אולי לעזרה של פסיכולוג טוב, ירא שמיים וחיובי, שיעזור לך לעשות סדר בדברים, לרומם לך את הביטחון העצמי ולהעמידך על רגלייך...
אבל רק כיוון, קצת "לתת לך על הראש" - בכיוון החיובי:
תסלחי לי, מה השטויות האלה "חסרת אופי וכישרון" - כשיש לך "לב טוב ורחמן"?..
את יודעת שיש אנשים, מוכשרים מאד כביכול, שעובדים כל החיים שלהם בשביל לרכוש משהו טבעי מהאופי הנפלא הזה, "לב טוב ורחמן"?..
מה פירוש "זה לא עוזר בכלום"? זה עוזר המון! קודם כל, בזה שאת כך. שאת טובה. תשמחי בזה. הטוב שיש לאדם בליבו - זה הכי חשוב. לפני כל "מה עושים עם זה". ואם מנצלים אותך - אז צריך להיות קצת יותר עירנית.
אני בטוח ב100% שאת לא "טיפשה ברמות של ילד בכיתה ב'".. קודם כל, אני מכיר ילדים בגילאים האלה, והרבה למעלה מזה - ואף אחד מהם לא יכול לכתוב משהו שמתקרב אפילו, לכתיבה שלך: גם מבחינת התוכן, גם התחביר, גם המודעות העצמית (יותר מידי..), גם הרגישות, העומק..
אני חושב שאולי פשוט בגלל הרגישות שלך שקשורה ללב הטוב - שהיא דבר טוב, רק צריך קצת ניווט - את שכנעת את עצמך במשך הזמן שאת "כזאת"... אולי גם קיבלת קצת פידבקים לא נכונים ממי שסביבך - או שחשבת שקיבלת.
את עוד צעירה: טפלי בזה עכשיו. אני אישית מזהה מתוך ההודעה שלך תכונות נפלאות וכחות נפלאים - תפסיקי לחפש בעצמך את החסרונות! לכל אחד יש.. תסתכלי על הטוב שבך.
אבל בגלל שכנראה התרגלת בזה יותר מידי זמן - אז אולי צריך קצת עזרה להתרגל בכיוון השני. אכן, אין דבר העומד בפני הרצון - גם הרצון שלך. ומה זה משנה בכלל מספרים? את מתכננת קריירה של מחשבון?... (הרי יש לך הומור - גם נפלא. כמה היו מקנאים בך על זה - הומור במצב שמרגיש "על הפנים"..)
את רגישה ובוכה - תכווני באופן הנכון, ואז הרגישות שלך לא תשבור אותך אלא תעזור לך לעזור לאחרים. להתחיל לחשוב איך לעזור לאחרים, דווקא מתוך הרגישות שלך - ולקבל יעוץ ותרגול איך לא להיפגע יתר על המידה. ותבכי על צער השכינה...
"חפרת לעצמך בור"? זה בדימיון. עכשיו תהפכי את אותם דברים ליתרונות - כלומר, תגלי את היתרונות שבהם.
קחי את עצמך בידיים - גשי לטיפול טוב, שעניינו לעזור לך לראות את עצמך בעין טובה וחיובית, לנקות את הסתכלות-העבר המוטעית, ותחליטי חזק שאת הולכת על דרך חדשה. את לא צריכה בשביל זה להיות אדם אחר. את פשוט צריכה להאמין מה שאפשר לעשות עם מה שיש בך.
ואל תאמיני לאף אחד - לאף אחד, כולל עצמך - שאומר לך משהו רע על עצמך, "מאוכזב" ממך, וכד'; הכל שטויות. לכל אחד יש את שליחותו עם כחותיו המיוחדים. גם לך.
גשי למי שיעזור לך באמת, תאמיני באפשרות - ותצאי "מחודשת" לגמרי תוך כמה חודשים בעז"ה.
אח"כ כבר יהיה לך קל להחליט גם לגבי שידוכים, בלי לחשוש יותר מידי... יהיה לך יותר ביטחון.
בהצלחה ובשמחה.