עבר עריכה על ידי אהבה של אימא בתאריך י"ד חשון תשע"ג 13:33
שכל זוג שמתחתן מתכנס בעצמו בתקופה הראשונה. זה לא סתם שינוי קטן, זה עולם אחר וחדש שפתאום הם חיים בו...
זה כמו להיוולד למקום שעוד לא מכירים, וצריך ללמוד אותו וזה כ"כ נפלא, אך גם כ"כ לא פשוט....
אני חושבת שאת מפרשת את זה בתור התנשאות מתוך טעות, כי את לא יודעת איך לפרש אחרת, כי את עוד לא שם (בע"ה בעתו ובזמנו).
סיפור קטן על עצמי -
אני למשל זוכרת שמאוד התכנסתי, בטח ובטח שלא מהתנשאות... אלא מתוך גיוס כל כולי לבניית הקשר האישי שלנו, כדי שיהיה לנו את הבסיס הכי טוב שאפשר....
כש"חזרתי" שוב לחברות שלי, אני זוכרת שהייתי בהיריון, וכשדיברתי על זה ליד בנות רווקות אז מישהי נשואה אמרה לי: "אל תדברי על זה כ"כ לידן, תחשבי, זה ישעמם אותן...." וזה ממש נחקק לי טוב טוב. מאז באמת השתדלתי לא לדבר עם בנות רווקות על דברים שלא שייכים לעולם שלהן.. ופתאום גיליתי שאין לי כ"כ על מה לדבר איתן........
אחרי כמה זמן חברה טובה טובה טובה שלי התקשרה, ודיברנו... ואני הרגשתי כל כך בודדה (מבחינת חברות) ושפכתי את לבי ובכיתי... והיא סיפרה לי שהיא באמת כעסה עלי שהתרחקתי ככה... וסיפרתי לה את מה שאותה אחת אמרה לי.. והחברה הטובה ענתה: "לא שמעתי שטויות כאלה בחיים!!! זה כ"כ לא נכון! אם לא תדברי על נישואים והיריון וילדים וכו' - לא תדברי כמעט על כלום!! אלה החיים שלך עכשיו!" היא שימחה אותי כל כך, כי ירדה לי אבן כבדה מהלב, ופתאום הבנתי שאני כן יכולה להיות חופשייה עם בנות אחרות, גם אם הן עדיין לא במקום שלי... (כמובן יש דברים שאין עניין לדבר עליהם בכל מקרה).
ואז דיברתי עם חברה אחרת.. והיא שאלה אותי מה נשמע... וסיפרתי לה על הבן המתוק שלנו, על זה שהחלטתי לא לעבוד כדי להשקיע בו את כולי, על זה שבעלי היקר התחיל ללמוד באוניברסיטה וכו' וכו'... ופתאום היא אומרת לי: "רגע, אבל אני שואלת אותך על עצמך!!! ואת מספרת לי על הבן שלך ועל בעלך ועל כולם חוץ ממך!!! מה איתך????"
פתאום כל כך התבלבלתי.... היא חושבת שאני לא מדברת על עצמי?? וכי מי אני עכשיו??? אני רעיה, ואני אמא - זו אני!!! אני לא מי שהייתי........ מה שדיברתי וסיפרתי, זו הייתה אני! אלה החיים שלי, אני כולי שייכת לבעלי ולילדים!!
למה חפרתי את כל החפירה הזאת?
כי אני הבנתי שהדברים האלה באמת לא פשוטים, כל החיים פתאום משתנים לך מול העיניים, ואת מרגישה שאת לא באותו מקום שהיית, ואת לא באותו מקום עם החברות שלך שעוד לא שם... ואת לא יודעת מה נכון לדבר איתן ומה לא.. ואולי תשעממי אותן, ואולי הן ירגישו שכל כך השתנית וכבר לא יאהבו כל כך את חברתך וכו' וכו'...
ואני מוצאת את עצמי עדיין מתנדנדת בקונפליקטים האלה, אולי כי בכל זאת עדיין לא הצלחתי למצוא את המקום שלי, אני עוד לא נשואה כ"כ הרבה זמן...
צריך הרבה סובלנות, אנחנו לא תמיד מבינים הכל... ואני לא מתכוונת רק למי שעוד לא התחתן, אלא באותה מידה אני מתכוונת לנשואים שבנינו...