לשניכם. כי סיפרת רק על החוויה הכואבת שלך, ולפי זה, גם בעלך מרגיש רע, ברור, וזה בטח גם כואב לך.
אני לא בטוח שתשובות לשאלות שהעלית באמת ירפאו את השבר.
אני מאמין שאם היה לך אהבה לבעלך ברמה שצריכה להיות, היית מקבלת תשובות לשאלות שהעלית, ע"י החוויה האישית ומעצמך.
תחושתי (וזו תחושה בלבד, גם מפני שמדובר בכלה טרייה) שהכל מתחיל ונגמר בשאלה האחרונה שלך :
לפעמים אני מרגישה שאני מלאה,כך
שאני לא זקוקה למישהו, טוב לי עם עצמי.
מה הערך של חיי נישואין?
(אגב, חשבי עם עצמך, מדוע התחתנת? למה ציפית? זה יעזור לך להבהיר את ריגשותייך, ויכווין לתשובות)
מקורות מחז"ל יש המון, ואפילו פסוקים בפרשת בראשית ועוד, אך לדעתי, זה לא העניין כלל, זה לא משהו שצריך להבין בשכל, זה קודם כל רגש. אם יש אותו, הכל מובן, והפוך. תן לעיוור הסבר כמה חשוב רמזור, הוא לעולם לא יחווה אותו בחוש, ויעבור כביש כעיוור למרות חשיבותו. לכן בדווקא אינני מביא חז"ל.
זה נשמע כמו בעיה שורשית. כמה שיתנו לך כאן חיזוק והסברים, זה אקמול, לא טיפול שורש.
אגב, אני מאמין (ויודע ?) שאת לא היחידה שעוברת את זה, זה קיים אצל זוגות צעירים, וזה ממש פתיר.
אני חושב שככל שתגיעי לייעוץ מוקדם יותר, כך ייטב.
הברירה האחרת היא שהחיים יעשו את שלהם בדרך הקשה, ואולי ישתנו דברים בהמשך, זה כמו להרגיש חולה ולא ללכת לרופא . יש סיכוי שיעבור, ואולי בעוד הרבה זמן, אך יש גם סיכוי שלא.
איזרי כוח, היי חזקה, ואל תחששי ללכת לייעוץ,
החיים האמיתיים והנכונים, יפים במידה שאינך מתארת לעצמך.זה שווה.