זה רק אני או שמישהו כאן מפגר?eby

הטמטום הוא בצד הימני בלבד, טמטום שמאפיל על חשבונותמוטיז
אחרים..
הטמטום שוטף פה הכל...דוסית גאה!
מה לעזאזאל מה?
לקחת כסף מיהודונים ולתת אותם לטורקיה ולפלשתנאצנים?
פשוט מפגריםהגיטריסטאחרונה
לא הבנתי את ההקשר.בצלםאלוקים
מישהו מפגר שבמקום למסות חברות ענקיות -הוא לוקח מהעם את המעט שנשאר לו..
אבל..איך הקושי הכלכלי שלנו קשור לשחרור (לא נתינה/הזרמה) כספים שנגבו מפלשתינים- לרש"פ?
מדובר בכספי מיסים שלהם..שהוקפאו בגלל החלטת הרש"פ לפנות לאו"ם-( לא בטוחה שזה חוקי בכלל..זה הרי כספים שלהם)..איך זה קשור לקשיים שלנו?
את תומכת בזויה בנאצו-פלשתינאים, תתביישי לך.רק נצח
את תומכת בחומסקי- ידידו של רב המרצחים נסראללה.רק נצח
החובות שלהם לחברות בישראל גדולים פי כמהמוטיז
ואת מי בדיוק מעניין החוק? הפלסטינים גם לא נהגו "לפי החוק" מבחינתנו. מה השטויות האלה...
היא תהיה נגד החוק כאשר החוק יהיה לטובת היהודים.רק נצח
אצלה, כמו אצל השמאל כולו, החוק הוא רק מכשיר לרמיסת יהודים,
בדיוק כפי ש'האגודה לזכויות האזרח' ו'המכון הישראלי לדמוקרטיה'
הם ארגוני שמאל סהרוריים שמטרתם הבלבדית: חיסולה של
מדינת ישראל כמדינה יהודית והפיכתה למדינת כל אזרחיה,
תוך רמיסת המתנחלים והחרדים לאורך כל הדרך.
זה לא הדיון..בצלםאלוקים
הנקודה היא שספציפית..זה לא כסף שיצא מאיתנו אליהם..זה כסף שלהם שהוקפא..
ואם יש להם חובות ואין שום הסדר- אין סיבה להעביר כסף..אבל אני לא מומחית בפרטים..לא יודעת על זה- רק אומרת שוב..זה לא שלוקחים מאיתנו כסף ונותנים להם, שאז זה מקומם.
זה כסף שלהם..
זה כסף שאיתו רוצחים יהודים, אבל לך זה בכלל לא משנהרק נצח
לא נכון, הכסף שייך לחברות ישראליותמוטיז
ומפסיד ממילא את המשק ואת כולנו.
אתה יודע את זה?בצלםאלוקים
כי באמת כמו שכתבתי- לי לא ידועים הפרטים. אני רק יודעת שמדובר בכספים שנגבו מלכתחילה מפלשתינים ע"מ שיעברו לרש"פ.. אם יש חובות זו נקודה אחרת-ואז באמת או שיש הסדר כלשהו..וזה עניין של החברות, או שאין- ואז אין סיבה להעביר להם את הכסף ..עד שממלאים את החוב..ואת השאר מעבירים.
אבל שוב- מה המקורות שלך?
אני באמת לא בקיאה בפרטים.
אם אני לא טועה...מוטיז
העיכוב מלכתחילה קשור לחוב לחברת החשמל.
כבר הרבה זמן מדברים על אי העברת כספי מיסים בגלל החובות למשק הישראלי, ולא עושים את זה בגלל שיקולים מדיניים, ייתכן שהפנייה לאו"ם היוותה תירוץ להקפאה.
אוקי, שומעת.בצלםאלוקים
ולמה כן משחררים להם את הכסף?
ואולי כמו כל חוב- לפעמים מאפשרים אותו כי בכ"ז בגדול כן מרוויחים מההתקשרות עם הלקוח?
משחררים להם אותועין הקורא
בגלל שאובמה לוחץ על הפשרת יחסים.
העלאת מיסים היא תוצאה ישירה של ביקור אובמה בארץ.
שומעתבצלםאלוקים
רק שכמו שאמרנו- זה כסף שלהם, גם אם יש להם חובות- הם ישלמו אותם.
אולי הסכימו להאריך להם את הזמן..לתת להם בינתיים את הכסף/ חלק ממנו - בסופו של דבר מה שהם חייבים-הם ישלמו..
אין בכלל קשר לגרעון שלנו לבין הכסף הזה..
תאמין לי שיש פה חברות עם חובות גדולים יותר..אבל ככה זו כלכלה, ואם אנחנו מתעקשים על ההסדר הזה- כנראה שאנחנו מרוויחים ממנו בסופו של דבר.
בקשר להעלאת מיסים- מה הקשר לאובמה?
יש לנו גרעון 40 מיליארד..צריכים לכסות אותו-
רק ש..כמובן, אני הייתי מתחילה למסות חברות ענקיות שכיום משלמות שקל אחד או שניים במקום להעלות מיסים לאנשים שלא גומרים את החודש ובכך להביא להאטה..לקיטון בתוצר וכו'.
0:
לא נראה לי שהשיקול שמרוויחים מזה...אדם כל שהוא
נראה לי שלא רוצים לנתק את החשמל לפלשתינים, בגלל ההשלכות המדיניות וההומניטריות של הצעד הזה.
ועל פי הכתבה שבקישור, יש חשש רציני ביותר שהם לא ישלמו את החוב הזה.
ולמה כל כך ברור לך שהם ישלמו..?מוטיז
מה זאת אומרת שלהם? על עיקול שמעת? אדם חייב לי כסף ומזמן עבר זמן הפירעון, ויש בידי כסף שלו... למה להחזיר בדיוק?
לא הסכימו שום דבר, זה הכל שיקולים מדיניים, הכסף הזה ממש לא שייך להם.
היחס הרציני שלך לתגובות שלה פשוט עצוב.רק נצח
אז מה?מרדכי
בס"ד
התגובות זה לא רק להאבק מול היריב אלא גם לחזק את הדעה שלך.
זה נותן לגיטימציה לדעות המגוחכות שלה.רק נצח
אז מה?מרדכי
בס"ד
זאת בסדיוק המטרה של הפורומים, לתת לגיטימציה לכל הדעות (כן, גם אם אנחנו לא מסכימים איתם)
לחנין זועבי היית נותן לכתוב פה?רק נצח
לא, ואל תשווהמרדכי
היא מחזיקה בערך באותם דעות.רק נצח
מכיסנו את החשמל לעזה.
סבבה, אני לא אומר למחוק
אותה מפה, אבל זה מה שגורם לתגובות כמו זו של יונתניש, שבהחלט ניתן להבינן על רקע זה.
כי זה לא אדם פרטי, זו רשות-כמעט מדינה..בצלםאלוקים
ואני בטוחה שיש ערבויות וכו'..
ובכל מקרה-ישראל מרוויחה, מדינית אמרת?
שיהיה מדינית.
אנחנו צריכים את זה כנראה..
אם זה כדי לשלוט בהם, אם זה בשביל שארה"ב תמשיך לתמוך (/ לשלוט) בנו..וכדו'.
אני שמח שאת בטוחה..מוטיז
ו... בנוגע לסיום, זאת דעתך, והיא לא קשורה לעניין.
זו דעתיבצלםאלוקים
אתה צודק שקצת מפגר מצידי לסמוך על ראשיה ויועציה שיחשבו לפני שהם עושים משהו,
ובכ"ז אני בטוחה שיש הסכם מסודר עם ערבויות וכו'..כמו כל הסכם כלכלי.
אבל בכל מקרה- כל הדיון היה על זה שפותח השרשור חשב שישראל מעבירה כספים לרשות, ולא נראה לי שהוא ידע שמדובר בכספי מיסים שלהם- שהוקפאו..
כשיש חוב-כפי שאמרתי..הנושא אחר..והם צריכים לשלם אותו.
אבל לא על זה היה הדיון.
ובנוגע לסיום-זו אכן דעתי, כפי שהדגשתי כבר בתגובות הקודמות-
שבכל מקרה ישראל לא סתם עושה את זה..אלא היא מרוויחה. יש פה היגיון מסוים.
ו..שבת אצלנו..
אז את תגובתך, אם תהיה, אקרא בעז"ה במוצ"ש.
שבת שלום.
לגבי קיומם של ערבויות וכדו'..אדם כל שהוא
על פי הכתבה שהבאתי ב"חברת החשמל בוחנים בתגובה לרשום במאזניה את החוב של הרשות הפלשתינית כ"אבוד", ולבקש מרשות החשמל להכיר בו כהוצאה מכוסה, על ידי העלאת תעריף החשמל לאזרחי ישראל."
אם יש ערבויות שניתן לגבות מהם, אי אפשר להכיר בחוב כאבוד.
ואם נחזור לנקודת ההתחלה, מאחר שזו הדרך לגבות את החוב לחברת חשמל (שהרי האפשרות של ניתוק החשמל לא עומדת על הפרק), אז למרות שהכסף מגיע ממיסים שלהם הוא בעצם לא כסף שלהם, אלא כסף של חברת החשמל (ובסופו של דבר אזרחי ישראל צפויים לשאת בהפסד שיגרם לחברת חשמל, כך שזה קשור למצב הכלכלי בארץ).
ומשיקולים מדיניים, (שלדעת רוב משתתפי הדיון הזה שגויים) רוצים להעביר אותו לפלשתינים.
הסברתי כבר יותר מפעם אחת..בצלםאלוקים
שפותח השרשור לדעתי, לא ידע שמדובר בכספי מיסים שלהם- ושיש חוב לחברת החשמל וכו'..
הוא מבחינתו חשב שלוקחים כסף שלנו ומביאים להם מתנה- וזה לא נכון.
בעקרון אלו כספי מיסים שלהם וישראל במשך שנים מקיימת את ההסדר של גבייה והעברה לרש"פ- ואין בעיה בכך, זה לא על חשבוננו.
כאשר יש להם עסקים איתנו ויש להם חוב- אנחנו עוסקים בסיפור אחר אשר לא בו עסק פותח השרשור-
ואכן, חוב כזה מן הראוי שישולם, גם אם מכספי המיסים שלהם וכו'.
על זה יש הסכמה..
למרות ש- אם אנחנו עכשיו עוסקים בזה, כפי שאמרתי אם ההעברה נובעת נניח מלחץ של ארה"ב,ייתכן ורווחי יותר למחוק את החוב הזה ולהמשיך לקבל תמיכה מארה"ב.ייתכן..0:
אולי הוא לא ידע, אבל השורה התחתונה דומה מאוד...אדם כל שהוא
למה שהוא חשב. בסופו של דבר זה על חשבוננו.
לא.בצלםאלוקים
ז"א, לא ככה אני חושבת.
הסברתי כבר שגם רווח מדיני או תמיכה מארה"ב הם רווח...
כך שאם אנחנו עוברים משאלת הפותח- לדיון בכל ההסדר עם הפלשתינים, ישראל צריכה את זה וככל הנראה מרוויחה.
0:
וואו כתבת קיצוני אבל אני בהחלט יכול להבין אותך.רק נצח
הסמפטיה של הגב' נתונה הרבה יותר לערבים
מאשר לאחים שלה היהודים.
זה פשוט לא נתפס.
מצחיקבצלםאלוקים
שתגובה של "מי האיש-הח"ח" שמביעה ביקורת -נמחקת.
תגובה שלי שקצת יורדת על פוליטיקאי אהוד-נערכת.
ותגובה כזו.נשארת בשלמותה.
0:
לא שזה ממש מפריע לי, אבל בהחלט מתמיה.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
משהאחרונה
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משהאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
קודם כלoo
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.
חוק עונש מוותידידיה כ
העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?
מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22
ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.