בעזרת ה' יתברך, אנא ה' ברחמיך הרבים, שיהיה פשוט וברור ממש!!
ח'ברה אשמח לתגובות אם יש לכם הבנה וידע בעניין...
אני יוצאת עם בחור חודש ושבוע, עד עכשיו לא היו לי קשרים ארוכים רציניים בכלל. ובעיקרון מבחינת התכונות שלו- התכונות שהיו עקרוניות לי ממש קיימות בו. מבחינת צורת חשיבה- די דומה. ערכים- גם. וגם מבחינה דתית הוא מאד תורני, אפילו יותר משציפיתי אי פעם מבחור.
אבל היתרון הוא החיסרון, הוא ממש שקוע בלימוד, והחיים שלו פחות 'חוויתיים' משלי בתור בחורה עם עיסוקים שונים וטווח רגשות יחסית רחב, מה שגורם לכך שהרבה פעמים אני יותר מדברת, ומשתפת וכו', והוא בעיקר מקשיב, שזה יתרון, כי הוא באמת מקשיב לי, אבל אני רוצה שהוא יותר ישתף גם מצידו. חשוב לי דו שיח טוב. הקטע הוא שיש פעמים שבהם ממש כיף וזורם ומעניין ויש פעמים בהם אני מרגישה שאין לו על מה לדבר/לא מרוכז/ קצת מתבייש, ואז אני הרבה יותר דומיננטית, ולא כ"כ נוח לי להיות במקום הדומיננטי, אני רוצה שותפות, ביחד...
השאלות בעיקר לבנים, (וגם לבנות):
א. האם זה ככה בד"כ שהגבר פחות משתף ופחות מדבר?
ב. איך גורמים לו יותר להפתח?
ג. מה אתם מחפשים בקשר, בשיח? מה הצרכים של גבר בד"כ בשיח? מה הייתם רוצים מהבחורה בשיח?
ד, האם קורה להרבה ביינישים דוסים ששוקדים בלימוד, שהראש והלב שלהם שם, ופחות בענייני עולם הזה, ששיחה פשוטה וקולחת על עניינים יותר פשוטים וימיומיים לא ממש זורמת?
בעיקרון כשהוא היה נער הוא היה מהח'ברה היותר חברותיים, אבל עם ההשתקעות בלימוד יש לו פחות צורך בזה. ואני בן אדם שצריך מאד את השיח והשותפות, ואני מפחדת שאולי זה לא רק עניין של זמן, אלא אולי אופי......
תודה רבה