עבר עריכה על ידי ניסוי בתאריך י"ט אב תשע"ב 01:14
א. לחברה יש סוג כלשהו של אובייקטיביות... מה שהיא רואה זה מה שישפיע על איך ששופטים אותך, על איך שאתה נתפס בעיניהם. מעטים מאוד(באופן יחסי) יבואו וישאלו מה יום מיומיים וינסו להבין את העומק שמאחורי המעשים שלך.
יוצא מזה, שלא פעם אם אתה מתחיל להתנהג בצורה מוחצנת, מלאכותית ומזוייפת אתה יכול לעשות חילול ה' גדול בדרך לעבודת המידות(בין אם ברחוב, כשאת עם החברות ומתחילה ליישם את ה"שיטה" הזו, ובין אם בפורומים יותר מצומצמים).
השלכה נוספת היא איך שאנשים יתפסו אותך. במקום הבחורה הכנה, הרגישה והמאופקת(זה רק ציור של תכונות ראנדומליות שעלו לי. אין לי מושג מי ומה את) הם פתאום יחשבו שהם רואים את ה"צד האפל שלך"... הבחורה שבכל בדיחה קטנה צורחת בהיסטריה, שוכחת את עצמה, וכזו שעוד לא מצאה מי היא באמת(אחרת - מה יום מיומיים?)
ב. עבודת המידות, שינויי הרגלים וכו' דורשים הרבה השקעה וזמן. בסופו של התהליך את יכולה למצוא ש"נתקעת" בצורת התנהגות שבנית לעצמך, שגם היא לא מתאימה לך. והכל בגלל ההרגל...
ג. גם הרמב"ם היה מודע לחשיבות של כבוד ישראל בכלל, ובנות ישראל(הצנועות, שכל כבודן פנימה, ועוד) בפרט. מראית עין, כבוד הבריות, צניעות, התנהגות הדומה להתנהגות הגוים... על כל אלה שם הרמב"ם דגש גדול.
ד. שיהיה ברור!!!!!!!!:
אין לי שום דבר נגד שיטת הרמב"ם. להיפך. אני חושב שהרמב"ם הוא אחד מגדולי ישראל החשובים ביותר מאז תקופת הראשונים, בעיקר בהלכה ובפילוסופיה(שבשבני אלה הוא ידוע כאחד הגדולים והחשובים ביהדות. ואגב, גם אצל הגוים, עד היום לומדים[או מנסים ללמוד...
] את משנתו הפילוסופית של הרמב"ם!).
לא שהוא זקוק ל"הסכמה" ממני
...
אבל בהחלט יש לי דבר וחצי דבר נגד ההצעה המעניינת של "מאוד מעניין" לפירוש הרמב"ם לפי מקור אחד ויחיד, ובלי להזכיר במילה או חצי מילה את המורכבות וראיית מכלול דבריו לפני שקופצים למימוש כל דבר שרואים או שומעים...
(מכאן משמע, שהפתרון לרוצים לחיות ע"פ הרמב"ם וליישם את דבריו ככתבם מהרגע שבו הם לומדים אותו, הוא ללמוד עם חברותא שמכיר את דרכו ושיטתו, ועדיף תימני, מכיוון שלפחות חלקם נוהגים לפחות בחלק מהדברים כדעתו ופסיקותיו. לי אישית יש חבר שחי ע"פ פסקיו ושיטתו של הרמב"ם. אם מישהו מעונין ללמוד רמב"ם עם פירוש מוצלח, אני ממליץ על הרב קאפח מהסיבות שכתבתי לעיל. אם כי אליה וקוץ בה - גם בשביל להבין את דברי הרב קאפח צריך לשלוט בכתביו לפחות בבקיאות ברמה יפה מאוד.
)
ולגבי אריסטו - יש סיבה לכך שהרמב"ם למד את כתביו(שהיו בעיקר שכתובים של מורו הרוחני שאיני זוכר את שמו כרגע...) ועל סמך זה כתב משנה נוספת, ולא השאיר את כתביו כמו שהם והמליץ לכל יהודי ללמוד אותם...
לא כל משנתו של אריסטו תואמת ליהדות, גם אם היהדות קיבלה ממנו המון(בהשראת הרמב"ם ובהשראת תורת הלוגיקה והחשיבה המערבית). גם על לימוד הפילוסופיה עצמו כותב הרמב"ם שאדם צריך קודם למלא את כרסו בתורה ורק אחר כך לגשת ללימוד הפילוסופיה וחכמות חיצוניות.
וכל זה^, למרות מה שכתב הרב הנזיר על הפילוסופיה, שהיא תורת הנסתר וכו' וכו'.... ואולי בגלל זה...