מה כל כך רע באפידורל? תנו סיבות למה לסבולשירק
מי אמר ש"כל כך רע באפידורל"?אדרת
והיא אמרה שאם לא היה קיים דבר כזה אפידורל, היא לא היתה מסוגלת ללדת כ"כ הרבה פעמים...
לפי דעתי, זו המצאה פשוט מעולה! (מנסיון...)

היכולת לעבודירוק זית
כאשר אישה נכונה לאתגר ומוכנה באמת להקשיב לעצמה ולמלא אחר צרכיה בשעת הצירים והלידה,מתחברת למקומות העוצמתיים שבה עובדת עם הגוף יש כאן חיבור אמיתי ונהדר של גוף ונפש כאחד. באותו מידה מקבלת את חולשותיה ומניפה אותם ומוצאת בתוכנה כוחות חבויים ומנהיגה את התהליך שעובר עליה, אזי יש תהליך נהדר רוחני ופיסי כאחד שנותן הבנות מאד עמוקות וממקם אותנו בתוך העצמה הנשית שיש בכל אחת מאיתנו.
להיות במקום שלהנהיג ולקבל בתוך תוכו את עצמה וללכת עם זה על מנת ליצור ולהתחבר עם הבריאה.
אני חושבת שהאפידורל הוא אחד ההמצאות הטובות שנותן עוד כלי שאשה יכולה להיעזר בה בשעת הצורך.אם זה נעשה מתוך התחברות פנימית והבנה עמוקה אז זה משיג את המטרה שבסופה האשה יוצאת באותה תחושה עילאית שהיא תוצאה של עבודה קשה וטובה.
לדעתי, הקטע הכי קשה בלידה הוא הייאוש התהומיאופה
ממש לקראת סוף הלידה, ממש לפני שהתינוק נולד, מגיע זמן שבו את חושבת שזהו. אי אפשר ללדת וזה לא הולך לקרות והכאבים לעולם לא יגמרו ואיך בכלל אפשר ללדת ותמיד אשאר פה בחדר הלידה וכולי.
קשה לי להאמין שאפידורל עוזר בזה.
אפידורל מאריך את הלידה ויש הרבה טענות על שהוא הורס הנקה, כי זה מגיע לתינוק והוא לא יונק כמו שצריך בהתחלה. מאוד חשוב שהתינוק ילמד מיד לאחר הלידה איך לינוק.
לידות ארוכות יותר מגדילות את הסיכויים להתערבויות נוספות, במיוחד כשקשה לדחוף כי השרירים רפויים.
זה, רק שתדעי שזה לא כל כך פשוט למרות שהרבה בוחרות בזה. אפשר בהחלט ללדת בלי אפידורל. אני לא יודעת למה הוא נהיה כל כך פופולארי, אבל מעולם לא השתמשתי בו.
תדעי שיש לך אפשרות בלי אפידורל.
אפידורל לא עובר לתינוקכמעט אמא
בעניין היאוש - אם היאוש נובע מעייפות קיצונית וקושי לעמוד בסבל, אז אפידורל כן בהחלט יכול לעזור.
איך הם יודעים?אופה
רופאים טוענים שלמרות הבעיות וסיכונים שונים, היתרונות עולים על החסרונות בלקיחת אפידורל.
אני לא יודעת איזה יתרון יש חוץ מהקלה על הכאבים והכנה להרדמה שלא נצטרך.
בכל אופן, היאוש זה שלב של הלידה בלי קשר לכאב ועייפות.
זמן הייאוש, כבר פג האפידורל! אם הוא טרם פג,דבי חיה
יש ספר שנקרא "להיות לאם" של אביבה רפפורט, בהוצאת פלדהיים. היא מפרטת שם 12 שאלות הקשורות באפידורל ומשתדלת לתת תמונה מהימנה ומקיפה על כל ההיבטים של העניין. כמובן, כמו כל ספר שאמור להיות אובייקטיבי, אבל לדעתי בעוד שהמדריך הישראלי הוא ממש מייצג את המימסד הרפואי (דהיינו בעד כל ה"עזרים" וכו') הספר הזה ממש נותן תחושה של "נגד", וממש לא מומלץ. כמובן, תלוי בכושר הסבל ויותר מיזה בגישה, בידע שהיולדת באה ללדת.
נתקלתי לא מזמן ביולדת שבאה ללדת ממש מוכנה נפשית לעבור את השלבים הראשונים בהצלחה עד האפידורל. צפיתי בה מרחוק במיון יולדות, בעלה עשה לה מס'ז, היה לה שם כדור פיזיו וממש היה נראה שהיא שולטת במצב, נושמת לפי הכללים וכו'. אבל התסבר שהיא היתה בהיסטריה שמא יעברו הזמן שהיא יכולה לקבל אפידורל ואז היא תסבול. היא צעקה על כל מיילדת שעברה שם שיעבירו אותה כבר לחדר לידה כדי שתקבל אפידורל, אבל לצערה החדרים היו תפוסים כולם! אני שיבתי מהצד וממש הצטערתי בשבילה! היא לא שחבה שכשם שעברה יפה את הצירים עד כה, היא יכולה להמשיך ולשלוט במצב עד הלידה... הראש לה היה נעול על אפידורל!!!
בסוף, עד שהעבירו אותה, היא אכן לא יכלה לקבל וילדה בהצלחה ובשמחה!!!
אם האפידורל מגיע לתינוק את בבעיה גדולה מאוד.יהודיה מא"י
אם האפידורל יוצא מהתחום של ההרדמה המקומית, זאת פשלה ענקית של המרדים, יכול להיות שהיו מקרים מעולם, אישית אני אף פעם לא שמעתי על דבר כזה.
ההרדמה המקומית היא היתרון של האפידורל (לא מגיע לתינוק, לא משפיע על כל הגוף) אבל גם החיסרון שלו - ההרדמה היא במקום כזה שכל טעות הכי קטנה יכולה להיות הרת אסון
מי שבוחרת לקחת אפידורל צריכה לדעת שיש סיכון, כפי שמי שבוחרת לא לקחת אפידורל צריך להיות מוכנה להתמודד עם הכאב
בלימודים שלי נאמר לי שהאפידורל כן עובר שילייהיוקטנה
והאפידורל משפיע לרעה על התינוק עוד לפני שהוא הוזרק: האישה מקבלת כמות נוזלים גדולה מאוד (על מנת להקטין את השפעת הנתק הסימפטטי שמגיע עם האפידורל), וזה גורם לכמות חמצן קטנה יותר להגיע לתינוק. מכאן ועד לירידות דופק הדרך קצרה, ומאחר והרופאים לא יכולים לדעת בוודאות ממה הן נובעות, הדרך ללידה מכשירנית קצרה יותר.
עצה טובה ליאושאנונימי (פותח)
אני לחצתי שעות בלידה שניה שהיתה אחרי ניתוח והרגשתי שגם הפעם הולכים לניתוח כי לא הגיוני שהוא עוד לא יצא. הדולה העלתה את הרעיון. פחדתי בהתחלה מעצם המחשבה אבל היא דחפה לי את היד בכח ו...וואו!!!! לא להאמין איזו הרגשה מדהימה!!! זה נתן לי כוחות בלתי נתנים להסבר בכלל! בלחיצה אחת או שתיים הוא גלש החוצה, ובשמחה עצומה!!! ובצרחות "הוא יצא, הוא יצא"!! שווה לנסות!!!
ל"אופה"אדרת
שבע פעמים היא כבר לקחה אפידורל, ושבע פעמים ב"ה הניקה כמו שצריך.
אני בטוחה שגם הפעם היא תקח.
אם לא היה אפידורל היו פחות יהודים...אנונימי (פותח)
איזה מצחיקות אתן....אופה
ואמאלה- אחרי הצירים, הלידה עצמה, הקטע של הלחיצות והדחיפות החוצה, למעט חלק קטן ממש בסוף, ל א כ ו א ב.
אז זהו שתדעו. וכאבי צירים לא ממשיכים מעבר לאותו רגע של הכאב. ברגע שנגמרו הצירים אז זהו, הם נגמרו.
ועובדה שלפחות מחצית מהתינוקות בלידה עם אפידורל מתקשים בהנקה מאוד, וזה שלאמא אחת מצליח מאוד, אז יופי לה אבל זה לא מעיד על הכלל.
אם לאישה יש סיכוי גדול יותר לעבור ניתוח קיסרי מאשר לא להיות עם אפידורל זה אומר דרשני.
רציתי להראות שיש אפשרות בלי ושורדים את זה יפה מאוד.
אני לא מבינה למה מפחידים כל כך נשים בהריון ראשון ובכלל. מי שרוצה לקחת- שיבושם לה, אבל למה להפוך את זה לענין שמי שלא לוקחת יש לה איזו בעיה ואיזה טירוף לא לקחת.
יש אלטרנטיבה לאפידורל.
תודה על התגובותשירק
לכל אלה שרואות בכאבי הלידה "חוויה" אני מזכירה שזה בעצם עונש
לילה טוב
לאופהכמעט אמא
קראתי ושמעתי שיש קשר בין אפידורל למונואנונימי (פותח)
אפשר לראות את זה טוב בריכוזים חרדיים שבהם הנשים לוקחות אפידורל בלידות ויולדות הרבה וצפוץ והגוף נשאר חלשלוש, מלא בחומרים זרים ולא ברורים (כדוגמת האפידורל הידוע) ואז חלשים ועייפים ומקבלים את אותה מחלת נשיקה שהחיידקים שלה מצויים באוויר ונדבקים בגוף חלש שלא מסוגל להתמודד
הנה דוגמא להסקת מסקנות לא מדעית...אני ירושלמית
לא כואב????!שומרונית
למה לא?יוקטנה
לא אשמה, לא תחרות, לא סיירת צנחנים ולא קשקושים ;)
תראו מי שמדבראדרת
מקרה אמיתי. אתמול פורסם בעיתון, שגברים מעדיפים שנשותיהן תלדנה ללא אפידורל.
ולנו רק נשאר לומר: מה אתה אומר.......
גברים מעדיפים ללא אפידורלריבק
בעלי די התעצבן שהלידה לא מתקדמת כמו תמיד שעתיים, אלא לקחה 7 שעות!
למרות שמאוד נהניתי ללא סבל, היה מתח, בעלי כמעט התפוצץ.
אמרתי לו- אם אתה אצל רופא שיניים, וצריך לעשות טיפול שורש, האם תעדיף ללא הרדמה וזה יקח זמן קצר? או לקבל הרדמה וזה יקח כמה שעות?
רק אז הוא הבין אותי.
מי שואל את הגבריםשירק
ריבקאדרת
אני לקחתי אפידורל וב"ה ילדתי תוך שעתיים בערך.
ויש נשים רחמנא ליצלן, שלא לוקחות, ונאלצות לסבול יותר זמן...
ומה שאמרת לו בקשר לרופא שיניים - יישר כוחך!!!
דווקא בעלי רצה מאד שאקח אפידורלאני ירושלמית
לידות אפידורליות מסתימות ביותר סיבוכיםיערית נ
האמת היא שהרופאים מאוד אוהבים נשים שקטות שנונות להם לעשות את העבודה במקום שהן תעבודנה.
יעריתאדרת
בשביל זה הם מקבלים משכורת...
ובקשר לסיבוכים ל"ע, וניתוחים ר"ל, זה הכל תלוי בחסדי ה'.
בין עם אפידורל, בין בלי אפידורל, צריך הרבה סייעתא דשמיא.
זה נחשב בגידה? מרגישה מפורקת וששברו לי את האמוןמעיין34
בעלי מאז ומתמיד רצה לרכב על אופנוע
אמרתי לו שזה מסוכן ואין מצב בחיים וכו
לא דיברנו על זה שנים, הוא יודע כמה אני פחדנית ואנטי.
במקביל הוא במילואים
ובתקופה האחרונה הןא מגיע בשעות לא שגרתיות
אני יודעת שהוא מסיים ב6 בבוקר וכבר תקופה שהוא אומר לי שהןא מתפלל ואוכל בבסיס ואז מגיע ולכן חוזר ב8 הביתה במקום 6 וחצי.
עכשו גיליתי שהןא לומד שיעורי נהיגה על אופנוע והוא מקיים אותם על הבוקר.
אני לא יודעת איך להגיב לזה, יש לי מחנק בגרון
לדעתי לא בגידה, כן שבירת אמון. מאוד כואב.😒❤️שיפור
אם את יכולה הייתי מנסה לא להגיב מהבטן. לפתוח את זה מולו בזמן רגוע. אולי גם את הפחד, אבל עוד יותר את החשיבות בפתיחות ושקיפות מלאה ביניכם.
לא יודעת איך לפתוח את זה בכלל. איך אאמין בומעיין34
לא בגידה אבל בהחלט שקרגפן36
כואב מאוד.
בעינייoo
הבעיה מתחילה מזה שמחליטים בשביל מישהו אחר
הוא אדם מבוגר
זכותו לרצות ולבחור לעשות דברים
במיוחד כאלה שהם בעיקר שלו
כנראה זו הדרך שלו להתמודד כרגע עם חוסר ההסכמה שלך
אז לפני מה לעשות אם זה
לבדוק מה לעשות כשיש חוסר הסכמה
כי הדרך לקבוע עובדה ('אין מצב בחיים') לא נכונה וגם לא עובדת
זה היה עוד כשהיינו רווקיםמעיין34
והאמת, הייתי פוסלת אותו על זה.
מבחינתי זו אנוכיות. איבדתי חבר בגיל 16 בתאונת אופנוע.
ואם הוא לומד נהיגה על אופנוע כבעל ואב לילדים אז זה אנוכי ולא סתם . הוא לוקח את החיים שלו בידיים על חשבוננו. לא יודעת אם קיימים נהגי אופנוע שלא נפגעו.
ברגע שהוא מקבל החלטה כזו זה עלול לפגוע בנו ישירות.
ולהסתיר כי אני נגד זה לא הופך את זה למוצדק.
גם להיות עם אישה אחרת לא אסכים..
השקר וההסתרה נוראיים מבחינתי ולא יודעת אם אצליח לסלוח לו ולהאמין בו יותר
החיים דינמייםoo
גם אם הוא הסכים לוותר על משהו לפי החתונה
זה לא אומר שאסור לו לשנות את דעתו כל החיים
יש הבדל בין דברים שנוגעים ישירות ל2 בני הזוג
לבין דברים שהם יותר של מישהו אחד
כמובן שאין פתרונות קסם
אבל לכל קונפליקט יש 2 צדדים
וצריך קודם להבין את שניהם
גם אם אבין את הצורך שלו- הוא שיקר לימעיין34
נכוןoo
שקר זה דבר בעייתי
אבל גם לכפות את דעתך זה בעייתי
אז אולי הבעיה התחילה מלכפות דעה
והמשיכה עם שקר
אני לא חושבת שהיא כפתה את דעתהממצולות
היא אומרת שזה היה עוד לפני שנישאו
זתומרת שהוא יכל להיפרד ממנה על זה
אבל הוא בחר בה
ופתאום אחרי שנים לעשות משהו כזה בלי להודיע לפחות
זאת הפרת אמון כואבת מאד מאד
זה כואב כןoo
זה לא סותר שבעייתי לכפות דעה
גם אם היתה כזו הסכמה לפני שנים
להודיע למישהו שמאד מתנגד
זה בעייתי
זה לפתוח קונפליקט
לקבל סירוב
ואז אם עושים את זה מקבלים שפכטל
מסכימה עם הגישהאמאשוני
ומבינה שהיא קשה לעיכול.
לפותחת- המניע של בעלך זה לא לעשות משהו נגדך אלא לעשות משהו בעדו.
הוא שיקר לך כי הרגיש ש"אין מה לדבר על זה" איתך ואולי בתוספת המילואים הרגיש שהוא לא מסוגל להמשיך להתעלם מהצורך הזה, אבל גם לא מסוגל לעבור תהליך מולך בהקשר הזה. אם נוסיף למשוואה תחילת הריון סיוטי שלך, אפשר להבין מאוד את שני הצדדים ואת גודל הפער מנקודת מבט של כל אחד מכם.
מבינה שלא קל לשמוע ובטח לא קל לקבל,
ואת הכי רוצה בעולם רק לכעוס ולהאשים אותו ולא לנסות לראות מעבר, בטח לא במצב הישרדותי שאת רק מנסה לנשום בלי להקיא וכד'
חיבוק ❤️
לדעתי זה משהו שכן נוגע לשני הצדדיםמפלצתקטנה
זה עלול להשפיע עליו ועל כל המשפחה.
כשאנחנו מתחתנים אנחנו לוקחים אחריות והאוטונומיה שלנו לעשות דברים מסויימים מוגבלת. זה אחד מהדברים לדעתי.
כןoo
השאלה למי זה נוגע יותר
יש דברים שנוגעים באופן שווה
ויש דברים שנוגעים יותר לצד אחד
כשבאים לבחון קונפליקט צריך לקחת בחשבון כמה זה נוגע לכל צד
אפשר לראות בנישואים כניסה למוגבלות נוקשה
ואפשר שלא
זו בחירה
גם. מילואים זה נוגע ל2 הצדדים ועלול לפגוע בבעלשם משתמשת חדשה
ומנסיון לש הרבה מגוייסות
שבאו ופסקו עובדה
אנחנו לא מסכימות שתלך
וזה לא ממש עבד
כי זה נגע במרחב מאוד משמעותי ועקרוני לבעל ..שלא יכל פשוט לשים בצד.
ומשהו בהז שהבת זוג שוללת משהו שממ שחושב לבעל כפסיקה ועובדה מוגמרת
לא נאשר לו מקום וזה חונק אותו
זה לא מצדיק לפעול מאחורי אגב
זה באמת לא בסדר ולא הגון
זה ביטוי לש מצוקה
וצריך באמת לעבוד על תקשורת .
האמת מ2 הצדדים
איך לבקש מה שחשוב ועקרוני לי אבל בלי לחנוק ןלא להשאיר לו מקום
ואיך לא לעשות ב
מאחורי הגב מצידו
אבל הז בהחלט פוגע ומטלטל גם אני היתי משתגעת מגילוי כזה
אני לא מצדיקה
אבל כן חושבת שאולי כדאי למנף את הז לשיח מהותי על פערים ואיך מתמודדים איתם
גם אם אחד הצדדים מחליטאמאשוני
לחזור בתשובה/ בשאלה
זה מאוד מאוד משפיע על הבית כולו
ועדיין לחיות עם עצמך במקום שלא נכון לנפש שלך זה מחיר גבוה יותר מהמחיר של הצד השני להסתגל לשינוי.
פה מדובר על נטילת סיכון ולא על שינוי בפועל ביומיום ולכן עוד יותר צריך להבין שהטלת וטו היא לא מעשית.
חבל שהוא החליט לעשות מעשה באופן חד צדדי, אבל הגישה של הצד השני צריכה להיות שאי אפשר לכפות אורח חיים או נטילת סיכונים וכד' על הצד השני וההסכמות לפני החתונה פחות ופחות רלוונטיות בהמשך.
מי שתקוע בהסכמות שהיו ולא מוכן להתחשב בכך שהצד השני השתנה, מפספס את ההזדמנות להבנות ואז נגרר להגיב לאירוע במקום לנהל אותו באופן מפוקח.
למשל בדיון כזה אפשר לדון על אופנוע/ קטנוע
כמו שבדיון עם עישון אפשר לדון על סיגריה אלקטרונית/ רגילה
מאשר כשבלי דיון בכלל כי "התחתנתי עם לא מעשן" אין את יכולת ההשפעה הזאת.
ההגדרה של מה שקשור לשני הצדדים ומה שקשור לצד אחד,
בעיני (בלי ניתוח מעמיק)
נוגעת לשאלת ההשפעה. האם ניתן לשים את הגבול בהשפעה עלי (לנטרל או לצמצם השפעה) או שעצם המעשה בליבה שלו קשור אלי.
נניח עישון בתוך ומחוץ לבית, שמירת כשרות מחוץ ובתוך הבית.
השפעה כלכלית, ועוד.
בדוגמה הזו אפשר לומר שהיא לא מתכוונת להיות מטפלת סיעודית ואם יקרה משהו בסדר גודל כזה זה סוף הנישואים וזה זכותה ובאסה אם יקרה. אבל הרכיבה עצמה ביום יום לא משפיעה.
הבחירה של אדם לקחת סיכון על חייו או ליטול את חייו היא כמעט אך ורק שלו. אפשר ורצוי לדבר ולשקף ולצמצם סיכונים, ואפילו לעשות רגשי ולנסות להשפיע ככל האפשר,
אבל בסוף הבחירה לחיות או לשמור על החיים היא בחירה מאוד מאוד אישית של בנאדם ואי אפשר לבחור עבורו.
כשמכבדים את מה שממילא אין לנו יכולת אמיתית להכריע בו, אז הסיכוי לשיתוף פעולה גדל לדעתי.
אותו דבר לגבי נהיגה לא זהירה או הגעה למקומות עם סיכון בטחוני.
לאף אחת אין יכולת אמיתית למנוע מבעלה לסמס בנהיגה או לא לנסוע במהירות מופרזת או לערוך קניות בשטחי A או פעילות אקסטרימית.
אבל זה בדיוק מה שהתכוונתי...שם משתמשת חדשה
הגבתי למפלצת קטנהאמאשוני
נכון אופס אני התבלבלתישם משתמשת חדשה
ואני מסכימה עם כל מילה
וואו אני כל כך מבינה אותךרינת 24
ואני לא חושבת שזה עניין אישי כי חס וחלילה אם אחד נהרג או נפצע השני נשאר אלמן או הופך למטפל סיעודי.
מצד שני- כנראה שזה ממש בוער בו. אולי המילואים גרמו לו לרצון "לחיות את החיים" או וואטאבר.
הייתי משקפת לו כמה אני שבורה וכמה זה כואב ששיקר לי ואז מנסה למצוא פשרה/פתרון. אולי יש דבר כזה נהיגה כתחביב בתנאי שטח ולא בכביש (בהנחה שזה פחות מסוכן למרות שתוך כדי כתיבה אני מבינה שזה נשמע ההיפך… חחח… באמת לא מבינה בזה אבל הכוונה לנהיגה במסלול ייעודי שיש בו פחות סיכוי לתאונות)
זה בדיוק מה שהוא עשהיראת גאולה
נוהג על אופנוע במסגרת שיעורי נהיגה זה הכי בטיחותי שיש 😆
אולי הוא התכוון להישאר בזה, ולא לקנות אופנוע בהמשך?
מצטרפת לדעות שלקופצת רגע
תודה בנותמעיין34
חשוב לציין שהווטו הזה היה קיים במסגרת הרווקות.
כמו שהוא יגיד שהןא בחיים לא יתחתן עם מישהי שעשתה קעקוע, ופתאום, בלי לדבר על זה, אחרי שאנחנו נשואים יותר מעשור- אני עושה קעקוע על דעת עצמי. בהסתר.
זה לא שהיינו נשואים והגבלתי אותו כאילו עם הבן שלי, אבל כל עוד לא התחתנו אז ציינתי מה קו אדום במבחינתי כי זה הרבה מעבר לכלי מסוכן. זה באמת השלכות אם חלילה יהיו- משפיעות על המשפחה כולה וזה חוסר אחריות לנהוג בכלי כזה כל עוד אתה לא רווק .
וגם אם הגישה שלי קיצונית- זה נאמר במכוון וכדי שתהיה מודעות. ומאז לא דיברנו על זה. אפילו לא רומזת או זורקת משפטים על אופנוענים בדרך. כלום.
לא הבאתי תחושה שצריך להזהר מלדבר על זה. ויש מקום לפתוח אם הןא כל כך רוצה, אבל להסתיר ולשקר אין מקום בשום צורה.
בכל מקרה הפגיעה היתה נטו מההסתרה והשקר. כי עכשו זה אופנוע ואחרי זה מה? כל עוד הוא שיקר והסתיר בביטחון זה פגיעה באמון ואין לדעת מה הדבר הבא ואם יהיה הדבר הבא. אבל האירוע הזה גרם לי לערער על כל מה שיגיד. אי אפשר לשנות את זה
זה מובן שזה מערערoo
לפעמים לאדם חשוב לעשות דברים
והוא לא מוכן לותר עליהם בגלל הנישואים
אפשר לדבר על זה
אבל רוב הסיכויים שהוא יקבל סירוב
והוא הרי לא מוכן לקבל סירוב
אז נשארה האופציה הנוספת
לעשות בסתר
וטו וקווים אדומים בדברים שאינם קווים אדומים בהכרח
מגדילים את הסיכוי שייעשו דברים בסתר
את מאוד צודקת בזה שלא היה צריך צלנהוג ככהשם משתמשת חדשה
יכולה להגיד שהקו האדום לשי היה קם על משהו שבעלי ידע
אבל במשך השנים הדבר הזה התעורר בו מבפנים ובעבע והיה לו מאוד חשוב
והוא שתק ושת3
כי הוא עדין ורגיש וטוב ומתחשב וידע מה דעתי
גם אני לא דיברתי על שה שנים
וגם הוא לא כי הוא פחד כי ידע שזה יעורר התנגדות חזקה ואז כאילו הוא ירגיש שאין לו אופק לחלום והוא חסום לגמרי
הוא לא עשה משהו מאחורי הגב
אבל כן הוא די דחק אותי לקיר וסוג לש קבע עובדה בשטח
לא בכוונה רעה
פשוט לא יכל יותר
ובהמשך הוא גם התברר על זה ותיקן והתנצל
לכן לפחות מהנסיון שלי
גם אם משהו הוא קו אדום
וכאילו את אומרת
אבל למה הוא לא דיבר כל השנים
אני יכולה להבין 'אולי הז היה מפחיד מדי כשהוא יודע כמה את נחרצת
וזה נכון לעשות בסתר זה לא בסדר
מנחשת אגב שהסברה שלו היא
אני רק אךמד
שיהיה לי את האופציה
ואחרי הז נדבר ואולי נסכים על משהו שכן יעבור מסך אצלך או משהו כזה
כנראה הוא באמת לא חשב מספיק לעומק מה זה מייצר רגשית
הקושי ממש מובןנעמי28
אבל אנשים משתנים, כולנו.
גם את.
גם אני התחתנתי מאמינה בדרך מאוד מסוימת והיום היא שונה.
אי אפשר להחזיק את אותה רשימת קניות שהחזקנו לפני החתונה לאורך כל הנישואים.
אני דווקא כאן חושבת שיש כאן מימד של בגידה.
כי בגידה היא בעצם הפרת הסכם שמוסכם על שניכם (או לפחות חשבת כך) והפרה שלו ושמירה על סודיות.
אבל זאת גם לא בגידה במובן של "אני לא יכולה לסמוך עליו יותר"
זה הזמן להבין ולקבל את זה שהכללים שכתבתם פעם כבר לא מסתדרים היום.
זה קורה לדעתי לכל זוג, כל אחד בתחום שלו.
אולי תלכי לטיפול לעבד את החוויה של התאונה?
מה אם זה היה קורה ברכב ולא היית מוכנה שהוא ינהג? (יש לי חברה כשאת שלא נוהגת כבר שנים ונמנעת מנסיעות)
חרדה היא אחת התחומים הכי מטופלים כיום.
בגלל שהמקרה שלך ספציפי מאוד את מעדיפה להימנע ולמנוע מכל הסובבים להתקל בה.
זה הזמן שלך להבין עד כמה החרדות שלך מנהלות אותך, ויותר מזה את האנשים שסביבך.
נכון והדגש בבניה צריך להיות על זהאמאשוני
אבל כן לבוא בגישה פתוחה שאולי גם אם לא נאמר במפורש, התחושה הייתה שאין מה לדבר על אופנוע.
כלומר לא לפסול את מה שעולה ממנו.
אפשר לומר ציער אותי מאוד ששיקרת כל הזמן הזה ואני מרגישה משבר אמון מול ההסתרה.
אני מבינה שנושא האופנוע הוא אישיו חזק ביננו וצריך לדבר גם על זה בנפרד.
אבל גם כשיש פערים ברצונות שלנו וזה בהכרח יוביל לשיחות קשות, ההסתרה קשה עוד יותר והיא מערערת לי את הביטחון בך.
תני לא לעכל ולחשוב ואל תפסלי את התחושות שעולות בו גם אם את לא מסכימה איתם.
למשל אם הוא אומר לא שיתפתי אותך כי ידעתי כמה את מתנגדת, אל תעני לא דיברנו על זה שנים.
אם הוא אומר בוער בי החופשיות של אופנוע אל תעני אבל התחתנתי איתך על סמך זה.
כלומר תשאירי מקום גם לתחושות שלו.
אפשר גם ללכת ליעוץ זוגי כדי לעזור לכם לשמוע ולהשמיע. אמון אפשר לבנות אבל זה תהליך ששני הצדדים צריכים להיות פתוחים אליו.
וזה בסדר לכעוס ולהיות פגועה כמה ימים. ולא ישר לחפש את המקום של התיקון.
וואו יקרהתהילה 3>
כואב ממש❤️
בהחלט פוגע מאכזב ושובר את האמון🫶
הוא מתכנן לקנות אופנוע?כורסא ירוקה.אחרונה
יכול להיות שמבחינתו יש לו ממש תשוקה לנהוג על אופנוע אז השיעורים זה כמו חוג כזה בשטח מבוקר כדי למלא את הרצון, אבל תכלס הוא לא ינהג? או שהוא בכל מקרה מתכנן לקנות?
בכל מקרה ההסתרה זה בעייתי מאד, אבל השאלה מעבר לזה אם הוא מתכנן להפר את הסיכום ביניכם.
לגבי עצם הנהיגה אני לא מסכימה עם הדעה הרווחת פה. כשמתחתנים אפשר לסכם דברים לכל החיים לדעתי. נכון אנשים משתנים אבל אם היה סיכום אז ברור שמישהו פה ישלם מחיר, אז למה שזה יהיה את ולא הוא?
חושבת את זה גם על חזרה בתשובה/שאלה או כל שינוי מהותי אחר. אם זה כזה חשוב לו שיתגרש קודם.
בכל אופן בכל שינוי מהותי מבחינתך אני ממש ממליצה ללכת לגישור זוגי ולהבין עד כמה זה חשוב לך, והאם יש מסגרת כלשהי שבה זה סבבה לך או לא.
התייעצות שם לבתחוזרת4
הי, ממש אשמח לשמוע את דעתכן לגבי שם לבת.
אני מחפשת שם עם צליל חמוד וגם משמעות יפה, ועם חיבור למקורות.
נגיד אני אוהבת גם את השם גלי וגם קצת נויה אבל חסרה לי משמעות וחיבור למקורות.
איך השם אורי? הלידה אמורה להיות בחודש אדר, ונגיד נקרא שם מלא אורה , שזה מתאים לפסוק ליהודים הייתה אורה ושמחה... (ושם חיבה אורי), מה אומרות?? זאת גם משמעות יפה שמתאימה לחודש וגם שם חמוד. זה יהיה חריג לדעתכן בחינוך חרדי? לא רוצה שירימו גבה...
ואם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע.
וואי תודהההה על זהחוזרת4
לא מבינה כמה התגובה הזאת משמחת אותי!
ואיזה שם מהמם הלני 😁
בבקשה עזרהאנונימושית
אני בתחילת הריון שבוע 8 הריון שלישי מהחזרת עובר
ומשהו לא תקין אולי מישהי מכירה ויכולה לעזור
אני גמורה בצורה קיצונית מרגיש כאילו הגוף שלי שוקל טון ואני צריכה להחזיק את עצמי לא להתעלף כבר שבוע בערך כאילו אין לי טיפת אנרגיה בגוף ברמה הכי קיצונית שאי פעם הרגשתי
כאבי ראש קיצוניים באים והולכים. הראש תמיד כואב אבל פתאום מתחזק ממש
קשה לי להתרכז ואף פעם לא היה לי דבר אפילו דומה לזה בהריונות הקודמים
הייתי במוקד נשים ועשו לי אולטראסאונד והכל תקין ברוך ה וגם הסטיק שתן תקין אני לא מיובשת
מה זה יכול להיות?? אני באמת מתחילה לפחד זה קיצוני מידי כדי להיות תקין פשוט לא מצליחה לתפקד וזה לא שהריונות הקודמים היו קלילים אבל זה פשוט לא תקין
מה לעשות??
עשית בדיקות דם?הריון ולידה
אני אומרת שאם זה מרגיש חריג זה חריג.
לכי לבדוק. אל תוותרי.
מניסיון של הקאות שהרגישו לי חריגות בהריון הראשוןהריון ולידה
שאלתי ואמרו לי שזה הריון וזה נורמלי וככה זה.
המזל שהלכתי לרופא ליתר ביטחון.
הגעתי במצב של הלם- לחץ דם נמוך מאוד מאוד.
הרופא נבהל ממש.
השכיב אותי במקום והכניס עירוי בכמות שבעקרון אסור להכניס כי המצב היה ממש מסוכן.
ומשם כמובן אובחנתי עם היפראמזיס חמור והמשכתי עם כדורים ועירויים.
כשמשהו מרגיש לך לא תקין תבדקי!!
תודהאנונימושית
זה ממש קשה להרגיש שבהריון חושבים שהכל תקין אבל האישה יודעת בדיוק מה תקין ומה לא וכשזה חריג זה חריג
אני לא אוותר באמת שזה מפחיד אותיאנונימושית
כל מה שתארת זועק בדיקות דם זה הכי בסיסישם משתמשת חדשהאחרונה
לבדוק ברזל הומוגלובין ומאגרים וכו
בדיקות דםרקאני
ולחץ דם
כן אני אבקש תודהאנונימושית
את עם פרוגרסטרון ךתמיכה?שמעונה
כי אחת התופעות לוואי זה עייפות
אני עם תמיכהאנונימושית
אבל גם בהריונות הקודמים הייתה אותה ואי אפשר להגדיר את מה שאני מרגישה כעייפות
שם שני לבתאנונימית בהו"ל
מחפשת רעיונות לשם שני לא ארוך, קליל ועם משמעות, לבת. השם הראשון תמימה על שם סבתא ורוצה להקליל קצת ולתת לילדה משהו חדש משל עצמה.
הלוואי יהיו לכן רעיונות טובים בשבילייי, כלום לא מסתדר לי עם השם הראשון 
מהאנונימי מחשש לאאוטינג אחרי שנקרא בשם.
תגובה בסגנוןשירה_11
כם אני רציתי על שם אבא שלי
וכמוך לא רציתי שזה יהיה לפרוטוקול ושייקראו לו בשני השמות
אז אמנם קראתי את זה כשם שני, אבל זה שם שתמיד אנחנו קוראים לו, כך גם הרגלתי את כולם
שזה אמנם שם שני אבל זה לא המלצה זה בא ביחד עם השם הראשון
היסטריההההה-מה אפשר להקפיא לחג????אנונימית בהו"ל
אני לבד עם הילדים בחג בעז"ה
מה אפשר להכין מעכשיו ולהקפיא ושיהיה נורמלי בחג???
אני לא מבינה בזה כלום
ובניתי על להזמין הכל מקייטרינג אבל זה ממש ממש יקר
בראש השנה אצלנו לא אוכלים סלטים בכללהמקורית
בגלל הטעימות של הברכות לא נשאר מקום בבטן
כינים למבוגריםאנונימית בהו"ל
יש לי כינים. איכס.
זו פעם שניה בתקופה האחרונה. פעם קודמת לפני חודשיים בערך.
אני עם כיסוי ראש מלא, יש לי בן מסופר ופעוט עם מעט שיער. אני אבדוק לשניהם, אבל בפעם הקודמת לא היו להם.
מאיפה זה יכול להגיע??
את אולי עובדת עם ילדים?סטודנטית אלופה
גם אני נדבקת. גם בעבודה וגם מהילדים שלי... סיוט😒שיפור
קודם כל124816
כמו שאמרת, לבדוק לילדים רוב הסיכויים שמהם.
אפשרויות אחרות,
אם את עובדת עם ילדים.
או אם נפגשתם עם משפחה/חברים (מתאים יותר לחופש)
שמן רוזמרין כמה טיפות על השיער ממש עוזראוהבת את השבת
אני סבלתי בתור ילדה. אחכ שנים של שקט. ובום איך,שגרה ברוכה
שהבנות נהיו בגילאי יסודי כזה זה בא אלי גם. (אליהם קודם ואז אלי)
ומאז אני לא נפטרת מזה לגמרי .
זה און אנד אוף לפי ההדבקות שלהם. וגם עם כיסוי מלא אני.
אבל אני מנקה אותן מלא ובסוף גרים באותו בית.. מגיעות אלי למיטה וכו' וכו'. וזה עובר..
קיבלתי את זה. מעבירה לי קבוע פעם השבוע מסרק סמיך. לפעמים יוצא יןתר לפעמים פחות. דואגת שיהיה בשליטה . מה עוד יכולה לעשות
אני כמה פעמים נדבקתי מאחיינים שלי / מגיסותלומדת כעתאחרונה
היום ממש כעסתי על הילדיםפה לקצת
לא משהו שרגיל שקורה, בדכ אני מאוד עם סבלנות וגם כשכועסת זה לא ממש צעקות. היום הגזמתי.
הערב קיבלתי וסת
אז אני מבינה שזה פשוט היה הקדמה וכנראה מצב רוח שקשור לזה.
עכשיו אני מלאת רגשות אשמה על הילדים שככה סבלו ממני בגלל משהו שלא קשור אליהם.
אני לא מצליחה להרגע מזה, ומרגישה שאין לי מה לעשות כדי לתקן.
אבל מרגישה שחייבת את זה בשבילם ובשבילי.
מחר אגיד להם שאני ממש מצטערת שככה כעסתי ושהם ילדים טובים ומתוקים. אבל מרגישה שזה לא מספיק כדי לכפר, לא על היחס שלי אליהם ולא על הרגשות אשם שלי.
הם קטנים (הגדול בן 6) ואין לי איך להסביר להם מה קרה.
מה הייתן עושות?
אני לא מצליחה להפסיק לבכות ופשוט ללכת לישון. כל פעם נזכרת איך התנהגתי ומתביישת בעצמי 
קודם כלאנונימית בהו"ל
אני אגיד שאני מבינה אותך מאוד, ומה שאכתוב לא בא בשביל להקטין את מה שאת מרגישה ❤️
ואחר כך אני גם אכתוב, שזה בסדר בעיניי שהילדים רואים שאנחנו טועים לפעמים. כועסים לפעמים.
לי כאדם מאוד קשה למחול על עצמי כשאני כועסת, ואני תמיד רוצה להיות הכי בסדר בעולם ושאצליח תמיד תמיד לשלוט ברגשות שלי.
ובאמת זה נמצא במקום גבוה בסדר העדיפויות שלי והעבודה שלי על עצמי ואני יחסית במקום שבו אני מצליחה לשלוט בכעס שלי, בטח כלפי בעלי.
אז מצד אחד, הילדים רואים בית רגוע, רוב הזמן לא כועסים עליהם וזה מצויין נותן ביטחון.
מצד שני, אני רואה שקשה להם מאוד להתמודד עם מקרים שבו יש כעס, או חריגה מנעימות או עדינות. כי הם לא רגילים לזה.
וממש אחד זה משמח, מצד שני, הם במן בועה שלא תואמת להתנהלות בעולם וזה יקשה עליהם בעתיד
אז זה לא אומר שאני כועסת עליהם בכוונה
וכמובן שנגמרץ לי הסבלנות לפעמים
אבל אם יש מקרים שבהם אני מרגישה שכעסתי יותר ממש שלגיטימי בעיניי, אני שמחה גם על ההזדמנות ללמד אותם על טעויות שאנחנו כבני אדם עושים (במקרה הזה טעות שלי), ואיך להתמודד עם זה שמישהו כועס עלינו.
אני כן אגיד, שלא תמיד נכון כהורים להתנצל בעיניי. וצריך לשים לב האם אנחנו עושים את זה כי זה מה שאנחנו חושבים שנכון לילדים, או שזה מה שיעזור לנו עם המצפון.
מה שאני באה להגיד בסופו של דבר, זה שאנחנו בני אדם. ואילו אם לא התכוונו, ואם לא היינו עושים את זה מלכתחילה, טוב שהילדים יכירו אותנו גם כבני אדם. זה יכול ללמד הרבה.
איך להמשיך עם זה מחר - זה שלך. את יכולה להתנצל אם את חושבת שזה משהו באמת חריג. ואת יכולה גם לא. זה ממש תלוי דינמיקה ומקרה.
אבל זה לא צובע הכל ולא צובע את כל האימהות שלך בצבע אחד, ושימי לב לא לשקוע בזה יותר מידי
האמת מדהים שזה קורה רק לעיתים רחוקותשיפור
אצלי זה לגמרי קורה מדי פעם. אם אני מרגישה שזה לא פרופורציונלי אז אני מתנצלת אחר כך. ובכללי זה בדיבור עם הילדים שאני לפעמים צועקת כשלא צריך וזה משהו שאני משתדלת לעבוד עליו.
נגעת לי בלבאפונה
האנונימית הראשונה כתבה לך מקסים, אני מאד מסכימה איתה.
לא טוב לכעוס על הילדים ובטח שלא להתפרץ עליהם. אבל גם הורה אידאלי עם 100% שליטה (לו יצויר, כן?) זה לא טוב.
אנחנו יצורים של קשר. אנחנו זקוקים לקשר, זה צורך הישרדותי ממדרגה ראשונה - יותר ממזון, יותר ממחסה... לדעת שיש מי שאוהב ודואג לי ופנוי לטפל בי. גם אנחנו, קל וחומר ילדים שתלויים בנו ולא מסוגלים לדאוג לעצמם.
והדבר שהכי מאיים עליהם, הכי מכניס לסטרס ובהלה, זו פרידה - פיזית או רגשית.
לצערנו החיים מלאי פרידות, אי אפשר להימנע מהן. אבל אפשר לגשר עליהן -
לאסוף את הילד לתוך הקשר בחזרה: לתת הרבה חום, קשר עין, מגע, הזמנה לתלות.
להגיד: אני מצטערת שצעקתי עליך, ראיתי שכל כך נבהלת. הייתי עצבנית אתמול בגלל משהו שלא קשור אלייך. אני אוהבת אותך מאד.
שימי לב שהעיסוק באשמה משאיר אותך בתוך עצמך ומרחיק אותך מהילדים. כשאת אשמה את לא פנויה לקשר.
פרידות בלתי נמנעות שאלה הן הזדמנות בשבילך לעזור להם להסתגל לעולם.
כשהם יגדלו והבוס יתפרץ עליהם וףהם יוכלו להגיד לעצמם: "הוא עצבני היום, זה לא בגללי".
יום אחד הם יצעקו על הילדים שלהם ויוכלו להגיד לעצמם: " אני עצבני היום, מחר יהיה טוב יותר".
קודם כל זה בסדרהבוקר יעלה
זה שזה מצב קיצון אצלך זה כבר טוב שזה לא בשגרה.
כשלי זה קרה פעם, התנצלתי והסברתי שהיה לי יום קשה וזה יצא עליהם ולא מגיע להם.
זה באמת הרגשה איומה כשאת מגיעה לקצה וזה יוצא על הילדים, אבל ב"ה שבכל שאר הזמן את אמא מהממת.
תןדה לכן על התגובות!פה לקצת
שלא תבינו לא נכון, אני כועסת על הילדים. אני גם מרימה ומקשיחה את הקול כשצריך.
אבל אתמול זה באמת היה חריג בכל קנה מידה מבחינתי.
הילדים נבהלו. ראיתי את זה עליהם. ולכן מרגישה את הצורך להתנצל, וגם בגלל שבאמת לא היה שום דבר חריג שהצדיק את זה, הם התנהגו כרגיל. זאת אני שלא הייתי כרגיל, רק שלצערי הבנתי את זה בדיעבד.
ומפחיד אותי שזה יכול להגיע לרמה כזאת. שאני ככה לא מסוגלת לשלוט בעצמי.
באיזשהוא שלב פשוט נכנסתי לחדר וביקשתי מהם לא לבוא אלא לשחק עד שאצא. אבל גם כשיצאתי לא הייתה לי טיפת סבלנות לאף אחד.
זו חוויה מאד קשה לך ולהםכורסא ירוקה.
אני לא יודעת מה את מכניסה במילה לכפר, אבל בשביל ילד הוא רק צריך לדעת שלא מאשימים אותו סתם ושרואים אותו.
הייתי בארוחת בוקר אומרת להם - חמודים, רציתי לבקש סליחה צעקתי עליכם מאד אתמול וזה לא היה באשמתכם. קרו דברים שהלחיצו אותי ונהייתח כועסת. אתם הייתם בסדר. אני מבקשת סליחה ואשתדל באמת שזה לא יקרה שוב.
מבחינתם זה הכל..
זה בסדרoo
שילד נבהל לפעמים
זה תלוי בתדירות
ובמה שקורה אחרי זה
זו הזדמנות טובה
גם להראות דוגמה אישית לילד
מה עושים כשטועים (מתנצלים/ מודים בטעות)
וגם ללמוד לפעם הבאה
מה הטריגרים לאיבוד שליטה/ איך לזהות אותם בזמן/ איך למנוע/ לצמצם אותם
החיים מביאים את כולם לקצוות
וההתנהלות תלויה
ביכולת להודות וללמוד מטעויות
ליישם ולהיות במגמת שיפור
אני גם נבהלתי מתישהו לאן זה יכול להגיע...אוהבת את השבת
רוצה ללכת לסדנת ניהול כעסים כמו ש @קמה ש. המליצה כאן פעם..
דבר ראשון האשמה עצמית זה הכי לא טוב להם ולךשם משתמשת חדשהאחרונה
אני מבינה אותך ממממש
גם כשלי קורה התפרצויות כאלה או טעויות בתגובה שלי אני אוכלת את עצמי
אני אוהבת כנות
בעיני הז חינוכי גם
אומרת להם אחרי זה- אני רוצה לבקש מכם סליחה על שאתמול כעסתי או הגבתי לא יפה
זה בטוח היה לכם ממש לא נעים ואני מצטערת אני לא התכוונתי פשוט היתי עיפה מאוד וטעיתי.
ונותנת חיבוק
האמת הם לרוב לא צריכים הסברים
זה עוהש להם טוב עצם החום והקרבה
וזהו כאן צריך להמשיך הלאה ולא להתחפר
רש''י אומר- איך דרך שאחן בה עקמומיות
בכל דרך שאנינו במזע שלה..וסטח בהורות יש רגעים עקומים יצשטעויות
הכח לשנו
ללמוד מהם ולתקן
ולהמשיך הלאה
זה התמצית והמהות של תשובה
חייבת שתרגיעו אותיאנייי חדשה
יש לי עוד שעה וחצי תור לסקירה מוקדמת.
4 בנות בבית ובן יחיד
ציפייה לא הגיונית לבן ברמה שהלב שלי דופק לקראת הבדיקה.
ברור שאני מחכה לראות שהבריאות בסדר בעז"ה
אבל ממש כועסת על עצמי שזה כל כך מעסיק אותי
למה אני לא מצליחה לקחת את זה בפרופורציות?
אני כל כך רוצה בן ותכל'ס בהיגיון אומרת לעצמי שרוב הסיכויים שזאת עןד בת כי ככה אצלנו...
אוףףףף
מאוכזבת מעצמי ומהציפייה הלא פרופורציונלית.
איך נרגעים? ומגיעים לבדיקה שפויה?
לא יודעת אם יש לזה פתרון קסםיעל מהדרום
לק"י
אבל אולי להגיד תהילים, לנשום עמוק, להתעסק בדברים...
בשעה טובה! ושמה שזה יהיה, שיתקבל בברכה!!
זה ממש מובןכורסא ירוקה.
תני לעצמך להרגיש את זה, וגם ךהתאכזב אם זה מה שתרגישי.
בעה עד הלידה יש זמן ותתחברי לתינוק/ת ולמין שיהיה. מותר בינתיים להרגיש אבל אם חלום לא מתגשם
איך היה?כורסא ירוקה.
תודה לה' אלף פעמיםאנייי חדשה
אז ביקשתי מהרופא מיד כשנכנסתי לא לגלות לי את מין העובר. רציתי להתמודד לבד אם תהיה אכזבה
בסיום הסקירה ביקשתי שירשום על פתק לבעלי
ויצאנו מהבדיקה.
אבל בעלי לא יכל להחזיק את השמחה וגילה לי שזה בן!
תודה ה'
אני עוד מפחדת שלא יהיו טעויותתתתתת🙈
רעיון חמוד! הודו לה כי טוב שהכל בסדר!!!!אוהבת את השבת
ובע"ה שיהיה בריא ומתוק!!!
וואו איזה כיףף!כורסא ירוקה.
שימשיך בבריאות ובידיים מלאות 🧡
וואו בשעה טובה אני כל-כך שמחה בשבילךשושנושיאחרונה
המשך הריון קל תקין ובידיים מלאות
מלא נחת מכולם
כבר מאוחר בשבילך אבל משתפת מה אני עישתישם משתמשת חדשה
אמנם אצלי זה לא בכזה יחס
אבל היה הריון שממש רציתי בן.. לא משנה למה
גם אצלי רוב בנות.
ולפני הבדיקה אמרתי לעצמי שאם זה בת אז הדבר הראשון שאני עושה ביציאה מהרופאה חוץ מלומר תודה שהכל תקין-
זה להזמין בשיין כמה שמלות יפות ומתוקות לתינוקות שבא לי!(טוב לא כל מה שבא לי אבל לפרגן לעצמי)
ותאמיני לי זה מצחיק אבל זה עזר ממש
משהו במתיקות של הבגדי בנות. הקטנטנים והיפים כל כך..ולדמיים עוד גורה קטנה וורודהצכזאת
פשוט עמעם את האכזבה ועשה לי ממצשחשק להכיר אותה
ו..היה שווה!! אימאלה היא החיים לשי באמת בחיים לא זוכרת כזה חיבור לאף אחד
. בטח כן היה אבל באמת אחרי הלידה הלב נפתח בלי קשר לבן או בת.
רעיון מתוקשיפור
איך את תשתפי ♥️שירה_11
גם אם לא קיבלת בשמחה אל תלקי את עצמל