יש המלצה טבעית איך אפשר לטפל בכולסטרול גבוה? (אני מתכוונת לכולסטרול הרע...) והבנתי שגם התעמלות עוזרת להתעמלות, זה נכון?
יש המלצה טבעית איך אפשר לטפל בכולסטרול גבוה? (אני מתכוונת לכולסטרול הרע...) והבנתי שגם התעמלות עוזרת להתעמלות, זה נכון?
בנוסף להתייעצות, אשמח לדעת ניסיון של אנשים עם שניסו מבחינה טבעית לטיפול בכולסטרול גובה.
ויש עוד משהו שיכול לעזור...????
שמעתי לאחרונה שתוסף תזונה יכול לעזור, אבל אני לא בטוחה לגבי התוסף, מכיר? או עוד מישהו מהפורום מכיר???
תודה ושבוע טוב!
עד כמה שאני יודע, הליכה היא פעילות אירובית, אבל הכי פשוט לשאול רופא ולבקש הפניה לתזונאית שתנחה אותך מה לאכול ומה לא.
אני מציעה לך להתייעץ עם נטורופת כדי לדעת בדיוק מה לקחת. הקטע הוא שגם צריך להקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית, זה לא מספיק לקחת תוסף ולחשוב שמעכשיו הכל בסדר..
אני מצרפת לך לינק לפוסט שקראתי על כולסטרול רע יש שם כמה הצעות זה בטח יתן לך כיוון.
http://cafe.themarker.com/post/2672342/
נראה לי שבאמת אתייעץ באופן אישי עם נטורפתית...
תודה על הקישור לפוסט. באמת יש שם כמה עצות טובות.
תודה רבה
מאזנת את הכולסטרול מאד יפה.
ויש מלא תכשירים טבעיים.
הכל אופן, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי בנושא.
קטניות זה מעולה..יש שם רכיב ששמו פיטוסטרולים, נלחם על אתרי הספיגה של הכולסטרול.
קטניות הכי טוב זה להשרות 10 שעות בערך, ואח"כ קצת להנביט(על מסננת של פסטה, שלא תהיה רטיבות גדולה אלא לדאוג שקצת לח, כל כמה שעות להרטיב..)
בננוסף להימנע מסוכר! מחקרים הראו משמעותית שהורדת סוכר מהתפריט מוריד רמות כולסטרול
ולאכול בריא..לשתות
ולשמוח!הכי חשוב
כאן מופיעים תוספים שנבחנו מדעית בהקשר של רמת כולסטרול בריאה. אם הכולסטרול ברמה גבוהה, כדאי לשלב יותר מתוסף אחד. המשך באתר http://good-health.co.il
בכל מקרה רצויי להתייעץ עם המטפל ולעקוב כל 3 חודשים אחרי תוצאות בדיקת דם.
תוספי מזון: שום, כורכום, עלי ארטישוק, ניאצין (רק כמוסות ללא תופעת בעירה) כולין, אינוזיטול, אומגה 3, Q10 ועוד.
כדי שלא תצטרכי לקנות כמה קופסאות של כמוסות, כדאי שתתמקדי בפורמולה יעודית למטרה זו שמשלבת כמה סוגי צמחים. השילוב גם יתן לך תוצאות טובות יותר (כל צמח יתרום חלק) וגם יפחית את העלות של כל כמוסה בנפרד.
לדוגמא:
CHOLESTOM של חב' טבעקום (היתרון: תוצרת הארץ ובהכשר מהודר)- מכילה כורכום, עלי ארטישוק, גדילן מצוי, שום, אכינצאה אנג'. פיטוגארד/ חב' טבע ועוד.
שימי לב לכללי זהירות אם את לוקחת תוסף שמכיל פיטוסטרולים: אין לצרוך יותר מ-3 גרם פיטוסטרולים ליום מכל מקור מזון או תוסף לתזונה
אם את רוצה לבדוק את יעילות התוסף, תקחי קבוע לפי ההוראות ואחרי חודשיים-שלושה תחזרי על בדיקות הדם. כמו כן, בכל סוגי תוספי המזון לא מומלץ לקחת באופן קבוע, כדי להגביר את היעילות ולכן מומלץ שאחרי חודיים-שלושה תשני את הפורמולה לזאת של חברה אחרת ותחזרי לפורמולה שהתחלת רק אחרי הפסקה.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.