כבר חפור..אבל אני במצב יאושנשואים פלוס

כשהתחתנתי לפני שנתיים וקצת, עשיתי את זה אולי מהר מידי וכאן מתחילה הבעיה...

אבל ככה הקב"ה רצה.וכנראה שאם זה לא היה מהר, זה לא היה קורה ואנחנו היינו מיועדים זה לזו משמים!!

והאמונה הזאת,מחזיקה אותי ברגעים הקשים!

אני מאוד מאוד מבריקה!!ובעלי מסוג האנשים הפשוטים.אלה שלא מבינים ציניות, כאלה שלא מבינים בפעם הראשונה..

ואחרי החתונה זה ממש גרם לי לזלזל בו..(לצערי הרב!!) אבל זה היה...השאיר את רישומו ונגמר.

עכשיו, אנחנו נשואים פלוס אחד ועוד חודש שתיים..(אני חייבת לציין שאני ממש רציתי לעשות הפסקה ועד שהצלחתי לשכנע את בעלי, זה כבר היה לאחר מעשה. עד עכשיו ברגעים קשים..באלי שהוא יפול..אין לי כח לעוד ילד עכשיו כשכלכך רע לי עם עצמי!!!)

אנחנו גרים ליד ההורים של בעלי (חמותי לא סובלת אותי בלשון המעטה!!) אבל זה בשכונה חור באיזה עיר בצפון שאפילו אין ממנה אוטובוסים לעיר (כי היא בבניה),אין גן שעשועים, ובשביל לעשות קניות צריך טובות מאנשים..(אין פה מוניות כמעט.התחנה היחידה נסגרת ב8 בערב).

אני עם הילדה בבית..כי לא מצאתי עבודה שהיתה מוכנה להכניס אישה בהריון ואין כסף להכניס סתם למעון.

בעלי עובד מ5 לפנות בוקר עד 2 ולאחר מכן הוא עובד בעוד עבודה ציבורית(!! ואני מדגישה!!) שהכי מוקדם שהוא חוזר זה 7 וחצי בערב והכי מאוחר זה 11,12 בלילה...

כל החיים הייתי בחורה מאוד מאוד מוצלחת(!!) סיימתי תואר, הייתי מדריכה ומורה מבוקשת. עד..שעברנו לצפון,

אפחד לא מכיר אותי, הכל רחוק, ואין לי חברה..

רע לי!!!!!!!!אני שונאת את עצמי ואת היום שהתחתנתי.

ניסיתי לשכנע את בעלי לעבור למרכז וזה חסר סיכוי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמא שלו היא ג'דה אמיתית עובדת משרה מלאה, נקיה, מתוקתקת, ילדה 10 ילדים ברצף..

והוא מצפה (בתת מודע..הוא טוען שלא) שאני אהיה כמוה..

כבר היינו ביעוץ ממש בהתחלה שעזר..והתחלנו עכשיו שוב, אבל אין לי כח להילחם בחיים..בא לי למות!!!

הפכתי להיות סמרטוט בעיני עצמי..התחלתי להיות עצלנית וחסרת כח..

בקיצור..אם אני יפרט את המקום הרע שאני נמצאת בו..ימאס לכם לקרוא

מקווה שהבנתם..

אני צועקת כבר הצילו..

מרגישה שאני עומדת לקרוס נפשית..

מפחדת שאחרי הלידה אני יפול לדיכאון עמוק..שיהיה קשה לצאת ממנו.

(האם יש לכם רכב?)אנונימי (פותח)
כמה נקודות נוספות...נשואים פלוס

יש לי חברה אחת ממש ממש טובה (כמו אחותי!!) שכל המשפחה שלה, היא כמו שלי(!!)

אבל כשהתחתנתי גיליתי שלבעלי היה קטע גרוע עם אחיה ולכן נגזר עלי די להתנתק מהמשפחה..

היא עדיין רווקה ומאוד מאוד עוזרת לי!!(פיזית) אבל מצד שני גם צריכה אותי לפעמים..

(אתם ייודעים מהזה להיות לבד..) ובעלי מאשים אותה בקשיים שהיו לנו בהתחלה (מה שלגמרי לגמרי לא נכון)

ולכן, לא רוצה שאהיה איתה בקשר..

כך שגם החברה היחידה שהיתה ונשארה, שעזרה לי..

הזמנים מוגבלים

בעלי באמת אדם מקסים!!!עם כל הקשיים אני אוהבת אותו מאוד אבל..

הוא מאוד מאוד טרוד בענייני ציבור,וגם כשהוא מתפנה טכנית, הראש שלו עסוק בזה.

עד שאני כבר מוותרת (הוא לא מצליח להתנתק!!!)

העסקנות הזאת היא בעיקר בערבי חגים, שבתות, לילות.. בקיצור בזמנים שהוא יכל להיות איתי ובבית.

אין מצב לשכנע אותו לעזוב את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוא יהיה מוכן להתגרש בשביל לא להצטרך לעזוב את הפעילות..

לא,וגם אין סיכוי שיהיה בעתיד הקרוב..אנחנו חיים עלנשואים פלוס

אנחנו חיים על משכורת מינימום

את יכולה, מתוך כל מה שכתבת,ד.

לנסות להסביר בעצם מה רע לך?

זה שאת לבד בלי חברות וגם לא הרבה בחברת בעלך?

זה שאין לך עבודה ואינך ממצה יכולות אישיות מחוץ לבית?

זה שאת גרה במקום שלא היית רגילה והוא נראה לך "מקום פרימיטיבי"?

זה שבעלך לא נראה לך, כביכול, "ברמה שלך"?

תנסי לחשוב רגע באמת -

מה ה"נקודה/ות".

אולי כך גם יהיה יותר קל לסייע.

צודק..נשואים פלוס

זה שאני לבד...כל היום בין 4 קירות וילדה..אני מרגישה שבא לי לכתוב לכל אלה שבפורום של לקראת שאין להם סיבה להתעצב שהם לא נשואים...

ווזה שאני מרגישה מבוזבזת....

הבעיה שלהתנדב אי אפשר כי מעון עולה מלא מלא מלא

ועכשיו כשיהיה שתיים אני אהיה חייבת משרה מלאה כדי להצליח לכסות את המעון(יש כאן רק פרטי)

וכדי למצוא משרה כזאת..טובה..אני צריכה ללמוד עוד שנה (מה שלא מתאפשר מבחינה כלכלית כרגע)

בדיוקאלעד
במשפט אחד - את מרגישה שמבחורה מבריקה ומוצלחת שום דבר לא בא לידי ביטוי, כל עוד את תקועה במקום מבודד.

לדעתי, כדאי לך מייד לאחר הלידה למצוא עבודה נחשבת, ואם לא תצליחי אז לדבר עם בעלך על מעבר דירה.

חבל עלייך ככה. את פשוט מבוזבזת!
אני מציע, אולי,ד.

לנסות בכמה מישורים:

המישור הכי חשוב הוא בתוך הראש, במחילה... (ואם יש לך, כדברייך, "ראש טוב" - קחי את זה כאתגר..):

הרי אפשר להסתכל על הפעילות עם הילדה בבית, קל וחומר עם שתיים, כדבר גדול מאד.

יש להניח שאם היה לך תואר ב"גידול ילדים מיוחד פרטני בנסיבות אישיות m.a..." - והיית מקבלת, מתוך אמון רב של המערכת בך, שתי ילדות קטנות לחניכה אישית מגיל ינקות ועד שיעמדו על רגליהן.. כולל דיווח מידי פעם על ההישגים, ושכר הגון - היית רואה בכך "מיצוי אישי" לעילא...

אלא שכיום את מביטה על כך בתור "בין ארבע קירות וילדה"..  אז קודם כל - שַני מבט, באמיתיות ובשמחה, זה אפשרי לגמרי. יש לך עד הלידה עוד זמן בדיוק בשביל זה..

ניכר מדברייך, אולי, שאת קצת מנסה לעשות "העברה" מהרווקות לעכשיו (אני מבריקה, הייתי כך וכך), וע"י כך - את אולי קצת חוסמת את הטוב שניתן לראות ולקבל מהמצב הנוכחי.

ה"מבריקות" שלך היום - צריכה קודם כל למצוא את ביטויה בהבנת גודל הענין שאת בו, גם בשמחה בו.

כדאי גם להוציא לגמרי מהראש את המחשבה ש"לדבר בציניות" זה נקרא "מבריק" ו"לא להבין" חכמות כאלה - זה "פשוט"... מי יודע, אולי בעלך עדיין "נזהר" מתגובות של אז, כשאת חושבת שזה כבר עבר?..

אחר כך, לענ"ד, את צריכה להציב לעצמך "יעד". לעיתים כשרואים את היעד, גם אם לא מיד, זה נותן כחות גם לעכשיו. את אומרת שאת היית מורה מוצלחת, שאת יכולה עם עוד שנה לימודים לקבל עבודה טובה ומתאימה; תחליטי שאחרי השלב הראשוני של גידול הילדות/ים (לכל היותר, עוד שנה-שנתיים), את חוזרת לעבוד במה שמתאים לך או ללמוד. ממש תציירי את זה בראש, איך את שוב מלמדת, שמחה בזה, מרוצים ממך, לומדת וכו'. זה יתן לך כח גם לבינתיים, אבל לא "בינתיים" בתור שלב דיעבדי שצריך לדלג עליו, אלא בתור שלב חשוב וטוב. אך בידיעה, שאח"כ תוסיפי על זה דבר שאת אוהבת, טוב לך, ומוציא לפועל עוד כשרונות שבך.

כלומר: היום, לכאורה כך נראה, את עובדת בסדר "הפוך": את זוכרת במה היית מוצלחת, ומתוך כך אין לך מוטיבציה למה שעכשיו...  אולי את צריכה לעשות ההיפך: לראות את הטוב במה שאת עוסקת עכשיו, לעשות את זה בשיא השלמות עם זה, ומתוך כך - לקבל כח גם לשלב נוסף. זה שהוא "ברקע" - יעזור לך גם לקבל ברוח טובה את השלב הנוכחי, במקום לגרום להיות מתוסכלת ממנו..  קודם, ה"מעגל הפנימי" עם הבעל בענוה ושמחה ועם הילדה/ים. אח"כ - מתוך זה - הלאה.

וכדי ליישם את זה, את צריכה לענ"ד, אחרי קצת "עבודה פנימית" כזאת, "לקחת את בעלך" לשיחה. קודם כל, להתנצל על היחס המוטעה בעבר, להגיד לו כמה את אוהבת ומעריכה אותו.  אח"כ, להסביר לו שאת רוצה לקחת בשמחה את העיסוק הנוכחי בבניית הבית, גם איתו גם עם הילדים, אבל את באופייך צריכה גם את ה"איוורור" וההתקדמות של העבודה בחוץ, לימודים.

ואז תציעי בפני את הסדר הנ"ל. תגידי לו שאם תדעי שאחרי כך וכך זמן, את יכולה גם לחזור אל הדברים הללו - אז זה יתן לך כח להווה. תסבירי לו שאת צריכה את זה, כמו שהוא צריך את העסקנות שלו...  ותסכמו ביניכם, איך זה יהיה. כלומר: תחליטו ביחד איך אפשר תוך זמן סביר ליצור מצב כזה. בין ע"י מקום עבודה שמכסה את שכר המעון, בין ע"י התאמצות גם שלו לטובת הענין וכד'. זה ענין של שניכם, לא רק שלך, תתייעצו ביחד. אם יש צורך - תשתפו את היועץ/ת שלכם.

באותה שיחה, גם תסבירי את הנושא של החברה שלך. תסבירי לו שאת מרגישה מאד בודדה אחרי המעבר, שלאשה חברות זה דבר חשוב (שוב - תתני לו דוגמה מעסקנותו, כמה חושב לו התעסקות עם בני אדם). תגידי לו: בוא נבודד בין אחיה לבינה. אין לי כל עסק עם אחיה, חשוב לי הקשר איתה, ואיננו מערבות כל ענין שנוגע אליו או אליך, מבטיחה..  הוא יצטרך להבין את זה. אם תגידי מתוך כבוד והסברת החשיבות, יש סיכוי.

בכלל, חשוב קשר טלפוני עם חברות. היום זו לא "תקופת האבן"..  יש לך סקייפ (לא בעיה להתקין במחשב, חינם)? תדברי עם חברות מהמרכז בסקייפ עם וידאו, "שידור חי"..  ואל תקטרי - תדברו בשמחה, כמימים ימימה..

כמו כן - היית מורה? תתחילי כבר עכשיו (זאת אומרת - עוד יומיים.. אחרי התאוששות ראשונית..) להכין מערכי שיעורים במחשב. תכיני נושאים כשהילדה ישנה, תנצלי את כשרונותייך הברוכים. כשתגיעי ללמד - כבר יהיה לך הרבה חומר, לא "מהיד לפה" (הרי גם אז יהיו ילדים בבית).

הקיצור: להתחיל מהמעגל הפנימי (בעל, באהבה, בהקשבה הדדית, בכבוד אמת; ילדים), אל החיצוני יותר. כאשר גם ה"חיצוני" חשוב, רואים ומדמיינים אותו באופק-הקרוב ומתחילים בפועל להכין אותו. וכן - קשר עם חברות.

ואגב: "לא מקובל עלי" (במחילה) מה שכתבת שבעלך "יעדיף להתגרש" ולא להתנתק קצת מעסקנותו..  אין דבר כזה. אני בטוח שגם בעלך היקר מבין שיש לו מחוייבויות לבית..  יתכן, כדלעיל, שהרושם הלא-נעים מתחילת הנישואין קצת "מבריח" אותו לעסקנות-יתר..

אתם תדברו; תגידי לו שאת מאד מכבדת ומעריכה את עסקנותו, ועוד יותר אוהבת אותו.. וצריכה את קרבתו. בפרט כשאתם גרים רחוק מחברה שהיית רגילה. ולכן, תסכמו על ימים שאתם יוצאים ביחד, משוחחים ונהנים איש מחברת רעותו. לא עסקנות ולא פלאפונים. אם הוא ישמע שאת אוהת אותו, מכבדת אותו, צריכה אותו - יתכן שתגלי "להפתעתך" שקירבתך אינה במקום כ"כ אחורי אצלו ביחס לעסקנותו....

חיזקי ואמצי. אל תתייאשי בשום אופן. את לא צריכה "להילחם", את צריכה לבנות מחדש, מתוך ראיית נקודות הטוב, מבפנים. ואל תחששי משום "דיכאון" ח"ו אחרי הלידה.. תלכי כך כברר מעכשיו, ותגיעי ללידה בשמחה על עוד משימה חשובה וטובה שמתאימה לכשרונותייך הטובים (אני מניח שאח"כ, גם בשאלת-חכם, תוכלו לעשות קצת הפסקה לצורך התאוששותך וחזרתך למסלול משמח ומתאים. ומתוך כך - גם בנין הבית ביתר שאת ושמחה).

את עניני ה"חותנת" תעזבי לגמרי. את לא הראשונה בהיסטוריה עם דברים כאלה.. אל "תסתכלי" עליה, אל תתרשמי מהיחס, תכבדי וזהו. ואל תחשבי שבעלך "משוה". הכל שטויות - וזה גם לא משנה כלום.

הצלחה רבה!

תודה!נשואים פלוס

צדקת לחלוטין בכל מה שכתבת בהתחלה..

עם חלק מההמשך לא כ"כ הסכמתי..דמיונות זה לא הצד החזק אצלי

אבל זה כבר לא משמעותי...

תדע, שבמילים שלך נתת לי כיוון חדש של מחשבה שבעזרת ה' תעזור לי...

תודה רבה!!!

איזה יופי! משמח לשמוע. ב"ה. חזקי ואמצי.ד.
עוד רעיון שיכול לעזורBatelB

כשאמא שלי ילדה את אחותי גם ההורים שלי לא יכלו להרשות לעצמם לשלם עבור מעון.

אמא שלי התחילה לעבוד במשפחתון חצי משרה תמורת זה שבזמן שהיא במעון אחותי תשהה שם כמו כל הילדים.

זה יכול לתת לך תעסוקה ומצד שני תוכלי לצפות בילדים גדלים לזמן מה עד שיהיה קל יותר לעמוד על הרגליים.

הרגע יצאתי לחופשת לידה ואני מבינה מה זה להרגיש בין 4 קירות (אחרי שמירת הריון ארוכה). הימים שלי היו מתחילים בצאת החמה ומסתיימים אחרי 19 שעות על הרגליים וסדר היום כלל עבודה, לימודים, פר"ח ובין לבין לראות את הבן הגדול שלי.

עכשיו אני מרגישה לא יעילה במיוחד אבל מזכירה לעצמי שזה מצב זמני ושב"ה זכיתי לשני ילדים.

גם לך אסור לשכוח. לפני שנגיע לעולם האמת לא נחשוב בכלל על התארים שצברנו אלא על הצאצאים שהולדנו וחינכנו.

נסי למצוא נקודות אור בבעלך ובמצבך כיום (_אולי את רק צוברת כוחות לפני שנים מלאות בעשייה?).

בהצלחה יקירה. אני פה אם צריך

אני לא מתיימר לנהל לאף אחד את החייםמשה

אני לא יודע מה מתוך כל נקודות המוצא האלה ניתנות לשינוי :

1. כמו שמישהו העיר מעליי - האם יש לכם רכב? הדלק אמנם יקר בטרוף, אבל יכול לשמש כאמצעי בריחה פה ושם משכונה נטולת תחבורה ציבורית.

(לא מדבר על הרכב של ההורים שאפשר לקחת כשהם מסכימים, אלא על רכב שלכם שלא דורש ערוב גורמי חוץ)

2. האם יש משהו שאת יכולה להתנדב בו? את מספרת שלמדת מקצוע ואת נחשבת מוצלחת.

זה לא ישפר את מצבה הכלכלי של המשפחה, אבל ישפר את חדוות החיים שלך ואת הסיבות שלך לקום בבוקר, ואולי אפילו  ימצא לך מקום עבודה בהמשך (בדומה לבנות שרות שנשארו בשכר במקום השרות שלהן).

3. לעבור לגוש דן או אזור ירושלים זה לא תמיד פיתרון. תעשי השוואה בין מחירי השכירות שאת משלמת למשל בקרית שמונה (סתם ניחוש) או חצור, לעומת מחירי השכירות בגוש דן או באזור ירושלים.

זה נכון שתהיי יותר מאושרת, אבל סביר שיהיו לכם דאגות אחרות.

יפה, ומועיל.אנונימי (פותח)
ואוו!!! באמת כאילו ללא מוצא!אנונימי (פותח)

כאב לי מאוד לקרוא את הדברים.

אין לי הרבה מה לומר מעבר להשתתפות עם הכאב.

מה שכן, זה נשמע סבוך הרבה יותר ממה שכתבת. 

לדעתי הפיתרון בידיכם - שניכם.

פשוט לנתח לעצמך את המצב (דף ועט יעזרו מאוד), מה כואב, פיתרונות אפשריים, 

ואז לשוחח עם בעלך על הדברים.

הוא אוהב אותך, ודואג לך, ספרי לו הכל (וזהירות!!! - לא לתת לו תחושה שהוא אשם במשהו, פשוט להקדים בתחילת השיחה כמה שאת אוהבת  אותו, וכמה שאת יודעת שהוא דואג לשמחתך, ולכן חשוב לך לשתף אותו ולשמוע את דעתו איך לשפר את המצב).

עצם השיתוף שלו, יקל מעלייך ויחזק את הקירבה.

אני גם חייב לציין שמאוד התפעלתי ממסירותו של בעלך לפרנסת הבית. זה כמעט לא מצוי הקרבה כ"כ גדולה. הוא כנראה אדם חזק ומסור.

זכיתם שניכם!

ורוצה לחזור ולומר, חשוב לצאת מהמצב, זה בטוח שיש פיתרון. 

מה שאת מתארת זה מצב נורא ובלתי אפשרי.

אני אשמח לעזור גם באישי, ובינתיים...שרית יורב

זה נראה לי ים של דברים שיכול להיות שאם היינו עוברים בעיה אחר בעיה, ומפרקים אותה, ההר לא היה נראה גדול כל-כך.

גם מעניין מה מהות הקשר של בעלך לצפון-להוריו-לפעילות הציבורית (היא היתה קיימת גם לפני החתונה?)?

כלומר, מה מחזיק אותכם שם? לא נשמע שהקרבה לבית הוריו עושה לכם טוב לזוגיות...אז למה לגור שם? ואם ידעת את זה לפני החתונה ונתת את הסכמתך, אז צריך אולי לעשות הערכת מצב מחודשת לגבי רמת הניידות שלך עם שני ילדים זה לא כמו להיות נשואה טריה ולתפוס טרמפים.. כתבתי על זה בפעם בטור שלי-על לכתוב "חוזה מחדש". קראו לטור:"בעלי מפר את החוזה שלנו".

אולי אפשר למצוא פעילות ציבורית באזור אחר? באזור שבו תוכלי גם למצוא אולי עבודה (למרות שנראה לי שבכל מקום, לצערנו, אם את בהריון הסיכויים קטנים, אבל אולי מילוי מקום או משרה חלקית/זמנית שאם תהיי טובה, אחרי ימשיכו איתך את החוזה). יכול להיות שתרגישי טוב עם עצמך כשאת בבית, אם בעלך יחזק אותך, יחמיא לך על איך הבית נראה טוב ואיך את מטפלת יפה בילדה.. גם אם אולי זה לא ממצה את כל יכולתייך האינטלקטואליות.

יש לי כמה חברות ללימודים מהמכללה (מהמחלקה למדעים-הלימודים שם לא קלים בכלל), ממש חכמות מעל הממוצע ואפילו גאונות, שכשנפגשנו בחתונה של אחת מהחברות, התברר שכחצי מהן בבית עם הילדים וטוב להן מאוד למרות שהן מסוגלות לעשות משהו אחר שכביכול יותר נחשב.

אגב, מי אמר שלגדל ילדים בשמחה ובסבלנות זה קל? זוהי עבודת המידות יומיומית וצריך תעצומות נפש אדירות, אז אל תזלזלי בעצמך ובמה שאת עושה בינתיים, כי לשמח את הבת שלך וגם את בעללך ולדאוג שיחד עם ההריון הכל "יתקתק", זה לא דבר קל, זה מצריך המון מחשבה, תכנון וכמובן, ביצוע.

דבר נוסף-יש מצב לצמצם בעבודה-נאמר עד 7 וחצישרית יורב

ולא יותר?

יקרה!הדסדס

ליצר הרע יש כשרון כזה להראות לנו את המצב שלנו דרך המשקפים הכי שחורות, ולשכנע אותנו שזה ימשך לנצח. אל תאמיני לו! קראתי את הבעיה שהגדרת, והיא בהחלט נשמעת כזמנית וניתנת לפתרון (ובקלות). הבעיה היא שאנחנו נכנסים ללחץ ונבהלים.

נתנו לך פה מקודם עצה מעולה- למקד את הבעיה, ועשית זאת- הגדרת אותה. ברגע שהגדרת אותה בעצם שמת לה גדר.תחמת אותה כדי שלא תשתלט על כל ההויה שלך.

אם כן ,הבעיה כפי שהגדרת אותה היא הרגשת הבדידות וחוסר המימוש של היכולות שלך: חכי לאחר הלידה- תני לעצמך זמן התאוששות והתחזקות.בינתיים תחפשי בנחת תחומי עניין ועבודה שמעניינים אותך .תחומים ש"מדברים" אלייך.

בקשי מה'  ןתתפללי חזק שיכוון אותך לתחום שמתאים לך, תחום שתמצאי בו את עצמך.

בינתיים חפשי לך דברים שיעשירו וימלאו אותך גם בלי הצורך לצאת מהבית ולשים את הילדה במעון- ספרים מעניינים (אם עיוניים /תורה, חסידות (הערה:יש ספרים יפייפיים ,מרוממים ומחכימים של הרב גינזבורג בנושא חסידות ופסיכולוגיה יהודית (לדוגמא). פתחי תחביבים ,בקיצור תהני מהזמן החופשי הזה שיש בידייך כרגע, לא תמיד יש את האפשרות להישאר בבית.

כל ,אחרי שתלדי ותתחזקי בע"ה, תהיי במצב נפשי ותודעתי מתאים לצאת ולעבוד,ותוכלי  בע"ה (שוב- עם הרבה תפילה, כל הזמן) למצות את היכולות שה' חנן אותך בהם.

הערה: כפי הידוע לי דוקא בצפון /בדרום/ במקומות מרוחקים  יותר משוועים למורים מאשר באיזור המרכז, כך שלמורה זה יכול להיות בהחלט יתרון לגור במקום שאת מתארת  .

לגבי הרגשת הבדידות- אני מאוד מזדהה. יש מצב לתחזק קשרים עם חברות מהעבר? אולי גם להכיר חברות חדשות במקום שאת גרה בו.

אני יודעת שזה לא מעודד, אבל בכל זאת- תשמחי במה שיש לך. זה לא מובן מאליו הדברים שב"ה הצלחת להשיג ולבנות- בעל, ילדים -בית ומשפחה. 

זה לא מובן מאליו. תרשי לעצמך לעצור ופשוט להתענג על זה, לשמוח בזה.

וסליחה על הניגוז, אבל- תפילה, תפילה ועוד תפילה. במילים שלך, בפשטות לה'- ספרי לו על כל מה שאת מרגישה ועוברת,ובקשי ממנו עצה, הכוונה, ישועה. זה מה שבאמת מניע את כל הגלגלים -הנסתרים והנגלים.

מאוד ממליצה לקרוא  את "בגן האמונה", של הרב ארוש .לי הספר הזה דיי הציל את החיים.

בהצלחה!

וואו.. איך אני מכירה את הבדידות הזאת...אנונימי (פותח)

ואיך היא קשה ואי אפשר לברוח ממנה...

במיוחד לא עם תינוקת שכל הזמן מחברת אותך חזרה למציאות....

גם אני שם במקום הזה- יוצאת ממנו וחוזרת אליו...

יש לי רעיון אחר...

למדת משהו ואת טובה בו.. אבל זה לא אומר שאת לא יכולה לעבוד בדברים אחרים...

מה עם לעשות חוג לילדים בבית במשהו שאת טובה בו? - נגינה, תפירה, ריקוד, ציור... משהו? או לא עם ילדים? עיסוי פינוק לנשים? לסדר גבות את יודעת? אולי גם זה....

ופעם בשבוע לאת לאיזה קורס/שיעור משהו שיש באיזור ויעניין אותך?

או לומר לבעלך לשלב אותך גם בעשיה הציבורית שלו? אולי זה גם יוסיף לכם לזוגיות שזה נחמד גם...

תיזכרי רק שאת בסוף הריון וההורמונים משתוללים עלייך...  ואל תפחדי...   -כבר כמה פעמים שמעתי שכל אשה בהריון יש לה נטיות אובדניות מידי פעם... ובכל זאת אל תתני למחשבות המייאשות להשתלט..

תדברי הרבה בטלפון עם כל מי שעושה לך טוב.. ואת לא חייבת לשתף את בעלך בחברות שלך.. הן לא חברות שלו [ב"ה]..

ותשימי הרבה מוזיקה בבית, מייד כשאת מתעוררת...

חוצמיזה שבצפון יש כל כך הרבה קברי צדיקים.. פעם בשבוע תסעי לך לאחד מהם.. לאת מהבית אפילו רק פעם בשבוע עושה כל כך הרבה.. ונשמע שיש לך על מה להתפלל...

בימי שישי בבוקר בעלך עובד? אם כן - שיוותר על זה פעם בחודש-חודשיים ותלכו לאיזה מעיין בצפון הירוק...

ותשמחי בתינוק שלך!!!!!!!! אני בטוחה שהוא מתוק מדבשששששש והוא רק שלך ואת רק שלו...

בהצלחה ממש

מסתבר שהרבה נשים בתחילת הנישואין נמצאות במצב כזהאלירז

מבוזבזות!
חדשות באיזור המגורים

לא מצליחות כ"כ להתנייד

רחוקות מהחברות

הבעל עסוק/לומד

לא מוצאות עבודה

ולא יכולות ללמוד מבחינה כלכלית -

ובודדות!

מטפסות על הקירות..

אני יודעת על עצמי, על לפחות שתיים שאני מכירה בודאות, ועל עוד כמה שלא מדברות על כך, אבל זה המצב שלהן..

להתחתן לפעמים פירושו בדידות..

אני יכולה רק להגיד לך איך אני מתמודדת עם הדברים..

משתדלת ליצור לעצמי סדר יום,

לקום מוקדם גם אם אני מאוד עייפה - עדיף להשלים בצהריים.

להתפלל.

לתקתק את הבית, כביסות, סדר ונקיון

להכין ארוחת צהריים מושקעת, (או ערב במקרה שלך אם הוא חוזר להפסקה בין העבודות..)

תוך כדי בישול אני שומעת הרבנית ימימה או שיעורים אחרים באינטרנט -

זה החלק שהכי נותן כוח!

יש לך גם תינוקת, צאי איתה לטיול - גן שעשועים?,

אולי תמצאי שם מישהי שאפשר לדבר איתה ויתפתח משו..

תעסקי באיזה כשרון שיש לך.. אני למשל מציירת ואופה עוגות..

מה את אוהבת לעשות?

תגדלי את עצמך, את יודעת שיש לך כוחות, ואת מוצלחת ומדהימה..

תפרחי ואל תהיי תלויה בבעלך,

זה גם יקל עליו כי הוא לא ירגיש שיש מישהי שממתינה לו כל הזמן,

וגם יגיע שלב שהוא ירצה להיות איתך, כי הוא יראה שאת מאושרת!..
נראה לי שלגבר קשה לדעת או להרגיש שהאושר של אשתו תלוי בו כל הזמן, בזמנים שהוא איתך וביחס שלו כלפיים

והוא קצת בורח מזה..

כל גבר רוצה לעשות את אשתו מאושרת, אבל לפעמים במעגל הבדידות בבית- אנחנו נעשות רוטנות על כך.

והגבר מרגיש שהוא נכשל בתפקידו, ובורח.

את חושבת שהוא לא כואב את זה שאת דועכת?

הרי הוא אהב אותך בזכות כוחות החיים שהיו לך לפני החתונה..

תחזרי לשם.

את תאהבי את עצמך יותר, ותשמחי בלי להיות תלויה בשום דבר..

וגם הוא יאהב אותך יותר, וישמח להיות לידך!

בהצלחה.

אבל..נשואים פלוס

את לא חושבת שזה בדיוק הבעיה...

שכולנו נהיינו ככה??!

למה מתחתנים אם החיים הופכים להיות משו שצריך להתאמץ בשבילו??

למה הבדידות הזאת היא לעיתים חלק הכרחי מבניה???

בדיוק מה שאת אומרת,זה מה שמטריד אותי!!

למה?!

זה לא אמור להיות ברור שבעל נותן ואוהב ורוצה להיות עם.. אישתו

לא ככה הקב"ה ברא את החיים???

אלירז הצביעה על נקודה נכונה..ד.

רווקה מרגישה לא פעם "בדידות" גם בתוך קהל רב. וצריכה להתאמץ..

בוודאי שהנישואין זו עליית-מדרגה,

כשעולים מדרגה, לפעמים יש שלב מאמץ.

ה"ביחד" החדש הוא בתוך הבית, המשפחה החדשה שמקימים. מעגל חדש.

יש שלבים של התחברות. לעיתים יותר מהר ובקלות, לעיתים קצת פחות.

אבל גם האשה צריכה להבין שהיא חלק מהבנין הזה.

אם היא "נתקעת" במרירות בגלל שלב המעבר, או כי עשתה טעויות בהתחלה, אז היא לא "כח מושך", אלא אולי כח-מרחיק.. גם אם מאוד אפשר להבין.

לכן, היא צריכה להסתכל על גודל הענין, על הטוב שבפוטנציאל ההולך ונפתח,

לשמוח בו. השמחה שלה היא לא "פסיב", היא "אקטיב"... יוצרת ומעוררת.

כמה שתקרין יותר רצון ושמחה ב"ביחד" הזה, במעגל הפנימי הזה - כך גם יותר  תמצא את הבעל כמו שאת תיארת:

[מעתיק: ] נותן ואוהב ורוצה להיות עם.. אישתו.

אכן, כך הקב"ה ברא את החיים.

אורות מאופל אמר ו..יהי.

הרב דן - תודה על החיזוק. ונשואים פלוס יקרה..אלירז

בהתחלה נורא כעסתי על ההבדלים האלו ועל כך שיש כזה קושי בלבנות מערכת הרמונית..

מה הבעיה? שהוא פשוט ישמח תמיד להיות איתי..!!

הרי כ"כ מפחיד אותי הזמנים האלה שהוא מתרחק כי הוא צריך פתאום להיות לבד..

אני לא מספיק טובה?

אחרי הרבה כעסים ותסכולים ועבודה פנימית..

הגעתי למסקנה שהאושר הגדול טמון בזה שאחרי כעס וקושי שנוצרו מההבדלים -

אני אוהבת אותו שוב.. ואפילו יותר.. כי אני יודעת שעברנו עוד משהו ביחד, עוד משבר.

והקשר שלנו נראה לי טוב מתמיד.

יש סרט מקסים..

(אני לא ממליצה לגברים כי הוא לא נקי למהדרין, עמכם הסליחה)

על נשים מושלמות, ועל מישהי שמנסה לגרום לכך שהעולם יהיה בנוי ממערכות יחסים מושלמות-

גברים שתמיד ירצו להיות ליד נשותיהן ונשים שתמיד יהיו כל מה שאישה צריכה להיות.

אני ממליצה לך בחום לראות את זה..

לי בתור פרפקציוניסטית הוא עשה מהפך פנימי!

פתאום הבנתי שהמושלם הוא לא טוב בכלל, והשאיפה לשלימות - היא המושלמת!

הבנתי שאני טובה, למרות שאני לא תמיד מאושרת, ולמרות שלפעמים אנחנו רבים, ושלא תמיד הבית מסודר..

והכי חשוב -

שמערכת היחסים הלא מושלמת שלנו, היא מה שעושה אותה טובה כל כך!

בסרט עצמו לא מובאות תובנות כלשהן..

אני לקחתי אותו לעצמי ופירשתי אותו כך, אבל לדעתי הוא חזק בצורה שאין לתאר!!

להלן הקישור:

http://www.videoslasher.com/video/WRP6ULVLUWBG

במידה והסרט דורש סיסמא תעתיקי ותדביקי את זה:

www.moviex-il.com

הלואי שזה יגרום גם לך תחושה טובה.

אלירז כתבת כ"כ יפה! איך אפשר להכנס לסרט?אנונימי (פותח)

הרימון חוסם לי לגמרי...

לי זה מאפשר ברימון - רמת 'מוגן'..אלירז

אין לי מושג על דרך אחרת לצפות בסרט. מתנצלת.

זאת טעותהדסדס

החיים הופכים ל"איזה משהו שצריך להתאמץ בשבילו", לא בגלל הנשואין. הנסיונות באים לכולנו- לנשואים, לרווקים, לאמהות, לממתינות לאמהות- אלו הנסיונות שכרוכים BUILD IN עם המושג "לחיות".

מאוד ממליצה לך לקרוא את "בגן האמונה".הספר הזה הציל אותי .

כל העולם נבראו כדי שיהודי יעבור את הנסיונות האלו (ויחזיק באמונה שככה זה אמור להיות, ושככה זה הכי טוב).

אני כותבת לך את זה כגרושה, שחווה נסיונות פשוטים לא פחות. ויש לי 2 חברות נשואות שחוות נסיונות לא םחות,ויש לי חברה רווקה ,שנסיונותיה לא פחות.

תסתכלי סביבך, ראית משהו שפטור מהנסיונות?

הנשואין הם רק בגדר "סיבה" שדרכה השם נותן לך את מנת הנסיונות שאת צריכה לעבור ע"מ להגיע לתכלית שלך. לכל אחד זה בא ב"סיבות" אחרות.

תשמחי בחלקך- את נשואה, עם ילדים -ברוך השם. זה בכלל לא מובן מאליו. בכלל בכלל לא. תשמחי בזה.

תשמחי בזה! השאר כבר בע"ה יבוא.

אני אענה יותר ברמה הטכנית....44444

נראה שהרבה מהבעיות נוצרו בגלל המקום שאת גרה בו:

קודם כל- תחבורה ציבורית ומגורים ליד חמותך, בדידות, מקום עבודה, מחיר המעון.

אם בעלך ממש מתעקש על הצפון אז יש עוד ערים רבות שיש שם חברה דתית צעירה ותחבורה ציבורית טובה, לדוג': מעלות- פחות טובה מבחינת תחבורה ציבורית אבל יחסית סביר , צפת, עכו, עפולה, קרית- שמואל וקרית- שמונה.  (אולי יש עוד מקומות, זה מה שאני מכירה).

בקשר לחברות, תנסי להכיר חברות חדשות וכדאי לנסות להסתכל בעין טובה על הסביבה שאת נמצאת בה כרגע. יכול להיות, שהמנטליות שונה- אז כדאי ללמוד אותה. לגבי החברות הישנות, כדאי אולי לסוע אליהם לשבתות? זה ממש עוזר לשמור על קשר ופחות בעייתי מבחינת מרחק. לרב ערי הצפון ממש אין בעיה להגיע מהמרכז/ ירושלים- בטח לא בשעון חורף. אם הנסיעות מתישות אותך אז אפילו שווה לשכור אוטו (ככל שיש יותר ילדים ויותר החלפות בדרך, במיוחד שיש רכבת אז העלויות לתחבורה ציבורית כמעט משתוות).

בקשר לעבודה- תנסי לחפש עכשיו, אם את לא בהריון מתקדם, אולי תחליפי מורה בחופשת לידה.

דווקא בצפון, בעיקר בעיירות פיתוח, יש הרבה מורים דתיים בבתי- ספר חילוניים- תנסי לחפש גם שם עבודה.

בקשר למעון- אם תעברו לעיר ותהיה לך עבודה תוכלי לרשום למעון תמ"ת ואז זה יהיה הרבה יותר זול (אבל רק אם תמצאי עבודה).

אם ממש קשה לך מבחינה חברתית ואת לא מוצאת את עצמך בשום מקום בצפון אז תדברי על זה עם בעלך. תראי לו את המצב, שחיפשת מקום שתאהבי מק. שמונה ועד חיפה ולא מצאת כזה אז תנסו למצוא מקום במרכז שיתאים לסגנון שלו גם (אם אין לכם אוטו אז עדיף עיר- במשתכלל זה זול יותר). העיקר שתראי לו משממש התאמצת ובררת על מקומות בצפון ושום עיר לא אהבת.

בקשר להריון, תנסי לחשוב על זה בצורה חיובית, שכ"כ מתאים עכשיו הריון שאת לא עובדת, ממש הקב"ה זימן לך את הזמן המתאים. לפי דעתי, המחשבה הזו על הריון נובעת בעיקר בגלל שאת כל היום עם ילדה בבית ואת מרגישה חנוקה איתה.

תנסי להתאוורר ולא להיות איתה כל היום. יש מצב לשים אותה אצל חמותך? חבל, אי"ה אחרי הלידה זה לא יתרום לך הרבה כל החוסר רצון בהריון וזה יכול להשפיע לטווח רחוק. לפי דעתי זה יעבור כאשר תראי אי"ה את הילד/ה המתוק/ה שי/תוולד.

בינתיים העצה הכי טובה זה פשוט לנסות לא להיות כל היום עם הילדה לבד. תנסי ללכת לגן שעשועים- אם צריך תתפסי טרמפים בשביל זה. את לא עובדת- תנצלי את זה, תקבעי עם חברות מהמרכז ותסעי אליהם אפילו עם התינוקת (אם את גרה ליד רכבת אז זה יותר קל).

המון בהצלחה....

הקושי שלך הוא הקושי שלכם - של שניכםיוקטנה

הקושי שלך הוא הקושי של המשפחה שלכם, אבל בשביל שתוכלי להעזר בבעלך כדי לפתור את הקושי, עליך לשתף אותו.

אנשים (ובעיקר גברים) אינם קוראי מחשבות!

וכמו שנאמר, חשוב שהדברים לא יצאו כהאשמה, אלא כקושי שלך:

"אני מרגישה בודדה ומנותקת ממשפחתי ומכל חברי";

"יש נשים שיכולות לשאוב סיפוק מטיפול בבית ובילדים, אבל אני מרגישה מתוסכלת והייתי רוצה לעבוד מחוץ לבית";

"קשה לי מאוד לעבוד עם הילדה מבוקר עד ערב. אני זקוקה להתאוורר ממנה";

אני חושבת שברגע שבעלך יבין, אולי הוא ירצה לדעת מה הוא יכול לעשות כדי לעזור. אני חושבת על כמה רעיונות:

1. יום קבוע בשבוע שבו הוא יחזור בשעה מוקדמת, וישחרר אותך (לישון, או לקניות, או לחוג, או לקפה). באותו היום הוא יבלה עם הילדה עד לערב, ויהיה אחראי על השכבתה.

2. באותו היום אתם שניכם תוכלו לבלות ביחד בערב: בבית, עם פינוק מיוחד שתכיני מראש, או בחוץ, בסיבוב בשכונה או במסעדה, לפי יכולתכם.

3. יום נוסף קבוע, בעלך יוכל לבקש מאימו לטפל בילדה כמה שעות אחרי הצהריים. מה זה משנה מה היא חושבת עליך? שתהנה לה עם נכדתה, ילדתך תהנה עם סבתה, ואת תהני... איך שתרצי זה עוד יום שבו את ובעלך תוכלו להתפנק ביחד בערב!

לא טוב לאדם להיות לבד שעות ארוכות. זה, לדעתי, המקור העיקרי לקושי שלך. וילדה קטנה איננה יכולה לפתור בדידות כזו. את צריכה אדם בוגר שידבר איתך על דברים בוגרים. אני שואלת את עצמי אם לא תוכלי למצוא חברה אנושית בוגרת בסביבתך: בגינה הציבורית? שכנות? אפילו פטפוט קצר של שעה יכול להוות הקלה ניכרת. אולי תוכלי לפרסם מודעה במקומון, שאת מחפשת אמא שנמצאת עם הילדים, לבילוי משותף. אפשר בחוץ, ואפשר בבית של אחת מכן, בזמן שהמארחת עוסקת גם בעבודות הבית.

ובלי קשר לאמר למעלה, בהחלט ייתכן שהגיע הזמן לבחון מחדש את החלטתכם על מקום המגורים. החיים הם דינמיים, וכל אחד מכם שונה מאוד מהאדם שהיה בחתונה, שלא לדבר על האדם החדש לגמרי שנוצר בינתיים - בתך. בכל יום אנחנו יכולים לבדוק אם מה שיה, מתאים למשפחה גם כפי שהיא כיום.

מאחלת שתרגישי טוב! מגיע לך!

הצעה: תפתחי מעוןshaulreznik

אם תפתחי מעון פרטי בביתך, תוכלי להרוג שתי ציפורים במכה אחת. מצד אחת, המעון יהווה עבורך מקור הכנסה. מצד שני, בתור אישה משכילה את תוכלי למצוא עניין בלטפל בילדי השכנים לא רק במישור הטכני (החלפת חיתולים וכיו"ב), אלא בפן החינוכי. למשל, יש המון שיטות להאצת התפתחות בגיל הרך, החל מלימוד קריאה (חפשי glenn doman reading) וכלה בללמד את הזאטואים את שפת הסימנים כדי שיוכלו לתקשר עם הסביבה בטרם למדו לדבר. ויש גם אינספור שיטות לפיתוח שמיעה מוסיקלית, ועוד ועוד. אולי תוכלי למצות את כישורייך בתור מחנכת-על?

הכפילה שלךחפצ

שלום לך,

את פשוט הוצאת לי את המילים מהפה,

אני גם נשואה כשנתיים באתי ממשפחה דתית ברוכת ילדים,אני הבכורה בבית של 9 ילדים.

גרתי באיזור המרכז עיר דתית,הייתי מוצלחת ,שי הלך לפני בכל מקום העריכו וכיבדו אותי מאוד,

התחתנתי עם חוזר בתשובה בן להורים גרושים חילוניים מהצפון.

לפני החתונה הוא גר לבד עם אמו כיהוא הכי קטן והיה להם קשר של זוג(כמעט..)

יש לי טראומה קשה מכלבים בעקבות מקרה שקרה לי בעבר,ב"ה זה לא השפיע על החייים כי נדיר היה לראות כלב בעיר מגורי.

כעת עברתי לצפון ליד משפחתו של בעלי,קשה לי מאוד

משפחה מאוד קרה וביקורתית,אמו אישה עוקצנית ומרירה סבלתי ממנה רבות אחרי החתונה

לאחר הלידה הראשונה עברנו לגור ליד מקום עבודתה והיא החליטה שהיא רוצה לישון אצלנו פעם בשבוע,כל ביקור הפך לסיוט עד שהכל התפוצץ וכרגע אני בסכסוך עמה.

3 חודשים אחרי הלידה נכנסתי להריון ,בעלי לחץ,אני פחות רציתי

מאוד קשה לי

אני פוחדת לצאת מהבית

כל פעם שאני רואה כלב,ויש פה המון אני בהיסטריה רצינית

לכן אני מעדיפה לא לצאת מהבית בכלל

משפחתו מאוד מתערבת וקשה לי מאוד כי הם גם עוזרים פיננסית וסותמים לי את הפה בשטרות.

בעלי גם לא מוכן לעבור למרכז כי שם הדירות יקרות והוא חיב לרכוש דירה

ואני מבינה מאוד לליבך

מרגישה כמו פרח נובל..

מקווה שה' יעזור לנו.אמן.

זה לא בדיוק אותו דבר...ד.

אם כי ממש מצער לקרוא את דברייך.

לא ברור: למה אי אפשר לעבור חזרה למרכז? לא חייבים "לרכוש דירה", אפשר לשכור בינתיים. וגם משכנתא זה לא חייב להיות הוצאה מאד גדולה.

וגם - כדאי שתדברי עם בעלך, בנחת, על החשיבות בכך שתסייגו את התערבות המשפחה, במקביל ליחס מכבד כלפיהם. ביחד זה יותר קל. הכל בנימוס, בכבוד, בנחת, ו.. לא לתת להתערב בענייניכם. אפשר "לשמוע" - ולהמשיך הלאה...

[אגב, בענין הכלבים - כדאי אולי לבדוק אפשרות של סוג של יעוץ פסיכולוגי להתשחרר מזה קצת. יש דברים כאלה, של "טראומה" כזאת, לפעמים אפשר לעזור לכך. חבל שתסבלי]

אותו דבר..נשואים פלוס

כשאישה מרגישה פרח שנבל..

אז זה אותו דבר..

שתדעי שהחלטתי שאני חושבת עם עצמי 2 דברים שממש ממש חשובים לי ועליהם אני מתעקשת.

אצלי למשל זה שעה בערב שהוא עם הילדה ואני לבד..(בטלפון עם חברה..)

ו..עוד משו

שתי דברים שמיקדתי בעצמי שממש חשובים לי בתקופה הקרובה.

השירשור פה עזר לי לראות ולהבין שכשמסתכלים על חצי הכוס הריקה לא מצליחים להתרומם.

ולכן ישבתי עם עצמי, וכתבתי רשימה של דברים טובים שיש לי..

ואיזה עוד שתיים אני חייבת שיהיו לי.

(ברור שהדבר שאני הכי רוצה זה לעבור למרכז.אבל כל עוד זה לא מציאותי..זה לא נחשב)

כתבתי לעצמי 10 פעמים בדף את הבית של השיר "עלה קטן" של אברהם פריד..

שמדבר על כך שגם כשהשמש שוקעת עכשיו..והכל רע(!!) והכל כ"כ מייאש, מתסכל, מוריד אותנו למקום של שנאה עצמית..

מחר בעז"ה, השמש תזרח ואנחנו נראה את ה"מפלצות" שבחושך היו מאיימות כצל של שמלה ממש יפה..

האמת שכ"כ מעודד לשמוע שאני בסך הכל שפויה..

שאני לא היחידה בעולם שסובלת ככה...

(כמה שזה נשמע רע..)

אני שולחת לך חיבוק!!!!!!!

ושתדעי, שלי מאוד מאוד עוזר להתפרק בכתיבה.

והרבה פעמים פשוט ישבתי לכתוב מכתבים לחמותי, בעלי, אלוקים, עצמי.. ואחרי שקצת השתחררתי זרקתי אותם..

ובקשר לחמות..טוב ששמת גבול!!!

אצלי חמותי רק דיברה נגדי עם בעלי!!(נגדי ממש!!היא משתוקקת שנתגרש..)

אבל לא היה לי אומץ לחתוך..אז אני מעריצה אותך ששמרת על הבית שלך!!!

המון המון הצלחה..

ואל תשכחי את השמש שתזרח מחר..

כל הכבוד,ד.

איך שהצלחת לתפוס את עצמך.

תמשיכי כך - כיוון מצוין.

מה שאדם מתעורר מתוך עצמו ופנימיותו, בעקבות תובנה בריאה וחיובית, אין דומה לכך..

שמחה שאת מתאוששתחפצ

בסך הכל הריון זה לא מחלה,ויש אנשים שהיו מוותרים על הכל בשביל לקום באמצע הלילה או להקיא כל בוקר בשביל לחבק תינוק אח"כ..

בקשר לחמות זה לא כ"כ פשוט,כי אני טיפוס עדין וביישן,כל החיים היא פגעה בי והעירה לי ותמיד שתקתי וחייכתי במבוכה עד שהגיע הרגע שבו התפוצצתי..הבעיה שאני יצאתי הרעה וכל המשפחה שלו שונאת אותי כי צעקתי על אמא שלו ואמרתי שנמאס לי להיות הסמרטוט שלה..ואף אחד לא מבין למה..כי היא מאוד מאוד צבועה וכלפי חוץ משדרת טוב לב שופע(רק כשבעלי או מישהו בסביבה..)

אני גם למדתי במכללה במרכז ובשנה השלישית התחתנתי כך שלא סיימתי פרויקט ולכן עדיין אין לי תעודה,

כעת אני עובדת בשירות לקוחות,עבודה מתישה ולא מתגמלת.בעוד חברותי לכיתה מאיזור המרכז שסיימו את התואר מרויחות כ30 ש"ח לשעה.

אניי חושבת שהבעיה העיקרית שאנחנו חושבות שאם היינו גרות במרכז כ ל החיים היו נראים אחרת,כל קושי שאני נתקלת אני אומרת לעצמי אם הייתי גרה ליד אמא זה לא היה כך,אם הייתי גרה במרכז היו לי חברות וכו' זה מה שחוסם אותנו מלהיפתח לסביבה.

הורי אנשים חמים ופשוטים אבל כסף אין להם כ"כ כי אמי עקרת בית.

בחיים לא ראיתי בזה פסול..אבי משקיע את נשמתו בשביל לפרנס משפחה גדולה

לעומת זאת הורי בעלי גרושים בעלי קריירות שיש להם יותר אמצעים ולכן הם מרשים לעצמם לרדת על משפחתי ועלי

ולא מוכנים להקשיב לי,את רוצה לגור ליד ההורים?נראה את אבא שלך מוציא שקל מהכיס,הוא בטח יזרוק אותכם לרחוב.

תראי אותנו כמה אנחנו עוזרים

רק חבל שאנשים לא מבינים שאישה מעדיפה יחס,אמפתי ואכפתיות על פני כל הכסף שבעולם

מצטערת שחפרתי..באמת עוזר לפרוק

לפחות המחשב לא מתעצבן שאני כל הזמן מתלוננת כמו בעלי..

שבת שלום!

וואו כואב לשמועאנונימי (פותח)

את השרשור הזה לא צריך להפסיק. יותר ויותר נשים נפלאות חיות במצוקה חשאית דווקא כי הן עושות מה שמצופה מהן.

מכנה משותף לכולן: גרים ליד חמות דומיננטית, הפסיקו ללמוד ולא עובדות, מבודדות חברתית. והבעל לא באמת ידיד נפש.

"תתרגלי" זו עצה רעה.

אכן,ד.

לא צריך "להתרגל"..

צריך רק לראות קודם כל איך עושים את המקסימום בנקודה בה נמצאים, איך ממצים כל מקום של אור וטוב - כדי שיהיה אפשר מתוך כך להתרומם עוד לפי הנסיבות.

ולחמות לא צריך "להיכנע"..  אלא לתרגל איך "מנתקים מגע" מיידית ברגע שמתחילה פגיעה. מכבדים - עד המקום הזה. עם הזמן יתכן שהיא תלמד שגם לה זה לא משתלם.. ("נראה את אבא שלך מוציא שקל מהכיס".. ? עם כל העדינות, להגיב: "עד המקום הזה. לא מוכנה לשמוע דברים כאלה על אבא שלי. יחס חשוב בעיני הרבה יותר מכסף". אנשים שמדברים כך - לפעמים זו השפה היחידה שהם מבינים בהתחלה..)

ואם הבעל יראה שאשתו אינה "נגד" אימו, אלא תסביר לו שהיא מאד רוצה יחס חם איתה אבל לא באופן של "ירידות" עליה, הוא יוכל להפוך לשותף בהתייעצות איך למזער את הבעיה הזאת.

ה' יצליחכן וישמחכן.

גישה לעניין מזווית אחרת לגמריאנונימי (פותח)

ברצוני לגשת לעניינך מזווית אחרת שקשורה לנסיוני האישי, לא כוס מלאה כוס ריקה או לנחם אותך שדברים ישתנו לטובה כשתסתגלי וכו'. מדברייך עולה שאת נמצאת במצב של נבילה אינטלקטואלית וכתוצאה מזה של הערכה עצמית וכבוד עצמי. היית אדם מפותח ונבון עם פוטנציאל וציפיות מעצמך וכעת את תקועה ומה שהעתיד מבשר זה עוד מאותו דבר. את לא עושה שימוש בשכלך אלא הפכת לאדם אחר!

כשמדרדרים מבחינה אינטלקטואלית כלומר חיים חיים בהם לא משתמשים בשכל ולא מפתחים את השכל זה יכול לכאוב באנלוגיה להדרדרות גופנית. תאמר האמת רבים חיים כך, עד גילאי 22-24 חיים חיים שלומדים ומתפתחים ואז מפסיקים. לא קוראים. לא כותבים. חיי שמעשה וההרגלים הדתיים משתלטים.

אומרים לך שתתרגלי? מה שיצא מזה זו מרירות וניכור עצמי.

לכן עצתי לך היא לא לוותר על הפן החיוני הזה רק כיוון שהתחתנתן וכו'. כפי שגברים קובעים עתים לתורה התעקשי להמשיך לפתח את שכלך. למדי את פרשת השבוע ולמדי אותה לבעלך בארוחת שבת. קחי קורס האוניברסיטה הפתוחה, אפילו אם עולה כסף. כתבי יומן. החברה שלנו כמעט מצפהמבנשים להזניח את עצמן מבחינה אינטלקטואלית אל תתני לזה לקרות. ותראי שתגגישי הרבה יותר טוב.

אני עבדתי בעבודה מנוונת, כמחנך אמנם אבל על פי תכנית שטחית וסגורה שניתקה אותי מלימוד רציני. למזלי פוטרתי לפני כמה חודשים בשל קיצוצים  ועד שאשוב לעבודה סדירה אני משקיע המון בלימוד ואף בכתיבה. זה גורם ללא מעט בעיות בבית סביב פרנסה וכו' והאיזון טרם נמצא אבל ברור לי שהייתי במצב של קיפאון פנימי בגלל העדר שימוש בשכל, שהיה האיבר המרכזי שפיתחתי עד לנישואי (ישיבה לא מתאימה לי לא זה סוג הלימוד שלי). אצל גבר זה מתקבל יותר בהבנה אצל בנות חכמות זה נחוץ לא פחות!!

אמרת עיקרון חשוב, גם לעצמך.ד.

ווההתפתחות הפנימית, גם השכלית וגם ההרגשית, אינה תלויה כ"כ בכל מיני "גורמים". זה ענין של רצון והחלטה.

בוודאי שצריך "איזון" עם מחוייבויות אחרות, אבל לכשלעצמו זה ענין חשוב - ואף נותן מרץ לתחומים "מעשיים".

ולא פעם, "פיטורין" גורמים לצמיחה שלא היינו מגיעים אליה ללא זה...

[עיין לעיל: הצעתי לה ש"בינתיים" תכין מערכי שיעורים, ללא לחץ של ה"מערכת"...]

סליחהl666

אבל עכשו תגובות של אשתך די ברורות ומובנות

מה? אתה רב גדול שכותב חידושים חשובים?

מה כתיבה? קודם כל צריך למלא חובות שלנו ואחר כך לכתוב

לא יפה...ד.

הרי הוא פוטר - לא "זרק חובות" סתם - וטוב שמנצל בינתיים את הזמן לכישרון החשוב.

בעצמו כותב ש"טרם נמצא האיזון" עם הפרנסה, אך בא להדגיש את חשיבות היצירתיות השכלית..

וכתיבה זה חשוב לא רק ל"רב גדול"...

ולעיתים, דווקא מתוך עירנות לאישיות הפנימית - גם ה"חובות" המעשיות הולכות יותר טוב.

חובות זה לא רק חומראנונימי (פותח)

דרוש איזון. חובתנו גם לפתח את הרוחניות והאינטלקט, דתיות אינה רק שינון ותפילות. לפעמים מגלים במקרה חור עצום בחיים. אני נשוי כן, אבל אני לא רק נשוי אני גם אני. ולמעשה גם לאשתי יהיה הרבה יותר טוב אם חיי הנישואין שלנו יתמכו גם בכך ומתוך שיתוף והערכה. וגם הילדים ילמדו מזה . זה מה שניסיתי להעביר בתוך הנישואין, שזה לא יאיים עליהם. לשתף את אשתי ברוחניות ובחשיבה זה רע? זה הזנחה?

ברור שיש לי גם חובות חומריות ואני לא מתכחש אליהם נוצר מצב שלתקופה מסויימת הן לא בעדיפות העליונה.

ולגבי הכתיבה אני לא חושב שיהודי צריך הסמכה כדי לעסוק בתורה באופן יצירתי. לא במקרה אנחנו התרבות היחידה בעולם שמעולם לא היה בה אנלפבתיות.  

אני רוצה להגיד לכם שמי שמזניח את השכל זה מקור ליסורים! בטח אחרי שבניתם או בניתן פוטנציאל שכלי מדהים ואז בבת אחת מוותרים על הכל? להיפך לעשות את זה בתוך המשפחה לבנות גם על זה יחסים אמור להיות נפלא! אם רק הצד השני לא מאויים כל כך שזה נראה לו הרסני

יפה מאד ונכון.ד.
נשמע יפהl666אחרונה

אבל ממה שכתבת בעצמך על אשתך בשרשור שלך רואים שהיא לא מסכימה עם זה וונמצאת בלחץ

וולכתוב גם אפשר באיזה שמירה במסד חינוך-כך עושה בעל של חברתי ...

ואי-אפשר לקבל החלטות כאלה בלי להתיעץ עם צד שני

גדלתי בתוך לחץ כלכלי וזה לא תרם לכלום- יש המון נשים וגברים שלא יבינו אותך

סיפרתי גם לבעלי וגם הוא לא הבין

ו

היי, אני ככ מבינה אותךהדרה..

לצערי..

אני ככ אוהבת את בעלי ואוהבת להיות נשואה והכל אבל-

משעמם לי!!!!!!!!!!!

משעמם לי בחיים. פשוט כך.

אין לנו ילדים עדיין ואנחנו גרים במקום חמוד. אני עובדת בבקרים ויש לנו בית חמוד...

ועדיין. ריק לי.

אני מנסה למצוא עניין ולמלא את הזמן בעבודות הבית היומיומיות אבל זה לא מספיק.

אלירז- קראתי את הדרך שלך למלא את היום ובאמת שהתרשמתי וזה נתן לי קצת חשק לנסות. 

אבל התחושה הקשה שוב עולה- זה לא מספיק.

אין לי פה חברות ובעלי נמצא הרבה מחוץ לבית.

אני חושבת שהמצב הזה מחייב אותנו להיות מקוריות, יוזמות ואמיצות. וזה לא קל.

אני גם אשמח לשמוע איך אפשר לשנות את הגישה וההרגשה

קודם כל,ד.

תתפללי שיהיו לך ילדים בקרוב, בעז"ה.. זו "תעסוקה" הגונה..

טלפונים לחברות. שמיעת שיעורים בדיסקים ודרך המחשב.

לחפש כאלה שאין להם את כל שפע הטוב שיש לך (אשרייך. תשמחי בזה מאד!), ולהתנדב קצת לעזור להם. לתת.

חוגים לנשים, לפי מה שמתאים לך. יצירה/מלאכות שאוהבים. אפשר גם לימוד ב"אוניברסיטה הפתוחה".

לשפר בבית, ה"ממלכה" - ולדאוג שבעלך ירגיש את ההשקעה לקראתו, כששב, מן הסתם בשמחה וציפיה, לביתו אחרי יומו הארוך בחוץ.

והעיקר - לשמוח שמחה גדולה בטוב הגדול שיש לך ("צרות של עשירים"...) - ולהודות לקב"ה. מזה גם באים מרץ ורעיונות.

אני עונה..הדרה..

אני הולכת מס פעמים בשבוע לפעילות ספורטיבית

משקיעה זמן בהכנת ארוחות מפנקות יותר, או פחות

משקיעה בבית היפה שלנו

מתעסקת במחשב

ומתפללת לילדים..

אני רחוקה מהעיר ונמאס לי לעבוד עם ילדים

אני לא בקטע של חוגים

השכנות שלי נחמדות אבל שקטות מידי

המשפחה שלי  רחוקה, וכדי לנסוע אליהם אני צריכה שעתיים

חברות שלי, אני אוהבת אותן!אבל כמה שיחות טלפון יכולות למלא חלל?

עונה חזרהי.צ.ב

ב"ה

ראשית, הרעיונות של ד. :

"שמיעת שיעורים בדיסקים ודרך המחשב

אפשר גם לימוד ב"אוניברסיטה הפתוחה"."

יכולים להעשיר אותך ולמלא אותך מאוד. 

שנית, אם תמצאי חברה או שתיים (זה יכול להיות

גם אחות אולי) להשקיע בקשר איתם,

אז אפילו אם המפגש יהיה פעם בשבוע, תוכלי אולי להגיע 

איתה לקשר עמוק, שיספק אותך. כי השעמום הוא 

לא במימד ה"זמן" אלא במימד ה"נפש" (ובגלל זה הרעיונות

ד. יכולים מאוד לעזור).

חוץ מזה, אם אתם גרים במקום חמוד, אולי גם יש לכם גינה?

אם כן, למרות שזה משהו שגברים יותר נוטים להתעסק איתו,

זה יכול להיות ממש כיף ומספק, להשקיע בגינה. 

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1אחרונה

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

רק את זה אני לא יכול לספר להחוזר תמיד לאשתי

אוף, קשה לי ממש שעל הכל אני יכול לדבר עם אשתי, לשתף אותה, חוץ מהאתגר של שמירת הברית, התמודדות מול נשים אחרות וכו'.

אני מרגיש בוגד שאני מסתיר ממנה את זה.

ברוך השם אני הולך בתלם, אולי קצת יותר מאותגר מהרבה אחרים, אבל ההתמודדות נשארת בגזרת ההתמודדות וברוך השם לא מעבר.

אבל זה קשה מאוד, כל היום להתמודד עם משהו חזק ממך, והכי קשה שאני לא מעיז לספר לה.

אף פעם לא ניסיתי אבל אני מרגיש עליה שהיא לא תוכל להכיל את זה.

אז אני מרגיש בוגד מעצם ההסתרה הזו.

מה אתם אומרים? אתם מספרים? יצא לכם לספר, ומה היו התגובות?

והנשים - מה אתם חושבות על הנושא הזה? זה אמור להיות שיח פתוח ביניכם או משהו שהבעל סוחב לבד?

מה אתם מצפות ממנו, לספר או לא, ומה נראה לכם יהיו התגובות שלכם כשהוא יספר.

אני תוהה איזה תגובות אתה מצפה לקבלאריק מהדרום

בפורום פתוח שקוראים בו נשים וגברים וניער גם כשחלק גם מכירים אחד את השני אישית.

לקחתי את זה בחשבוןחוזר תמיד לאשתי

פשוט אני קצת נואש, זה מציק לי כבר הרבה זמן.

אולי יהיה מישהו אנונימי שיוכל לשתף

אולי מישהו מכיר איזה רב שיוכל לייעץ לי מה לעשותחוזר תמיד לאשתי

הרב יהושע שפירא והרב שלמה אבינראריק מהדרום

שניהם כתבו ספרים בנושא.

הרבנית נעמי שפירא אשתו של הרב שפירא גם כתבה ספר מקביל לנשים בעניין זה.

מכיר אותם טוב. לא מתחבר לסגנוןחוזר תמיד לאשתי

ולצורת הסתכלות על הנושא.

מחפש רב עם רוח יותר צעירה

הרב חגי לונדין?אריק מהדרום

יש לו שיעור ביוטיוב עם עבודת סאונד לא מוצלחת אבל אפשר להתאמץ להקשיב.

זה כבר יותר בכיוון, אבל הוא מאוד פתוח.חוזר תמיד לאשתי

יותר מידי בשבילי

חחחחח הרב לונדין פתוח??כְּקֶדֶם

טוב

לא יודעת כמה המחשבה שלי בעניין רווחתהמקורית

אבל ביקשת תגובה נשית - לא מעניין אותי איך בעלי מתמודד ואני לא רוצה לדעת

זה שלו עם עצמו ועם בורא עולם ושיהיה לו בהצלחה

בעיניי לא נכון ולא צריך להכניס אותה להתמודדות הזו, זה יכול מאוד לאתגר אותה נפשית מולך ומול עצמה ובשביל מה בעצם? מה אתה מצפה שיקרה אחרי? שהיא תתמוך בך? לא יקרה. זה יחליש אותה

שהיא תהיה אוזן קשבת? היא לא המטםלת שלך ואל תיצור בה תלות כזו, זו ציפייה לא הוגנת

חוץ מזה שזה מאוד לא גברי בעיניי לשתף את אשתף בדבר כזה. שמור על פאסון גם אם זה רק כלפי חוץ

ואין פה בגידה בעיניי

אשתך נושאת אליך עיניים וסומכת עליך. אם היא מציאותית היא יודעת שיש לך התמודדות

אם לא - למה לפרק לה את האשליה?

גם בעלי לא יודע כל מה שאני חושבת ועובר עליי

לא על כל דבר צריך לדבר לדעתי

סתם מעלה שאלהצופה אנונימי

למה אם היא אוזן קשבת זה הופך אותה למטפלת?

כלומר האם אין איזה אלמנט של כנות בנישואין גם בלי מטרה לפתור את הבעיה בה משתפים?

האם אין חשיבות לשיתוף (גם בדברים קשים והתמודדויות בין השאר) בפני עצמו?

באמת שואל מתוך רצון לשמוע עוד דעות ולא מתכוון חס ושלום לתקוף אם זה נשמע ככה

תשובההמקורית
  1. כי זה לא שיתוף בעלמא, זה שיתוף על קושי שגם משפיע על ההסתכלות שלה עליו הרבה פעמים, וכמו שכתבתי יכול לגרום לה לסיבוכים עם עצמה. היית רוצה שאשתך תשתף אותך בזה שיש לה קושי דומה מול גברים אם היה לה כזה? היית מסתכל על זה כשיתוף בעלמא ולא היה פוגע לך בתחושת הבלעדיות מולה?

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

2. כי בהרבה מערכות יחסים יש דינמיקת אמא ילד שגורמת לאישה לרצות לפתור לבעלה את הבעיות. אף גבר לא רוצה שאשתו תיזום לו פתרונות בעניין

3. בטח שיש עניין של שיתוף.

גם גברים נופלים בזה אגב, שאישה משתפת לשם השיתוף והפריקה והגבר רץ למצוא לה פתרונות במקום לתת לה אמפתיה ולהכיל

תלוי מה משתפים ואיך.

אולי אחרים יענו לך אחרת, שיתפתי את דעתי בעניין

לדעתי, תלוי מאד בסוג הקשר ובדינמיקה הזוגיתפינג פונג

לשאלתך אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד או ליתר דיוק לכל זוג,

זוג שלכל אחד מהם יש את החוסן, ההכלה, האמון והביטחון בקשר ומצליחים לשתף דברים כאלה בצורה טובה, זה נפלא, ויכול גם לעזור בהתמודדות.

אך אני מתאר לעצמי שאצל רוב הזוגות זה לא ככה.

וזה גם בסדר.

אם אתה מרגיש שהיא לא תוכל להכיל - מציע שלא תכניס אותה לזה. מדובר באתגרים שמטבע הדברים אמורים להתמודד איתם כעיקרון לבד.

אבל - זה לא אומר שאשתך לא יכולה לעזור לך בהתמודדות. היא יכולה לעזור גם מבלי לדעת כלום.

מבלי לעשות כלום.

עצם זה שאתה אוהב אותה ומרגיש שהיא היתה לוקחת מידע על כשלונות בצורה קשה - יכול להוות כלי נשק עוצמתי במלחמה זו.

בפרט לפי תיאורך שאתה מרגיש שיש בזה מימד של בגידה בה.

בכל התמודדות, תזכיר לעצמך שאתה אוהב את אשתך יותר מאת עצת היצר השפל הז:

נשים אחרות? מה לך להן שה' כבר נתן לך את האשה הנפלאה בתבל עבורך?

להסתכל על מישהי ברחוב? מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק? כל השאר זה שקר והבל.

אי שמירת הברית? איך תכניס את הפולש הזה למרחב הזוגי - מיני המקודש שאמור להתקיים רק בינך ובין אשתך?

יש מצבי קיצון, (אף אם אולי לא כל כך נדירים למרבה הצער), שבהם צד אחד (לרוב הבעל) ממש נזקק לתמיכה לפחות רגשית מהצד השני (לרוב האשה) על מנת לצאת מבור שהוא לא מצליח להיחלץ ממנו לבד, למרות שניסה שוב ושוב ושוב. אך הכאב והפגיעה עלולים להיות משמעותיים מאד, ולא תמיד הצד הפגוע יצליח באמת להתגבר על הכאב ולסייע.

בכל אופן, נשמע שאתה כעיקרון מתגבר ומצליח, ואם כן אתה אתה ראוי להערצה!

תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה), אך לכן במקום לספר לה - תתחזק על ידה!

בהצלחה גיבור!

אני חולק על התשובה שלךפשוט אני..

תתאר לך אדם שמן מאוד מאוד, שמגיע לדיאטנית.

נניח שהיא תגיד לו ''מה זה בורקס? סתם פחמימות ריקות עם שומן טראנס, פויה!

ומה זה שווארמה בלאפה? אתה לא צריך את זה! אתה יכול להיות שבע ומאושר גם עם אוכל בריא!'' וכיוצ''ב.

עובדתית, היא צודקת בכל מילה שהיא אומרת. אבל בפועל, זה יעזור לו אולי לכמה שעות, מקסימום ליומיים.

בסוף לגוף ולמוח יש רצונות, חשקים, מאוויים ויצרים, והם לא יושתקו על ידי החדרת משפטים מהסוג הזה.

אציין שגם אני עצמי חוויתי משפטים כאלה על נושא אחר כשהייתי נער, ולמעט תסכול, דיכאון והאשמה עצמית - הם לא הועילו בדבר.

בנוסף, יש לך כשלים שפשוט לא מסתדרים עם המציאות (להבדיל מהדיאטנית בדוגמה למעלה שאמרה אמת אבל זה לא מועיל ולא מוביל לשינוי התנהגות, אצלך חלק מהדברים פשוט לא מסתדרים עם המציאות):

''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?'' - אשתו היא לא האחת והיחידה שבה הוא חושק, הוא בן אדם אנושי ולא רובוט, יצרים ומאויים לא נכבים ביום שבו אנחנו מתחתנים.

לתת לו הרגשה כאילו המצב הנורמלי זה להימשך רק לאשתך ואילו הוא יוצא דופן, זה רק מוריד ומשפיל ומכניס לעצב ולא מקדם כלום וגם לא אמת.

ברור לי ששום דבר ממה שכתבתיפינג פונג

לא מנטרל את ההתמודדות.

אך גישה כזאת לדעתי מסייעת למי שרוצה להצליח בהתמודדות יותר מאשר הגישה ההפכית - יצירת ניתוק בין ההתמודדות עם היצר ובין המרחב הזוגי, ובחירה לראות בכשלונות כמשהו אישי שלא נוגע לבת הזוג. התפיסה הנכונה היא שההתמודדויות הדתיות שלנו הן לא רק אישיות אלא כל אחד הוא חלק מכלל, וההצלחה בכל התמודדות מזכה את הכלל, ונפילה פוגעת בכלל.

והכלל מורכב ממעגלים מעגלים, הזוג, המשפחה, הקהילה, האומה, והעולם. זו תפיסה שמעבר לכך שהיא צודקת - היא גם מעצימה, ומסייעת מאד בהתמודדות.

כשכתבתי ''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?''

הדגש הוא על באמת. חבל שלא הדגשתי במקור.

כשבוחרים בשכל שהחשק לאשה הוא נפלא, מקודש, ואמיתי - וחשקים אחרים הם רעים, רדודים, מתעתעים ושקריים - קל יותר להתגבר.

לא שהם לא קיימים - אך אפשר לבחור להתייחס אליהם בביטול, עם כל הקושי שבדבר.

ממש תשובה יפהאוריןאחרונה

הבגידהסוסה אדומה

היא לא בזה שאתה לא מספר.

בכל מצב אתה לא אשם בהתמודדויות שלך, אבל אם משהו בהתמודדות שלך פוגע גם בה גם בלי שהיא יודעת, אתה אחראי לטפל בזה אצל מטפל. מסכימה עם מי שאמרה שהיא לא המטפלת שלך. אל תצפה ממנה שתחבק אותך עם סכין קצבים ביד.

זה אומנם לא קשור אליה ולא באשמתה בשום צורה, אבל ההשלכות של זה ושל השיח איתה על זה בהכרח קשור אליה.

תודה לכולם על התגובותחוזר תמיד לאשתי

מעריך מאוד שנתתם מעצמכם בנושא רגיש כזה.

@פינג פונג

אהבתי מאוד את המשפט הזה: תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה).

לצערי מסכים עם @פשוט אני..

בפרקטיקה של החיים מרגיש שיש פה משהו גדול יותר מהרוח החיובית והסיסמאות האלו.

יש פה קושי עמוק של תחושת הסתרה ובגידה. אני הכי בעולם רוצה שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי גם אם היתה יודעת...

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך...

מרגיש שקרן, בוגד, ולא ממצה כלום מהקשר שלנו.

אני כל כך מנסה להיכנס לראש שלה, לנסות להבין מה היא תחשוב אם תדע.

אשתי יותר פתוחה, יותר משתפת, גם בנושאים האלו. היא צדיקת עולם לעומתי, הדברים שהיא משתפת וזה מה שעובר עליה באמת אני מרגיש שהיא לא מסתירה, זה דברים קטנים ממש ובכל זאת ממש קשה לי להכיל את זה. אז מה היא תגיד כשהיא תשמע מה עובר עליי???

תודה ל@המקורית

על הזווית הנשית בעניין. לימד אותנו הרבה מאוד.

רק אשמח לשאול את כולכם, בסוף כולנו מודים שהדבר הזה קיים, יש משיכות בין שתי המינים גם בקשר הזוגי. האם נכון לטאטא את זה, להטיל וטו על הנושא הזה כביכול על זה לא מדברים.

הרי בסוף הרבה זוגות מאותגרים בזה. אולי הגיע הזמן לפתוח הכל, לחשוף, לעבור כמה ימים/שבועות/חודשים קשים ואז, אחרי המבול נראו ראשי ההרים - אולי אז הקשר בינינו יהיה טוב יותר? עמוק יותר, מודע יותר מכיל יותר נאמן יותר?

לא הרבה זוגות מאותגרים בזההמקורית

הרבה גברים מאותגרים בזה

צריך לעשות הפרדה בין הקשר שלך איתה לניסיון שלך

ולא, זה לא משבר שעובר אחרי כמה חודשים

זה עלול ליצור פצע עמוק של אי אמון לטווח ארוך

לדעתי לא חכם אבל תעשה מה שאתה חושב

מה מטרת השיתוף?נעמי28

אתה או היא?

שאתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ופחות בוגד (מילים שלך)

שהיא תנחם ותכיל למרות שהיא במצב הנבגד? (לדבריך)

אם אתה מחפש מקום לפרוק ולהתנחם, תתחיל במישהו שהוא לא ה"נפגע", תטפל במה שאתה רוצה לטפל, וכשאתה בתהליך של טיפול, אפשר לשתף.

אצלנו זה נושא שכן מדובר, אבל לא נחשב כבגידה אלא יותר התמודדות אישית, אבל אתה כן רואה את זה כבגידה, אז מה מטרת השיתוף?

תשובה בפניםחוזר תמיד לאשתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ח' באב תשפ"ו 18:24

עצם המציאות שאני לא מספר מרגישה לי כבגידה.

זה מה שכתבתי

הבגידה היא לא בזה שאתה מסתירסוסה אדומה

אלא בזה שיש לך משהו להסתיר.

לא כל דבר נכון לומר לבן הזוג. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

תפתור את ההתמודדות בדרך אחרת. היא צריכה להיפתר, אבל לא זו הדרך.

אישתך ממש לא צריכה לשמוע ממך שאתה נמשך לנשים אחרות. זה הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות.

תשים אותה במרכז ולא אותךנעמי28

זה שיתוף שיכול לפגוע בה, אל תשתמש בה רק כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

אני לא נגד שיתוף, אנחנו דווקא כן מדברים על זה ואני מאמינה שככל שיש פחות הסתרות בזוגיות הקשר יותר עמוק, אבל לא ממקום כזה שרואה יותר אותך ופחות אותה.

החלטתי לערוךעוד מעט פסח

אגיד רק שאחרי 20 שנה, וכשכבר יש לנו ביטחון מאוד עמוק בקשר, אנחנו בהחלט משתפים אחד את השני, וזה בעיקר עוזר להבין יותר איך השני עובד (למרות שלעולם לא נבין באמת), ויוצר אצלי יותר ויותר הערכה על המלחמה היומיומית שהוא נלחם בה עבורנו.

ושתי עצות בשבילך-

1. לשתף בצורה כללית יותר (נגיד- 'איזה קשה זה ללכת ליד הים בקיץ'). גם יתן לך קצת אפשרות לפרוק, וגם לגלות איך היא מגיבה לשיתוף כזה כללי (אני מניחה שזה לא משהו שיפיל אותה מהכיסא).

2. להבהיר בשיתוף שאתה נלחם. מתאמץ. בשבילה ובשבילכם. כי היא זו שבאמת באמת חשובה לך, וכל הפיתויים שמסביב הם רק רגעים חולפים- מול הטוב הנכון, הנצחי והאינסופי שיש ביניכם.

3. להחמיא לה בלי סוף. להתפעל ממנה. לבנות אצלה את הביטחון שהיא שלך ולא משנה מה. זאת התשתית שבעזרתה תוכל יום אחד לשתף באמת ולקבל את התגובה שאתה רוצה.

תודה. מלמד מאודחוזר תמיד לאשתי

מסכימה מאוד, בעיקר לגבי 3שלומית.

אישה שיודעת ומרגישה שהיא ה דבר מבחינת בעלה, יש לה הרבה יותר כח וחוסן להתמודד עם דברים שקורים ושיתופים מורכבים

כי הרבה מהקושי הוא סביב הרגשה שאולי היא לא מספיק שווה או שיש מישהי יותר ממנה. ברגע שהיא רגועה מהבחינה הזו יכולה להיות לה הרבה יותר פניות להקשבה ותמיכה

אם אתה רוצה להיות צדיק...שנונימי

אז תלך בדרכי הצדיקים ותדבק בהם!

העיצה על הכל היא תפילה!

תקפיד מאוד על תפילות בזמנן זה מגן ומציל חיים.

השכמת הבוקר ותפילת שחרית בזמנה,

כי ללא זה אין טעם לתפילה, וזו ההתחלה ממש.

מקווה כל יום ותיקון הכללי מציל חיים, הטומאה נעלמת.

לגביי שיתוף עם האישה -

היא לא תבין כי אין לה!!!

תשתף את בורא עולם ואת הצדיקים,

רק הם יעזרו לך.

כל אדם הוא בבחינת רצוא ושוב עליות וירידות -

עד שזוכה לחזור בתשובה שלימה ואין לו נפילות.

גם אין יום ללא פגע אז זה מלחמת נצח.

אבל תמיד מנצחים.

יש פה משהו ומתלבט אם אתם רואים?Hakuna.Matata

כרגע, בלי קשר לשאלתך. בהמשך אולי אצליח להתייחס.

"

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך..

"

"

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

"

זה דוגמאות מבחינתי לשני הצדדים. לשני הקצוות שאתה מעלה פה.

מניסיון שלי נשים אינן יכולות להבין את מורכבות ההתמודדות ואת האופי שלה. מצד שני, אנחנו הגברים לא מסוגלים להבין את המורכבות אצלן.

בין אם אנחנו מבינים ובין אם לא, יש משהו שצריך להיות לנגד עיננו תמיד. גם הגבר וגם האישה צריכים לדעת דבר אחד עקרוני. התתמודדות שלך היא לא ההתמודדות שלי.

על ההבנה הזו אפשר לבנות עוד קומה.

הקומה השניה היא - אסביר לאור דברים שלמדתי בספר התניא (אלו הדברים שלי ולא של בעל התניא - לכן אם יש שגיאה או חוסר דיוק זה לא מה שהמחבר התכוון). שאם יש לאדם הרהור עבירה והוא הסיח אותה - הוא צריך 1. לשמוח שהוא בינוני. כלומר, שהצליח בהתמודדות. 2. אם הוא עצוב זה גלל שהוא גס רוח (גאוותו) שהוא חושב שהוא צדיק ולא מגיע לו שייפלו לו מחשבות רעות. (פרק כז בליקוטי אמרים).

הקומה השלישית היא - אמון.

אם בעל בחר לאשתו על התמדדות שלו - היא צריכה לשמוח. שהוא לא מסתיר. שהיא העוגן שלו. הכי יפה בעולם היא לא תהיה - הכי יפה בעיניו - היא כן.

אישית -

כן אספר ואשתף הכל. הכל.

אם אני צריך עזרה. ואם הצלחתי. ואם נפלתי. וכשקמתי. ואני הייתי רוצה לשמוע ממנה באותה מטבע.

נכון - היא לא מבינה. ואני לא מבין. אבל אנחנו שם אחד בשביל השני.

כי

1. אנחנו לא מבינים את התמודדות

2. אם נפלה מחשבה רעה זה כי אני בינוני

3. יש בנינו אמון .

אם באיזה אופן המחשבה שנפלה לא נשארה רק בגדר מחשבה. והיא התגלגלה - למעשה, מחשבה, דיבור.. יש פה משנו אחר.. חציו בגידה בה' חציו בגידה באישה.

.וגם אז יש לדון באופי וברמת השיתןף.

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

אני מסכימה איתךמישהי נשואה

אנשים כותבים בפורום

לא כדי שיגידו להם: טיפול.

אגב אני בטיפול רגשי

ועדיין

השיחה עם אנשים על בסיס חופשי

כמו בפורום או עם חברות

יש להם איכות אחרת

טיפול רגשי הוא חשוב מאוד

יחד עם זאת

זה לא הדבר היחיד שעוזר.

כי לא תמיד זלזול והקנטותכל היופי

הם חסרי תקנה והמוצא היחיד הוא גירושים.

אגב להתגרש מאדם שמזלזל ומקטין, אם יש ילדים, יהיה כואב ויתחום קצת את הפגיעה אבל לא יכחיד אותה.

ולפעמים הקטנות וזלזול נובעים מממרמור שנובע מתחושה דלא רואים אותי, מטינה הדדית, מדפוסים כאלה מהבית, דברים שהם ברי טיפול.

אם לא הולך מתגרשים, זו גם אופציה.

אבל כדאי להביא בחשבון שלפעמים יש עוד אופציות.

טיפול זוגי יכול להציל חיים, או לכל הפחות ליצור פרידה סבירה.

אני מכירה כל כך הרבה גרושים/תמישהי נשואה

והמסקנה שלי

באופן מכליל

ואני ממש לא מומחית

בהכללה גסה מאוד

אני משערת

שכמו שאנחנו מתאהבים ולא יודעים לתת הסבר

ככה גם מתרחקים

וקשה להסביר איך הריחוק התחיל

זה יושב על הרבה דברים

אם מתבוננים, בדיעבד יש הסברשבורת,לב

לדעתי לרוב זה לא נכוןכל היופי

זה נכון שאנחנו לא תמיד מודעים למה מישהו מוצא חן או מרתיע אותנו אבל זה בדרך כלל לא מיסטיקה אלא סיבות שניתן להתחקות אחריהן.

למשל זה אדם שנוהג בהתאם לדפוסים שאנחנו רגילים אליהם ומוכרים לנו. אדם שמשלים משהו שחסר לנו. אדם שדומה לנו מאוד בצורה מסוימת (מנטליות, אופי, הרגלים, צורת חשיבה וכו') ימצא חן בעינינו יותר.

יכול להיות שבהמשך נגלה שהוא עושה לנו רע בדיוק בגלל זה (לא כל הדפוסים חיוביים...)

בהרבה זוגותנהג ותיק

בטח כאלה שחיים בזוגיות טובה, יש לא מעט תכונות ואופי של הפכים זה מזה.

רק עצם העובדה שגבר ואישה מתאחדים לבית אחד זה כבר נס ענק כי מדובר על שני בני אדם שונים זה מזה במהות

מחקרים מראים אחרתכל היופי

אבל אני לא כאן כדי להתווכח

וכמובן אנחנו שונים מעצם היותנו גבר ואישה אבל לרוב הדומה רב על השונה.

גם אני לא כאן כדי להתווכחנהג ותיק

ולא עשיתי מחקר אז בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מה שהתכוונתי שגם בזוגות שיש בהם הרבה דמיון יש בינהם לא מעט תכונות/תחומי התעניינות/דפוסי התנהגות ועוד שיהיו הפכים זה לזה.

ואחרי שאמרתי את זה אני מקבל את התיקון שלך

כתבת נכוןנהג ותיק

על כל האופציות שאפשר וצריך וגם על גירושין. לצערנו לא מעטים המקרים שהגירושין מאוד מכוערים. מתלווה להם, לפני, תוך כדי וגם אחרי משקעים גדולים, מריבות קשות מאוד, לא מעט על חשבון ועל גב הילדים וזה נורא ביותר.

וכמובן שיש גם מקרים של ניכור הורי/ילדים.

כאב עצום ממש

תודה על הארת העיניים

לדעתי להגיד גרושין גרושין גרושין זה לא יותר מועילאורין

מלהגיד טיפול טיפול טיפול

אפשר להחזיר את הגרושה ואז מזכים את כולם בברכותחתול זמניאחרונה

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימי

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

דילמה כלכליתאבי130

אני ואשתי נשואים 8 שנים

יחסינו עלו על עליות וגם ירדו מורדות,

לאחרונה אני מרגיש שלא איכפת לה מהמצב הכלכלי בכלל,

היא כמעט ולא הולכת לעבודה

ולעומת זאת אני מכניס את המשכורת העיקרית

כל חודש אנחנו מוצאים את עצמנו לוקחים הלוואה

וזה הגיע למצב שגם הבנק לא מוכן כבר לתת הלוואה

סיכמנו על תקציב מסוים שגם ממנו היא חרגה

ניסינו לתחום את התקציב לחן בנק שני ואז גיליתי שהיא פתחה אשראי נוסף

אני כבר שוקל להפריד חשבונות, עם כל החובות שהיא צברה אני מעדיף לעזות את זה עכשיו ולא שיהיה מאוחר מידי

כל פעם שאני אומר לה את זה היא עונה לי אם אתה מפריד חשבונות נתגרש וזהו,

לא הבנתי אנחנו נשואים רק כדי שאני אממן אותך?

זה עוד יותר דוחף אותי לעשות את הצעד הזה

מה אתם אומרים?

עוד אשה ששכחה שהיא שותפה בבניית הביתאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באב תשפ"ו 8:50

והחליטה לשים רגל על רגל

ולתת לבעלה לג'נגל את החזקת הבית עליו.

החולשה של הדור.

המפרקת את רוב הבתים.

פינקו אותן, כל הזמן אמרו לה את יפה את שווה.

אני בתור גרוש שמחפש שידוך באתרים האלה

ולא מהיום אומר לך.

הפינוק הזה וההגזמות האלה מוביל אותם לחיי בדידות.

גרושה+6 מקצה הארץ, בת 40

בטוחה שיבוא כבר מבוגר שכבר לא רוצה

ילדים ויקבל אותה ואת ילדיה ויממן אותה.

ואני שואל

אם הוא לא מעוניין בילד משותף,

למה שהוא יעזוב את כל הרווקות 45

שאתרי ההיכרות מלאים מוצפים מהן.

ואת כל הרווקות חוזרות בתשובה 42

גם שמציפות את אתרי ההיכרות.

ויגיע לקצה הארץ בשביל לממן גרושה וילדיה

שכל מה שהיא עשתה זה לריב עם בעלה.

וכל זה בלי ציפייה שיהיה להם ילד משותף.

ואפילו אם תאמר שהיא תמצא את אותו

אדם שיממן בשביל בדל יופי שנותר בה

והולך להעלם בשנים האחרונות.

זה ממש דוחה אותי.

זהו כסף שקונה יופי.??

על זה את מתבססת?

הכל מבוסס על גאווה מטופשת שהביאה את החורבן

המביאה עוד הרבה חורבנות עד היום.

ומי שאחראי לזה הוא מי שנתן לה את התחושה

שהיא שווה והיא שווה, והוא לא שווה אותה.

הביא אותה לחיי בדידות נצחיים.

באלגנט.

חברה אמיתית

שרואה חברה שלה מתקרבת לגיל 36

גיל שממנו אפשר רק לרדת.

בגלל החוסר ביכולת לסיכויי לילדים משותפים.

נותנת לחברה שלה ניעור אמיתי

אומרת לה "תתחתני עם עמוד חשמל ברחוב

מבחינתי" את לא יפה, ולא שווה כלום,

המשפחה שאת עדיין יכולה להקים שווה יותר!!

כאילו שהיופי נועד למטרות מסחר ואגו.

זה נראה כניצול פרצה, בסוף היא תישאר לבד.

באחריות ומנסיון.

רק לידיעה...פשוט אני..

ברגע שאתם נשואים, אתה ערב אוטומטית לכל חוב שלה, וגם להפך כמובן.

כלומר אם היא תיכנס לחוב בחשבון בנק שהוא רק שלה, זה לא ימנע מהבנק לעקל חשבון בנק שהוא רק שלך.

זה לא מדויקנפשי תערוג

להבנתי זה מדויק למצב שלהםפשוט אני..

גרים באותו הבית, חיים מאותה המשכורת.

הפרדת חשבונות תיראה כצעד מלאכותי ולכן לא תמנע מהבנק או מכל נושה אחר לגעת בכל החשבונות.

אפילו זוגות פרודים עם בתים נפרדים מתקשים להוכיח שההפרדה לא מלאכותית, כדי שיהיה אסור לעקל להם נכסים בגלל החוב של השני

מחילה אבלשפוי

פה לא נראה לי המקום לפתור בעיות כלכליות ושלום בית

יש ברוך ה' כיום מלא גורמים מקצועיים שיטפלו בבעיות מהסוג הזה, מציע לך לגבי הנושא הכלכלי לפנות ל'פעמונים', זו עמותה, היא בחינם, ממש בחינם, תנסו! הם קצת (הרבה) יעזרו לכם לצאת מהברוך הזה (אולי גם אם אשתך לא עובדת)

לגבי שלום הבית כמובן שיועצים\מטפלים זוגיים הם המקום לנושא הזה, מאמין ששווה כל שקל.

מזועזע מתגובתו שלחוזר תמיד לאשתי

@אדם פרו+

אתה שופך את כל הלכלוך הזה על בן אדם שעוד יכול לעשות הרבה עבודה עם עצמו כי אתה מחפש חברים לצרה...

אני משתתף בצערך ובקושי, אבל אל תזיק לאנשים אחרים.

איך אני יודע את זה - זה שקוף! אתה מפיל עליו דברים שהוא לא אמר.. דברים שאתה פגשת בזוגיות שלך.. הוא לא דיבר בכלל על היופי של אשתו ועל כל השאר שכתבת.. כל כך לא יפה לדבר ככה... זה יכול ממש להזיק

אני הייתי מוחק את התגובה המזעזת הזו. באמת.

ועכשיו בקשר אליך,

דבר ראשון מצטער שהיית צריך לקרוא כזאת תגובה,

מקווה שלא נגרם לך נזק, ושתתקן אותו, כי זה באמת היה תגובה לא לעניין.

אני שואל אותך, למה אתה כל כך מהר מתייאש. אני במצב שלך בדיוק, הלכנו למקימי, באמצע תהליך, וזה מדהים. מכל מצב אפשר לצאת. בפרט שאתם לא נשמעים במצב הכי גרוע...

הרבה פעמים אנחנו מנסים לגלגל את כל האשמה על נשותנו, זה הכי קל בעולם. אבל תמיד תמיד אם תחשוב יותר טוב תראה איפה אתה גם קשור למצב הזה.

לפעמים הסיבה הכלכלית זה טריגר. יש דברים אחרים שמפריעים ואז גם זה.

תנסה רגע להתנתק, לחזור לרגעים הראשונים של הנישואין. כמה אתם אוהבים, כמה אתם באמת זוג משמיים. לפני שהחיים התחילו לבלוע אותכם.

בסוף האהבה הזאת זה הכי חשוב.

מכאן תתקדמו ביחד לליווי כלכלי. כי מלווה כלכלי הוא לא יועץ זוגי... ולא נעים שזה יתפרץ מולו.. גם לא יהיה לו יותר מידי מה לומר. לכן תיישבו את זה ביניכם SOS ותלכו מהר לייעוץ כלכלי.

כל יום שעובר זה הפסד.

תראה אבי היקרחוזר תמיד לאשתי

נשמע שאתה סוחב את זה הרבה זמן.

בהנחה שכל מה שאתה כותב פה לאורך השנים נכון ואמת, מדובר בסיפור שמתגלגל הרבה זמן.

קודם כל, זה ממש יפה שאתם עוד על זה, זה מראה שיש לך ולה הרבה מאוד כוחות, ואתם עושים עבודה ממש מדהימה.

קטונתי מלייעץ לך, אבל היה משפט אחד שתפס אותי, משהו שכתבת לפני כמה שנים טובות.

"אנחנו זוג נשוי כמה חודשים, אני מאד אוהב אותה"

אתה גם מתאר שם פער בסגנון ובכל זאת התחתנתם מאהבה.

תראה, כשאנחנו מתחתנים זה כי אהבנו, קליק של נשמות.

וזה האמת לעולם.

רק מה, החיים בולעים.

חיים אכזריים שכבר אין אוויר לנשימה.

כל נשוי, בהבטחה, לפעמים חושב - עדיף לי להתגרש, הרבה יותר קל...

כולם ככה.

הלוואי שנצליח להזכיר לעצמנו אהבה ישנה, איך אהבנו פעם עד השמיים, איך אמרנו על הכל עוד נתגבר ביחד, איך הבטחנו לעצמנו שביחד שום דבר לא ישבור אותנו, את אהבתנו.

לפעמים בגלל מה שעברנו הכל כבר מכוסה, הכל חסום. מה שעברנו כיסה את האהבה בתהומות של יאוש, ונדמה לנו שהיא איננה עוד. לא שייך לעורר אותה, להחזיר אותה.

בפרט אתה אחרי כל כך הרבה זמן של התמודדות...

הלוואי שהשם יתן לכם את הכח להאמין שבוודאי ישנו. שעוד לא מאוחר. שבוודאי ישנה אהבה, והיא בבית שלכם, ביניכם, מחכה להתגלות שוב מבין רסיסי הלילה.

הלוואי.

הדילמה אינה כלכלית אלא התנהלותיתהסטורי

בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי, בחלקם גם היחיד. בדורות קודמים זו היתה המציאות הנפוצה ברוב העולם, כשבמקביל כל או כמעט כל הטיפול בבית - הכנת אוכל, נקיון וכד' היו על האשה. כיום מכל מיני סיבות ונסיבות המציאות השתנתה, אבל כן, עד היום בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי.

יש סוגיא אחרת של התנהלות אחראית. לקחת הלוואה כשלא יודעים מאיפה מחזירים אותה, זה לא אחראי, להתנהל ככה באופן קבוע זו הפקרות.

צריך לשבת ביחד מול דף/טבלת אקסל, לעקוב אחרי ההכנסות ורק לפיהם להוציא הוצאות. זו א', ב' של התנהלות אחראית (ג' זה גם לחסוך, אבל זה שלב הבא).

אם יש מאזן שלילי - צריך לראות איפה מצמצמים הוצאות או מגדילים הכנסות.

בגדול, צריך ללמוד להתנהל בשיח ולא לעשות דברים מאחורי הגב.

היא לא דואגת מחובות?נעמי28

נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, לא רק כלכלי.

לראות את הצורך אחד של השני, לקחת אחריות, לתקשר.

לפן הכלכלי יש עצות פרקטיות, למשל כרטיס דביט או הגבלה של האשראי,

אבל נשמע שזה הרבה יותר עמוק מ"אישה בזבזנית"

להפריד חשבונות לא יתן לך כלום, גם שם היא יכולה להיכנס לבור שלא תהיה מודע עליו והחובות של שניכם.

היא לא דואגת שתתגרשו? היא תצטרך להתמודד עם חצי מהחובות בעצמה.

היא לא עובדת כי יש ילדים קטנים? היא מבזבזת או קונה צרכים בסיסיים?

אתה מצליח לראות את המקום שלה בתוך כל זה?

אם תרצה שיתוף פעולה, השלב הראשון הוא לראות ולהכיר בצורך שלה (לא בהכרח לספק אותו מידית).

איזו תגובה רגישהמשהאחרונה

לא יודע אם פרודוקטיבית, אבל אהבתי את השאלות פה.

דיכאוןחקלאי

האם יש פה מישהי שתחתנה עם אדם שסובל מדיכאון?

האם אני יכול להתייעץ איתה בפרטי?חקלאי

לא. אני לא מתכתבת בפרטי עם גבריםיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך שאלות, מוזמן לכתוב כאן.

בהצלחה!!

אוקייחקלאי

אז ככה אני בתוך קשר עם מישהי, והולך ממש טוב ונעים.

אני סוכב איתי מגיל קטן דיכאון, בשנים האחרונות לוקח כדורים.

לאחרונה זה עלה הסיפור הזה של הדיכאון ומה זה אומר לחיות ליד אדם כזה.

ואני די עומד נבוך מול זה, איך אפשר לבקש ממנה לבחור במשהו שכזה? אני יודע בעיקר איך זה משפיע אלי, לא איך לחיות לידי.

בשנים האחרונות התחלת כדוריםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ז' באב תשפ"ו 9:28

בכללי איך אתה מתפקד מבחינת מטלות בית? מתפרנס? אושפזת כבר פעם? כל כמה זמן יש לך משבר אם בכלל? או שזה בכלל דכדוך מתמשך? מוכר בביטוח לאומי?

לאחקלאי

התיפקוד שלי די גבוה, שאני בטוב אני מתפקד כמו 3 אנשים ביחד.

לקחתי משהו כמו 4 שנים כדורים שלא היו נכונים לי, שם היה יותר נפילות, בשנה האחרונה אני לוקח כדורים שהרבה יותר טובים לי בפער. אפשר לספור על יד אחת את כמות הימים שפספסתי בגלל זה עבודה.

מעולם לא התשפזתי, הנפילה הרצינית האחרונה היית בין הכדורים, בדיוק במלחמה הראשונה עם אירן.

לדעתי זה מה שאתה צריך לענות לה.אריק מהדרום

היא יודעת את זה?חוזר תמיד לאשתי

מה היא אומרת על זה?חוזר תמיד לאשתי

יצאנו פעם ושם אמרתי להחקלאי

ועכשיו חזרנו וזה עלה עכשיו, בעיקר מצד המשפחה שלה, וזה מאוד הפחיד אותי ואז גם אותה.

כשהיא תהיה שלמה עם זה-סוף טוב

אני מאמינה שהיא תצליח לשדר את זה למשפחה שלה.

המלצה שאני מכירה היא לצאת תקופה, ולתת למשפחות של שניכם להכיר אתכם. שלא יחששו המילה 'דיכאון' אלא יכירו את האדם שמאחוריו.

נשמע שמצבך מצוין, אבל הדברים די טריים.

ממליצה גם לתת לבחורה תכנית גיבוי, למי היא פונה כשרואה שאתה לא בטוב, בהסכמתך כמובן.

תצליחו!!

המשפחה שלה יודעת?יעל מהדרום

לק"י

האמת שקשה לי לייעץ בנושא הזה.

אני רק חושבת שהיא לא חייבת לשתף את כל בני המשפחה שלה. אולי מישהו אחד ספציפי שיידע לכוון אותה.

ובנוסף אם אתה מטפל בעצמך, מאוזן, עובד/ לומד/ עושה משהו עם עצמך, זה מצב פחות מרתיע.

כן צריך לדעת, שלפעמים יש עליות וירידות במצב. אבל גם אדם שבריא לחלוטין לפני החתונה, עלול לחלות פתאום.

אני, אפשר לומרעשב לימון

כשהתחתנו הוא היה ממש בתחילת שנת אבל, וחלק ממנה הוא היה בסוג של דיכאון

אני אבל זה נודע לשנינו רק בדיעבד אחרי.על הנס

אני לא חושבת שאתה לא ראוי אני חושבת שכמו בכל נישואין צריך להכיר את הפלוסים והמינןסים של הבן זוג ולדעת שלפעמים היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ושיהיה לשניכם נכונות לעבודה אישית וזוגית.

..ירושלם.

כן, הוא לא סבל מדיכאון כשהכרנו.

יש לה יתרון עצוםפשוט אני..

היא יודעת מראש חלק משמעותי מהמגבלות שלך, ויודעת שאתה מספיק אמיץ וחכם בשביל לטפל בזה.

לא כל אשה זוכה לדעת על זה מראש (וכמובן נכון גם בהיפוך המינים)

ההיסוס הזה לא נשמע טובHakuna.Matataאחרונה

סה משהו זצריך לבחור.

אם סה רק המשפחה שלה מהססת , זה אולי פחות גרוע..

אבל עדיין יכולה להיות לזה השפעה עליכם.

לצערי המושג הזה דיכאון הוא שקוף ולא מספיק במודעות

בהצלחה.

לכבוד הנשואים הטרייםאדם פרו+

נשואים טריים וותיקים אלופים

לפני כמה שנים נחרב הבית

כל בית שאתם בונים

הזוגיות שלכם המשפחה

היא כמו אבן,

כמו בנייה ושיקום של חורבה מחורבות ירושלים

תמשיכו לנסות ולהשתדל בבניין הבתים שלכם

אתם מביאים את הגאולה

אל תתיאשו

חיזקו ואימצו נשואים.

אני מעריך אתכם על כל העבודה שאתם עושים.

עבודה שאף אחד לא ידע מי עשה.

אבל היא העבודה האמיתית.

והבניין האמיתי של עם ישראל.

כידוע שהבניין הוא לא רק טכני אבנים

אלא הקשר והביחד הנעים שהיה בו

והקרבת אלוהים שהוא ייצג.

כשעם ישראל היה במדרגה טובה

עם דוד ושלמה שהיו מתאימים למצב העם

באותה תקופה.

לכן שימרו על עצמכם יחד.

ותרו זו לזה. תרעיפו באהבת חינם.

על הילדים (קל יותר) ועל בני הזוג (כנראה יש כאלה שמתקשים בכך) ועל עצמכם.

תהנו תשקיעו ותבנו בתים מלאים באהבה.

יפה מאודמתוך סקרנותאחרונה

מחפשים מטפל/ת זוגית טובה באזור המרכזאנונימי פשוט

נשואים חמש שנים

לא יודעים איך מחפשים מטפל/ת זוגית

נשמח להמלצות מנסיון

אולי יעניין אותך