטיין על הסבלנות למי ששרד קריאה זו..

יש הרבה גננים טוביםמושיקו

שנותנים לילד דוגמא ממש טובה - ויש מעלות לגבר שאין לאשה - כמו שליטה עצמית גבוהה וכו' ואף אחד לא אומר שהחיסרום הזה אצל האשה הוא יכול לפגוע בילד.

 

משום מה היום מכניסים קו שהיחד צריך לקבל הכול מהבי"ס - לכן צריך שתהיה גננת ובהמשך יום לימודים ארוך+שיעורי בית - כך שהוא מבלה יותר בבי"ס יותר מעם המשפחה בבית.

 

התשומת לב העיקרית צריכה להגיע מהבית - וכשזה כך לא משנה אם יש גנן או גננת ואם הוא מחסיר יום או יומיים בגן.

לא מסכימה איתך בכלל!! אם הילד צריך לקבל הרוב מהבית~באמונה~

תשומת לב עיקרית וזה..עדיין לא אומר שלגננת אין חשיבות ובגלל זה לא משנה אם זה גנן\גננת. ברור שגן משפיע על ילדים!! ואפילו מאוד!!!!!!!!!!! יש כיום המון משפחות שההורים לא נמצאים ברוב שעות היום בבית והילד מהבוקר בגן ואח"כ צהרון עד 4-5 זה רוב היום שלו!! הלמידה ורכישת החברים, האמון בסביבה, היצירתיות,תנועה,משחק,שמיעת מוזיקה, וכל זה מגיע מהגן בעיקר!! אלו דברים שבבית לא מקבלים כ"כ. ברור שההורים צריכים להוות לילד מקום שטוב לו בו ואיתם, שהוא מאמין בהם וצומח איתם. אך עדיין הגן משמעותי. זה גיל שילד לא יכול להשאר יום שלם בבית. הוא זקוק לחברה, למקום של בני גילו כדי לצמוח ולחוות איתם את השנים הללו.

ממש לא מסכימה עם זה שיש תכונות שלאשה אין, שליטה עצמית גבוהה. מי שרוצה ויכולה יש לה את זה. אישה יודעת טוב מאוד להיות אגרסיבית ולהתעקש על מה שצריך.. בזה אין לי ספק כלל!! ומי שלא, מקומה לא בגן ילדים, מקום שצריך גבולות ומשמעת רציפה. 

ועוד דבר-ילד שמחסיר יומיים מהגן בוודאי שזה משנה!! וכל אשת חינוך נורמלית תגיד לך את זה. יש עניין של מסגרת שהילד רגיל בה. שעות פעילות, ולילד ממש קשה עם שינויים!!! יש זמנים קבועים וברורים בגן, שים לב!! יש זמן למשחק וזמן למפגש ולאוכל ולחצר וליצירה. ולא מערבבים בזמנים בפעולות השונות!!! זה רק מרע לילד. ברור שגמישים לפעמים ורואים צורך של ילד להשתחרר ולהירגע עם עצמו אז בשעת הצורך מושיבים אותו ליצירה בזמן אחר. בסדר. אבל בעיקרון יש זמן לכל דבר. ילד שמגיע אחרי יומיים שלא היה ומגלה יצירות שעשו או אפילו שינויי חברות וסדנה של תנועה שהתקיימה הוא מרגיש בשינוי!!! הוא חסר משהו!

ואני יכולה להביא לך דוגמא אולי קצת קיצונית אבל עדיין. השנה עבדתי בגן והיה ילד שלא היה איזה שלושה ימים. ראיתי כשהוא חזר שהוא באמת מנסה לקלוט ולראות מה הולך פה בגן.. ואז הוא פנה אליי ואמר לי מה עם ראובן..? מה הוא עזב?? אז אמרתי לו כן כשלא היית פה הוא עבר דירה וזה.. היה לו קשה לשמוע את זה!! מבחינתו הוא לא עבר את התהליך עם כלל הגן של עזיבת הילד. אמרנו לו שלום יפה, עשינו מסיבה דיברנו    על זה עם הילדים. הם עברו איזשהו תהליך עם זה!! באמת! ועוד דבר היה לי ילד שבתחילת הקיטנה לא היה איזה יום אחד וזה היה בדיוק היום שהיה בו מתנפחים. יום אח"כ היית צריך לראות אותו מבואס ומרגיש מופסד. כמה דיברו על זה בגן, כמה ציפו למתנפחים וזה איזה כיף!! הוא באמת הפסיד!!  ממש קשה לי שככה חושבים על ילדים. לא כ"כ פשוט להם. הם בנא"ד וקשה להם אף יותר עם שינויים והם כ"כ חייבים מסגרת!!

הייתי חוששת? כן, במידה מסויימתמאמע צאדיקה

אבל גם לגננת-אישה הייתי חוששת- גם לנושא של ניצול מיני (שקיים לצערנו)

וגם לנושא של התעללות פיזית (שקיים באופן רחב יותר יחסית אצל מטפלות-נשים)

(השם ישמרנו מכל הצרות האלו)

 

כמו שהייתי עם עיניים ואזניים פקוחות לכל מקום ולכל אדם שהילד שלי נפגש איתו

 

לדעתי יכול להיות מאוד טוב לילדים- במיוחד לבנים שבהם- שהדמות המגדלת אותם היא גבר

אמנם סוג האהבה והחום שמקבלים תהיה קצת עם אופי שונה- אבל זה מתאים למה שצריך...

והילד רואה דמות לחיקוי שמתאימה לו -ילד מזדהה עם גבר, ילדה מזדהה עם גברת

 

 

 

ואם אתה כבר בנושא- תתעניין בשיטות חינוך "אלטרנטיביות" -תגלה אוצרות שלמים

~באג2000אחרונה
נראה לי שהבעיה של גבר 'גנן' היא פחות המקצוע, אלא בעיקר ההרגשה שהוא קצת.. אם אפשר להגיד בצורה בוטה- נקבה.. זה לפחות מה שאני הרגשתי כשקראתי את זה.
אז על עצמי אני יכולה להגיד שבאמת היה מפריע לי לחיות עם מישהו שהוא 'נשי'(לא במובן הרע של זה, אלא בתור תיאור אופי. מקווה שהבנתם..) אבל קודם כל-בעיקר כי זה פשוט לא מתאים לאופי שלי.
אבל צריך להבדיל בין גבר נשי, לבחור שהוא פשוט באמת רגיש, אחד כזה עם המון לב ובאמת אהבה לילדים. ועם אחד כזה-הייתי יוצאת בשמחה רבה. לא רק כי זה נוח שהוא יחליף את החיתולים (למרות שגם זה בהחלט חשוב ) אלא כי הוא בחור טוב ורגיש ומבין. ואם הוא רוצה לעשות משהו לא שיגרתי? אז מה? אני בסדר עם זה..
מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

לא 'כולם'הסטורי

שאלת על בחורים מסויימים, הסבירו לך מה אותם בחורים רואים בזה. (אישית לא פגשתי את השאלה הזאת לא אצל אשתי ולא עם המעט שפגשתי לפניה, אבל כנרכה שגם הייתי אומר שזה לא מתאים).

אם היית פותחת שרשור, ששואל על יתרונות וחסרונות מסתבר שהיית מקבלת תשובות יותר מגוונות.

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילואאחרונה

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1אחרונה

תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

תלויאביעד מילוא

אם זה ספק שיכול להתברר ולהתיישב במציאות אז לחכות.

גם צריך תמיד לשאול האם בקשר יש את כל מה שמחפשים ונכון כדי להקים בית

מאוד תלוי באילו נושאים ונקודות הספקותזמירות

בשלב מסוים, המשך הציפייה אינו מוסיף נתונים חדשים על הפרטנר אלא רק מעכב את הנכונות לקבל החלטה, לחתוך או להחליט שזה זה.

כנראה שאת מכירה אותו מספיק זמן, מכירה את הערכים המרכזיים שלו, ראיתם אחד את השניה ברגעי כעס או לחץ, אתם יודעים מה שואפים לבנות – ואין באמת מידע חדש וקריטי שעומד להתגלות שבוע הבא.

אין ודאות של 100% בשום דבר. בחירה זוגית אינה "גילוי" של משהו שקיים במאה אחוז, אלא החלטה ליצור את הוודאות הזו יחד.

את צריכה להבדיל בין ספק מוצדק לחשש מטבעי: אם יש דברים שהם מהותיים - חוסר התאמה בערכים, תקשורת לקויה, אורח חיים והשקפה שונים, ראייה שונה של מציאות החיים והתכנון לעתיד- זו סיבה מוצדקת לעצור.

לעומת זאת, פחד מהחמצה או פחד מהתחייבות הם תגובה אנושית טבעית למעבר בין שלב ההססנות לשלב ההשקעה.

יכול להביא מעצמי - הכרנו והחלטנו להתחתן עוד לפני שהיה לי תואר. אנחנו לא דוסים ולא מסוג המשפחות שמסתמכות על פרנסת האישה.

תודה לאל שמי שהיום אשתי האמינה בי, נענתה להצעת הנישואין (אחרי 3 חודשי היכרות ביננו), התחתנו, בתחילה הייתי סטודנט והיא פרנסה, חיינו בצמצום רב, ואח"כ סיימתי את הלימודים, השתלבתי בעולם הייטק, נולדו לנו ילדים, גרים בבית מרווח, וב"ה חיים באושר

לדעתי אדם צריך להגיע לוודאותצדיק יסוד עלוםאחרונה

ודאות היא לא שהכל מושלם, אלא שאני שמח בעיקר שפגשתי ומוכן לעבוד איתו ולגדול איתו. ברגע שבו פוגשים את זה יש ודאות ואין מקום להכניס ספקות

מה מחזק אתכם בשמירת נגיעה?פצלשלי2

שלום

שואל באמת כדי לחזק את עצמי

אני לא רוצה משפטי חכמה וכאלה אלא ממש דברים שאפשר לשבת וללמוד ולהעמיק בהם שיחזקו אותי מהבחינה הזו

יש לציין שאנחנו שומרים ולא נפלנו אבל אני מרגיש בקושי עצום לפעמים בנושא וזה מפריע לשנינו ואני פשוט רוצה להתחזק

שבוע טוב ותודה מראש

לזכור שמחוייבים ואם זה זה, אז נזכה לכך בהמשךארץ השוקולד

אישית, לא מעמיק בהלכות, שמח שלשנינו זה אתגר כי זה סימן שאוהבים ומקיימים את ההלכה כי צריך למרות הקושי ויודעים שזה זמני (מאורסים)

יישר כוח גדול!נחלת

לאחרונה אני מאמץ את המשפטנקדימון

קיבלתי החלטה, ואני יכול לעמוד בה.

לדמיין סיטואציות של שמירת שבתפ.א.

הרי בשבת לא היית מדליק חשמל בגלל רצון רגעי או דחף עז להכין משהו

זה לא כל כך יעילPaslash

בגמרא בסוף מסכת עבודה זרה מובא מקרה בנוגע ליין נסך של יהודים שיושבים עם פרוצה גויה, שהיין לא נאסר. והסיבה: שאמנם גובר על היהודים יצר העריות, אך עדיין לא מוכנים לשתות יין נסך (ולכן לא סביר שהם נתנו לגויה לגעת ביין). עיין סט:

או כמו שאמרו במקום אחר, גזל ועריות - נפשו של אדם מתאוה להן ומחמדתן.

האמת שאהבתי!! יפה!!נתקה

לכבד את עצמיהפי

זה לא קשה

תודה על כל התגובותפצלשלי2

והאם יש לכם שיעורים שאתם אוהבים לשמוע בנושא ובנושא זוגיות בכללי?

מחפש בסגנון הרב שרקי כזה רציונלי פשוט ובהיר

פשוט לו אין הרבה

יש לרב ערן טמירשלומית.

סדרה יפה. עוסקת בעיקר בדייטים כפי הזכור לי אבל לא רק

אם אינך חושש.....נחלת

מרב המוגדר חרדי, ממליצה מאוד על הרב אבנר קבאס (הרבה הומור....)

ורבנים נוספים העוסקים ומרצים בנושא. לצערי איני זוכרת את

שמותיהם, אבל שמעתי ברדיו וכן ראיתי ביוטיוב.

ישנם ביניהם כאלה שממש מפרטים מהפגישה הראשונה. באתר "הידברות". מצויינים.

אגב, באתרי השידוכים השונים ביוטיוב יש טיפים טובים מאוד

ומאמרים טובים מאוד בנושא.

בהצלחה!

פעם היתה חוברת ישנהאריק מהדרום

"מגע הקסם" לא יודע אם אפשר להשיג אותה בחנויות אולי באינטרנט אפשר.

אצל המחברת בהר נוףפתית שלג

מעולה שיש לכם קושי לשמורPaslash

אם לא היה קושי זה היה נורה אדומה. כדאי שתתרגלו, זה הולך לחזור בראונדים כל חודש

ועכשיו ברצינות - אין פתרון קסם. רק אני יכול לומר שזה קשה וצריך להסתכל קדימה. לזכור שזה תחום בזמן ושיש ודאות מתי נגמר. ותכלס חזרתי על מה שארץ השוקולד אמר

לא תמיד אם לא קשה, זה אומר משהו ("נקודה אדומה")יעל מהדרום

לק"י

זו הערה לגבי מי שלא מרגיש קושי, שלא ייבהל שמא משהו לא בסדר בקשר.

וגם נראה לי שיש קצת הבדל בתחושות לפני החתונה ואחריה.

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

שמע - לא יזיק לנסותנתקה

אולי נגיד שכשאתם הולכים

אם זה לא מציק

אז שיהיה לך חפץ אחר ביד שאתה משחק איתו

כדור כזה של התרמות דם או מפתחות

החלטה חד משמעיתshindov

קנס של מאה שקלים, אם לא עומדים בהחלטה. אתה תעמוד בהחלטה. הכי טוב לא להיפגש. לא תהיה לך שום בעיה.

קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורהנוגע, לא נוגע

צריך להכיר טובה לה' שהפגיש ביניכם, זה ממש לא מובן מאליו, ולשמור את מה שהוא מצווה.

לזכור שלצד השני גם יש אח שלא רוצה שמישהו יגע באחותו בלי מחוייבות.

לצאת מהפרספקטיבה המצומצמת של מה אני מרגיש, להסתכל מלמעלה על העניין ולהתחבר לאמת המוסרית והתורנית שלא נוגעים לפני חתונה.

לזכור שמטרת האיסור היא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב - זה הזמן הכי טוב להתחבר לצד של "וארשתיך לי לעולם" ושל "אחותי כלה". לקשר הפנימי השורשי שהוא הרבה מעל הגוף והמגע. עכשיו אתם באורות הגבוהים המיוחדים שבהמשך החיים אתם תכניסו אותם לכלים, ואם עכשיו אתם מצמצמים את האורות, זה יכול להשפיע על כל העתיד שלכם.

נפלא ממש, נוגע לא נוגע.נחלת

וואוו "נוגע לא נוגע" 😉 - זה הפטרוןנתקה

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

מה? מה הקשר אם יש לה אח או אין לה אח?דריה פלג

מזכיר את התפיסה כאילו מי ש"אחראי" על "טוהר האישה" זה לא היא אלא הגברים בחייה..

או כמו הקטע הדפוק שיש לחלק מהגברים לכבד אישה רק כתלות בהאם יש גבר בסביבתה שאותו צריך לכבד.

הרבה פעמים אם מישהו מתחיל עם מישהי והיא לא בעניין, היא יודעת שהוא לא יפסיק לנדנד עד שהיא תגיד "יש לי חבר". כי אז יש פה גבר שהוא צריך לכבד, אם סתם האישה בעצמה לא רוצה זה לא מספיק

אני לא מאשימה אותך ברעות החולות האלה, אבל צריך לשים לב שלא נגררים לשם בטעות

אני יותר מהגוררים, לא מהנגרריםנוגע, לא נוגע

זה לא משנה אם בפועל יש לה אח או לא, זה בא לשקף לבחור תחושה מצד מה ששנוא עליך.

אז אם כבר מתאים יותר לשאול- ומה אם אין לבחור אחות (למרות שלך תוכיח שאין לו)

עדיין לא הבנתי את התשובהדריה פלג

למה שמישהו ירצה "שלא יגעו באחותו" כאילו היא איזה אובייקט שברשותו, מילא היית אומר "שרוצה שאחותו תשמור מצוות" וגם על זה היו לי קושיות

אם קשה, תוותריהודי שואף לטוב

הרגזתי אותך? מצויין.

חלילה לוותר.

קח את הכעס הזה שקפץ לך הרגע, ותחשוב מאיפה הוא מגיע.

זה פשוט לא שייך. 'נישט שייך'.

להשקיע את זה עמוק בנפש.

זה פשוט לא שייך.

בנוסף, מבחן המרשמלו.

תחזיק חזק. הגעגוע בונה את הקשר.

יפה מאוד.נחלת

אני מגדירה לעצמי את התקופה של הדייטיםעַלְמָה

כ "תקופת אימון לעתיד"

ואז כשקשה לנו לשמור (גם אנחנו שומרים) אנחנו זוכרים רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגע.. אלא בשביל להתכונן למשהו גדול יותר שיבוא אחרי החתונה.

וגם לזכור את החומרה של זה וללמוד (כל אחד לבד) על החשיבות של זה עוזר מאוד.

לזכור רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגענחלת

כל כך יפה ונכון! תודה!

הקפדה על הלכות ייחודadvfb

לזכור שזה איסור יהרג ואל יעבור, כפשוטודורש טוב לעמי

כך פסק החפץ חיים. (מצד איסור קריבה לנידה). אמנם ברמת ההתפרטות ההלכתית יש מקום לדון לגבי סוגים שונים של נגיעת חיבה, אך הגבול דק מאד. רגב זה רלוונטי גם לקשיים אחרי החתונה כשאסורים. ומחומרת העוון נלמד על שכר הנזהר ממנו.

יפה מאוד. תודה.נחלתאחרונה

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילואאחרונה

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

אומרים שיש עוד תקווהפורחת מבפנים

מרגישה שחייבת להוריד את הדברים אל הכתב, ולעצמי כתבתי מספיק. אז משתמשת גם באופציה הזו.

יש לי סיבות טובות מאוד לפחד מנישואים. חלקן קשורות ברקע שלי, חלקן נוגעות לאופי שלי, חלקן לעובדה שכבר שלושים שנה אני לבד.

לא רק לבד במובן של רווקה, לבד במובן שלמדתי וסיגלתי לעצמי במשך הרבה מאוד שנים דרכי התמודדות בודדות. בשנים האחרונות יש מגמת שיפור ואני שואפת לשינוי מהותי בפן הזה, אבל בינתיים, מה שחזק ומוכר לי יותר זה הלבד.

ועכשיו הוא הגיע לחיים שלי. והפחד קיים ונוכח וחזק ולעתים משתלט, אבל את זה אני מכירה. אני רגילה לפחד ולעשות. המוח שלי הוא מהאלה שמייצר קטסטרופות ורוצה לשמור עליי משינוי בכל מחיר, ולמדתי להתמודד איתו בכל מיני סיטואציות אחרות בחיים.

הסיבוך הנוכחי מגיע כשאני לא בטוחה ממה נובע הפחד. האם, בפשטות, מהאופציה להתחתן ולשנות ולאבד ולהיכנס לשלב חדש ולא מוכר בחיים, לסכן המון ולהרוויח המון?

או האם זה הפחד להתחתן איתו באופן ספציפי. משהו שקשור בו. זה הופך קשה יותר ויותר להפריד בין הדברים, כי המוח שלי כהרגלו מחפש את הבעיות, את האיפה זה לא יעבוד, את איך הדברים יתקלקלו. כדי לשמור עליי, כמובן, אני יודעת. אבל הוא מטשטש לי את הגבולות בין מה שישנו לבין מה שיכול להיות. ואני כבר לא יודעת אם אני נבהלת כי יש מה להיבהל, או אני נבהלת כי ככה אני, כזו שנבהלת. לפעמים גם כשאין ממה.

על מה מסתמכים כשיודעים שהשכל לא כלי יעיל כרגע? אינטואיציה. האינטואיציה אומרת להמשיך. המוח שלי צועק עליי שאיך אני יכולה לקבל החלטות על סמך אינטואיציה. איזה מפחיד זה לא להיות מסוגלת לסמוך על עצמי.

ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי. אבל אולי גם כן?

אני יודעת, יודעת, יודעת מה תגידו על מה שאני הולכת לכתוב. ועדיין. זו מחשבה שלא מרפה: אולי יכול להיות יותר טוב מזה? אם טוב ברמה כזו עכשיו, אולי יכול להיות טוב ככה ועוד יותר?

אולי מול מישהו אחר יהיה לי יותר קל? אולי המוח שלי צודק, אולי אלו אותות אזהרה?

ואני יודעת את התשובה. את זה שהפרפקציוניזם ייקח ממני אופציה לחיים. את זה שאויבו של הטוב הוא הטוב ביותר. את זה שזו שאלה שאני יכולה להמשיך לשאול לנצח, מול כל אחד שיבוא, כי אין מושלם.

אין מושלם.

אז מה כן יש?

אני לא יודעת אם אני מפחדת להתחתן, או שאני מפחדת להתחתן איתו.

אני לא יודעת אם אני לא סומכת על האחר באופן כללי או שאני לא סומכת עליו באופן ספציפי.

ואין לנו על מי להישען, אלא על אבינו שבשמיים.

קודם כל, עם כל הקושינוגע, לא נוגע

האינסופי, המפרק, הלא הגיוני, של הרווקות -

לזכור שה' נוכח שם, ולא רק כמלווה, אלא כמי ששם אותנו בתוך זה ומעביר אותנו תהליך שנבחרנו לעבור.

דבר שני, עם כל ההתרגלות להרגל, בסופו של דבר יגיע השלב שההרגל כנראה יקרוס מעצמו מרוב קושי, אז עדיף להקדים את המאוחר ולהפיל אותו באופן יזום.

לגבי האינטואיציה - זה באמת לא פשוט, אני חושב שיש שתי שאלות משלימות שיכולות לתת תשובה אינטואיטיבית יחסית בהירה - מה היית עושה לפני עשר שנים ובעוד עשר שנים אם היית נפגשת איתו אז?

אם נניח-

בגיל עשרים (בהנחה שבגיל הזה היה פשוט יותר) הייתי רוצה להתחתן איתו. ואז עולה החשש- אבל אולי זה כי לא הייתי מספיק מודעת.

ובגיל ארבעים גם הייתי רוצה להתחתן איתו כי גם אחרי כל המודעות יש התאמה טובה וכמה אפשר לבד.

אז יוצא שאת מכוסה גם מצד המודעות וגם מצד החיבור הטבעי.

כל הכבודזיויק

על המודעות העצמית.

פחד זה רגש לגיטימי.

לא מצופה שתבטלי אותו.

השאלה היא אם את יודעת לנהל אותו? תהיי מסוגלת?

וואו איזה יופי את (אזהרת תגובה ארוכה לפנייך )נגמרו לי השמות

איזו מודעות, איזו רגישות, איזו תבונה.

את נשמעת אישה פשוט מקסימה!

ובאמת נשמע שבתוכך הכל, שאת יודעת הכל, וכמו הניק שלך – כאשר את פורחת מבפנים ויש לך את השלווה הזו מבפנים אז הכל ממש ממש בסדר 😊

כמו בפעמים שהקשבת פנימה כאן בכתיבה שלך והיו "הבלחות" כאלו של רוגע ושלווה ויציבות וטוב פשוט ושלם.

כמו במילים שכתבת עליו: "ככל שאני כותבת אני מבינה שהשאלה לא ממש קשורה אליו, כפרה עליו. לאיש הזה שעומד מולי". נכון שזה כאילו "קצת" מילים אבל נשמע שהן מבטאות כ"כ הרבה. ונשמע שטוב לך איתו, ואפילו טוב מאוד, כמו שכתבת "אם טוב ברמה כזו עכשיו".

אז טוב מאוד שכתבת את כל ההודעה הזו, זה ממש עושה סדר (או לפחות מתחיל לעשות) לכל מה שמתחולל בפנים, והייתי ממליצה לך פשוט להמשיך – להמשיך ולכתוב כאן או רק לעצמך וממש לפרוט דבר דבר.

לכתוב ולפרט – מה מפחיד?

ומה עוד?

מה מפחיד בלהתחתן דווקא איתו?

מה קשור דווקא בו שמפחיד אותך?

באילו פעמים את לא סומכת עליו (אם יש כאלו) ספציפית?

באילו פעמים את מפחדת לא לסמוך עליו ספציפית?

 

ממש להסתכל לפחד בלבן של העיניים, לא להתעלם או להדחיק אלא להיפך – לכתוב ולפרוט ולפרט את כל הפחדים. פחד פחד.

ואז גם להתחיל לענות לו. אחד אחד ולעומק.

קודם לכתוב ואז להבין, כי כאשר כותבים יש לדברים התחלה ואמצע וסוף ולא הכל נמצא לנו במוח (ובלב) בבליל בלתי נגמר של מחשבות ולופים שבאמת אי אפשר למצוא ידיים ורגליים שם...

וככל שאת כותבת את מזהה באמת קולות של פחד דווקא מההחלטה להתחתן, מעצם השינוי, מעצם הלא מוכר והלא יודע, שזה הכי הכי טבעי והגיוני שיש בעולם יקרה!

ובטח אחרי שכתבת שיש לך סיבות לפחד מעצם הנישואים ואפילו התחלת לפרט אותן: כאלה שקשורות ברקע שלך, שנוגעות באופי, ולהיכרות שלך את עצמך בלבד עד עכשיו.

ובאמת שהמוכר והחזק זה הלבד במה שסיגלת עד עכשיו כל השנים אז בטח שזה מפחיד, אפילו מפחיד נורא להניע לשינוי!

המוח שלנו מורכב מתבניות ואוהב באמת את המוכר והידוע ואל תזיזו לי את הגבינה שלי, ככה אנו מתוכנתים. וכשבאים לעשות שינוי, גם שהוא שינוי לטובה, זה מפחיד! לעיתים משתק מפחד! לכן כ"כ חשוב להקשיב לפחדים האלה, כמה שצריך, ובעיקר – לענות להם. בכנות ועד הסוף.

ואת מקסימה שכתבת שאת רגילה לפחד ולעשות. זה באמת מדהים איך שלמדת ולימדת את עצמך להתמודד עם דרכי החשיבה של המוח שמייצר לך קטסטרופות ובעצם רוצה רק לשמור עלייך משינוי בכל מחיר. ואת מתמודדת, ואת עושה, ואת לא נמנעת, ואת ממש מצליחה! אלופה שאת!

 

ואולי תקראי לאינטואיציה הזו שלך שדיברת עליה גם "הקול הפנימי שלי", ובעצם תחזקי את עצמך בכך שיש בתוכך נשמה, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות! והרבה פעמים הקול הפנימי הזה שלנו הוא הוא הביטוי של הנשמה ושל החלק אלוק ממעל שלנו. ודווקא הקשבה לקול הזה זה המפתח.

ודאי שלא אפשרי להעביר כאן על הכתב את העומק של הדברים, וודאי שיש כאן דיוקים רבים שצריך להעביר ולעבור, אבל זה באופן שטחי וכללי – להקשיב לקול הפנימי שבך.

כמובן בליווי של ההקשבה גם לפחדים, הפירוט שלהם והמענה להם דבר דבר ולעומק כאמור. ותמיד תמיד כדאי גם להתפלל על זה לקב"ה שבידו הכל, להתפלל לבהירות, ולשלווה, ולהחלטות הכי טובות ונכונות.

ואפשר גם לכתוב את כל הטוב שאת כן רואה בו, באיש הזה שעומד מולך 😊

ואיפה את כן סומכת עליו, ואיפה את כן רוצה להתחתן דווקא איתו.

וכנ"ל איפה מפחיד לך דווקא בו, איפה מפחיד שאת לא סומכת דווקא עליו?

ואז בטבלה נפרדת את יכולה לכתוב את הפחדים מעצם ההחלטה להתחתן ומעצם הנישואים, בצורה נפרדת ממנו ספציפית, וככה לראות יותר בבהירות איפה זה הפחד מעצם השינוי ואיפה זה הפחד מהבחירה דווקא בו ספציפית. זה יעשה לך עוד יותר סדר. ואת גם ממש ממש טובה בזה אז פשוט להמשיך ולפרוט לעצמך הכל 😊

 

ולגבי מה שכתבת בסוף של מה אם יש איפשהו שם מישהו אפילו טוב יותר וכו',

אז בדיוק כמו שכתבת, חשוב לזכור שאין באמת אף אדם אפילו אחד מושלם. לא גבר ולא אישה.

רק רק הקב"ה לבדו מושלם.

אנחנו כולנו בני אדם.

ו"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". אין.

כלומר לכולנו יש יתרונות, לצד חסרונות.

וכדאי לראות את האדם שמולנו כמכלול.

האם את המכלול הזה אני רוצה?

האם במכלול הזה אני בוחרת?

(והאם הוא/היא רוצים אותי ואת המכלול שאני? האם הוא/היא בוחרים בי ובמכלול שלי?)

 

עוד דבר מהותי מאוד מאוד הוא ה*עבודה תוך כדי תנועה* כלומר ההבנה שנישואין, זוגיות, הוא דבר של תחזוקה מתמדת והשקעת אנרגיה מתמדת. לכן שני בני זוג שמגיעים גם עם שלמות בבחירה, גם עם רצון אמיתי להיות יחד ולעבוד על כך כל הזמן, גם בוחרים אחד בשנייה כל יום מחדש ומבינים שהשקעה תמיד תמיד צריכה להיות - הסיכויים שלהם להצלחה וחיי נישואין מאושרים עולים בצורה ענקית.

ולגבי החששות והספקות:

קודם כל חשוב להפריד האם הספקות הן מ*הבחור עצמו*

או האם הספקות הם מ*ההחלטה עצמה להתחתן* ומהמעבר המפחיד והגדול מרווקות לנישואין.

אם התשובה היא המקרה הראשון - צריך להמשיך בנחת להיפגש עם הבחור ולראות האם באמת זה זה.

ורק את יכולה באמת לענות לעצמך ולהחליט מה הכי נכון עבורך

(כמובן שתמיד טוב להתייעץ כמו שאת עושה פה, אבל חשוב להבין שבסוף רק את יכולה להחליט את ההחלטה ולא אף אחד אחר).

 

כדי לדעת אם זה זה או בדרך להיות זה,

תוכלי לשאול את עצמך מספר שאלות:

 

האם את מעריכה את בן זוגך הנוכחי?

 

האם את רואה בו אבא טוב לילדייך?

 

האם כיף לך איתו בזמן הפגישות ונעים לך איתו?

 

איך התקשורת ביניכם?

 

איך מתנהלים חילוקי הדעות ביניכם?

 

האם את מרגישה שאת יכולה להיות את כאשר את לידו?

 

האם בין לבין הפגישות את מתגעגעת אליו או חושבת עליו?

 

האם הוא מכבד אותך?

 

האם יש לך חיבה אליו?

 

האם יש לך משיכה אליו?

 

אחרי שתעני לעצמך על השאלות הללו,

 

אפשר לעבור לרגש של הבילבול. בתוך הבילבול הזה נמצא (ואולי בעצם מסתתר) הפחד.

פחד עמוק וגדול מאוד.

פחד לטעות.

פחד לחיות חיים שלמים ללא אהבה, כזו טובה ואיכותית

פחד להיכשל בבחירת בן הזוג

 

זה חשוב שאחרי שתביני את עצמך תיתני גם לו מקום, לפחד.

תביני מה בדיוק מפחיד אותך?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם כן תתחתני לבסוף עם הבחור?

מה התסריט הכי גרוע שיכול להיות אם לא תתחתנו בסוף?

מה יקרה?

ומה עוד יכול לקרות?

ואיך את תהיי?

ומה יקרה לך?

ואיך את תרגישי?

ומה זה אומר עלייך לדעתך?

 

ותני לעצמך להרגיש גם בגוף את התחושות שתרגישי כאשר תעבדי על המקום הזה של הפחד.

האם יש כיווץ בגוף?

איפה בדיוק? בבטן? ברגליים? בראש?

האם הגרון נחנק? יש דמעות?

אולי אין בכלל כלום?

תני לעצמך להרגיש.

תהיי שם.

 

אחרי שתעברי את כל השלבים האלה עם עצמך,

תוכלי להיות יותר חכמה כלפי עצמך.

תוכלי לראות יותר בבהירות דברים.

וזה תהליך, כמובן, לא תוך שניה הכל מסתדר ומתבהר.

אבל זה תהליך חיוני שחשוב לעבור עם עצמך.

 

חשוב גם לזכור שהפחד הוא באמת רגש טבעי.

זה באמת מפחיד.

זה באמת דבר בעל משמעות עצומה לחיים - עם מי לחלוק אותם, לנצח

ההחלטה הזו בהחלט מפחידה.

ואם נקשרים ואוהבים - גם אז הפחד הוא לעיתים בלתי נמנע

כי מה יקרה אם חלילה נאבד את זה?

גם פחד מאובדן ממשי ח"ו של האדם האהוב

וגם פחד מאובדן של הקשר שמתבטא בדמות גירושין בפועל או גירושין רגשיים וחיים ללא אהבה.

זה באמת מאוד מאוד מפחיד.

עם כל אהבה גדולה בא גם פחד גדול.

עם כל אהבה גדולה בא גם סיכון לאבד אותה

עם כל סיכוי גדול בא גם סיכון גדול

 

אבל אם לא מסתכנים לעולם - גם לא אוהבים עד הסוף לעולם.

 

את את מוכנה לוותר על אהבה שלמה ולהיות רגועה שלעולם לא תטעי ולעולם לא תיפגעי?

או שאולי את מוכנה לפחד לפעמים ולהרגיש בלבול ולא כל-יודעת לפעמים ולקחת את הסיכוי שאולי משהו יקרה - אבל מצד שני לקחת בשתי ידיים את הסיכוי לאהבה גדולה ושלמה?

 

זו בחירה רק שלך. ❤

 

דבר נוסף שעוזר לבהירות בהחלטה -

קודם כל - בדיוק כמו שכתבת בהודעתך, אנחנו יודעים שבכל אדם יש יתרונות וחסרונות.

ז"א, שכל אותן תכונות מאוד טובות שכן יש בבחור הנ"ל, בכלל לא בטוח שיהיה בהבא בתור שלו יהיו או שלא את התכונות שמהותיות לך.

לכן צריך גם את זה לקחת בחשבון.

 

תמיד צוחקים שאם כל גבר וכל אישה יכלו לעשות "מיקס" של כל התכונות הטובות+הפיזיות הטובה בכל מי שיצאו איתם לאורך כל השנים - הם היו מגיעים לנוסחה של גבר/אשת החלומות.

 

קצת מההוא,

את זה מההוא,

את זה מההיא -

ויוצא מר/גברת מושלם/ת

 

ובכן,

לצערנו זה לא קיים.

 

ולא רק שזה לא קיים,

כל ההשוואות האלה שיש לנו מקשרים קודמים,

יוצרים אצלנו מעין "תרמיל" שהולך ונהיה מאוד כבד על הגב...

בתרמיל הזה נמצאות ההשוואות.

וככל שיוצאים עם יותר מדויטים - כך התרמיל הזה גדל וגדל

ואותו בחור שכרגע נמצא איתך בקשר - נמצא איתך בקשר + עם כל התרמיל שלך וכל מי שאי פעם יצאת איתו.

הוא אפילו בלי לדעת נמצא בתחרות סמויה (או גלויה) עם כל אותם מספר הבחורים עמם יצאת בעבר.

עם כל תכונה ותכונה טובה של מי מהם,

עם כל פרט גופני של מי מהם,

עם כל כימיה, רגש של אהבה, תשוקה ומשיכה שהרגשת לכל מי מהם,

עם כל חוויה וחוויה שעברת איתם

וזה בנוסף לכל מה שאת סוחבת על עצמך עוד מינקות וילדות - וכל הדפוסים והמשפחה הגרעינית וכו' וכו' -

ו...

זה הרבה.

זה לא קל.

צריך באמת להיות כמעט מלאך ומושלם כדי להצליח לנצח בתחרות הזו.

ולעמים נראה שלתחרות הזו פשוט לא יכול להיות מנצח.

 

אז אם אפשר לבוא לפגישות איתו ולראות רק אותו כפי שהוא,

ורק אותך כפי שאת,

בלי כל המטענים של האחרים ובלי כל ההשוואות - 

זה יכול לעשות הרבה טוב.

אפשרות לבחון רגע את הדברים בנקיות, בלי כל ההפרעות וההסחות שיש ברקע.

ואז לשאול את עצמך אז מה כן יש בו?

במה הוא טוב?

מה את אוהבת בו?

מה את מעריכה בו?

וכן הלאה.

---

ואם הפחד והחשש הוא מ*עצם ההחלטה להינשא* ולא מהבחור עצמו-

 

ישנם כמה דברים שיוכלו לעזור:

 

1. נסי לברר בתוכך את החלק ההססן הזה.

ממה הוא מפחד בעצם?

האם הוא נתקל בעבר (אולי בילדות? אולי מודל ההורים? אולי חוויה קשה שבה הוא ראה איך נישואין מתפרקים או לא מתפרקים אבל גורמים לאדם סבל? משהו אחר?) במשהו שיכול לגרום לו לפחד ולהסס?

מה התרחיש הכי מפחיד שממנו הוא הכי מפחד?

מה קורה בתרחיש הזה?

 

מדוע הוא פיתח את חוסר הודאות הזה?

האם זה תרם/תורם לו באיזשהו אופן במשך השנים?

האם בעבר הוא גם היה שם? מה הוא גרם לך להרוויח/להפסיד?

מה כן עשית או לא עשית בגללו?

מה יקרה אם תקשיבי לו ולא תלכי על זה? מה תרוויחי? ומה תפסידי?

ומה יקרה אם לא תקשיבי לו, תתמלאי בחלק הבטוח שלך ותלכי עלך זה - מה תרוויחי אז? ומה תפסידי אז?

 

תנסי להיות רגע עם עצמך בשלמות - ממש להרפות את הגוף, לעצום עיניים, לנשום לתוכך פנימה ולהיזכר ברגע אחד בחייך שבו הרגשת ביטחון. ממש רגע שבו הביטחון עטף את כל כולך והלכת איתו בראש ובלב ופעלת לפיו.

מה את רואה שם?

מה היה שם באירוע הזה?

איך הרגשת שם?

איפה בגוף הרגשת את הביטחון הזה?

נסי להיות שם רגע ולקחת את הביטחון הזה, שהוא גם חלק ממך, ולנסות לתת לו יותר ויותר את הבמה - ממש לדמיין אותו גדל וגדל בתוכך עד שהוא ממלא את כל כולך.

מי את שאת מלאה בביטחון עצמי?

מי זאת שואלת ושואלת שהיא בטוחה?

מי את שאת לרגע נפרדת מחוסר הודאות?

 

2. ישנה טכניקה מוכרת לקבלת החלטות,

שבה אומרים להפוך את ההחלטה ממצב אקטיבי (אני בוחר) למצב פסיבי (בוחרים בשבילי) - ולפי זה לראות מהו באמת הרצון האמיתי יותר של האדם.

במקרה שלך,

אם אני אשאל אותך מה יקרה אם תיפרדו מחר, בן זוגך יהפך לבן זוגה של אישה אחרת - ינשא לה ויהיו להם יחד ילדים משותפים.

ז"א, אם הוא יחליט זאת מחר ויחתוך ממך וילך לאחרת -

מה תרגישי אז?

שהרווחת?

או שהפסדת?

 

את התשובה הזו תיקחי ותדעי את ההחלטה שלך יותר בשלמות.

 

3. הדבר העיקרי, ואולי היחידי יש יאמרו שיקבע האם זה יהיה זה או לא יהיה זה

זה אך ורק *את ובן זוגך* והבחירה שלכם אחד בשנייה בכל יום מחדש!

 

אם תבחרי להיות שם,

אם תאמיני בעצמך ובבן זוגך ובמה שיש ביניכם,

ותקחי את האמונה והבחירה והביטחון הזה יום יום שעה שעה - *זה* מה שיגרום לכם להצליח!

*זה* מה שיגרום לנישואים שלכם לעבוד לנצח,

*זה* מה שיהפוך את זה ל*זה*!

 

וכמה שזה חשוב לומר זאת,

כי לצערנו בדור הזה הבלבול כל כך כל כך גדול, אנשים הולדים ומסתובבים בעולם הזה פשוט מבולבלים וגם אחרי שהתחתנו, כבר לא יודעים מה ואיך והאם ומדוע

בטוחים שרק אם ימצאו את האחד הזה שעוד יותר טוב מההוא,

ואת האחת הזאת שעוד יותר מוצלחת מההיא - אז הם באמת יהיו מאושרים!

וזה פשוט לא נכון!

מה שהם באמת צריכים זה לבחור בו/בה! בשלמות!

להביט לו בעיניים ולראות בו את האחד *שלך*, כי הוא *שלך*,

להביט לו לתוך הנשמה ולראות בו את השותף לכל חייך,

ולא רק עכשיו, ולא רק באירוסין, ולא רק החתונה, ולא רק בשנה הראשונה והשנייה, ולא רק בשנה ה20, אלא כל יום מחדש!

 

ההבחירה הזו,

האמירה הברורה הזו,

תגרום לך כל יום לבחור בו מחדש,

להפוך את הנישואים שלכם ללא מובנים מאליהם,

להשקיע ולתת,

להקדיש זמן ומרחב זוגי לכל אורך הדרך

 

וזה, באמת באמת זה מה שיגרום לך לאושר נצחי ולנישואים חזקים, טובים ומטיבים ב"ה.

 

4. הייתי מציעה לך להקשיב יותר לגוף שלך, לרגש שלך,

ולא רק לשכל.

שהוא שם, והוא חריף וחכם וחזק - ואת זה את יודעת ואף אחד לא יקח לך.

אבל אל תתני לו להעיב על השמחה שלך ועל כל מה שיכול להיות לך טוב בחיים האלה רק כי הוא אוהב לנתח ולשאול אלף פעמים ומכל זווית על כל אירוע שקורה לו בחיים.

אני לא אומרת חלילה להתעלם ממנו,

הוא שם ויש לו תפקיד חשוב,

אבל מאז שסיים את תפקידו ובחן רציונאלית האם הבחור טוב לך או לא, מתאים לך או לא,

*שם*, תני יותר מקום לגוף ולרגש שלך.

 

שאלי את עצמך

מה אני מרגישה כשאני לידו?

איזה רגש עולה בי כשאני חושבת עליו?

ועלינו יחד?

ועלינו מגדלים ילדים?

ואיפה אני מרגישה בגוף שלי את כל זה?

מה החוויה הגופנית/פיזית שלי כשאני נמצאת לידו?

איזו תחושה הוא מעלה בי?

תהיי שם רגע ותשהי בתחושות האלה.

גם הגופניות וגם הרגשיות.

ותני להן רגע למלא את כל כולך.

את יכולה אפילו לתת להם שם או לדמיין אותן בצורה מסוימת עם צבע מסוים - ואז בכל פעם כשיעלו החששות - תביאי את הצורה המוחשית הזו שדמיינת לאותן החששות שיענו להן,

שיהיו שם לעשות סדר בדברים.

תני להם את המקום שלהן ואת הזמן שלהן ותרגישי אותן, ותשהי ברגש ובחוויה הגופנית הזו.

 

בצורה הזו, תהיי בטוחה גם שכלית, גם רגשית וגם גופנית,

ובצורה הזו תוכלי קצת להרגיע את החלק ההססן והחושש שבך כשתצטרכי.

 

5. לגבי החשש "מה אם יש יותר טוב?"

 

אז כמובן שאפשר לדעת רק את מה שיש כרגע.

ואם כרגע יש מישהו שאת אוהבת, מעריכה, טוב לך איתו,

ואת חושבת שיש כיוון ויש דרך לעבור איתו גם מכשולים וקשיים – אז הכיוון מאוד חיובי.

 

ואחרי כל השאלות והבירורים האלו תאמיני בעצמך שיש לך ותהיה לך את התשובה הנכונה עבורך.

ואז אחרי שמחליטים החלטה - שכמובן חשוב מאוד שתהיה בשלמות ובבהירות -

 

כל מה שישאר לך לעשות זה להיות שלמה איתה

שזה אומר - לשים רגע את הפחדים בצד ולחיות, ולהשקיע באופן אקטיבי כוונה ורגש ומחשבה ומאמץ לטובת הקשר, ואם וכאשר הקשר שלכם יגיע לחתונה - גם אז - לזנוח את כל ה"מה היה אילו" ולחיות בכאן ועכשיו.

ויותר חשוב - להשקיע בכאן ועכשיו.

להחיות את הכאן ועכשיו כל יום מחדש.

לכוונן את כל האנרגיות שלך - במקום לבלבול ולספקות שיכרסמו - לבנייה. לביחד שלכם. 

להחליט החלטה ברורה ש*כך החלטתי ואני עכשיו נותנת את כל כולי לנצח למען זה*-

ואז אפשר לנתב את כל הבלבולים והפחדים ולתעל אותם לצורך עשייה חיובית.

לכמה שיותר אהבה, וזמן ביחד, ונתינה, והשקעה, וחיבור, ושיחות, ואיכות.

 

הנישואין מעניקים לבני זוג שייכות אמיתית זו לזה.

התחתנו. אני האישה שלו. הוא האיש שלי. כמו שהילדים שלי הם שלי ואני אמא שלהם, וזו לא שאלה בכלל.

וזה הופך את הזוגיות שלנו למשהו חי וקיים, יציב ובטוח, ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי.

אז החתונה בעצם מעבירה אותנו ממוד של 'האם' למוד של 'איך'.

זו החלטה חד פעמית וגורפת (שהיא קפיצה למים בעיניים עצומות, לא משנה כמה זמן וכמה לעומק מכירים), שמעבירה את הקשר משאלת ההאם הקשר הזה טוב לשאלת האיך נגרום לקשר הזה להיות טוב.

ויש בידינו המון המון איך!

כלומר יש בידינו היכולת להגיע לטוב שלם, גדול, עצום ומקיף ב"ה.

 

6. ואם יש גם חשש ופחד שאומר לך: "מה אם אחרי החתונה "פתאום" פוגשים מישהו אחר"?

אז את עונה לו -

מתחתנים כאשר יש שלמות בהחלטה ורצון אמיתי לחיות יחד כל החיים.

מה יקרה אחרי החתונה?

אם תכירי מישהו אחר?

זה בכלל לא נכנס למשוואה כאשר יש שלמות, כי אם את אוהבת אותו ובחרת בו - אז בחרת *בו*. וזהו.

אז הוא שלך.

וזהו.

אין עוד אחרים.

אין.

עושים ניתוק במוח - וכל הגוף והנפש מכווננים למצב הזה ש*כבר מצאתי*

ולא למצב של *אני עדיין מחפשת*

כאשר את במצב של כבר מצאתי,

אז אפילו יהיו מיליון בחורים טובים - זה לא אמור להזיז לך - כי יש לך את בעלך שלך.

הוא שלך, ודי.

אז את לא תהיי ביחידות עם אחרים, ולא תשחנשי עם אחרים, ולא תגעי באחרים וכו' - וכך יהיה יותר קל לא "לפול" בפניהם, אם יש גבולות ברורים גם טכניים וגם נפשיים בעמדה הנפשית - זה בכלל לא אמור לקרות.

וכדי לחזק את ה"לא אמור לקרות" הזה - ממשיכים לעבוד על עצמנו ועל הזוגיות שלנו יום יום גם אחרי החתונה -

ממשיכים להשקיע אחד בשני ובעצמנו,

ממשיכים לצאת לדייטים קבועים גם כשנשואים,

ממשיכים לקחת אחד את השנייה כלא מובן מאליו בכלל,

ממשיכים לתת, להשקיע, לאהוב, להתרכז פנימה ולכוון את כל האנרגיות והאהבה לבית פנימה בכל התחומים שיש - וממילא מה שיש בחוץ בכלל לא מעניין כבר.

 

7. ומה עונים לחששות או פחדים שאומרים לנו שאם נתחתן הכל יהיה "דפוק"?

למשל, שלא תישמר האהבה והתשוקה שלנו?

קודם כל לענות להם את האמת - שהדבר המרכזי שיקבע האם זוגיות הכוללת נישואין תשמר -

הוא בני הזוג עצמם.

והמודעות והמאמצים שלהם עצמם.

 

הכל תלוי איך מתייחסים לנישואין ואיך רואים אותם.

האם ההתייחסות אליהם היא כ"מזהמים" את כל הדברים הטובים הנ"ל,

או ההאם ההתייחסות היא כמעצימים, מרחיבים ומעמיקים את כל הנ"ל.

 

איך אומרים? הכל תלוי בעיני המתבונן.

 

כל מה שנחשוב שיכול "לזהם" את הנישואין  - יכול להיכנס באותה מידה גם למערכת זוגית ללא נישואין, וגם לאדם רווק ללא כל זוגיות.

 

ואתן מספר דוגמאות -

קודם אכתוב את ה"חשש" (שיופיע בגרשיים) ואז את התשובה אליו:

 

- לדוגמא "עול הפרנסה":

עול הפרנסה יכול לדכא, לבאס, להכביד ולהעיק גם על רווק,

גם על רווקה,

גם על זוג ללא נישואין

וגם על זוג במסגרת הנישואין.

אנשים צריכים לעבוד כדי להתקיים, זו המציאות בימינו,

ויוקר המחיה שעולה וכל מה שקשור בזה לא תורם, אבל זה לא שייך לנישואין או לא נישואין,

אפשר לראות זאת אצל כל אדם באשר הוא.

 

-"גידול-חינוך- טיפול והשקעה בלתי פוסקת מכל היבט אפשרי בילדים":

גם כאן

אם אדם רוצה ילדים,

ולא משנה אם זה רווק או אם זו רווקה שמחליטה לקחת תרומת זרע/הורות משותפת/כל דרך אחרת - היא תצטרך להתמודד עם עול גידול הילדים.

אא"כ אדם לא רוצה ילדים כלל - ואז אמנם אין לו את "עול הילדים", אבל באותה מידה גם אין לו את "הילדים עצמם", האושר שבהם, ההמשכיות שבהם, החיים עצמם שבהם וכל היתר.

 

- כל מורכבות נוספת אצל הילדים כמו טמפרמנט, נכות ל"ע וכו' - כל זה רק קל יותר להתמודדות במסגרת יציבה של משפחה עם שני הורים מתפקדים, מאשר אצל אם חד הורית או אב חד הורי.

 

- "מערכת היחסים עם המשפחה המורחבת/סביבה- מתערבת/מעורבת/מגוננת מדי/מתעלמת/מפלה" - 

גם כאן - אם אדם רוצה להיות לבד כל חייו, ללא שום זוגיות באשר היא - אז את המשפחתולוגיה של הצד השני הוא אכןן לא יחווה.

כי בכל דרך אחרת - זוגיות ללא נישואין גם היא כוללת בתוכה משפחתולוגיה לא מעטה של הצד השני.

אז גם כאן - שוב תלוי בעיני המתבונן - מהם היתרונות ומהם החסרונות,

מה אני מרוויח/ה ומה אני מפסיד/ה ומה יותר כדאי לי.

אני מאמינה שאנשים שבוחרים בנישואין מעדיפים להרוויח את כל הטוב שבהם גם אם יצטרכו "להפסיד" ולהתמודד פעם בחודש עם חמות לא מי יודע מה...

וכמובן גם בתוך הקושי/הקשיים עצמם ללמוד להשתכלל ולמצוא כלים נכונים ומתאימים לנו גם בעת הקושי עצמו.

- "שינויים ומעברים בחיים" -

- גם כאן רוצה לומר לפחות על עצמי,

בתור אישה שעברה תוך כדי נישואים גם אובדן של אב בגיל צעיר,

גם חזרה בשאלה של בעלי,

גם דיכאון אחרי לידה,

גם משברים אחרי הלידות

גם מחלות של הורים 

ועוד הרבה דברים -

ובכולם, עם יד על הלב, המציאות שה' זיכה אותי שיהיה לי את אישי לידי - רק העלתה אותה, עשתה לי טוב, ובהרבה מובנים אפשר לומר שהצילה אותי.

מערכת הנישואין הייתה שם כדבר הטוב, המנחם, המרפא, העוזר, התומך והטוב שבחיים.

לא חלילה המפריע לכל זה.

אינני יודעת כיצד אדם לבד יכול לעבור דברים כאלה, זה נורא גם ככה, ולא מאחלת את זה לאף אחד בעולם.

 

והרבה אנשים, רואים את המציאות המשותפת שלהם ובני/בנות זוגם אליהם הם נשואים, כברכה גדולה.

ועם הברכה הזו הם מתמודדים עם שלל אתגרי החיים,

ששוב, גם ללא הנישואין כל אדם עובר או יעבור אי אילו משברים בחייו, כל אחד וה"שק" שלו איך שאומרים.

לא הנישואין הם אלו שגורמים לכל ה"לכלוך"/"זיהום"/"קשיים"/"משברים"- הם יכולים להיות קיימים ללא שום תלות בהם,

ואם משכילים ומתאמצים לדעת איך לשמר ולהתמודד עם הכל בצורה נכונה ובריאה - רק צומחים מזה.

 

- "קושי לשמר תשוקה" -

לימוד נכון של כל נושא האישות והשקעה בו -  גורמים גם לפן הזה להתעמק, להתעצם ולהתרחב עם השנים.

גם כאן - צריך להתאמץ, צריך לעבוד, צריך לשמר, צריך להשקיע, צריך לדבר, להיפתח, גם בתוך מערכת של נישואין אפשר וצריך להשקיע וללמוד עוד ועוד גם בנושא זה, ובשניים זה נותן הרבה יותר.

 

לכן, אם נחרוט על לוח ליבנו שני "סטיקרים" אולי הכי חשובים -

1.  בן זוג זה המשפחה שכן בוחרים - שייכות אמיתית ושורשית.

2. ההצלחה של הזוגיות לא קשורה בהכרח רק לנתוני הפתיחה/האדם, אלא להחלטה - אני שלו והוא שלי, אני אוהבת אותו, אנחנו ביחד.

ומי שיקבע אם נצליח או לא - זה רק או בעיקר אני והוא,

ההחלטה שלנו לאהוב, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין,

הבחירה שלנו אחד בשנייה, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין

המודעות שלנו לכך

וההשקעה שלנו בפועל לכך.

 

- וכמובן כמובן *ללמוד* על הנישואין

מהי המהות של הנישואין,

תמיד להיות במודעות, למידה, הקשבה, נתינה והשקעה.

ועוד דבר חשוב על אהבה בכללותה ובמהותה:

אהבה -

היא התחייבות ללא תנאים כלפי אדם לא מושלם

לאהוב זו לא רק הרגשה חזקה,

זו החלטה.

זו בחירה.

והבטחה.

מי שאיתי – בעלי/אשתי הוא/היא הכי מושלם *לי*.

וואו יצא ממש ארוך,

המון המון ברכה והצלחה יקרה

ב"ה שתראי בחוש ובמתיקות בשלווה ובבהירות את כל הטוב שיש

תחשבי על אימוןshindovאחרונה

מאמנת טובה תעזור לך לארגן את הראש.

עצה של מאמנת - טובה או לא?איזו

נפגש עם בחורה מעולה תקופה ממושכת, מאוד מתאים מבחינת כימיה, סגנון, ערכים משותפים, נתונים טכניים. מאוד אוהב אותה. יש לי רק משהו שמציק לי: לא מרגיש שאני נמשך אליה מספיק. היא אמנם מוצאת חן בעיני, אבל בראש שלי דמיינתי את אשתי עם שיער חלק ולא כמו שלה. זה מרגיש לי נושא כל כך מטומטם ולא מהותי, אבל מנסיון עם אחרות, זה בדרך כלל מה שיותר מדליק אותי.

דיברתי עם מאמנת לחתונה על הבעיה הזו. היא אמרה שאם הבחורה סה"כ די מוצאת חן בעיני ויש פרט מסויים בחיצוניות שמפריע, אפשר לבקש/להציע לה בעדינות (לא לדרוש!) שאולי תעשה החלקה כי זה יגביר לי את המשיכה מ7 ל10. היא הציעה שאפילו נבוא שנינו אליה לייעוץ והיא תתווך לה את הנושא הזה.

אמרתי לה שבעיניי זה נשמע מאוד רע, וייתכן מאוד שהבחורה תיפגע. מבחינתי אני צריך לקבל ולהימשך לבחורה כמו שהיא עכשו, ללא מניפולציות שאני מבקש ממנה לעשות על עצמה. לא יודע, נשמע לי רעיון חצוף. המאמנת אמרה שבנים אחרים כבר עשו את זה והבחורה לא נפגעה ודווקא שיתפה פעולה.

מה אתם, ובעיקר אתן, אומרים?

עונה משתי נקודות המבטרק רגע קט

פעם יצאתי עם מישהו שאני רציתי מאוד, ולו היה קשה להעמיק. באיזשהו שלב הוא ביקש ממני שאאריך את השיער כי זה יכול לעזור לו להתחבר יותר.

ואני לגמרי בחורה של קצר. בדיוק בתקופה ההיא עברתי לקארה, גם כי פיזית שיער ארוך קשה לאסוף וזה עשה לי כאבי ראש, וגם כי השיער שלי נהיה דק וקצר הרבה יותר יפה לי.

הייתי די מופתעת מהבקשה שלו, ואמרתי שאני מוכנה לנסות. לא אמרתי לו "אבל תדע שזה ייקח זמן..." . מפה לשם, במהלך הזמן הזה התברר שהוא היה תקוע מעוד הרבה סיבות, והשיער היה משהו טכני שהתקיעות הזאת התיישבה עליו. ב"ה נפרדנו. למה ב"ה? כי אחרי חצי שנה פגשתי את בעלי ואני אוהבת אותו עד השמיים וטוב לנו יחד והכי כיף בעולם.

ועכשיו גם מנקודת המבט שלך: יש איזשהו מאפיין פיזי אצל גברים, ש"עושה לי את זה", ולבעלי אין אותו. זה לא מוריד מהאהבה שלי לבעלי ומזה שאני נמשכת אליו ואוהבת אותו בטירוף. זה גרם לזה שלא הסתנוורתי בדייטים ראשונים, והאהבה והמשיכה נבנו בהמשך. אגב, גם היום אני יכולה לראות גברים עם המאפיין הזה ולרגע אחד להתפעל, אבל אני יודעת שזה רגעי ולא משתווה לאהבה ולקשר שלי עם בעלי.

בקיצור, מה שאני אומרת: ממש לא מתאים לבקש ממנה להחליק את השיער. תוציא את האפשרות הזאת ובאמת המאמנת נשמעת לא מקצועית.

תמשיך להעמיק ולחזק את החיבור ומאוד יכול להיות שהמשיכה תתפתח עם הזמן, גם אם מראש זה פחות "עשה לך את זה".

אולי יעניין אותך