מה דעתכם על הטור הזה?מרדכי

בס"ד

טור אישי: כך הפכתי לשמאלני

הוא עיתונאי חרדי, גדל על ברכי ההשקפה הליטאית, כאב את כאבם של הדתיים לאומיים בשעות הקשות של ההתנתקות. אך כיום הוא כותב: "בגלל בנט אני חותך שמאלה" (חרדים)

משה הרמן
|
כ"ג באדר תשעג   13:47  05.03.13
הדפסה

משבר אידיאולוגי: כותב השורות, בבלעין - טור אישי: כך הפכתי לשמאלני
משבר אידיאולוגי: כותב השורות, בבלעין (צילום: באדיבות משה הרמן)

אני אברך ליטאי לשעבר. כיום עובד לפרנסתי.

גדלתי במשפחה  שהינה משושלת רבנים ליטאים. סבי זצ"ל היה במאורעות תרפ"ט וניצל בנס מאימת הפורעים הערבים שטבחו ביהודים ללא רחם. הערבים שניסו לפגוע בו חרטו את הצלקת במשפחתי, היינו ימניים. 

העיתונים החרדים בראי התקופה, אותם קראתי ואת רוחם נשמתי, השרישו בי לאורך שנים את גודל אהבת ארץ ישראל.

אני וחברי הילדים של חורף 88. גדלנו על טורי הדעה בעיתונות החרדית שאמרו לא! לפינוי יישובים הזדהנו בכל ליבנו עם הציבור הדתי לאומי ובעיקר עם ציבור המתנחלים שמוסר את נפשו על אהבת הארץ. כאבנו לקרוא כל טור של שמאלן, התפלצנו מכל הגיג של הוגה דעות שקרא לפנות התנחלויות. זוהי ילדותי, כך גדלתי, כך גדלנו .

והנה, לא האמנו שהוא יבוא אבל הוא הגיע, הגירוש מגוש קטיף. לא הבנו מדוע ולמה מפנים יהודים מביתם, יצאנו להפגין, להזדהות עם אנשי הגוש שפונו, בכינו יחד איתם, היה כואב. כואב מאוד... 

בנערותי נסענו לחברון דרך סמטאות הכפרים הערבים, ישבנו עם השכנים של אורית סטרוק וחיזקנו את עמידתם למען ארץ ישראל. 

אולם בחודש שבט תשע"ג נפל דבר בישראל, גוש הימין התפרק לרסיסים, ונמוג. מי שפירק את הגוש היה לא אחר מאשר אנשי הציונות הדתית שבמו ידיהם הפקירו את עולם התורה בידיהם של הרוצים לתת את כבשת הרש לבוזזים . 

נער הייתי, וגם זקנתי. כיום אני מודה אני וחברי טעינו!

טעינו שהלכנו עם הימין יד ביד וזכינו לקיתונות של רותחין מהשמאל בחסות כלבי השמירה של ישראל. 

וכאן הגיעה נקודת השבר הגדול. כאן צף ועלה מה שידענו כל הזמן - עולם התורה יקר לליבנו יותר מארץ ישראל! 

אם פוגעים בעולם התורה, אז למה לי ארץ ישראל, למה ישובים? אין לנו שיור רק התורה הזאת...

מכיוון שבנט ואנשיו הפקירו את עולם הישיבות לגחמותיו של לפיד שלח וקלדרון אני נאלץ לחתוך שמאלה!

להבא, לא איכפת לנו שיפנו ישובים ביהודה ושומרון. אנחנו לא נזיל דמעות יחד אתכם, להיפך, לא נתעבר על ריב לא לנו. ההפך, אם יציעו לנו ישיבות תמורת יישובים אני וחברי נחזק את התמיכה הישראלית בפינוי ישובים.

נשבר הטאבו, אל תצרפו אותנו לגוש הימין, אנחנו כבר עמוק עמוק נוטעים בגוש השמאל, שמאל שאולי רוצה לעקור יישובים אך לא רוצה לעקור את התורה מישראל.

כן. אני שכאבתי את כאבכם הופקרתי בשעת השי"ן, זאת בשעה שגדולי ישראל זועקים בקול ניחר "הבית נשרף", לא באתם לסייע לנו בכיבוי הדליקה, ליבתם את להבות השנאה והותרתם אותנו חבולים ומוכים.

(מקור)

ליצנות של העיתונאים...עוגי פלצת

דעה בנוגע לא"י איננה עניין למשחקים פוליטיים.

לפעול בקום ועשה בעד החרבת א"י, ועוד מתוך הצהרה, זה חמור אפילו יותר.

אחרי הבחירות יכלו המפלגות החרדיות להיענות לבנט (כך הודו במפורש!) ולייצר יחד כוח פוליטי

לא פחות חלש מהברית כעת של בנט-לפיד.

הם העדיפו לא לעצבן את ביבי בתמיכה בבית היהודי, והתוצאות לפנינו...

(גילוי נאות: אני כותב דברים אלה כמי שכואב את המדיניות של הבית היהודי שמשאירה את החרדים

בחוץ. אלא מאי - כנראה שהאחראים הכי גדולים למצב הזה הוא הפוליטיקאים החרדים עצמם...)

מסכים עם כל מילה^אלעד

ובעיקר על הנאמר בסוגריים

הכותב הוא שקרן אידואלגימושיקו

הוא בכלל יודע מתי נאמר המשפט "הסתדרנו 2000 שנה בלי הגולן ונוכל להסתדר עוד 2000 שנה בלעדיו"?

הוא גדל על שקר כל החיים שלו, הוא לא יודע מה זה תורה הוא לא יודע מה זה ארץ ישראל הוא חי בבועה ובינתים אין לו זכות דיבור.

בקיצור טור שכולו שקרים מתחילה ועד סוף למי שיודע קצת היסטוריה.

ולמי שלא - הציבור הליטאי שנא מכל הלב דת"ל חסידים לא דתיים (או כפי שהם כינו אותם "אוכלי שפנים וחזירים")וכל מי שלא חושב כמותם - והשנאה היתה שנאת מוות(כפשוטה) מכל הלב.

ואפילו לא בשם התורה אלא בשם ה'השקפה הקדושה', מה שגידל דור ללא תורה ולא יראת שמים מלא גאווה וגסות רוח בצורה שלא תיאמן.

ועל זה בדיוק כותב הרב בלוך בבשבע האחרון - הוא כאחד שגדל בתוך הבועה הזו ויצא החוצה זה מאוד כואב לו ..

נ.ב.בילדותי גדלתי באותו מקום שהוא מתאר ומשם הידע הנרחב

עזבו את הדת"ל והחרדיםמשה

נראה אותם מצליחים להשכין שלום בכמה ישיבות מפורסמות, שהמשטרה החילונית מבקרת בהן תדיר ע"מ להרחיק עברייני רכוש וסתם בריונים עם כיפה.

דעתי שצריך לקרוא גם את טור התגובהשלום ש

של אהרון גרנות שמובא שם למטה.

זה מאזן את החשש מפני הפנייה שמאלה של החרדים.

החרדים עוד יודו לנפתלי בנט / אהרן גרנות מגיב

קראתי את שכתבת על מעברך לשמאל וצחקתי. אגב, למה לנקום ב'מזרוחניקים' שנואי נפשך בנושא מצוות ישוב ארץ ישראל? אני מציע לך לנקום בהם ולחלל שבת. אם רק בעקבות כעס כזה או אחר על הסרוגים שנובע מחוסר ידיעת העובדות והסטריה מיותרת החלטת 'לחתוך' למחנה השמאל, תישאר שם ינעמו לך רגבי השמאל

אהרן גרנות
|
כ"ד באדר תשעג   10:38  06.03.13
הדפסה

אהרן גרנות - החרדים עוד יודו לנפתלי בנט
אהרן גרנות (צילום: משפחה)

תגובה למאמרו של העיתונאי משה הרמן

יאמר בראשית, אינני איש הבית היהודי, איני מייצג אותם וגם לא הצבעתי עבורם שכן לאיש חרדי אשר כמוני אין זכות בחירה רק זכות הצבעה ליהדות התורה ג'.

ובכל זאת, הנני תושב קרית ארבע היא חברון החי בשמחה ובטוב לבב עם האנשים האלה ומהדס מתוך שלמות גמורה בין שני המחנות. לנוכח האופנה במחוזותינו להקים קול זעקה מרה וצבועה ולתקוף את חובשי הכיפה הסרוגה ובעיקר את רבני הציונות הדתית ולהעלות גלים של שנאה מעופשת שאיני יודע מהיכן מקורה, לא אוכל לחשות עוד ואני חייב להשיב דבר.

בואו נתבונן מה קרה כאן? האם כבר גורשו תלמידי ישיבת 'חברון' מבית מדרשם? האם הקימו כבר מחנות עקורים לפונביז' (אחד ל'מחבלים' השני ל'שונאים') האם הקיפו שוטרים לבושי שחורים את ישיבת סלבודקא? שום דבר לא קרה! עולם כמנהגו נוהג, בחורי הישיבה באים מידי בוקר לבית המדרש, קול התורה אינו שובת, שום דבר לא יקרה גם הלאה.

'זמן' קיץ יפתח בזמן ואחריו גם זמן אלול ובחופשת בין הזמנים נראה את בחורי הישיבות מטיילים בנחת  בנחלי מדבר יהודה. אנשי הבית היהודי הבטיחו לרבניהם שגם שום דבר רע לא יקרה בהמשך הדרך, רק דברים טובים. התקציבים ימשיכו להגיע לישיבות כרגיל ועוד יותר מכרגיל ואחרי ששני המפלגות יקבלו את תפקידיהם והשרים יתיישבו בלשכותיהם ויאיר לפיד יוכל להציג את ה'הישג' הכביר שלו – ממשלה ללא חרדים,  יתמסמס לו גם עניין מטווה הגיוס.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

הפוליטיקאים החרדים יודעים זאת היטב העיתונאים החרדים יודעים זאת היטב אבל אם אפשר להמשיך להפיץ שנאה נגד ה'מיזרוחניקעס' אז למה לא ואם אפשר להפוך את נפתלי בנט לשונא חרדים ורודפם אז מצוות לשון הרע ורכילות הבאה לידך אל תחמיצנה. הוא הבטיח להפוך לפטרונם של החרדים, לשמור על עולם התורה והישיבות ואפילו הזדמנות של שעה אחת לא נתנו לו. אולי תמתינו רגע, אולי הוא באמת מתכוון לשמור על עולם התורה ואין כוונתו לרדוף חרדים ולומדי תורה ולגייסם לצבא?  אף אחד לא טרח לשמוע מה באמת יש לו לומר. אגב לטענת אנשי הבית היהודי הם דווקא כן פנו לש"ס בניסיון להקים בלוק טכני אחד ונזרקו מכל המדרגות על ידי אריה דרעי. דרעי מכחיש ואין לי כל כלים לבדוק לא את הטענה ולא את ההכחשה. אבל את הכינוי 'בית של גוים' שהדהד עוד לפני הבחירות והפך את כל הציבור היקר והקדוש של סרוגי הכיפה לרפורמים, גויים, שונאי תורה, את זה שמענו גם שמענו.

הלו, נסחפתם

מה קרה בסך הכל – המפלגות החרדיות באופוזיציה. כואב, נכון, אבל "אסון"? "רדיפת עולם התורה"? "אנשי הציונות הדתית שבמו ידיהם הפקירו את עולם התורה בידיהם של הרוצים לתת את כבשת הרש לבוזזים" כותב ידידי משה הרמן. הי, הלו נסחפתם. אז נכון, לא נראה עוד את ר' יעקב ליצמן שניער את האבק במשרד הבריאות והפך אותו למשרד נחשק יושב על כיסאו, אז לא נראה את ר' משה גפני שלנו מנהל בממלכתיות וללא משוא פנים את וועדת הכספים של הכנסת (כולם מודים בזה) אני מודה שזה לא נחמד אבל ככה זה בפוליטיקה. מי שמשתתף במשחק הפוליטי צריך להפנים זאת פעם הם למעלה ופעם אנחנו.

אבל מכאן אני רוצה להתייחס לטענה הצבועה שעולה שוב ושוב במאמרים ובשיחות ומרתיחה את דמי. "היינו איתכם בגוש קטיף, שמרנו על הישובים שלכם ועכשיו אנחנו לא נעשה זאת. אתם גומלים לנו רעה תחת טובה. סליחה? החרדים היו עם ה'סרוגים' בגירוש יהודי גוש קטיף? ההיה או חלמתי חלום. מה נראה לכם שהזיכרון חלש?  עם עובדות אי אפשר להתווכח. טלו בבקשה את התמונות מההפגנות מהתפילות ההמוניות, חפשו בזכוכית מגדלת חרדי אחד לרפואה לבוש שחורים אחד, יוק! אין!!! כמה חרדים בודדים, אני ועוד מספר עיתונאים חרדים שבאו לסקר את הגירוש, זה הכל.

פה ושם כמה קבוצות שבאו לבקר בגוש מתוך סקרנות. כמה דפקו העקורים המסכנים על דלתותיהם של גדולי ישראל שיקראו לתלמידיהם לפחות לבוא לתפילות, לא להפגנות, שיארגו תפילות בישיבות אבל הם  נדחו ברשעות ובגסות על ידי הגבאים שלא נתנו להם אפילו להיכנס , שאלו נא את עסקניהם הם לא יסלחו ולא ישכחו!!. ובגוש קטיף האסון אכן התרחש, שם הסכנה הייתה מוחשית . לא איזה חשש שאולי, שמא. אבל רוב הציבור החרדי התעלם. הסתובבתי אז בחוצות בני ברק, ירושלים, כל הריכוזים החרדים, זה בקושי עניין מישהו. לפחות אל תטען את הטענה השקרית הזאת ותנסה לשכנע אותנו באמיתותה. נכון שאחרי מעשה חברי כנסת חרדים טיפלו בתוצאות, יצוינו לשבח בעיקר ח"כ מאיר פרוש ומשה גפני שדאגו שהעקורים יקבלו תקציבים שיפצו קצת על האסון הגדול שארע להם, אבל מכאן ועד "היינו איתכם ועכשיו לא", הטחו עיניכם. מה נראה לכם שהציבור שכח?

איפה הייתם בגירוש?

אני רוצה להתייחס לגדולי הדור. באסון הגירוש, חטפתי 'ריקושטים' מכל הכיוונים על התנהגותם לכאורה של גדולי הדור שלכאורה לא שעו לבקשותיהם של ראשי גוש קטיף והתעלמו מהם. עיקר החיצים היו מופנים כמובן כנגד כ"ק מרן האדמו"ר מגור שאני הרי חסידו. הסברתי אז לחברי שכשם שאיני בא בטרוניות חלילה כלפי הקב"ה, כך איני בא בטרוניות כלפי גדולי ומאורי הדור שליט"א שאם כך נהגו סימן שנגזרה הגזירה ואין להשיב. היום אני מסביר כך גם כלפי מכתב התמיכה של רבני תקומה. אני סומך על יושרם ושכלם של רבני תקומה ובעיקר מורינו ורבינו רבה של חברון מרן הגאון הרב דב ליאור שליט"א שאין לו בעולמו אלא ד' אמות של הלכה וכל דאגתו נתונה לעולם התורה שאינו דואג לתורה פחות מכל גדול אחר ואם הוא אמר לי שאין לנו מה לדאוג וכי גמרא אחת לא תיסגר ושקל אחד לא יופחת מתקציבי ישיבות וכתוצאה מהמהלכים שנוקט נפתלי בנט יצא עולם התורה החרדי נשכר וכי יש לו נציגים שעליהם ועל יושרם הוא סומך, הריני ניצב לפניו כתלמיד לפני רבו.

קראתי את שכתבת על מעברך לשמאל וצחקתי. אגב, למה לנקום ב'מזרוחניקים' שנואי נפשך בנושא מצוות ישוב ארץ ישראל, אני מציע לך לנקום בהם ולחלל שבת, זה הרבה יותר 'מגניב'. אם רק בעקבות כעס כזה או אחר על הסרוגים שנובע מחוסר ידיעת העובדות והסטריה מיותרת החלטת 'לחתוך' למחנה השמאל, תישאר שם ינעמו לך רגבי השמאל. נסתדר גם בלעדיך. אגב אתה יכול להיות חבר מר"ץ שם בוודאי ישמרו על עולם התורה וידאגו שחברינו ימשיכו לשקוד בבתי המדרש. שמעתי את הרבנית זהבה גלאון תליט"א אומרת זאת במפורש. אם אתה מעוניין יש לי מספיק ידידים ערבים בבל"ד הם יקלטו אותך באהבה. אתה עיתונאי מוכשר, מגזין הכיבוש מחפש כותבים האמן לי אני מקבל אותו בדואר. הצבת בתור ראיה לשמאלניותך החדשה תמונה שלך בהפגנות בלעין, גם בלי 'לחתוך למחנה השמאל' יש לי אלף כאלה ולא רק בבלעין אלא עמוק עמוק במקומות שאף שמאלני עוד לא ניכנס בהם.

לסיום, הייתי אתמול במעון קודשו של מרן הגאון הרב דב ליאור שמעתי שם מישהו מנציגי רבני תקומה שהיה אצל בנט ודיווח לרב. הלוואי ויכולתי לספר את מה ששמעתי, אני רק יכול לומר לכם, אתם עוד תרדו על ברככם לבקש סליחה מנפתלי בנט שעמד במילתו ושמר על עולם התורה החרדי. ועל שנאת החינם הזאת מי ישלם? ה' אחד יודע.

78% אהבו, מה דעתך? מסכים לא מסכים
^^^ אכן, מאמר יותר ראוי לתשומת לבעוגי פלצת

מאשר זה שעליו הוא מגיב.

קטנוניות המעידה על טיפשותבחורצ'יק

אם בנט לא מוצא חן בעיניך תשרוף את ארץ ישראל ותהפוך לאנטישמי.

ואם גפני לא ימצא חן בעיניך ח"ו תשרוף את הגמרא?????

מה זה קשור בכלל???!!!

ומרדכי,האם שנאת בנט הפכה אותך למלמד זכות על חרדי  שמאלני בבלעין?!

אני לימדתי זכות???? מרדכי

בס"ד

איפה ראית פה לימוד זכות? ראית אותי מסכים עם הנאמר? ראית אותי מגיב על זה? סה"כ פתחתי פה דיון על הייחס של החרדים לעניין.

ולא, אני לא שונא את בנט, מלא להסכים איתו ולבקר אותו לשנאה יש דרך ארוכה שאני לא מתכוון אפילו לעשות אותה

"היחס של החרדים" הוא די רב-גווניבצלםאלוקים

ובטח שלא מבוטא ע"י האידיוט הזה.

סלחו לי..מכבדת אידאולוגיה..גם מי שיפנה לשמאל מתוך אידאולוגיה להציל את התורה.

אבל זה לא מה שהוא מציג..

"בנט עשה לי ככה...אז אני שמאל! אונה לך!! "

באמת..רמת פעוטון..רדוד ולא משכנע.

איך שמאלה יציל את "עולם התורה"?בחורצ'יק
השמאל צריך אותנו יותר מהימין...בצלםאלוקים

ואם נחבור אליו הם יסתמו בכל מה שקשור לצבא ,ליב"ה והכל.

מי שרוצה לעשות אתזה בשביל להציל את התורה- זה ערכי ..

אבל בשביל לנקום זה רדוד וחולני.

אפילו שזה מובן

שמעתי הרבה שתמכו מאד בימין וממש כואב להם איך שהם קיבלו בעיטה עכשיו.

אבל אני רואה הרבה סרוגים שמוחים על הדרך של בנט.

אני מקווה..כי לפעמים זה לא ניראה כן.בחורצ'יק

ומהי דעתך באמת בעניין?

שבקטע זה המפלגות חרדיות מתנהגות בטיפשות ובילדותיותמרדכי

בס"ד

כל האיומים האלה על פגיעה בהתנחלויות והחרמת עסקים מיו"ש זאת התנהגות ילדותית, וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על הציווי מהתורה לא תיקום ולא תיטור. 

אני לא מבין את בנט למה הוא הולך על לפיד ודוחה את החרדים, אבל זה עדיין לא מצדיק את כל האיומים האלה ואת כל מה שהם עושים בתור "תגובה" לברית הזאת. אם אני הייתי בראש המפלגות החרדיות הייתי מנסה להידבר איתם ולא לאיים עליהם בכל מיני דברים שיפגעו בין היתר גם באוכלוסיה שאני מייצג. חוץ מי זה שלא הייתי מהסס לשבת באופוזיציה, זה לא כזה נורא.

לגבי המאמר - 

כן, אני מבין את הרגשות של אותו עיתונאי, אבל לא מצדיק אותם

אני מבין שהוא מרגיש נבגד על ידי הציבור הדתי, אבל חשוב לדעת שאם כל הכבוד האישיות נפתלי בנט לא מייצגת לא את הימין האמיתי ולא את הציבור דתי לאומי. נכון, הוא זה שנבחר להנהיג את המפלגה שכביכול מייצגת את הציבור הימני ואת ציבור המתנחלים, אבל הוא מייצג אותם רק בכנסת, לא יותר מכך.

אם הוא נהיה שמאלני בגלל "הבגידה" של מחנה הימין, אז יש לא בעיה חמורה וכנראה שהוא חייב לחזור להיות אברך שוב בישיבה ולעזוב את מקצוע העיתנואות (לא ידעתי שלהיות עיתונאי מחייב להיות שמאלני), אם הוא היה לומד את הדברים לעומק הוא היה מבין שגם אם הוא מרגיש נבגד וגם עם חבורת מזרוחניקים תקפה אותו ברחוב בזריקת עגבניות, זה ממש לא מצדיק לשנות את הדעות.

ואת האמת -

יכול להיות שהטור הזה זה עוד אחד מהאיומים של אחדים מהציבור החרדי בעקבות הברית -

ויכול להיות שכל מטרת הפרסום זה כדי להפעיל לחץ כנגד הברית בכך שהם יראו כלפי חוץ שזה מרחיק אותם (=החרדים) מהימין, וזה ירתיע את הימין שצריך כל פיסת תמיכה בו.

נכון, אני יודע שזה נשמע מעט הזוי, אבל במערכת הבחירות הזאת כבר נראה לי שהכל אפשרי

מה שאמרתבצלםאלוקים
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ה באדר תשע"ג 08:42

עריכה: סידור הטקסט שיהיה נוח לעיין

ואת האמת -

יכול להיות שהטור הזה זה עוד אחד מהאיומים של אחדים מהציבור החרדי בעקבות הברית -

ויכול להיות שכל מטרת הפרסום זה כדי להפעיל לחץ כנגד הברית בכך שהם יראו כלפי חוץ שזה מרחיק אותם (=החרדים) מהימין, וזה ירתיע את הימין שצריך כל פיסת תמיכה בו.

כך שמעתי מרבים וטובים.

זה מה שאת בעצם אורמת שמותר לעשות הכל לפגוע~מישי~

במי שבא לך להגיד דברים שאתה לא מאמין בהם והם פוגעים בערכים הבסיסיים ביותר היהודיים על מנת שבחורי הישיבות החרדיות לא יתגייסו לצבא. (שימי לב- לא שלא יהו ישיבות שבני הישיבה יחויבו לעשות שירות צבאי או אזרחי).

בעצם לפעמים נראה לי שזה ככה  אצלכם- מותר לשקר, לרמות,לסחוט כסף העיקר שיהיה תקציב לישיבות ואז אני שואלת איך זה לא לעשות את התורה קרדום לחפור בה ואיך זה ראוי\לפחות מותר לפי התורה.

כנסו זה מדהים לראות 2 צדדים הפוכים למטבע אחתלדבר יפה
תגובה: (אני פעיל עוצמה לישראל)yedidiaz9

א. לא כול הציונות הדתית "הפקירה" את החרדים.

ב. לא בנט ולא לפיד ולא אף אחד הפקירו את החרדים.

ג. החרדים קיבלו את כול זה ביושר.

ד. מיכאל בן ארי, שהוא מהציונות הדתית, והוא איש ימין, הפקיר אתכם? לא!! אז למה לא לחבור אליו?

ובכלל מה הוא מוכר ערכים ותורה בשביל פוליטיקה?!בחורצ'יק

הוא מפחיד אותי? היה ימני..נגד מסירת ארץ ישראל.בנט הציוני דתי ורוב הציונות הדתית מאחרי מפלגתו,לא הכניסו את החרדים לממשלה(שבזה לא הם אשמים.כבר התפרסם שדרעי מנע זאת.) אז זהו .הוא מוכר את התורה פיתאום מותר למסור שטחים..מותר להחריב את ארץ ישראל..מותר לתמוך במחבלים...אין ערכים אין תורה.

כניראה שהוא טיפש .

אלה לדעת החרדים לא ערכי התורהאם היית

איזה מן מעגל טיפשי הולך פה..

כל יום יבוא מישהו חדש ויאמר שהחרדים מוכרים את ערכיהם . ארץ ישראל השלמה מעולם לא היתה ערך חרדי והם חושבים שהיא הפך התורה...

גם הדתיים כנראה לא מכרו את ערכיהם בשביל כבוד ומשרות. היום אנחנו יודעים שלימוד תורה מעולם לא היה ערך עבורם ... וגם לא חינוך יהודי... ולא משפחה גדולה....

הוא לא מדבר על בן ארי?בצלםאלוקים

על בן ארי?אם היית

הוא לא מוכר שום ערך בשביל פוליטיקה.

רק מסדר אותם בסדר הנכון..

תגובהבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ח' בניסן תשע"ג 11:30

עריכה: לא לרדת לפסים אישיים ולזלזל באחר

אני מדדבר על השורה האחרונה השורה וחצי .

לימוד תורה הוא ערך הציונות הדתית.חינוך יהודי הוא ערך.משפחה היא ערך.

שורה שקרית ומטופשת.

וארץ ישראל היא חלק מהתורה.ומומר למצווה אחת מהתורה כמומר לכל התורה כולה.

אתה מצחיק..כי אתה בטח יודע מהי האידאולוגיה החרדיתבצלםאלוקים

אף אחד לא חושב שזו מצווה שאנחנו כופרים בה-

אלא יש שאלה אם זו מצווה או איסור. (כיבוש אר"י במצב של היום).

ויש שאלה של פיקוח נפש שהוא שם את הגדרות.

אני לא מדברת על ד"לים..אבל תהיה ישר בנוגע לאידאולוגיה החרדית לעניין אר"י.

אבל לפנות? ולהרוס מה שבנו? ולחלק למחבלים?בחורצ'יק
זה כן ערכים אצל הדתיים??אם היית

זאת אומרת אתה מצהיר שהם מכרו ערכים בשביל כבוד ג'ובים וכסף??

אף אחד לא מכר.בחורצ'יק
שזה אומר?אם היית

תמורת ג'ובים הם הסכימו שכאן בארץ מי שילמד תורה מעבר ל-5 שנים ישלם על זה מיסים באבי אבות!! ויותקל בסנקציות אימתניות...

תמורת כיבודים הם סיכמו שהחינוך היהודי מדורי דורות הוא לא חינוך ראוי וניתן להוסיף אותו על החינוך החילוני אם רוצים (נדיבות לב רחבה ביותר!!)

בשביל כסף הם סיכמו לקצץ בקצבאות ילדים במיוחד למשפחות ברוכות ילדים....

אז זה לא נקרא למכור?? רק להגיד שתמורת כל הנ"ל מוותרים על חזון ארץ ישראל השלמה זה נקרא למכור??

אלו קשקושיםמוטיז

אני לא חושב שהחרדים "מכרו ערכים" בעניין ארץ ישראל אבל דיברת עכשיו לא לעניין.

כל אחד פה עושה את עצמו.. שואל שאלות מטופשות וטענות מטופשות...

אני מרגיש מגוחך לענות על זה אבל אף דת"ל לא עשה את הדברים בשביל כסף.

כשהם כביכול מסכימים לכך ש"כאן בארץ מי שילמד תורה מעבר ל-5 שנים ישלם על זה מיסים באבי אבות!! ויותקל בסנקציות אימתניות..." הם עשו את זה כי כך לדעתם זה צריך להיות, לא מכרו שום ערך.

הם מקצצים בקצבאות ילדים, (די נו, את בטח כבר מודה שסתם כתבת...) שפוגעות בעיקר בחרדים ולא בהם.. וזה.. אולי בגלל שהם מאמינים בצורה אחרת ובדרך אחרת...? |עושה את עצמו מטומטם|

כמובן, תמיד היו שיקולים אישיים בפוליטיקה, אבל אין שום דבר מיוחד ושום דבר שניתן להצביע עליו...

אולי בחורצ'יק לא צודק בטענה שלו (אגב, הוא מכיר מקרוב חרדים, אבל ממש) אבל טענת טענה לא נכונה, עם אותה הטעות שביקרת את דבריו... 

ואגב, כשכל מיני "הוזי דעות" חרדים מפרסמים טורים מקושקשים ברשת ובעיתונות, וכשיש את הדביל ההוא שהפך לשמאלני בגלל "הבגידה" של בנט.. לא פלא שאנשים חושבי שחרדים "מוכרים ערכים"...

לא מסכים עם בחורציק אבל מה שכתבת טפשי מאותה סיבה. תהיי רצינית.

איזו שטותאלעד

תמורת ג'ובים? תמורת כסף?

אנחנו חיים באותה מדינה עם אותם החדשות??

תזכורת- הם לא ח"כים חרדים שעסוקים בגו'בים ובקומבינות עבור מקורבים.

את עדיין תקועה שם, משום מה.

כאשר מגיעים עם דיעות קדומות...אדם כל שהוא

אז ברור ששס רוצה את משרד הדתות בשביל ג'ובים, ואגודת ישראל את ועדת הכספים בשביל קומבינות, ובאופן כללי החרדים רוצים משרות למקורבים ולכן הם רוצים רבנים חרדים וכסף למוסדות.

ולעומת זאת, לבית היהודי אכפת מהצביון הדתי של המדינה, לכן הם רוצים את משרד הדתות, ורוצים את רבנים ציונים מתוך נאמנות אידיאולוגית, ואכפת להם מהחינוך ולכן הם רוצים תקציבים למוסדות החינוך של הציבור הדת"ל.

כל מילה!!בצלםאלוקים
או שקרן או מנותק לגמרי מהמציאות!הסטלן הקטן
איש קצת טיפש, אבל הטפשות שלו הופכת לזוועתיתמוטיז

כשהיא מתפרסמת בעיתון, עלוב נפש אמיתי. (גם הוא לא מייצג חרדים, ממש לא)

יש מישהו שכן מייצג את החרדים?schk
לא.אלעד

יש כ"כ הרבה סוגי חרדים

וכולם שם עסוקים בלהסביר כמה האחרים בכלל לא חרדים, בעצם.

פחחחחפייגליניזית

בדיחה טובה.

סוף סוף חוש הומור!

ולמי שלא מבין- עשיית את בדיוק אותו הדבר, כשאתה אומר "כל...(החרדים)"

כלומר- אתה אפילו גרוע, ממי שאתה מנסה להציג כאבסורדים, אתה מכליל את כולם בעוול כלשהוא, בעוד אלה שהיצגת-

לא הכלילו, אלא כדברך: "האחרים"...

אין לי כוח להמשיך להתפלסף וגם אין לי זמן, אבל אל תדאג. יש לך חלק גדול עם אלה שפוסלים אחרים, על מנת להצדיק דרכם... (זה לא משו אישי, שימו לב, אני מדגישה- זה לכל אותם אלה המכלילים והשוללים וכו וכו)

בברכה 

כל אדם שהוא. דתי/חילוני/חרדיאם היית

מייצג את עצמו בלבד.

אפילו נבחרי ציבור מביעים ומייצגים את עצמם בלבד.

במיוחד שהרבה פעמים הם אפילו לא מייצגים את הדעה שהציגו במערכת הבחירות שלהם. (דוגמאות לא חסרות...)

כמו שהכותבים בבשבע כותבים ומייצגים את דעותיהם ובהרבה מקרים אתה/אני מסכימים אותם.

ככה גם הכותב הזה מייצג איזו דעה של עצמו.

אבל משיטוט באתרים חרדיים יש עוד הרבה טיפשים כמוהו בציבור החרדי . 

ומה שהוא כן מייצג בציבור החרדי זה המון פחד ממה שהולך לקרות וזעם על זה שדווקא אנשים שיחסית היו קרובים אליהם הם אלה שעזרו לגרימת כל נזק אפשרי לכל יחיד ויחיד בציבור החרדי.. (בנט יכול להמשיך לדבר מילים יפות איך הוא הכי מיטיב עם הציבור החרדי.. שורה תחתונה הוא פגע בגיוס,בדתות,בחינוך,ברווחה,בארנונה,במעונות שכל יחיד ויחיד חרדי לא משנה מה מעמדו עובד/לומד/עשה צבא ירגיש לפחות חלק מהפגיעות...)

אני שונאת לשמוע אותם מתבכיינים.schk

שיתחילו לדאוג לעצמם במקום להתבכיין.

הצעות קונקרטיות?אם היית

איך שידאגו לעצמם?? (דאגו לסדר אותם טוב טוב עד הסעיף הכי קטן שיש... עם פינצטה)

האופציה היחידה שנשארה להם היא להפסיק להיות חרדים ולהפסיק לחנך את הילדים שלהם כחרדים. זו הדרך היחידה שהשאירו להם איך "לדאוג לעצמם".

לעבוד ולהרוויח כסף.schk

ומותר לעבוד בלי לעשות צבא??אם היית

והצבא נוגד את עובדת היותך חרדי.....

ומי שעושה צבא ועובד לא מצאו כל מיני נקודות לגרום לו נזק (חינוך למשל..)

האופציה היחידה הנראית כרגע היא לשנות אמונה. (גם לימוד תורה לשמה לאורך יותר מ-5 שנים הוא אמונה חרדית עוד לא הגענו לזה...)

לפי החוק שרוצים להעביר, אז כן...schk

ואדרבא, שיפסיקו לחיות חיי סחטנות.

יש לכם אידיאלים מפגרים, למה אני צריכה לשלם עליהם?

אתה לא משלם עליהם..אם היית

זו אני ... 

למה אני צריכה לשלם על הלימודים במוסדות הממלכתי דתי כסף נוסף הא??

כל עוד ADMIN לא מצליח להפוך אותנו למדינה קפיטליסטית לחלוטין שבה לא משלמים לאף אחד - מחלקים את תקציבי המדינה לכל האוכלוסיה ביחס לגודלה...

ולא מדובר רק בתקציבים שמשלמים להם בגלל שהם לא עובדים. גם בתקציבי החינוך של בתי הספר לבנות ורק כי יש להם בעיה דתית עם מבחן מיצ"ב מסוים...

ולא מדובר רק בכך שמי שלומד לא רק שלא יקבל שום תקציב . הוא ישלם מיסים גבוהים על כך שהוא לומד ... ואם הוא לא עשה צבא הוא בכלל יממן אותך בסנקציות ובמיסים מוטרפים בלי קשר לגובה הכנסתו...

ובלי קשר ענית לשאלתך הקודמת אמרת "שיתחילו לדאוג לעצמם במקום להתבכיין" והסברת יפה - בבקשה שיפסיקו להיות חרדים. שיפסיקו לשמור מצוות כמו שהם למדו. רק הדרך שלי היא נכונה. ומי שלא יש לו 2 אופציות: להשתנות או לסבול ואפילו שהוא מתבכיין את שונאת זבש"ו!! 

ברוסיה הקומוניסטית או בצפון קוריאה לא היו מנסחים את זה יותר טוב..

והיות ואנחנו חרדים ומוכנים גם למות על האמונה שלנו ולא להשתנות. אני מקווה שלפחות לבכות על מה שעושים לנו יהיה מותר... 

מי שלא מייצר שום דבר למדינה שלא יצפה לקבל ממנהschk

שירותים למיניהם. 

אין לי בעיה שיקבל כסף מתרומות, אם הוא רוצה לחיות על הצדקה. אני יכולה רק לבוז לו.

יש לו אמונה? שימצא מי שיממן אותו.

הם חיים עדיין חיים גלותיים של ״לחלוב את הפריץ״...

וברור שאני אחשוב שרק הדרך שלי נכונה, אחרת הייתי חרדייה.

החרדים מייצרים באופן יחסי לאוכלוסיה??אם היית

תקצב אותם באופן יחסי למה שהם מייצרים.

אני בעד שהחרדים ירימו את הכפפה ויערכו רישום מסודר עם תצהירים כמה מס ישיר (לא כולל מע"מ) החרדים משלמים. את תהיי מופתעת..

ושוב אני מדברת על תקציבים בסיסיים שמקבל גם ערבי שהרג יהודים במדינה.

גם רוצחים ואנסים ואלימים...

פשוט כי הם חיים פה במדינה.

אני אפילו לא מדברת על תקציבים מיוחדים.

את יודעת מה אפילו לא על שום תקציב!! רק מיסים יותר גבוהים מכלל האוכלוסיה כעונש על אמונתם..

לא נראה שקראת מה כתבתי.

ושוב - היות שאנחנו לא בצפון קוריאה עדיין. אז זכותך להאמין שרק הדרך שלך היא הנכונה אבל אין לך ממש זכות לכפות מישהו אחר להאמין בצדקת דרכך ולשנות את חייו בהתאם...

ודרך אגב יש לי אמונה. ואני באמת מאמינה שלא תצליחו לשנות אותה. ולכן יופתע מר יאיר לפיד ומר נפתלי בנט וגם ברעב הכי קשה אפילו לפת לחם - החרדים ימשיכו ללמוד. החרדים ימשיכו להיות חרדים.

עברנו את פרעה נעבור גם אותם.

ומול המצב שבו הם העמידו אותנו . יש מצב שהם יעבירו חוק שאסור לחרדים לבכות. ואסור להם להיות יותר שמאלנים ממה שהם היו קודם...

ערבי בכלל לא צריך לקבל תקציב.schk

בין אם הוא הרג יהודי ובין אם לא. מקומו לא כאן.

והגיוני שמדינה תצמצם את המס למי שתורם לה יותר, מאשר מי שלא תורם לה כלל

ורק נהנה מהשירותים שלה.

אז זהו שעד עכשיו זה היה מצומצםאם היית

כמו שהגיוניי בעינייך

ומעכשיו זה לא בכלל. רק מס וסנקציות.... (כלומר גביה עודפת)

ובנוגע לתרומה ביחס למה שהם מקבלים - כבר כתבתי לך את המלצתי. אם רק יעשו רישום מדויק כמה החרדים משלמים מיסים וכמה הם מקבלים בחזרה - כל הלפידים והבנטים למיניהם יבלעו את הלשון...

[רמז בשבילך - אני כמעט לא נפגעת מכל הגזירות החדשות. מעולם לא הייתה לי הנחה בארנונה , מעולם לא קיבלתי הבטחת הכנסה, מעולם לא קיבלתי הטבה לדיור... הילדים שלי בחינוך פרטי לחלוטין... וכו' תביני מזה כמה מיסים אני משלמת...]

ואת סתם מעניינת .. אם ערבי מקומו לא כאן למה לוקחים לו מיסים?? (דרך אגב גם הערבים תורמים רק חלקית אחוז התעסוקה בקרב נשים נמוך בצורה משמעותית ושם לא עושים סנקציות לאישה שלא עובדת רק נותנים העדפה למי שכן ולא מעיזים לקצץ להם אפילו רבע תקציב. רק החרדים צריכים להאבק על כל זכות מינימלית ועל הפירורים שהם מקבלים עוד קוראים להם "סחטנים" )

מבחינתי, מי שמקבל כסף בלי לעבוד הוא סחטן.schk

בין חרדי, דתי או חילוני. 

אין לי מושג כמה מס אתם משלמים, אבל זה מאוד צורם לי,

שהבעל שמתחייב בכתובה לפרנס את אשתו, מסתמך על ההכנסות שלה.

ממש דרך התורה... 

למרות שאני מכניס משכורת מספיק מכובדת, בעלי עדיין הולך לעבוד.

הוא הבטיח לי שהוא יפרנס, אז הוא מפרנס, בלי קומבינות.

בקיצור צורם לך שאני חרדיתאם היית

ומאמינה בדברים אחרים ממה שאת.

ולי צורם שאת דתייה ומעוותת כל מיני הלכות.

מותר שיצרום לך. אבל רק במשטרים טוטליטריים מה שצורם לי ושונה ממני צריך להכחיד.

ואני סיכמתי את זה עם בעלי לפני שהתחתנו והוא לא הבטיח לי שיפרנס עכשיו נרגעת?!?

שום קומבינות הוא לא עשה...

הוא התחייב בכתובה לא לעבוד כדי שיהיה לי פרנסה . אלא לדאוג שיהיה לי פרנסה וזה גם אם אני עובדת ולא הוא (כל מה שקנתה אישה קנה בעלה) .

כמו כן זכותי מרצוני להסתפק בפחות כדי שהוא ילמד.

הסתדרנו עם זה שזה נגד דרך התורה??  

ויש שתי גישות קפיטליזם וסוציאליזם - אבל גם קפיטליסט מושבע (שנראה שזו שיטתך) אמור להסכים על שוויון בפני החוק - קיצוץ ההנחות בארנונה לכל משפחה שבה אחד ההורים לא עובד - זה קפיטליזם. קיצוץ ההנחה בארנונה רק למשפחות שהאבא אברך באיזשהו סעיף - זה אנטי דמוקרטי ודריסת המיעוט....

אין לי שום דבר נגד דריסת המיעוט כשזה נצרך.schk

זכותה של המדינה לתת הנחה בארנונה למי שיותר מתאמץ להחזיר את הכסף.

כמו כן, כל עוד אין לי סמכות, איני יכולה להכריח שום דבר. אני יכולה רק לתמוך בכל מיני רעיונות.

וכן, ע״פ ההלכה הבעל חייב לפרנס את אשתו. וההלכה היהודית אף פעם לא התירה לקבל כסף על לימוד תורה.

אבל, הלכה, נו את מי זה מעניין...

למה חילוני שלא עובד מתאמץ יותר להחזיר את הכסףאם היית

מחרדי שלומד??

למה דתיה שנשארת בבית עם ילדיה מתוך אמונה שאמא לילדים זה טוב מתאמצת יותר להחזיר את הכסף מחרדי שלומד בכולל??

יפה שהבהרת לנו שאת שייכת בדעותייך למשטרים אפלים-- גם קים ג'ונג איל בעד דריסת המיעוט כשיש לדעתו צורך ולכן הוא מקים בצפון קוריאה מחנות עינויים ומוות--

אני מניחה שגם אם יפנו את בית אל או הר ברכה כי זה יהיה נצרך תהיי גם בעד דריסת המיעוט. (אני עם כל זה שאני לא ימנית קיצונית בדעותי - באופן מוחלט נגד פינוי כל אדם שהתיישב בביתו בצורה חוקית. ואם הדבר נצרך מאד מאד לדעת מרבית המומחים - יש לדאוג לפיצוי הולם בכל המישורים - מה שלא קרה בגוש קטיף נניח ששתי התנאים לא התקיימו)

וההסבר שהסברתי קודם אולי בפעם שניה תקלטי.

ע"פ ההלכה הבעל חייב לפרנס את אשתו. לא לעבוד בשביל זה. לו הוא היה יורש ירושה גדולה ולא עובד אלא מפרנס את אשתו בעזרתה ובלי לעבוד היית מבינה שהוא מקיים את חובתו ההלכתית?? תביני שגם אם אשתו עובדת ומביאה לו כסף - לפי ההלכה זה עדיין נקרא שהוא מפרנס אותה ובלי לעבוד בעצמו...

אותה הלכה שקובעת שחובה לבעל לפרנס את אשתו קובעת שכל מה שקנתה אישה קנה בעלה. ולכן זה שאישה עובדת- לפי ההלכה זה עדיין נקרא שבעלה מפרנס אותה!!

היא נראה לי פשוט שונאת חרדים.רק נצח

אם האישה תעבוד, יגידו שזה בניגוד לכתובה,

ואם היא לא תעבוד - יאמרו שהיא לא מפותחתו

וסתם עקרת בית טיפשה וכן' וכו'.

גם אני מתחבט בנושא הכספים המוזרמים לישיבות,

ותוהה אם לא היה  עדיף שהישיבות החרדיות היו

כולם מתבססים על תרומות, כמו שנוהגת העדה החרדית,

וכך היו פוטרים את  המחלוקות סביבי לימודי הליב"ה,

החילונים היו פחות משתוללים על נושא הגיוס והיתה פחות

שנאה.

אבל אני לעולם לא אדבר בצורה מגעילה כזו

על החרדים כמו שאותה גברת עושה.

ברור, אבל הם לא ברשת, והם לא שמאלנים.מוטיז

יש המון אנשים נפלאים ומקסימים (דוקא בגלל צורת החיים החרדית שלהם), אבל הם לא פה.

למעשה...מוטיז

חשבתי על זה כעת, עדיין, האנשים הכי מרשימים שהכרתי מגדירים את עצמם חרדים... אם כי זאת לא חכמה, כי לא הסתובבתי הרבה עם ד"לים, חוץ מבערוץ... (ופגשתי בו המון אנשים מרשימים ממש)

בעלון של חב"ד בשבת שעברהפריסביאחרונה

דיברו על זה בדף הראשי. יש כל מיני אנשים שהם חורטים על דגלם משהו מסויים ואנשים אחרים משהו אחר. זה לא אומר שצריכים לחתוך אחד את השני בגלל שדרך מסויימת נדחתה ע"י דרך אחרת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
בהחלטקורא נלהב לשעבראחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

הייתם רוצים להשפיע יותר על מה שקורה במדינה?זיויק
מה המודל שלכם? ההשראה? הדוגמא שהייתם רוצים להיות?
לאחתול זמני

אין לי מושג מה נכון לעשות בשום תחום ויש כל־כך הרבה שיקולים שאיני חשוף אליהם.

אני משפיע טיפונת בתחומים הקטנים שהקב"ה מסר לי ודיי בזה.

הייתי רוצה להיות יותר כמו התנאים והאמוראים.

אני מקבל הרבה השראה מהרש"ר הירש, מהסבא מסלבודקה ומהאמרי אמת.

אין לך מושג מה לעשותזיויק
אבל יש לך מושג מה לא לעשות, לא?

למשל: לא מדינה פלסטינית, לא להכנע במלחמה, לא למדינת כל אזרחיה וכו וכו

תראה כן הייתי שמח אם בית המקדש היה נבנהחתול זמני

בדיוק על־פי נבואת יחזקאל והיינו מקריבים את כל הקורבנות שכתובים שם

אלא שברמה המעשית אני לא יודע להתמודד עם כל המערכת

אולי לתת דבר תורה או חיזוק קטן בבית הכנסת זה כן

יש הלכה שאין ממנים גרי צדק דיינים או מלכים או אחראים על הציבור לכן אני מעדיף את מקומי הקטן.

אתה גר?זיויק
וואו מעריץ
יס איי אם תנקסחתול זמני
הייתי רוצהoo

שיהיה פה יותר טוב

פנימה והחוצה

פנימה

יותר הרמוניה בין גווני הציבור

החוצה

הגנה טובה יותר על הגבולות

לא אני

אני לא פוליטיקאית ולא אשת צבא

אין לי השראה מאנשי ציבור או מאנשי מקצוע שאני לא מכירה אישית

מה שצריך זה אנשי מקצוע טובים יותר שיעשו עבודה טובה יותר

הן בפוליטיקה והן בכוחות הבטחון 

מקסיםזיויק
ודי אוטופי
מה אוטופיoo

שאנשים יעשו את העבודה שלהם

כן זה באמת ציפייה מוגזמת 

שיהיה טוב, הרמוניה וכו'זיויק
אולי @הרמוניה תעזור כאן 😃
חחח היי אני לא קשורה לפוליטיקההרמוניה

אני עוד מנסה לעשות שלום ביני לבין עצמי, לבין בוראי לבין הזולת

עד שאני אגיע לעשייה ציבורית יש עוד זמן

רבנים אנשי אמת זה ההשראה שלי 

זהו שמחתי לעזור כאן😁

מי למשל?זיויק
השמות שמורים במערכת.הרמוניהאחרונה
לא, כי אני לא דיקטטור באופיshaulreznik
ומה לעשות שבמדינה כמו ישראל רק דיקטטור (או סתם מנהיג מפחיד ועצבני כמו טראמפ) יכול לשנות דברים בצורה מהותית. להפוך לפוליטיקאי ממוצע ופעם בעשור לקדם איזו הצעת חוק משנית, זה המקסימום שאזרח רגיל מסוגל לעשות.
או חתרן ותחמן כמו היוריסטוקרטיהנקדימון
אבל לא ענית על השאלה בכלל.
התשובה: הייתי רוצה להשפיע, אבל אין סיכויshaulreznik
בגלל האווירה שנוצרה.
והשפעה על דעת קהל? זה דיקטטורה? חשבתי להפךזיויק
משה פייגלין במידה רבה, אבל לא מוחלטתמשה

כי הוא פוליטיקאי בינוני ומטה, אבל עם יכולת אדירה לקחת רעיונות, לנסח אותם ולהכניס אותם לעומק השיח.

חוץ מזה, יש לי את  הדרכים שלי להשפיע על העולם. אתה כותב באחת מהן.

פייגלין באמת השראהזיויק
מסכים. גם לגבי החסרונות. אבל מה ששלו שלו.

אולי יעניין אותך