מציאות מסובכתת!!אנונימי (פותח)

אז ככה..

אני ובעלי עברנו שנה מלאת אתגרים ואפשר לומר שברוך ה' צמחנו מיזה...

עד לפני חודש חודשיים..

הוא התחבר לרב אחד שהוא באמת אדם טוב מלא ברצון טוב לעזור..לעזור לבעלי שהוא קצת בתקופה קשה בישיבה קשה לו ללמוד והיה קשה לו לקום בבוקר וכ''ו..

ואז אותו רב נכנס לקשר הדוווקקק איתו...

וזה הלך והתגבר עד שהגיעו מים עד נפש!!!

בחודש האחרון אין לי בעל!!! הוא כל היום איתו בטלפון או שהרב הזה סתם קופץ אלינו הביתה וזה פשוט נוראא!!

אני לא כזה בנאדם שקנאי על הפרטיות שלי אבל מה שקרה זה שכמה שדיברתי עם הרב וניסיתי להסביר שאני מכירה את בעלי וזה לא טוב לו ולנו התלות הנוראית הזאת!!

זה הגיע למצבים שכל יום רבנו בגלל זה!!

לא היה לי רגע איתו ואפילו אישתו של אותו רב דיברה איתי (ותבינו זה רב שיש לו ילדים גם נשואים וילדים קטנים..) ואישתו אמרה לי שהיא לא מסוגלת שכל הזמן בעלה נעלם מהבית ושיפה שהוא רוצה לעשות חסדים אבל אין לה בעל בבית והיא משתגעת והיא לא יכולה לבד.. אני הרגשתי לא נעים כי ערב יום כיפור חצי שעה לפני הוא פשוט הגיע בלי הודעה מוקדמת והיא התקשרה אליו והוא התעלם ואז ענה ושמענו שהיא צועקת ממש כועסת עליו והרגשתי לא נעים!!

עכשיו זה גם משגע אותי!! ערב חג ואין לי בעל!! אני לבד! עם הכל!! ולא מספיק זה גם שבעלי בבית או לא בממתינה כל היום בפלאפון איתו אז הרב הזה נמצא פה אפילו בזמנים שהייתי רוצה להיות עם בעלי לבבדדדדדדד!!

זה קשה לי כי לפני כן היה לנו ממש טוב ביחד ומה שקרה עכשיו זה בעקבות החודש האחרון התרחקנו נפשית מאד.. ויש בנינו כבר דיסטנס!! וזה הזויי!! וזה משגע אותי!!

מה אני עושה בנושא??

אני יודעת שלרב הזה יש רצון טוב אבל זה עושה לנו חוסר שלום בית וגם לו ולאישתו נשמע שזה עושה חוסר שלום בית..

ובעלי מרגיש כבר תלוי בו...הוא אומר לי כל מיני משפטים שאני מתפחלצתת!!

כמו.."וואי איך קשה לי שהוא הולך.." מה ניסגר? זה לא אישתך!!!

ודיברתי עם הרב הזה והסברתי לו כמה זה לא בריא ושירפה קצתת ושיתן לבעלי להתמודד קצת לבד...

זה הגיע למצבים שבעלי כבר לא יכול לבד..בשום תחום!!

וגם בתחום הזוגי כל ויכוח הכי קטן ישר התקשר אליו והוא הגיע ואני לא מבינה כלכך הרבה דברים והרבה יותר גדולים פתרנו בכוחות עצמנו וגם בשנה הראשונה היינו אצל יועצת זוגית שאמרה לנו שהגענו למצב שאנחנו כבר לר צריכים אז מה עכשיו???

קצת פרקתי...

תוספת..אנונימי (פותח)

והרב הזה לא מוכן...להרפות!!

אני מניחד.

שהיהודי הנ"ל - גם אם "עם רצון טוב" - די צעיר ולא כ"כ מנוסה.

צריך לבדוק מי רבו שלו בעצמו - ושיורה לו להרפות מזה מייידית.

ענ"ד.

הבעיה...אנונימי (פותח)

היהודי הזה הוא לא כלכך  צעיר אומנם יש לו ילד בןכמה חודשים ואני חשבתי לומר לרב שלו אבל אין לו כלכך רב מובהק.. יש מישו אבל הוא ממש צדיק שבטוח נשים לא יכולות להגיע אליו

מישהו ממש צדיק -ד.

ידאג לכך שאשה תוכל לתנות לפניו את צערה והבעייתיות הקשה,

גם אם דרך אשתו, למשל, או בכתב.

תבררי איך את יכולה "להגיע" אליו.

נראה שיש פה באמת "בוסריות" כשלהי באופן העזרה - הן מצד הנותן והן מצד המקבל - אבל זה לא נראה טוב אם זה ימשיך כך.

אז שוה להתאמץ.

מועדים לשמחה.

הרב הזהאנונימי (פותח)

סליחה- אבל נשמע משהו מתוסבך. רב מגיע הביתה באמצע הלילה? 

דחוף צריך להפסיק את הקשר, עם אנשים כאלה זה מסוכן (מנסיון....)

גבולותמאמע צאדיקה

תהיי מתואמת עם אשתו של היהודי השני

תחליטו שתיכן ביחד- עכשיו אנחנו אומרות "לא!"

במקביל- כל אישה אומרת לבעלה- לא עכשיו! לך הביתה! תדבר עם אשתך ולא עם אף אדם שלא נשוי לנו פה! אני לא מרשה!  רוצה לריב? תריב איתי, קשה לך? תדבר איתי- תפסיק להזליג החוצה את החיים שלנו

תהיי תקיפה

תעשו שיתכן גבולות לבעלים שלכן- בתנועת מלקחיים

וחוצמזה תחזרי ליועצת זוגיות- מסתבר שאתם עדיין צריכים אותה קצת...

העצה הזו,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ט"ז תשרי תשע"ג 15:47

בלי להכיר בדיוק את הנפשת הפועלות, יכולה גם לגרום להריסה קשה. זה לא מסוג העצות שניתן לתת "אנונימית" ללא הכרת האנשים הספציפיים.

מה גם שלפי דבריה נושאי השיחה שלהם התחילו מענייניו ולא מהחיים המשותפים שלהם.

אכן, מה שכתבת בסוף שייך יותר. שתנסה להסביר (בנחת. "תקיפות" עפ"י רוב זה לא נשק רצוי, חוץ ממקרים מיוחדים שצריך להכירם) לבעלה - וכשזה לא ילך, לומר כדרישת-מינימום, בא נשאל את היועצת לגבי השפעה של דבר כזה על נישואין. ממבט אובייקטיבי

שדיברנו באמת זה מה שהחלטנו שנעשה..אנונימי (פותח)

אבל לא עמדתי בזה לגרש אותו מהבית שלי??? בקושי העזתי לומר לו שאני מרגישה שאין לי בעל ושאין לי פרטיות פה ממש ממש התאמצתי באמת לומר..

אבל זה באמת מוגזם לפעמים זה אפילו הוא מגיע בשעות הקטנות של הלילה שלא נעים אני צריכה להתלבש בשבילו 

לא מנסיון....שמים

שלום לך,

איני נשואה אך מתוך קריאת השרשור עלה לי כיוון נוסף שייתכן והוא אפשרי-

אולי ניתן לשוחח עם הבעל ע"כ שהדבר מזיק לאותו רב.... (בלי להזכיר אותך ואת הזוגיות שלכם, אלא נטו לטובת אותו הרב)

מה שאני ראיתי, תלות רגשית נפתרת או ע"י מודעות אישית או ע"י דאגה לזה שתלויים בו ומתוך כך קצת מתרחקים.

הלוואי ותצליחו לעלות על דרך המלך והכל יבוא על מקומו בשלום.

מועדים לשמחה.

איזו עצה חכמה!ד.

לפעמים "לא נשואה" יכולה לתת מתוך שכל ישר ו"מבט מהצד" עצה פשוטה וישרה יותר מנשואים.. (ובכל זאת - בקרוב אצלך...).

אינני יודע אם זה יצליח, אבל אם כן, אז אולי אחרי קצת "התרחקות" אפשר להצביע בזהירות על זה ש"הנה, גם הרווחת משהו מההתחשבות, שאתה מצליח לא רע לענות לעצמך ומשאיר רק דברים כבדים באמת להתייעצות". כך זה בונה "רציונאל" שאפשר אולי להמשיך לפעול לפיו.

אני חשבתי על זה אבל...אנונימי (פותח)

הוא כל הזמן אומר לבעלי "אל תדאג לי ולאישתי אני מסתדר איתה ..." או שפעם אחת שמעתי אתו אומר לו "אני ואישתי בחיים לא רבנו לא זוכר אולי בתחילת הנישואין משו קטן..." אז בעלי מאמין לו ואני גם בהתחלה האמנתי עד ששמעתי את אישתו בוכה לי בערב יום כיפור והיא אמרה שהיא לא מסוגלת לסלוח לו על זה....

אבל בכל אופן 'שמים' זה באמת עצה חכמה תודה!

אני עדיין קצת מפורקת מכל העניין התלותיות הזו ואני אמרתי לבעלי שהריחוק שזה עשה בנינו הוא עד כדי כךמ שאני לא מסוגלת אפילו ללכת למקווה וזה ממש "איום" בשבילו.. אני לא יודעת אם אני עושה נכון אבל למה רק שהוא רוצה שנתחבר רגשית הוא משקיע בנו ובקשר ושאסורים אז הוא כל היום עם הרב הזה..??!! אני מתוסכלת!!

זה באמת נשמע משהו קצת לא נורמלי...ד.

תנסי מכל הכיוונים:

שיחה רצינית עם בעלך. להראות רווח מול הפסד בענין הזה אצלכם. להציע אם הוא מעונין לשאול על זה את היועצת.

הסברה לו שהנ"ל אינו יודע מה באמת אשתו מרגישה - תספרי לו מה היא אמרה לך.

ניסיון לתפוס את רבו של הנ"ל, אולי בכתב או דרך אשתו - שיעמיד אותו על המקום.

אפשר לקבוע עם בעלך "מכסה", בתוך השיחה ביניכם; נניח - פעמיים בשבוע, "שיחה" עם הנ"ל, לא בביתכם ולא עליכם אלא בענייניו, לימודיו וכד'.

ודווקא כלפי הנ"ל אני חושב שאת כן יכולה להיות יותר אסרטיבית - אבל זה אחרי שבעלך קצת "יתנתק" ממנו. אחרת יש חשש שיסית נגדך. אם תגיעי עם בעלך לקצת יותר הבנה, תוכלי להגיד ליהודי הזה, שבהיות שהסברת בעדינות שזה הורס לכם, ולא הבין - אינך מוכנה שיגיע לביתכם יותר מפעם בשבוע בין השעות וכו'..  פגיעה בצניעותכם ובפרטיותכם.  נראה לי קצת תמוה שאת קוראת לו "רב". זו לא בדיוק התנהגות "רבנית" לכאורה.

משפט המפתח - לא התנהגות רבניתתותי77
אני חוששת שאתם חושבים שזה רב כי אחרים קוראים לו כך, אבל אדם שמשקר מבחינתי בברור אינו רב, מעבר לכך שהתנהגותו אינה הלכתית כלל (כלפי האישה וכיבוד הבריות ועוד)
היום יש הרבה תחפושות של רבנים יש כאלה כל הזמן פורים אצלם.
אולי אני תקיפה מידי? סליחה אם כך.
אני מציעה לחבור במידי ליועצת הקודמת ובמקביל לחפש תלמיד חכם - אמיתי, שיעזור לכם בעניין הרוחני של בעלך.
לא יודעת, נראה לי שצריך להציל אותכם מהר ממנו!!!
האמת, נשמע לי ממש מוזר כל הסיפור..אנונימי (פותח)

אולי אני לא מבינה מספיק, אך גם בעלי מאוד קשור לרבנים שלו בישיבה ובחיים לא מגיע למצב כזה.

ומה שאשתו של אותו רב אמר הדליק לי נורה אדומה עוד יותר גדולה.. רבנים גדולים נותנים מעצמם, אך בתנאי שנשותיהם "איתם"- וזה לא המצב פה..

אני חושבת שהייתי מנסה לדבר עם רב או רבנית שאת קשורה אליהם, או אדם אחר גדול בתורה. להסביר את הסיטואציה.. נשמע לי יותר סביר שאדם כזה יוכל לעזור ואולי גם להשפיע יותר. כי מה שאת מתארת- שבעלך לא עושה את מה שאת מבקשת ממנו- זה לא מצב רגיל ובריא (לעניות דעתי הלא-קובעת בכלל כמובן)

ועוד יותר- שגם הרב לא "מתואם" עם אשתו בקשר שהתפתח בינו לבין בעלך...

אדם גדול יותר אולי יצליח בע"ה להשפיע גם על הרב וגם על בעלך בע"ה

הרבה כוחות ובהצלחה גדולה!!

מזעזעאנונימי (פותח)

לא נורמלי בעליל 

יש סרט ביוטיוב הרב אמר של ישיבת נו"ש ממש דומה.

הייתי ממליצה לך לפנות לפורום תקנה אולי.

^^ אני לא חושבת שמדובר בהומו.אנונימי (פותח)

ולפותחת השירשור-

חיבוק גדול גדול גדול!!!

נשמע לא פשוט!!!

היי קצת הגזמתם..הומו?????אנונימי (פותח)

וואי אני ממש רואה שהוא עושה את זה מלב טוב אבל עם הרבה חוסר טקט וחוסר מודעות וחוסר...לא יודעת אני רק יודעת שזה לא נובע ממשהו "לא כשר" כמו הומו..

בכל אופן,

דיברנו על זה ודיברתי גם עם הרב שלנו שאנחנו החלטנו שמה שהוא אומר אנחנו עושים גם אם אחד מהצדדים לא מרוצה..

והוהא ממש הסכים איתי שלא שייך מה שהולך ובעלי קיבל את זה ואני רואה גם שהשיחה שעשיתי עם אישתו (אני לא יודעת אם כתבתי אבל אתמול התקשרתי אליה שהגיעו מים עד נפש ולא התאפקתי וממש בכיתי לה שאני לא מסוגלת יותר לרמת הקשר הזו שלהם אז כנראה שזה עזר כי היום הוא לא הגיע ולא דיבר עם בעלי בטלפון (לפחות לידי..)

ואני ממש מקווה שבעלי יעמוד בזה ולא יהיה לו קשה להפסיק את התלות הנוראית הזאת..

תודה לכולכם..

או, יופי לשמוע. ב"ה.ד.

"עשה לך רב"..  ברוך ה'.

כמו שההרגל לצד הזה עשה את שלו - כך בעז"ה גם ההתרגלות לצד השני, לאיזון נורמלי.

לגמרי במקרה נכנסתי לפה...אנונימי (פותח)

פעם אחרונה היתה לפני חודשיים.. זה פורום משעמם בדר"כ.. {לא לקפוץ עלי אנשים.. } ופתאום אני רואה מה שכתבת.

זה לא חידש לי כלום.. כי סיפרת לי הכל בטל'.

מה שלומך נשמה יקרה ואהובה?

כתבו לך פה ב"ה עצות טובות ויקרות!

אני מקווה שהכל יסתדר לכם על הצד הטוב ביותר.

אתם באמת עשיתם כמה צעדים משמעותיים וטובים מאוד והרב הזה, כמו שאמרתי לך, באמת לא נשמע כמו רב רגיל.. כמו שאמרתי לך על רבינו הקדוש הרב י' שלא היה מגיע אלינו סתם כל יום.. {למרות שזה היה מאוד נחמד להנות מזיו חכמתו יותר..:-p]

אהובה!!
אני פה!!

ואת ממש יכולה שוב להתקשר...

נשיקה

יהיה בסדר!!

אני בכלל חושבת שאתם צריכים לעזוב את המקום הזה ואת הישיבה הזאת..

שזה היה לכם טוב עד עכשיו..

אבל הגיע הזמן להמשיך הלאה..

שזה לא עושה כ"כ טוב לבעלך שם... ולכם...

אבל זה החלטה שלכם... אולי אני טועה..

נשיקות נשמה!!

התלבטתי אם לכתוב לך אבל לפני משורת הדין.. שתדעי שקראתי את זה..

אני אוהבת אותך!!!

מתוקה חיממת את ליבי!אנונימי (פותח)

כייף שיש כמוך חברה!

תודה באמת שימחת אותי!

אוהבת גם כלכך כלכך! נדבר... 

רק תיזהרו לא לדבר יותר מידי...ד.

ושהיא לא תבוא אליכם כל הזמן לבית לייעץ.....

לא לא נראה לי זה לא הסגנון...אנונימי (פותח)
חחח דן..אנונימי (פותח)

הצחקת אותי..

הלוואי והייתי יכולה לבוא אליה פעם בשבוע..

חח פעם בשבוע? מתי היית אצלי לאחרונה?אנונימי (פותח)
לפני בערך 4 חודשים...:/אנונימי (פותח)

ה' ירחם..

נשמההה

בואי נשתלט על הפורום

נמציא כל פעם בעיות אחרות

למשל מה לעשות אם בעלי אוהב להתחפש לפני השינה בתחפושות של פורים כי אומר שככה השינה רוחנית..

או למשל עוד בעיה מומצאת מה לעשות אם בעלך צובע את השיער לבהיר כי אומר שגדולי הדור היו בהירי שיער..

וכל מיני כאלה בעיות מרתקות..

וואההההההההההההההההההההההה

לא ברורמתואמת

האם גם הסיפור שבתחילת השרשור היה מומצא?

לא רוצה לפגוע חלילה.

חחח מצחיקה!מאמע צאדיקה

לא.

הסיפור בתחילת השירשור הוא אמיתי

השטויות ששתי החברות התחילו לגלגל ביניהן - זה קצת ציניות בריאה במבט על מצבי חיים קשים

וזה הדבר הכי טוב

חבר טוב אמיתי -עיצה טובה להרבה מצבים לחוצים

אני פותחת השרשור..אנונימי (פותח)

אל דאגה זה לא מומצא פשוט במקרה החברה הכי טובה שלי שאיתה דיברתי על המקרה נכנסה לפה..

תודה על כל התגובות...

זו בדיוק היתה כוונתי...ד.

בהודעה שגררה את תגובותיהן,

"לשחרר" קצת את האוירה, אחרי הענין הקשה...

ב"ה שהתחיל כבר להסתדר מתוכם.

סליחהמתואמת

על חוסר ההבנה

למה אתה חושב שהיא לסבית?אנונימי (פותח)

אם המצב הוא באמת כמו שאת מתארת אז...אחינוש

כן הייתי פונה לפורום תקנה לבדוק את ההתנהלות של הרב. אם את חוששת מזה אולי כדאי לפנות לרב ידוע, אובייקטיבי וישר, כמו: הרב גיסר [עפרה], הרב שיינברג עזרא וכו'.

אולי הרב שאת מדברת עליו הוא צדיק גדול אבל ההתנהלות שלו ממש לא רבנית וממש לא יהודית והיחסים ביניהם, לפי מה שכתבת, עברו לחלוטין את יחסי רב- תלמיד.

כתבתי דברים קשים, אבל התיאור שלך היה ממש קיצוני!

די עם פורום תקנה. מספיק נזק נעשה כבר. לא צריכיםילדת ירח

עוד. אם מישהו חש בהתנהלות בעייתית הכתובת היא משטרה ולא אי אלו אנשים שחושבים שהם יכולים להחליף את רשויות החוק. אבל בכלל לא נראה מהספור שמדובר במשהו בעייתי ברמת החוק, כך שהמשטרה לא תטפל בזה ואין טעם לפנות.

אני ממליץ לך לפנות ליוני לביא. הוא מבין בזהאבישי לקס
יוני לביא עוסק בזה הרבה שנים, הוא ישמח לייעץ לך.
yoni@makshivim.org.il
זה המייל שלו.
את המספר חפשי ב144, הוא גר בשהם, מספר של הוט.
בהצלחה. מומלץ מאוד לשוחח איתו.
אני חושבת שכדאי לנסות להגיע לרב של הרב44444

אם מדובר ברב גדול שלא מקבל נשים אז בטוח יש לאשה דרכים להגיע אליו ואם לא אז כנראה לא מדובר ברב כ"כ גדול.... עד כמה שידוע לי אחד מבני מש' אבוחצירה (אחד הבבות) לא קיבל נשים אבל תמיד היה דרך להגיע אליהם....

אם אין לך איך להגיע לרב של הרב אז אולי תדברי עם אשתו של הרב שתדבר איתם (כמובן גם את) ששתיהם ילכו לטיפול ביחד לבדוק את הקשר ביניהם. אם הם לא מסכימים אז לנסות לשתף רב שמבין בתחום או כל מישהו אחר שמבין בתחום ומקובל על שניהם.

בהצלחה.....

את נשמעת אישה מאד חכמהמירימי
קראתי את כל השרשור. אין לי עצה לחדש. העצות פה מאד טובות וגם באמת התקדמת ע"פ העצה לפנות לרב נוסף ומנוסה שיאזן. מכל התגובות שלך ראיתי אישה חכמה, נבונה המפעילה שיקול דעת ולא חוששת להתיעץ. הבאתי בשרשור אחר כאן את דבריו של הרב אבנר קוואס שאומר שלאשה בעלת כתפיים רחבות הקב"ה מביא בעל מורכב כי היא מסוגלת להכיל אותו ולקדם אותו. אשרייך שאת עומדת בניסיון! תמשיכי לנסות לקדם ואל תתיאשי. לפעמים זה קשה כשרואים בעלים אחרים יותר מוצלחים אבל תזכרי שאם בחרת את הבעל הזה, זה מרבש"ע והוא נתן לך את האתגר לחיות עם בעל כזה. זו לא טעות שלך בבחירה. וההשקעה עוד תניב פירות כי נשמע שגם בעלך רוצה להתקדם. תיהי חזקה!
ובנוסףמירימי
חלק מהקושי זה שהבעיה של בעלך היא סוג של בעיה נפשית. בעיות כאלה יותר קשה לקבל. אם נניח ח"ו היה לא תהיה, הייתה לבעלך בעיה רפואית אז יותר קל להתחשב כי כאב פיזי יותר ניתן להבין ויש גם מסמכים שמאשרים. לעומת זאת בעיה נפשית מורגשת כסתם התנהגות לא רצויה שפשוט צריך שהבעל יתגבר עליה ויתפתר ממנה. כאילו הבעיה פחות אמיתית. מן ג'וק שצריך להעיף מהר. תלות זו סוג של מחלה רגשית נפשית! הבעל נכה רגשית. חשוב מאד שתביני. יש לרחם עליו ולא לכעוס עליו. עולה בדעתי שתנסו לשלב טיפול פסיכולוגי. ושוב, היי חזקה.
לא שוב.........!אנונימי (פותח)

אני מרגישה שעזר לכמה ימים והנה זה מתחיל לחזור..

היו עכשיו כמה ימים של שיחרור..

אבל שוב זה חוזר..

עכשיו הרב הזה היה כאן אני לא יכולה לדמיין שזה שוב יקרה..

זה פשוט סוחט ממני את כל הכוחות שקיימים בי..

אני פשוט הולכת להצבי לו תנאי בצער רב שזה או אני או הוא.

אני לא מכונה לחיות במחצב שיש על הפרטיות שלי ועל השיחרור שלנו כזוד-משהו שמאיים.

תראי מה שכתבתי לעיל.ד.

מותר לך גם להרים טלפון ליהודי הנ"ל, ולהודיע לו שבהיות שהוא מאיים על שלמות ביתכם  בביקוריו המוגזמים, בשעות לא-שעות, ולפרקי זמן לא סבירים, ואינו מבין זאת- אינך מוכנה שיגיע יותר.

אוף אבל אני מתביישת!אנונימי (פותח)
אז תתגברי על הבושהנקודה למחשבה

נראה לי שהשלום בית שלך חשוב לא פחות מרגע אחד של בושה.

רק שתדעי שפשוט כאב לי מאוד לקרוא את ההודעה שלך..

עצה שלי כלא נשואה, בלי שום קשר למקרה הספציפי.

לשים גבולות בחיים זה משהו שמאוד מאוד חשוב.

במקרה הזה אין גבול.. אז צריל לשים אותו.

אולי זה מבייש, אבל עם קצת אסרטיביות הרוגע והשלווה שלך יחזרו על מנת להשקיע במה שחשוב באמת.

בבית שלך!

הצלחות.

מועדים לשמחה

ב"ה.כל הכבוד - יש לך מידות טובות.ד.

אבל מה שאני חשבתי היה, שלכאורה מצד האמת אם הברירה היא בין להגיד לבעל "או אני או הוא" (שגם זו לא אפשרות מופרכת), לבין להגיד לו שיפסיק לבוא - אולי זה עדיף.

הרי בעלך קיבל עקרונית את הכרעת הרב ששאלתם, וכל השאלה היא מי יגיד ליהודי הנ"ל..

ואולי הכי טוב בכל זאת לפנות לרבו של הנ"ל, כפי שכבר הצעתי, בדחיפות (דרך אשתו, בכתב או כד'), לתאר את המצב ולבקש שיורה לו מיידית לחדול. זה בצירוף הצעד שעשיתם, יכול להועיל.

אחרי זמן, שהעניינים ירגעו (כך אפשר גם לסכם עם הבעל), כמובן אין מניעה שיהיה יחס טוב ביניהם, אבל בגבולות הנורמלי. לא על חשבון הבית ולא ב"התמכרות" (וצריך להגדיר דבר כזה ממש במס' שיחות שלא עוברים אותן וכד', ככל תופעה שרואים שהופכת להיות "תלותית". הכל אפשר להסביר בנחת, גם לבעל).

לא נעים לי לאמר,פאז

אבל לפי מה שאת מתארת, נשמע לי שהרב הזה קצת מרחף..

גם לפי מה שאמר על המריבות שלו עם אשתו- לעומת מה שהיא אמרה לך.

גם מהחוסר איזון הבולט ב"עזרה" שלו לבעלך- אם הוא היה מבין בנפש/מצליח להתנתק מאיזשהו

צורך או רצון שלו עצמו יש בקשר אינטנסיבי מדי מדי מדי עם בעלך, הוא לא היה מגיע למצב כזה.

ובכלל- משהו שם מריח לא טוב+מדליק נורות אזהרה מהבהבות.

לדעתי- אם מבחינות אחרות זה יכול להסתדר- תעברו משם דירה, וכמה שיותר מהר יותר טוב.

הקשר הזה לא טוב לבעלך!!!

יכול להיות שהרב אכן עוזר קצת, אבל הוא הורס הרבה, ולכן עדיף שלא מדובשו ולא מעוקצו!!

תשבי עם בעלך ותגידי לו שההפיכה שלו לתלותי לא עוזרת לו, שהוא מזיק לנישואים שלכם,

ושזה או את או הרב.

תחליטו על קויים ברורים- אם לא עוברים דירה, וגם אם כן. (אולי תעזרו ברב שלכם??).

בקשר לרב- הייתי מחפשת דרך להודיע לו חד משמעית שהקשר שלו עם בעלך מזיק לנישואין שלכם:

או ע"י שיחה שלך איתו, או ע"י מכתב, או ע"י שליח.

(ובכ"מ- לא הייתי בונה על זה יותר מדי, עקב נסיון העבר,

וגם כי נשמע ממך שהוא מסתכל על המציאות מזוית מאד... אינדיבידואלית ולא בהכרח תואמת אותה...)

בהצלחה יקרה!

אולי כדאי להתייעץ באמת שוב עם היועצת?

ואם יש לך אפשרות לשלוח את בעלך לקבל איזשהיא עזרה- מצויין!!

בשורות טובות..

נ.ב:

אני חייבת לציין שכשקראתי את זה בהתחלה ההרהור הראשון שלי היה- אולי כך זה היה עם כל מיני רבנים אחרים שר"ל

התגלו כל מיני דברים לא נעימים על הקשר שלהם עם תלמידים שלהם.

הסוף היה קשה..אנונימי (פותח)

בשבת היינו אמורים לאכול אצל משפחה אחת שזהמינה אותנו לכל השבת והוא פשוט לא הגיע לסעודה שניה וחארי כן הבנתי שהיה אצל אותו אחד (אחרי מה שהיה אני לא קוראת לו רב..)

החלטתי שאני פשוט הולכת לשם ומדברת עם אישתו שוב, מרוב עצבים וצער על זה שהוא נעלם לי כל השבת ושהגיע אמרתי לו שנמאס לי, שזה או אני או הוא והוא פשוט אמר לי שאני לא מייאמת עליו הוא ממשיך איתו את הקשר.  ואז החלטתי שאני הולכת לשם.

הלכתי ודיברתי איתה אמרתי לה שאם זה ממשיך ככה אני לא ממשיכה את הנישואין אני לא מסוגלת יותר.

והיא אמרה שבעלה אמר שהוא מאד קידם את הזוגיות שלנו ואמרתי לה שזה מממש מממש לא נכון והפוך- הוא מאד דירדר את הזוגיות שלנו...

ובסוף היא הבינה.

חזרתי הביתה ובעלימ לא היה פה גם סעודהב שלישית הוא לא הגיע למשפחה שהיינו אמורים לאכול אצלה.. ופה די כבר נשברתיי!!! סבלתי ממש בושות מהם...

וזהו הבדלה חזרתי הביתה והוא היה כאן עם אותו "רב" והוא פשוט בא והתחיל לצעוק עלי שאני שקרנית וכפוית טובה הייתי בהלם התחלתי לבכות ופשוט אמרתי לו את כל מה שהיה לי לומר עליו..

וצעקתי ובכיתי ומה לא...

וזהו ככה זה נגמר..

מקווה שזה נגמר הוא התעצבן שאני הולכת לכתוב מכתב לראש הישיבה כי אני יודעת שהוא ממש לא יואהב תעניין...

וזהו..תאמת שפשוט לא בא לי להמשיך את הנישואין ואמרתי לו שזה בגללו ותאמת אני פחות מאשימה את ה"רב" הזה..יותר את בעלי על כל מה שקרה...

תודה על ההקשבה..

לא הבנתי,ד.

מי צעק ולמי אמרת מה שהיה לך לומר, לאיש הזה או לבעלך?

או לאיש הנ"ל - טוב מאד. רק חבל שחיכית.

וכבר אמרתי לך - אל תהיי "עדינה" מידי עם האיש הזה, שמא אח"כ תצטרכי להיות הרבה פחות עדינה (הנה, זה כבר התחיל..)

דחוף לרבו - ושיזהיר אותו. גם תודיעי לו שאינך מוכנה שידרוך יותר על סף ביתכם. בלי להתבייש ובלי שטויות. טוב שיש לך בושה - אבל באופן חד פעמי עדיף כך - כדי שתוכלי לשמור את התכונה היפה הזאת לטווח ארוך.

זה לא נכון לדעתי שבעל יותר "אשם". זה מעין "התמכרות". מי שצריך להיות אחראי במצב הזה הוא האיש הנ"ל.

תפני גם אל הרב שלכם, שקיבלתם על עצמכם, בדחיפות. וגם אל רבו של הנ"ל, גם כן בדחיפות.

אל תהרסי הכל בגלל זה, היחס ביניכם יכול לחזור למוטב. יש לבעלך טעות בשיקול דעת (אמרתי: זה כנראה סוג של "התכרות רוחנית". יש דברים כאלה. כשזה יעבור - הוא יתאפס).

הנקודה כעת - זו הסברה ברורה שאם היה נורמלי, אין בעיה של קשר מידי פעם. אדרבה, חיובי. אך כיוון שזה הקצין - צריך להקצין לצד השני ולנתק כל מגע.

זה הסיכום שאתם צריכים להגיע גם עם רבו וגם עם רבכם. יפה שעה אחת קודם.

מועדים לשמחה.

למי שלא הבין..אנונימי (פותח)

אני צעקתי והוצאתי את כל מה שיש לי בלב על אותו "רב" ואני ראיתי את אישתו והיא אמרה לי פשוט תגידי לו שאת לא רוצה לראות אותו יותר בביתכם, זה נשמע שהיא גם ממש לא אוהבת את העניין ושהיא מנסה לשים גבולות ומקווה שגם אני אשים..

אני ובעלי עכשיו ממש בריב אני באמת חושבת רציני שאם הוא לא מתאפס אני לא ממשיכה תנישואים. וזה חבל כי היינו במצב מעולה לפני. עצוב כמה בנאדם אחד ושכל קטן של בעלי יכול להרוס חיי זוגיות שלמים עצוב

ובעלי מתנהג עכשיו בדיוק כמו אותו אדם שראיתי איך התייחס לאישתו, לא עונה לי, מתעלם אני מתוסכלת! אני לא מקום ראשון אצלו עכשיו זה קודם התורה וזה כלכך מעוות!! אוף עצוב! זה לא היה ככה!!!עצובעצובעצוב

נכון לעכשיו אני חושבת ליסוע לחג לבד לחברה או משהו להתאושש קצת ולחשוב מה הלאה..

בוודאיד.

שקודם התורה.

והתורה אומרת לו שהוא צריך להתנהג כמו בן אדם, ולא ללכת אחרי מי שגורם ההיפך ממה שהיא רוצה..

ואני רואה שאשתו המליצה כמוני.. יפה ומצער.

הייתם במצב מעולה - אל תוותרי על זה כ"כ מהר.  אחרי שקצת תרגעי, מלבד מה שכבר המלצתי לך (הרב של הנ"ל, בזריזות. הרב שלכם), את יכולה לשבת לשיחה עם בעלך. לא ב"איומים", זה כרגע לא יעזור. לשאול אותו האם הוא חושב שזה מה שהקב"ה רוצה ממנו, שהתורה מדריכה: שישוחח עם אדם כ"כ הרבה עד שהוא מגיע בשעות מאוחרות ומפריע לפרטיות, יוצר תלות, מפרק שלום בית בשני הבתים..  שיחשוב בשכל ישר אם זו דרכה של תורה.. תגידי לו שאם זה היה מישהו שמדריך אותו ומטיב לו באופן סביר - בשמחה. אבל לא באופן שנוטל את כל מה שביניכם ויוצר אצלו תלות גמורה גם במה שאינו צריך באמת. כמו כן - תזכירי את הסיכום לפי מי אתם הולכים - ומה הוא אמר. תגידי שמבחינתך את מוכנה שתלכו אליו שוב, ושהוא יסביר את כל נימוקיו לשהות הממושכת עם האיש ההוא. ואת תגידי את שלך.

ומה שעשית ביחס לההוא, זה נכון. חבל שלא קצת קודם..

|חיבוק| לאנונימיתמענטש לאכט

כמה שזה קשה...

מספרים על אישה אחת

שהלכה להתייעץ עם הרב

הגיעה לבית\משרד\חדר שיעורים של הרב, נקשה בדלת, שלום הרב

-שלום, אני בשיעור- אם תוכלי לחכות קצת עם השאלה או לבוא שוב...

-אה, הרב, פשוט רציתי להתגרש וחשבתי לדבר עם הרב לפני שאני הולכת על זה...

פנה הרב לתלמידיו- אוקי! השיעור נגמר, עכשיו! כולם ללכת!

וישב על האישה לדיבור ארוך...

אני מספרת לך את הסיפור הזה- כדי לתת לך כוח פרח

את יודעת את האמת

שהאיש שלך טוב  (גם אם עכשיו הוא "מבולבל" קצת...)

ושהיה לכם טוב ביחד

ושעוד יכול להיות לכם טוב ביחד!

שיש גורם שמבלבל ומפריע ומקלקל ביניכם -ושצריך לסלק אותו- וכמה שיותר מהר!

שיש לך את הכוח והתושיה כדי לפעול ולעשות מה שצריך בשביל הבית שלך!

(אפ את רוצה- אני ממליצה לך- לפתוח לך כינוי רק בשביל לכתוב על קורותייך במישור הזה... שתוכלי לרשום תחת כינוי אנונימי כלשהוא ולא כל שירשור חדש יהיה "היי אני אנונימית הזו מהשירשור פעם..." , וככה גם יותר קל לפנות באישי אם את רוצה)

לא היה אכפת לי לרשום מהכינוי שלי אולי אחשוף אתאנונימי (פותח)

עצמי..פשוט אם שמת לב חברה טובה שלי קראה את זה וישר עלתה שזאת אני...ואני לא רוצה שהיא תדע את הכינוי שלי...

אפשר לפתוח כינוי חדש רק לעניין זהלא לעישון
הזוי כל העסק בעוצמותאורה.

לדעתי יש שם תלותיות 

וכמו שכתבתי פורום תקנה.

משהו פה נשמע מגעיל ולא נורמלי..

אולי תנסי לבוא לבעלך ברכות פעם.. תלטפי אותו.. ותשאלי אותו

הי בעל  אני פה רציתי שתשתף אותי קצת מה שלומך? ותתחילו לדבר על הדברים הקטנים בליבו.. כשאת משדרת אני פה לך.. תומכת אוהבת פה בשבילך.

ואולי הוא יפתח אלייך. ויקבל ממך חום ופחות יצטרך את הרב.

(לא שעד היום לא נתת לו.. אבל נראה שהוא צריך הרבה חום ותמיכה)

מה את חושבת?

טוב מאוד שאת כותבת לראש ישיבהאיזה יום שמח

בתקווה שהוא ישפיע על בעלך...

יש לך מצב לדבר איתו ישירות וזה יהיה מהר יותר?

ועוד יותר טוב שאת לא קוראת לבנאדם הזה רב..

הוא הכל חוץ מרב!!!

בהצלחה יקרה ותהיי חזקה!!!!

נשיקה

חיבוק גדולנקודה למחשבה

אין לי מילים

וכל הכבוד לך!!

יקרהמירימי

זה לא פשוט מה שאת עוברת ואני מאד מאד מזדהה איתך. אחרי שעבדתם כ" קשה והתקדמתם פתאום מגיע איזה "רב" ונדבק אליכם, יותר נכון לבעלך והכל משתבש. את מאד כועסת על בעלך- למה הוא לא עוזב את האדם הזה? הוא לא מרגיש את העיוות???!!!! ואני חושבת (וכבר כתבתי את זה קודם) שבעלך הוא חולה! נכון אין לא תרופות והוא לא מאושפז אפילו , אבל מה שעובר איתו זה מחלה נפשית. אני לא כ"כ בקיאה בתחום הנפש ובסיבות שאדם מפתח תלות אבל אדם שנהיה תלוי חזק כ"כ במשהו אחר זה כי משהו בפנים לא כ"כ מאוזן (אולי זה הביטחון העצמי). (ה"רב" גם הוא לדעתי לא מאוזן אך אין זה מתפקידך לדאוג לו כמובן). ומכיוון שהוא חולה, והתנהגותו עם ה"רב" היא המחלה אל לך לכעוס עליו! סליחה ממש שאני מעירה לך במצב כ"כ כואב!!! אני חושבת שבזה שאת אומרת לבעלך יותר מידי שנמאס לך להמשיך את הנישואין איתו הוא מתיאש וחושב "את אישתי כבר איבדתי" ומרב חרדה הוא עוד יותר נדבק ל"רב" הנוראי הזה. תגידי לו על החיובי -" אני רוצה להמשיך ולבנות את הקשר, התקדמנו כ"כ הרבה, עבדנו קשה, אני מרגישה מאד קשורה אליך והרב הזה מפריד ביננו, אני לא רוצה לעזוב אותך.." וכך על זו הדרך. אבל בעיקר תביני הוא לא כ"כ אשם. הוא חולה! כפי שלהבדיל לא היית כועסת עליו אם הייתה מתגלה בגופו איזו מחלה מוזרה. זה קשה לעכל כי זה נראה פשוט התנהגות לא טובה שמה הבעיה להבין ולהפסיק אותה וזה לא כך. לכן ,לדעתי, מלבד כל הפעילויות הנכונות מאד שאת עושה שפניתם לרב אמיתי, ושתכתבי מכתב לראש הישיבה, שדיברת עם אשתו של ה"רב", שאמרת ל"רב" את דעתך האמיתית, וכל מה שתעשי לניתוק וסיום הקשר הזה, מלבד כל אלה כדאי לשלב ייעוץ פסיכולוגי.

ולגבי גרושין- לפי מה שכתבת נראה לי לא כדאי להתיאש, הרי עבדתם קשה עם היועצת ובעלך הוכיח שהוא מסוגל להתקדם (אם הבנתי נכון מההודעה הראשונה שלך בשרשור). לדעתי להתמקד בניתוק מהרב והטיפול הפסיכולגי וכן לחזור ליועצת אם שייך אז עדיין יש תקוה. נכון היו לך בשבת ממש פדיחות אבל זה בגלל המחלה של בעלך והעיקר מה קורה בינכם ולא מה תחשוב עליכם אותה משפחה טובה. לכן אל תשברי. ובאמת שתדעי שאישה גרושה נחשבת בשידוכים קצת סוג ב' גם אם כל האשמה בבעלה הקודם! רוב הסיכויים שתמצאי בחור שהיה נשוי ואולי גם התגרש (אם לא התאלמן) ואז גם הוא מגיע עם פקעלה. וכמה שיבטיחו לך שהוא התגרש בגלל אשתו ושאין לו אישית בעיות את אף פעם לא באמת יכולה לדעת... וכמובן פעם שניה זה תמיד יותר קשה,זה ידוע! יש לכם ילדים? זה עוד יותר מוריד את המניות להצלחה בנישואים שניים!

ה' שלח לך ניסיון לא קל. היית מעדיפה בעל נורמאלי. אולי את חושבת לעצמך? טעיתי בבחירה! אך דעי שאצל ה' אין טעויות. הוא שלח לך את הבעל הזה עם המורכבות שלו וה' יודע למה אבל זה בטוח לטובתך! אני כותבת את זה משום שנראה לי שיש לבעלך רצון לשפר והוא הצליח בעבר. אם הוא היה אדיש למצב/לא רוצה ללכת לטיפול/לא מצליח לשפר כלום אולי הייתי אומרת -את צודקת,תעזבי אותו. אבל זה לא כך.לכן תתחזקי באמונה שה' יתברך שלח לך את זה ואין ממנו יתברך טעויות ותמשיכי לעשות הכל ולהשתדל. כל הכבוד על כל המאצים שלך. אני מאד מעריכה אותך.

ראית את זה ?!אנונימי (פותח)
יום אחד זה עוד יקרה ...אנונימי (פותח)
זה לא נפתח לי...אולי בגלל רימון?אנונימי (פותח)
ואוו אני ראיתי והזדעזעי! לא נראלי שזה המצב..הלחצתםאנונימי (פותח)
סרט חזק.איזה טוב ה'!!!!

איציק ויהודית - לא ידעתי שאתם שחקנים כ"כ טובים

סרט רדוד,פאז

מגמתי ואנטישמי שכזה לא ראיתי הרבה זמן.

לא נעים לי לחשוב שדתיים הכינו אותו.

בינתיים אסתפק בזה למרות שיש לי עוד הרבה מה לאמר על הדבר הזה.

סרט אחלהאורה.

אני ובעלי ראינו אותו מזמן.

ומה אפשר לעשות שיש רבנים כאלה.. 

^^^^^^^^איזה טוב ה'!!!!

הסרט לא אומר שכל הרבנים כאלו אלא הוא מעביר את המסר שעבודת ה' אמיתית לא אמורה להיראות ככה.

אני חושב שהסרט עשוי בטוב טעם ואין בו שום אמירה נגד הדת או משהו בסגנון.

מי שרוצה לחפש דווקא את השלילי תמיד יוכל למצוא את זה.

נראה לי זה יכול להיות תשדיר בחירות של יאיר לפידבעיתה אחישנה

עצוב שמחנכים נוער לציניות כזאת בעבודת ה'.

מציאות קשה!הראל ממודיעין
עבר עריכה על ידי הראל ממודיעין בתאריך כ"ג תשרי תשע"ג 13:26
עבר עריכה על ידי הראל ממודיעין בתאריך כ"ג תשרי תשע"ג 13:23

זה הולך להיות בוטה, לצערי. כי לטובת כולם בסיפור הזה, אני חושב שאת צריכה להביט על המצב כמו שהוא באמת, ללא פחד. אחרת, אין לי ספק שיהיה מאוחר מדאי.

חייב לציין שמתחילת הדברים שכתבת, הבנתי את מה שישתלשל מהקשר הזה. ואח"כ קראתי את זה בהודעות הנוספות שלך...

ואני בטוח שאם זה לא ייפסק, יהיה לזה המשך עוד יותר קשה. ממה שקראתי כאן, אני חושב שהרבה כאן חושבים על זה ולא אומרים. כי לא נעים להיות 'נביא זעם', ועוד קיצוני כ"כ... גם אני לא אומר מפורש, אבל כן מנסה להעיר.

הם חולים. זה ברור.

האיש המסכן והמסוכן הזה שנתקע לחייכם, ניצל את חולשתו הנפשית הזמנית של בעלך. גם אם לא במודע, ואינני בטוח שזה לא מודע.

תחשבי ללא פחד עד היכן יכולים הדברים להגיע. 

אני גם חושב כמו אחרים כאן שיש לאותו אדם בעיה שדורשת טיפול פסיכולוגי במקרה הטוב, ואולי אף הורמונאלי. וד"ל.

זה ההסבר הכי הגיוני להתנהגות החולנית הזו. לצערי. זו התנהגות חולנית , ללא ספק. זו לא עזרה של אדם טוב ללא טקט. זה ברור. אל תתני לעצמך לטשטש את המציאות כי קשה להביט לה בעיניים.

מישהו חייב לעצור את המצב הזה. 

ולדעתי, זה יהיה רק את ואשתו של אותו אדם. פשוט , כי אין ברירה. אני בטוח שהרב שלו או כל גורם אחר , לא יועיל. הוא חולה, הוא לא יוכל לעצור בכוחות עצמו אני מאמין שאין לו כ"כ יכולת בחירה חופשית, זו פשוט מחלה שחזקה מההגיון שלו/שלהם.

זה חייב להיות מישהו עם המון כוח, שלא יותיר הרבה ברירות בידיהם.

יתכן שרק לך ולאישתו יש את הכוח הזה. -אמירה אמיתית, לפחות שלך, על פרידה. כי  ברור שהמצב רק יחמיר, וגם אם לא תרצי עכשיו, סביר להניח שאם לא יקרה משהו חריג, המצב יתדרדר לכדי פרידה, והסבל רק יגדל. ובינתיים, כל יום שעובר, את ואישתו מאבדות מהכוח שלכם להשפיע, כי הם נקשרים יותר, ויהיו יותר חזקים בדרכם המסוכנת. אם תשימי לב, לפי מה שתיארת, זה כבר קורה, התהליך הזה.

מה שכן, את חייבת לנהוג בחכמה. לא לאיים במלחמתיות ( זה פשוט יגרום לו להחזיר, כמו במלחמה...), אלא מתוך אהבה (שאני בטוח שעם מאמץ, תוכלי לאתר אותה בליבך), להסביר את כאבך, וכמה שאת זקוקה לו (כן, זה בד"כ, חשוב לבעל, ולכן חשוב לנסות לעורר בו את הרגש הגברי לדאגה והענקה לבת הזוג) וגם לומר לו, שאם לא יחול שינוי, את הולכת. נקודה. לא כי את שונאת אותו וכועסת עליו (למרות שאת באמת כועסת ובצדק), אלא פשוט , כי את - כמו כל אישה בריאה - לא מסוגלת לחיות כך.

בקשי את שיתוף הפעולה של אישתו של אותו מסכן. היא תשמח לעזור, אולי תצטרכי לדחוף אותה קצת, אבל הרצון ודאי קיים, גם היא סובלת מאוד, זה ברור.

וגם תפילות של שתיכן יעזרו.

ועוד נקודה חשובה לדעתי לא פחות.

צריך לנסות להבין מה גרם לו לתלות הזו. יתכן שאם הוא יקבל ממך תמיכה בלתי מסוייגת במצב הנפשי אליו נקלע, ללא חשש מצידו לפגיעה בתדמיתו בעינייך, ועם שדר תמידי מצידך שאת מעריכה אותו לא פחות, למרות חולשתו (לפעמים קשה לנו הגברים להיראות חלשים בעיני נשותינו), זה יעזור לו לנתק את הקשר עם אותו אדם. יתכן שאף יבכר את ההיפתחות בפנייך מההיפתחות בפניו. לך כאשה שלו יש את היכולת הזו. ללא ספק. אם תצליחי בזה, אין ספק ששידרגתם את הקשר שלכם בעשרות מונים! הוא יהיה אסיר תודה לך על שבזמנים הקשים שלו , תמכתך בו באהבה, ולא נתת למצב לפגוע בהערכתך וכבודך כלפיו. זה עבודה קשה מצידך, אך אני בטוח שהכוח והרצון לכך קיים.

והכי חשוב:

לעניות דעתי, התגובות שלנו , חברי הפורום, תפקידם במקרה כ"כ לא פשוט, רק לעורר אותך על חומרת המצב, ולעודד לפנות לייעוץ מקצועי, שלדעתי חייב להגיע מיועץ שמכיר ומטפל גם בבעיות זוגיות שנובעות מהבעיה שנרמזה כאן. אדם כזה יוכל לזהות מייד לפי תיאורך את המצב האם מדובר בבעיה כזו, או שהבעיה פשוטה יותר, ופשוט לכווין אותך כיצד לנהוג, כי אני מעריך שלא יהיה כ"כ שיתוף פעולה מצד בעלך, לפחות בהתחלה.

בשום אופן, אל תוותרי על ייעוץ מקצועי מהדרגות הראשונות. זה ללא ספק לא עוד בעיה רגילה של שלום בית שכל יועץ יכול לטפל נכון. עם כל הכבוד לנו אנו רק חברי פורום, לא יועצים, וזה לא דרש מאיתנו מבחנים כלשהם...

מעבר לכך, זיכרי, יש בידייך הכוח להציל אחרים, או בעקיפין ח"ו לאמלל אחרים שיפלו ברשתו של אותו אדם בלבוש רב.

איזרי כוח. 

תקופה קצרה של מאמץ, ותוכלי בע"ה להמשיך בדרך הנכונה לשלום בית ואושר(ברור שיהיה צורך בבנית אימון הדדי מחודש, ולא יהיה קל, אבל זה יגיע), עד שיבואו שנים טובות שלא ייזכרו הימים הרעים.

בהצלחה.

רק משהו להזכירילדת ירח

אנחנו בונים תילי תילים של מחשבות ודעות על סיפור שאנחנו לא מכירים, שגם אם שמענו את התיאור שלו, עדיין זה לא כמו לראות בעיניים ולהכיר את האנשים באנמת. שלא לדבר על כך שאנחנו שומעים את הסיפור ממישהו שהוא צד בעניין, ללא יכולת לשמוע את הצד השני ובאפשרות קיימת שאולי צד זה מעט מגזים, גם אם לא בכוונה, כשאנחנו בתוך סיטואציה לא תמיד אנחנו רואים אותה באור מדויק, ובכל מקרה  תמיד לכל אחד יש את הפרשנות שלו והדברים אנם שחור ולבן. לכן נראה לי מעט ואפילו הרבה בעייתי לבנות תיאוריה כזאת קשה על מקרה שאחרי הכול אתה לא באמת מכיר.  

לדעתי להביא את אישתו של הרב לדבר עם בעלך- קינמון -
הרי יצא כאילו את הרעה ואם אישתו תסביר לבעלך שבעצם גם היא רבה עפ בעלה והוא לא עונה לה וכו׳ בכלל הקשר שלהם אז כבר כל היושר של אותו רב יפול. ויפתח פתח להאמין קודם כל לך.

בנוסף תשתפי בדחיפות צד שלישי בעניין לכי תדעי מה הרב ימציא עליך לראש הישיבה או אפילו לבעלך.
אני לא יודעת אם תראי את זה אבל-אנונימי (פותח)

אני חושבת שעצות מאנשים שאת לא מכירה בעניין כזה רגיש זה פשוט לא נכון.. אולי אני טועה אבל לדעתי המשפחה שלך היא זו שצריכה להיות מעורבת. אם אין קשר טוב למשפחה אז חברה קרובה/ רבנית- מישהי שאפשר לדבר איתה פנים אל פנים. להסביר את המצב האמיתי.

למילה הכתובה יכולות להיות משמעוית רבות וכל אחד מפרש את דברייך כרצונו- ועונה לך בהתאם..

רק נשאר לי להתפלל ולקוות שה' ישמע את תפילותייך, זעקותייך ובע"ה תזכו לצאת מהמצב הכואב במהירות ובשלום.

ראיתי...והדבר הכי גרוע זה לערב משפחה~!אנונימי (פותח)

ותודה רבה על העצות..

צודקת! הדבר הכי גרוע לערב משפחהמירימי
זו אחת העצות הידועות של רבנים המתעסקים בשלום בית. אחרי שבע"ה העניינים יסתדרו המשפחה לא תשכח את מה שהיה לנצח נצחים. כשהאהבה בינכם תפרח המשפחה עוד תכעס עליו.
בשמחה. וכמו שכתבתי- אם לא משפחה- חברה/רבנית..אנונימי (פותח)

פשוט לדעתי עדיף פנים אל פנים..

פה כל אחד כותב ממה שהוא מבין- ואף אחד לא באמת מבין...

המון הצלחה וסיעתא דשמיא!

נכון.בדיוק קבעתי פגישה עם יועצת..כי המצב לא טוב...אנונימי (פותח)
תודה =) כייף שיש פורום כזה...אנונימי (פותח)
צדיקה!יטבתה

איזו אמיצה את זה פשוט להעריץ..!!

כמה שאת מנסה לשמור על בעלך ועל הזוגיות שלכם ככל שרק תוכלי!!

ממש אשת חייל מי ימצא.

בכל מקרה אני מקווה שהקב"ה ייתן לך כוחות נפשיים ופיזיים להתמודדות הלא קלה בתקופה הזאת

ובע"ה שהכל יגמר לטובה ובמהירות.

בהצלחה ובשרי לנו בשורות טובות!

נשיקה

אני לא פותחת השרשוראנונימי (פותח)

[למה] רק לי מרגיש שיש כאן סחיטה רגשית?

מי סוחט את מי?אנונימי (פותח)
יקרה... נפל עליך תיק-תיק...אנונימי (פותח)

אנונימית יקרה! נשמע שאת במצב מאוד-מאוד קשה! נשיקה

עד כמה שאני רואה, בעלך במצב חלש, שלא מאפשר לו כרגע להילחם על הבית שלכם, ואת נשארת בודדה במערכה.

זה קשה, זה לא פייר, אבל אין ברירה! ועליך למצוא את הכוחות לעשות את זה! תנסי לזכור את הבית שלכם בזמנים הטובים, ומשם לשאוב את הכח להילחם על הבית הזה!

בואי ניתן משל פיזי למצב בו הבית שלכם נמצא: נדמיין שבעלך חולה בשפעת קשה, והכביסה עולה על גדותיה, הכיורים מלאים, אין אוכל במקרר. הרי לא יעלה על הדעת לדרוש ממנו לקחת חלק בטיפול בבית כשהוא קודח מחום וכל גופו כואב, ועליך לעשות את כל המשימות בעצמך. זה קשה, זה לא הוגן, אבל אין ברירה. נשיקה

ומה עליך לעשות? בראש ובראשונה עליך להתעמת עם אותו "רב".

ה"רב" הזה מזכיר לי בדיחה קצרה: איך קוראים למי שסיים את בית הספר לרפואה עם הציונים הכי נמוכים בכיתה? תשובה: "רופא". וואלה לא הייתי רוצה ליפול על הרופא הזה!

גם הרב הזה, לו היו עורכים אולימפיאדת רבנים, כנראה שלא רק שלא היה זוכה במדליה, אלא קרוב לוודאי שגם לא היה עובר את המוקדמות. ובכל זאת, הוא "רב". מילא.

אז איפה היינו? כן. את הולכת לרב ואומרת לו (במילותיך שלך):

"החלטתי שעלי ועל בעלי לשקם את הזוגיות שלנו ולחזק את הבית שלנו. בגלל זה אני לא מוכנה יותר שתהיה איתו בקשר. לא תוכל יותר להתראות איתו, וגם לא ליצור איתו קשר בכל דרך אחרת. אם הוא מנסה ליצור איתך קשר, אתה צריך להתחמק ולסיים במהירות. מאחר ואני מאמינה שבעלי כן חשוב לך באופן מסויים, אני מציעה לך שאם בעלי יוצר איתך קשר, תאמר לו שהחלטת להקדיש זמן וכח לתיקון הזוגיות שלך והבית שלך, ונקווה שהוא ירצה לקחת ממך דוגמא. משיחותי עם אשתך, אני מרגישה שזה יכול להיות רעיון באמת טוב גם עבורכם."

שימי לב שלא השתמשתי בפועל "ב.ק.ש". את לא מבקשת, את החלטת ובאת להודיע לו מה עליו לעשות.

בשלב הזה הוא עשוי לנסות להתווכח, להתקומם, לספר לך סיפורים, אולי לספר כמה בעלך חלש וכמה הוא עוזר לו, אולי הוא יבשר לך שהשם בכבודו ובעצמוהתגלה אליו בחלום ואמר לו שעליו להתעלק על בעלך. לא משנה - את לא באת לשוחח, לא באת לנהל דיון. את לא עונה לו בכלל על התוכן של דבריו (להתעלם לגמרי! גם אם הוא יאיים נוסח "בעלך עלול לקחת חייו בידיו" או השד יודע מה ה"רב" הזה עלול לקשקש").

את יכולה להוסיף: "הזוגיות והבית מאוד חשובים לי, אז החלטתי שאם אני לא מצליחה לפתור בעצמי את הבעיה הזו, אני אפנה לקבל ייעוץ מקצועי בפורום תקנה". כמו שאני רואה את התפקיד של פורום תקנה, הם בהחלט יכולים לעזור גם במקרה הזה. הבעיה בהטרדות מיניות מצד גורמים בעלי שררה או כח, היא יותר בעיה של ניצול ומרות, ופחות בעיה מינית. שימי לב שהרב מנצ את כוחו גם עליך כדי להגיע אל סיפוקו (יהיה אשר יהיה הסיפוק שהוא שואב מהקשר הלא בריא עם בעלך): את חוששת לפנות אליו בשל התואר שלו! הוא מנצל את התואר שלו כדי לפגוע בבית שלך! פורום תקנה בהחלט יכול לעזור מהנסיון הרב שצברו.

אחרי שסיימת את דבריך את יוצאת והולכת. אם הוא מנסה להמשיך בשיחה, להתווכח, את לא מתייחסת לתוכן של הדברים ולא מסבירה ולא מוסיפה דבר. את יכולה להיפרד בדברים: "אין לי זמן לדבר, כי אני צריכה לחזור להיות עם בעלי ולקתן את הבית שלנו". ופשוט ללכת! הוא ינסה להמשיך אבל את סיימת ואת הולכת.

כדי להתחזק, תדמייני את התנהלות הדברים שוב ושוב, עד שתהיה לך תמונה ברורה כיצד זה יקרה.

וכשאת יוצאת מהרב, את באמת צריכה לחזור ולטפל בבעלך ובבית שלך. איך מטפלים במחלה? יש שלושה דברים שעוזרים בכל מחלה, ושלושתם הוכחו מחקרית:

1. תפילה

2. אהבה

3. צחוק ושמחה

כשאת חוזרת הביתה את אדם שמח ועליז, חיוך על שפתיך בכל עת. את נוהגת באהבה בבעלך, מפנקת כל הזמן (כמו שמפנקים אדם חולה), ובע"ה הוא ידבק בשמחה שלך, ואת בחזרה תדבקי ממנו, ותוך זמן קצר הבית שלכם חוזר להיות מלא אהבה ושמחה, בנין שלם בע"ה. כמובן, אם צריך, לא להתבייש להעזר באנשי מקצוע לפי הצורך בע"ה הכי חשוב להחזיר לכם את מה שמגיע לכם!

אני חוזרת להתחלה: זה בידיים שלך בלבד, למרבה הצער. אך למרבה השמחה יש בך את הכוחות לעשות את זה! נשיקה

מאחלת הצלחה ואושר, כמו שמגיע לכם!

יתכן שמדובר בבעיה של התמכרותחסידית.נט

תנסי ליצור קשר באישי באמצעות מסר או מייל.

יש כמה שאלות שיכולות לאבחן האם מדובר אכן בהתמכרות.

שבוע טוב!

תגידי, בת כמה את? בת 14???נעמה11

מגיבים יקרים, איפה אתם חיים??

מה אתם מתייחסים בכלל?

רואים בפירוש סגנון כתיבה של ילדה בת ארבע עשרה ששיעמם לה, והמחשב היה נראה לה אחלה מקום לשגע אנשים... במקום להתקשר לאנשים לשאול אם יש להם מים בברז...

זה סיפור מצוץ מהאצבע!!

איזו תגובה חצופה!אנונימי (פותח)
תמיד יש את החשדניםאורה.

אל תקחי את זה קשהחיוך

אלעד, יוקטנה בבקשה תכתבו דעתכם אם להאמין למתוסבכתמירימי
ולך- זו דוקה לא נראה כתיבה של ילדה משועממת בת 14! למה את חושבת שהיא דוקה בת 14?? תביאי הוכחות יותר מוצקות שהסיפור שיקרי. זה יהיה מאד עצוב לגלות שמשהי ככה נצלה פה אנשים!
אימלה! זה פשוט פוגע!ניצנית

למה אתם חושבים שאני ילדה?? זה דיי פוגע לכתוב מהלב את מה שעובר עליך ואז חושבים שאת ילדה בת 14..

אגב זאת אני

אל תקחי ללב...ד.

בגלל שטויות שיש לפעמים באינטרנט (פעם איזו ילדה כתבה פה "בעיה" מומצאת, על "בעלה"... היה לה משעמם בחופש..  עיון קצר בכרטיסה הראה שהיא לומדת בכיתה י' באולפנה..  אם כי, מוכרחים לציין, היה לה כישרון ספרותי ודמיוני לא רע..) - יכול לקרות שלמישהו פתאום "קופץ פיוז", רגע, אולי זה סתם..

זה באמת נורא - את לא הראשונה שנפגעת מזה פה; וכבר התרעתי במקרה של הילדה ההיא על חומרת הענין, שעלול לגרום לא להתייחס כראוי למי שבאמת צריך ומגיע לו.

אבל את רואה שכולם - למעט אחת (כנראה בגלל החשש הנ"ל) - לקחו אותך ברצינות ומאד התאמצו לעזור.

וגם, מי שעקב אחרי המשך הודעותייך, הבין שקשה מאד "להמציא" דבר כזה.

וטוב שאמרת שזו "את". שהענין לא יתחיל כלל.

אני מקוה שהמצב אצלכם השתפר. חבל שיתקלקל מה שכבר עלה על דרך המלך.

ממש תודה על העזרה של כולכם!ניצנית

באמת שאני מעריכה כל אחד ואחת ראיתי את ההשקעה שלכם לסייע..

אז תודה =)

וברוך ה' המצב השתפר, הוא עדיין בקשר איתו אבל החלטנו ביחד עם הרב שלו שכל מה שקשור אלינו הוא לא מדבר איתו ואין מצב שהוא מתקשר או עונה בזמן שהוא בבית..וגם הרב שלנו דיבר עם אותו אחד וזה ממש עזר  וכך זה ממש הוריד את התלות..עכשיו הוא מדבר איתו פחות ונמצא הרבה יותר איתי..

ושוב- תודה לכולכם!

איזה יופי! אין יאוש כלל...ד.
מבקשת סליחה שחשדתי.מירימי
נעמה 11 הלחיצה אותי. גם הבדיחות מאמצע השרשור (בואי נמציא.. בעל שמתחפש לפני השינה...). הרי באמת אני לא מכירה אותך! והשקעתי אז באסה לחשוב שבזבזתי זמן ורגשות. יופי שהמצב משתפר. שבת שלום!
תודה מירימי!ניצנית

תאמת אני בכללי אוהבת מאד לקרוא את התגובות שלך! יש לך חכמת חיים!

נראה אמין מאוד, עוד לפני שחשפה את הניקיוקטנה

כמובן לעולם אי אפשר לדעת, אבל דווקא ההודעה הזו בכלל לא מחשידה.

אני חושבת שמי שהיתה טורחת להמציא כזו השתלשלות עניינים, היתה טורחת עוד דקה וחצי בשביל להרשם בניק ייחודי משלה

מי שחושדת כנראה מאמינה אמונה עיוורת בתואר "רב". אפשר לראות בזה תמימות יפה, אולי

אם היא תהיה שופטת, בטח היא תפנק את כל הפושעים האלה שמופיעים בבית משפט עם כיפה פתאום

הוד היקרהתותי77
אני לא מכירה אותך ככ, אנשים פשוט הפכו לפרנואידים פה בגלל מה שקרה בפורום כיפה ויש גם פה חשדות על משתמש מסויים, אל תתיחסי, מאמי, זה רק מפחד.
ושתדעי לך שכולם כן מאמינים לך, אוהדים אותך, מחזיקים לך ידיים ומקווים לטוב איתך! וגם אני! תהיי חזקה מתוקה ואני מאחלת לך שלום בית, והדרכת תלמיד חכם אמיתי איתכם!
קראתי באחד הספרים של ר' אהרן פרידמן...אנונימי (פותח)

(כמדומני בספר "אפשר לצאת מזה" - התגברות על פחדים), על תופעה של תלות רגשית בחבר וכדו'. ייתכן שהדברים שמופיעים שם יכולים לעזור, לפחות במשהו. ייתכן שכותב הדברים (שהוא מטפל, אין לי הכרות אישית איתו), יכול לעזור יותר. 

אוי היא פירקה מלא משפחות. סכנה ממש.יוקטנה
נכנסתי לקישור..בוא נאמרניצנית

שזה לא חכם בכלל (לפחות אצלנו) ללכת לטיפול אצל מישהי שלא שומרת תורה ומצוות, זה יעשה לזוגיות שלנו הרבה יותר נזק מתועלת..

וברוך ה' זה כבר מאחורינו כל הסיפור.. מוציא לשון

טוב לשמוע!י.צ.באחרונה
שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות
לא כל כך טריים אבל רואה שיש פה אנשים חכמיםכולנה

בעלי ואני נשואים מעל עשור, אפשר להגיד שבעשור הזה בנינו את עצמנו מכל הבחינות - משפחה ברוכה, לימודים, קריירות, בניית בית, באמת נשאבנו לכל זה מאוד, וזה באמת מאוד מתאים לאופי שלנו. אבל בדבר אחד פחות השקענו וזה הזוגיות שלנו, ב"ה אני לא מתחרטת ואנחנו אוהבים ומסתדרים יפה סה"כ בכל התחומים.

אבל אני מרגישה שחסר לי קצת בניית הזוגיות, אני עובדת עם זוגות שאני לפעמים מוצאת את עצמי מקנאה בקשר שלהם, איך מסתכלים אחד על השני בעיניים, איך יש בינהם אהבה פשוטה ואמיתית כזאת (נמצאת ברגעים מאוד אישיים של זוגות אז זה משהו שקולטים ואי אפשר לזייף, כמובן שוראה גם זוגות שאין לה את זה..), כבוד מאוד גדול, הערכה. מרגישה שלא בנינו את זה מספיק.

בעלי לא טיפוס חברתי במיוחד, והוא די מסתדר עם עצמו, כמעט ואין לו צורך בשיחות מעבר לשוטף הרגיל, וגם זה לא חובה אם לא יוצא. שיחות עומק בכלל הוא בחיים לא יזום, כשאני יוזמת זה מביך ומכביד עליו.

אני גם טיפוס סגור ומופנם אבל כשאני נפתחת ומרגישה שמתעניינים בי אני זורמת ונפתחת.

היו לי הרבה אכזבות בקשר עד שלמדתי להבין שזה לא אישי והוא פחות צריך את זה, וגם למדתי להכיר את עצמי שגם לי קשה לקלף את הקליפות, ואין ספק שהיה לי חלום על בעל משפחתי וחם, שיפתח את נימי נשמתי ונגדל יחד.. בפועל זה לא קרה וכנראה לא יקרה, אבל אני בטוחה שאפשר יותר להוציא מהזוגיות שלנו ואני רוצה לנסות אבל לא יודעת איך.

כי אני בעצמי מתקשה, והוא מרוצה מהמצב ולא צריך יותר מזה (למרות שלדעתי הוא לא מכיר משהו אחר וגם הוא מלא בחומות ומגננות אבל ניחא 😏).

טיפול זוגי היינו לאחר שכנועים רבים לא הרגשתי שעזר יותר מדי, טיפול אישי גם הייתי ולא ראיתי ישועות בתחום הזה.

תוהה אם יש פה זוגות שחוו דברים דומים ומצאו דרך לפרוץ את המחסומים, קחו בחשבון שמדובר פה בשני אנשים "כבדים", אז שיחות, כרטיסי שיח למינהם כנראה פחות יעבדו, אבל לא אכפת לי לשמוע . 

מבין לגמרי ומכירנהג ותיק

אולי לנסות לשנות אווירה, מקום.

לצאת סתם לסיבוב ולדבר

לשבת במקום שהוא לא הבית, כדי להתנתק ממנו לזמן האישי הזוגי שלכם.

אל תתייאשי, כי נשמע שזה בוער בך, ואת לגמרי צודקת.

ואם את אומרת שגם את כמוהו בקושי לקלף קליפות אז תנסי לחשוב מה עובד עלייך ועם זה תקלפי לאט לאט ממנו. זה בשלבים, בתהליך.

הלוואי ותצליחי

תודה, באמת לאחרונה הצעתי שנעשה סיבוב בחוץכולנה

מדי פעם, כי הילדים כבר גדלו ועד שמפנים ואת האזור ומאפשרים שיחה שקטה לוקח זמן.

אז הוא מסכים ברעיון ואפילו תומך בו, אבל הביצוע בעייתי, הוא לא יזכור או יציע בשעת אמת ואני כן רוצה לראות ממנו איזה בדל של יוזמה.

כשיש ילדיםנהג ותיק

זה באמת מאתגר בטח אם רוצים לשבת בבית ולכן יציאה החוצה מאפשרת יותר שקט וזמן זוגי נטול הפרעות. אם צריך אפילו לומר לילדים (אם הם עוד ערים), עכשיו אמא ואבא יוצאים לזמן לעצמם.

אפשר סיבוב, אפשר לקפוץ לפינת טבע (אם יש בסביבה), אפשר להוסיף משהו קטן לאכול (מאפה?).

מבין מאוד את הרצון שהוא יזום. אמרת שהוא לא כזה אז גם אם יתחיל ממך אותי מתוך זה הוא יראה שזה טוב, יבין (אולי ישמע ממך) את הצורך בזה וזה יבוא גם ממנו.

הלוואי

אף פעם הוא לא יזם? איך היה לפני החתונה או בשנים הראשונות?

גם בהתחלה הוא לא יזםכולנה

זה נס שנשארנו יחד כשאני חושבת על זה לעומק

הבעיה שגם לי קשה הביצוע ובאופי של כן תמיד מעדיפה להצטרף מאשר להחליט וליזום

והנה הנס הזהנהג ותיק

כבר עובד יפה מאוד מעל עשור עם הצלחות רבות מהרבה תחומים.

ברוך ה

כל הכבוד לשניכם

ואולי היה שווה לרשום את כל מה שרשמת כדי להגיע לנקודת העומק הזאת שאמרת. לא?

גם בתקופת החברות/אירוסין הוא לא יזם כלום?

אני לגמרי מבין את הרצון שהוא יזום. ואם את דומה לו אז כנראה שאת יכולה להבין למה הוא לא יוזם את זה, ועדיין אם בך זה יותר בוער תנסי את ליזום משהו, אפילו התחלתי, אולי רק להציע סיבוב שכזה או לשבת באיזה פינת חמד ושהוא יעזור לך ליצוק תוכן. זה יכול לעזור? אולי אחרי פעם פעמיים כאלה זה יביא אותו מעצמו ליזום כאלה דברים, יכול להיות? 

אולי כאן יש אפשרות לעשות צעד ראשוןנגמרו לי השמות

כלומר לתפוס את כל ה"מה כן" (ולא רק כל המה לא) ולעבור דרכו, לא לוותר עליו.

נכון, זה לא אידיאלי אם הוא לא יוזם.

ונכון, זה לא מושלם שאת זו שצריכה להזכיר בשעת אמת את ההליכה.

וזה באמת באמת היה משמח אותך אם הוא היה עושה זאת.

אבל יש בתוך כל הדבר הזה גם הדרגתיות שנכונה ויכולה להיות מאוד מועילה ומקדמת לשניכם גם יחד.

כלומר לא לחתור רק ל0 או 100, אלא ממש לעשות צעד צעד.

אז בתור צעד ראשון -

שאת הצעת שתעשו סיבוב בחוץ - מעולה!

והוא הסכים - מעולה!

ואפילו תמך ברעיון - מעולה!

ועכשיו נשאר את שלב הביצוע,

אז אם כרגע את זו עם החוזקה של לזכור ולהזכיר - גם מעולה! לא נורא בכלל כרגע, העיקר שתצאו, זה מה שחשוב עכשיו, ההתקדמות, הצעדים, הכיוון.

לא המושלם, לא סוף הדרך, לא בבת אחת.

צעד אחר צעד.

התקרבות אחר התקרבות.

לאט לאט ובהדרגתיות.

אז לבינתיים אם תנטרלי את המשוואה בראש שאומרת לך ש"אם בעלי לא יוזם = לא אכפת לו ממני אז כבר לא שווה כלום" (או משהו דומה )

וממש לשנות אותה בראש ל: "בעלי מסכים ואפילו תומך מאוד ביציאה זוגית להליכה = ככה הוא מראה לי שאכפת לו ממני, מהקשר, מהביחד ואני רואה את זה".

או לעוד משוואה מקדמת של "בעלי מסכים ואף תומך ביציאה זוגית וכרגע החוזקה שלי היא לזכור - אז אני אשתמש בחוזקה שלי ואראה את ההסכמה והתמיכה של בעלי ברצון ובביצוע עצמו לאחר התזכורת כחוזקות שלו".

כי באמת שכולנו רק בני אדם, עם חוזקות ועם חולשות.

אף אחד מאיתנו לצערנו לא מושלם, רק הקב"ה לבדו מושלם.

ואם אפילו נאמר על צדיקי יסוד עולם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אז מי אנחנו הנמלים לידם...

לכן כדאי מאוד לקחת בזוגיות את החוזקות של כל אחד, ולהתברך מהם.

וממה שהם אינם חזקים בו, לפחות לא כרגע - לשים בפרופורציה של האנושיות שלהם.

אז כרגע לך יש חוזקה של יוזמה - מעולה! תשתמשו בה! גם בהצעה וגם בתזכורת.

ולבעלך אולי יש חוזקה של הביצוע עצמו (להסכים, לתמוך, לעשות), אילו עוד חוזקות אחרות יש לו?

אולי יש לו אפילו מקומות בהם דווקא הוא יותר חזק ממך בדברים אחרים?

ממש לראות איך ניתן להתברך מהחוזקות של השני

וכמובן להביא לקדמת הבמה גם את החוזקות שלנו

והכי חשוב - לא להלביש על חיסרון של השני/ה שזה אומר שלא אכפת לו או הוא לא אוהב או אני לא חשובה, אלא להבין שפשוט כרגע הוא לא חזק בזה,

ודווקא לנסות ולראות את כל ה*מה כן*, במקרה הזה את ההסכמה והתמיכה הגדולה, ובטוחה שיש עוד.

כמובן שבהמשך אפשר לדבר על החשיבות של היוזמה גם מצידו, עד כמה זה ישמח אותך, מה זה יתן לך להרגיש שהוא יזום וכן הלאה,

אבל זה בהמשך הדרך, בצעד או בצעדים הבאים, ולא הכל בבת אחת

אז עכשיו ממש תתפסו חזק את הצעד הנוכחי הזה - וצאו להליכה ותהנו!

מגיע לכם את זה כ"כ!

בהצלחה רבה

תודה, באמת יש בו הרבה מאוד דברים טוביםכולנה
אבל בקטע הזה גם אני קצת כבדה ורוצה שישכנעו ויקראו לי, גם כי ככה ארגיש שאכפת לו ועל זה ענית, אבל גם כי אני באופי שלי טיפוס מצטרף ופחות יוזם 
מנסה להרחיב על גבי מה שהוספתנגמרו לי השמות

אם גם את באופי טיפוס פחות יוזם, והרצון שלך הוא באמת להצטרף, אפשר בהחלט לנסות לדבר על זה בצורה ישירה (כמובן לא בהאשמה אלא כשיתוף של הלב שלך) ולשתף אותו למשל שכאשר את צריכה כל פעם ליזום או להזכיר - משהו חסר לך בחוויה הרגשית של להרגיש נחשקת/מחוזרת/אהובה/חשובה וכו', או שפשוט גם לך קשה לזכור ואת צריכה אותו איתך כאן

ולכן היית שמחה אם היה זוכר מעצמו לפחות בחלק מהפעמים.

ועל גבי הרצון הכה חשוב, חשוב גם לנעוץ עוגנים במציאות שיעזרו לכם בתכל'ס. 

והצעד הראשון לשם כך הוא באמת יצירה וקביעה של מרחב זוגי.

קודם כל לפנות ביומן מקום למרחב של הביחד שלנו.

זה יכול להיות שעה בשבוע, זה יכול להיות חצי שעה בשבת, זה יכול להיות פעם בשבועיים, זה יכול להיות 10 דקות בסוף היום וכן הלאה.

אבל לקבוע.

לשריין.

להכניס זאת בצורה אקטיבית ויוזמה ללו"ז וליצור קודם כל את המרחב הזה.

ועל גבי המרחב - ניתן לראות מה הלאה לצעדים הבאים.

לראות מה הלאה עוד יכול לעזור לשנינו, בהינתן ששנינו באמת לא טיפוסים יוזמים כ"כ.

למשל:

אחרי שקבענו מרחב זוגי

* אפשר לקבוע את הסיבוב בחוץ ביום קבוע בשבוע בשעה קבועה - וכך זה גם בתוך היומן וגם מוריד כל שבוע מחדש מאיתנו את עניין ה"מי יזם ומי לא".

* אפשר גם לשים תזכורות לשניכם ביומן לכך.

* אפשר להמשיך בתוך המסגרת הקבועה של המרחב הזוגי שקבענו מראש ולהוסיף לתוכה עוד דברים שמעניינים אותנו, ממש אפילו לעשות רשימה של כל מה שעולה לכם לראש שיכול לעניין אתכם ואז לראות את הרשימות של כל אחד ומה יכול להתאים ולהסתדר לשניכם גם יחד.

כך יש לכם "סל" של אפשרויות מוכנות מראש וכל פעם תוכלו לבחור אחת מהן.

* אפשר ואף מומלץ להצמיד לכל זמן זוגי כזה חיזוק חיובי - ממש להצמיד לו משהו מפנק ומשמח שמיוחד לכך אם הצלחנו, זה עוזר לקבע הרגלים חדשים.

לדוג: אם את אוהבת אייס קפה ואת מפרדנת לך אחרי כל פעם שיצאתם אייס קפה זה חיזוק חיובי

וכל דבר דומה שאוהבים.

* להתחיל מדבר קטן וקל ולא לצפות ולחכות רק ל"מושלם" הזה, אלא פשוט עצם הזמן ביחד הוא חשוב ובונה. לכן לא לחכות לאיזו "מוזה" או להרגשה המושלמת כדי להתחיל, אלא עצם הקירבה נוצרת שמאפשרים פניות אחד לשניה ולא לפני.

אז רק להתחיל. רק משהו אחד. קטן.

* מתוך הסעיף הקודם חשוב גם לזכור שלפעמים מה שעוצר אותנו זה לא חוסר רצון אלא שזה פשוט מרגיש משימה גדולה מדי או כבדה מדי או מורכבת מדי עלינו עכשיו, ואז ככל שהצעד יותר קטן ופשוט כך הסיכוי שזה באמת יקרה עולה.

למשל אם נחליט ש"נצא לסיבוב סביב הבניין לאחר ארוחת הערב" - זה משהו מוגדר ונקודתי ויכול לקדם גם את המוטיבציה.

* אפשר להחליט שעושים תורנות וכל שבוע מישהו אחר אחראי להביא רעיון ויוזמה (ואז הוא שם לעצמו תזכורת או עזרים אחרים שיעזרו לו לזכור וגם את כמובן בתורך )

* אפשר להצמיד את המרחב הזוגי לפעולה קבועה שממילא עושים כדי שנזכור - למשל אם מחליטים שכל שלישי בערב עושים הליכה אחרי ארוחת הערב או ההשכבות - זה משהו צמוד שעוזר לזכור.

* אפשר גם להחליט מראש על סימן היכר חמוד שאיתו נזכיר אחד לשניה את הזמן שלנו: כמו לעשות פרצוף מצחיק / מילת קוד / סימן מוסכם / שאלה פשוטה וחביבה של "מתאפשר לך עכשיו את הזמן שלנו?"

* אפשר לשים פתקים שיזכירו במקומות חמודים, כמו הקומודה, המראה, המקרר, הכרית וכן הלאה.

חשוב גם לזכור שהמוח שלנו בנוי מתבניות תבניות, וכאשר באים לעשות שינוי ישר יש את הקושי המובנה שהתת מודע שלנו מזדעק ואומר: אל תזיזו לי את המוכר והידוע! לא אוהב שינויים! לא רוצה שינויים! ובהחלט יש את החשש והרתיעה ממשהו חדש, שונה.

לכן כדי לשנות דפוס, כדי ליצור הרגל חדש - אנו נדרשים גם לסבלנות, גם להתמדה וגם לאורך רוח. 

לוקחים בחשבון שיהיו גם טעויות או נפילות בדרך,

לוקחים בחשבון שזה תהליך וצריך זמן וסבלנות על לקביעת ההרגל החדש בתוכנו,

מעצימים את כל הפעמים שאנו כן מצליחים (גם בפני עצמנו וגם לשני/ה),

מזכירים בסימן היכר כאשר שכחנו,

מביאים איתנו הרבה חמלה ונשימה עמוקה

ומתחילים.

באמת צעד צעד.

ולאחר כמה וכמה פעמים וחזרות כאלה - זה יהיה יותר קל ב"ה וכבר יתקבע להרגל החדש והטוב שלנו.

אז בתוך כל העומס המטורף של החיים והשיגרה השוחקת - כאשר אנו מכניסים בצורה *אקטיבית* זמן יזום ויוצרים ומאפשרים מרחב זוגי, כך צעד אחר צעד אנחנו מתקדמים ומעמיקים.

לא מצפים ל"זבנג וגמרנו", אלא בהתמדה פעם אחר פעם ושלב אחר שלב, לאט לאט.

תודה רבה! לקחתי לי מכאן כמה נקודותכולנה
בשמחה רבה והמון הצלחה 🙏נגמרו לי השמות
אולי בתזמון עתידיהעני ממעש
ממליצה ממשעוד מעט פסח

על הקורס של יוני אנטמן.

זה קורס שמיועד לצד הנשי (יוני היא אישה, למרות השם). הנחת העבודה היא שאת עושה את הצד שלך, והוא כבר יגיב לזה (לא מצופה ממנו להשתתף או לצפות בשום דבר).

הרעיון הוא קודם כל ללמוד להכיר את עצמנו, מה הרצונות שלנו, הרגשות העמוקים, הכאבים שחוזרים על עצמם.

היא נותנת גם כלים של איך לתת לעצמנו מקום לכאב וקודם כל להתמודד בעצמנו עם הכאב, ואחר כך גם איך לתקשר אותם בצורה מקרבת, בלי לגרום לגבר להרגיש אשמה.

בדיוק היא מתחילה מחזור חדש (מה שלא קרה כבר שנה וחצי...).

לי אישית זה היה משנה חיים, יותר מכמה וכמה טיפולים שהייתי בהם.

אם תרצי פרטי יצירת קשר וכו'- בפרטי.

שלחתי הודעהכולנה
זה הגיוני ומוכר, ובסה"כ נקודת הפתיחה היא טובהשושיאדית

קודם כל ב"ה הקמתם בית, משפחה, ביססתם את החיים שלכם וזו קרקע יציבה לזוגיות פורחת.

אז עכשיו, אתם נמצאים בתוך שגרה טובה ורק רוצים להוסיף לה זוגיות טובה.

בהתחשב במצב של שניכם את יכולה לקחת דבר שלישי קבוע ומתחדש שדרכו תוכלו לבנות מסלול זוגיות.

כלומר -

לקבוע עיתים לדבר מסויים ששיוביל להתפתחות בקשר.

לדוגמה:

-אם אתם אנשים עיוניים: לקנות ספר מעניין, משהו לא שגרתי, בנושא שמעניין אתכם ולקבוע עיתים לקרוא בו / לשוחח על סוגיה מיוחדת שבו.

(הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא ספר מדהים שמדבר על ההבדלים והמכנה המשותף בין גברים לנשים).

- אם אתם אנשים של חוויות: לקבוע "דייט שבועי" יום / ערב מסויים בשבוע שאתם יוצאים למקום שבחרתם מראש.

(אפשר לחלק את התפקידים - תכנון מסלול / ציוד / אוכל / וכו'...)

- אם אין לכם יותר מדי זמן לחשוב: ללכת לשיעור קבוע בנושא זוגיות - אם יש בקהילה / באיזור שלכם. 

(עצם ההליכה של שניכם מכניסה למודעות את החשיבות שיש לשניכם בזוגיות אחד עם השני)

ואז ליצור מציאות קבועה ומתחדשת שמוקדשת רק לזוגיות שלכם.

ומשם לאט ובסבלנות, השגרה הכללית גם תהיה מושפעת.

לא לפחד מהפחדלאחדשה

אנשים כבדים זה לא כמו אנשים קטועי גפיים.
אני בטוחה שלכל אחד מכם יש  נושאים שהשיחה עליהם קלילה נעימה וזורמת.
אפילו אם זה משהו "טפשי" או ילדותי. ז"א שזה לא היכולת או הכישרון, אלא התפיסה של הנושא.
יכולה לומר לך על עצמי, במשך שנים נמנעתי ופחדתי לעשות צעדים ממחסומים פנימיים של פאדיחה ואיזה מביך ובושות.
מה אני אגיד שאני אוהבת x.y.z?
מה אני אשתף שבא לי כך וכך?
איך זה ייתפס, איך זה נראה מבחוץ?

את מתארת קושי, מתארת מציאות של נתונים טכניים- ששניכם כבדים ואולי קצת סגורים. יש לזה סיבה, בד"כ אנשים כבדים או סגורים לדבר או לעשות דברים מסויימים כי מפחדים מהשלכה. שווה לעצור ולשאול- מה ההשלכה שממנה מפחדים? האם יש מקום מהותי עצמוני לפחד או שזה רק פחד שמתפתח ומתעצם בראש אבל בפועל אין שם איזה משהו נורא?

למשל, ללכת שניכם לבאולינג.
אם אני מסתכלת מהצד על הסיטואציה שאת מתארת- הייתי חושבת שאת לא תרגישי בנוח והוא בכלל יבטל את הרעיון.
אבל אם תפרקי את זה לעצמך ולו-
יש בינכם בסיס טוב. הוא לא מבין מה צריך לשדרג בזוגיות- סבבה. את רוצה. הוא מוכן בלי להבין לעשות בשבילך כי אוהב אותך?
יופי.
אם כן בוא איתי לבאולינג.
יגיד לא? למה?
על כל סיבה שיביא אפשר לפרק אותה שכלית ולהבין שאין שם מהות, אלא איזה פחד כללי לא מוסבר, מחסום שהוא לא מחזיק בעצמו.
ולאט ככה לפתור את המחסום וללכת, ולהינות אחד מחברת השני.
שינוי אווירה וחוויות משותפות פותחות מרחב שאינו תלוי בילדים, כסף, בית, מחוייבות- ומזכיר לכם למה בחרתם אחד בשניה- כיף לכם יחד.
זה פותח את התיאבון להרחיב את התחושה הזו, לשדרג אותה ולעבוד עליה.
אחרי כמה חוויות חיוביות מקרבות כאלה הוא ירצה בעצמו.
ברגע שיש רצון הדדי ופתיחות מחשבתית אפשר לעבוד בצורה יותר אפקטיבית...

נראה לי נגעת בול בנקודה, לפחות מבחינתיכולנה

מבחינתו אני עדיין חושבת שהוא סוג של טיפוס כזה של שגרה שגרתית לחלוטין, וגם בתור ילד, מתבגר ואדם בוגר כמעט ולא הרגיש צורך במענה חברתי רגשי, לא מחפש חופשות או יציאה מהשגרה, ומבחינתו סוף היום לשבת ללמוד או להתעדכן קצת בחדשות מספק לו את האוורור שהוא צריך.

את צודקת שיכול להיות שזה נהיה הרגל ואפשר לנסות לשאול אם זה חייב להמשיך להיות ככה או אפשר לנסות דברים אחרים.  

זה שונה מהמחשבה שלי כרגע כי אני בעצמי מקובעת אבל נתת כיוון יפה 

אני מכבדת מאוד את העם הגברי, אבל...לאחדשה

זה קצת בידיים שלנו.

זו תורה שלמה, אבל על קצה המזלג

זו ה'נשמה' של הקשר.

הוא לא מבין למה צריך

אבל כשתעשו תהליך ותגיעו למקום מחבר, מקרב ומרגש בקשר, הוא יודה לך על זה בדיעבד, בטוח.

וכאן את נכנסת לתמונה. עצם ההבנה שחבר משהו והרצון לשנות, למרות שאת מתארת שגם את לא 100 אחוז שם, זה צעד ענק בדרך לשינוי חיובי.

את מתארת שהוא לא טיפוס כזה, אבל אולי זה משהו שגרם לו 'לא להיות כזה'? גם מילדות? פחד מכישלון, אכזבה, מבוכה וכו'? את לא צריכה להפוך להיות המטפלת שלו, למרות שממציאות החיים והנסיון בסביבתי הקרובה אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד גברים עוברים שינוי נפשי חיובי ומעצים בעקבות הקשר הזוגי עם האשה שלהם.

אני מתכוונת, יש גברים יותר עמוקים, שיחות נפש, יש כאלה שאוהבים ריגוש, אקסטרים, יש מי שנהנה לטייל ולצאת ויש 'מקובעים'

גם אם הטבע שלו 'מקובע'- חוויות חיוביות מקשרות ומעצימות עם בן זוג אהוב, תמיד תהיינה משהו כיף.

הוא התרגל לשגרה, כי היא נוחה וצפויה מראש. פחות ציפיות פחות אכזבות.

אבל אילו חיים אלו?

אפשר לעורר אצלו את הנקודה הזו למחשבה וממש ללכת לכיוון- למה זה ככה, ממה אתה מפחד?

ואפשר להתחיל מצעדים, ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.

וכמובן כמובן, תפילות אינסוף על זה, וזה ממש בר שינוי, וזה ממש בידיים שלנו ובסיעתא דשמיא, ואם מישהו יכול - זו את, האשה, הלב והרגש של הקשר🤍

כל מילה זהבנגמרו לי השמות
כשאת כותבת את זה על תגובה שלילאחדשה
זו המחאה הכי גדולה שאני יכולה לקבל 😍
❤️❤️ תודה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה
את קסם בפני עצמך ותמיד אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך ❤️
עזרה כלכלית לאחיםזמנילעזר

יש לי אחות שרוצה לקנות דירה, ולנו ב"ה יש יכולת לסייע לה.

בררתי איתה איזו דירה היא מעוניינת לקנות, וראיתי שמדובר בנכס מאוד בעייתי, שמידיעה גמורה (עסקאות בסביבה, שומה והכרת הנכס) שווה כמה מאות אלפים פחות מהמחיר הדרוש.

אוסיף לכך שהיא תצטרך משכנתא גדולה עבור הדירה הזו, שתלווה אותה בהחזרים די חונקים ל-30 שנה.

העלתי בפניה את כל הבעיות הקיימות בדירה, אך היא באופן לא רציונלי מתעקשת לקנות דווקא אותה. 

גם כשביקשתי ממנה שתסביר לי איך הדירה בכלל משרתת את המטרה לשמה היא קונה אותה, היא לא ידעה לענות לי.

תהיתי לעצמי, האם אני בתור אח שדואג ורוצה בטובת אחותי, ראוי שאציב תנאי - העזרה הכספית תינתן רק עבור עסקה סבירה שאינה בזבוז כספים עצום.

הצדדים:

מצד אחד, כאח, מקומי לעזור ולתמוך, ואין מקומי לחנך.

מצד שני, אם אני מסייע לה ב-X כסף, והיא תלך על הנכס הזה ותפסיד בגללו 5X כסף, יוצא שלא סייעתי לה, אלא ההיפך, עודדתי אותה לעשות את הפעולה שגרמה לה להפסד גדול.

מה דעתכם נכון לעשות בסיטואציה?

לא הייתי נותן.חתול זמני

בכלל אני חושב שעזרה במשפחה בסכומים מאוד מאוד גבוהים היא מתכון למרירות מניסיון.

אל תעשה משהו שיגרום לך להתבאס.

מה עם בעלה של האחות? איתו אפשר לדבר אל ההיגיון?מתואמת

באופן כללי לדעתי - אם החלטת לתת את הכסף, אז תן אותו בלב שלם בלי לחפור. אולי רק בליווי תפילות שלא תהיה פה נפילה גדולה מדי...

כל עוד לא מדובר במשהו שהוא סכנת חיים או נפש - נראה לי שלא נכון "לחנך" את האחות...

הכסף לא יוחזר אליך במידה והיא תפסיד?נעמי28

הייתי מפרידה בין שני הדברים.

העצות שלך לגבי הנכס לא קשורות להלוואה, גם אם לא היית נותן חלק, בתור אח שמבין בזה אתה רשאי לייעץ, אולי כדאי לדבר על זה שוב דרך בעלה.

ואם אתה רוצה לעזור, תעזור.

בלי קשר למה יעשו עם הכסף כל עוד ההחזר שלך מובטח.

אל תחנך אותה בעזרת הכסף שלך.

בטח לא להחזיק אותה בתנאים.

(שוב כל עוד אין פגיעה בהחזר)

מסכים עם כל מילהפשוט אני..
לגבי שווי הנכס:

ממילא הבנק דורש להביא שמאי, אם באמת יש פער עצום בין המחיר המבוקש לבין שווי הנכס, אז הבעיה תהיה עצומה: הבנק יעמיד משכנתא בהתאם לשווי שקבע השמאי, ולא בהתאם למחיר בחוזה. 

ואז היא לא תוכל להשלים את העסקהנפשי תערוג

ומה שיפגע ראשון זה ההון העצמי שהוא נתן לה

אני לא הייתי נותן במקרה כזה

למה שיפגע? אם אי אפשר לבצע עסקה?אריק מהדרום
אם אין עסקה אין פגיעה.
ברוב העסקאות הנדל"ן שאני מכירנפשי תערוג

אתה מקבל אישור עקרוני מהבנק

אין סיבה שלא יקבלו. כי זה לא קשור לנכס.

מוצא נכס

חותם עסקה ומשלם סכום התחלתי כלשהו

לאחר מכן מתחיל תהליך של הלוואת משכנתא. שחלק ממנה מגיע השמאי של הבנק

אם הדירה לא שווה את המחיר שחתמת עליו. השמאי יתמחר אותה לפי הערך האמיתי שלה ולפי הערך הזה הבנק יסכים לתת הלוואות משכנתא

ואז אין לך די כסף להשלים את העסקה ורוצים לבטל את החוזה. בדרך כלל זה יהיה כרוך בדמי פיצוי כלשהם למוכרים. הכסף הזה יצא מההון העצמי.

אפשרות נוספת.

לפנות לגופים חוץ בנקאיים כדי להשלים את היתרה.

הבעיות עם זה

1. אם הבנק ידע על כך. יכול להיות שהוא יצמצם עוד יותר את הסכום שהוא מוכן לתת.

2. הלוואה חוץ בנקאית בדרך כלל נתנת בריביות גבוהות יותר. כך שיכולות להכניס לסיבוך כלכלי

אבל אם הערכת שמאי נמוכה משמעותיתאריק מהדרום

אתה לא מקבל בכלל אישור עקרוני.

ואתה לא חותם עיסקה.

ולא משלם כלום.

בדרך כלל שמאי מביאיםנפשי תערוג

באמצע תהליך לקיחת הלוואות המשכנתא.

כי רוצים להביא דווקא שמאי שעובד ספציפית עם הבנק שהחלטת לקחת ממנו את המשכנתא

וכדי לקבל הצעה קונקרטית למשכנתא כדי להשוות בין בנקים. בדרך כלל הבנק ידרוש חוזה רכישה ונסח טאבו (ועוד כמה דברים)

ואין שום קשר לאישור עקוני.

אישור עקרוני לא קשור לנכס ספציפי

אלא בדיקה פרטנית של הזוג ולאיזה גודל הלוואה הם יכולים לקחת

לא יודע מה בדרך כלל אבל זו לא ההמלצהאריק מהדרום
ולכן צריך לעשות את התהליך עם איש מקצוע ולא לחתום על חוזה לפני בדיקת שמאי של הבנק גם כדי שלא יעבדו עליך וגם כדי שיאשרו לך לקחת את המשכנתא בכלל.
שאתה לקחת משכנתאנפשי תערוג
לקחת שמאי לפני חתימת החוזה?
לא וזו היתה טעותאריק מהדרום
הערכת השמאי היתה 20 אלף שקל פחות, לשמחתי רק 20 אלף, זה יכל להיות בהרבה פחות.

יתרה מזו ידעתי בעת חתימת החוזה שזו טעות אבל בעל הדירה הלחיץ אותי שיש לו קונה אחר, אבל מכיוון שידעתי פלוס מינוס שאני בטווח המחירים באזור אז חתמנו.

ועדיין הלכו 20 אלף שקל, זו טעות וזו לא ההמלצה לעשות זאת, תלמדו ממני מה לא לעשות.

ואם השמאי היה אומר שהמחיר הוא מיליון עגולנפשי תערוג

והמוכר מוכן לרדת עד 1.02 סופי סופי

לא היית מבצע את העסקה?

לא יודעאריק מהדרום

קשה לדבר על מה היה קורה אילו, בפועל אני ידעתי שאני לא אמור לחתום על חוזה לפני הערכת שמאי ובכל זאת עשיתי את הטעות הזאת במועד החתימה.

אני כאן כדי להתריע לאחרים לא לעשות זאת ובכלל זה את פותח השרשור.

אתה יודע שהערכת שמאי זה לא מידע מדויק?נפשי תערוג

לדוג' אצלי בבית. השמאי כתב מחיר עגול עגול. שהיה כ20+ אלף מתחת למחיר חוזה.

הלכתי אליו למשרד.

אמרתי לו שהוא מוזמן למצוא לי דירה דומה במחיר שהוא כתב.

ואם הוא מוצא דירה כזאת, אני נותן לו שכר כפול (בחצי בדיחה כן....)

אז הוא תיקן את המחיר שמאות למחיר שכתוב בחוזה

שהוא ממש ממש לא עגול ואין סיכוי שזה השמאות מדויקת. כי אם כן. אני יוכל למלא לוטו שהצלחתי לקנות במחיר המדויק של השמאות

לימים הכרתי שמאי אחר.

הוא סיפר לי שההנחיה של הבנקים היא לתת מחיר שמאות גג כמחיר החוזה, ואם אפשר. להוריד קצת

למרות שברור להם שזה לא המחיר הראלי של הדירה.

יש עדיין שמאים שכתובים מחיר מעל מחיר חוזה. אבל צריך להיות סיבה טובה למה הם כתבו את זה.

כך שזה שאתה נתת מחיר חוזה. יכול להיות שזאת התרנגולת שהטילה את הביצה של מחיר השמאות 

אני לא מבין לאן אתה לוקח את הדיון הזה בכללאריק מהדרום

עצה שלי: אל תחתמו על חוזה לפני הערכת שמאי.

כלל לחיים.

מטרתי להגיד שכנראה תהיה עסקהנפשי תערוג

כי היא (אחותו של פותח השרשור) כנראה לא תקח שמאות מוקדמת.

אבל מסכים איתך

אם אפשר. עדיף לקחת שמאות מוקדמת

מהכותרת חשבתי שזה או"חחתול זמני
אני לקחתי שמאי על דירה שבסוףעדיין טרייה
החלטנו לא לקנות. אם זה דירה יד שנייה במיוחד אם יש בעיות כמו חריגות בנייה וכו וגם אם רוצים לקחת מקסימום משכנתא ממש כדאי לקחת שמאות מוקדמת. לפעמים זה גם עוזר במיקוח על מחיר הדירה.
בטח שישפשוט אני..
יש בחוזה קנס, או דמי ביטול או איך שלא תקרא לזה, במקרה שבו אחד הצדדים לא עומד בחלקו בהסכם.

ובגלל שהרוכשים שמים חלק מהכסף כבר במעמד החתימה, המוכרים יכולים פשוט לא להחזיר את הכסף הזה כדי לקבל את דמי הביטול שמגיעים להם בהתאם לחוזה.

אם הרוכש לא מצליח לקבל משכנתא, זה לא ''כוח עליון''. זאת בעיה שלו, והוא יצטרך כאמור לשלם הרבה כסף על הפרת החוזה

בהנחה שיש חוזהאריק מהדרום
לכן כתבתי שזאת תהיה בעיה עצומהפשוט אני..
לא לתת שקלאריק מהדרום
בערך כפי שענו כאןהעני ממעש
ומוסיף שאתה מכיר את ההון האנושי והנסיבות,  ובתור בן משפחה יכול לנסות לעזור מלמעלה, לתת חכות ולא דגים, וכן יכול בהחלט לתת דגים שלא כפי שמייעצים כאן . רק אתה מכיר את כל מכלול התמונה 
כאח מקומך לעזורשוקו.

ופעמים שלא לעזור זו העזרה הכי גדולה שאתה יכול לעשות לבן אדם.

ועצה אישית-לטובת אחותך ולטובתך. במידה ואתה מלווה לה כעת או בעסקאות אחרות. תתנהל מבחיינה משפטית עיסקית כאילו היא אדם זר. הכול לכתוב,תנאים ברורים. זה ישמור עליכם בקשרים טובים

כסף שמלוויםoo

בסיכון גבוה שלא יוחזר

כי מי שיש לו להחזיר

אין לו בעיה להלוות מבנק

אני לא מלווה סכומים שאני לא יכולה לוותר עליהם

לא רק בגלל ההפסד הכספי

אלא גם בגלל הרס היחסים שיתלווה אליו

אני לא הבנתי אם זו הלוואה או מתנהמרגול

בכל מקרה, אני הייתי נותנת רק אם המחיר קרוב להערכת שמאי (עדיף לשלם מראש על שמאי מאשר להפסיד ככ הרבה אחרי)

תתן הגדרה מראש איזה פער הגיוני. ולפי השמאי.

זה נותן פחות משקל לכמה *אתה* מחבב את הדירה או לא, ולכן בעיניי מפחית את החיכוך הפוטנציאלי.

אם זו הלוואה זה משהו אחר, לא חושבת שהייתי מלווה אם אין באמת יכולת להחזיר. 

אני אישית לקחתי גם הלוואה מהמשפחהנפשי תערוג

כי הלוואה מהמשפחה זה ללא ריבית.

וזה ממש משמעותי.

שאתה לוקח משכנתא, 60-70% מהחחזרים החודשיים בתחילת חיי המשכנתא זה ריבית.

בהלוואה מהמשפחה זה 100% החזר

כמובן שלא מלווים לכל אחד.

רק לאחד שאתה סומך שיוכל להחזיר

תודה וכמה הבהרותזמנילעזר

תודה לכל העונים

כמה הבהרות:

1. מבחינתי, מדובר במתנה, ואמרתי לה את זה גם שמבחינתי זו מתנה.

2. הערכת שמאי של משכנתא היא רק לוודא שגובה המשכנתא נמוך מערך הנכס וזה יהיה נכון בכל מקרה (מדובר על כ-65 אחוז מערך הנכס). העניין הוא שערך הנכס לא שווה את הסכום המבוקש לדעתי וגם לדעת שומה חיצונית (שאינה עבור משכנתא)

3. דברתי גם עם גיסי, והוא גם תומך (יחסית פסיבי) בעסקה

איזה כיף לך שאתה במצב הזהנעמי28

לעזור ככה לאחים.

חלום!

שוק הנדל"ן נמצא במשבר גדול.משה

זה בנוסף לכל מה שכתבו לפניי.

ברור שכדאי להציב תנאישושיאדית

זה השקעה שאתה מבצע מכספך,

זכותך להחליט הם לתת או לא.

וזכותך להחליט להשקיע בדברים אותם אתה רואה ויודע שהם השקעה טובה.

הוא לא משקיע, הוא נותן מתנה לאחותורוני 1234
בוודאי שזכותו לא לתת את המתנה אבל אין קשר להשקעה והוא לא ישא ברווחים/בהפסדים.
ועדיין, יש זכות להחליט על המתנהמרגולאחרונה

נניח שאת קונה לילד שלך מתנה ליומולדת- את תגידי לו - יש לך x כסף תבחר פה בחנות מה שאתה רוצה?

הגיוני שכן

אבל אם הוא יבחר משחק שבעינייך בעייתי חינוכית?

או אפילו- משחק שפה עולה 100 אבל בכל בזאר עולה 15 והוא רוצה לקנות דווקא פה?

קצת כמו שאפשר לעזור כלכלית ברמה החודשית למשפחה ולהגביל את הייעוד של הכסף- סופר כן, מסעדות לא.

במקרה הזה- נשמע שהוא עוזר לה כלכלית, אבל חלק גדול מהכסף סוג של הולך לפח, כי הנכס שווה פחות…

והוא רוצה לעזור לאחותו, לא לשרוף כסף…

קצת כמו להגיד - קחי 1000 שח לקניות לשבת. אבל תקני בסופר גדול, לא בסופר הפינתי שפתוח 24/7 ויקר בטירוף. 

אני חושבת שהשאלה היא האם העסקה תקריסכמו🐌תמס

את אחותך בסוף, או, שהיא קנתה במחיר יקר נכס שהיא אהבה.

דירה למגורים, בעיני, אם אוהבים, שווה פער.

אין מה לעשות. היא צריכה לגור שם.

אבל אם היא תיקח משכנתא ותתמוטט באמצע הדרך, לא הייתי נותנת לזה עזרה.

גם אם הדירה מוצאת חן בעיניה. כי היא לא תהיה שלה, בסוף, אז למה להטביע כסף?

אם זה ברור שהיא יכולה לעמוד בתשלומי המשכנתא, ואתה חושב שהיית משיג עסקה יותר מוצלחת, אז כאן הייתי אומרת שלא הכל רציונלי כשקונים דירה.

אני נגיד הייתי שמחה לגור בסגנון באו האוס וכמובן שזה מאד טעם אישי. אז אולי בשבילך לא שווה לשים חמישים אלף שקל יותר, ובשבילה כן.

אם זה פער של מאות אלפים, זה סיפור אחר. לא הייתי מסכימה.

יש עוד דירות בעולם, זה נשמע ממש ניצול שלה. ושמאי בעיני זאת לא הדרך היחידה,  מפני שיש גם טעם אישי

הפער הוא מאות אלפיםזמנילעזר
מהבדיקות שעשיתי בין 250 ל-300 אלף פער
השאלה כמה אתה עוזר לההפי

אם אתה נותן לה מאה אלף או כמה אלפים..

באמת חושבת שאם נותנים עשר אלף עדיף לא להתערב יותר מידי..

שנותנים עצה צריך לשזור את זה בעדינות ולא להתווכח.. בטח לא עם אישה .

תנסה להבין למה היא כל-כך מחובר לנכס כזה שלא מוליד רווח אבל בעדינות ..

מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמותאחרונה

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

אחות יקרהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ח' בסיוון תשפ"ו 9:53

בפעם הבאה שאני אגיע עם הבן שלי לבית החולים,

ואתם תעשו לו הרדמה מלאה,

ותבדקו אותו,

ותעירו אותו,

ותגידו לי לתת לו לאכול כדי שתוכלו לשחרר אותו,

ואני אתן לו כריך עם ממרח תמרים שהבאתי מהבית,

והוא ישמח כי הוא אוהב כריכים עם ממרח תמרים,

ואת תגידי לו ''למה אתה אוכל כריך עם ממרח תמרים ולא עם שוקולד?''

ואז הוא יצרח

וישכב על הריצפה

וירביץ לקיר

ויזעק שהוא רוצה כריך עם שוקולד

ולא עם ממרח תמרים

אז...

אני אכניס אותך לתוך הכריך שלו

שמעת אותי?

נספחפשוט אני..

מתכון לכריך אחיות:

מצרכים:

שתי פרוסות לחם גדולות

2 כפות ממרח תמרים

אחות חסרת טאקט

6 דמעות של אבא מתוסכל להמלחה

הכנה:

לוקחים אחות חסרת טאקט

ממלאים את נחיריה בשתי כפות ממרח תמרים

מטפטפים דמעות לתוך עיניה

עוטפים בלחם

לוחצים חזק חזק עד שהטאקט יישפך מכל הצדדים

עוטפים בניילון נצמד כדי שלא תוציא עוד מילים מיותרות 

😂שושיאדית

חזק ביותר!

השלב הלפני אחרוןאפרסקה
לא משנה כמה תלחץ הטאקט לא יצא, כי הוא איננו 😵‍💫
משהאחרונה
איזה תסכולאן אליוט
מרגיז ממש
וואי סיוטשלומית.
שמכירים את הסיפור הכוללנפשי תערוג

אז מבינים שזה מביא אותו לסף תסכול גדול.

אבל מי שלא מכיר (וכנראה שאותה אחות לא מכירה) לא יבין ששאלה כל כך תמימה תביא אותו לכזאת התפרצות.

מניח שיש עוד דברים דומים שמביאים אותו להתפרצות כזאת. אבל לא הייתי שופט לחומרה את האחות, השאלה הזאת בסך הכל לגטימית ל99% מהמקרים.

זה לא מוריד לרגע מהתסכול שלך על שאלה חסרת טאקט לגמרי מול הבן שלך.

ואני לא בטוח שהוא ישמח לאכול כריך אחיות

ואני לא בטוח שכדאי לשאול אותו אם הוא רוצה לאכול כריך כזה 🫣

הסברפשוט אני..

מדובר על ילד בן 3, שלפני 10 דקות התעורר מהרדמה.

גם ילד במצב רגיל בגיל 3, לא תמיד יגיב באדיבות כשישאלו אותו למה הוא אוכל תמרים ולא שוקולד.

קל וחומר אחרי התעוררות מהרדמה, כשהוא עדיין לגמרי לגמרי מעוך.

חוץ מזה, שאחות לא צריכה להתערב בבחירות התזונתיות שלי, בטח כאשר ההצעה שלה עוד פחות טובה ופחות בריאה ממה שאני הבאתי.

וגם אם כן, אז לא מול הילד עצמו, כשהוא בן 3 ואחרי הרדמה 👿👿👿

זה כל-כך בסיסי, באמת. אתה תבוא לילד שמשחק בטרקטור קטן בזמן שהוא נהנה לשחק בו, ותשאל אותו ''למה ההורים לא קנו לך טרקטור גדול יותר''?

זה כל-כך חריג, עד שאני בכלל לא בטוח אם היא לא ניסתה בכוונה לעורר מהומה.

אני לא מבין איך לדעתך זאת שאלה לגיטמית ב99% מהמקרים... 

אם היו שואלים ילד אחרנפשי תערוג

זאת לא השאלה עם טקאט

אבל זה לא היה מביא את הילד לסף תסכול כמו הילד שלך.

ממה שאני מכיר. מקסימום זה היה גורם לילד לא להסכים לאכול את התמרים.

לילד בן 3 ממוצע זה היה "עובר" אחרי 5 דקות

אז נכון.

זאת לא שאלה עם טאקט

מצד שני. זאת לא שאלה של סוף העולם

לגיטימית הכוונה שאלה רגילה עם קצת חוסר טאקט.

אם אותה אחות היתה אומרת לו איזה פיג'מה יפה יש לך. לבן שלי יש משהו דומה עם סטיץ'

זאת שאלה לגטימית?

ראית פעם אדם מבוגר רגע אחרי הרדמה?פשוט אני..

הוא יהיה מבולבל לחלוטין, לא יבין איפה הוא נמצא, הרבה פעמים יהיו לו סחרחורות ובחילות ועייפות קיצונית. אם זה יהיה אחרי ניתוח, אז השפעת ההרדמה על העצבים תתחיל לפוג והוא יתחיל לחוש כאב. 

אז קח את כל זה, ותשים על ילד בן 3.

וכן, הרבה ילדים יבכו אם ישאלו אותם ''למה אבא לא הביא לך שוקולד'', גם בלי כל ההשפעות של הרדמה. אז קל וחומר.

וזה יגרום לילד לשכב על הרצפה ולהרביץ לקיר?נפשי תערוג

לא חוויתי ב"ה התעוררות מהרדמה לילדות שלי.

אבל אף פעם לא היה מקרה כזה, גם בתסכול הכי גדול.

זה אכן חסר טאקט..

אבל לא בעוצמות שאתה מתאר

אולי אחרי הרדמה זה אחרת

למען האמתפשוט אני..
הוא לא באמת הרביץ לקיר, אבל זאת הייתה הגוזמה היחידה... 
פתאום הבנתי איזה גאון אניפשוט אני..
עם השימוש במילים ''קל וחומר'' 🤣
להגיד מקסימום זה היה גורם לילד שלי לא לאכולכתבתנו

את התמרים,

זה לא להבין בכלל את הסיטואציה ושזו בדיוק המטרה עכשיו, שהוא יאכל.

וגם אם זו לא המטרה, הילד לגמרי לא במרחב הבטוח והמוכר שלו, לא בגיל שדיבורים בהיגיון בהכרח משכנעים, פלוס קם הרגע מטושטש מהרדמה. כל סעיף כאן הוא סיבה ממש מעולה לאחות לנצור את לשונה מההערה המיותרת שבהחלט יכולה לגרום לילד רגוע תיסכול שיהיה קשה להתגבר עליו עכשיו דקות ארוכות,  ומטופשת ברמות אחרות היתה ההתערבות הזו.

רפואה שלמה והתאוששות קלה ומהירה!

אבל תסכימי איתי שיש הבדל גדולנפשי תערוג

בין לא יאכל

לבין לא יאכל. ימרר בבכי. יצעק. ישכב על הרצפה וירביץ לקיר.

יש הבדל, רק שאני מסכימה עם פשוט אניכתבתנו

שבכל המקרים זו הערה מיותרת

וברובם היא תגרור את ההתנהגות המוגזמת.

נכון.נפשי תערוג

חד משמעית הערה מיותרת

אבל לא יוצאת מגדר הרגיל.

לצענו נפוץ מאוד חוסר הטאקט אצל אחיות ועוד יותר אצל רופאים

כל ילד בן 3 יגיב ככהרקאני

זה כמו שתשאל ילד בן 3

למה תפוח ולא סוכריה?

בטח שזה יגרור התקף במיוחד בבית חולים ילד מותש

אני לא בטוחה אם שניכם מדבריםנגמרו לי השמות

על אותו ילד או אותו סיפור כולל עליו אתה מדבר (התכוונת לסיפור הכולל שבעבר @פשוט אני.. שיתף כאן על אחד מילדיו?)

וגם אם אכן מדובר באותו ילד - עדיין האמירה של האחות חסרת טאקט ומזמנת תסכול באמת לכל ילד, בטח במצב כה רגיש לאחר הרדמה.

שרק יהיו לנו בריאים כולם 🙏

לא מסכימה!לאחדשה

למה היא מתערבת?
האבא הביא כריך שהילד שלו אוהב מה אכפת לה מה יש שם?

כי היא חסרת טקאטנפשי תערוג
תרתי דסתרי. אמרת שזה שאלת לגיטימית 99 אחוז מהזמןלאחדשה
לא קשיאפשוט אני..

זה היה לפני שקרה את התגובות האחרות,

וזה אחרי

לגיטמית הכוונה צפויהנפשי תערוג

חצי+ מהאחיות והרופאים שפגשתי היו חסרי טקאט

ושאני מקבל הערה חסרת טקאט מצוות רפואי זה לא מזעזע אותי כמו שזה זעזע את פותח השרשור

אפשר לעשות שרשור אמירות חסרות טאקט של צוותים רפואיים. אבל זה יהיה שרשורפלצת

האם היא צריכה להאמר? לא

האם נפלתי בגללה מהכסא? גם לא

שאלה לגיטימית זה לאניק חדש2

לא משנה מה הרקע.

ובטח בתור אחות שקצת בעינייני הבריאות אמורה להבין שאם הילד אוכל את זה בכיף אין צורך להתערב.

אלא רק לחייך ולקוות שגם הילדים שלה יעדיפו ככה תמרים ולא שוקולד.

תפנה אליה או לאחות תורנית ותגיד .העני ממעש
שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון

אבל אין שמץ של ספק שמדובר פה בשיח לגיטימי ובשאלה תמימה לחלוטין. לא חוסר טאקט ולא דומה לזה. אני מניח שהיא ראתה יותר ילדים שמתעוררים מהרדמה מאשר אתה רואה, ולכן אני מניח שהיא בהחלט סברה שזה דווקא נחמד לילד שמפתחים איתו שיחה ומתייחסים אליו...

זה אמנם התפוצץ לא כמו לפי התיכנון, אבל עדיין לא הייתי שם אותה בתוך הכריך. הילד כנראה היה אוהב סנדוויץ' כזה עוד פחות.. איך אוכלים את כל הבשר הזה..

לשאול ילד שהוא לא הילד האישי שלךפשוט אני..

למה הוא אוכל x ולא y,

כאשר ברור ש-y טעים יותר אבל הרבה פחות בריא,

זה לא לגיטימי בשום צורה ובאף סיטואציה.

כאמור, ההרדמה והסיטואציה רק מוסיפים למורכבות. 

כמו שאמרתי, שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון
זאת מעולם לא הייתה השאלהפשוט אני..

ואני חש התנשאות לא נעימה... 

בכל מקרה כתבתי פוסט הומוריסטי על סיטואציה הזויה, לא חשבתי שזה יהפוך להיות ויכוח יסודי בהלכות התנהגות לפעוטות ..

מזדהה לגמרי. מאיפה השאלה הזו בכלל מתחילהירושלמית במקור
אולי מסופק שם סנדביץ שוקולד והיא כביכול מציעה?ירושלמית במקור
עדיין הזיה
חחח לאפשוט אני..
אחרי שהוא התחיל לבכות היא הציעה לי ללכת למכונה לקנות לו שוקולד...

כאילו לא עשתה מספיק נזק

מסכימה לגמרירקאני

שאלה מטופשת גם לשאול את הילד האישי שלך

וואו כ"כ מתסכלנגמרו לי השמות
ממש חוסר טאקט.

ב"ה שתהיה רפואה שלמה במהרה ורק בשורות טובות 🙏

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️רקאני
גמח הלוואותאבאלה ואמאלה

שלום חברים,

ברור לי שזה אוף טופיק אבל פשוט כאן יחסית פעיל לעומת פורום חיסכון וצריכה.

אני שואף להקים יחד עם חבר גמח הלוואות בקהילה העירונית שלי.

אשמח מאוד להתייעץ עם מישהו שעוסק או בעל נסיון בעניין.

ברכת השם עליכם.

לנו יש גמח הלוואות, אפשר לבוא לפרטייעל...
הגעתי להתייעץ עם נסיון החיים שלכם(:עַלְמָה

עוד לא נשואה אבל רלוונטי גם לי.

ראיתי שמדברים הרבה שבשביל זוגיות בריאה ונכונה האשה צריכה לסמוך על הגבר שלה ולהישען עליו ולא להיכנס לדמות האימהית שמבררת כל הזמן אם הוא ביצע את המטלות שלו, ומזכירה לו מה לעשות...

השאלה שלי אבל איך-

איך אפשר לסמוך עליו אם הוא באמת לא מבצע את המשימות שלו? איך אפשר להישען כשטכנית מה שהוא צריך לעשות לא קורה...? 

מסכים איתךשלג דאשתקד

בעיקר: בעל או אישה, לא אמורים להיות הבוס/ מפקד זה של זה.

אמורים להבין את הסטנדרטים ולראות איך כל אחד נותן את המקסימום ידע ויכולת שלו לטובת הבית (וכאן מגיעים דבריך: כדאי לבחור מראש מישהו/י שיכול לתת את מה שאני צריך)

אולי יעניין אותך