1. בסדר, צודקת. התכוונתי לאדם דתי כזה. (אני מניח שאנו עוסקים באנשים דתיים). אם שמת לב, ההגדרות שלי באופן גורף היו הגדרות של דברים פרקטיים, ולאו דווקא הגדרות מדויקות. כלומר, לא זה באמת "חיי תורה" - אבל בפועל כשאומרים שרוצים בעל שחי חיי תורה, נראה לי שזו שאלה אחרת ל 'הוא מקפיד על לימוד?' .
אולי זה לא אמור להיות ככה, אבל ככה זה בפועל.
5. לא מסכים בכלל. זה כ"כ לא חשוב ולא משנה דבר לחיי הנישואין. על זה תריבו? אין לכם מה לעשות? אני די בטוחה שזה לא מה שתדברי עליו השכם והערב עם בעלך. ובכל מקרה, היום זה חשוב לך מאד, בשלב זה בחייך (וכחלק מהעניין של בנ"ע שאת מאד מאד נמצאת בתוכו עכשיו) כחי 5-10 שנים ונראה אם זה עדיין כ"כ חשוב לך. אולי כן, ואולי לא. נראה לי שלרוב האנשים זה לא יפריע בגיל כזה. אבל אני לא מכיר אותך אישית.
ואני עומד מאחורי מה שאמרתי. ממלכתי הוא אדם דתי של פעם - נגד הפיכות ונגד מהפכות. הוא גלותי למרות שהוא חי בארץ. כי מבחינתו השלטון הוא לא משהו שמתעסקים איתו, אלא סומכים כל תהליכים טבעיים שיקרו מתוך העם ומתוך הנהגת ה'. 'בינתיים זה מה שיש לנו, וברוך ה' על כך' היא הסימסה השגורה על פיו. ההמלכתי מתנגד למדינה בלב, אבל לעולם לא יעשה משהו נגד הממסד, כי הוא לא מסוגל. הוא גלותי. (כן, אני יודע שזה מעצבן לשמוע את זה, ושבטח לא תסכימי)
הלא ממלכתי שונה. בד"כ הוא מאוכזב מהמדינה בעקבות גרוש הגוש, וככזה מכחיש כל קשר של אמונים. הוא עדיין שמח שיש מדינה, ומודה לה' על כך. וכנראה אפילו חושב שישראל היא "ראשית צמיחת גאולתנו" אבל מודע מאד לפגמים של המדינה, ולא מאמין שההתנהלות הטבעית שלה תקדם את המדינה למקום בו הוא רוצה לראות אותה. לפעמים הוא מרחיק לכת ופורק כל עול של סמכות מדינית. לפעמים הוא מטומטם וחושב שהוא מבין יותר טוב מכולם.
אגב, יש גם קבוצה שלישית, שיש בה לפחות אדם אחד... והקבוצה הזו סוברת שממש לא מעניין אותה אם המדינה הזו היא "ראשית צמיחת גאולתנו" ובכלל לא ברור לה שהמדינה תמשיך להתקיים. מצד אחד קבוצה זו מאמינה שהמדינה היא דבר מבורך מאד, ושרק החילונים היו מסוגלים להקים אותה, כי דתיים לא יכולים ליזום מהפכות, בגלל שהם חיים בתוך מסגרות מובנות, ורק החילונים היו מסוגלים לכך, ולכן טוב שעשו זאת. אבל מצד שני, הגיע הזמן שהדתיים יקחו לידם את ההנהגה, אלא שזה בחיים לא יקרה, כי במדינה שלנו הקרב האמיתי הוא לא בין ימין לשמאל, אלא בין דת לחופש. זה לא קשור ישירות לממלכתי או לא, אבל זה בסופו של דבר שילוב מסוים של שניהם.