אבל לא ברור לי מי המרצה ה~~~ שאישר לך לעשות את העבודה הזו
זה לא נושא למחקר לסמניריונית של סטודנטית לתואר ראשון
זה נושא לעבודה רגישה של פסיכולוגים מנוסים
והתשובה שלך פה הראתה כמה את לא מבינה בכלל מאיפה מתחיל בכלל היחס הנפשי של האנשים שאת כאבם שמת לך לחקור
אולי אני אתן לך משל כדי לעזור לך להבין
בחורה שעברה אונס- לא עלינו
תבוא אליה איזה סטודנטית צעירה ותגיד לה- היי- את מסכימה לספר לי את הסיפור של האונס שעשו לך? כי אני צריכה קצת עזרה לעבודה הסמינריונית שלי... מה את לא מסכימה? קצת טוב לב אין לך? רק תעני לי על שאלון קטן על האונס שעברת...
זה מזעזע- נכון?
עכשיו תביני שמה שאת מבקשת מאנשים זה -טוב נאי לא מתיימרת לומר "בדיוק אותו דבר" כי אי אפשר להשוות כאב ועושק הכבוד האנושי- אבל זה יושב על אותה סקלה...
יש מנגנון טבעי בנפש שנקרא "הדחקה"
מאפשר לנו לא לזכור כל הזמן דברים קשים, מאפשר לשכוח
מאפשר להשאר שפוי גם אחרי חוויות קשות
(וכן- יש מגורשי הגוש שאיבדו א השפיות שלהם מהטראומה... לצערנו ולכאבנו)
כשאת מבקשת ממגורשים למלא שאלון מבחינתך "תמים"- את פורצת את המנגנון הדחקה הטבעי והבריא שלהם
את עושה להם סלט עצום בחיים
אז אני מאחלת לאנשים טובי לב- שידעו למקם את הטוב לב שלהם במקום שלא מפרק להם את החיים בטעות....
אני חושבת שיצאה לך טעות בעיבוד הכאב שלך-
כואב לך- אז את הולכת להציק לאנשים אחרים ולהכאיב להם...
במקום לעשות את מה שכל סטודנטית אחרת עושה בעבודה סמינריונית- וככה הסדר הטוב של העולם- עושה עבודה משנית עם חומרי מחקר ראשוניים שעשו קודמים לה
(אני שבה ומפנה אותך לבירור אצל מוזיאון גוש קטיף בירושלים. לא עולה לי כרגע שמות של חוקרים אחרים כדי להמליץ לך)
אמנם לא גרתי בגוש ולכן אולי יש לך טענה של "מה אכפת לך?" -אז כן- אכפת לי. אכפת לי היום מהאנשים האלו כמו שהיה לי אכפת מהם כשהייתי... אי אז קיצר.
קוריוז-
אתמול בערב בעלי עזר לי לסדר את הבגדי חורף\קיץ\הכל בארון
מצא למעלה למעלה מאחורה בפינה חולצה כתומה- מה זה? הוא שואל אותי, -זה שלי או שלך?
אמרתי לו- תסתכל מקדימה של החולצה, ואז תחזיר אותה למקום שמצאת.
(החולצה קרוע מקדימה, אם לא ניחשתם...)
שיהיה לך בהצלחה במה שתעשי
ואם את עדיין הולכת על זה- הלוואי שתצליחי והעולם יפיק תועלת מהמחקר שלך
ואשרייך שהתמימות שלך על הטוב לב של אנשים לא נסדקה בעקבות המגרשים.