אוקי, מתחילים!הרהור

פלספנית-

במסעדה שממול הנוף ומזג האוויר ניתנים לשליטה, ע"י שלט שנמצא אצל השרת.

כשהכרנו השלט היה חסר. (אנא-קל)

~~

אנא-קל-

על מד ההיגיון- אני בקצה. רק לא בטוחה איזה.

שמעתי שמישהו כמעט הרג אותו. אני תוהה אם כדאי להציל אותו. (מזמור לילה)

~~

מזמור לילה-

מרגישה כאילו העט שלי יבש, אבל אולי זו אני שיבשה. בסופו של דבר, אולי המילים שלי נגמרו סופסוף ושָׁקֵט. (בת שמש)

~~

בת שמש-

רעש השחזת מוחות הגיע עד מרומי הביצור שלי. הקרב היה מרתק, אך המחנה הזיכרונות ניצח ואני עדיין חי. (הרהור עמוק)

~~

הרהור עמוק (יוהו)

ביער, לבד. הוא הלך שלשום ומאז היא פה. מחכה לזאב חדש. כשהגיע חדש, התחבאה. בשביל המשחק. כשנמצאה, צעקה. (צמח בר)

~~

צמח בר-

ככה זה.. תמיד תנהג בסדר, ופעם אחת תטוס, בפעם ההיא יעצרו אותך בצד, ותמיד זה יבוא אחרי שוד בנק מוצלח. (תייר)

~~

תייר (אתה כאן בכלל? תראה סימן חיים. )

הלכתי. בכי אחותי הקשה מנשוא הכביד עלי, דמעתי גם אני. דמות אחי מול עיני והוא שמח. היה רק חייל, וז"ל. (פלספנית)

~~~~~~~

בהצלחה לכולם! תהנו, תשתפו אותנו

י'הההה בהצלחה!!עכבר הכפר
בהצלחה לכם צופה מהצד, מעניין לראות... מושמושית
או.קי זה תרגיל קשה.L ענק
מה האורך הרצוי?בת שמש
לא נראה לי שיש..הרהור
לשלוח לפה?צמח בר

אר, איזה סיפוק.

סתם מעניין אותי,מוטיז

מי כותב מה? מי שבסוגריים הוא הכותב של הקטע הקצר או שהוא זה שיכתוב את הקטע הארוך?

מי שבסוגריים כתב את הקטע הקצר.הרהור
הסיפור שכתבתי על הסיפור של תייר-צמח בר
הסיפור  הקצרצר של תייר:
ככה זה.. תמיד תנהג בסדר, ופעם אחת תטוס, בפעם ההיא יעצרו אותך בצד, ותמיד זה יבוא אחרי שוד בנק מוצלח.

הסיפור הקצר:
ככה זה.. החיים יפים.
תמיד אמרתי שהלילה יפה יותר מהיום, כבר כשהסתובבתי חצי ערום בין ערימות החציר בחווה, אי אז בתקופה הפרהיסטורית, כשהמילים העיקריות בהן השתמשתי היו "אבא" ו"אמא". כשחושבים על זה, המשך המשפט היה "לא רוצה לישון" או "לא רוצה ללכת" או "לא רוצה" בכללי, מה שמעיד על אישיות עצמאית ומפותחת, שזה, חייב לומר, מזכיר לי מישהו שאני מכיר די טוב, מבחוץ ומבפנים.
איכשהו בלילה המוח שלי עובד טוב יותר, הכל פשוט יותר ואתה לא רואה סביבך את כל המתוסכלים האלו, שסובלים מהחיים ומסתובבים עם פרצופים ממורמרים ביום. אני לא מבין אותם, תתחילו להנות!
זה הכל בחירה, תאמינו לי. אתה מרוויח כלום בעבודה? תחליף עבודה! תראו אותי, לדוגמה. תמיד השגתי מה שרציתי. אני עובד בעבודה מכובדת, מרוויח טוב, טוב לי. אתה מדוכא? צא עם חברים לאיזה סיבוב בירות, ועדיף שזה יהיה בבר שלי. לא שאני זקוק לקונים או משהו, באמת שתמיד עמוס אצלי, וזה היופי פה, פותח ת'בר בתשע בערב, מתחיל להתמלא, מגיעם אנשים, נהנים מהחיים, כוסיות מתרוקנות מכל עבר, מוזיקה טובה, דיונים על טיב הוודקה וגם על העסקים שמעבר, ולאט לאט מתרוקן באווירה טובה. זאת אומרת, כולם חושבים שבלילה מפחיד להסתובב בחוץ, שהכל שורץ גנבים ופושעים, אבל תאמינו לי שבשתיים- הרחוב מתרוקן. נשמע לא אמין, אה?
אני מלך הלילה, מסתובב חופשי בשלוש, ארבע, חמש (ואז נשפך לאורווה שלי) ותאמינו לי שאין אנשים מסוכנים בחוץ, להיפך, האוויר טהור, האווירה נעימה, המוח צלול אחרי כמה כוסיות ועכשיו אפשר לפנות לעסקים הרציניים. מאיפה נראה לכם מגיע הכסף הגדול? לובשים כפפות, כובעי גרב, עולים על הפורשה ושטים על הכביש. ושלא תחשבו, אני נהג זהיר, אין אחד שמתנהג כמוני עם הבובה שלו, היא יודעת שאני בחיים לא אפגע בה, והיא מחזירה לי אהבה, תמיד נאמנה לי ונשארת בדיוק באותו מקום כשאנחנו חוזרים.
חוזרים, מעמיסים עליה שק או שניים, בעיקר כסף ותכשיטים, לא אוהב להתעסק עם חפצים יקרי ערך שלך תדע, אולי היו איזו מזכרת מאיזו סבתא ועכשיו תצטרך להתמודד עם הרגשי הזה, כשהם יספרו את כל הקושי והגעגוע ובלה בלה בלה בתקשורת.
נראה לי שאני צריך להתחיל לכתוב ת'עיתונים, לכו תדעו, אולי יום אחד באמת אעשה הסבת מקצוע, ואז אני אכתוב "הצדק יצא לאור! פרואודריץ' העשיר השנוא בעיירה נשדד הלילה מכל רכושו, יש אומרים שהוא יתחיל להיות נחמד יותר כשיצטרך סוף סוף להוריד את אפו ולדבר עם מישהו בשביל לחפש את הגנב".
יש גם מעבר, אבל זה עדיין נשאר בגדר מחשבות, הגיגים כמו שאומרים, על איזו כותרת יבשה בסגנון " גברת בלקמוד הרגזנית מצאה את מנוחתה! הבוקר נמצאה ירויה במיטתה וכנראה שעכשיו תפסיק לסבול כמו שסבלה, כנראה על פי תלונותיה".
טוב, אולי אני לא מנסח הכי טוב בעולם, ואולי זה נשמע לכם שאני נסחף, אבל למה לעזאזל אנשים נהנים לסבול? תודו שאם החיים שלהם הם גיהנום, עדיף שימותו ובהקדם, כי שמה אני לא מאמין שקשה כל כך. אחרי הכל, אתה קרוב לאלוהים, יש מלאכים וזה, מקסימום תבקש איזו ג'סטה לחדר יותר שווה, או שתעשה עיניים לאיזו מלאכית. מה, יש גם מלאכים בנות, לא? דווקא דמיינתי אותן, פנים חיוורות ושיער בלונדיני ארוך ולא נמשיך לתאר, אבל אומרים שהן שחורות עין. בעצם, זה נשמע לי קצת מוזר. אולי אין? יודעים מה, אני מעדיף להיות פה, עם אלכוהול וכסף ובחורות ממשיות, בכל מקרה אני נהנה. זה מה שהוא רוצה ממנו, לא? להנות, לחיות טוב ולהאמין בו.
שבוע שעבר יצאנו לסיבוב, לזוג מדוכאים שלא יוצאים מהמיטה, חשבתי, אולי כשהכסף שלהם ייעלם הם יצטרכו להתחיל לחפש אותו וסוף כל סוף יוציאו ת'אף מתחת לשמיכה ויגלו ת'עולם. נכנסנו כרגיל, מצאנו ת'כספת, קידוח פה ושם, תלשתי אותה וזינקתי החוצה, ג'ון הוציא עוד חופן מטבעות וחבילות שטרות בגומיה.
אף פעם לא הבנתי למה אנשים קושרים שטרות בגומיה? מילא אנחנו, סופרים ככה כמויות ומחלקים שלל, אבל למה לכם זה משנה שהכסף יהיה בערימות מסודרות?
הכנסנו הכל לבובה והיא התחילה לנהום. שאני אמות אם היא פעם נהמה לי! לא רציתי לכעוס עליה, אז רק אמרתי לה "מותק, אין לי זמן לשטויות עכשיו, תני גז" ועפנו קדימה.
למה לעזאזל לא הקשבתי לה? למחרת העיתון סיפר על שן שהייתה שמורה בכספת, מזכרת יחידה מהבת של הזוג המדוכא, שטבעה לפני שנים ומאז הם במיטה.
שומו שמיים! למה לשים את השן בכספת? כאילו, מי ירצה לגנוב שן?! ולמה אנחנו צריכים לדעת את זה? לא חשבתם על זה שזה יכול להפריע לנו בעבודה בהמשך? זה מה שמעצבן במקצוע כמו שלי. ואמרתי לכם שאני צריך לכתוב את העיתונים.
ואז כל העיירה התחילה ליבב והרגשתי שהסתבכנו.. קשה. חשבתי לעשות איזה מבצע, להחזיר את זה בשקט לבית שלהם, אבל לפני שהספקתי לחשוב יותר מדי האישה נפטרה. אתם יודעים, דמעות זה נשי ומסכן, ואף פעם לא נצבט לי הלב (אולי מאז שההורים שלי נפטרו. אל תיקחו קשה! המטוס שהם היו בו התרסק, אז אין גם קבר, ולפעמים אני חושב שזה עדיף. זה בסדר, עבר הרבה זמן מאז, ואני בטוח שהם נהנים שם למעלה) אבל איכשהו זה עשה לי משהו. לעזאזל! משהו מעצבן כזה, שבא לך להעלים, אבל גם אחרי כמה וודקות זה חזר, אז עשיתי ככה, חשבון נפש, והגעתי למסקנה שצריך לשנות כיוון.
בלילה אחרי שסגרתי את הבר משכתי את ג'ון לסיבוב, לקחתי אותו למאחורי המסגד, בכל זאת, מקום מתאים להחלטות חשובות, והודעתי לו חגיגית: "יותר אין בתים, אין כספות, אין רגשי, אין!" הוא התחיל להחליק מטה באיטיות, שמתי לו רגל שלא יפול והמשכתי: "הולכים על בנקים!".
תחשבו על זה, יש ערימות כסף בבנק שאף אחד לא צריך, ואף אחד גם לא ירגיש אם ניקח, זה לא מצער אף אחד ואני אמשיך למלא את רצון האל ולחיות טוב.
אז תכננו להתלבש על הבנק, זה דורש כמובן אקדחים וגיבוי מסביב, ומכונית שמחכה ביציאה האחורית.
העסק הלך טוב, כמה נשים צרחו וזה היה מצחיק, הכומר השמן נעמד בצד והצטלב, הבן של השייח נעמד על הברכיים והרים ידיים, רק הכובע גרב גירד לי וזה עיצבן אותי שאני לא נראה כמו שודד מכובד, לא מפסיק לגרד.
עפנו החוצה עם השקים ובדרך נפלטה לי ירייה, בדקתי זריז, כלום לא קרה, אבל זה הספיק לאנשים כדי להתאושש ולהזמין משטרה. הסירנות התחזקו, קפצתי לבובה וצעקתי לה "מותק, אני יודע שאת לא מטוס, אבל עכשיו את חיבת לטוס!" שמנו גז ופתאום היא בלמה. משטרה מולנו, עצרה אותנו בצד. היא התחילה לבכות, הבובה, ולא יכולתי לראות את זה. "תירגעי מותק" לחשתי לה, ולשוטר בחלון אמרתי "השקים מלאים בתבן ואנחנו בסך הכל בדרך לאורווה, להאכיל את הסוסים" (לא פירטתי לו ברגע רגיש זה שהסוסים הם הבלטות והתבן זה משהו שטוענים שהוא לא גדל על עצים) אבל אז אני קולט שאני לא מפסיק להתגרד וש..הכובע גרב עלי. מבט מהיר ימינה שמאלה ואני רואה את שאר החברה מתחפפים מסביב. זה רק אני, השוטר, הבובה, השקים והכובע גרב.
טוב, אני חושב לעצמי שאין שום צדק שאני אסבול, אז לפחות את הכובע גרב אני אוריד, אבל ברגע שאני מושיט את היד הבובה פתאום מתרוממת, מפילה את השוטר ומשטחת אותו לכביש, רק הכובע שלו נתפס במראה השמאלית, אני לוקח ת'כובע ולובש אותו מעל הכובע גרב, ונזכר במשפט הלפני אחרון שאמרתי לבובה. אנחנו טסים, תופסים גובה ופתאום אנחנו בין העננים, ואני רואה לרגע את האישה הזקנה, ולידה את הבת שלה, עם רווח בין השיניים, ומאחוריהם צץ לפתע גם הבעל, לכל הרוחות, לא ידעתי שגם הוא כבר כאן! ואז אני קולט את אבא שלי, ולידו את אמא שלי, ואני מתלבט אם יורד גשם או שאני בתוך ענן כי פתאום הכל רטוב, הכובע גרב נדבק לי לפנים, ומעליי אני רואה מלאכיות חיוורות, עם שיער בלונד ועיניים שחורות מעופפות, ואנחנו עפים קדימה והכל מיטשטש, לאט מאיטים, אני מתחיל לזהות את הבר שלי, ממש מתחתיי, ובשעון אני קולט שעוד שנייה תשע בערב. הבובה מתחילה לרדת, ואני רואה ערימות אנשים מצביעים עלינו ומנופפים. היא מורידה אותי באמצע ההמון, ולקול מחיאות כפיים היסטריות אני פותח את הבר, וכולם נכנסים.
כנראה שככה זה.. תמיד תנהג בסדר, ופעם אחת תטוס, בפעם שבה יעצרו אותך בצד, אחרי שוד בנק מוצלח.
הסיפור שכתבתי על הסיפור של מזמור לילה.L ענק
עבר עריכה על ידי אנא-קל בתאריך י"ח בכסלו תשע"ג 04:01

אני קורא לו

מר מדד.

על מד ההיגיון- אני בקצה. רק לא בטוחה איזה.

שמעתי שמישהו כמעט הרג אותו. אני תוהה אם כדאי להציל אותו. (מזמור לילה)

אני נמצא פה כבר כמעט חצי שנה. דרום אמריקה. ברזיל. ארץ של שדות ענק, ושמיים.

בעיקר שמיים. בישראל, לא הייתי מצליחה להאמין לגודל הזה. מהבית עד לקצה הכי רחוק של ארצנו הקטנטונת לוקח כמה זמן? ארבע? ארבע וחצי שעות? זהו. מישהו שם בכלל מבין מה זה אומר לנסוע במשך שבועיים?

היה מישהו שיצא מהעיר בשביל "לקפוץ לבקר" כלשונו את שני הזקנים שלו שגרים ב"פורטו וליו". כששמעתי שהוא עובר אזור הצטרפתי אליו.

אהבתי את המרחבים האין סופיים האלה. רציתי עוד. למען האמת? רציתי להיבלע בתוכם.

באמצע הדרך הוא חהליט שהוא עושה עצירה קטנה, של שלוש ימים בערך, הוא מבקר חבר שלו בעיר. אני מצאתי לי עבודה בבר נחמד, הכל פה עשוי מעץ, כולל הכוסות. ביחד איתי עובדת בחורה בלבנון, היא כאן כבר שנתיים בבר הזה. היא באה הנה רק לחודש ביחד עם בעלה, וכשגנבו לה את הדרכון והיא לא יכלה לחזור לארץ שלה, הוא החליט שיותר רווחי להשאיר אותה כאן. בבית היו לו עוד 3 נשים גם ככה. "שלא תבין אותי לא נכון" היא אומרת באנגלית "אין לי מה לחפש שם, אתה יודע מה זה להסתובב בבגדים שחורים כל היום?" אני מהנהן בראש כי אני באמת יודע. הזוג הזה הסכימו להעסיק אותי תמורת מגורים ומקום לישון. הזוג הזה כנראה רגיל לאנשים שבאים לעבוד לשלוש ארבע ימים. הזוג שמחזיק את המקום הזה הם זוג זקנים חמודים כאלה. הם נמוכים והקמטים שלהם נראים יותר כמו תלמים עמוקים של חריצים מאשר קמטים של עור הם מזכירים לי את התלמים של השדות של הקיבוץ. בתור ילדים כשהיינו רצים עליהם וקופצים מתלם לתלם. זה נראה קל בהתחלה אבל כשתצטרכו לרוץ ככה שני קילומטרים תבינו שזה קצת כמו בחיים כיף רק בהתחלה. או ברעיון.

ושוב זה קורה, התחלתי כל כך אופטימי, ושוב אני מגיע לפסימיות הדבילית הזאת. מד הגיון היה צוחק עלי.

למה?! למה אני לא יכול לחשוב על העבר בלי להגיע למקומות כאלה? אני ממשיך למרוח את השעווה על השולחנות. הזוג בחוץ יושבים להם עם כוסות מעץ עם בירה. רק שתדעו שניסיתי לטעום את הבירה המקומית, אבל הם כנראה לא שמעו על הכלל שבירה עושים רק 4.9% אחוזי אלכוהול.

אני יכול להישבע שבשלהם האחוזים נוסקים לשלושים אחוזים לפחות.

הפסיכולוג שלי כל הזמן הזהיר אותי מפני הפסימיות הזאת, אני זוכר אותו יושב על הרצפה – כן, על הרצפה. זה היה הקטע שלו, הוא סיפר שכשהוא היה מטופל, הוא שנא את הסטיגמה של הפסיכולוגים שמושיבים מטופלים על ספות.

"אתה אדם גאון" הוא אמר "ההיגיון שלך עובד שעות נוספות, יותר משאר האנשים. זהו. אתה יותר מדי הגיוני."

"פעם ביומן קראתי לך מר הגיון" אמרתי לו "אבל בגלל שהדיו נמרח יצא מד ההיגיון" זה היה די מצחיק אז.

"תבין יש בך משהו יוצא דופן, לא משנה על איזה גרף או באיזה מדד אני אשים אותך, אתה בקיצוניות. יום אחד אתה הכי דתי בעולם, למחרת אתה כופר."

אני זוכר שאמרתי לעצמי אז: "יום אחד אתה מוכן שזכרים לבושי שחורים יגררו אותך בעבור גבעה מקודשת למחרת אתה הולך לדרום אמריקה".

לא צחקתי אז. זה היה נשמע יותר מדי אמיתי. "ותראו" אני פתאום אומר בקול לבר החמוד שלי, הבחורה הלבנונית שומעת בMP שלה, ככה שאני יכול גם לצעוק והיא לא תשמע. "תראו אותי!" אני נעמד על כיסא שצחצחתי רק לפני כמה דקות "תראו אותי!" אני אומר לכיסאות, ולשולחן בר שבפינה. אני נעמדת על כיסא "תראו אותי!" אני אומר בפעם השלישית. "אני בדרום אמריקה" רחוקה מהארץ שלי שכל כך אהבתי. כל כך רחוקה.

רחוקה מכל מי שיקר לי. רחוקה מכל מי שאני יקרה לו.

ופתאום הטלפון בחצר מצלצל הבחורה מרימה את הטלפון.

"Hola?"  קול מבוגר עונה מהצד השני בספרדית, הטלפונים פה תמיד על רמקול.

"Sé el propietario?"  את הבעלים? מי כבר יכול לרצות אותם?

'Mantener" היא מבקשת מהצד השני להמתין, ומסמנת לי לקרוא להם. אני יוצא החוצה, רק הגברת נשארה הגבר בטח הלך לשוק או משהו כזה. אני אומר לה: "Alguien te quiere en el teléfon" הגברת קמה ולוקחת את הטלפון מהבחורה ומיד מתחילה לפטפט בשטף, עוצרת רק כדי לתת לצד השני להשחיל מילה.

רק שתדעו שהם, לקחו אותי בעיקר בזכות הספרדית שלי. אמי הייתה ברזילאית לפני שהיא הגיעה לארץ וחזרה בתשובה.

הם רצו שאני אוכל לקבל את המקומיים, והלבנונית את התיירים, מאיפה היא יודעת אנגלית? היא למדה בזמן שהיא פה.

ומאז אותה טעות דפוס קראתי לו בראש מד הגיון. חוץ מזה זה ממש התאים לו, ולו, לא הייתה התנגדות.

שבועיים אחרי שטסתי היה ניסיון לפיגוע אצלו בישוב, מחבל חדר לבית שלו. עם נשק. המחבל עבר בין החדרים שהיו כולם ריקים, חוץ מהחדר של ההורים.

כשהוא תיאר לי את זה בטלפון זה היה נשמע נורא: "אני מתעורר ורואה דמות עם נשק מכוון אלי, השיניים שלו מבהיקות, כובע גרב מגולגל על ראשו. "אללה" הוא לוחש לי "אללה אכבר" ולוחץ.

מסתבר שהוא לא ממש ידע איך להשתמש בנשק. הוא לא דרך, ולא פתח נצרה, הוא סתם גנב נשק מחייל שנרדם באוטובוס. "דרך אגב" הוא מוסיף "החייל הזה יושב עד היום בכלא בגלל ההפקרה הזו."

בסוף השיחה הוא שאל מתי אני חוזר.

"לארץ? בינתיים אף פעם"

"אף פעם?" פתאום משהו בקול שלו נסדק לקראת הסוף.

"אין לי למה לחזור"

"מה אם לחזור בשבילי?"

"בשבילך?" עכשיו זה כבר נהיה מוזר "למה שאני אחזור בשבילך?"

תבין, אתה היחיד ששמעתי שדיבר על הארץ בכזו הערצה, בכזו ערגה. כאילו הכרת אותה, כאילו באמת ידעת מי היא ולמרות זאת אהבת אותה. כל פעם שדיברת עליה, העיניים שלך הבריקו. ואם מישהו כמוך שכל כך הכיר את הארץ בורח ממנה, אז..אז.."

"אז?" אני אומר, מאוד מעוצבן. מאוד מאוד מעוצבן. באיזה רשות הוא מרשה לעצמו להזכיר לי את אהובתי?!?!

"יונתן. יונתן. בבקשה תחזור" אינ מקשיב בהלם.

"אם לא בשבילי אז לפחות בשביל ארץ ישראל"

זאת. הייתה הפעם הראשונה. אי פעם. בכל ימי חיי. שניתקתי למישהו את הטלפון בכוונה.

באיזה רשות הוא מעלה בי זיכרונות. הפסיכולוג הזה.

זה היה לפני שבועיים.

היום אני כבר מתחילה לחשוב, אולי בכלל לא היה שווה להציל אותו. את מד ההגיון שלי.

על הסיפור הקצרצר של צמח בר.הרהור

ביער, לבד. הוא הלך שלשום ומאז היא פה. מחכה לזאב חדש. כשהגיע חדש, התחבאה. בשביל המשחק. כשנמצאה, צעקה. (צמח בר)

הראות מצמרת העץ הייתה נוראית. כבר שלושה ימים אני מקווה למצוא את קיץ על מעטה השלג, בין העצים, חוזר לקחת את השאריות שלו. אם הוא היה עובר כאן, הייתי שם לב. הוא אמור להיות שחור עכשיו. חייב להיות שחור. הוא הפר שבועה קדושה של גזע הזאבים העתיק של האזור. מסומן. אות קיין הייתי אומר. אבל היצורים החיים כאן לא מדברים בניבים האלה. אולי דיברו..

קיץ ברח לפני שלושה ימים, כך אמרו לי. היה מוזר לי שהוא עזב ככה, בלי להגיד שלום. אולי הייתי הולך איתו, כבר מאסתי בחקר הגזע הזה. אולי נכון יותר להגיד, הייתי מתלווה אליו. אף פעם לא באמת איתו. תמיד היה מרחק מסויים, חומה רגשית ענקית. עדיין אהבתי אותו, בדרכי המוזרה.

כולם אהבו אותו, אבל הם... הם היו מסונוורים.

הייתה גם בת האנוש ההיא, מכשפה. תמיד היא אמרה לי שהיא זאבה הכלואה בגוף אנושי, מעולם לא הייתי בטוח אם היא מתכוונת לכך ברצינות.. אבל היא אכן התנהגה כמו זאבה. לעיתים הייתי רואה אותה משתעשעת באוייבים בלתי נראים בשלג. היא הייתה מחזרת אחרי זאבים. הם תמיד פחדו ממנה. מצחיק, בת האנוש הראשונה שגרמה לזאבים לפחד. היא נהנתה מזה. עד שמצאה את קיץ. אז הוא היה צהוב, משועשע להחריד מהניסיונות שלה. הוא צחק, היא הצליחה לראות איך הבס פורץ מעינייו. חייב להיות לו צחוק בס, הצהירה, רגע לפני שחדרה למוחו וגילתה קול סופרן נשי. היא צחקה איתו, האלט שלה גרם לו לשתוק. היא לא השתיקה רק את צחוקו, אלא גם את מחשבותיו. היא המשיכה לצחוק, מכריזה בעלות. האקוסטיקה במוח שלו הייתה אז נוראה. יכולתי לראות את זה מלמעלה. איך שהשפיות שלו לא נותנת לצלילים להיקלט. הוא היה זקוק  למוח עם קירות מרופדים..

וההמשך בטח מובן מאליו. הוא הפר שבועה עתיקה של הגזע שלו, שיתף את מוחו עם בת אנוש. טיפש, אמרתי לו. אתה לא מסוגל, אתה חושב בראש של זאב, בראש של זאב המשחק משחקי ערבית בשלג.

והוא כמובן, לא עצר. לא עבר זמן רב עד שהפך כולו שחור, כך לפחות אמרה לי. הוא לא חיכה שיגרשו אותו, הבנתי ממנה. הוא ברח, נטש הכול. אפילו אותי, אפילו אותה.

ומהי תקוותו של זאב שחור בעולם?

אז הוא הלך שלשום, ומאז היא מחכה לזאב חדש. היא לא רוצה להתנתק, ידעתי שזה ירדוף אותה. המוח שלה צורח למרחקים. יגיעו עוד, עוד הרבה.

וכשהגיע חדש, התחבאה. בשביל המשחק כמובן. כשהתגלה מולה, צעקה.

הוא היה שחור.

כמובן. לנצח, שחורים כבר למרחוק.

על הסיפור של אנא-קלפלספנית

בעזהי"ת

הסיפור הקצרצר:

במסעדה שממול הנוף ומזג האוויר ניתנים לשליטה, ע"י שלט שנמצא אצל השרת.

כשהכרנו השלט היה חסר. (אנא-קל)

לפעמים אני אוהב סתם לשבת מול החלון ולהסתכל בעדו. זה מרגיע אותי, הריק האינסופי הזה שמשתקף שם בין המוני הבתים המוארים.
לפעמים גם זה לא מספק את אי-השקט הפנימי שלי. כשהמקומות שלי בנפש לא מוצאים את עצמם והבטן מתהפכת לה כמו במכונת כביסה, אני הולך למסעדה שמול הבית.
במסעדה שממול, הנוף ומזג האוויר ניתנים לשליטה. אני חושב שלפעמים זה שולט גם במזג האוויר של הבטן שלי.
היום, השלט נמצא אצל השרת- שהוא במקרה גם החבר הכי טוב שלי עכשיו. וזה לא משנה לנו שהוא גדול ממני פי שלוש אולי; החברות הזאת היא מעל כל גיל.

כשהכרנו, השלט היה חסר. מזג האוויר השתנה כ"כ הרבה פעמים בשעה, עד שבעל המסעדה כבר חשב לסגור אותה כי כל הלקוחות ברחו.
אף פעם לא היו במסעדה הזאת המון לקוחות. לפעמים אני חושב שהיא שקופה, כי יש אנשים שעוברים לידה ולא מעיפים בה אפילו מבט אחד מסכן, כאילו הם באמת לא יכולים לראות אותה.
גם אני פעם לא ראיתי אותה; הלכתי ברחוב הזה אולי מיליון פעמים, בדרך הביתה, ולא ראיתי אותה, ויום אחד כשהלכתי היא פשוט הייתה שם.
הייתי נסער מאוד באותו יום, אני זוכר.
חזרתי הביתה בדרך הרגילה ובעטתי בכל האבנים שבדרך וחשבתי לעצמי שחבל שאני בעצמי לא איזה אבן כזאת שרק בועטים בה והיא לא עושה שום דבר חוץ מזה.
בכלל לא הסתכלתי לאן אני הולך, כי אני מכיר את הדרך הזאת בעל פה, אבל פתאום ראיתי שם משהו שונה אז הרמתי ידיים והמסעדה הזאת פשוט הייתה שם, אז נכנסתי מיד בלי להתבלבל, כי גם ככה לא מיהרתי לשום מקום.
השרת עמד בכניסה בפנים ממש כועסות שהפחידו אותי קצת, ואמר בטון כזה רישמי "ילד? אתה מחפש משהו?" ואני אמרתי "לא" וכבר חשבתי שהוא יעיף אותי החוצה, כי שרתים של מסעדות לא אוהבים ילדים משועממים שלא מחפשים כלום ומסתובבים להם בין הרגליים, אבל הוא רק הינהן ואמר "ברוך הבא", אז כבר רשמתי לו אצלי נקודת זכות ונכנסתי מהר, לפני שהוא יתחרט.
בפנים ירד שלג. שלג כזה קר ורטוב ושקט, בודד כאילו אין עוד שום דבר בעולם חוץ ממנו.
היו שם כמה שולחנות בודדים של סועד אחד, עם מפות שחורות שצעקו על הרקע של הלבן לבן שנערם על הרצפה מכל כיוון, ולא היה שם אפילו סועד אחד במסעדה.
גם מאחורי המזנון לא היה שום מוכר, ובכניסה לא חיכה שום מלצר, ומדלת המטבח הגיע שקט כזה חשוד כאילו אף אחד לא באמת עובד שם.
מהחלון נשקף מין מדבר-שלג כזה, אף אחד ושום מקום ורק שטיח לבן ענק ורך עם שום דבר עליו.
זה היה קצת מפחיד, השום דבר הזה שהיה שם, והשחור והלבן התערבבו בעיניים, אז  התיישבתי על אחד הכסאות ועצמתי עיניים וכשפתחתי אותם השרת עמד ליד השולחן שלי, והיה לי קצת לא נעים שאני יושב והוא עומד, כי הוא הרבה יותר גדול; אבל ליד השולחן היה רק כיסא אחד, הכיסא שלי, והוא היה תפוס.
"זה בסדר." אמר השרת ומשך בכתפיים הרחבות שלו, "לא מפריע לי לעמוד."
וזה היה כיף, כי בדרך כלל המבוגרים אומרים לי "תכבד!" וש"זה לא מנומס לשבת כשמבוגר עומד" ואם סבתא שלי הייתה פה היא בטח הייתה אומרת "אתה עוד צעיר, יש לך כח, אתה יכול לעמוד.." בקול כזאת של סבתות שאי אפשר להתווכח איתו.
היה לי קר כי הגעתי עם חולצת התלבושת הקצרה ולא התכוננתי ללשבת כל כך הרבה זמן בשלג, אז שאלתי אותו אם אפשר להפעיל חימום או משהו כזה לפחות.
"אי אפשר." הוא אמר באותו טון סתמי, "השלט הלך לאיבוד."
"אז תמיד תמיד יישאר פה שלג?" נבהלתי קצת; מסעדה שיורד בה תמיד שלג היא לא מסעדה פופולרית מידי, בדרך כלל.
"לא תמיד; מזג האוויר משתנה מעצמו. אלא אם כן נמצא את השלט.." הוא אמר בטון קצת מיואש, כאילו הוא מחפש כבר עשרות שנים ובקושי את הבטריות הוא מוצא.
חשבתי שהוא יתחיל לדבר איתי, על מה ילד כמוני עושה לבד בשעה כזאת ולמה אני לא בבית הספר ואיפה ההורים, אבל התחלתי להבין שהוא לא ממש כמו כל המבוגרים, כי הוא לא שאל.
מזל, לא רציתי לספר לו שאבא עזב את אמא עוד לפני שלמדתי לדבר, ככה שאני אפילו לא ממש מכיר אותו, ושאמא עובדת עכשיו בלנקות לאנשים אחרים את הבתים כי היא תמיד אומרת ש"כל עבודה מכבדת את בעליה" וכי מי שלא למד בבית ספר לא יכול לעבוד בדבר אחר חוץ מבלנקות.
ולא רציתי לספר לו שאני לא בבית הספר כי הילדים שם רגועים מידי, כאילו הכניסו אותם לאיזה משבצת ולא נתנו להם לזוז אז הם התרגלו לחיות בקצב של המשבצת הזאת וטוב להם ככה.
ולא רציתי לומר שאמא תכעס עלי עכשיו, כי היא אמרה שאני צריך ללמוד בשביל לעבוד במקצוע יותר חשוב מלנקות [וחוץ מזה שאני בן, איזה בן עובד בלנקות?!].

אז שתקתי.
והוא שתק גם ושתקנו ביחד ולאט לאט מזג האוויר התחמם וזה היה נעים.
אחרי כמה זמן ששתקנו נמאס לי לשתוק, אז אמרתי "טוב, אני חושב שכבר דואגים לי בבית, אני מוכרח ללכת"
והוא לא אמר כלום, רק הנהן ושתק ואני חושב שאולי הוא קצת הצטער שהלכתי, אז הוספתי "אבל אני אחזור, אני גר ממש פה ליד.."
ויצאתי.
ובחוץ הייתה שמש בדיוק כמו לפני זה ועברו המון אנשים שהלכו כאילו הם בכלל לא רואים את המסעדה הזאת, עד שאפילו אני התלבטתי והסתובבתי לראות אם היא באמת שם. והיא הייתה שם.

מאז הייתי מגיע לשם כמעט כל יום.
וכל פעם ישבנו ושתקנו. רק שתקנו.
לפעמים אני רציתי לדבר אז דיברתי, ולפעמים לא.
וכל פעם מזג האוויר היה אחר, והנוף היה אחר, ותמיד תמיד הם התאימו לי:
כשהייתי שמח היה נעים עם רוח קלילה כזאת ובחלון הייתה תמונת נוף פסטורלית.
כשהייתי עצוב ירד גשם, אולי במקום הדמעות שלי שלא הצליחו לזלוג, ובחוץ  היה עץ אחד בשלכת.
כשהייתי לבד ירד שלג, תמיד שלג, עם אותו מדבר שלג ענק נוראי.
כשהייתי עייף הייתה שמש חזקה ובחוץ היה בניין ענק שעוד לא סיימו לבנות.
וכל פעם כשיצאתי, מזג האוויר נעשה נעים יותר ויותר. אני חושב שמזג האוויר קשור למצב רוח שלי.
אז למדתי לשלוט בו, אני חושב.
שאלתי את זה את השרת, והוא לא אמר כלום, רק הנהן; הנהון זה אומר שכן.

בפעם הקודמת, הוא אמר לי שהשלט נמצא אצלו. שהוא נמצא.
אני חושב שזה סימן שהתקדמתי.

על הסיפור של צמח בר פלספנית

בעזהי"ת

הסיפור הקצרצר:

ביער, לבד.
אתמול הם הגיעו לפה יחד.
שתי בודדים שחיפשו את המקום הקטן שלהם בעולם ומצאו האחד את השני, וכך- מצאו נחמה.
שתי זאבים ששבעו נדידות ושבעו אכזבות, ידעו כישלונות וחיפשו אהבה ואחווה ומקום שלהם בתוך הטירוף שנקרא העולם.

היא זוכרת היטב את המפגש הראשון שלהם.
הוא היה בחור צעיר ונאה, עם מבט מיואש בעיניים. היא הייתה נערה, שרידי התמימות עוד שורפים מבפנים אך הלב כבר נמחק מבגידה וכאב.
כשייאוש וכאב נפגשים, לפעמים הם מרפאים זה את זה, כך אומרים. זה מה שקרה גם להם.
מאותו רגע, הוא היה כל עולמה; והיא הייתה שלו, כך חשבה.

הוא מילא את שעות הבדידות הקשות מנשוא שעברו עליה.
אותם שעות שחשבה שייעלמו עם השנים, אולם הקושי מעולם לא קהה, הוא רק התחדד ככל שעבר הזמן.
הוא גרם לה להרגיש כאילו יש לה עוד לב, כאילו משהו נשאר שם בפנים.
היא זוכרת ערב אחד, בשלב די מוקדם של ההכרות.
היא הייתה מנופצת, מותשת, אחרי עוד ערב אחד של העמדת פנים בסביבה הנורמטיבית של העולם. הסביבה אליה היא אמורה להשתייך, לפי הספר.
הוא בא אליה, חיוך מריר על פניו, אחז בסנטרה והרים את מבטה עד שפגש בעיניו. היא עוד יכולה לרגש את מגע ידו החמה, המחוספסת מחוסר מגע מתמשך, על עור פניה המאובק.
"שוב הם?" רק שאל, והיא לא הייתה צריכה להסביר, הוא הבין. כאילו ידע מבפנים, כאילו איזה כוח טלפתי שאב ממנה את כל המידע הדרוש והסביר לו הכל.
והוא דיבר. מתוך הייאוש שלו הוא דיבר; סיפר על הרוע, הטוב, התמימות והשבר, סיפר על חיים שאבדו.
בלשון חדה דקר פרות קדושות, שבר מוסכמות חברתיות נדושות ותיאר עולם אחר.
תיאר פרטים בודדים המחפשים מנוחה, תיאר ייאוש וחוסר תכלית עצומים.
מהמקום שלה, תיאורו נראה היה מדויק עד כדי כאב, ששבה אותה.
מאותו יום, דמותו השרתה עליה קסם; הרגישה כאילו קורא הוא אותה לפרטי הפרטים.
את כל חומות ההגנה שבנתה במשך שנים הצליח לעבור.
חלקים מנשמתה נחשפו על ידו, מוארים פתאום באור זוהר, יפים יותר משזכרה אותם.
יחד תכננו להעלם, לשקוע, לגור לבד בלב אין סוף, עמוק בארץ שום מקום.

אתמול הם הגיעו לפה יחד, ליער.
סתם עוד טיול, אחד מאלף.
דיברו על דברים ברומו של עולם.
בקרחת היער היא נעצרה; נשבתה ביופיו של המקום.
"פה נבנה את ביתנו!" אמרה בהתרגשות, כה תמימה היא הייתה.. כה נאיבית.
הוא נעצר, הסתובב בחדות אל מולה ותפס בכתפה.
הוא הכאיב לה.
היא ניסתה לצעוק, לומר לו, אבל הוא היה עסוק בענייניו; מבט נרדף בעיניים, כמו חיה לכודה.
"זה לא זה, את מבינה?" אמר במהירות, מנסה לברוח מאי מי. "לקשר בינינו אין כל משמעות. הרוע קיים גם פה, בכל מקום."
היא נבעתה.  "חשבתי שבינינו זה אחרת.."
"אז חשבת. כל קשר בין בני אדם סופו בשיברון, כל קשר בין בני אדם שורשו בנבזות." הוא עצר, התנשם, נעץ בה מבט מבוהל. אחר עזב אותה בכח; היא איבדה שיווי משקל ונפלה לארץ- אך הוא לא עמד לסייע לה; לקח רגליו וברח כאילו כלום לא קרה.
בעיניה עקבה אחר מנוסתו, ראייתה מטשטשת מדמעות שעוצרות וזולגות וחונקות עד שלא יכלה יותר.

היא נשארה, ביער, לבד.
בודדה יותר מאי פעם.
מחכה לזאב חדש שייגאל אותה מבדידותה, מפחדת ליפול שוב בתהום האכזבה.

כשהגיע, התחבאה. רק בשביל המשחק.
פחדה להמצא, כספה לחברה.
נואשת מקשרי-שווא, אך צמאה לאהבה.
שמץ של הנאה מצאה בהסתתרות; כאילו בידה הדבר, אם להשאר בדד או לא. כאילו בדידותה פרי בחירתה היא, ולא ברירת מחדל.
הבחור החדש ששוטט ביער שמע, כנראה, את נשימתה.

כשהוא מצא אותה, היא צעקה.
עדיין לא מוכנה להיחשף שוב.
עדיין לא בנויה להשבר.

על הסיפור של פלספניתאנונימי (פותח)

טוב האמת שבשבילכם זה היה בסך הכל כותרת ב"ידיעות" או אולי ב"מעריב" וזהו, "קצין צה"ל נהרג ממטען צד" אולי קצת הייתם עצובים, וזהו, המשכתם את היום, אצלנו זה היה אחרת לגמרי, זה היה האח... החבר... ה...

טוב עזבו, זה התפקיד של אחותי לעשות לכם את החיים קשים, היא כל היום שוכבת במטה שלה כמו  הרוח רפאים הזאת מ"הארי פוטר" שכל הזמן בוכה, רק שאחותי לא בוכה היא שותקת ובוהה בתקרה, יופי של דרך להעביר את היום אם תשאלו אותי, טוב אל ס'תכלו עלי ככה, גם לי עצוב וכל זה,  אבל החיים ממשיכים, אז למה להוסיף שמן למדורה?, או משהו כזה.

קיצר,  היום זה יום השנה למוות שלו, אני נשארתי בבית כי כבר קבעתי עם חברים לעשות איזה משהו מעניין, ואחותי נשארה כי היא פוחדת שהתקרה תברח, בקיצור התארגנתי בחדר לירידה למעיין שמתחת ליישוב (נעליים גבוהות וכאלה, יש שם קוצים, ואין לשם דרך מסומנת וככה אנשים לא מכירים את המקום) ואחותי אתם כבר יודעים, כבר עמדתי לקשור ת'שרוכים, ואז צלצל הפלא' שלי, על המסך היה רוביק, ורוביק ואני אחלה חברים כבר מהגן, אז לא סיננתי אותו, כמו שאני עושה לקומונרית לפעמים.
 "אהלן רוביק" שאגתי לפלאפון, רוביק בשונה מבד"כ, לא שאג בחזרה והקול שלו היה די מהוסס, "שמע אחי.. אולי כדאי שלא נלך, אתה יודע... אם אולי זה לא נח לך אז..."-הוא כמעת לחש
"לעזאזל" לחשתי לעצמי, ונשכתי ת'שפתיים חזק חזק, בלעתי רוק ואמרתי בקול רגיל, ואני מקווה שלא רעד לי "לא למה שלא יהיה נח לי?" "לא יודע" שוב הקול המהוסס, הכמעט פוחד הזה, "אז טוב אחי נתראה שם, בי" אמרתי וניתקתי מהר מהר, לפני שאני יתחיל לבכות,
קפצתי במדרגות שניים שניים, ואפילו שרקתי את הפתחה של הדרדסים, שנוריתי רואה כל יום, רק שנוריתי  נסעה עם אמא ואבא לקבר.
בדרך עצרתי במאורה של אחותי, להגיד לה שאני הולך עם חברים, ושלא תדאג, ושיהיה לה יום טוב וכאלה, רציתי להיות נחמד, וחשבתי שאני אקבל בחזרה רק מבט בוהה, ככה  ששום דבר לא הכין אותי לצעקות שלה "בכלל לא אכפת לך שהוא נהרג, נכון?! הולך עם חברים כאילו כלום אה? מה הסיפור שלך בכל?!" "בטח שאכפת לי" התגוננתי "אה כן?!" היא אמרה "אז אם ככה למה אתה רוקד לך כל היום כאילו כלום לא קרה?" "סתם", מלמלתי וזזתי לכיוון הדלת "לא סתם" היא הצליפה "נח לך לנסות למחוק אותו מהזיכרון שלך נכון?! כי אתה יותר עסוק בסניף, ואתה לא רוצה שהוא יפריע לך להיות קול או משהו כזה, נכון?"
היא אמרה דבר מכוער, ושנינו ידענו את זה, אז רק הבטנו אחד לשנייה בעיניים במבטים כועסים, אבל יודעים מה? נמאס לי, "יודעת מה?" צעקתי עליה "אני מעדיף לשכוח אותו אלף פעמים (טוב שנינו יודעים שאני לא אשכח),ולא לזכור אותו כמוך" הצבעתי לכיוון החדר שלה שהתמונה הכי גדולה  שם הייתה שלו, והאמת שהיא הייתה כמעת היחידה, חוץ מתמונה שלה במסיבת סידור בכיתה א'  "את כבר שנה לא מנגנת בגיטרה שלך, כבר שנה לא שומעת שירים (מי היה מאמין שאני אזכר בגעגוע בימים שביקשתי ממנה לכבות את המערכת) כבר כמעת לא קוראת את כל ה"דמדומים" הטיפשיים האלה שלך, מספיק מת  אחד במשפחה, אני לא צריך עוד אחת, בסדר" שאגתי, והשפה התחתונה של אחותי רעדה קצת, שיט ידעתי שזה יקרה, היא התחילה לבכות, אז הלכתי, בכי אחותי הקשה מנשוא, הכביד עלי, דמעתי גם אני . דמות אחי מול עיני והוא שמח. בשבילכם הוא היה רק חייל, וז"ל, רק כותרת בעיתון, מבחינתי הוא אח, שלחתי הודעה לרוביק  שכנירה אני לא יגיע, אחרי חצי שעה ישיבה בספה, עם הראש בין הידיים, שמעתי את הקול של שלומי שבת מהחדר של אחותי, זה היה שיר עצוב מדוכא, אבל משהו התחיל, נראה לי שאני יציע לה לבוא לאחד מהסרטים של דמדומים, או מה שיש עכשיו קיצ' בקולנוע, למרות שאני לא סובל את הסגנון, נכון היה אח אבל יש גם אחות, ואני צריך לדאוג לה, למרות שהיא גדולה ממני בשנתיים

טוב האמת התלבטתי עם הסיפור כי אישית אני לא מכיר ת'נושא של שכול, מחברים וכאלה כן, אבל אישית ב"ה לא, אז אם מישהו חושב שיש טיפת בעייה איתו שישלך לי ואני אמחק את הסיפר (האמת שהכותרת דחקה אותי לפינה, מצטער מראש)

זהו? אני אחרון?אנונימי (פותח)אחרונה
עבר עריכה על ידי תייר בתאריך ח' בכסלו תשע"ג 19:02
עבר עריכה על ידי תייר בתאריך ח' בכסלו תשע"ג 19:01

מעלים את זה לאיזה אנשיהו?

נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך