כבר חפור..אבל אני במצב יאושנשואים פלוס

כשהתחתנתי לפני שנתיים וקצת, עשיתי את זה אולי מהר מידי וכאן מתחילה הבעיה...

אבל ככה הקב"ה רצה.וכנראה שאם זה לא היה מהר, זה לא היה קורה ואנחנו היינו מיועדים זה לזו משמים!!

והאמונה הזאת,מחזיקה אותי ברגעים הקשים!

אני מאוד מאוד מבריקה!!ובעלי מסוג האנשים הפשוטים.אלה שלא מבינים ציניות, כאלה שלא מבינים בפעם הראשונה..

ואחרי החתונה זה ממש גרם לי לזלזל בו..(לצערי הרב!!) אבל זה היה...השאיר את רישומו ונגמר.

עכשיו, אנחנו נשואים פלוס אחד ועוד חודש שתיים..(אני חייבת לציין שאני ממש רציתי לעשות הפסקה ועד שהצלחתי לשכנע את בעלי, זה כבר היה לאחר מעשה. עד עכשיו ברגעים קשים..באלי שהוא יפול..אין לי כח לעוד ילד עכשיו כשכלכך רע לי עם עצמי!!!)

אנחנו גרים ליד ההורים של בעלי (חמותי לא סובלת אותי בלשון המעטה!!) אבל זה בשכונה חור באיזה עיר בצפון שאפילו אין ממנה אוטובוסים לעיר (כי היא בבניה),אין גן שעשועים, ובשביל לעשות קניות צריך טובות מאנשים..(אין פה מוניות כמעט.התחנה היחידה נסגרת ב8 בערב).

אני עם הילדה בבית..כי לא מצאתי עבודה שהיתה מוכנה להכניס אישה בהריון ואין כסף להכניס סתם למעון.

בעלי עובד מ5 לפנות בוקר עד 2 ולאחר מכן הוא עובד בעוד עבודה ציבורית(!! ואני מדגישה!!) שהכי מוקדם שהוא חוזר זה 7 וחצי בערב והכי מאוחר זה 11,12 בלילה...

כל החיים הייתי בחורה מאוד מאוד מוצלחת(!!) סיימתי תואר, הייתי מדריכה ומורה מבוקשת. עד..שעברנו לצפון,

אפחד לא מכיר אותי, הכל רחוק, ואין לי חברה..

רע לי!!!!!!!!אני שונאת את עצמי ואת היום שהתחתנתי.

ניסיתי לשכנע את בעלי לעבור למרכז וזה חסר סיכוי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמא שלו היא ג'דה אמיתית עובדת משרה מלאה, נקיה, מתוקתקת, ילדה 10 ילדים ברצף..

והוא מצפה (בתת מודע..הוא טוען שלא) שאני אהיה כמוה..

כבר היינו ביעוץ ממש בהתחלה שעזר..והתחלנו עכשיו שוב, אבל אין לי כח להילחם בחיים..בא לי למות!!!

הפכתי להיות סמרטוט בעיני עצמי..התחלתי להיות עצלנית וחסרת כח..

בקיצור..אם אני יפרט את המקום הרע שאני נמצאת בו..ימאס לכם לקרוא

מקווה שהבנתם..

אני צועקת כבר הצילו..

מרגישה שאני עומדת לקרוס נפשית..

מפחדת שאחרי הלידה אני יפול לדיכאון עמוק..שיהיה קשה לצאת ממנו.

(האם יש לכם רכב?)אנונימי (פותח)
כמה נקודות נוספות...נשואים פלוס

יש לי חברה אחת ממש ממש טובה (כמו אחותי!!) שכל המשפחה שלה, היא כמו שלי(!!)

אבל כשהתחתנתי גיליתי שלבעלי היה קטע גרוע עם אחיה ולכן נגזר עלי די להתנתק מהמשפחה..

היא עדיין רווקה ומאוד מאוד עוזרת לי!!(פיזית) אבל מצד שני גם צריכה אותי לפעמים..

(אתם ייודעים מהזה להיות לבד..) ובעלי מאשים אותה בקשיים שהיו לנו בהתחלה (מה שלגמרי לגמרי לא נכון)

ולכן, לא רוצה שאהיה איתה בקשר..

כך שגם החברה היחידה שהיתה ונשארה, שעזרה לי..

הזמנים מוגבלים

בעלי באמת אדם מקסים!!!עם כל הקשיים אני אוהבת אותו מאוד אבל..

הוא מאוד מאוד טרוד בענייני ציבור,וגם כשהוא מתפנה טכנית, הראש שלו עסוק בזה.

עד שאני כבר מוותרת (הוא לא מצליח להתנתק!!!)

העסקנות הזאת היא בעיקר בערבי חגים, שבתות, לילות.. בקיצור בזמנים שהוא יכל להיות איתי ובבית.

אין מצב לשכנע אותו לעזוב את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוא יהיה מוכן להתגרש בשביל לא להצטרך לעזוב את הפעילות..

לא,וגם אין סיכוי שיהיה בעתיד הקרוב..אנחנו חיים עלנשואים פלוס

אנחנו חיים על משכורת מינימום

את יכולה, מתוך כל מה שכתבת,ד.

לנסות להסביר בעצם מה רע לך?

זה שאת לבד בלי חברות וגם לא הרבה בחברת בעלך?

זה שאין לך עבודה ואינך ממצה יכולות אישיות מחוץ לבית?

זה שאת גרה במקום שלא היית רגילה והוא נראה לך "מקום פרימיטיבי"?

זה שבעלך לא נראה לך, כביכול, "ברמה שלך"?

תנסי לחשוב רגע באמת -

מה ה"נקודה/ות".

אולי כך גם יהיה יותר קל לסייע.

צודק..נשואים פלוס

זה שאני לבד...כל היום בין 4 קירות וילדה..אני מרגישה שבא לי לכתוב לכל אלה שבפורום של לקראת שאין להם סיבה להתעצב שהם לא נשואים...

ווזה שאני מרגישה מבוזבזת....

הבעיה שלהתנדב אי אפשר כי מעון עולה מלא מלא מלא

ועכשיו כשיהיה שתיים אני אהיה חייבת משרה מלאה כדי להצליח לכסות את המעון(יש כאן רק פרטי)

וכדי למצוא משרה כזאת..טובה..אני צריכה ללמוד עוד שנה (מה שלא מתאפשר מבחינה כלכלית כרגע)

בדיוקאלעד
במשפט אחד - את מרגישה שמבחורה מבריקה ומוצלחת שום דבר לא בא לידי ביטוי, כל עוד את תקועה במקום מבודד.

לדעתי, כדאי לך מייד לאחר הלידה למצוא עבודה נחשבת, ואם לא תצליחי אז לדבר עם בעלך על מעבר דירה.

חבל עלייך ככה. את פשוט מבוזבזת!
אני מציע, אולי,ד.

לנסות בכמה מישורים:

המישור הכי חשוב הוא בתוך הראש, במחילה... (ואם יש לך, כדברייך, "ראש טוב" - קחי את זה כאתגר..):

הרי אפשר להסתכל על הפעילות עם הילדה בבית, קל וחומר עם שתיים, כדבר גדול מאד.

יש להניח שאם היה לך תואר ב"גידול ילדים מיוחד פרטני בנסיבות אישיות m.a..." - והיית מקבלת, מתוך אמון רב של המערכת בך, שתי ילדות קטנות לחניכה אישית מגיל ינקות ועד שיעמדו על רגליהן.. כולל דיווח מידי פעם על ההישגים, ושכר הגון - היית רואה בכך "מיצוי אישי" לעילא...

אלא שכיום את מביטה על כך בתור "בין ארבע קירות וילדה"..  אז קודם כל - שַני מבט, באמיתיות ובשמחה, זה אפשרי לגמרי. יש לך עד הלידה עוד זמן בדיוק בשביל זה..

ניכר מדברייך, אולי, שאת קצת מנסה לעשות "העברה" מהרווקות לעכשיו (אני מבריקה, הייתי כך וכך), וע"י כך - את אולי קצת חוסמת את הטוב שניתן לראות ולקבל מהמצב הנוכחי.

ה"מבריקות" שלך היום - צריכה קודם כל למצוא את ביטויה בהבנת גודל הענין שאת בו, גם בשמחה בו.

כדאי גם להוציא לגמרי מהראש את המחשבה ש"לדבר בציניות" זה נקרא "מבריק" ו"לא להבין" חכמות כאלה - זה "פשוט"... מי יודע, אולי בעלך עדיין "נזהר" מתגובות של אז, כשאת חושבת שזה כבר עבר?..

אחר כך, לענ"ד, את צריכה להציב לעצמך "יעד". לעיתים כשרואים את היעד, גם אם לא מיד, זה נותן כחות גם לעכשיו. את אומרת שאת היית מורה מוצלחת, שאת יכולה עם עוד שנה לימודים לקבל עבודה טובה ומתאימה; תחליטי שאחרי השלב הראשוני של גידול הילדות/ים (לכל היותר, עוד שנה-שנתיים), את חוזרת לעבוד במה שמתאים לך או ללמוד. ממש תציירי את זה בראש, איך את שוב מלמדת, שמחה בזה, מרוצים ממך, לומדת וכו'. זה יתן לך כח גם לבינתיים, אבל לא "בינתיים" בתור שלב דיעבדי שצריך לדלג עליו, אלא בתור שלב חשוב וטוב. אך בידיעה, שאח"כ תוסיפי על זה דבר שאת אוהבת, טוב לך, ומוציא לפועל עוד כשרונות שבך.

כלומר: היום, לכאורה כך נראה, את עובדת בסדר "הפוך": את זוכרת במה היית מוצלחת, ומתוך כך אין לך מוטיבציה למה שעכשיו...  אולי את צריכה לעשות ההיפך: לראות את הטוב במה שאת עוסקת עכשיו, לעשות את זה בשיא השלמות עם זה, ומתוך כך - לקבל כח גם לשלב נוסף. זה שהוא "ברקע" - יעזור לך גם לקבל ברוח טובה את השלב הנוכחי, במקום לגרום להיות מתוסכלת ממנו..  קודם, ה"מעגל הפנימי" עם הבעל בענוה ושמחה ועם הילדה/ים. אח"כ - מתוך זה - הלאה.

וכדי ליישם את זה, את צריכה לענ"ד, אחרי קצת "עבודה פנימית" כזאת, "לקחת את בעלך" לשיחה. קודם כל, להתנצל על היחס המוטעה בעבר, להגיד לו כמה את אוהבת ומעריכה אותו.  אח"כ, להסביר לו שאת רוצה לקחת בשמחה את העיסוק הנוכחי בבניית הבית, גם איתו גם עם הילדים, אבל את באופייך צריכה גם את ה"איוורור" וההתקדמות של העבודה בחוץ, לימודים.

ואז תציעי בפני את הסדר הנ"ל. תגידי לו שאם תדעי שאחרי כך וכך זמן, את יכולה גם לחזור אל הדברים הללו - אז זה יתן לך כח להווה. תסבירי לו שאת צריכה את זה, כמו שהוא צריך את העסקנות שלו...  ותסכמו ביניכם, איך זה יהיה. כלומר: תחליטו ביחד איך אפשר תוך זמן סביר ליצור מצב כזה. בין ע"י מקום עבודה שמכסה את שכר המעון, בין ע"י התאמצות גם שלו לטובת הענין וכד'. זה ענין של שניכם, לא רק שלך, תתייעצו ביחד. אם יש צורך - תשתפו את היועץ/ת שלכם.

באותה שיחה, גם תסבירי את הנושא של החברה שלך. תסבירי לו שאת מרגישה מאד בודדה אחרי המעבר, שלאשה חברות זה דבר חשוב (שוב - תתני לו דוגמה מעסקנותו, כמה חושב לו התעסקות עם בני אדם). תגידי לו: בוא נבודד בין אחיה לבינה. אין לי כל עסק עם אחיה, חשוב לי הקשר איתה, ואיננו מערבות כל ענין שנוגע אליו או אליך, מבטיחה..  הוא יצטרך להבין את זה. אם תגידי מתוך כבוד והסברת החשיבות, יש סיכוי.

בכלל, חשוב קשר טלפוני עם חברות. היום זו לא "תקופת האבן"..  יש לך סקייפ (לא בעיה להתקין במחשב, חינם)? תדברי עם חברות מהמרכז בסקייפ עם וידאו, "שידור חי"..  ואל תקטרי - תדברו בשמחה, כמימים ימימה..

כמו כן - היית מורה? תתחילי כבר עכשיו (זאת אומרת - עוד יומיים.. אחרי התאוששות ראשונית..) להכין מערכי שיעורים במחשב. תכיני נושאים כשהילדה ישנה, תנצלי את כשרונותייך הברוכים. כשתגיעי ללמד - כבר יהיה לך הרבה חומר, לא "מהיד לפה" (הרי גם אז יהיו ילדים בבית).

הקיצור: להתחיל מהמעגל הפנימי (בעל, באהבה, בהקשבה הדדית, בכבוד אמת; ילדים), אל החיצוני יותר. כאשר גם ה"חיצוני" חשוב, רואים ומדמיינים אותו באופק-הקרוב ומתחילים בפועל להכין אותו. וכן - קשר עם חברות.

ואגב: "לא מקובל עלי" (במחילה) מה שכתבת שבעלך "יעדיף להתגרש" ולא להתנתק קצת מעסקנותו..  אין דבר כזה. אני בטוח שגם בעלך היקר מבין שיש לו מחוייבויות לבית..  יתכן, כדלעיל, שהרושם הלא-נעים מתחילת הנישואין קצת "מבריח" אותו לעסקנות-יתר..

אתם תדברו; תגידי לו שאת מאד מכבדת ומעריכה את עסקנותו, ועוד יותר אוהבת אותו.. וצריכה את קרבתו. בפרט כשאתם גרים רחוק מחברה שהיית רגילה. ולכן, תסכמו על ימים שאתם יוצאים ביחד, משוחחים ונהנים איש מחברת רעותו. לא עסקנות ולא פלאפונים. אם הוא ישמע שאת אוהת אותו, מכבדת אותו, צריכה אותו - יתכן שתגלי "להפתעתך" שקירבתך אינה במקום כ"כ אחורי אצלו ביחס לעסקנותו....

חיזקי ואמצי. אל תתייאשי בשום אופן. את לא צריכה "להילחם", את צריכה לבנות מחדש, מתוך ראיית נקודות הטוב, מבפנים. ואל תחששי משום "דיכאון" ח"ו אחרי הלידה.. תלכי כך כברר מעכשיו, ותגיעי ללידה בשמחה על עוד משימה חשובה וטובה שמתאימה לכשרונותייך הטובים (אני מניח שאח"כ, גם בשאלת-חכם, תוכלו לעשות קצת הפסקה לצורך התאוששותך וחזרתך למסלול משמח ומתאים. ומתוך כך - גם בנין הבית ביתר שאת ושמחה).

את עניני ה"חותנת" תעזבי לגמרי. את לא הראשונה בהיסטוריה עם דברים כאלה.. אל "תסתכלי" עליה, אל תתרשמי מהיחס, תכבדי וזהו. ואל תחשבי שבעלך "משוה". הכל שטויות - וזה גם לא משנה כלום.

הצלחה רבה!

תודה!נשואים פלוס

צדקת לחלוטין בכל מה שכתבת בהתחלה..

עם חלק מההמשך לא כ"כ הסכמתי..דמיונות זה לא הצד החזק אצלי

אבל זה כבר לא משמעותי...

תדע, שבמילים שלך נתת לי כיוון חדש של מחשבה שבעזרת ה' תעזור לי...

תודה רבה!!!

איזה יופי! משמח לשמוע. ב"ה. חזקי ואמצי.ד.
עוד רעיון שיכול לעזורBatelB

כשאמא שלי ילדה את אחותי גם ההורים שלי לא יכלו להרשות לעצמם לשלם עבור מעון.

אמא שלי התחילה לעבוד במשפחתון חצי משרה תמורת זה שבזמן שהיא במעון אחותי תשהה שם כמו כל הילדים.

זה יכול לתת לך תעסוקה ומצד שני תוכלי לצפות בילדים גדלים לזמן מה עד שיהיה קל יותר לעמוד על הרגליים.

הרגע יצאתי לחופשת לידה ואני מבינה מה זה להרגיש בין 4 קירות (אחרי שמירת הריון ארוכה). הימים שלי היו מתחילים בצאת החמה ומסתיימים אחרי 19 שעות על הרגליים וסדר היום כלל עבודה, לימודים, פר"ח ובין לבין לראות את הבן הגדול שלי.

עכשיו אני מרגישה לא יעילה במיוחד אבל מזכירה לעצמי שזה מצב זמני ושב"ה זכיתי לשני ילדים.

גם לך אסור לשכוח. לפני שנגיע לעולם האמת לא נחשוב בכלל על התארים שצברנו אלא על הצאצאים שהולדנו וחינכנו.

נסי למצוא נקודות אור בבעלך ובמצבך כיום (_אולי את רק צוברת כוחות לפני שנים מלאות בעשייה?).

בהצלחה יקירה. אני פה אם צריך

אני לא מתיימר לנהל לאף אחד את החייםמשה

אני לא יודע מה מתוך כל נקודות המוצא האלה ניתנות לשינוי :

1. כמו שמישהו העיר מעליי - האם יש לכם רכב? הדלק אמנם יקר בטרוף, אבל יכול לשמש כאמצעי בריחה פה ושם משכונה נטולת תחבורה ציבורית.

(לא מדבר על הרכב של ההורים שאפשר לקחת כשהם מסכימים, אלא על רכב שלכם שלא דורש ערוב גורמי חוץ)

2. האם יש משהו שאת יכולה להתנדב בו? את מספרת שלמדת מקצוע ואת נחשבת מוצלחת.

זה לא ישפר את מצבה הכלכלי של המשפחה, אבל ישפר את חדוות החיים שלך ואת הסיבות שלך לקום בבוקר, ואולי אפילו  ימצא לך מקום עבודה בהמשך (בדומה לבנות שרות שנשארו בשכר במקום השרות שלהן).

3. לעבור לגוש דן או אזור ירושלים זה לא תמיד פיתרון. תעשי השוואה בין מחירי השכירות שאת משלמת למשל בקרית שמונה (סתם ניחוש) או חצור, לעומת מחירי השכירות בגוש דן או באזור ירושלים.

זה נכון שתהיי יותר מאושרת, אבל סביר שיהיו לכם דאגות אחרות.

יפה, ומועיל.אנונימי (פותח)
ואוו!!! באמת כאילו ללא מוצא!אנונימי (פותח)

כאב לי מאוד לקרוא את הדברים.

אין לי הרבה מה לומר מעבר להשתתפות עם הכאב.

מה שכן, זה נשמע סבוך הרבה יותר ממה שכתבת. 

לדעתי הפיתרון בידיכם - שניכם.

פשוט לנתח לעצמך את המצב (דף ועט יעזרו מאוד), מה כואב, פיתרונות אפשריים, 

ואז לשוחח עם בעלך על הדברים.

הוא אוהב אותך, ודואג לך, ספרי לו הכל (וזהירות!!! - לא לתת לו תחושה שהוא אשם במשהו, פשוט להקדים בתחילת השיחה כמה שאת אוהבת  אותו, וכמה שאת יודעת שהוא דואג לשמחתך, ולכן חשוב לך לשתף אותו ולשמוע את דעתו איך לשפר את המצב).

עצם השיתוף שלו, יקל מעלייך ויחזק את הקירבה.

אני גם חייב לציין שמאוד התפעלתי ממסירותו של בעלך לפרנסת הבית. זה כמעט לא מצוי הקרבה כ"כ גדולה. הוא כנראה אדם חזק ומסור.

זכיתם שניכם!

ורוצה לחזור ולומר, חשוב לצאת מהמצב, זה בטוח שיש פיתרון. 

מה שאת מתארת זה מצב נורא ובלתי אפשרי.

אני אשמח לעזור גם באישי, ובינתיים...שרית יורב

זה נראה לי ים של דברים שיכול להיות שאם היינו עוברים בעיה אחר בעיה, ומפרקים אותה, ההר לא היה נראה גדול כל-כך.

גם מעניין מה מהות הקשר של בעלך לצפון-להוריו-לפעילות הציבורית (היא היתה קיימת גם לפני החתונה?)?

כלומר, מה מחזיק אותכם שם? לא נשמע שהקרבה לבית הוריו עושה לכם טוב לזוגיות...אז למה לגור שם? ואם ידעת את זה לפני החתונה ונתת את הסכמתך, אז צריך אולי לעשות הערכת מצב מחודשת לגבי רמת הניידות שלך עם שני ילדים זה לא כמו להיות נשואה טריה ולתפוס טרמפים.. כתבתי על זה בפעם בטור שלי-על לכתוב "חוזה מחדש". קראו לטור:"בעלי מפר את החוזה שלנו".

אולי אפשר למצוא פעילות ציבורית באזור אחר? באזור שבו תוכלי גם למצוא אולי עבודה (למרות שנראה לי שבכל מקום, לצערנו, אם את בהריון הסיכויים קטנים, אבל אולי מילוי מקום או משרה חלקית/זמנית שאם תהיי טובה, אחרי ימשיכו איתך את החוזה). יכול להיות שתרגישי טוב עם עצמך כשאת בבית, אם בעלך יחזק אותך, יחמיא לך על איך הבית נראה טוב ואיך את מטפלת יפה בילדה.. גם אם אולי זה לא ממצה את כל יכולתייך האינטלקטואליות.

יש לי כמה חברות ללימודים מהמכללה (מהמחלקה למדעים-הלימודים שם לא קלים בכלל), ממש חכמות מעל הממוצע ואפילו גאונות, שכשנפגשנו בחתונה של אחת מהחברות, התברר שכחצי מהן בבית עם הילדים וטוב להן מאוד למרות שהן מסוגלות לעשות משהו אחר שכביכול יותר נחשב.

אגב, מי אמר שלגדל ילדים בשמחה ובסבלנות זה קל? זוהי עבודת המידות יומיומית וצריך תעצומות נפש אדירות, אז אל תזלזלי בעצמך ובמה שאת עושה בינתיים, כי לשמח את הבת שלך וגם את בעללך ולדאוג שיחד עם ההריון הכל "יתקתק", זה לא דבר קל, זה מצריך המון מחשבה, תכנון וכמובן, ביצוע.

דבר נוסף-יש מצב לצמצם בעבודה-נאמר עד 7 וחצישרית יורב

ולא יותר?

יקרה!הדסדס

ליצר הרע יש כשרון כזה להראות לנו את המצב שלנו דרך המשקפים הכי שחורות, ולשכנע אותנו שזה ימשך לנצח. אל תאמיני לו! קראתי את הבעיה שהגדרת, והיא בהחלט נשמעת כזמנית וניתנת לפתרון (ובקלות). הבעיה היא שאנחנו נכנסים ללחץ ונבהלים.

נתנו לך פה מקודם עצה מעולה- למקד את הבעיה, ועשית זאת- הגדרת אותה. ברגע שהגדרת אותה בעצם שמת לה גדר.תחמת אותה כדי שלא תשתלט על כל ההויה שלך.

אם כן ,הבעיה כפי שהגדרת אותה היא הרגשת הבדידות וחוסר המימוש של היכולות שלך: חכי לאחר הלידה- תני לעצמך זמן התאוששות והתחזקות.בינתיים תחפשי בנחת תחומי עניין ועבודה שמעניינים אותך .תחומים ש"מדברים" אלייך.

בקשי מה'  ןתתפללי חזק שיכוון אותך לתחום שמתאים לך, תחום שתמצאי בו את עצמך.

בינתיים חפשי לך דברים שיעשירו וימלאו אותך גם בלי הצורך לצאת מהבית ולשים את הילדה במעון- ספרים מעניינים (אם עיוניים /תורה, חסידות (הערה:יש ספרים יפייפיים ,מרוממים ומחכימים של הרב גינזבורג בנושא חסידות ופסיכולוגיה יהודית (לדוגמא). פתחי תחביבים ,בקיצור תהני מהזמן החופשי הזה שיש בידייך כרגע, לא תמיד יש את האפשרות להישאר בבית.

כל ,אחרי שתלדי ותתחזקי בע"ה, תהיי במצב נפשי ותודעתי מתאים לצאת ולעבוד,ותוכלי  בע"ה (שוב- עם הרבה תפילה, כל הזמן) למצות את היכולות שה' חנן אותך בהם.

הערה: כפי הידוע לי דוקא בצפון /בדרום/ במקומות מרוחקים  יותר משוועים למורים מאשר באיזור המרכז, כך שלמורה זה יכול להיות בהחלט יתרון לגור במקום שאת מתארת  .

לגבי הרגשת הבדידות- אני מאוד מזדהה. יש מצב לתחזק קשרים עם חברות מהעבר? אולי גם להכיר חברות חדשות במקום שאת גרה בו.

אני יודעת שזה לא מעודד, אבל בכל זאת- תשמחי במה שיש לך. זה לא מובן מאליו הדברים שב"ה הצלחת להשיג ולבנות- בעל, ילדים -בית ומשפחה. 

זה לא מובן מאליו. תרשי לעצמך לעצור ופשוט להתענג על זה, לשמוח בזה.

וסליחה על הניגוז, אבל- תפילה, תפילה ועוד תפילה. במילים שלך, בפשטות לה'- ספרי לו על כל מה שאת מרגישה ועוברת,ובקשי ממנו עצה, הכוונה, ישועה. זה מה שבאמת מניע את כל הגלגלים -הנסתרים והנגלים.

מאוד ממליצה לקרוא  את "בגן האמונה", של הרב ארוש .לי הספר הזה דיי הציל את החיים.

בהצלחה!

וואו.. איך אני מכירה את הבדידות הזאת...אנונימי (פותח)

ואיך היא קשה ואי אפשר לברוח ממנה...

במיוחד לא עם תינוקת שכל הזמן מחברת אותך חזרה למציאות....

גם אני שם במקום הזה- יוצאת ממנו וחוזרת אליו...

יש לי רעיון אחר...

למדת משהו ואת טובה בו.. אבל זה לא אומר שאת לא יכולה לעבוד בדברים אחרים...

מה עם לעשות חוג לילדים בבית במשהו שאת טובה בו? - נגינה, תפירה, ריקוד, ציור... משהו? או לא עם ילדים? עיסוי פינוק לנשים? לסדר גבות את יודעת? אולי גם זה....

ופעם בשבוע לאת לאיזה קורס/שיעור משהו שיש באיזור ויעניין אותך?

או לומר לבעלך לשלב אותך גם בעשיה הציבורית שלו? אולי זה גם יוסיף לכם לזוגיות שזה נחמד גם...

תיזכרי רק שאת בסוף הריון וההורמונים משתוללים עלייך...  ואל תפחדי...   -כבר כמה פעמים שמעתי שכל אשה בהריון יש לה נטיות אובדניות מידי פעם... ובכל זאת אל תתני למחשבות המייאשות להשתלט..

תדברי הרבה בטלפון עם כל מי שעושה לך טוב.. ואת לא חייבת לשתף את בעלך בחברות שלך.. הן לא חברות שלו [ב"ה]..

ותשימי הרבה מוזיקה בבית, מייד כשאת מתעוררת...

חוצמיזה שבצפון יש כל כך הרבה קברי צדיקים.. פעם בשבוע תסעי לך לאחד מהם.. לאת מהבית אפילו רק פעם בשבוע עושה כל כך הרבה.. ונשמע שיש לך על מה להתפלל...

בימי שישי בבוקר בעלך עובד? אם כן - שיוותר על זה פעם בחודש-חודשיים ותלכו לאיזה מעיין בצפון הירוק...

ותשמחי בתינוק שלך!!!!!!!! אני בטוחה שהוא מתוק מדבשששששש והוא רק שלך ואת רק שלו...

בהצלחה ממש

מסתבר שהרבה נשים בתחילת הנישואין נמצאות במצב כזהאלירז

מבוזבזות!
חדשות באיזור המגורים

לא מצליחות כ"כ להתנייד

רחוקות מהחברות

הבעל עסוק/לומד

לא מוצאות עבודה

ולא יכולות ללמוד מבחינה כלכלית -

ובודדות!

מטפסות על הקירות..

אני יודעת על עצמי, על לפחות שתיים שאני מכירה בודאות, ועל עוד כמה שלא מדברות על כך, אבל זה המצב שלהן..

להתחתן לפעמים פירושו בדידות..

אני יכולה רק להגיד לך איך אני מתמודדת עם הדברים..

משתדלת ליצור לעצמי סדר יום,

לקום מוקדם גם אם אני מאוד עייפה - עדיף להשלים בצהריים.

להתפלל.

לתקתק את הבית, כביסות, סדר ונקיון

להכין ארוחת צהריים מושקעת, (או ערב במקרה שלך אם הוא חוזר להפסקה בין העבודות..)

תוך כדי בישול אני שומעת הרבנית ימימה או שיעורים אחרים באינטרנט -

זה החלק שהכי נותן כוח!

יש לך גם תינוקת, צאי איתה לטיול - גן שעשועים?,

אולי תמצאי שם מישהי שאפשר לדבר איתה ויתפתח משו..

תעסקי באיזה כשרון שיש לך.. אני למשל מציירת ואופה עוגות..

מה את אוהבת לעשות?

תגדלי את עצמך, את יודעת שיש לך כוחות, ואת מוצלחת ומדהימה..

תפרחי ואל תהיי תלויה בבעלך,

זה גם יקל עליו כי הוא לא ירגיש שיש מישהי שממתינה לו כל הזמן,

וגם יגיע שלב שהוא ירצה להיות איתך, כי הוא יראה שאת מאושרת!..
נראה לי שלגבר קשה לדעת או להרגיש שהאושר של אשתו תלוי בו כל הזמן, בזמנים שהוא איתך וביחס שלו כלפיים

והוא קצת בורח מזה..

כל גבר רוצה לעשות את אשתו מאושרת, אבל לפעמים במעגל הבדידות בבית- אנחנו נעשות רוטנות על כך.

והגבר מרגיש שהוא נכשל בתפקידו, ובורח.

את חושבת שהוא לא כואב את זה שאת דועכת?

הרי הוא אהב אותך בזכות כוחות החיים שהיו לך לפני החתונה..

תחזרי לשם.

את תאהבי את עצמך יותר, ותשמחי בלי להיות תלויה בשום דבר..

וגם הוא יאהב אותך יותר, וישמח להיות לידך!

בהצלחה.

אבל..נשואים פלוס

את לא חושבת שזה בדיוק הבעיה...

שכולנו נהיינו ככה??!

למה מתחתנים אם החיים הופכים להיות משו שצריך להתאמץ בשבילו??

למה הבדידות הזאת היא לעיתים חלק הכרחי מבניה???

בדיוק מה שאת אומרת,זה מה שמטריד אותי!!

למה?!

זה לא אמור להיות ברור שבעל נותן ואוהב ורוצה להיות עם.. אישתו

לא ככה הקב"ה ברא את החיים???

אלירז הצביעה על נקודה נכונה..ד.

רווקה מרגישה לא פעם "בדידות" גם בתוך קהל רב. וצריכה להתאמץ..

בוודאי שהנישואין זו עליית-מדרגה,

כשעולים מדרגה, לפעמים יש שלב מאמץ.

ה"ביחד" החדש הוא בתוך הבית, המשפחה החדשה שמקימים. מעגל חדש.

יש שלבים של התחברות. לעיתים יותר מהר ובקלות, לעיתים קצת פחות.

אבל גם האשה צריכה להבין שהיא חלק מהבנין הזה.

אם היא "נתקעת" במרירות בגלל שלב המעבר, או כי עשתה טעויות בהתחלה, אז היא לא "כח מושך", אלא אולי כח-מרחיק.. גם אם מאוד אפשר להבין.

לכן, היא צריכה להסתכל על גודל הענין, על הטוב שבפוטנציאל ההולך ונפתח,

לשמוח בו. השמחה שלה היא לא "פסיב", היא "אקטיב"... יוצרת ומעוררת.

כמה שתקרין יותר רצון ושמחה ב"ביחד" הזה, במעגל הפנימי הזה - כך גם יותר  תמצא את הבעל כמו שאת תיארת:

[מעתיק: ] נותן ואוהב ורוצה להיות עם.. אישתו.

אכן, כך הקב"ה ברא את החיים.

אורות מאופל אמר ו..יהי.

הרב דן - תודה על החיזוק. ונשואים פלוס יקרה..אלירז

בהתחלה נורא כעסתי על ההבדלים האלו ועל כך שיש כזה קושי בלבנות מערכת הרמונית..

מה הבעיה? שהוא פשוט ישמח תמיד להיות איתי..!!

הרי כ"כ מפחיד אותי הזמנים האלה שהוא מתרחק כי הוא צריך פתאום להיות לבד..

אני לא מספיק טובה?

אחרי הרבה כעסים ותסכולים ועבודה פנימית..

הגעתי למסקנה שהאושר הגדול טמון בזה שאחרי כעס וקושי שנוצרו מההבדלים -

אני אוהבת אותו שוב.. ואפילו יותר.. כי אני יודעת שעברנו עוד משהו ביחד, עוד משבר.

והקשר שלנו נראה לי טוב מתמיד.

יש סרט מקסים..

(אני לא ממליצה לגברים כי הוא לא נקי למהדרין, עמכם הסליחה)

על נשים מושלמות, ועל מישהי שמנסה לגרום לכך שהעולם יהיה בנוי ממערכות יחסים מושלמות-

גברים שתמיד ירצו להיות ליד נשותיהן ונשים שתמיד יהיו כל מה שאישה צריכה להיות.

אני ממליצה לך בחום לראות את זה..

לי בתור פרפקציוניסטית הוא עשה מהפך פנימי!

פתאום הבנתי שהמושלם הוא לא טוב בכלל, והשאיפה לשלימות - היא המושלמת!

הבנתי שאני טובה, למרות שאני לא תמיד מאושרת, ולמרות שלפעמים אנחנו רבים, ושלא תמיד הבית מסודר..

והכי חשוב -

שמערכת היחסים הלא מושלמת שלנו, היא מה שעושה אותה טובה כל כך!

בסרט עצמו לא מובאות תובנות כלשהן..

אני לקחתי אותו לעצמי ופירשתי אותו כך, אבל לדעתי הוא חזק בצורה שאין לתאר!!

להלן הקישור:

http://www.videoslasher.com/video/WRP6ULVLUWBG

במידה והסרט דורש סיסמא תעתיקי ותדביקי את זה:

www.moviex-il.com

הלואי שזה יגרום גם לך תחושה טובה.

אלירז כתבת כ"כ יפה! איך אפשר להכנס לסרט?אנונימי (פותח)

הרימון חוסם לי לגמרי...

לי זה מאפשר ברימון - רמת 'מוגן'..אלירז

אין לי מושג על דרך אחרת לצפות בסרט. מתנצלת.

זאת טעותהדסדס

החיים הופכים ל"איזה משהו שצריך להתאמץ בשבילו", לא בגלל הנשואין. הנסיונות באים לכולנו- לנשואים, לרווקים, לאמהות, לממתינות לאמהות- אלו הנסיונות שכרוכים BUILD IN עם המושג "לחיות".

מאוד ממליצה לך לקרוא את "בגן האמונה".הספר הזה הציל אותי .

כל העולם נבראו כדי שיהודי יעבור את הנסיונות האלו (ויחזיק באמונה שככה זה אמור להיות, ושככה זה הכי טוב).

אני כותבת לך את זה כגרושה, שחווה נסיונות פשוטים לא פחות. ויש לי 2 חברות נשואות שחוות נסיונות לא םחות,ויש לי חברה רווקה ,שנסיונותיה לא פחות.

תסתכלי סביבך, ראית משהו שפטור מהנסיונות?

הנשואין הם רק בגדר "סיבה" שדרכה השם נותן לך את מנת הנסיונות שאת צריכה לעבור ע"מ להגיע לתכלית שלך. לכל אחד זה בא ב"סיבות" אחרות.

תשמחי בחלקך- את נשואה, עם ילדים -ברוך השם. זה בכלל לא מובן מאליו. בכלל בכלל לא. תשמחי בזה.

תשמחי בזה! השאר כבר בע"ה יבוא.

אני אענה יותר ברמה הטכנית....44444

נראה שהרבה מהבעיות נוצרו בגלל המקום שאת גרה בו:

קודם כל- תחבורה ציבורית ומגורים ליד חמותך, בדידות, מקום עבודה, מחיר המעון.

אם בעלך ממש מתעקש על הצפון אז יש עוד ערים רבות שיש שם חברה דתית צעירה ותחבורה ציבורית טובה, לדוג': מעלות- פחות טובה מבחינת תחבורה ציבורית אבל יחסית סביר , צפת, עכו, עפולה, קרית- שמואל וקרית- שמונה.  (אולי יש עוד מקומות, זה מה שאני מכירה).

בקשר לחברות, תנסי להכיר חברות חדשות וכדאי לנסות להסתכל בעין טובה על הסביבה שאת נמצאת בה כרגע. יכול להיות, שהמנטליות שונה- אז כדאי ללמוד אותה. לגבי החברות הישנות, כדאי אולי לסוע אליהם לשבתות? זה ממש עוזר לשמור על קשר ופחות בעייתי מבחינת מרחק. לרב ערי הצפון ממש אין בעיה להגיע מהמרכז/ ירושלים- בטח לא בשעון חורף. אם הנסיעות מתישות אותך אז אפילו שווה לשכור אוטו (ככל שיש יותר ילדים ויותר החלפות בדרך, במיוחד שיש רכבת אז העלויות לתחבורה ציבורית כמעט משתוות).

בקשר לעבודה- תנסי לחפש עכשיו, אם את לא בהריון מתקדם, אולי תחליפי מורה בחופשת לידה.

דווקא בצפון, בעיקר בעיירות פיתוח, יש הרבה מורים דתיים בבתי- ספר חילוניים- תנסי לחפש גם שם עבודה.

בקשר למעון- אם תעברו לעיר ותהיה לך עבודה תוכלי לרשום למעון תמ"ת ואז זה יהיה הרבה יותר זול (אבל רק אם תמצאי עבודה).

אם ממש קשה לך מבחינה חברתית ואת לא מוצאת את עצמך בשום מקום בצפון אז תדברי על זה עם בעלך. תראי לו את המצב, שחיפשת מקום שתאהבי מק. שמונה ועד חיפה ולא מצאת כזה אז תנסו למצוא מקום במרכז שיתאים לסגנון שלו גם (אם אין לכם אוטו אז עדיף עיר- במשתכלל זה זול יותר). העיקר שתראי לו משממש התאמצת ובררת על מקומות בצפון ושום עיר לא אהבת.

בקשר להריון, תנסי לחשוב על זה בצורה חיובית, שכ"כ מתאים עכשיו הריון שאת לא עובדת, ממש הקב"ה זימן לך את הזמן המתאים. לפי דעתי, המחשבה הזו על הריון נובעת בעיקר בגלל שאת כל היום עם ילדה בבית ואת מרגישה חנוקה איתה.

תנסי להתאוורר ולא להיות איתה כל היום. יש מצב לשים אותה אצל חמותך? חבל, אי"ה אחרי הלידה זה לא יתרום לך הרבה כל החוסר רצון בהריון וזה יכול להשפיע לטווח רחוק. לפי דעתי זה יעבור כאשר תראי אי"ה את הילד/ה המתוק/ה שי/תוולד.

בינתיים העצה הכי טובה זה פשוט לנסות לא להיות כל היום עם הילדה לבד. תנסי ללכת לגן שעשועים- אם צריך תתפסי טרמפים בשביל זה. את לא עובדת- תנצלי את זה, תקבעי עם חברות מהמרכז ותסעי אליהם אפילו עם התינוקת (אם את גרה ליד רכבת אז זה יותר קל).

המון בהצלחה....

הקושי שלך הוא הקושי שלכם - של שניכםיוקטנה

הקושי שלך הוא הקושי של המשפחה שלכם, אבל בשביל שתוכלי להעזר בבעלך כדי לפתור את הקושי, עליך לשתף אותו.

אנשים (ובעיקר גברים) אינם קוראי מחשבות!

וכמו שנאמר, חשוב שהדברים לא יצאו כהאשמה, אלא כקושי שלך:

"אני מרגישה בודדה ומנותקת ממשפחתי ומכל חברי";

"יש נשים שיכולות לשאוב סיפוק מטיפול בבית ובילדים, אבל אני מרגישה מתוסכלת והייתי רוצה לעבוד מחוץ לבית";

"קשה לי מאוד לעבוד עם הילדה מבוקר עד ערב. אני זקוקה להתאוורר ממנה";

אני חושבת שברגע שבעלך יבין, אולי הוא ירצה לדעת מה הוא יכול לעשות כדי לעזור. אני חושבת על כמה רעיונות:

1. יום קבוע בשבוע שבו הוא יחזור בשעה מוקדמת, וישחרר אותך (לישון, או לקניות, או לחוג, או לקפה). באותו היום הוא יבלה עם הילדה עד לערב, ויהיה אחראי על השכבתה.

2. באותו היום אתם שניכם תוכלו לבלות ביחד בערב: בבית, עם פינוק מיוחד שתכיני מראש, או בחוץ, בסיבוב בשכונה או במסעדה, לפי יכולתכם.

3. יום נוסף קבוע, בעלך יוכל לבקש מאימו לטפל בילדה כמה שעות אחרי הצהריים. מה זה משנה מה היא חושבת עליך? שתהנה לה עם נכדתה, ילדתך תהנה עם סבתה, ואת תהני... איך שתרצי זה עוד יום שבו את ובעלך תוכלו להתפנק ביחד בערב!

לא טוב לאדם להיות לבד שעות ארוכות. זה, לדעתי, המקור העיקרי לקושי שלך. וילדה קטנה איננה יכולה לפתור בדידות כזו. את צריכה אדם בוגר שידבר איתך על דברים בוגרים. אני שואלת את עצמי אם לא תוכלי למצוא חברה אנושית בוגרת בסביבתך: בגינה הציבורית? שכנות? אפילו פטפוט קצר של שעה יכול להוות הקלה ניכרת. אולי תוכלי לפרסם מודעה במקומון, שאת מחפשת אמא שנמצאת עם הילדים, לבילוי משותף. אפשר בחוץ, ואפשר בבית של אחת מכן, בזמן שהמארחת עוסקת גם בעבודות הבית.

ובלי קשר לאמר למעלה, בהחלט ייתכן שהגיע הזמן לבחון מחדש את החלטתכם על מקום המגורים. החיים הם דינמיים, וכל אחד מכם שונה מאוד מהאדם שהיה בחתונה, שלא לדבר על האדם החדש לגמרי שנוצר בינתיים - בתך. בכל יום אנחנו יכולים לבדוק אם מה שיה, מתאים למשפחה גם כפי שהיא כיום.

מאחלת שתרגישי טוב! מגיע לך!

הצעה: תפתחי מעוןshaulreznik

אם תפתחי מעון פרטי בביתך, תוכלי להרוג שתי ציפורים במכה אחת. מצד אחת, המעון יהווה עבורך מקור הכנסה. מצד שני, בתור אישה משכילה את תוכלי למצוא עניין בלטפל בילדי השכנים לא רק במישור הטכני (החלפת חיתולים וכיו"ב), אלא בפן החינוכי. למשל, יש המון שיטות להאצת התפתחות בגיל הרך, החל מלימוד קריאה (חפשי glenn doman reading) וכלה בללמד את הזאטואים את שפת הסימנים כדי שיוכלו לתקשר עם הסביבה בטרם למדו לדבר. ויש גם אינספור שיטות לפיתוח שמיעה מוסיקלית, ועוד ועוד. אולי תוכלי למצות את כישורייך בתור מחנכת-על?

הכפילה שלךחפצ

שלום לך,

את פשוט הוצאת לי את המילים מהפה,

אני גם נשואה כשנתיים באתי ממשפחה דתית ברוכת ילדים,אני הבכורה בבית של 9 ילדים.

גרתי באיזור המרכז עיר דתית,הייתי מוצלחת ,שי הלך לפני בכל מקום העריכו וכיבדו אותי מאוד,

התחתנתי עם חוזר בתשובה בן להורים גרושים חילוניים מהצפון.

לפני החתונה הוא גר לבד עם אמו כיהוא הכי קטן והיה להם קשר של זוג(כמעט..)

יש לי טראומה קשה מכלבים בעקבות מקרה שקרה לי בעבר,ב"ה זה לא השפיע על החייים כי נדיר היה לראות כלב בעיר מגורי.

כעת עברתי לצפון ליד משפחתו של בעלי,קשה לי מאוד

משפחה מאוד קרה וביקורתית,אמו אישה עוקצנית ומרירה סבלתי ממנה רבות אחרי החתונה

לאחר הלידה הראשונה עברנו לגור ליד מקום עבודתה והיא החליטה שהיא רוצה לישון אצלנו פעם בשבוע,כל ביקור הפך לסיוט עד שהכל התפוצץ וכרגע אני בסכסוך עמה.

3 חודשים אחרי הלידה נכנסתי להריון ,בעלי לחץ,אני פחות רציתי

מאוד קשה לי

אני פוחדת לצאת מהבית

כל פעם שאני רואה כלב,ויש פה המון אני בהיסטריה רצינית

לכן אני מעדיפה לא לצאת מהבית בכלל

משפחתו מאוד מתערבת וקשה לי מאוד כי הם גם עוזרים פיננסית וסותמים לי את הפה בשטרות.

בעלי גם לא מוכן לעבור למרכז כי שם הדירות יקרות והוא חיב לרכוש דירה

ואני מבינה מאוד לליבך

מרגישה כמו פרח נובל..

מקווה שה' יעזור לנו.אמן.

זה לא בדיוק אותו דבר...ד.

אם כי ממש מצער לקרוא את דברייך.

לא ברור: למה אי אפשר לעבור חזרה למרכז? לא חייבים "לרכוש דירה", אפשר לשכור בינתיים. וגם משכנתא זה לא חייב להיות הוצאה מאד גדולה.

וגם - כדאי שתדברי עם בעלך, בנחת, על החשיבות בכך שתסייגו את התערבות המשפחה, במקביל ליחס מכבד כלפיהם. ביחד זה יותר קל. הכל בנימוס, בכבוד, בנחת, ו.. לא לתת להתערב בענייניכם. אפשר "לשמוע" - ולהמשיך הלאה...

[אגב, בענין הכלבים - כדאי אולי לבדוק אפשרות של סוג של יעוץ פסיכולוגי להתשחרר מזה קצת. יש דברים כאלה, של "טראומה" כזאת, לפעמים אפשר לעזור לכך. חבל שתסבלי]

אותו דבר..נשואים פלוס

כשאישה מרגישה פרח שנבל..

אז זה אותו דבר..

שתדעי שהחלטתי שאני חושבת עם עצמי 2 דברים שממש ממש חשובים לי ועליהם אני מתעקשת.

אצלי למשל זה שעה בערב שהוא עם הילדה ואני לבד..(בטלפון עם חברה..)

ו..עוד משו

שתי דברים שמיקדתי בעצמי שממש חשובים לי בתקופה הקרובה.

השירשור פה עזר לי לראות ולהבין שכשמסתכלים על חצי הכוס הריקה לא מצליחים להתרומם.

ולכן ישבתי עם עצמי, וכתבתי רשימה של דברים טובים שיש לי..

ואיזה עוד שתיים אני חייבת שיהיו לי.

(ברור שהדבר שאני הכי רוצה זה לעבור למרכז.אבל כל עוד זה לא מציאותי..זה לא נחשב)

כתבתי לעצמי 10 פעמים בדף את הבית של השיר "עלה קטן" של אברהם פריד..

שמדבר על כך שגם כשהשמש שוקעת עכשיו..והכל רע(!!) והכל כ"כ מייאש, מתסכל, מוריד אותנו למקום של שנאה עצמית..

מחר בעז"ה, השמש תזרח ואנחנו נראה את ה"מפלצות" שבחושך היו מאיימות כצל של שמלה ממש יפה..

האמת שכ"כ מעודד לשמוע שאני בסך הכל שפויה..

שאני לא היחידה בעולם שסובלת ככה...

(כמה שזה נשמע רע..)

אני שולחת לך חיבוק!!!!!!!

ושתדעי, שלי מאוד מאוד עוזר להתפרק בכתיבה.

והרבה פעמים פשוט ישבתי לכתוב מכתבים לחמותי, בעלי, אלוקים, עצמי.. ואחרי שקצת השתחררתי זרקתי אותם..

ובקשר לחמות..טוב ששמת גבול!!!

אצלי חמותי רק דיברה נגדי עם בעלי!!(נגדי ממש!!היא משתוקקת שנתגרש..)

אבל לא היה לי אומץ לחתוך..אז אני מעריצה אותך ששמרת על הבית שלך!!!

המון המון הצלחה..

ואל תשכחי את השמש שתזרח מחר..

כל הכבוד,ד.

איך שהצלחת לתפוס את עצמך.

תמשיכי כך - כיוון מצוין.

מה שאדם מתעורר מתוך עצמו ופנימיותו, בעקבות תובנה בריאה וחיובית, אין דומה לכך..

שמחה שאת מתאוששתחפצ

בסך הכל הריון זה לא מחלה,ויש אנשים שהיו מוותרים על הכל בשביל לקום באמצע הלילה או להקיא כל בוקר בשביל לחבק תינוק אח"כ..

בקשר לחמות זה לא כ"כ פשוט,כי אני טיפוס עדין וביישן,כל החיים היא פגעה בי והעירה לי ותמיד שתקתי וחייכתי במבוכה עד שהגיע הרגע שבו התפוצצתי..הבעיה שאני יצאתי הרעה וכל המשפחה שלו שונאת אותי כי צעקתי על אמא שלו ואמרתי שנמאס לי להיות הסמרטוט שלה..ואף אחד לא מבין למה..כי היא מאוד מאוד צבועה וכלפי חוץ משדרת טוב לב שופע(רק כשבעלי או מישהו בסביבה..)

אני גם למדתי במכללה במרכז ובשנה השלישית התחתנתי כך שלא סיימתי פרויקט ולכן עדיין אין לי תעודה,

כעת אני עובדת בשירות לקוחות,עבודה מתישה ולא מתגמלת.בעוד חברותי לכיתה מאיזור המרכז שסיימו את התואר מרויחות כ30 ש"ח לשעה.

אניי חושבת שהבעיה העיקרית שאנחנו חושבות שאם היינו גרות במרכז כ ל החיים היו נראים אחרת,כל קושי שאני נתקלת אני אומרת לעצמי אם הייתי גרה ליד אמא זה לא היה כך,אם הייתי גרה במרכז היו לי חברות וכו' זה מה שחוסם אותנו מלהיפתח לסביבה.

הורי אנשים חמים ופשוטים אבל כסף אין להם כ"כ כי אמי עקרת בית.

בחיים לא ראיתי בזה פסול..אבי משקיע את נשמתו בשביל לפרנס משפחה גדולה

לעומת זאת הורי בעלי גרושים בעלי קריירות שיש להם יותר אמצעים ולכן הם מרשים לעצמם לרדת על משפחתי ועלי

ולא מוכנים להקשיב לי,את רוצה לגור ליד ההורים?נראה את אבא שלך מוציא שקל מהכיס,הוא בטח יזרוק אותכם לרחוב.

תראי אותנו כמה אנחנו עוזרים

רק חבל שאנשים לא מבינים שאישה מעדיפה יחס,אמפתי ואכפתיות על פני כל הכסף שבעולם

מצטערת שחפרתי..באמת עוזר לפרוק

לפחות המחשב לא מתעצבן שאני כל הזמן מתלוננת כמו בעלי..

שבת שלום!

וואו כואב לשמועאנונימי (פותח)

את השרשור הזה לא צריך להפסיק. יותר ויותר נשים נפלאות חיות במצוקה חשאית דווקא כי הן עושות מה שמצופה מהן.

מכנה משותף לכולן: גרים ליד חמות דומיננטית, הפסיקו ללמוד ולא עובדות, מבודדות חברתית. והבעל לא באמת ידיד נפש.

"תתרגלי" זו עצה רעה.

אכן,ד.

לא צריך "להתרגל"..

צריך רק לראות קודם כל איך עושים את המקסימום בנקודה בה נמצאים, איך ממצים כל מקום של אור וטוב - כדי שיהיה אפשר מתוך כך להתרומם עוד לפי הנסיבות.

ולחמות לא צריך "להיכנע"..  אלא לתרגל איך "מנתקים מגע" מיידית ברגע שמתחילה פגיעה. מכבדים - עד המקום הזה. עם הזמן יתכן שהיא תלמד שגם לה זה לא משתלם.. ("נראה את אבא שלך מוציא שקל מהכיס".. ? עם כל העדינות, להגיב: "עד המקום הזה. לא מוכנה לשמוע דברים כאלה על אבא שלי. יחס חשוב בעיני הרבה יותר מכסף". אנשים שמדברים כך - לפעמים זו השפה היחידה שהם מבינים בהתחלה..)

ואם הבעל יראה שאשתו אינה "נגד" אימו, אלא תסביר לו שהיא מאד רוצה יחס חם איתה אבל לא באופן של "ירידות" עליה, הוא יוכל להפוך לשותף בהתייעצות איך למזער את הבעיה הזאת.

ה' יצליחכן וישמחכן.

גישה לעניין מזווית אחרת לגמריאנונימי (פותח)

ברצוני לגשת לעניינך מזווית אחרת שקשורה לנסיוני האישי, לא כוס מלאה כוס ריקה או לנחם אותך שדברים ישתנו לטובה כשתסתגלי וכו'. מדברייך עולה שאת נמצאת במצב של נבילה אינטלקטואלית וכתוצאה מזה של הערכה עצמית וכבוד עצמי. היית אדם מפותח ונבון עם פוטנציאל וציפיות מעצמך וכעת את תקועה ומה שהעתיד מבשר זה עוד מאותו דבר. את לא עושה שימוש בשכלך אלא הפכת לאדם אחר!

כשמדרדרים מבחינה אינטלקטואלית כלומר חיים חיים בהם לא משתמשים בשכל ולא מפתחים את השכל זה יכול לכאוב באנלוגיה להדרדרות גופנית. תאמר האמת רבים חיים כך, עד גילאי 22-24 חיים חיים שלומדים ומתפתחים ואז מפסיקים. לא קוראים. לא כותבים. חיי שמעשה וההרגלים הדתיים משתלטים.

אומרים לך שתתרגלי? מה שיצא מזה זו מרירות וניכור עצמי.

לכן עצתי לך היא לא לוותר על הפן החיוני הזה רק כיוון שהתחתנתן וכו'. כפי שגברים קובעים עתים לתורה התעקשי להמשיך לפתח את שכלך. למדי את פרשת השבוע ולמדי אותה לבעלך בארוחת שבת. קחי קורס האוניברסיטה הפתוחה, אפילו אם עולה כסף. כתבי יומן. החברה שלנו כמעט מצפהמבנשים להזניח את עצמן מבחינה אינטלקטואלית אל תתני לזה לקרות. ותראי שתגגישי הרבה יותר טוב.

אני עבדתי בעבודה מנוונת, כמחנך אמנם אבל על פי תכנית שטחית וסגורה שניתקה אותי מלימוד רציני. למזלי פוטרתי לפני כמה חודשים בשל קיצוצים  ועד שאשוב לעבודה סדירה אני משקיע המון בלימוד ואף בכתיבה. זה גורם ללא מעט בעיות בבית סביב פרנסה וכו' והאיזון טרם נמצא אבל ברור לי שהייתי במצב של קיפאון פנימי בגלל העדר שימוש בשכל, שהיה האיבר המרכזי שפיתחתי עד לנישואי (ישיבה לא מתאימה לי לא זה סוג הלימוד שלי). אצל גבר זה מתקבל יותר בהבנה אצל בנות חכמות זה נחוץ לא פחות!!

אמרת עיקרון חשוב, גם לעצמך.ד.

ווההתפתחות הפנימית, גם השכלית וגם ההרגשית, אינה תלויה כ"כ בכל מיני "גורמים". זה ענין של רצון והחלטה.

בוודאי שצריך "איזון" עם מחוייבויות אחרות, אבל לכשלעצמו זה ענין חשוב - ואף נותן מרץ לתחומים "מעשיים".

ולא פעם, "פיטורין" גורמים לצמיחה שלא היינו מגיעים אליה ללא זה...

[עיין לעיל: הצעתי לה ש"בינתיים" תכין מערכי שיעורים, ללא לחץ של ה"מערכת"...]

סליחהl666

אבל עכשו תגובות של אשתך די ברורות ומובנות

מה? אתה רב גדול שכותב חידושים חשובים?

מה כתיבה? קודם כל צריך למלא חובות שלנו ואחר כך לכתוב

לא יפה...ד.

הרי הוא פוטר - לא "זרק חובות" סתם - וטוב שמנצל בינתיים את הזמן לכישרון החשוב.

בעצמו כותב ש"טרם נמצא האיזון" עם הפרנסה, אך בא להדגיש את חשיבות היצירתיות השכלית..

וכתיבה זה חשוב לא רק ל"רב גדול"...

ולעיתים, דווקא מתוך עירנות לאישיות הפנימית - גם ה"חובות" המעשיות הולכות יותר טוב.

חובות זה לא רק חומראנונימי (פותח)

דרוש איזון. חובתנו גם לפתח את הרוחניות והאינטלקט, דתיות אינה רק שינון ותפילות. לפעמים מגלים במקרה חור עצום בחיים. אני נשוי כן, אבל אני לא רק נשוי אני גם אני. ולמעשה גם לאשתי יהיה הרבה יותר טוב אם חיי הנישואין שלנו יתמכו גם בכך ומתוך שיתוף והערכה. וגם הילדים ילמדו מזה . זה מה שניסיתי להעביר בתוך הנישואין, שזה לא יאיים עליהם. לשתף את אשתי ברוחניות ובחשיבה זה רע? זה הזנחה?

ברור שיש לי גם חובות חומריות ואני לא מתכחש אליהם נוצר מצב שלתקופה מסויימת הן לא בעדיפות העליונה.

ולגבי הכתיבה אני לא חושב שיהודי צריך הסמכה כדי לעסוק בתורה באופן יצירתי. לא במקרה אנחנו התרבות היחידה בעולם שמעולם לא היה בה אנלפבתיות.  

אני רוצה להגיד לכם שמי שמזניח את השכל זה מקור ליסורים! בטח אחרי שבניתם או בניתן פוטנציאל שכלי מדהים ואז בבת אחת מוותרים על הכל? להיפך לעשות את זה בתוך המשפחה לבנות גם על זה יחסים אמור להיות נפלא! אם רק הצד השני לא מאויים כל כך שזה נראה לו הרסני

יפה מאד ונכון.ד.
נשמע יפהl666אחרונה

אבל ממה שכתבת בעצמך על אשתך בשרשור שלך רואים שהיא לא מסכימה עם זה וונמצאת בלחץ

וולכתוב גם אפשר באיזה שמירה במסד חינוך-כך עושה בעל של חברתי ...

ואי-אפשר לקבל החלטות כאלה בלי להתיעץ עם צד שני

גדלתי בתוך לחץ כלכלי וזה לא תרם לכלום- יש המון נשים וגברים שלא יבינו אותך

סיפרתי גם לבעלי וגם הוא לא הבין

ו

היי, אני ככ מבינה אותךהדרה..

לצערי..

אני ככ אוהבת את בעלי ואוהבת להיות נשואה והכל אבל-

משעמם לי!!!!!!!!!!!

משעמם לי בחיים. פשוט כך.

אין לנו ילדים עדיין ואנחנו גרים במקום חמוד. אני עובדת בבקרים ויש לנו בית חמוד...

ועדיין. ריק לי.

אני מנסה למצוא עניין ולמלא את הזמן בעבודות הבית היומיומיות אבל זה לא מספיק.

אלירז- קראתי את הדרך שלך למלא את היום ובאמת שהתרשמתי וזה נתן לי קצת חשק לנסות. 

אבל התחושה הקשה שוב עולה- זה לא מספיק.

אין לי פה חברות ובעלי נמצא הרבה מחוץ לבית.

אני חושבת שהמצב הזה מחייב אותנו להיות מקוריות, יוזמות ואמיצות. וזה לא קל.

אני גם אשמח לשמוע איך אפשר לשנות את הגישה וההרגשה

קודם כל,ד.

תתפללי שיהיו לך ילדים בקרוב, בעז"ה.. זו "תעסוקה" הגונה..

טלפונים לחברות. שמיעת שיעורים בדיסקים ודרך המחשב.

לחפש כאלה שאין להם את כל שפע הטוב שיש לך (אשרייך. תשמחי בזה מאד!), ולהתנדב קצת לעזור להם. לתת.

חוגים לנשים, לפי מה שמתאים לך. יצירה/מלאכות שאוהבים. אפשר גם לימוד ב"אוניברסיטה הפתוחה".

לשפר בבית, ה"ממלכה" - ולדאוג שבעלך ירגיש את ההשקעה לקראתו, כששב, מן הסתם בשמחה וציפיה, לביתו אחרי יומו הארוך בחוץ.

והעיקר - לשמוח שמחה גדולה בטוב הגדול שיש לך ("צרות של עשירים"...) - ולהודות לקב"ה. מזה גם באים מרץ ורעיונות.

אני עונה..הדרה..

אני הולכת מס פעמים בשבוע לפעילות ספורטיבית

משקיעה זמן בהכנת ארוחות מפנקות יותר, או פחות

משקיעה בבית היפה שלנו

מתעסקת במחשב

ומתפללת לילדים..

אני רחוקה מהעיר ונמאס לי לעבוד עם ילדים

אני לא בקטע של חוגים

השכנות שלי נחמדות אבל שקטות מידי

המשפחה שלי  רחוקה, וכדי לנסוע אליהם אני צריכה שעתיים

חברות שלי, אני אוהבת אותן!אבל כמה שיחות טלפון יכולות למלא חלל?

עונה חזרהי.צ.ב

ב"ה

ראשית, הרעיונות של ד. :

"שמיעת שיעורים בדיסקים ודרך המחשב

אפשר גם לימוד ב"אוניברסיטה הפתוחה"."

יכולים להעשיר אותך ולמלא אותך מאוד. 

שנית, אם תמצאי חברה או שתיים (זה יכול להיות

גם אחות אולי) להשקיע בקשר איתם,

אז אפילו אם המפגש יהיה פעם בשבוע, תוכלי אולי להגיע 

איתה לקשר עמוק, שיספק אותך. כי השעמום הוא 

לא במימד ה"זמן" אלא במימד ה"נפש" (ובגלל זה הרעיונות

ד. יכולים מאוד לעזור).

חוץ מזה, אם אתם גרים במקום חמוד, אולי גם יש לכם גינה?

אם כן, למרות שזה משהו שגברים יותר נוטים להתעסק איתו,

זה יכול להיות ממש כיף ומספק, להשקיע בגינה. 

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

יפה!חיוך2019אחרונה
מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימוןאחרונה

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משהאחרונה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

אולי יעניין אותך