במהלך השנים גיליתי את הנשיות שבי, שהתבטאה בלבוש אלגנטי יותר, איפור במקומות ובזמנים הנכונים, גוונים סולידיים בשיער, יישור שניים, הורדת משקפיים בלייזר ועוד. השיער, לעומת זאת, נשאר קצר, אולי כעדות אחרונה לאופי הכל כך תוסס שלי.
שמעתי לא פעם איזו שדכנית מעירה כי אילו היה לי שיער ארוך הכל היה פשוט יותר. אבל אני, נאמנה לתחושתי הפנימית ולאופיי נותרתי בשלי. אחרי הכל, גם חלק מהחברות הטובות שלי, בעלות שיער ארוך, נותרו לבד.
הימים עברו, השנים חלפו ולפתע שמתי לב כי על אף העובדה שהבחורים שהציעו לי היו איכותיים ביותר (על פי אמות המידה שלי, כמובן), לא הצלחתי לגרור את הקשר אפילו לפגישה שנייה. שיחות הטלפון שלפני היו חביבות ביותר, ולעתים אף מצוינות, הפגישות היו איכותיות – שיחה נעימה, נושאים משותפים... אבל השיחות שאחרי, אם היו כאלה, נגמרו בדרך כלל ב"את בחורה מצוינת, אבל לא נראה לי שזה ילך". היו פעמים שהעזתי לשאול למה, אבל ההתפתלויות של הבחורים היו התשובה הטובה ביותר.
שיא השיאים היה בחור שיצאתי איתו תקופה ארוכה. במהלך התקופה הזו אף פגשתי את הוריו והוא את הורי, ביקרתי בביתו והוא בביתי יותר מפעם אחת. באופן עקרוני דיברנו על תאריכים אפשריים. יום חורפי אחד, כשישבנו בחדרו, הוא ציין שהוא ממש היה רוצה שזה ילך, אבל השיער הקצר...
לא עזרו השכנועים, ולא הידיעה הברורה שממילא אחרי החתונה בכוונתי לחבוש כיסוי ראש מלא. נפרדתי מהבחור בכאב לב, אבל גם לי וגם לו היה ברור שהוא לא מצליח להתגבר על הפרט הקטן הזה, גם לאחר כל הזמן שלנו ביחד.
ובכן, אני רוצה להגיד לכם, כל הבחורים שפוסלים בחורה בגלל אורך שיערה:
1. אתם לא כל כך נאים וחתיכים בעצמכם. מדוע אתם מצפים שהבחורה תיראה כאילו יצאה ממגזין, אם לעתים אתם לא טורחים אפילו להתקלח ולהתגלח לפני הפגישה?
2. חלק גדול מאוד מהבנות ממילא קוצצות את שיערן מיד לאחר החתונה, כי פשוט בלתי אפשרי לתחזק אותו מתחת לכיסוי הראש המלא (לאלה שבוחרות בכיסוי ראש שכזה).
3. אמנם אדם יראה לעיניים, אבל תנו צ'אנס. מתחת למראה החיצוני שוכנת נפש רגישה שממתינה לבן זוג."