"נהיה נכה מטקס ההשבעה שעשו בישיבה" ???
אנשים נהיים נכים מזה?
לפרק במכות עד כדי נכות ילד בכיתה ט' , זו התנהגות של של שמיניסט דתי בישיבה?
זה המקרה היחיד שקרה אי פעם, או שהיו עוד מקרים שילד בריא הפך להיות נכה
בגלל פוטנציאל-הרג כזה בטקס השבעה?
מישהו העניש אותם?
אני הייתי שמה את הילדים האלה,שהרסו לו את הרגליים, לגור במוסד לנכים ולעשות שם את העבודות הכי קשות
בלי שכר מעבר למחייה בסיסית, ל7 שנים הבאות מינימום, ואחרי זה לעשות צבא.
אני בשוק מלקרוא את זה.
אני למדתי בתיכון חילוני 7 כיתות של 40 ילד במחזור, מלא בבנים מופרעים, אלכוהול וסיגריות, ממש לא מוסד אליטיסטי בלשון המעטה, ולא ידוע לי שב70 שנה שהוא קיים, פירקו מישהו במכות עד שהוא נהיה נכה על כיסא גלגלים.
ובקשר לשאלה שנשאלה,
לי בעצמי יש סעיף רפואי קליל מאוד, אבל גם מגביל, גורם לי לצורך בשעות שינה רבות מהרגיל , ולבעיות בהתארגנות, אז לא הייתי מסוגלת להתמודד עם ניהול משק בית ומשפחה עם אדם שאיננו הולך עצמאית.
בשביל זה האישה צריכה להיות סופר-וומאן וזריזה מאוד, לעשות הכל בבית בלי עזרה של הבעל , ועוד לטפל בו במקרים מסויימים.
ואני לא הייתי מסוגלת לעשות את זה כמו שצריך. אני צריכה המון עזרה מבעלי, ואני לא הייתי מסוגלת להתפשר על בית לא נקי. אני עושה הכל לאט, אבל צריכה שהבית יהיה נקי ומסודר כי אחרת אני לא שלווה.
לא הייתי מסוגלת גם להתפשר על התשומת לב לילדים, שקשה לתת אותה בכמות מספקת אם עסוקים כל הזמן בטיפול בבית כי אין עזרה מהבעל, ואני חייבת שהילדים שלי יהיו נקיים ולבושים נקי. בעל על קביים לא יכול להחזיק תינוק, להכין בקבוק או לקחת את הילד לגינה בעגלה ועוד דברים ... ובגלל המגבלות שלי, אני אחת שחייבת את זה.
לא הייתי מסוגלת לעשות זאת לבד.
לעומת זאת אם הייתי רווקה והיו מציעים לי לא הייתי מתנגדת לצאת עם לקוי שמיעה עם מכשיר שמיעה ,לקוי ראייה שאינו עיוור לגמרי, בחור שצולע, בעל לקויות שפה שונות
או מחלות כרוניות שניתן לחיות איתן והן אינן פוגעות כל כך בתפקוד הפיזי כמו נכות שגורמת לאדם להיות על קביים או על כיסא גלגלים.