זאת אניקיפוד ירוק

שלום,

אני קוראת בפורום הזה כבר הרבה זמן והחלטתי עכשיו לאזור אומץ ולהצטרף לדיונים בעקבות שאלה שמציקה לי כבר המון זמן.

אני בחורה דתיה שגדלה בחברה דוסית מאוד, אבל בשונה מחברותיי ורוב האנשים המקיפים אותי, יש לי ראש יותר פתוח. אני אוהבת לשמוע בעיקר מוזיקה לועזית, אני לא דוגלת בחברה נפרדת, יש לי דעות מיוחדות בתחומי הדת והפוליטיקה בעיקר ואין לי בעיה ללכת עם מכנסיים (אני לא עושה את זה כרגע מסיבות מסויימות שאני לא רואה לנכון להרחיב). אני דיי נחשבת ל"עוף מוזר" בקרב החברות שלי והיו תקופות שזה מאוד הפריע לי אבל לאחרונה התרגלתי ולמדתי לחיות עם זה. חשוב לי לציין שהדברים שאני עושה נובעים מברור פנימי ולא מתוך מרד.

אני מאוד שלמה עם עצמי ועם הדרך שלי, אולם לאחרונה אני מתחילה לחשוש שיהיה לי קושי למצוא בן זוג.

תמיד חלמתי על זה שאתחתן עם מישהו דתי וצדיק, אבל עם ראש פתוח ומקבל כמוני, אבל פתאום אני חושבת- כמה כאלה כבר יש?

הכרתי לאחרונה בחור שמאוד מצא חן בעיני והרגשתי שאנחנו יכולים להתאים, אבל הוא הרבה יותר דוס ממני, אז למה שירצה להכנס לקשר עם בחורה מתוסבכת כמוני? אני בחורה מאוד מקבלת ואין לי בעיה לקבל מישהו שהוא פחות דתי או יותר דתי ממני. אין לי בעיה גם להתגמש בדברים מסויימים אבל הבעיה היא שמלכתחילה בחורים דוסים יעדיפו בחורות דוסיות כמוהם ובנות כמוני, שהן קצת שונות, לעולם ידחקו הצידה. אני יודעת שכשבונים יחד בית צריך שיהיה פחות או יותר אותם שאיפות, אותם השקפות דתיות, אבל זה שאני שונה מבנות דוסיות רגילות מבחינה מסויימת לא אומר שאני פחות צדיקה או אדם פחות טוב. מציק לי שבגלל דברים כאלה לא יתנו לי אפילו הזדמנות.

קודם כל - יישר כח על שהרחבת! עוגי פלצת

כשמחפשים בן / בת זוג לא מחפשים רק אדם טוב.

תסכימי איתי שאת יכולה לדמיין אנשים שהם פשוט אנשים טובים, אנשים דבש ממש -

אבל לא תראי אותם איתך מתחת לחופה רק בזכות זה...

מבחינת מציאות -

ממש לא חסרים בחורים צדיקים ויראי שמיים ששומעים לועזית...

ההתרשמות האישית שלי שדווקא אצל בנות יותר קל למצוא מי שמקפידה בזה...

העניין הוא שלא מדובר רק בלועזית.אלירז
אם אין בעיה ללכת עם מכנסיים
זה גם אומר הקלות בדיני צניעות אחרים?
כמו שרוולים או כיסוי ראש למשל? (שואלת את הפותחת)

ומכנס בהחלט יכול לגרום לבחור "דוס"
(בהגדרות החברתיות המאוד לא ברורות)
להחליט שהוא לא מעוניין.

ויוצא בעצם שהחשש של קיפודית ירוקה,מוצדק.

מצד שני, את חייבת להבין
שאדם מתחתן גם עם דעות ושאיפות
ונקודת השקפה של האדם השני.
אז סביר להניח שבחור ירא שמים
שמקפיד על ענייני הלכה
לא ירצה אישה שהולכת בניגוד להם. לפחות לפי שו"ע.
(גם אם יש לה משנה סדורה ומתקבלת על הדעת)

בכל אופן, במקומך לא הייתי דואגת מאוד
יש הרבה בחוריםשגם הם בסגנון שלך.
אני אפילו מצליחה לחשוב על ניק של בחור מכאן
שנשמע לי מתאים מאוד בסגנון וצורת החשיבה.
אם זה מעניין אותך, דברי איתי באישי.
מה ?? יש בנים ששומעים לועזי???דניאל55

המום המום

ואני עוד חשבתי שתמיד אשאר לבד.... חחלא דוס

תוציאי לך מהראש שאת שונה.~nhykb~

הדמות שלך שאת מתארת אולי שונה בשביל הנוף המוכר לך.. אבל אני מכירה מלא מלא בנות כמוך (וחוץ מהלועזית שזה מתוך אידיאל נשמע שאנחנו די דומות) והבנות האלה באות מחברה מסויימת שגם יש שם בנים כאלה, וכן- גם צדיקים.

בקיצור, נראלי תתחילי מלא להרגיש שונה, להבין שיש עוד הרבה כמוך- בנים ובנות.. ותמשיכי עם מי שאת ובעז"ה תמצאי את האחד =) 

מותר להטיל ספק קלמקשיב_בסבלנות

ב"בירור הפנימי" שעברת?

כמובן שאני לא מכיר אותך ולא יודע מה את עוברת אבל בין השורות נדמה לי ששמעתי שהבית בו גדלת הוא כנראה לוחץ מדי ובעל השקפה צרה מדי בשבילך ובחרת בדרך שתאפשר לך להרגיש יותר את עצמך ולהפסיק להתאים את עצמך למידות הצרות שנכפו עלייך.

את כותבת שחלמת על בן זוג צדיק וראש פתוח.

אני מאמין שיש הרבה מאוד דרכים להיות רחב אופקים ולהכיר ולחיות את העולם הזה בהרחבה גדולה ולא בהימנעות וצמצום, אבל יחד עם זה חשוב גם לזכור שצריך הנחיה טובה כדי לעבור את שדה המוקשים הזה שנקרא העולם הגדול ולצאת בשלום. יש אנשים שלקחו את ההנחיה הזו למקום של הימנעות וצמצום וזה ממש מטריף אנשים גדולים שלא מסוגלים לחיות ככה והם חייבים לפרוץ החוצה. מצד שני יש אנשים גדולים שמחויבים מאוד לתורה ומצוות ומדקדקים בקלה כחמורה ועם כל זאת מצליחים להתמודד עם העולם הגדול.

אני מאמין שאנשים כאלו צריכים באמת למצוא את הדומים להם, לחפש אנשים גדולים אחרים שמתאים להם גם לצאת לעולם הגדול, אבל חשוב לעשות הפרדה גדולה וברורה בין זה לבין העולם הדתי. ייתכן שהעולם הדתי שאת מכירה הוא צר ומעצבן, אבל תאמיני ותזכרי שיש השקפות אחרות שמחויבות ב-100% להלכה ומצליחות להשתלב יופי בעולם הגדול מתוך גדלות רוח ועוצמה, לא מתוך התגוננות מסכנה.

אני מאמין שאנשים גדולים מחפשים להתחבר לרעיונות גדולים. רעיונות שמדברים אליהם, מרגיעים אותם, נותנים להם תחושה של הדרך הנכונה, של עם נבחר, של להיות נבחרת של בני מלכים שמבינה טוב מאוד מה הייעוד שלה ולא נגררת אחרי שאר העולם.

לפני החלטה מהותית של בחירת שותף להמשך חייך, אולי שוה לבדוק אם הדרך שבחרת באה מתוך אידיאל או מתוך בריחה ממשהו מעיק.

כי אם שניכם מסכימים על רעיונות יהודיים אותנטיים אמיתיים גדולים, אני בטוח שזה יגשר על כל שאר הפערים. ואם עדיין ישנם פערים גדולים בענייני השקפה, אולי הדברים באו בעצם ממקום אחר.

אתה טועה בהנחה שלךקיפוד ירוק

הבית בו גדלתי הוא ממש לא בית "צר וחונק" כמו שתיארת, אלא דווקא ההיפך הוא הנכון. אני באה מבית מאוד פתוח שדוגל בברור פנימי מעמיק לפני בחירת הדרך- לברר מה אתה חושב ובמה אתה מאמין לפני שאתה עושה משהו ולא ללכת בדרך מסויימת רק כי מישהו אמר לך שזה מה שצריך לעשות.

זה בלתי אפשרי לתאר פה את עצמי ולהסביר למה אני עושה את מה שאני עושה, אני רק רוצה להבהיר שאני בחורה דתיה ומאמינה, פשוט יותר קשה לי ללכת לפי ההלכה בעיניים עצומות מבלי שאני מבינה את הטעם של מה שאני עושה. וכן, זה בעייתי.

אם אני מבין נכוןפסימי ריאלי

כשאת כותבת 'צדיק' את לא מתכוונת לרמת הדוסיות, שהרי את מחפשת מישהו 'עם ראש פתוח ומקבל כמוני' ומתוך דברייך עולה שאת לא ממש 'דוסית' במובן בו משתמשים במונח הזה. אז למה הכוונה? בעל מידות טובות? ישנם גם רבים שאינם שומרים תורה ומצוות כלל והם צדיקים גדולים במובן הזה. הספקטרום הדתי הוא גם רחב מאד. אז איפה הקושי?

למרות מה שכתבת, יש לי תחושה שאת כן מחפשת מישהו יותר דוס ממך, כי אין הסבר אחר לבעיה שאת מתארת שאת לא מוצאת אותם. פער דתי הוא באמת סעיף מרכזי יותר ככל שרמת הדוסיות גבוהה יותר, ובצדק. עם כל הכבוד, בעיניו של הדוס (ואני לא כותב את זה כמשקיף מן הצד..) המגמה העיקרית בחייו היא לעבוד את ה' בדרך המיטבית והנכונה ביותר, וזאת לפני כל דבר אחר. אז איך יתחתן עם מישהי שלשיטתו מזלזלת ('להתגמש בדברים מסוימים') בדבר ה'? זה יוצר בעיה כפולה: ראשית, זוגיות בריאה מושתתת על הערכה הדדית. אי אפשר להעריך אדם שכל מגמת חייו נמצאת במקום הלא נכון. שנית, הילדים. למי שעבודת ה' הוא הדבר המרכזי בחייו חשוב מאד שילדיו ימשיכו בדרכו. זהו גם חלק מעבודת ה' שלו עצמו, להנחיל את התורה לצאצאיו. ואם האם מזלזלת, איזה מסר יקבלו הילדים? ואם הילדים אכן ימשיכו בדרך האב, האם זה בריא שהם עשויים לראות את אמם כפגומה?

פרשתי בפנייך את מערך השיקולים בנושא הזה כפי שהוא משתקף בעיני. נדמה לי שהלך המחשבה של רוב הדוסים הוא פחות או יותר בקווים האלה. אני מקווה שזה מבהיר למה חלק מהדברים שכתבת שגויים מיסודם. 'אבל זה שאני שונה מבנות דוסיות רגילות מבחינה מסויימת לא אומר שאני פחות צדיקה או אדם פחות טוב'. צר לי, אבל מי שהטוב אצלו נמדד בעבודת ה', בהחלט יראה אדם שעבודת ה' שלו חסרה בעיניו כאדם פחות טוב ופחות צדיק.

אין בכל מה שכתבתי כוונה לבקר את החלטותייך, ששייכות לך ורק את יודעת איך הגעת אליהם. אבל תביני, השקפתם של אחרים מתנגשת עם השקפתך, וזה גורם לכל התמונה להראות אחרת.

ושיהיה בהצלחה!

לגזור לשמור ^^^^שורש וגרביים

אתה דוגמא ממש טובה לדברים שכתבתי בעבר 

אני שמח שהגבת - לקראת נישואין וזוגיות

בא ננסה רגע להבין ולשקף מה אתה אומר:

הנחת היסוד שלך היא ש"עבודת ה' שלי היא הדרך היחידה הנכונה" 

ולכן אין מה ללמוד מאנשים אחרים ובטח שלא להעריך אותם. הרי לא ייתכן לכבד מישהו שחושב אחרת ממני.

ובנושא חינוך הילדים אותו עיקרון:

"לילדים שלי מובטח מקום במחלקה ראשונה בגן עדן אם רק ישמעו בקולי וילכו בדרך שאני מראה להם

כל דרך אחרת היא בהכרח פגומה"

הייתי ממליץ לך לחזק את מידת הענווה שלך ולנסות להקשיב וללמוד גם מאנשים שהם לא בדיוק מפס הייצור שלך.

דבר שני, זוגיות בנויה מ90% תקשורת ושפה משותפת ו10% מרעיונות ואידאלים (וגם זה בהגזמה)

בסופו של יום אתה חי עם בנאדם ומה שקובע הוא הכימיה ויכולת התקשורת ושיתוף הפעולה,

ולכן פער דתי לא צריך להיות הקריטריון העיקרי. (כמובן שזה נכון לאנשים רגילים, שלא מקבלים הוראות משמיים בשידור ישיר)

מקווה מאד שאין הרבה דוסים (ואנשים בכלל) שחושבים כמוך

אתה קצת מדמגג, במחילה.עוגי פלצת

הוא לא שולל קיומו של מרחב דעות שונות.

הוא רק טוען (להבנתי, ואני איתו), שמי שלא מגיע ממחוייבות להלכה הפסוקה

הוא מחוץ לספקטרום הזה בהגדרה.

מי שתופס את הספקטרום הזה כגוון אחד - הוא צר האופקים, במחילה.

הוא לא דיבר על הלכה כדבר עיקרישורש וגרביים
אלא על השונה ממני והיחס אליו
השונה באיזה אופן?עוגי פלצת

בזה שהוא מזלזל בהלכה (או מה שהוא קורא לו: "דבר ה' ") במופגן -

רכיב שאם הוא לא מהותי בהגדרת הזהות של "דוס" באשר הוא,

מה כן?

מצטרף לדיוןמטבחון

א. אתה צודק שניתן ללמוד מאחרים גם אם הם לא בדיוק מפס היצור שלי.

למשל צניעות מחתול.

ב. הוא לא טען שעבודת ה' שלו היא הדרך היחידה הנכונה, אבל אני מניח שגם לך ברור שיש דברים שהם מחוץ לתחום.

חלק מהדברים שהיא מנתה נתפסים אצל הרבה אנשים כזלזול במצוות (במְצָוֵוה?). ממילא אם לא מכירים מראש את האישיות, ההערכה כלפי הבן אדם פחותה. ולכן מראש מי שחושב ככה לא ינסה להפגש עם אחת כזאת. זאת מלבד הסיבות האחרות שהוא מנה בצדק (בלבול אצל הילדים וכדו').

ג. אינני יודע למי מובטח מקום במחלקה הראשונה של גן עדן, ואין זה כל כך ענייני. אבל אם באנו לעולם כדי להוסיף טוב ולעשות נחת רוח ליוצרנו, ברור שנשתדל שהילדים שלנו יוסיפו לעשות טוב בעולם. ומכיוון שברור לנו שדברי מסוימים מוסיפים טוב ואחרים גורעים נשתדל כמה שיותר לדאוג שהילדים יפעלו לפי מה שאנחנו מאמינים. יש לשער שגם אתה תשמח אם הילדים שלך ימשיכו ללכת בדרך שבה אתה מאמין.

ד. הגיוני מאד שזוגיות בנויה על 99% תקשורת ושפה משותפת. אך בהרבה מקרים תקשורת ושפה משותפת מסוגלים להווצר בזכות רקע של חיים ושאיפות דומים.

ה. אינני יודע מה אתה מחפש בזוגיות שלך, אני אשמח מאד עם הזוגיות שלי תהיה זוגיות שמושכת אותי לכיוון יותר רוחני וטוב, ולא להכניס את עצמי מלכתחילה למקום שבו תהיה לי התמודדות יומיומית עד כמה אני מצליח להוביל את עצמי ואת העולם לטוב, ועד כמה להיפך.

(כולנו יכולים לדבר בנחת ולהקשיב בנחת זה לזה, נדמה לי שקריאה בנחת של הדברים שנכתבים כאן יכולה להוריד הרבה מתחים מיותרים)

שורש היקרפסימי ריאלי

אשיב לדבריך כסדרם:

1. 'לגזור ולשמור' - מוסכם.

2. שלושת המשפטים המקובצים בפסקה הזו חסרי כל קשר פנימי. אכן, הנחת היסוד שלי היא שדרכי בעבודת ה' היא הנכונה. אחרת לא הייתי נוהג כך. אני מקווה מאד שאנשים עושים את מה שהם חושבים לנכון ולא את מה שהם חושבים לבלתי נכון. כתבת שמכך נובע שאין מה ללמוד מאחרים. הנחת היסוד בבסיס טיעונך הוא שכל מי שאינו עובד את ה' בדרך הנכונה בעיני אין מה ללמוד ממנו. אני מאמין בגישה שונה. 'איזהו חכם? הלומד מכל אדם" ו"חכמה בגוים - תאמן" למרות, שבעיני לפחות, עבודת ה' של הגוים היא לא משהו. התנית כאן גם את הכבוד והערכה בעבודת ה'. גם כאן אני חולק, ודי שאציין לדברי חז"ל (בברכות יט עמוד ב) שהפליגו לכבד את מלכי אומות העולם, וכן לאליהו שכיבד את אחאב ורץ לפני מרכבתו, על אף שלא מדובר בעובדי ה' גדולים. גם הערכה מצאנו כלפי אחאב שהכריח את עצמו לעמוד בקרב על מנת שלא להחליש את רוח העם. בקצרה, הנחת כאן מספר הנחות יסוד שאני מסופק אם אפילו אתה מסכים איתם.

3. כפי שציינתי, בחרתי בדרך בה אני הולך מכיוון שבדרכים האחרות אני מוצא פגמים, קטנים או גדולים. אתה מוזמן לשכנע אותי עניינית שדרכי היא השגויה. כל עוד לא שוכנעתי בכך זו הדרך הנכונה בעיני, ובהחלט אעשה כל מאמץ שילדי יזכו ללכת בדרך הזאת.

4. אכן, מידת הענווה אצלי טעונה שיפור גדול. חצי נחמה אני מוצא בכך שמדובר בצרת רבים. וגם אתה שותף לצרה זו.

5. לא אכנס איתך לאחוזים. בכל מקרה, נדמה שככל שמדובר באידאל מרכזי יותר בעולמי, כך אני אתקשה לוותר עליו, יהא טיב התקשורת אשר יהא. ואני מעריך שגם אצלך, ואצל כולנו, ישנם ערכים כאלה. האם תתחתן עם גנבת (גנבה?)? נניח שהיא אדם נהדר, והתקשורת ביניכם לעילא ולעילא. מה לעשות, היא נהנית לגנוב. למה לעשות מהאידאלים עניין כזה גדול? אגב, אם זכרוני לא בוגד בי, אתה הענקת משקל כבד מאד לשיקולים טכניים כגון: 'בחורה שמחפשת קצין, או בחור מבוסס או אפילו נראה טוב, לכל אלו יש סיבות הגיוניות ורווחים. (כסף, מעמד חברתי וכו') ובכל העולם זה מתנהל כך'. מה קרה שלפתע התקשורת הפך לעיקר והשיקולים הטכניים נדחקו הצידה?

רוב ברכה

אמנם הסברת את דבריךמטבחון

אבל  אם לצטט מתוך מה שכתבת בעצמך:

אי אפשר להעריך אדם שכל מגמת חייו נמצאת במקום הלא נכון.

אז אפשר להבין קצת את העצבים של שורש.

גם אותי זה קצת הקפיץ.

אז אני אבהירפסימי ריאלי

ניתן להעריך אדם משלל סיבות: נדיבותו, חריצותו, טוב ליבו, ועוד. לכן, ניתן להעריך גם טיפוסים שליליים על תכונותיהם הטובות. אחאב הוא דוגמה מובהקת לכך. בסופו של דבר, גם אם אנחנו מעריכים תכונה כזו או אחרת, אחאב אינו זוכה אצלנו להערכה באופן כללי. ומסיבה ברורה: הוא היה רשע. כך שגם אם אעריך אדם שאינו שומר מצוות על תכונותיו החיוביות, אורח חייו הבעייתי יפגום משמעותית בהערכה הזאת.

.

הקבלה לא רלוונטית בכלל...עוגי פלצת
מה שייך לכאן אחאב?עוגי פלצת

פשוט שמי שנתון ברשעה מוסרית נתון בבעיה מהותית לאין ערוך

מאשר מי שאיננו שומר תורה ומצוות...

ברור שאחאב הוא דוגמה קיצוניתפסימי ריאלי

אבל עיקר הביקורת עליו מצד חז"ל אינה על חוסר מוסריותו, אלא על עשיית הרע בעיני ה'. וזהו המדד העיקרי. ובהיקש אלינו - ובלי להשוות חלילה אף אחד לאחאב - המדד העיקרי להערכת אדם היא לאן חייו מכוונים באופן כללי, ולא תכונות ומידות פרטניות, שגם אם יש להם משקל גדול, אינם העיקר.

מסכימה חלקית-יעלי_א
בכללי אני מסכימה עם התגובות שלך פה.
אני לא מסכימה עם זה שצריך להסתכל בעיקר על השאיפות לעתיד.
אתה אמור להתחתן עם מישהי
שאתה אוהב את איך שהיא *היום*.
גם שאיפות זה דבר חשוב, בהחלט. אבל ההסתכלות היא קודם כל מי היא עכשיו, תכונות ומידות.

לענ"ד.
לא הזכרתי עבר או עתידפסימי ריאלי
עבר עריכה על ידי פסימי ריאלי בתאריך י"ג בניסן תשע"ג 17:13

אורח חיים הוא ההווה. הרי בעתיד יתכן שאורח החיים ישתנה. השאלה לאן החיים מכוונים היא שאלה שנוגעת להווה בלבד.

אולי לא הבנתי אותך נכון.יעלי_א

כתבת: "מדד העיקרי להערכת אדם היא לאן חייו מכוונים באופן כללי, ולא תכונות ומידות פרטניות".

מפה הסקתי שאתה מדבר על שאיפות בעתיד.

אם היום אני מניח תפיליןפסימי ריאלי

זהו בגלל שחיי מכוונים לעשיית רצון ה'. המקום אליו האדם מכוון, מכווינה את התנהגותו בכל רגע נתון.

ומידת המודעות ושימת הלב לכך שהדברים רעים בעיני ה',עוגי פלצת

כפי שיכל היה להיות מודע מלך ישראל בתקופתם של גדולי הנביאים -

לא שייכת להשוואה עם מצבו הרוחני של יהודי חילוני ממוצע בתקופתנו...

(עשיית הרע בעיני ה', דהיינו רשעה וגם חוסר מוסריות.

רשעה של יהודי שמודע לריבונו של עולם, היא כפיות טובה ואטימות לב נוראית

כלפי הקב"ה.)

קודם כלפסימי ריאלי

מה פתאום אתה עורך את מה שכתבת אחרי שהגבתי?! אחר כך קוראים תמימים לא יבינו איך דברי החוכמה שלי משתלבים עם הערותיך. הפסק זאת מיד!

לגבי היחס לחילונים בימינו אני מסכים, וכבר הדגשתי שאין כאן כוונה להשוות אף אחד לאחאב.

'ויעש הרע בעיני ה''= חוסר מוסריות? זה לא ממש ממין הדיון, אבל הנחת כאן כמה הנחות שלפחות לי לא ברורות. מי אמר שיש התאמה בין הישר בעיני ה' למוסר? בכלל, האם התורה וחוקיה מבטאים מוסר, או אדישים למוסר? האם התורה בכלל מתחשבת במוסר? השמדת עמים שלמים, הריגת גוים על גזילת פחות משווה פרוטה - זהו המוסר האמתי, או שיש כאן התנגשות בין ציווי התורה למוסר?

יש לי כמה מחשבות ראשוניות בנושא, ולא אלאה אותך, אבל המשפט שכתבת בעיני תמוה.

זהו המוסר האמיתי, בהחלט.עוגי פלצת

הקב"ה הוא מקור המוסר (בהנחה שאנו מאמינים בו כמובן).

כשציוויים שלו מתנגשים עם המוסר כפי שאנו רואים אותו -

ברי עדיף.

לאיזה משפט כוונתך?

שעשיית הרע בעיני ה'פסימי ריאלי

משמעה חוסר מוסריות, בנוסף לעבריינות הלכתית. המשפט הזה בעיני נטול הוכחה.

בכל אופן, על הדיון הנוכחי כל זה לא ישפיע. גם אם המוסר הטבעי (מקום שהוא לא מתנגש עם ההלכה) הוא חלק מדבר ה', כל עוד האדם מתנהל במוסריות מתוך תחושתו הטבעית ולא מתוך רצון לקיים את דבר ה', אי אפשר לומר עליו שחייו מכוונים למקום הנכון. אין משמעות לאדם שמקיים את כל התורה כולה שלא מתוך רצון לעשות את רצון ה'. כך שמבחינתי האדם המוסרי יקבל הערכה על מוסריותו, אך הפגם המשמעותי אותו אני חוזר ומציין פה עודנו קיים.

מה יש כאן להוכיח?עוגי פלצת

ולמה "בנוסף"?

העבריינות ההלכתית וחוסר המוסריות של אחאב משולבות וכרוכות האחת בשניה.

מה גם, כפי שהדגשתי, שבכל עבריינות הלכתית, כאשר יש מודעות לכבוד ד' וגדולתו,

בפרט בדורו של אליהו התשבי - יש אלמנט חמור ולא ניתן להפרדה של חוסר מוסריות,

שנובע מרמיסה ברגל גסה של הכרת הטובה לקב"ה.

זה מעצים לאין ערוך ואף מגדיר מחדש את החומרה, של אותה העבריינות.

אני מסכים שאדם שלא זכה לנהל את חייו על פי רצון ד' - הוא חסר מאוד, אין ספק.

אבל מידת ההערכה שלי כלפי כל אדם באשר הוא -

זה מה הוא עושה ביחס לסיטואציה בה הוא נמצא,

ביחס לציפיות שלי ממנו.

קשה לי לצפות מיהודי ממוצע שנולד לתוך חילוניות, שיקום מחר בבוקר ויניח תפילין.

אני לא אתחתן עם חילוניה לא בגלל שאינני מעריך אותה כאדם חלילה,

ולא בגלל היותי מתפלל שתזכה להתקרב לד' יתברך - 

אלא כי אני מחפש באישתי פשוט משהו אחר...

יתכן שאחאב היה לא מוסריפסימי ריאלי

אבל לא ברור שחוסר מוסריות רעה בעיני ה'. את זה לא הוכחת, ודווקא אשמח למקורות בנושא. זה לא אינטואיטיבי, אבל אין הכרח שהתורה מצווה עלינו להיות מוסריים. אם התורה, שמבטאת את ציפיותיו של ה' מאיתנו, אינה דורשת זאת, אי אפשר להגדיר חוסר מוסריות כעשיית הרע בעיני ה'.

ושוב - סובייקטיבית, גם אני אעריך מאד את החילוני עליו דיברת. יותר מזה, אני אעריך אותו יותר מהרבה שומרי תורה ומצוות, שלא התקדמו, ואולי אפילו נסוגו, מהמקום בו הם התחילו. אבל אני מדבר כאן במונחים אובייקטיביים. כמו שלא תתחתן עם גנבת, גם אם היא התחילה כרוצחת ועשתה מאמץ עילאי להשתפר ורק לגנוב, מכיוון שאין לך הערכה אובייקטיבית לאורח החיים שלה, אותו דבר נכון לגבי מי שאינו שומר תורה ומצוות.

תשמע, אני גם לא אתחתן עם בחורה שמחפשת בעל אברך,עוגי פלצת

למרות שמבחינת הערכה אובייקטיבית אני מעריץ אותה ממש.

כי זה פשוט לא מתאים...

בסדר גמורפסימי ריאלי

ככל הידוע לי, אין בזה שום סתירה למה שנאמר עד עכשיו. אדם לא רוצה מישהי ברמה דתית גבוהה ממנו. זה לא קשור בכלל לנושא הקודם. הסיבה לפסילת מועמדת ברמה דתית נמוכה יותר אינה זהה לסיבה בגללה פוסלים על רמה גבוהה יותר.

לא בהכרחעוגי פלצת

גם עם מישהי שמקיימת את ההלכה אך נוטה הרבה יותר לקוּלות משאני נוטה

אתקשה לרצות להשתדך...

למרות שאני לא מעיז לשלול את אורח החיים שלה מצד עצמו...

בסדר, נופסימי ריאלי

גם זה לא ממין העניין. אלו ניואנסים, שתלויים בהעדפות אישיות. אני חושב שהדיון הגיע למחוזות ממש לא קשורים.. כתבתי על אדם שבעיני מזלזל/עובר על ההלכה. ברור שישנו ספקטרום שהוא לגיטימי, ופסילות בגלל מיקומים מדויקים בספקטרום הוא נושא אחר לחלוטין.

עם זה אני מסכים לגמריעוגי פלצת

אני לא חושב שהביקורת של שורש וגרביים מוצדקת כלפיך.

היא מוצדקת מאין כמוה כלפי גישות אחרות שאני מכיר במגזר החרד"לי,

אך לא כלפי הגישה שהצגת כאן...

ובזאת נחתוםפסימי ריאלי

לפני שעוגיפלצת יגרום לעוד שרשורפלצת..מוציא לשון

זה התענוג שלי אבל שיהיה עוגי פלצת
תשובותי בקצרהשורש וגרביים

א. לקחת את הדברים שכתבתי בהקשר רחב והוצאת מהם את המשמעות

לכן אדגיש כי דבריי היו בהקשר של זוגיות וגוונים דקים של סוגי דתיות

לא התכוונתי לעבודת ה' הכללית שלך ואיך אתה לומד את נפלאות הבריאה מגמל שלמה מצוי.

בדבריך, אתה פוסל לקשר כל בחורה שלא הולכת בגוון המדויק והמצומצם שלך (יש להניח שגם בחורה שנמצאת יותר גבוה על הסקאלה הדתית לא תמצא חן בעיניך) כי אינך מסוגל להכיל את העובדה שמישהו בחר בדרך אחרת ויש מקום בעולם הדתי גם בשבילו. שהרי יש דרכים אחרות, מקובלות לא פחות משלך, ואתה מתעקש לכנות אותן בשם 'זלזול'.

ב. איני מתכוון לשכנע אותך לשנות משהו בדרכך, זו בעייה שלך.

רצוני שתבין שיש גם דברים נכונים לא רק אצלך בחצר. וכדאי שבדרך זו תחנך את ילדיך,

שהרי החיים שלנו מאד דינמיים וייתכן מצב שבו תשנה מעט מדרכך, ומה אז תגיד לילדיך?

ג. נכון שאני צריך להשתפר במידת הענווה, ובהרבה דברים אחרים, אך אני, בניגוד אליך, לא באתי לייצג את הקבוצה שמתיימרת להיות מתוקנת במידותיה. 

ד. לדעתי, גישה כזאת המעדיפה את האידאל על פני האדם והתקשורת אופיינית לנישואי בוסר.

כמו שכתבתי, בהתחלה הכל מגניב, ואז יום אחד ההתלהבות מהאידיאל יורדת, ואז אתה נשאר עם אדם שאולי לא מתאים  לך

ה. שים לב שבשרשור שם דיברתי על סיטואציה לפני שנפגשים בכלל ועל העדפות עקרוניות, כמו שהשתקף בשרשור האברכיות הגדול. בנוסף אלו היו דוגמאות ולא העדפות אישיות שלי שמקומם אינו כאן.

מה יהיה?פסימי ריאלי

א. "בדבריך, אתה פוסל לקשר כל בחורה שלא הולכת בגוון המדויק והמצומצם שלך (יש להניח שגם בחורה שנמצאת יותר גבוה על הסקאלה הדתית לא תמצא חן בעיניך) כי אינך מסוגל להכיל את העובדה שמישהו בחר בדרך אחרת ויש מקום בעולם הדתי גם בשבילו. שהרי יש דרכים אחרות, מקובלות לא פחות משלך, ואתה מתעקש לכנות אותן בשם 'זלזול'."

מעניין אם עוד מישהו מצא את כל התובנות המעניינות האלה בדבריי. אל תניח, ואל תקשה.

ב. הטענה לא מובנת.

ג. וואו, מעניין איפה כתבתי את זה. אולי כל ההתמרמרות שלך בנושא הזה נובעת מתוך פרנויה מסוימת?

ד. חיפשתי את המקום שכתבתי שאידאל עדיף על תקשורת, ולא מצאתי.

ה. טוב, שיהיה.

הצד השווה: יש גישה שמקוממת אותך, אז אתה מכניס אותה לדברי כפלטפורמה להצגת סלידתך ממנה. אין צורך לנצל אותי בשביל זה.

Funny fact:תולתול

יש סוג של גמלי שלמה, שבמהלך ההזדווגות, הנקבה כורתת את ראשו של הזכר ואוכלת אותו.יאמי

[זה ממש קשור לפורום!]

זו דרך אחת ^^^ להבטיח את הבלעדיוּת לעד עוגי פלצת
אפשר ללמוד את זה מקונגפו פנדה 2.אלירז
החגב שם אומר את זה.
חגב?! הוא גמל שלמה, וכולנו מדברים על גמלי שלמה...אלעזר300

חגב מאן דכר שמיה?

נו, כן. הוא הקטן. בדיבוב לעברית קוראים לו מאנטיס.אלירז
איזה לא שנונים.
אל דאגה, זה בסדר גמור.shimi11אחרונה

יש לי מספיק חברים דוסים שנשותיהן הולכות בכיף עם מכנסיים.

אל תמכרי את עצמך עבור כלום.

תהיה מי שאת ויהיה בסדר בעז"ה.

מה שכן. לפעמים כשאת מיוחדת אז זה כן דורש יותר מאמץ. יותר שיכירו אותך, יותר לגרום שאנשים יחשבו עלייך.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavenderאחרונה

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

הרב מאניס פרידמןכינור יהודי

אני ממליצה מאוווווד לשמוע אותו. הוא מומחה לענייני שידוכים ונישואין והתובנות שלו מדהימות ממש. למדתי ממנו המון! תחפש ביוטיוב.

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

רמת הערכה בסיסית מבחינתי זה אומרLavender

שלבנאדם יש אופי טוב כפשוטו ויכולות כאלו ואחרות.

רב ממדרשה אעריך על ההשקפה והתורניות שבו, על הקדשת הזמן שלו עבורנו, על הכריזמה שלו אולי. על עצם היותו מצוין לתפקיד שלו, אבל ל"דמות של בעלי" אני מחפשת מישהו אחר, ולכן לא יתאים לי מישהו כמו הבן שלו (זורמת עם הדוגמא)

חלקן נחמדות זורמות וטובות שתיאורטית היו אכן יכולות להתאים לאחי, אך חלקן זורמות וכיפיות אבל לא הכי יציבות ולא אציע לאחי מישהי שחייבת כל יום לצאת לנשום אוויר באזור אחר בארץ ובית ומשפחה לא תופסים אצלה הרבה מקום.

לדעתי בשביל להיות חבר מספיק להיות בחור חמוד שזורם וכיף לנו ביחד וגם אם יש שריטות פה ושם לא נורא העיקר שכיף ושמח.

ובתור בעל אחפש אחד שיהיה יציב יותר, דמות בשביל הילדים שלי, אחד שיוריש להם גנטיקה משובחת(:

באמת היה לי קשר משמעותי עם בחור חמוד, שבתור חבר הוא היה יכול להיות נהדר, רק פחות בתור בעל ולכן נפרדנו (הוא כבר נשוי היום)

ולמה הוא לא התאים בתור בעל? כי מבחינה אישיותית כמה שהוא היה טוב היה לו עוד מקום לשיפור (היו לו קצת שריטות מהחיים המורכבים שעבר בילדותו) וגם הרמה התורנית היתה שונה...

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך