נישואים מינוסma22
עבר עריכה על ידי ma22 בתאריך י"ט תשרי תשע"ג 00:35
עבר עריכה על ידי ma22 בתאריך י"ט תשרי תשע"ג 00:34

אני נשואה כבר עוד מעט שנתיים, יש רגעים שאני אוהבת את בעלי עד בלי די, ויש רגעים שהייתי מעדיפה לראות את עצמי גרושה.

בעלי ואני בעלי דעות שונות גדלנו במשפחות שונות, וזהו גודל המורכבות של חיי הזוגיות שלנו.

בעלי עוזר לי המון בבית, כלים אוכל כביסות בישולים ועם הילד ללא מילים.

אני יודעת שזה המון אך זה לא הכל, אני מרגישה חסרה בכל מה שקשור לבן זוג לשיחה, לייעוץ לדעות משותפות.

ההורים שלו נורא קמצנים, ואנשים שתמיד חושבים שעושים להם רע, ומרמים אותם.

המשפחה לעומתם מבזבזים כסף, ומשחררים גם עלינו המון, אבל חופרים רצח בכל מה שקשור לילד המדהים שלנו. 

עד לפני כמה חודשיים היינו אברכים בישיבה, וגם שם מון ריבים על כסף, ובעלי שמאשים אותי כל הזמן.

כל מה שקשור לחברים, בעלי אינו אדם חברי ובאמת זה מהבית אין לו המון חברים, הייתה לו ילדות לא נעימה, הוריו אינם אנשים שמכניסים לביתם אנשים אחרים ולא חיזקו אצל ילדם את נושא החברויות. וזה מתבטא בכך שבעלי לא מבינים מסרים חברתיים ומכל דבר נפגע, וכך גם ממני. אני הבחורה הראשונה והאחרונה שהוא יצא איתה. לא היו לא ידידיות בפרט כמעט לא חברים.

אני אדם מאוד חברותי, שאוהבת חבר'ה ומאז שנישאתי אני לא מרגישה שכייף לי להביא חברים הביתה, ובעלי גם לא מעודד את זה.

היינו בטיפול זוגי כבר שהיינו אברכים, בעלי חשב רק על הכסף, ולא פתח את עצמו נפשית מבחינתו אנחנו בכל לא צריכים.

זה לא עזר!!!

כיום אנחנו גרים ביישוב ולי נורא קשה, אני במצב שאני לא אוהב אותו.

כל פעם לפני שאני יוצאת מהבית הוא עושה לי סרטים על הכסף, שאין ושאני מבזבזת דלק כל פעם שאני נוסעת להורים שלי (כמובן שאני לא נוסעת כמעט סתם בגללו, כי אין לי כוח לריבים ולחפירות). הוא לא נותן לי יד חופשית ולא סומך עלי, ועכשיו אני זאת שמביאה את הכסף הביתה. והוא כל הזמן גם אומר לי שאני לא עובדת מספיק וכל הזמן סופר לי את השעות (וכמה אני מרוויחה), ושבגלל שאני עובדת בעבודה שאין לי מספיק שעות אין  לנו הנחה במעון (והוא כמובן שמסתכל על אנשים אחרים שיש להם). אני לא קונה לעצמי כלום לא מפנקת את עצמי. לחגים לא קנינו לעצמנו בגדים כי יש מינוס. (כמובן שהמינוס נוצר לא בגלל שטויות!!!!)..

הגענו למסקנה שאני צריכה לטפל בנושא הכספי כי הוא חסר פרפורציות וזה מלחיץ אותו.  (עדין לא התחלנו כי אני צריכה ללמוד).

אבל עדיין אני מתחילה להיות חסומה רגשית אליו, אני לא מרגישה שיש לי בן זוג אלא שוטר ואדם ממורמרר.

אין לי עם מי לדבר על "איך היה בעבודה", או כשיש לי משהו על הלב.

הוא ענה תשובות כל כך מפגרות של ילד בן חצי שנה.

בילויים: כל הזמן הכסף, השבוע הזמנתי בייביסטר בלי לשאול אותו ופשוט יצאנו. (בישיבה היינו יוצאים על בסיס שבועי, לבית קפה).

עכשיו חגים ואין לנו כסף לעשות טיול  מטורף ואני גם עובדת. וההורים שלי גרים קרוב, ובמקום לשת בדיכאון בבית יש לנו אפשרות לנסוע למשפחה שלי ולשבת איתם, העיקר לא להיות בבית ולצאת קצת. ובעלי כמובן לא רוצה ואומר "משעממם לי שם" הוא סתם אנטי!!! אתמול יצאתי עם המשפחה שלי לאיזה אירוע שהם כל שנה הולכים (הופעות כזה), ובעלי צריך להתחיל את האוניברסיטה, ובנתיים הוא לא עובד כל כך, והייתה לו עבודה לאתמול (ואין מצב שאני מסכימה לו לא ללכת, והוא חייב לצאת לעבוד המצב לא מזהיר). אני חזרתי מעבודה וכמובן שכל חול המועד לא יצאנו וזאת הייתה הזדמנות בשבילי קצת לנשום אוויר מהעבודה הקשה, בעלי כמובן איך שנכנסתי הביתה בעבודה החל לחפור לי על הכסף, וזרק מילים "את כל הזמן נוסעת להורים שלך, זה דלק", מהרגע שעברנו למרכז לא נסעתי פעם אחת סתם לבלות להורים שלי, ואז הוא התחיל לזרוק זמנים שנסענו (וכמו שאמרתי הוא אוהב לזרוק מילים לא קשורות) אלו היו פעמים שבכלל נסענו להשים את הילד בבייביסטר כדי שאוכל לצאת לעבוד שהילד היה חולה. ואתמול זאת הייתה פעם ראשונה שנסעתי כדי לצאת איתם. מה שהוא חפר לי לפני יצאתי וכל הדרך הייתי בדיכאון, עצבות מטורף. וככה הוא עושה לי כל פעם לפני שאני רוצה לצאת. רשמתי לו הודעה שנמאס לי מהזוגיות הזאת, ושהוא ממש הורס לי ובמקום לשמוח שאני יוצאת הוא מדכא אותי כל פעם מחדש. (כשהוא לא יכול לבוא איתי). אז הוא אמר שאני כל הזמן חושב על עצמי ויוצאת לבד (ממש כמה אני יוצאת כבר).!!!! בקיצור כל פעם לפני כל דבר סרט הודי, חפירות, ועצבים. אין לי כבר כוח לזה, בעל שלא מפרגן לא מפנק, לא קשוב אלי. רק חופר על כסף כסף כסף ושיש מינוס. ומכניס אותי ללחצים ולהיו \ת קמצנית כמוהו, להחינק ולא לקנות לעצמי כלום.

לא לנסוע להורים שלי (כי הדלק), להגיע למצב שאני ממש מגזימה כבר..

בא לי פשוט לקחת הכל ולפרק להיות גרושה להרוויח מה שאני מרוויחה ושלום...

את טוענתד.

לגבי שני נושאים, ביחוד:

הדקדקנות היתרה שלו על כסף,

והצד החברותי - כולל הקשבה לענינייך, ואירוח/התארחות.

לאידך - הוא עוזר בבית בהרבה תחומים שבעל רגיל לא עוזר בהם. יש לו רצון טוב.

כעת - אי אפשר להתעלם מכך, שאת מתבטאת כלפיו בביטויים שהכבוד רחוק מהם (הוא ענה תשובות כל כך מפגרות של ילד בן חצי שנה.  העתקתי). וגם על הבית (ובמקום לשבת בדיכאון בבית יש לנו אפשרות לנסוע למשפחה שלי ולשבת איתם.   כנ"ל).  כמו כן, יש"ההורים שלו..קמצנים", ולעומתם "המשפחה" (אני מניח שאת מתכוונת למשפחתך, ובלי משים להם את קוראת "המשפחה".. שלו - נשארו "ההורים שלו"..).

על כן, לענ"ד, עם ההבנה באמת למצוקתך הקשה - המפתח לפיתרון מתחיל מתוך הבית, ודווקא ממך.

כלומר: דבר ראשון צריך לשאוף להרגיש טוב בבית, לפני פתרון הנושא של היציאות מהבית וכו'. זה דבר ברור, שבעל שמרגיש שאשתו רוצה "לברוח" מהבית ה"מדכא" כביכול, אל "המשפחה" אינו משתף עם זה פעולה, במודע או שלא במודע.

עם זה, כנראה שבאמת יש לו בעיה בנושא  הכסף - כי לכך התרגל מילדות, לאוירה של "חרדה על הכסף".

לכן, הייתי מציע לך, לענ"ד, "להתחיל מהסוף".... קודם כל, תאירי לו פנים בבית. תקבלי אותו באהבה, כמו מלך, אל תעירי כלום על הנושא של הכסף ושל המשפחה. אומר משהו על זה שצריך לחסוך - "תעבירי" את זה. תתייחסי לכך כמו שפעת זמנית. כך זמן-מה.

אחרי שתרגישו בחזרה קצת יותר טוב בבית זה עם זה - קחי אותו לשיחה. לא בהתנשאות ולא במחשבה שיש לו "תשובות של ילד מפגר"... בכבוד ובאמון.

תגידי לו שאת מרגישה לפעמים אהבה מאד חזקה אליו (כמו שכתבת) ושאת מעריכה את השותפות הגדולה בבית.

אבל שיש את הנושא של ההלחצה על הכסף, שהוא מקלקל גם כשכבר עושים משהו שעולה כסף.  תגידי לו שאת מבינה, שזה אולי כי התרגל לגדול באוירה של דקדקנות כספית. אבל שיחשוב, מה יותר שוה - שלוות הנפש או זה. אז כדאי לטפל בנושא הזה, מבחינה פנימית. אפשר לחסוך גם בלי להלחיץ. ותנסו לחשוב ביחד, איך גם חוסכים וגם לא מלחיצים. אולי תגיעו למסקנה שפעם בכך וכך שבועות נוסעים - אבל אז לא רומזים מילה על הכסף.  אולי - פעם בשבוע יוצאים - וכנ"ל.

והחשוב - שיהיה מודע לכך שכנראה יש כאן "רגישות יתר" מילדות, ושינסה לא לתת לכך להשתלט עליו. זה יוכל להיעשות, אי"ה, רק אם יהיה בטוח שאת מכבדת אותו, וגם מכבדת כל מאמץ שלו להתקדם בנושא הזה.

אחרי עוד כמה זמן - תדברו גם על הצד החברתי. תסבירי את המינימום שחשוב לך, ותסבירי למה. תשאלי אותו מה הוא אומר (כשמדברים תיאורטית וברוח טובה - הרבה יותר קל להגיע להבנות מאשר כשצרך להחליט בפועל על נסיעה, למשל).

יתכן שאם היחס כבר יהיה יותר טוב, לא יחשוש מנסיעה מידי פעם למשפחתך.  וגם אם יגיד שזה "משעמם", תסבירי בנינוחות את הצורך שלך - בלי לחץ - ותשאלי מה הוא מציע לעשות. מן הסתם יציע אחת ל..  תסכימי - אבל תחליטו שאז זה ברוח טובה.

אולי כך דברים יתקדמו.  לא כל בעל הוא גם שותף ל"שפיכת נפש" של אשתו, יש רבים שלא..  אבל אם תכבדי אותו, יתייצב קצת המצב, אז יש סיכוי שגם על זה תוכלי לדבר. תשבו פעם בנחת, ואת תסבירי - בלי להתלונן - שלאשה חשוב שבעלה ישמע מידי פעם מה היא עוברת בעבודה, מה קשה לה..  אני מניח שאם הוא יבין שזו "עזרה" בשבילך - הוא ישמח לעשות זאת לא פחות מכביסה.

אבל התנאי הוא, שאת לעולם לא תתייחסי לדבריו כ"דברים מפגרים", גם בלב. כי אם כך - אין לך כל זכות לצפות להקשבתו. גום אם התחילה לא יתייחס בצורה שכ"כ הולמת לך - עם הזמן, אם תודי לו על ההקשבה, תראי לו שאת שמחה בכך - מן הסתם השיחות תתפתחנה יותר. זה תלוי גם בך.  זה לא שרק "הוא יקשיב".. אוירה של שיחה היא גם מאמץ שלך. ועם הזמן - תוכלי גם לקבל מזה את הדבר הפשוט שאת רוצה - הקשבה לחוויותייך/מצוקותייך וכד'.

הכל תהליך - שמתחיל מרצון טוב ליצור אוירה טובה בתוך הבית.  לתת, לשמח, לא להתלונן. ואח"כ - לדבר בנחת ובכבוד, בגלוי ובנעימות אחד עם השני.  לא הכל בזמן אחד - מנה מנה..

לדעתי במילה משפחה היא התכוונה לאחים שלואנונימי (פותח)

אני כמעט בטוחה... שכשהיא כתבה "המשפחה"

הכוונה הייתה לאחים , גיסות אחיות וגיסים שלו...

כותבת ההודעה, אני צודקת?

גם בעלי לא אוהב חברה, ולא יוצא איתי לשום דבר "קהילתי" ביישוב,

ודווקא זה אנשים שהוא גדל איתם, ולא אני.

ההורים שלו כן מכניסי אורחים, והוא מאוד סגור וביישן.

למדתי לכבד את זה, ולא לגרור אותו איתי לערבים והרצאות לצעירים ביישוב.

כשהולכים לס.שלישית משותפת או משהו, הוא ממש צמוד אלי, רוצה שאהיה לידו כל הזמן

חסר ביטחון ולא נותן לי כמעט לשבת עם החבר'ה... ואני מקבלת את זה, אחרי הרבה זמן שלא כ"כ..

ורואה את הדברים הטובים שהוא עושה. נכון שיבש לי לפעמים ואני מקבלת מבטים של רחמים ושאלות כמו "למה 

לא שכנעת אותו לבוא?" אבל אני למדתי שככה הוא וזהו. גם אני לא מושלמת.

בקשר לשיחות נפש, בנים הם עם תכלסי, כשבת הזוג מתחילה לספר סיפורים מליבה ונפשה,

הם הרבה פעמים עונים תשובות פרקטיות לגמרי, שיכולות להתפרש כמו משהו דבילי.

הם פשוט לא תמיד מבינים שזוגתם מעוניינת בשיחה לשם שיחת נפש, ולא למטרת עצות פרקטיות לחיים.

את יכולה להגיד לו שחשוב לך שהוא יקשיב לך ושתשוחחו באופן קבוע

ושזה ישמח אותך ויועיל לכם מאוד , תקבעו זמן לזה , למרות שזה נשמע דבילי זה עוזר.

בקשר לבילויים. פעם בשבוע בית קפה באופן קבוע, זה משהו שדיי יכול להסביר מינוס,

למרות שאני משערת רק, ולא יודעת את הפרטים לגמרי, סליחה אם אני טועה.

יכול להיות שפעם ההתנהלות שלכם הייתה פזרנית יחסית, והוא ראה לאן זה הגיע,

ועכשיו הוא מתקמצן על כל שקל כי הוא דואג מהמינוס.

מינוס לזוג צעיר עם תינוק, (טיטולים... מזון תינוקות ... לתינוק קטן יש הוצאות ענק...) שחי ממשכורת אחת

זה דבר ממש מלחיץ. חובות בראשית החיים זה דבר שאם לא פותרים אותו רק נהיה יותר גרוע והריבית תופחת...

אני מאוד מבינה את הקמצנות שלו, אבל לא מסכימה אם הצורה שהוא מביע את זה, הוא צריך לשבת איתך

בצורה יפה ולהסביר למה.

הוא צריך לפרגן לך על לצאת מידי פעם, אבל כן, דלק זה יקר מאוד בעיקר אם הנסיעה להורים היא ארוכה

ואני מבינה ממש את זה שהוא לחוץ ממינוס שרק יכול לגדול בשנים הקרובות (סטודנט באוניברסיטה 

לא יכול יותר מידי לפרנס..) מינוס זה מתכון להמון צרות, ומאוד , מאוד כדאי לכם להתצטמצם ולסגור אותו

כי אתם רק מאבדים עוד ועוד כסף על ריביות. גם אם זה כרוך בלא לבלות ולא ליסוע כמה חודשים.

להורייך אני מניחה אין מינוס, הם לא יכולים לבוא אלייך ולבלות איתך באזור שלך?

טיול לזוג שלא התנהל כלכלית נכון (אני מניחה ) ונכנס למינוס, זה מותרות.

גם ללכת לעשות פק"ל קפה/ שוקו/ מיץ ועוגיות בגינה כשאין אנשים, בלילה, לשבת ולדבר 

או סתם לתת ידיים ולהנות מהביחד... והילד יישן בעגלה לידכם, יכול להיות מרענן ונחמד

בלי יותר מידי הוצאות.

הצורה שהוא מביע את הפחד שלו מהמינוס היא לא נעימה, אבל תביני שהוא ריאלי

והוא בעיקרון צודק , הוא דואג למשפחה היקרה שלו ולא רוצה לגרום לה לשקוע בחובות

כמו שקורה לאנשים רבים.

תגידי לו, פשוט תגידי לו, שבא לך שהוא יפנק אותך, יכול להיות שהוא לא יודע את זה לבד,

וזה לא נורא. 

תגידי לו מפורש שאת מעריכה את הבישולים והעזרה, ושלא כל בעל עושה את זה

ושתודה על כך. ושאת מבקשת ממנו קצת צומי במחיר סימלי, פרחים ב10 ש"ח לשבת פעם בחודש..

מיני פסק זמן / כיפכיף או משהו כזה, עם פתק נחמד ביום מסויים בשבוע...

מטרייה של שוקולד כשיורד גשם בחוץ... עם פתק קטן..

ארטיק קרח תוצרת בית ביום חם...

לפנות זמן לעשות משהו כייפי נניח , לשבת על האינטרנט לשמוע ביחד שירים בשקט שאתם אוהבים כשהילד ישן...

או לראות איזה שיעור מאתר מכון מאיר ביחד ולדבר עליו קצת אחר כך...

או לקרוא סיפור חסידים אחד של קרליבך (אפשר למצוא באינטרנט בחינם... יש גם את הספרים שמוכרים בדברי שיר..לא ממליצה אבל להוציא על זה כסף אם אין לכם בבית) ולדבר על זה קצת אחר כך... 

ושגם את תעניקי לו את המחוות הקטנות האלה.. 

זה דברים שעולים כלום כסף, והם ממלאים את הצורך בתשומת לב,

וגם את צריכה לזכור לעשות את הדברים האלה בשבילו.

כדאי לך לשנות את הגישה, של לדמיין את עצמך גרושה.

סה"כ, הוא בעל עוזר, הרבה היו רוצות שהבעל שלהן יעזור להן ככה.

וזה שהוא מתקמצן, הגיוני לגמרי, הוא דואג לכם, הוא דואג שלא תיכנסו לחובות

שימנעו מכם אוכל וקורת גג, ולהרבה אנשים זה קרה, אז אני ממש לא מגזימה.

וזה שהוא לא חברותי, זו ממש לא סיבה להרגיש רע בגללה, 

אף אחד לא מושלם, אם הוא היה צועק או מגדף את חברות שלך, אז זה היה רע,

אם הוא סתם לא נהנה מחברת אנשים, יש אנשים כאלה, אחד כזה ישן פה בחדר עכשיו

וזה לא מפריע לי לברך את היום שהכרתי אותו.

ולא הרגשתי ככה עד ששיניתי גישה והחלטתי שזה לא פגם בכלל ושאני צריכה לקבל את זה.

הכל עבודת מידות בחיים...

תאמיני לי שיש לך בעל טוב. ואם תבואי בגישה שהוא שוטר כי הוא דואג לשלום משפחתו,

ולא כי לא בא לו שאישתו תהנה מתוך סדיזם ורוע, אז זה יהיה אחרת.

ובקשר לביקור אצל ההורים, אולי הוא רוצה להיות איתך בבית, שניכם, 

והוא מרגיש שלא טוב לך איתו ושאת "בורחת " להורים, מה"דיכאון" שבבית,

אז הוא מפתח אנטי. 

את צריכה לשנות את הגישה , ולראות את הדברים הטובים שבו. 

מינוס זה דבר שמלחיץ אנשים עם שכל ישר והיגיון בריא.

וכדאי לך להגיד לו שאת מבינה את הדאגה שלו בקשר למצב הכלכלי,

ושמעכשיו את שותפה לרצון שלו לחסוך ולהצטמצם, אבל מבלי ההרגשה 

המעיקה והמלחיצה, ותשתדלו לחשוב ביחד איך עושים זאת בשלווה יחסית.

אני בטוחה שהוא בעל טוב. רק קשה לך לראות את מה שטוב בו.

^דברי חכמה..אנונימי (פותח)
יישר כחלא לעישוןאחרונה
צאי מתחושת המגיע ליאורה.

נשמע לי קצת שאת תולה את האושר קצת בחוץ

יציאות, נסיעה להורים חברים.. קניות..  טיול מטורף (כאילו האושר בעיקר שם.)

ובעלך צריך קצת פנים.. צריך את השקט איתך. צריך את האושר שבזוגיות שלכם, גם אם הוא לא יודע לפתח אותה.. את יכולה לנתב את הנסערות שלך.. ליצירתיות פורה ביניכם בפנים בלב , בבית .

תנסי לדבר עם הפנימיות שלו.. איתו אבל עם רצון באמת להבין מה הוא אומר בפנימיות.

ולא  לשפוט אותו שהוא בן חצי שנה.. אלא לנסות להבין ולהכיר קצת את אוצרות עולמו.

תני לו אישה שלווה בבית..

נשמע שאת נסערת וכל הזמן צריכה חוויות בחוץ

ווהוא שונה.. חברה זה לא הכל  זה שלא היה לו חברים זה לא גורע ממנו.. יש מצב שהוא פנימי יותר בעקבות זה ולא בלה בלה בלה..  אלא יצא לו הרבה להיות עם עצמו ולבנות עולם של פנימיות.

בקיצור יש מצב שיש לך אוצר בבית ואת לא כ"כ פנויה לפתוח את הארגז , כי את חושבת שהאוצר בממתקים צבעונים בחוץ.

חבל שתעזבי אותו.. והוא יתחתן עם מישהי אחרת והיא תהנה ממהדברים שלו שאת לא נתת דעתך לפתוח.. 

תודה על התגובותת אךma22

לגבי המשפחה= ההורים שלו, אחים שלו אחלה!! וחאני ממש לא שונאת את המשפחה שלו פשוט קשה לי איתם בקטע הזה.

אני ממש לא תולה את אושרי בחוץ,

ואני מדברת עם בעלי המון.

אני עובדת נורא קשה ואין לי כוח לצאת כל הזמן ואני ממש לא רוצה כל יום (הגעתם למסקנות ממש לא אני).

ואם הייתם שמים לב דברתי על חול המועד שאנחנו לא יצאנו בכלל ובעלי כל שניה אומר לי "משעממם לי " אחנו לא עושים כלום.

ושאני מביאה לו פיתרון ומדברת כבר עם המשפחה שלי שאנחנו באים הוא אומר לי "לא"

נכון יש לי איש טוב לצידי.

אבל זה קשה שאין לך עם מי לדבר, ולספר לו והתייעץ עמו. וכן אני מנסה כל הזמן וכל הזמן מדבר איתו.

אבל הוא פשוט לא מקשיב ונמצא בעולם משל עצמו.

הוא יכול כל היום לשבת בבית ולומר לי "משעממם לי" ומצפה שהפיצרון יגיע ממני. אתמול חזרתי ב4 וחצי ונתתי לו אפשרות שנצא עם המשפחה שלי למסעדה או סרט והוא אמר בסדר. אבל מה אחותי אמרה שכל הדודים אצל סבתא שלי שנבוא ולאחר מכן נצא. אז הוא שמע שנלך גם לסבתא שלי וישר אמר ,לא". אזעניתי עליתי הביתה לישון, כי זה מה שתהכוונתי לעשות בכל מקרה העבודה וגם הודעתי לו בהודעה דרך העבודה שאני הולכת לישון ישר אחרי העבודה כי אין עם מי לדבר.

אבל בכל זאת ניסתי להתגבר על העייפות כדי לצאת איתו.  וכל התשובות "תצאו לבד" זה לא לעניין כי יצאנו השבוע לבד, וכן קצת משפחה לא תזיק. 

לפני כל יציאה סרט הודי.

וכל מה שקשור אלי והלחלטות שלי אף לא שמעתי אותו אומר "תעשי מה שטוב לך", אם אני רוצה להוציא את הכיסוי ראש לחצי התשובה "תעזבי אותי, אני לא חי עם אישה שמוציאה לחצי". על אף שאני אומרת לו "לא טוב לי עם המלא, אני מרגישה זקנה". אין הסתכלות של מעבר של מה טוב לאישתי, הכי חשוב שאישתי תרגיש טוב עם עצמה. ןזה כואב. שהאדם שחי לצידך חושב רק "מה השכנים ביישוב יאומרו", "ואיך החברים בישיבה יסתכלו". 

זה לא בעלך אשם זה החינוך שלו אשםמתעלה אליו

הרבה פעמים מתחתנים עם מישהו שחושבים אז מה אם הוא גדל בבית כזה וכזה זה בטח לא ישפיע על הנישואים ואז מגלים שזה כן משפיע ומאוד לרעה,תנסי להפריד בין בעלך נטו לבין החינוך הלא טוב שהוא קיבל שפגם ביכולת שלו ליצור קשרים חברתים ולהתיחס בפרופורציה לכסף ולדבר איתו מתוך נקודת המבט הזו.

אשה יקרה,ד.

אינני אומר שלו אין מה לעבוד על עצמו -

אבל אני מתרשם מתוך כתיבתך שגם לך יש. לפחות באופן שבו צריך לגשת לפיתרון המצב הנוכחי.

את צריכה קודם כל להחליט אם את רוצה; ואני הייתי מציע לך להחליט שאת אכן רוצה..  אל תשלי את עצמך שאת "תתגרשי", ופתאום יהיה פיתרון קסם. אני כמעט יכול לחתום לך שבעיות דומות היו צצות גם עם מישהו אחר - ואולי הוא היה דווקא כן אדם שניתן להתייעץ איתו, אך את היית מתלוננת על כך שאינו עוזר כלום בבית..

אחרי שאת מחליטה שאת רוצה - אז תחליטי שאת יוצאת לחלוטין מה"ראש" של התלונות - וההמשך כבר כתבתי למעלה. חבל לחזור.

זה לא הנקודה שאת "מדברת איתו המון" (אגב, עוד נקודה לטובתו: את באמת חושבת שכל בעל - איש ולא אשה - היה מקשיב בסבלנות ל"המון דיבורייך"?..). הנקודה היא קודם כל לשנות לחלוטין את המבט והגישה. לגשת חיובית, להפסיק עם ההתלוננות גם בתוכך, להתמקד בטוב, ליצור אוירה נעימה; לא "לדרוש". ואח"כ - לדבר על הנקודות שאת רוצה, להקשיב גם לו, ולהחליט ביחד איך משכללים אותן, מתוך כבוד אליו.

[ואגב, מה שכתבת "בקלילות" לגבי כיסוי ראש: "הכי חשוב מה שטוב לאשתי"... אולי זה קצת מראה שדווקא אצלך אין הסתכלות של "מעבר"?..  את חושבת שזה דבר של מה-בכך שפתאום אשה הולכת עם "כיסוי ראש" שלא עפ"י ההלכה?  שימי לב איך את "מפרשנת" את אמירתו שהוא "לא חי עם אשה שמוציאה לחצי": לא כדבר אמיתי, אלא מה החברים יאמרו...

אשה יקרה, אני שוב אומר לך: כעת אתם עוד צעירים ובשלבים ראשוניים. תעשי את השינוי קודם אצלך - ויש ביכוי גדול שגם מה שחשוב לך אצלו ייתקן.  כמובן, הכל מתוך מה שקראתי בדברייך, בסיוג שאינני מכירכם אישית]

השתדלתי להבין את דברייך..-אנונימי (פותח)

היו כמה דברים שכתבת שאני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף אז אני אשתדל לענות למיטב הבנתי..

כתבת שבעלך יושב בבית ואומר שמשעמם לו- יש לכם ילד, מטלות בבית/ אוניבסיטה, דברים דומים, באמת אין לו מה לעשות? (אני שואלת ממש ברצינות ולא בציניות ח"ו) אולי כדאי לחשוב יחד מה הוא נהנה לעשות לפני החתונה ולעשות את זה קצת? אולי לימוד תורה? (הרי עזבתם את הישיבה לא מזמן, אולי חסרה לו המסגרת הזו?)  

אני ממש מבינה לליבך בכל מה שקשור ליציאות וכו', גם אני מאוד אוהבת להיות בחוץ, להיות עם משפחתי הקרובה וכו', אך נשמע מדברייך שאין כבוד לרצון של השני- הוא רוצה בית- את רוצה לצאת. את רוצה חצי כיסוי- הוא לא מסכים/רוצה. נראה לי שזה מקום של הקשבה הדדית וכבוד הדדי לרצונותיו של השני. הזוגיות יש פשרות, כי יש רצון שלשני יהיה טוב. נסי לכבד את רצונותיו- ואולי זה יביא את הצד השני לאותו מקום?

לגבי נקודת ההקשבה (כתבת שהוא לא מקשיב לך ושקוע בעולם משלו) אני לא בטוחה שהבנתי. את יושבת לדבר איתו בערב רגוע אחרי שהילד נרדם והוא לא מבין אותך? הוא לא מקשיב כלל? אולי יעזור להתחיל לדבר על נקודות שנראות לך חשובות לו? אולי זה יעזור?

המון בהצלחה יקרה! נשמע לא פשוט בכלל ואין איזה פתרון קסם. מקווה שעזרתי בכמה נקודות, ואם לא- מקוה שלא הרסתי או פגעתי.

כמה נקודות, שאולי כדאי להבין אחרת...אנונימי (פותח)

כמובן, אני לא מכיר, אבל לפחות ככיוון למחשבה.

"היינו בטיפול זוגי כבר שהיינו אברכים, בעלי חשב רק על הכסף, ולא פתח את עצמו נפשית מבחינתו אנחנו בכל לא צריכים."- אולי "בעלי הסכים ללכת לטיפול זוגי (למרות שהכסף הוא נושא רגיש אצלו..) אבל לא הצליח להפתח, ולכן הטיפול לא עזר.

"ובעלי כמובן לא רוצה ואומר "משעממם לי שם" הוא סתם אנטי!!! "- אולי "לבעלי לא נוח בבית של ההורים שלי, והוא מתחמק מלבוא לשם." 

ועוד נקודה, שהיא כבר ממש ניחוש -

אולי בעלך מרגיש שאת לא מחשבת את החשבונות הכספיים, ולכן הוא חש צורך להזכיר לך אותם,(ביחד עם התסכול שלו מהמצב), ואם תבהירי לו שאת מודעת למצב, בתחום פלוני את מתכוונת לחסוך, אבל תחום אלמוני חשוב לך ולכן את רוצה להשקיע בו יותר, (במינון סביר), הוא יקבל את זה אחרת.

^יפה מה שכתוב פה..אנונימי (פותח)
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונהאחרונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך