קמצנות...אנונימי (פותח)

שלום לכולם,

רציתי לחלוק ואשמח לעיצות טובות. העניין לכאורה אינו רציני מאוד אך הוא תופס תאוצה ומתנפח.

בשנתיים מאז החתונה חיינו על משכורתי. חיים צנועים אבל ב"ה לא חסר דבר. חסר ביטחון כלכלי בעתיד אבל זה דבר רגיל, למי אין?

בשנתיים אלו קיבלה אשתי שהיא תלמידת אולפנה מילגה בשל מוצאה והישיגיה הגבוהים. הצלחנו לחיות רק על משכורתי ואת המלגה חסכנו מלבד כמה פעמים לסגור מינוס.

מזה כמה חודשים איני עובד. זה מצב זמני שאין טעם להיכנס לסיבות שלו.

אנחנו חיים בתקופה זו על המלגה שהצטברה.

ואשתי הפכה קמצנית וכעוסה. לשיטתה, אנחנו חיים על החסכונות "שלה". המשכורת שלי היא "שלנו" אבל המלגה "שלה".

וזה יוצר אווירה רעה מאוד בבית.כל הזמן "הכסף שלי "הכסף שלי". וולגריות. מריבות על כל הוצאה קטנה. מכתיבה לי -- לא מתייעצת, פוקדת -- איפה לקנות ואיפה לא, ומה (אני שוקד בתקופה זו על עבודות הבית וטיפול בילדים, קניות, בישול. כאילו התחלפנו בתפקידים המסורתיים.)

מרגע שהפסקתי להרוויח כסף חוסר כבוד מינימלי. אפילו המשפט "אתה לא גבר" נשמע וזאת אישה משכילה מרקע טוב לא ידעתי שהיא יודעת לאמר דברים כאלה. כמובן גם בינו לבינה הדרדר מאוד.

אני כותב כי נוצר משבר, שהיא מסרבת שמ=נמשיך את המעון לתינוק. שלושה ימים בשבוע הוא איתי כל היום ושלושה במעון. הבוקר היא צרחה עלי שאני מבזבז את הכסף שלה ופיזית חטפה את הילד מזרועותי בכניסה לבית כדי שלא אקח אותו למעון.

זה מדרדר למקומות רעים מאוד ומהר.

תובעת ש"אביא" כסף, מהמשפחה וכו' (מדי פעם היו עוזרים לנו ממילא).

כן אני מניח שאני יכול לוותר על מה שאני עושה ולחזור לעבוד מוקדם יותר משתכננתי (לא מייד כי עברנו ךליישוב אחר שיהיה לה קרוב יותר ללימודים ויש לנו חוזה לעוד חצי שנה בדירה). אבל מה זה אומר על הנישואין והחיים לנו יחד?

מי שיאמר "דבר איתה..." ברור שניסיתי. מה שאני מתחיל לחשוש זה שבסתר היא נהנית מהכעס שלה. ואני די נמעך בתוך זה, המוטיווציה לשפר אוזלת.

אשמח לשמוע גם מבחורות כי מדרך הטבע אין לי הזדמנויות . תודה.

אני במצב דומה לאשתךמתעלה אליו

רק שאני מקבלת קיצבה וכל השנים מבחינתי זה היה "הכסף שלי" ומה פתאום שאתחלק בזה? גם עכשו זה עדין מבחינתי הכסף שלי ואני תמיד מסבירה לבעלי שהוא צריך לכבד את זה שאני מקבלת את הכסף כי אני אדם חולה ולא יכולה לעבוד ויש לי רק את הכסף הזה כי היו תקופות שהוא לא הרויח ככ הרבה ואז חודשים על  חודשים הוא היה הולך ומרוקן לי את החשבון בלי ידיעתי לשלם שכר דירה ומיסים וכו אז הסברתי לו שפחות מרגיז אותי השימוש בכסף בשביל שנינו אלא זה שהוא לוקח את העובדה שיש כסף כמובנת מאליו ומבצע פעולות בחשבון שלי בלי ידיעתי,לא מתיעץ איתי ולא משתף אותי אז הוא באמת משתדל יותר בנקודות האלה ואולי זה מה שדורש ליבון בינך ובין אישתך,שתראה לה שאתה מבין כמה הכסף הזה חשוב לה מפני שזה לא רק הכסף עצמו אלא נוגע לה בנקודות ממש עמוקות ורגישות מבחינתה,שב איתה ותבקש לשמוע מה הנקודות האלה,איך היא מרגישה בקשר אליהן,מה אתה יכול לעשות כרגע כדי לשפר את הרגשתה,מה הציפיות שלה ומה חשוב לה.

סליחה על הביקורתאהבה אחישנה
אבל זה נשמע לי מעוות לחלוטין!

אם הוא עובד אז מותר לאישה להשתמש בכסף לצורכי הבית, מיסים, שכר דירה וכו....

ואם היא קיבלה מילגה או תקציב בשל מחלה או משהו אחר ...אז זה 'הכסף שלה' והבעל צריך לבקש רשות.....???!

אתם נשואים או לא?

למה בכלל יש לך חשבון נפרד?
אתם יחד בה כ ל !
ותלמדו לתכנן יחד את ההתנהלות הכלכלית שלכם...

ולדעתי, דוקא בגלל שאת מקבלת קיצבה בגלל שאינך יכולה לעבוד , את אמורה לשמוח שיש בכוחך לסייע גם כלכלית לבית.

אין 'שלי' ו'שלו'....מה אתם ילדים קטנים?

אם הוא מוציא ''לך'' מהחשבון כדי לקנות מותרות לעצמו ודברים שלא באמת צריך...אז אני מבינה.
אבל! לא מהסיבה שזה הכסף ''שלך'', אלא כי זה מיותר להוציא מכספכם על מותרות.

ולהוציא על שכר דירה והוצאות הכרחיות?
אם מסיבות כלשהן יש לכם חשבונות נפרדים ואצלו בחשבון אזל הכסף ....הוא ממש לא צריך לשאול אותך. את לא עושה לו טובה. את אחראית לשלם שכר דירה בדיוק כמוהו.

סליחה על הביקורת.
עצוב לי לשמוע שככה זוגות חיים.
איזה חיים אחרים יש כשכל אחד רק רוצה שהשני יקבל עוד ולא רק לשמור לעצמו....
לפני הביקורת צריכים לראות את המורכבותמתעלה אליו

את המיטען של נסיבות,חויות,ערכים,דעות וקשיים שאיתו בא הבן אדם,כל בן אדם,לגברת המתוארת זה כניראה נוגע במקום מאוד רגיש וצריך ללבן איתה את המקום הזה מתוך הרבה הכלה.

את צודקת. לא התכונתיאהבה אחישנה
שצריך לפתור את המצב בצורה ביקורתית וקשוחה...ברור שצריך לעשות הכל מתוך עדינות והקשבה וכו'...

תגובתי היתה מופנית לא לכותב השרשור. אלא למי שמציג את המצב הזה כהגיוני וצודק ומתקבל על הדעת ש''זה הכסף שלי ובעלי צריך לבקש רשות..''. לזה אני לא מסכימה.
"אהבה אחישנה"-לא נשואה נכון?אחרת הית מכירה מורכבותאנונימי (פותח)
בקשה מכל הלבאהבה אחישנה
בחיים אל תגיד לאף אחד בעולם משפט כזה.....!!

ובטח לא בפורום לעיני כולם.

אני לא אומרת שאני מכירה מורכבויות בחיי נישואין. ובעז''ה מקוה גם לא להכיר יותר מדי מקרוב.
אני גם בחיים לא מגיבה פה מהסיבה הנ''ל.
וגם עכשיו הגבתי לא לשאלה שהועלתה אלא רק להודעה של מישהי . ולא הצעתי שום פתרון כי מי אנכי...רק הבעתי את חוסר הסכמתי לגישה מסוימת. ו...זכותי! כמו שזכותך!
גם מי שנשוי לא יכל להבין את המורכבות בזוגיות של מישהו אחר.
וגם מישהו נשוי לא יכל להבין את המורכבות של מי שעדיין רווק .( גם אם הוא היה פעם במקום הזה, כל אחד מתמודד וחווה דברים בצורה שונה)

ובלי קשר אלי

אני שוב אומרת
בחיים אל תגיד משפט כזה
'אם היית נשואה היית מבינה'
'אם היו לך ילדים היית מבינה'
וכו'..

בפשטות?
אני בעצמי יכולה לרשום לך רשימה ארוכה ארוכה של 'אם הייתי נשואה אז....' ובה כל מה שהיתי זוכה לו. וכל מה שאני חסרה כיום.
בבקשה
אל תוסיף לי עוד לרשימה הזאת. היא ארוכה גם ככה.
ואני גם התנצלתי על תגובתי הראשונהאהבה אחישנה
כך שלא מבינה מה ראית טעם להוסיף את תגובתך.
לחשוב בשניים על הכסף במשפחה! וקצת בריאות נפשית...אנונימי (פותח)

לרוב אני לא קורא וגם לא מגיב לפורומים אבל היום במקרה הזדמן לי...

רק רציתי לעודד את רוחך שב"ה שיש לך בריאות נפשית והסתכלות חיובית על חיי משפחה.

מורכבות בחיים קיימת אצל כל הזוגות אבל ברור שמי שיש לו בריאות נפשית והכנה בריאה לחיי המשפחה מצליח למנף ולהתעלות מכל קשיי החיים.

להתחתן זה בכלל לא בעיה... כל אחד יכול... אבל מכאן רק מתחילה העבודה! 

מעלעול קצר של מה שקראתי עד לתגובה זו... את בוודאי שלא צריכה לדאוג וגם לא להתנצל! ב"ה לך כבר יש מהבית הרבה כלים שיעזרו לך בבניית הבית שלך בעתיד (שגם אם מתעכב לבסוף יהיה שווה את ההמתנה ב"ה)

דוג' לשיעות זוגיות על לחשוב בשניים והכסף במשפחה:

http://www.yelm.co.il/show.asp?id=49948&big_cat=

עוד דוגמאות לשיעורי זוגיות לנשים... (כשיש גם לגברים - מומלץ):

http://www.yelm.co.il/all.asp?cat=4265

ל"אהבה אחישנה"..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ה תשרי תשע"ג 19:17

אני אמנם לא קראתי את ההודעה הספציפית שעליה הגבת -

אבל את דברייך קראתי,

והמצחיק הוא, שאני דווקא חשבתי אז בדיוק ההיפך ממה שכתבה כעת המכונה "הפוך גדול": בחורה שעדיין לא נשואה (בקרוב בעז"ה), ויש לה תפיסה בריאה ומציאותית יותר מלכמה אנשים בעולמנו שכבר נשואים בפעל..

[לגבי ההערה אלייך: "את לא נשואה ...אחרת היית מכירה.." - אני גם חושב שבנידון זה הניסוח היה בוטה מידי, בוודאי ללא כוונה, וגם התוכן לא נכון עניינית, כי הִצגת גישה בריאה של "בין אדם לחבירו" כפי שאמור להיות, בוודאי בין אנשים נשואים.

עם זאת - אני עצמי כמעט הגבתי להודעה "פסקנית" שבהמשך שירשור זה, שכתבה מישהי בת 20, שאני חושב שהיא צריכה להיזהר ב"פסיקת הלכות" כזו בגילה ומצבה.. ויש חילוק גדול, בין כתיבה - ככתיבתך - שמדברת עקרונית על איך ראוי להיראות שיתוף פעולה (שוב, לא מדבר על מקרה ספציפי; לא ראיתי למה התייחסת נקודתית), לבין כתיבה שמביעה דעה האם התינוק צריך להיות בבית או במעון, ואם הבעל צריך מיידית לחזור לעבוד וכו'. אכן יש דברים שצריך לדעת מה איננו יכולים לדעת. ויפה שלא חצית את הגבול הזה. באמת התפעלתי מגישתך הבריאה]

תודה לכולכם על התגובות החמות..אהבה אחישנה
אני חושבת שמבלי קשר לצודקת לא צודקת~א.ל

צריך להזהר בלשוננו

ולזכור שמדובר בזוג, ולא תמיד אנחנו יודעים מה קורה מעבר לכתוב

ודברינו יכולים לפעמים לפגום ולהרוס. לסכסך..

ולפעמים להפרות ולהיטיב.

ביקורת מעולה ! אני איתך! מסכימה לכל מילה שנכתבה !!קטנה גדולה

וכמו שאמר ר' עקיבא: " שלי שלך- שלך שלי" זו השאיפה ! וכך מדרך הטבע אמורים להרגיש בחיי נישואין....

מי שלא חש כך ופועל כך... אבוי לו ואבוי לנו שקיימים מצבים כאלו....

לדעתי הביקורת ממש במקוםאלעד

ולעובדה שאינך נשואה אין שום משמעות למקרה המתואר.

שאי ברכה

אולי כדאי ללכת לייעוץ זוגיי.צ.ב

חזק ואמץ אחי היקר.

יש אנשים ש"ייעוץ זוגי" נשמע להם משהו שנועד למצבים קיצוניים, אבל באמת למה לא? זה יכול ממש לעזור "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים". 

אמרת שדיברת עם אשתך, האם היא מבינה באיזה משבר אתה נמצא?

נמענת מלהסביר למה אתה לא עובד, אבל האם יש אפשרות שתעבוד באופן חלקי? לפעמים יש עבודות קטנות כאלה ביישובים או עבודות מהבית. 

באופן כללי,  נראה לי שכדאי לשבת שוב ושוב עם האשה ולפתוח איתה את הכל, להקשיב למה שכואב לה ומפריע לה, ולומר בצורה מכבדת וברורה מה כואב לך ומפריע לך, בלי האשמות, רק שתבינו אחד את השני. ואז תחשבו מה המטרות המשותפות שלכם (בין השאר, לחסוך בכסף), ובמה אתם שונים, ולנסות להגיע לשיתוף פעולה. 

זה תהליך ארוך, אבל כדאי. 

יש לה בעיה...ד.

כלומר: יכול להיות שהיא טובה באופיה וכו' - וכאן יש איזושהי "נקודה" שבגלל מנטליות, תפיסות-מושרשות וכד', היא ה"יצר הרע" שלה.. וזה גורם לתכונות לא נעימות לצאת לפועל.

לפי התיאור שאתה מתאר - היא צריכה הדרכה.  הכתיבה שלך מאד מיושבת בנושא.

לענ"ד - קודם כל, דע שאתה צודק. אין כל סיבה להתיייחסות הזאת. דע - לא כדי להתנפח" ולכעוס, אלא ההיפך: כדי שתהיה לך מספיק שלוה לפתור את הנושא. באמת תהיה ה"גבר", אך קצת בצורה שונה ממה שהיא חושבת.

שב איתה לשיחה ראשונית, קצרה, בנחת, אבל בהיר. תהיה באמת ה"גבר", כמו שהיא צריכה..  תשקף בנינוחות את המצב. תגיד לה משהו בסיגנון: תראי, אני באמת אוהב אותך ומעריך אותך. אבל בחודשים האחרונים קרה משהו לא-נעים. כל זמן שהתפרנסנו מעבודתי - היחס והכל היה בסדר, ברגע שבאופן זמני, זה מהמילגה שלך - אני מרגיש שהיחס שלך אינו מכבד. תאמר לה: יתכן שבאמת רצית לשמור את המילגה או משהו דומה - את יכולה להסביר מה ה"נקודה". אבל אותי מטריד האופן של ההתייחסות, שהוא הרבה יותר חשוב מהנושא של הכסף.  ותוסיף, לגמרי בנחת ובאהבה: לכן, מעכשיו, אני לא מסכים יותר לאופן הדיבור הזה. אם את רוצה שנעבור בחזרה, לא קרוב למקום הלימודים שלך - תגידי. יש לך רעיון אחר - אני שומע בשמחה, אבל לא מתייחס יותר לאופן דיבור כזה. אני רוצה לשמור אצלי את היחס האוהב כלפייך, כמו שהכרתי אותך לפני כן.

אחרי כן, אתה יכול להציע לה שתתייעצו ביחד עם מישהו, איך לא נסחפים לצורות התייחסות לא טובות בגלל הכסף.

בעז"ה, אחרי שהבעיה תיפתר, ותחזור לעבודתך - תוכלו בעתיד לשוחח על זה יותר. ולהפיק תובנות.

כלומר - לענ"ד, לעת עתה הסדר הוא:

א. הכי חשוב - תדע שאתה אכן בסדר גמור. אל תתפעל יותר מידי, ובשום אופן אל "תימעך" כהו-זה מבפנים. תסתכל על כך קצת מ"הצד". כאילו יש לה איזה וירוס מקומי חולף.  תהיה מיושב, תבין שזו נקודת חולשה מקומית (כבר חז"ל איבחנו שנשים נלחצות יותר מנושא הכסף לא פעם). אל תכעס - אבל גם אל תתכופף. הכל בנחת, היא מחפשת "גבר", אתה תהיה כזה בעצם שלוותך..

ב. "שיקוף המצב" בשיחה. עמידה על כך שאינך מגיב לאופן דיבור כזה, בלי להתרגז אפילו מילימטר. היא תתרגל שכדי לדבר, צריך לפנות בצורה אחרת.

ג. באותה שיחה - גם לתת לה אופציה להציע אפשרויות חליפיות, אבל לא חד צדדית, אלא בדיון. גם לגלות "אמפתיה" אם זו רגישות לכסף שכביכול "נוזל" (זה באמת משונה.. הרי גם כסף שמרויחים בעבודה קורה לו אותו דבר.. אבל יש משהו כזה שמה שהיא קיבלה על הלימודים, מרגישה כ"אוצר" ששמור למשהו אחר.. זה עדיין שרידי הילדוּת לדעתי. כשמתרגלים בנישואין - מבינים שהכל "משאבים" שונים לאותה מטרה).

ד. בפועל, להרגיל לכך, שאינך מגיב לאופן הזה.  כשיש צעקות, "פקודות", תגיב בנחת: לא משוחחים בצורה כזו. תרגעי ואז אשמח לדבר ולשמוע. העיקר שאתה לא תגיע לכעס מתוך זה, כי יש להניח שבהתחלה היא תנסה "עוד קצת בכח". אם תהיה עקבי ובנינוחות פנימית, אני מניח שהיא תבין שצריך לעבור ל"פאזה" אחרת.  כמובן, תהיה קשוב להצעות ענייניות, לקנות פה או שם וכו'. בתור הצעות. בשיתוף.

ה. להציע לה ייעוץ. כמו כן, לשוחח על איך אנחנו פותרים כשיש מחלוקת. למשל, בנושא המעון. את מעדיפה שנשוחח בינינו? שנקח מישהו שכשאין הסכמה מקבלים את דעתו?  העיקר זה שהיא תבין שבחד צדדיות אי אפשר להשיג כלום.

וכמובן, תתייחס אליה, אישית, באהבה רבה, בחמלה. המסכנה פה באמת זו היא - שנקלעה לתוך תסבוכת רגשית כזו, שמוציאה ממנה דברים ודיבורים שהיה עדיף לה בלעדיהם.

כל הכבוד!חן חיים

כל הכבוד לך דן! איך שאתה נותן כאלה הצעות נהדרות ומשקיע זמן לכתוב באריכות!

אני ממש נהנה לקרוא את תגובותיך המחכימות!

תמשיך כך!

ברוך תהיה. תודה רבה..ד.
גם אני מוסיפה יישר כחלא לעישון

וכן רציתי לחזק את תגובתו של דן ולהוסיף לפותח השרשור: - בתור אישה:

מכירה מעצמי - כשנלחצים מגיעים למחוזות לא נעימים. ובסתר ליבה תהיה בטוח שהיא כועסת על עצמה שהיא מתנהגת כך, אך כנראה אומרת לעצמה "אין לי ברירה" ולא מוצאת דרך חלופית.

כדאי להשקיע מחשבה איך פותחים לה פתח לפתור בעיות בדרך אחרת. 

כעס, עלבון וחוסר תחושת תמיכה מהבעל הם אפשרויות להגיע למצב כזה.

נדמה לי שפתק קטן עם מטבע שוקולד שעליו כתוב משהו בסגנון: " למרות כל הקושי בינינו, אני אוהב אותך" יכול פשוט לחולל פלאים. 

המון הצלחה ואל יאוש, 

מאחלת שדווקא מתוך המשבר תצמחו ותגיעו לקירבה גדולה יותר. 

"כי אשב בחושך ה' אור לי" - דווקא מתוך החושך היותר חשוך, עולה ובוקע האור!

אני אסיר תודה!אנונימי (פותח)

כפי שכתבתי גם באישי. חיזקת והועלת בתבונה ויישוב הדעת וההשקעה העצומה בכתיבה עצמה... צדיק לא יכיר בצדיקותו אבל ההמון יכירנו. תודה דן. וזה עזר לפחות מבחינת היכולת שלי להתמודד.

בלי לשפוטאנונימי (פותח)

אבל המצב שגבר לא עובד הוא לא מצב כ"כ תקין, ובאיזשהו מקום היחס קצת מובן, כשהבעל בתפקידו כמפרנס לא ממלא את הייעוד שלו, זה פוגם ביחס אליו באופן אוטומטי, לדעתי שוב בלי להיכנס לפרטים למה אתה לא עובד, אבל כדאי שתנסה כמה שיותר מהר לשנות את המצב בשבילך ובשבילה...

מי שמתייחסד.

"באופן אוטומאטי", הוא זה שצריך תיקון..

הרי האדם כתב שמדובר במצב זמני, והקושי לחזור למצב הקודם, נעוץ גם במקום המגורים שנועד לטובת לימודיה של אשתו.

יש לצאת מנקודת הנחה שכאשר אדם כותב "מסיבות שאי אפשר לפרט", יש לו סיבה טובה..

ומכל מקום - יש גם "נקודות קושי" בחיים ובנישואין. וגם שם נבחנים. ואוי לנו אם היחס "קצת מובן" כי לבעל אין עבודה באופן זמני. היחס לא "מובן", אלא צריך תיקון. כשלאדם קשה במשהו - אין צורך, לדעתי, להוסיף שהיחס המוטעה והלא-ראוי אליו "קצת מובן"..   בלי קשר להמלצה העניינית שהוצעה, ל"שינוי המצב".

בגלל זה לא שפטתי אותואנונימי (פותח)

אבל עדיין, מצב שגבר לא עובד הוא מצב מאד לא תקין, זה לא אומר שהאשה צודקת, אבל חשוב להבין ואת זה מרצי זוגיות ורבנים אומרים, שגבר שהוא לא על תקן מפרנס המעמד שלו בבית יורד, זה הכל.. וזה לא ממש משנה מה הסיבה, אפשר להתווכח על זה עד מחר אבל זאת המציאות, בכל מקום ובכל מגזר, ברגע שהאשה מפרנסת יחידה האיזון בבית יורד...

יש הבדל,ד.

בין "ציון מציאות" שקורית לעיתים, לצערנו,

לבין "היחס קצת מובן", "זה פוגם ביחס באופן אוטומאטי"..  כי מהמשפטים הללו נשמעת נימה של "הצדקה" כלשהי; ובוודאי שזה לא כך. זה עיוות מידותי שצריך תיקון חד משמעי. גם כשמציינים משהו שיכול לגרום ל"הפרת איזון", הרי שמציינים כדי להמליץ לא להגיע לכך - אבל לא כדי להתייחס ב"הבנה" ליחס כזה.  בוודאי לא בצורה שהוא תיאר.

ומכל מקום, לגבי הודעתך - מובן מההבהרה הנוכחית, שזה היה יותר ענין של "ניסוח", ועיקר הרעיון שרצית לציין הוא את זה שמצב כזה עלול "להזמין" בעייתיות וחוסר איזון [אני מניח שגם ה"לא תקין" היה באותה כוונה ולא בכוונה שזה "לא בסדר", שהרי יש להניח שיש להם סיבות טובות למצב הארעי הזה]

בדיוקאנונימי (פותח)
יש פה שני דבריםמשה

1. ההתנהלות שלה בקשר לכספים "שלה" לעומת הכסף "שלנו" (עיוות מצוי יותר משנדמה), ואז "אתה לא גבר" וכו'.

2. זה שאתה לא עובד זה לא תקין, אלא אם כן יש לזה סיבה אחרת.

מה אתה עושה בינתיים? האם אתה שוקד על פרוייקט שאולי בהמשך יכניס כסף? לומד משהו? (סטארטפיסטים למשל הם קהל יעד שצריכים לחיות חודשים ארוכים בלי משכורת, אבל אם הם מצליחים אם גורפים מליונים).

במקרה כזה כמובן שהיחס הוא אחר.

גם להיכשל זה בסדר. יש תחומים שמרימים משהו והוא לפעמים נכשל!

האם הסיבה בעטייה אתה לא עובד היא באשמת מקום המגורים? אם כן, צא לעבודה במקום מרוחק (אפילו אם זה שעתיים נסיעה!) ותגלגל עליה חלק מעבודות הבית קורץ.

זה בהנחה שזה אפשרי - אפילו יום בשבוע. אולי באמת זה מה שעדיף במצב שנוצר.

בשלב הבא כשיהיו עוד כמה שקלים והעצבים שלה קצת ירגעו, תוכל להראות לה את אותו דיון מהצד ההפוך שלו ואז אולי יהיה קצת יותר קל להתמודד עם הנושא.

אגב

לנו היה בזמנו דיון דומה לזה על כספים שהגיעו כמתנה מסבתא שלה וחשבון נוסף שנפתח מסיבות טכניות והפך ל"שלה".

הסיפור ההוא נגמר כשהיא קלטה שמקבלים החלטות ביחד, וכשכשצריך כסף למה שהיא זקוקה לו - יש או אין - לפי העניין, לא משנה מאיפה. והחשבון הנוסף מפרנס רק את  הבנק ולא אף אחד אחר.

וואו... נורא לקרוא את הדברים שלך.אדם נוף מורשתו

אני לא רוצה להתמקד כרגע בעניין של כן עבודה שלך לא עבודה שלך או כן חסכונות שלה לא חסכונות שלה, למרות שנראה לי שברור שיש פה משהו מעוות בהסתכלות שלה,

אני רוצה לדבר על משהו אחר. על זוגיות.

להתחתן ולהיות יחד זה לא רק כשנח וטוב. זה גם כשקשה.

אני זוכרת תקופות שבהן בעלי היה מובטל. זה היה מאד קשה עבורו, ודרש גם ממני הרבה, מבחינת לא ללחוץ עליו וכו'.

כנ"ל גם בתקופות שבהן אני הייתי זקוקה לעזרה, והוא היה שם עבורי.

זוגיות זה להיות יחד. זוגיות זו שותפות. זוגיות שה לעבור את החיים עם עוד מישהו ולא לבד.

כרגע נשמע לי שאין לך את זה.

ונשאלת השאלה - למה?

דבר ראשון כדאי לך לבדוק את עצמך - אולי זה מאד קשה לה שאתה לא עובד ושהסדר בבית השתנה? זה בדרך כלל לא פשוט בכלל!

האם היא ניסתה לרמוז לך על זה משהו בעבר?

כיצד התמודדתם בעבר עם כל מיני דילמות שהיו לכם?

ונראה לי שמאד ברור שאתם צריכים ייעוץ... וכמה שיותר מהר, אחרת גם השגת עבודה עכשיו לא תחזיר את המצב לקדמותו.

היא צריכה להבין שהתגובה שלה לא מקובלת (לפחות בחברה הישראלית...)

ואתה... צריך להבין שאם מצליחים לחסוך משהו, לא תמיד כדאי לבזבז אותו מייד... מה שלא מצדיק את היחס כלפיך, אבל החלטה כזו צריכה להיעשות בשיתוף, מה שנראה לי שחסר פה.

כמה נקודות למחשבהפלאפל

אני לא מתכוונת לקחת פה צד בויכוח שלכם, אבל אולי המצב הזה, בו אשתך יודעת שאין הכנסה קבועה למשפחה, ושחיים רק מאיזו מלגה (שככל הנראה היתה מיועדת לשימוש אחר- אולי ללימודים עבורה...), מלחיצה אותה מאד, וזו הדרך שבה הלחץ הזה יוצא.

אני לא מצדיקה אותה (ותזכור שלא שמענו את הצד שלה), אבל כתבת בצורה די שאננה ובדרך אגב על מצב שעלול להיות לא פשוט. האם הפסקת העבודה שלך באה מתוך החלטה משותפת של שניכם או שזו בעיקר היתה  החלטה שלך? וגם אם זו היתה החלטה משותפת, לחיות ללא הכנסות וללא בטחון כלכלי כשצריך לפרנס משפחה, זה מצב קשה יותר ממה שאפשר לדמיין. אולי היא חווה את מה שנראה בעיניך כהוצאות לגטימיות (מעון למשל) כבזבוז. והידיעה שהכסף הולך ואוזל גורמת לה להלחץ?

כתבת גם שעברתם לישוב אחר. אולי היא נפרדה מחברות קרובות וכעת היא בודדה בצורה שמעיקה עליה?

האמת היא שמצבים כמו שתיארת כאן הם שכיחים מאד- רק שבד"כ מי שמתנהג כמו אשתך זה הבעל, והנשים הן אלו שסובלות, ובעיני החברה זהו מצב נורמלי לצערנו. (המון פעמים שמעתי על בעלים שלא מסכימים שהתינוק יהיה במעון כשהאישה נמצאת בבית. גם לא לשלושה ימים בשבוע. וגם טענות על "אישה בזבזנית" הן לגיטימיות בחברה שלנו).

תנסה (במידת האפשר) לשמוע ממנה מה היא מרגישה ומה גורם לה להתנהג כך, אבל לא מתוך כעס, אלא מתוך רצון כנה להבין.  יכול להיות שזה ניסיון של רבש"ע עבורך כדי שבהמשך החיים תבין אותה ואת קשייה (וכן גם עבורה).

לענ"ד, רק מתוך עמדה כזו תוכלו להתקדם. ובכל מקרה גם אני מצטרפת לממליצים על טיפול זוגי.

בהצלחה.

נתוח המצבבועית מחשבה

הוא כותב " אני מניח שאני יכול לוותר על מה שאני עושה ולחזור לעבוד מוקדם יותר משתכננתי" . כלומר, זו החלטה שלו --החלטה שהוא לא שיתף בה את אישתו. כנראה גם זה שהוא הפסיק לעבוד מחוץ לבית היה החלטה שלו. לא פלא שאישתו עצבנית וכועסת. ולמה שהתינוק יהיה במעון אם אבא שלו בבית [ביחוד כשיש בעיות כספיות]?  צדקה מי שאמרה שמצבים כאלה הם למרבה הצער שכיחים מאוד אלא שבדרך כלל הבעל הוא זה שמתלונן/ מטיף מוסר ובכלל יורד לחיי אישתו. כדי להציל את נישואיכם אתה צריך א. לחזור לעבודה לאלתר. ב. שניכם חייבים לפנות לטפול זוגי. בהצלחה.

קצתד.

נמהר..:

"מוקדם משתכננתי", זה מטבע לשון. לא חייב להיות שעל דעת עצמו בלבד..

"ולמה שהתינוק יהיה במעון... " איך אפשר להגיע למסקנה כזו, בלי לדעת כלום?  ועוד - וכי חסרות נשים ששולחות חלק מהזמן את הילד למעון, גם כשהן בבית, וזה באמת ניתן להבנה.

"בדרך כלל.. הבעל.. מתלונן.. מטיף מוסר.. יורד לחיי אשתו"... מאיפה אתן לוקחות את ה"סטטיסטיקה" הזו (כמובן, זו לא סטטיסטיקה - כי אי אפשר לדעת בכלל דבר כזה)?..  רק כדאי שיהיה ברור: מי שזו ה"הסתכלות שלה על העולם", יש חשש גדול שזה מה שיהיה גם בביתה, סוג של דבר ש"מגשים את עצמו", מתוך מה שהשני מרגיש שחושבים כ"נורמה" לגביו, ר"ל...

ואי אפשר להגיד לאדם בפסקנות: "אתה צריך לחזור מיד לעבודה"...  הרי לא יודעים בכלל למה הוא עזב אותה.. אולי הוא חלה ח"ו, אולי אשתו ביקשה שיעבור למקום קרוב ללימודיה לזמן מה, למרות שאין לו עבודה שם?.. הרי איננו יודעים.

זה ממש הגזמהי.צ.ב

זה שהוא אמר "משתכננתי"

זה לא מראה בכלל שזו החלטה שלו שהוא לא שיתף בה את אשתו,

זו צורת דיבור, ויכול להיות מאוד שהוא שיתף את אשתו בהחלטה

ואפילו שזו החלטה בעיקר שלה, מה שהוא לא אמר,

אנחנו לא נדע, ואין טעם וסיבה לעשות ספקולציות.

ממש בנית בנינים על דיוק לשוני כאילו מה שהוא כתב זה התורה שבכתב.

גם אם המעון זה ביזבוז כסף זה לא סיבה לצרוח עליו.

איך את אומרת לו לחזור לעבודה אם את לא יודעת את הסיבה שבגללה הוא לא עובד?!

ובכלל, אין טעם להתיחס לשאלה מי צודק,

אם לא מכירים את הצדדים,

וגם הבעל לא מתלונן על זה שאשתו טועה בדרכה, אלא על היחס שלה אליו,

וזה באמת יחס שאי אפשר להצדיק

(לפעמים יש אולי מצבים הורמליים שאין לאשה שליטה על עצמה אבל לא נשמע שזה המצב).

וזה שיש גברים שמתיחסים בצורה מחפירה לאשה שלהם

ממש לא קשור לכאן, ולמה בכלל להעלות את זה כאן?

האם הוא צריך עכשיו לשאת באשמה של כל הגברים??!

לסיכום, הבעיה פה זה היחס שלה, והשאלה היא איך הוא צריך להתמודד עם בת זוג שמתיחסת אליו ככה. 

גם אשתו צריכה לעבודילדת ירח

ואם אין לה מקצוע, אז לעבוד במה שיש. אחרי הלימודים או במקום חלק משעות הלימודים (אני מבינה שמדובר באולפנה אז לא נראה לי בעיה שהיא תפסיד קצת שיעורים) ושלא הכול ייפול עליו. לא מקובל לדרוש שיביא כסף מהמשפחה.  

הרעיון שעמד מאחורי הודעתי הקודמתפלאפל

הרעיון היה פשוט לנסות לראות את המצב כפי שאישתך חווה אותו. הדגשתי שאני לא לוקחת פה צד, ושאני לא מצדיקה אותה. אבל חשוב בזוגיות לנסות להרחיב את המבט, ולהבין את המניעים של הצד השני. מכיוון שהבעל הוא זה שכתב כאן את השאלה, אז כתבתי את מה שעלול להקשות על האישה ולהביא אותה להתנהגות הזו. אינני יודעת מה באמת קרה (כי לא ראיתי את הדברים בהתרחשותם), אני רק העלתי שאלות, בניסיון להרחיב את המבט.

נסה הכל ואם לא אל תהסס לחתוךאנונימי (פותח)

שלום לך.

הבעיה זה לא רק הקמצנות.  אלא  חוסר הכבוד כלפיך.  כסף הולך וכסף בא. כשהיא למדה ואתה פירנסת???  במיוחד כשמדובר במצה זמני.  לאן  נעלמו האהבה והמילים היפות????

"אדם ניכר בכוסו, בכיסו ובכעסו......

עדיף לך 1.לערב את ההורים של שניכם...שידעו במה מדובר ולא יופתעו  ויגררו לצד אחד..  2.ללכת לייעוץ כלשהו או גישור נייטרלי  ולנסות את המקסימום האפשרי....

ואם לא פשוט תחתוך  וכמה שיותר  מהר  כי  זה  רק  ילך  ויחמיר.. ואל  תגיד  לא אמרו לך....לפני שיהיה גרוע  יותר...  ולפני  שיהיה מאוחר...  אתה  עוד  צעיר  ובטח  גם  "חתיך"  מן  הסתם   ורבות  אלה  שתקפוצנה עליך...

אתה  גבר..ואל  תדאג... יעמדו  לך  בתור... אל  תפחד  מסטיגמות.... זה  "ח'רטה....

תאמין לי מנסיון..

קצת נמהר לא?לא יודעת מה הנסיון שלך אבל זה לא נשמעאנונימי (פותח)
ליולם אל תערב את ההורים נקודה.yifat_s
הגזמת טוטאלית..ד.

לא כך מתייחסים לנישואין. גם אם משהו חורה, וגם אם לאדם לכשלעצמו יש ניסיון לא-טוב.

ובביטוי מושאל, כבר אמרו חז"ל: אין מדמין בטריפות מזה לזה..

ובוודאי לא בדברים כאלו.

"רצת" מהר מידי לשלב של "ואם לא"...

בעז"ה יפתרו את הבעיה בטוב.

שמע ישראל.הדסדס

מה זאת התגובה הזאת? "תחתוך"? מה זה קצבייה?

מדובר פה בדיני נפשות.

על כל קושי /מחלוקת "חותכים"?

לכולנו יש מידות לעבוד עליהן.

אנחנו רחוקים מלהיות מושלמים.

ולא על כל דבר רצים לרבנות.

השם ישמור.

פחחחחחחחחחחחאורה.

צוחק

הכל בסדר?

אין כסף שלי שלך.....אנונימי (פותח)

לך הגב' שכתבה שאת במצב של אשתו...

אני מבינה אותך ומסכימה איתך שזה אפילו מכוער בעיני שבעלך השתמש בכסף שלך ללא ידיעתך....

אז ראשית רפואה שלמה...ושנית  = אשתו  לא חולה ולא מקבלת קיצבה...

לדעתי בעלך פוחד ממך וזה חבל... זו לא מערכת בריאה... בזוגיות. תתכן בהתחלת הזוגיות:  "שלי ושלך..".    אבל   מה לדוגמא  תעשי  בכסף  שלך? שלא מתאים למשפחה?

אישה בונה ואישה הורסת.

כסף לא יביא בעל.. אבל בעל יביא כסף..

בעיקר כשמצבם  הוא זמני..

ועוד במיוחד כשזה  מגיע "לחטוף מידיו את הילד ולהלבין את פני "אהובה"????

זה הרבה מעבר לזה.....

בזוגיות יש גם משבריםי.צ.ב

ותמיד יש הרבה עבודה וכאב. אבל מי שעושה את העבודה גם נהנה בסופו של דבר. יכול להיות מצב שצריך לחתוך, אבל זה מצב קיצוני, ולא נשמע שזה המצב פה.

תראה מה שכתבתי למעלהמתעלה אליו

בודאי שאני לא מצדיקה את התנהגותה שהיא על גבול האלימות ואין כזה דבר אלימות מוצדקת.

כשאני מגיבה ביכלל לאנשים פה אני משתדלת לראות את כל התמונה כי אני מאמינה מטיבעי בבדיקת הדברים לעומק ויכולתי להשוות  בינה לביני כשקראתי בהודעתו שהיא קיבלה את המילגה ביגלל מוצאה וציוניה הגבוהים,מכך הסקתי שהיא כניראה באה מבית גידול מאוד לא פשוט מבחינתה שלא היו לה נקודות התחלה טובות מבחינה חברתית וכלכלית והמילגה כמו גם הקיצבה בשבילי זה הרבה יותר מסתם כסף שמונח לו בחשבון הבנק,מבחינתה זה אומר הצלחה לעלות מבירא עמקתא שגדלה בו לאיגרא רמה שיש לה עכשו,מבחינתה המילגה זה ביטחון לכל מה שיש לה עכשו,ביטחון שהיא פוחדת לאבד וזה לא סתם פחד,זה פחד חזק מאוד של אנשים ששום דבר בחיים לא מובן להם מאליו,היא מפחדת נורא עכשו וזה לדעתי הגורם להתנהגותה,מומלץ טיפול פרטני וזוגי לשניכם.

דימוי הגבר בעיניה = המפרנס-וכשלא,נפגע דימוייך..אנונימי (פותח)

ב"ה

גם אם היא ממשפחה "טובה", כנראה המסר היה ברור שאתה מפרנס -וזה חלק מהדימוי הגברי שלך בעיניה.  כאשר היא נושאת בנטל הפרנסה,והלימודים והבית (גם אם חלקית) הדבר מערער את המערכת.--ומערעור נובע פחד--ואז כעס.

זה כעס עמוק,ממקומות מאוד ראשוניים.לכן באים המשפטים הלא מעובדים שאתה שומע.

מלבד ההמלצה הבנאלית לפנות ליעוץ,

לדעתי כדאי שתמצא עבודה כלשהי,אפילו קטנה.

וגם שתבקש או תעדכן ותתחשב בה כשצריך את הכסף מהחסכון שלה.

למרות שמפחיד אותך,כסף הוא מוקד המתח והריבים הראשי בין זוגות.הוא מסמל בטחון,רוגע וסדר. והיא מרגישה שאתה שומט ממנה בדיוק את אלה.

בהצלחה!

לפעמיםאנונימי (פותח)

שלום לך,

אני ממש מזדהה עם הקושי שאתה עובר

ומבינה שזה ממש קשה.

אני עוברת משהו דומה- לא כאן המקום לפרט. אבל בן הזוג שלי לא מוכן לשום התנהלות הגיונית וסבירה.

הייתי מאד מיואשת. הדבר היחיד שעזר לי זה אמונה. לחשוב כך: נכון. יש מציאות הגיונית וסבירה לפי דעתי ולפי ההיגיון הבריא שאני שואפת אליו. אבל אני לא מנהלת את המציאות. אלא הקדוש ברוך הוא. והוא יודע מה הוא עושה. הוא יודע מה טוב לי ומה שהוא עושה כאן נראה ממש לא על פי הסדר וההיגיון אבל זה לטובתי. וניסיתי לשמח את עצמי איכשהוא בכל מיני דרכים.

לאט התחלתי באמת לראות איך הדברים הם באמת לטובתי. ושהמצב האבסורדי עוזר לי לרפא כל מיני דברים אצלי ומחזק אותי היכן שהייתי חלשה. וזה עזר לי לשמוח ולהחזיק מעמד. וכמובן הרבה תפילות שהדברים יסתדרו אבל רק ברצון השם.

ועוד כתוב על כך בספר "בגן האמונה" שהאיר לי את הדרך.

כמובן שזה לא סותר פתרונות בדרך הששכל, ההיגיון והיעוץ. אבל אם זה לא עובד- רק אל תתיאש. זה נראה ממש משמים שפתאום כמה חודשים אתה לא עובד וזה מציף את הנושא הזה, שיכול מאד להיות שיעזור לכם לנקות אגף אפל בזוגיות שלכם- שמעולם לא היה צף אלמלא הקושי הזה. או כל מתנה אחרת שהקב"ה מחביא לך בתוך הייסורים האלה.

חזק ואמץ!

בהצלחה זה ניסיון לא פשוט אתה רק תרויח מזה ותגדל מזה.

יש הרבה צדק בדבריהאנונימי (פותח)
  1. בכתובה אתה התחייבת "אני אזון ואפרנס ואכלכל יתיכי כהלכות גברין יהודיין" אחריות הפרנסה במבנה זוגי היא על הבעל. אתה חתום על זה.
  2. מעשה ידיה של האישה לבעלה "תחת מזונתיה" שהינו בגלל שהוא נותן לה אוכל, מעשיה ידיה שלו, במקרה שלך אתה לא נותן לה אוכל.
  3. אישה שלא מרגישה שבעלה שותף יוצרת ניכור. היא מצפה שאתה תוביל, מה שלא קורה אז היא מושכת קדימה ואתה נגרר. הצפפיה הפנימית שלה היא שאתה תוביל, אבל במקום זה אתה מוריד את הראש.
  4. איני חושב שיש פרווילגיה לא לעבוד ללא רשות בן הזוג.
  5. העסק הכי חשוב בחיים שלך זה הזוגיות שלך, אתה חייב לקחת את הנושא ברצינות, ולקבל את ההחלטה עם אשתך אם אתה חוזר לעבודה אפילו אם זה ממש רחוק מהבית, אם ההשלכות של זה, או פתרון אחר.
  6. אני חושב שהפתרון אצלך.

ברור שהוא זה שמחובתו לדאוג לפרנסה, אבל זה לא מהי.צ.ב

שהיא דורשת ממנו, כי כניראה היא יודעת משהו שאתה לא, היא יודעת את הסיבה שהוא לא עובד וכנראה שגם היא מבינה שזו סיבה טובה ומוצדקת. 

כתבת שהוא לא נותן אוכל, וכתבת שהוא לא מוביל, מה זאת אומרת לא מוביל? אם הכוונה לא מפרנס אז יוצא שכתבת את אותו הדבר שלוש פעמים בשלושת הסעיפים הראשונים, ואם הכוונה לתחומים אחרים בחיים, מניין לך שהוא לא מוביל?

מניין לך שאין לו רשות ממנה שלא לעבוד?

כתבת שהפתרון אצלו, ובעצם הצדקת יחס משפיל וכעוס של אשתו כלפיו. אני לא מאשים אותה, יכול להיות שהיא במצוקה גדולה, אבל בטח אי אפשר לומר שמוצדק להתיחס ככה לבן הזוג. האם גם אתה מתעצבן ותועק על אשתך כאשר היא לא מקיימת את חובתה?!

כל מה שקנתה אשה קנה בעלהמאמן אישי

זה היחס הנכון של חכמינו לכסף. הבעל אחראי על ההכנסה והאשה "סומכת" עליו, מביאה לו את רווחיה.
יש מקרים, לא מומלצים שבהם אשה אומרת: "איני ניזונת (ממך) ואינך עושה".

במקרה פה, זה נשמע מצוקה של האשה, כמו שכתבו פה כמה, מזה שבעלה לא מפרנס, לא עובד, לא "לוקח אחריות" על הפרנסה, אז היא נלחצת, ולוקחת אחריות וכמובן שזה לא עושה לה טוב. וגם לא לו.

"והוא ימשול בך" קראנו בפרשה,  - אשה מצפה שבעלה יאהב אותה, יוביל אותה, את משפחתה, שיהיה "גבר".

השאלה שצריכה להשאל מצד הגבר היא לא, למה אשתי לא בסדר,

אלא מה יש בי שגרם למצב הזה?

וגם - מה הקב"ה רוצה לומר לי פה דרך אשתי?

אתה חושב באופן "קר" לפי מה שהיה מקובל בדורות עברוילדת ירח

"בכתובה כתוב, אז כך וכך". הכתובה היום אינו אלא מסמך טקסי ייצוגי שכל משמעותו מתחילה ומסתכמת בהתחייבות לקשירת קשר הנישואין. עובדה לכך ניתן להמצוא שבהרבה דיונים משפטיים שלאחר הגירושין בתי המשפט וגם בתי הדין לא נוהגים לקבל את הסעיפים שכתובים בכתובה כהתחייבות. יש כתובות שבהן כל הגימטריות מסתכמות במיליוני שקלים - לך תחייב עכשיו את הבעל לשלם את זה. 

היום לא מה שהיה פעם. היום שני בני הזוג עובדים. אין דבר כזה אני עובד ואת לא עובדת ולהפך. גם אם האישה לומדת וגם אם באולפנה, אני לא מקבלת מצב כזה שבו היא יכולה לפטור את עצמה מלעבוד. מלגה עם כל הכבוד זה לא כסף, ואני די בטוחה שהמלגה הזאת קטנטונת (גם מלגה אוניברסיטאית לסטודנטים מצטיינים לדוקטורט לא עוברת היום את 4,000 השקלים בחודש, אז מלגת אולפנה, באמת?) ועוד יש להם ילד. 

הוא עבד והוא יחזור לעבודה. ייתכן שיש בעיה זמנית. כעת היא צריכה לעבוד. ואני לא ממליצה על ייעוץ זוגי כשאין להם כסף למעון, אלא על רב או על ייעוץ בתשלום סמלי ברשות המקומית, אם יש אפשרות כזאת אצלם.

ע"פ החוק הפמינסטי של מדינת ישראל האשה צודקתשיזף

קחו  למשל  דוגמא  מעשית  מהשטח.

גבר  עובד  חברת  החשמל  או  חבר  אגד  שמקבל  עם  פרישתו  מענקים  בסכומי  עתק,  האשה  שותפה  מלאה  בגובה  של  50%   ההנאה לפחות   בכל  הכספים  וטובות  ההנאה .

במצב  הפוך,  הגבר  איננו  זכאי  ע"פ  החוק  במאומה  מהפנסיה/קופות  גמל/ מענקים/טובות הנאה

באם  גבר  הולך  לעולמו  האשה  זכאית  אוטומטית  לפחות  לחצי  מהרכוש/ממון  שהשאיר,  במצב  הפוך  הגבר  לא  זכאי  למאומה

זה  החוק  במדינת  סדום  ועמורה 

הרגש לכסףאנונימי (פותח)

סתם נקודה שחשבתי עליה-

נשים נוטות לפתח רגש גם לדברים חומריים, מזכרות למינהם שהבעל לא מבין למה צריך לשמור את כל ערימת הגרוטאות..

סיימת לקרוא את המכתב למה לשמור אותו?? וכו'.

אז חשבתי על זה, שכל עוד זה נקרא "שלה" היא תרגיש שזה שלה גם במובן הנפשי ולא רק הכלכלי. כלומר, יהיה לה קשה להוציא את הכסף הזה על דברים שוטפים שאין להם סממן "מיוחד"

השאלה היא איך השקלים האלה מסומנים כ"שלה"? חשבון נפרד? תוכנית ספציפית?

צריך להגיע איתה להבנה שכלית שבדיוק למצבים כאלו נועד כסף "בצד" ולא משנה מה מקורו, ואח"כ להעביר את הכסף לעובר ושב שיתערבב עם כסף אחר שם ורק אח"כ להוציא על הוצאות שוטפות.

זה אולי נשמע דבילי התהליך הזה אבל זה יקל מאוד על הקושי "להיפרד מהכסף".

סתם עוד נקודה למחשבה אחרי שאר התגובות פה..

היא לא סומכת עליךl666אחרונה

היא בטח מפחדת שתבזבז את כל הכסף ןאולי תעזוב אותה בלי כלום ובלי מזונות כי אין לך עבודה. בקשר להתנהגות הלא יפה-אולי ככה זה היה בסביבה שהיא גדלה והיא לא יודעת אחרת ובטח אופי. גם במשפחה של קרובים שלי זה היה ככה כולל אלימות מצד אשה ולא נעצר עד שבעל לא התחיל להרוויח ושם גבולות

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך