בס"ד
איך אפשר לטפל?
זו שאלה כללית מדי אבל ננסה לעזור.
יש כמה אפשרויות:
דיקור סיני
תמציות צמחים לבליעה
עיסוי מגע בטוח (עיסוי הממוקד לטיפול רגשי)
שיטות הרפיה (מדיטצייה, הילינג, דמיון מודרך)
לדעתי, הטיפול הטוב ביותר הוא שילוב של כמה דברים כמו שיחה, דיקור ושיטת הרפיה.
אם מעוניינים בהמלצה למטפלים, נשמח לעזור.
לדעתי האישית הכי טוב - הומאופתיה, עם שמירת התזונה,כמובן.
קודם כל - להתחזק במידת הביטחון.
חוץ מזה, יש לבדוק אם אין מקור אורגני לבעיה ואם יש - לטפל בהתאם לסיבה.
מוזמנת באישי לפרטים על הT.A.T ומח אחד יכול לעזור מאד .
שניהם עוזרים ויכולים לפתור כמעט כל בעיה (ואני ממש לא מגזימה!! זה מניסיון )
חסרים משמעותיים במינרלים ויטמינים שונים, עלולים לגרום לעצבנות/חרדות.
לדוג' מחסור גדול במגנזיום. בבדיקות שגרתיות לא בודקים רמת מגנזיום, ולכן צריך לבקש את זה מהרופא במיוחד.
גם חסר בויטמין B12 עלול לגרום לנ"ל.
תפקוד בלוטת התריס מאד משמעותי למצבי רוח, כשיש יתר פעילות של הבלוטה זה עלול לגרום למתח/חרדות/עצבנות.
יש לך גם נדודי שינה? התכוצויות בשוקיים? אם כן זה עלול מאד להיות חסר במגנזיום.
לא הרבה יודעים אבל הוכח מחקרית שחסר במגנזיום הוא אחד הגורמים למתח/נדודי שינה/חרדות וכמובן גם התכוצויות שרירים, ועוד הרבה סימפטומים גופניים אחרים.
כדאי לך לערוך בדיקות דם מקיפות בכל מקרה.
אבל אם החרדות הן על רקע של תקופה קשה ומעוררת חרדות, כדאי להעזר גם בטיפול תומך פסיכולוגי. וגם אם זה על רקע של תקופות קשות בעבר זה מומלץ. יש שיטה פסיכולוגית קוגנטיבית התנהגותית C.B.T שעוזרת מאד להתמודד עם חרדות ולצאת מהן.
במקרים קשים שהתפקוד נפגע, והאדם סובל, כדאי להעזר בתרופות . התרופות מסוג SSRI מאד יעילות לטיפול בחרדות. הן לא ממכרות, ולא גורמות לתלות, ולאחר תקופת החלמה בהחלט אפשר להגמל מהן בהדרגה. אגב, התרופות הללו עשויות להועיל גם למעי רגיז. (מחקרים הוכיחו שיש קשר מוחי בין ספיגת הסרוטונין למעי רגיז...)
בקיצור, יש הרבה אפשרויות, ולא כדאי לסבול.
רפואה שלמה!
מעקבי סרטונין בדם.
עובד נגד חרדות
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.