~שידוכית~אלעד

גבירותיי ורבותיי,

קבלו את- שידוכית! השפה שתעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים!!

כל שדכן מתחיל נתקל בתופעת ההגדרות. הוא שומע כל מיני רצונות ומושגים מבלבלים שכמעט לא אומרים כלום למי שלא מצוי היטב בעולם השידוכים.

על אני פונה בזאת אליכם, קהל הפנויים-פנויות, בבקשה לפרש את המושגים להלן. אנא עשו העתק-הדבק וכתבו מה שעולה על דעתכם/ן. נתחיל עם ההגדרות הגבריות:

1 "חיי תורה"

2 "דוס"

3 "פתוח"

4 "דוס-אבל-פתוח"

5 "לא-ממלכתי"

6 "גבר-גבר"

7 "ירא שמים"

8 "מקפיד על קלה כבחמורה"

שירשור דומה נפתח בפורום משפחה

בשם ה' נעשה ונצליח, אלעד

אהמ אהמ....מה ידידות
בס''ד

אלעד.
אתה משחק באש!!!!!

=)

תבוא על דינך בקרוב!
מחכה לו..אלעד
למה מה יעשו לי? |מסוקרן|
קטעים איתכם.... חחחח...צבע אדום
ואוו,די זהב
לדעתי ע"ז אפשר לומר (שבת יא א')
"אם יהיו כל הימים דיו ואגמים קולמוסים ושמים יריעות וכל בני אדם לבלרין אין מספיקים לכתוב.."

אבל לפטור בלי כלום גם אי אפשר אז ננסה

1. "חיי תורה" - כל היום לנהל או"ח עפ"י התורה, לא חייב להיות רק סך שעות לימוד התורה ביום (שגם זה חשוב כמובן, כמה שיותר יותר טוב) אלא יותר מזה גם בעיסוקי ה"חול" לנהל או"ח במסגרת התורה.

2. "דוס" - אדם תורני, בעל יר"ש, שואף לקיים קלה כבחורה (עיין 8 לקמן)

3 "פתוח" - הגדרה אלסטית, לפעמים נוגס או מותח את איסורי ההלכה
לא תמיד מסתדר יחד עם הגדרת דוס (וע"ע הגדרה 4)

4 "דוס-אבל-פתוח" - תודני וזה הבסיס, אך עם זאת פתוח לסביבה, להרחיב אפוקים לראות דברים חדשים
אבל דוס זה המהות כלומר לא נכנס לבעיות או מחלוקות הלכתיות בפתיחות לסביבה

5 "לא-ממלכתי" - לא מבין כ"כ בהגדרות ממלכלי ולא ממלכתי - מצטער

6 "גבר-גבר" - סלנג של הסביבה לתאר בחורה בעל כריזמה
לפעמים זה יכול לגבול בערסיות ולפעמים לא (הסלנג במהותו שכונתי)

7 "ירא שמים" - "היסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה'" (ישעיה)
"לעולם יהא אדם ירא שמים בסתר כבגלוי" (תפיל' שחרית) אדם שמשתדל ושואף לקיים את המצוות וכל דרך ודבר שעושה (הן בחול הן בקודש) ומפנים שהם תחת עינו הפקוחה של הקב"ה (דבר זה מקרין על הגדרה 8 לקמן, ונוגע להגדרה 2 לעיל)

8 "מקפיד על קלה כבחמורה" - שואף ורוצה לקיים את השולחן ערוך (או כל ספר פסיקה אחר) + מידות טובות וכד על כל פרטיו ודקדוקיו

יש עוד הרבה מה לומר
אבל זה מה שעולה לי עכשיו
מה ההגדרה של ממלכתי באמת? עוד לא הצלחתי להבין..מנגו
משהו שקשור למדינהדי זהב
ואני ממש לא מבין בזה
מה שחינכו אותי הורי בקטע הזה - זה אני
ממלכתי זה אדםעמית-טליה
שמאמין במדינה אומר הלל בה' באייר
לענ"ד מפריד בין ממשלה למדינה באמת.
יודע להעריך את הקיים ולתקן את המעוות

ומנגד לא ממלכתי זה אדם שאומר שאין לנו מה להודות בה' באייר כי לא קרה ביום הזה שום דבר מיוחד
הוא לא מתלהב להתגייס לצבא וכדומה.

יצאתי קצת לא אובייקטיבית אבל מה לעשות..
יצאת הרבה לא אוביקטיבית...נחת רוח
מנסהעמית-טליה
1. "חיי תורה"- כפשוטו לחיות חיים של תורה.להפוך את התורה לדרך חיים.
לא רק עיניין של לימוד אלא ששיחות יהיו סביב התורה.
לקדש את החול.
מצד שני לא להפוך את הבחורה לחברותא שלך!!

2 "דוס"-בחור צדיק,ירא שמיים,מרבה בלימוד,מקפיד על הלכות,מחפש איך להטיב לעם ישראל בכל מקום שהוא נמצא.

3 "פתוח"-אממ מעלה לי קונוטציה שלילית לי אישית עולה תמונה בראש של בחור שלא מקפיד יותר מידי,מקלל לפעמים וכדומה.

4 "דוס-אבל-פתוח"-אדם צדיק כמו מספר 2 אבל הפתוח כאן זה שהוא גם צוחק ולא כבד.

5 "לא-ממלכתי"-לא מאמין במדינה ובצבא.

6 "גבר-גבר"-קצין בצנחנים?ושלא יגידו שאני צהובה אז גם קצין בגולני זה גבר גבר

7 "ירא שמים"-אדם שמידת הזהירות היא חלק מחייו,הוא בודק את מעשיו,נזהר מלחטוא,אוהב את ה',שומר על צניעות וקדושה.
בדר"כ רואים את זה בעיניים של הבחור אם זה קיים בו או לא (או שזה רק אני..)

8 "מקפיד על קלה כבחמורה-כפשוטו מקפיד על כל ההלכות לא מקל בשום דבר (שאסור להקל) ממילא גם מכיר את ההלכות על בוריין.

יופי של שרשורדודי25
קבל ח"ח

1. חיי תורה - גבר שלומד תורה באופן קבוע, וזה חשוב לו. (כן, כן, אני יודע שזה כולל יותר. אבל זה מה שההגדרה הזו אומרת לדעתי בפועל)
2. דוס - יותר מתאים "תורני" (דוס זה משהו ישן מהמחשב) - אדם שחי "חיי תורה"
3. מרכז חייו נמצא יותר בתרבות הכללית. מוסיקה וסרטים לועזים. השקםת עולם אקדמית מדברת על ליבו לפעמים יותר מאשר השקפת עולם התורה.
4. זה שונה לגמרי מפתוח. פה מדובר על אדם שאין לו גישה יחידה וחד משמעית להסתכלות על העולם. הוא לא רק "קוקניק" או רק "חסיד" או רק "מתנגד" אלא משלב כל מיני דברים, ומוכן גם לשמוע דעות אחרות ושונות, איתן הוא אולי לא יסכים. אבל לשמוע הוא מוכן. הדעות האלו יכולות להגיע גם ממקורות שאינם יהודים מובהקים, כמו האקדמיה או אפילו דעת מקרא... כשהוא נתקל באדם שונה אחר הוא לא חושב שאותו אדם נחות ממנו בגלל דעותיו השונות, אלא פשוט שונה.
5. דבר חסר משמעות בסיסית ביותר לחיי הנישואין. בעיקרון אומר שכל עוד ישראל מונהגת ע"י חילונים הוא לא מרוצה מהמדינה, ולכן הוא שואף להעמיד ראש ממשלה דתי. (גם הממלכתיים רוצים את זה, אבל פחות)
6. שרירי ולא מביע רגשות
7. מקפיד על דברים שאחרים פחות מקפידים עליהם, כמו הסתכלות אסורה ולשון הרע.
8. אמירה כללית שאין מאחוריה יותר מדי, חוץ מהיחס הכללי למצוות. אדם שאם הא מגלה הלכה שלא היה מודע אליה, לא מתייחס לכך בזלזול, אלא מתחיל להקפיד עליה, או שלפחות בודק את העניין, ומוצא דעה מקילה....

אשמח לשמוע הערות על ההגדרות שלי
אפשר להעיר קצת?עמית-טליה
1.אדם שקובע עיתים לתורה?רק הוא?
המורה לנהיגה שלי חילוני לגמרי אוהב ללמוד על תיקון המידות
הוא סיים את מסל"ש יותר מ10 פעמים והוא לומד ביום קבוע שעה סתם כי הוא מרגיש שזה עושה לו טוב
אז הוא חי חיי תורה?

5.לא יודעת לאן אתה משייך את עצמך ואם פעם יצאת אם מישהי שההפך ממך.
אבל זו מישהי עם דעות משל עצמה ואתם מנוגדים זה מפתח ענקי למריבות נון סטופ.מניסיון...
ממלכתי\לא ממלכתי זה הסתכלות על החיים
והסתכלות שונה זה הדבר שהכי צריך להיות משותף בזוגיות
ממלכתי למד ומבין שיש לא מעט דברים שיכולים גם להגיע לא רק מהקודש(יש על זה גמרות שלמות) ואילו אצל לא ממלכתי אין דבר כזה
לכן סובר הממלכתי שיש להעריך את המדינה שקידמה את עם ישראל ומצד שני להתנגד לממשלה ולא לפאר אותה.
גם הממלכתי וגם הלא ממלכתי רוצים מלכות אמיתית(לא ר"מ דתי אלא מלכות!)
אבל ממלכתי מקבל את המצב שקיים יודע שהראש נגזר מלמטה וזו בחירה של בני עמו ומשתדל לפעול מבפנים.
בתור ממלכתית אני רוצה שהממשלה תשתנה לא פחות מכל לא ממלכתי אחר
אבל פועלת בדרך שנראית לי הכי הגיונית ונכונה כדי להביא למלכות ישראל.

סליחה על החפירה.
הבהרותדודי25
1. בסדר, צודקת. התכוונתי לאדם דתי כזה. (אני מניח שאנו עוסקים באנשים דתיים). אם שמת לב, ההגדרות שלי באופן גורף היו הגדרות של דברים פרקטיים, ולאו דווקא הגדרות מדויקות. כלומר, לא זה באמת "חיי תורה" - אבל בפועל כשאומרים שרוצים בעל שחי חיי תורה, נראה לי שזו שאלה אחרת ל 'הוא מקפיד על לימוד?' .
אולי זה לא אמור להיות ככה, אבל ככה זה בפועל.

5. לא מסכים בכלל. זה כ"כ לא חשוב ולא משנה דבר לחיי הנישואין. על זה תריבו? אין לכם מה לעשות? אני די בטוחה שזה לא מה שתדברי עליו השכם והערב עם בעלך. ובכל מקרה, היום זה חשוב לך מאד, בשלב זה בחייך (וכחלק מהעניין של בנ"ע שאת מאד מאד נמצאת בתוכו עכשיו) כחי 5-10 שנים ונראה אם זה עדיין כ"כ חשוב לך. אולי כן, ואולי לא. נראה לי שלרוב האנשים זה לא יפריע בגיל כזה. אבל אני לא מכיר אותך אישית.
ואני עומד מאחורי מה שאמרתי. ממלכתי הוא אדם דתי של פעם - נגד הפיכות ונגד מהפכות. הוא גלותי למרות שהוא חי בארץ. כי מבחינתו השלטון הוא לא משהו שמתעסקים איתו, אלא סומכים כל תהליכים טבעיים שיקרו מתוך העם ומתוך הנהגת ה'. 'בינתיים זה מה שיש לנו, וברוך ה' על כך' היא הסימסה השגורה על פיו. ההמלכתי מתנגד למדינה בלב, אבל לעולם לא יעשה משהו נגד הממסד, כי הוא לא מסוגל. הוא גלותי. (כן, אני יודע שזה מעצבן לשמוע את זה, ושבטח לא תסכימי)

הלא ממלכתי שונה. בד"כ הוא מאוכזב מהמדינה בעקבות גרוש הגוש, וככזה מכחיש כל קשר של אמונים. הוא עדיין שמח שיש מדינה, ומודה לה' על כך. וכנראה אפילו חושב שישראל היא "ראשית צמיחת גאולתנו" אבל מודע מאד לפגמים של המדינה, ולא מאמין שההתנהלות הטבעית שלה תקדם את המדינה למקום בו הוא רוצה לראות אותה. לפעמים הוא מרחיק לכת ופורק כל עול של סמכות מדינית. לפעמים הוא מטומטם וחושב שהוא מבין יותר טוב מכולם.

אגב, יש גם קבוצה שלישית, שיש בה לפחות אדם אחד... והקבוצה הזו סוברת שממש לא מעניין אותה אם המדינה הזו היא "ראשית צמיחת גאולתנו" ובכלל לא ברור לה שהמדינה תמשיך להתקיים. מצד אחד קבוצה זו מאמינה שהמדינה היא דבר מבורך מאד, ושרק החילונים היו מסוגלים להקים אותה, כי דתיים לא יכולים ליזום מהפכות, בגלל שהם חיים בתוך מסגרות מובנות, ורק החילונים היו מסוגלים לכך, ולכן טוב שעשו זאת. אבל מצד שני, הגיע הזמן שהדתיים יקחו לידם את ההנהגה, אלא שזה בחיים לא יקרה, כי במדינה שלנו הקרב האמיתי הוא לא בין ימין לשמאל, אלא בין דת לחופש. זה לא קשור ישירות לממלכתי או לא, אבל זה בסופו של דבר שילוב מסוים של שניהם.
תשובות המומותעמית-טליה
1.בחיים לא שאלתי שאלות כאלה על אנשים שאני עומדת לצאת איתם..

5.כן אני אריב עם בעלי אם הוא יגיד לילד שלי לא להגיד מזמור הודיה בה' באייר
אני גם אריב איתו אם הוא יגיד לו להרים יד על חייל
אני גם אריב איתו אם הוא יגיד לו לא להתגייס לצבא
וזה לא קשור לזה שאני עדיין בתוך בנ"ע(אני שמה על תקן מעבירה סמינריונים אחת ל..ואני מאמינה ומקווה להיות כזאת גם עוד 20 שנה אבל זה לא משנה עכשיו)
בוודאי שאריב עם בעלי (ליתר דיוק לא אהפוך אותו לבעלי) אם הוא יחנך לכפיות טובה כלפי שמיא,אם הוא יחנך להסתכלות מצומצמת,אם הוא ימשיך את חטא ראובן אין לי ספק בכלל.
אידיאלים זה לא איזה תקופה מגניבה בבנ"ע שהולכים להפגנות
זה אמונה זה דרך חיים.
ובזה אני לא רוצה להיות ההפך מבעלי אלא כמוהו בדיוק.

או שאתה לא מכיר ממלכתים או שאתה לא מסמפט אותם ומשמיץ אותם.
קודם כל ממלכתים מיוצאי הרב קוק שהגדילו ומגדילים את תורת הגאולה,שמתנתקים מהגלות שמבינים את הקירבה לגאולה ויודעים שהמדינה היא יסוד כסא ה' בעולם יודעים שיש להם חובה ענקית להוביל כאן להנהיג כאן
החובה הזאת והחינוך הזה שקיים בצורה ענקית ופרח הרבה מאד בשנים האחרונות שמתבטא גם בבנ"ע מגיע מהידיעה שאנחנו יודעים שהממשלה (ממשלה!!לא מדינה!) היא הורסנית ומחריבה ומתוך כך הצעקה שלנו זה להנהיג.
מהצבא,מהתקשורת,מהשלטון מהכל.

כן להתערבב עם העם שלך ולגור במקומות שלו,להקים גרעינים תורניים שימשכו את כולם להתחבב עליהם ללמד אותם ולכבוש את לבבם.
לקרוא להם גלותיים זה הכפשה מטורפת.
חוצמזה שרוב הממלכתים לא קיבלו כל דבר ואמרו אמן לכל מה שנאמר
הרבנים הממלכתים קראו לסירוב פקודה.
המדינה היא חלק מהתורה אבל כמובן שמתחתיו והתורה היא השורש להכל.

זה ההפך מלא ממלכתי שהוא מכליל את הממשלה בתוך המדינה (אעפ"י שרובם עברו את הבגרות באזרחות הם כנראה שכחו את הקטגוריןת)
הרב טל התבטא בעבר ואמר שאסור לנו לגור במקומות שיש שמה חילוניים.
הם מתנגדים לצבא (סומכים על הפרייארים שיטחנו במקומם)
מאמינים שצריך להקים מדינה אחרת צבא אחר (לא פועלים כי יש קצת הבנה הגיונית שזה לא ייתכן)
בקיצור עברנו התנתקות אחת הם בעד התנתקות שתיים הורסנית עוד יותר.

אם אני אריב עם בעלי על סוגיות כאלה?
כן אין לי ספק.

בקשר לקבוצה השלישית,צריך לדעת מה מקומה של המדינה מבורכת או לא.
אם היא כן יש מישהו למעלה שחייבים לו שבח והודיה על צעד נוסף וטוב בגאולה.
בקשר להנהגה זה לא התחדשות זה לקיחה מהממלכתים.

יש בינינו קצר בהתנסחותדודי25
כנראה שפשוט לא הבנתי את כוונתך. אבל אנחנו לא חלוקים, אלא פשוט מגדירים אחרת מה זה "ממלכתי" ומה זה "לא ממלכתי"

מבחינתי ממלכתי זה לא אלה שאמרו לסרב פקודה. זה לא יכול להיות ממלכתי. אם אצלך זה ממלכתי, אז אצלי זה לא ממלכתי, ומכאן ההבדל הגדול בין התיאורים שלנו. אני איתך. אם זו ממלכתיות, אז סבבה.
אבל אצלי ממלכתיות זה משהו אחר. זה יותר התקפלות מול כל גילוי של כוחנות מצד המדינה (הממשלה, בסדר... מבחינתי באמת המדינה היא הממשלה, מודה באשמה. ברור שהעם הוא משהו אחר, אבל גם הוא ברובו לא שונה בהרבה)

בכל מה שאמרת שתריבי עם בעלך, אני דווקא לא אריב עם אשתי, חוץ מהקטע של להרים יד על חייל סתם כך. (ואם זה מוצדק, אז לא אריב)
לא אריב עם אשתי גם על חילוקי דיעות גדולים יותר, אבל בגלל שזה לא עיקר היהדות מבחינתי, וזה יותר עניין ציוני מאשר תורני. זה אולי יפריע לי, כי אני כמוך, מאמין בערכים מסוימים, אבל לא אריב על זה. מה שיותר יפריע לי זה שאשתי תצוטט כל מיני משפטים ואמירות כדי להבהיר את אמונותיה ועקרונותיה. (אל תקחי את זה אישית, אני פשוט סולד מזה באופן כללי)

גרעינים תורניים זה נהדר. (ואני מקווה שגם פרקטי) הגלותיות שהתכוונתי אלי הייתה ביחס לשלטון, והיא נאמרה יותר ביחס למי שלא מוכן לסרב פקודה, למשל.

אם כשאת אומרת "לא ממלכתיים" את מתכוונת לאלה שדוגלים בהפרדה מליאה מהמדינה, אז אני מסכים איתך שמדובר יותר בטפשים מאשר במשהו אחר.
אם כךעמית-טליה
אז יש חלק מאד קטן שהוא ממלכתי

אני בכל אופן מגדירה את עצמי ממלכתית ובעד סירוב פקודה במקרים שזה מתנגש מול התורה.

לא יפריע לך שילדייך לא ישרתו בצבא?
לגיטימי,רק שזה גבול של חרדי.

מקווה שאשתך תבוא עם דעות ותובנות ותדע איך להוכיח את צדקת דרכה כי בכל זאת היא מאמינה בזה לפחות 20 שנה ומאידך גם תדע להקשיב לבעלה ולהבין שהאמת לא בכיס שלה.

בעצםעמית-טליה
אני מקווה בשבילך שהיא תיהיה עם אותו ראש ואותם שאיפות

יש דבר כזה.
מן הסתםדודי25
ככה זה...

ואנשים שופטים ככה מה מתאים להם ומה לא. אני חושב שזה שטויות, אבל בטלה דעתי לדעת כל העולם
דווקא החלק הזה גדולדודי25
הוא בד"כ פחות ישיבתי ולכן פחות מורגש במקומות מסוימים. בהתנחלויות לא תמצאי אותו, אבל בערים בהחלט כן. אלה המפדלניקים הכבדים.

אני זוכר שבתקופת תרום ההתנתקות פוסם מכתב של למעלה ממאה קצינים דתיים האומרים שלא יסרבו פקודה. הם התנסחו בערך בצורה כזו 'למרות שאנחנו דתיים ומאמינים בערכים מסוימים, אנו גם בעל ערכים נוספים... ולכן לא נסרב פקודה' (ואני מאד מקווה שאני לא מעוות את מה שהיה כתוב שם) אישית, הזדעזעתי מאד מהעניין, אבל זה קיים ויותר ממה שאנחנו חושבים.
עוד תוצאה של תרבות המערבעמית-טליה
נפגשתי עם זה כי יש אצלנו הרבה מעלי

אבל עדיין היינו לא מעט מולם

אזמה אני לא ממלכתית?!|חושב|

לא אוהבת שינויים
התוצאה הגדולה ביותר של תרבות המערבדודי25
היא שאנחנו חייבים להגדיר מי אנחנו... זו חשיבה מערבית

הלוואי שיכולנו להיות מושפעים מתרבות המזרח בקטע הזה. לא צריך להגדיר מי אתה - ממלכתי או לא, דתי או לא, כזה או כזה. פשוט לחיות. אחחח, הלוואי.

נגדיר אותך בתור ממלכתית - מוסכם?
למה?עמית-טליה
מה פסול בזה?
גם הקב"ה מגדיר אותנו בתור יהודים ולא אומר לנו חיו את חייכם
אז נכון שיש היום הקצנות כשלכל חצר יש רבי וכובע מיוחד
אבל בכללי זה חיובי לא?

מוסכם מוסכם |הולכת להתמודד עם הבשורה|
יהודי זה לא הגדרהדודי25
זה לאום, או תרבות, או אורח חיים.

הגדרה זה חלוקה של העולם ע"פ השקפת עולם, כשהחלוקה הזו נעשית לתתי קבוצות. למשל, יש ישראלים שהם אזרחי המדינה. בתוכם יש "ימנים" ויש "שמאלנים" - אלה הגדרות. כי אין הבדל באורח החיים שלהם, או במוצא, אלא רק בהשקפת העולם. פה אמנם מדובר בהבדלים גדולים, אבל יש הגדרות שההבדלים ביניהם ממש טפשיים, ומבחוץ לא ניתן להבחין בהם. (תחשבי על זה ככה - את יודעת מה ההבדל בין "דמוקרט" ל"רפובליקן" בארה"ב? אני כמעט שלא. באותו אופן מבחוץ לא יודעים לחלק בין ימני לשמאלני, אלה יש פשוט "ישראלי")

אני לא אומר שזה רעף זו מציאות. גם אני כזה, ותמיד נישאר ככה, כי אנחנו מערביים. אבל זה היה חוסך הרבה כאבי ראש וויכוחים אם היינו יותר בראש המזרחי בקטע הזה...

(היית פעם בבית כנסת מזרחי-מסורתי? אצל האשכנזים יש חלוקה מאד ברורה. יש דתיים-תורניים, דתיים, דתיים לייט, חילונים עם כיפה מקרטון וחילונים גלויי ראש בבית הכנסת. אצל המזרחיים אין הבדלים כאלה כמעט, לפחות אצל המבוגרים שבהם, מי שבא הוא יהודי ובזה זה נגמר, ולא חשוב כמה הוא מקפיד על מצוות, הוא מקבל יחס מכובד של יהודי, וזהו. זה אני מתכוון. אפשר להתווכח אם זה טוב או לא. וגם לי זה לא ברור, אבל ההבדל קיים)
אממעמית-טליה
מנסה לחשוב איך זה בבית כנסת שלנו
כן יש משהו במה שאתה אומר

תרבות מערב? לא חושבהדרדק
דווקא בישיבות כשלומדים עיון כל הזמן מגדירים. בתרבות המערב כל הזמן דוחפים לחוסר הגדרה, חוסר הגדרה לאומית, חוסר הגדרה תרבותית, חוסר הגדרה בכל נושא שיש- תעשה מה בראש שלך כולנו אותו דבר.
אכן, שאיפה גדולה להיות מעל ההגדרות.
הישיבות הן באמת מערביות בצורת החשיבה שלהןדודי25
מבחינה זו. וכולנו כאלה היוםץ בודדים לא חושבים ככה.

ומה שאמרת בקשר למערב שלא מגדיר, זה הפוסט מודרניזציה. אבל זה ביחס ללאום. לא ביחס לדברים אחרים. בצורה כללית כן חושבים בצורה של הגדרות. ובאופן כללי הפוסט מודרניזציה עדיין לא שולטת בעולם, היא מתחזקת, אבל העולם עדיין לאומני. לפחות בינתיים.

הפוסט מודרניזציה היא אנטי לאומניות (לפחות, עד כמה שאני מבין בזה) ולא רוצה ולא מוצאת את ההבדלים בין בני האדם והלאומיות שלהם. כולנו שווים, וערך החיים הוא מעל הכל. זה עניין אחר.

אבל בתוך החיים, כשרוצים להבדיל בין דברים שונים, יש עדיין הגדרות. למרות שאתה צודק, ואולי באמת הפוסט גורר את העולם לתרבות שהיא עם פחות הגדרות, ככל שעובר הזמן. כלומר, זה מתחיל בהגדרות לאומיות שנעלמות מבחינת הפוסט, אבל זה מתקדם לאט לשטחים אחרים
תרום = טרום.  פוסם = פורסםדודי25
לא יפריע לי יותר מידי שילדיי יהיו חרדיםדודי25
למרות שאעדיף שימשיכו בדרכי, כמו כל הורה.

אבל יפריע לי מאד שיהיו חילונים
לי שניהם יפריעועמית-טליה
לא באותה מידה אבל יפריע נורא.

ואני ארגיש שנכשלתי בחינוך..
האמת שאעדיףדודי25
שהילדים שלי לא ירגישו צורך לשייך את עצמם לקבוצה כלשהי כדי לקבל הגדרה אישית. הכי חשוב לי שיהיו עובדי ה' שגם חושבים!
לא הולכים כעדר, ולא נסחפים כשוטים. אלה חושבים ובעלי דעה עצמית.
אמן אמןעמית-טליה
וזה מסוג הדברים שתלויים בהורים.

לפתח לו את החשיבה לשאול אותו שאלות לתת לו לקרוא ספרים ברמה גבוהה
זה כ"כ חשוב!

שנצליח!
אפשר גם להעיר קצת?הדרדק
שניכם מגדירים את ממלכתי בצורה שונה.
את מגדירה את "לא ממלכתי" מי שלא מאצין בצבא ובמדינה, מי שלא אומר הלל. לפי ההגדרה הזו הרב זלמן מלמד והרב דוב ליאור הם ממלכתים.
דודי מגדיר לא ממלכתי בצורה שונה (למרות שלא הבנתי את החילוק האיכותי- אני הבנתי רק חילוק בכמות) ואני יכול לשער שהוא מגדיר את הרב זלמן מלמד והרב דוב ליאור כ- לא ממלכתים.
עקרונית אני חושב יותר בכיוון של דודי- ממלכתי זה מי שמוכן להשפיע רק מבפנים- הוא לא ילחם בצורה לא חוקית כנגד המדינה. מי שלא ממלכתי מאמין במדינה אומר הלל ביום העצמאות אבל יפעל גם בדרכים קצת יותר קיצוניות (הגג בכפר דרום, עמונה) זה יותר השיטה של הרב דוב ליאור והרב זלמן
יש עוד זרמים (תורת החיים) וביניהם אלו שלא אומרים הלל.
לכן אני חושב שיש כאן קצת שיח חירשים (לא לקחת אישית) |מפוחד מסנקציות|..

די דחפתי את האף שלי וגם הצלחתי לחפור בשביל הודעה ראשונה זה די הישג שלילי
אשריךדודי25
הודעה ראשונה יפה מאד... !

וכיוונתה לדעת קטנים (ראה למעלה)
הרב מלמדעמית-טליה
באמת נראה ממלכתי בעיניי

גם הרב שמואל שאומר לעלות למאחזים עפ"י שזה נגד חוקי המדינה

טוב נראה לי שאני ממציאה קטגוריה חדשה
יש ממלכתי,יש ממלכתי תורני ויש לא ממלכתי

בהחלט הודעה ראשונה יפה,ברוך הבא.
תשובות חלקיותיונתן782
1) חיי תורה - שכל ההתנהגות של האדם (במיוחד בין אדם לחברו) מושפעת ממצוות התורה.

2) דוס - אדם שהדת תופסת אצלו מקום מרכזי בחיים (לפעמים בצורה נוקשה ומוגזמת)

3) פתוח - אדם שקשוב למסרים שמגיעים מהסביבה ולא מנסה להתחבא מהם. חשיפת יתר ללא סינון יכולה לפעמים להביא לבלבולים ותוצאות לא נעימות.

4) דוס-אבל-פתוח - אדם שעקרונותיו מבוססים על התורה, אך הוא לא מסתגר בדלת אמותיו ופתוח לשמוע דעות שונות משלו. מעריך את הצדדים הטובים של התרבות הכללית ולוקח משם את הדברים המתאימים (קבל האמת ממי שאמרה, רמב"ם שם שם).

5) לא-ממלכתי - אדם שכופר בטובה שניתנה לנו, וחושב שהגאולה צריכה להתנהל על פי הבנתו בלבד.

6) גבר-גבר - כינוי לאדם בעל תכונות גבריות סטריוטיפיות. ממולץ לא להשתמש בכינוי זה אחרי סיום הצבא...

7) ירא שמים - אדם שהשיקול העיקרי שעומד לנגד עיניו הוא רצון ה', ולא מה הסביבה תאמר.

8) מקפיד על קלה כחמורה - דרגה גבוהה מאד בקיום מצוות שקשה להגיע אליה. צריך להיזהר מאד שלא תבוא על חשבון אנשים אחרים.
מחר מילון שידוכית למין השני?... (:צבע אדום
(לי זה פשוט נשמע יותר מעניין... במחילה..)
בדיוק באתי לשאולאדרת
נראה לי הגדרות הזויות אבל ננסהאליסף ט
1. חיים ששואפים לגעת באידאלים של התורה כל הזמן. כלומר חיים סדירים שהתורה היא המרכיב העיקרי שבהם,לא דווקא ע"י להיות אברך (ואולי דווקא לא להיות אברך) אלא לעבוד,ללמוד וכו' כאשר ברור שבהכל התורה מובילה.

2.שואף לעשות את רצון ה',בא לידי ביטוי גם בחיצוניות (בגדים צנועים,כיפה גדולה,שיער נורמלי ולא בצורות שונות ומשונות וכו').

3.מוכן לקבל דעות שאינן בקו המרכזי של בתי המדרש הדתיים לאומיים,גם דברים שהם בעייתיים ביותר.

4.דוס רגיל באופן כללי,אבל מוכן לשמוע מוזיקה לועזית,לראות סרטים (צנועים),לבלות קצת וכו'-הכל במסגרת ההלכה והתורה.

5. אדם שחוקי התורה אצלו מעל חוקי המדינה,יסרב פקודה בצבא על פקודות שסותרות את חוקי התורה או פודעות ברמת הדת בצבא (פינוי,מדריכות וכו').

6. באמת יש הגדרה כזאת בשידוכים...? לא יודע...

7. ו8. נראים לי אותו דבר פחות או יותר...כפשוטו.
הגדרה במילה אחת ל"ממלכתי":החילזון מהשפן
עבד
בקצרה-מה ידידות
1 "חיי תורה"-מצד אחד נשמע שיא הדוס. מצד שני נשמע כאילו פחות עוסק בלימוד ויותר חי את הרוח.

2 "דוס"-נעשתה זילות של ההגדרה לצערי. היום ב''שידוכית'' לכל בנאדם שני קוראים דוס. אני שומאת את ההגדרה לצדיקים באמת.

3 "פתוח"-קונוטציה שלילית. בחור שהליבראליות והמודרניות עולה לו על הדת.(והוא חושב שזה לגיטימי לגמרי)

4 "דוס-אבל-פתוח"- נשמע כאחד שיש לו עוד תחומי עניין מחוץ לישיבה.

5 "לא-ממלכתי"- מתנחל?זרוק?לא אומר הלל ביום בעצמאות?לא משרת בצבא?נוער גבעות?חבר בפורום של ערוץ 7? בכל אופן-אני לא מולהבת על המונח.

6 "גבר-גבר"-מצ'ואיסט. משחק אותה ''קול''. מתלהב. (בדר''כ ממונה על הרמת הפעילות המוראלית בישיבה)

7 "ירא שמים"-אחחח...שנזכה כולנו באמת

8 "מקפיד על קלה כבחמורה"- צדיק אמיתי=)
אז ככה, אהההם, אההם:אני12345אחרונה
"חיי תורה"- בנפש שלו מרוה ידע, הוא יודע לחיות את החיים פה בצורה שתתן לו להרגעש משמעות ושמחה!

2 "דוס"- בלקסיקון שלו יש הרבה מילים כמו "הבא אמינא" או שאני מעידה שאני לא מבינה....

3 "פתוח"- רואה "סרוגים".
4 "דוס-אבל-פתוח"-שמעבר ל"הבא אמינא " הוא יודע להדבר על איך לפתח ביטחון עצמי בילדים.

5 "לא-ממלכתי"- כיפה גדולה מצמר, חולצה משתרבבת, ציצית עם פתילי תכלת, סנדלי שורש ואצבעות שתמיד בורחות מהן שזוף, אוהב טבע.

6 "גבר-גבר"- אין כזה. חחחחחח! סתם. צנוע-רציני-קשוב-שואל שאלות-ג'נטלמן-הומור. הקיצר- זה מ"חלף עם הרוח". ואולי זה באמת חלף..?!

7 "ירא שמים"- צנוע.

8 "מקפיד על קלה כבחמורה"- נותן הקלות לאשתו. מחמיר עם עצמו.
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfbאחרונה

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfbאחרונה
באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימוןאחרונה

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענואחרונה
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

מסקנה מהיוםאוי טאטע!

לדבר לתקשר לדבר לתקשר לדבר לתקשר

בסוף דברים גם ככה יצאו אז חבל להשאיר אותם בבטן

וברגע שהדברים יוצאים ומקבלים מקום הם נרגעים קצת ומתדייקים

*כמובן חשוב רגישות אהבה ותזמון

מסכימה. זה נראה לי הבסיס לזוגיות טובה.לגיטימי?
לגמרי, ככה כל החייםadvfbאחרונה
וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

אני נתקל ברבה סרטונים, חלקם של AI שמנסיםחסדי הים

לעודד גברים להתחתן עם בחורות צעירות מהם באיזה 20-30 שנה.

לפי דעתי זאת תופעה מטרידה, כי רוב הזוגות האלה לא יצליחו.

אבל מה האג'נדה של סרטונים כאלו?

אם זה היה לשכנע בחורות צעירות, אז הייתי חושב שזה מין נסיון של גברים מבוגרים למשוך בנות שצעירות מהם, אבל הסרטונים שאני רואה פה ושם מופנים כלפי גברים.

מה אתם חושבים שהאג'נדה?

לא מכירה ולא נתקלתי בג'אנר, אולי זה כי אתה בארה"ב?נייקיי
ומדובר בסוג של "שוגר דדי", sugar daddy?
אני גר בארץ ישראל. אולי בגלל שהפלאפוןחסדי הים

שלי הוא יותר צורך מידע מחו"ל.

על כל פנים, זה נראה כמו רצון לקשרים אמתיים, אולי באמת המגמה זה הכסף.

לא נתקלתי בדבר כזהנקדימוןאחרונה

אבל כבר גלוי וידוע שיש כוחות חזקים מאוד שמריצים במערב תופעות שנועדו ליצור כאוס וסטייה חברתית.

ראיתי פעם הרצאה של סוכן ק.ג.ב שערק למערב והוא מסביר את הבחישה הקומוניסטית במערב. השמאל הקיצוני ממשיך בזה, כמו שניתן לראות מכל מיני גופים וארגונים. וכמובן שרוסיה, סין, איראן, קטאר וייתכן שעוד אחרים משקיעים באותו כיוון.

האג'נדה היא פירוק ערכים של חברה מלוכדת, כדי להביא לתסיסה חברתית, שתביא לפיקפוק קולקטיבי בערכי המוסר המקובל באותה חברה, וכך לאפשר כניסה של רעיונות זרים ומתוך כך לשקיעה.

אם אמצא את ההרצאה, אחזור לעדכן.

לאותו סוכן קראו "יורי בזמנוב". זה ביוטיוב.

אולי יעניין אותך