לספר להורים, אולי לעוד אנשים - לא אמורה להיות בעיה.
הכלל הוא שחבל ללכת מסביב עם כל מיני רמיזות. פשוט לשאול אותם מתי יהיה להם זמן לשיחה רצינית קצרה באחד על אחד, ולספר איך את מרגישה ומה את מתכננת לעשות.
אצלי אישית זה היה יותר קל - כיוון שהתחלתי לדבר על הנושא עוד לפני שנכנסתי ממש לעניינים האלה, אלא כשחשבתי עם עצמי מתי אני נכנס אליהם. כך שההצגה שלי את מחשבותי היתה באופן טבעי בהדרגה: התחלה ב"התחלתי לפני איזה זמן לחשוב מתי אני מתחיל עם השידוכים", וכמה חודשים אחר כך "דחיתי את זה עד פורים שיעור ג', והוא הגיע... אולי אתחיל עכשיו, בלי לחץ כמובן."
יכול להיות שבאמת נבון ו'רך' יותר להציג את הדברים בצורה מדורגת גם אם את ממש כבר מעוניינת להתחיל.
והפאדיחות - גם אני הרגשתי אותן בהתחלה, אבל אמרתי לעצמי שזה דבר שפשוט אהיה חייב להתרגל אליו 
ובאמת אחרי הפעם-פעמיים הראשונות זה נעשה מביך הרבה פחות.
איך מקבלים הצעות? האמת שלי ממש ממש אין ניסיון בזה - רק עכשיו התחלתי - אבל יש לי ניסיון בלנסות. קרובי משפחה בעיקר; עדיף כאלה לא קרובים מדי, משהו כמו בני דודים ראשונים / שניים וכו'. נראה לי פשוט שיותר טוב יהיה מצידך לפנות לבנים ולא לבנות - הם יכירו יותר מועמדים עבורך.
אם את יודעת איזה סוג איש את מחפשת, את יכולה לחשוב מי מבין מכרייך יכול לקשר אותך לאנשים כאלה. אני למשל, אמנם לא החלטתי, וכנראה זה לא יהיה לי חשוב (לפחות ברמת ההקשבה להצעה), אם הבחורה תהיה מהזרם הגושניקי או החרד"לניקי, מה שנקרא; ברוך ה' אני "מקושר" לשני הצדדים כך שיכולתי לפתוח לעצמי דלתות לכאן ולכאן.
ברכה והצלחה!
אלעזר