גב' יקרה (באמת יקרה - כי רואים שתוך-כדי-דיבור את מבחינה בדיוק מה הבעיה, ולא מתכחשת לה... ישרה).
תקראי מה שכתבת: "אני כן מתערבת לו בבגדים. לא אוהבת שהוא לובש.. רק חולצות לבנות מכופתרות..."
אבל לגבי עצמך: "הוא כן אומר מה הוא חושב שצנוע... וזה לא בסדר לא התחתנו כדי לשנות אחד את השני... הוא קיבל אותי עם רצונות.. איפור.." (כמובן, גם את קיבלת אותו עם רצונות וחולצה לבנה).
נו, אז זה נורמלי?.....
בוודאי שאת צריכה לשנות, ומהר. לפני שהוא חלילה יחליט ש"נמאס לו מזה".. וכל אדם סביר היה מחליט כך...
אלא מה? "אני רוצה לשנות.. אני יודעת שזה לא בסדר". זה המזל שלך. "אבל איך"?.... איך? יש לך בחירה: פשוט לשנות!!
ובתחילה, כמו כל דבר עקום שמתרגלים - קצת לקיצוניות השניה.
מה שהוא רצה "להתערב לך" הרבה יותר הגיוני מההיפך (בלי להיכנס כעת אם באמת כך הוא צריך להגיד או לא). אשה שהולכת ללמוד אחיות - מקצוע מאד חשוב - יש לבעלה איזושהי "נגיעה" בנושא. אולי מפריע לו שאשתו תצטרך ליגוע בכל מיני גברים אחרים (שוב - לא חייב. הרי זה לשם-שמים, אבל אולי לו אישית מפריע). איך אמרת? הוא קיבל אותי עם איפור... לא בתור אחות...
רוצֶה שתלכי עם כיסוי ראש מלא וכו'.. נו, כש"קיבל אותך" עוד לא הלכת בכלל עם כיסוי ראש.. גם התחושה של איש לגבי צניעות אשתו, שונה מאשר כשהיה רווק. אז כמובן, זה לא אומר שצריך לעשות "טרור", אפשר לדבר - אבל זה כן ממחיש את האבסורד הגמור, שאת רואה לגיטימיות להתערב בעניינים שהם לגמרי "שלו", אולי מהותים לאופיו ואינם סותרים כל ענין ערכי - אבל "לא יכולה להבין" איזה זכות יש לו "להתערב" בדברים שיש בהם צד ערכי שבינו-לבינה, אחרי שנישאתם.
במחילה, זו הסתכלות מעוקמת על כל ענין הנישואין. נישואין זה לא "רווקה פלוס איש". מציאות חדשה! (בלי הריסה לאופי שלפני כן..) קבלי אותה בשמחה.
אז מה, באתי "לזרות מלח על הפצעים"?.. לא, חלילה. רק דומני שהבנַת האבסורד, תחושתו, תעזור לך קצת לצאת ממנו ביתר זריזות.
שינוי - קודם כל בתוך הראש שלך. בזריזות ובשמחה.
אח"כ - גם באופן מעשי: לכבד מאד מה שהוא אומר. לעיין היטב מה ה"ראש" שלו, למה הוא אומר. לִרצות מאד להגיע לקירבה, גם אם לא אחידות בתפיסת העולם. לשמוח שיש לך בעל כזה, איש מעלה, שרוצה דברים יפים, ערכיים, שאוהב את אשתו ורוצה שלא כל העולם "יצפה" בה.
לשנות במידה לא מועטה את כל התפיסה לגבי ה"ביחד" של הנישואין. לראות בכך מעלה ולא חיסרון. אח"כ כבר יהיה קל יותר למצוא גם את המרחב האישי של כל אחד, בתוך ה"ביחד" (מה זה "והוא יחליט לי שלא?".. איזו לשון היא זו בכלל לאשה נשואה?.. מה פירוש "יחליט לך"? תדברו ביחד. אינך מבינה שיש הרבה מאד תחומים שכשאר נשואים הם נוגעים גם לבן-הזוג? משוחחים, בנחת, בהקשבה, בכבוד, באהבה. אח"כ גם שלמים יותר עם מיצוי הנטיה האישית. כי זה גם אישי וגם מתוך הביחד. עלית קומה - תתרגלי ותשמחי).
פשוט - תשַני, אולי קצת בהדרגה אבל בלי "בטלנות"; בִפנים ובהנהגה המעשית.
בהצלחה רבה.