אז אני לא נהנית מהחגים ואפילו קצת שונאת אותם.
כן. זה באמת לא יפה לומר את זה אבל לפעמים בא לי שהחגים יעברו
במיוחד בחודש תשרי האחרון.
אנשים לא יודעים שלהיות בת 27 זה לא להיות כמו בת 25 או 26.
הכאב של הרווקות גודל במיוחד שרואים אנשים שמתחתנים בגיל כ"כ צעיר וכ"כ בקלות ועם אנשים כל כך טובים.
ויש את השדכנים ה"מעודדים" שאומרים שמי שנשאר בגילי זה כל הבררה.
וזה ברור לי שזה לא נכון. אך... לפעמים, שכקשה לי אני חושבת לעצמי שאולי זה נכון? ואז זה כואב ושורף כל כך.
אבל זה לא מה שרציתי לומר כאן.
רציתי לשתף תחושה חזקה שהרגשתי בשבת.
נזכרתי בשירות הלאומי שלי שהייתי לקראת גיל 19. שירתתי בקהילה מדהימה ומגובשת שגם מאד מתאימה לי מבחינה דתית ומאד רציתי להתחתן ולגור בה. היו לי כמה חברות שעשו זאת ולי - ה' החליט ש-לא.
אני זוכרת את הכאב והדמעות כשעזבתי את השירות שאמא שלי הייתה בטוחה שאני בוכה כי אתגעגע והיא לא הבינה שאני בוכה כי אני מיואשת מזה שלא מצאתי את זיווגי ולא נשארתי להיות חלק מהקהילה.
היום, אני רוצה לפנות לאותה בחורה, ממש לפנות אליי ועוד לכמה בנות או בנים שמרגישים שה' לא נותן להם להנשא בזמן שהם רוצים והם מרגישים קנאה ויאוש:
"אני רואה שקשה לך ואת מרגישה שהגעת לסוף העולם. אבל יש לך מושג כמה טוב יתפתח עם השנים? את יודעת כמה שיעורי תורה נהדרים תשמעי ותבני בעצמך כוחות של אמונה וכוחות של דבקות בדרך שלולא היית מתחתנת עכשיו לא היו לך? את יודעת כמה אנשים מיוחדים ושותפות מעניינות תפגשי בשנים הבאות שמהם תלמדי לכבד דפוסי אישיות שונים ולכבד דעות שונות?
את יודעת שתלמדי להיות מורה ותחנכי כיתה? ואשכרה הממוצע שלך בלימודי התואר יהיה 90? את יודעת איזו עצמאות תיהיה לך? ואיך תלמדי לאהוב את מי שאת ולהשקיע בעצמך ובנשיות שלך ? את יודעת שהבחורה שיוצאת עכשיו לדייט תיהיה הרבה יותר משודרגת עם השנים שיעברו? דעי לך: ה' לא עושה דברים סתם! זה לא סתם שיש אנשים שהוא מחתן ואותך עדיין לא. הוא רוצה שתגיעי למקום שמתאים לך, מקום משובח ובשל מקום שבו את בוחרת בחיי נישואין מתוך בגרות, אל תתייאשי, אם תרצי החיים רק יהיו טובים יותר ו... יום אחד גם זה יקרה... ברגע שה' ירצה.."
אז אני עוד לא נשואה, ויוצאת עם בחורים שלא מתאימים לי בד"כ ושהם קצת "מוזרים", אבל אני רוצה לעודד את עצמי ואת בנות ובני ישראל באשר הם מחפשים את החצי השני שלהם ש - השנים עשו איתי טוב! ומי שרק רוצה ומבקש מה' - הוא יודע מה הוא עושה והעיכוב הזה עשה לי פלאים ומי שמכיר אותי (ומזהה אותי כאן) יכול להעיד.
שנשמע בשורות טובות והרבה שמחה וצמיחה ואמונה.
ממני